Anbefaling: NordicTrack EXP 10i

1. desember, 2022 (oppdatert 10. november 2023)
Featured image for “Anbefaling: NordicTrack EXP 10i”

NordicTrack EXP 10i byr på mye av funksjonaliteten fra toppserien Commercial, men til en lavere pris og i et mer kompakt design. Er du ute etter din første tredemølle, kan dette være et godt kjøp.

NordicTrack EXP 10i og NordicTrack Elite 900 tilhører begge tredemøller rettet mot privatmarkedet, hvorav NordicTrack EXP 10i er den kraftigste av de to. Disse er noe enklere konstruert enn tredemøllene i «Commercial»-serien som har høyere byggekvalitet og er laget for å tåle mer og tøffere bruk. For tyngre personer er det en fordel med en kraftig ramme og en tredemølle med høy egenvekt, men er du lett i kroppen, eller har begrenset med plass i boligen, kan du velge en lettere tredemølle uten at det i like stor grad går utover løpeopplevelsen.

Tredemøller kommer i alle mulige prisklasser og med alle mulige slags funksjoner. NordicTrack er sammen med SOLE en av de mest kjente leverandørene av treningsutstyr til treningsbransjen. NordicTrack eies av det samme selskapet som eier ProForm, en annen verdenskjent merkevare innen treningsutstyr. Både NordicTrack og ProForm leverer tredemøller for både nybegynnere, erfarne løpere og bedrifter/treningssenter, og selges i Norge av anerkjente aktører med god service og gode priser.


Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.
NordicTrack EXP 10i

NordicTrack EXP 10i • Motor: 3,5 HK DC
 • Løpebånd: 152 cm x 51 cm
 • Hastighet: 0 – 22 km/t
 • Stigning: -3 – 12 %
 • Vekt: 101 kg
 • Maks brukervekt: 136 kg
 • Støtte for virtuell løping: Ja

Stor løpeflate og justerbar demping

NordicTrack EXP 10i er en populær tredemølle i mellomklassen, og ble i 2021 kraftig oppgradert for en enda bedre opplevelse. Her får du en solid tredemølle som vil tilfredsstille en stor gruppe brukere, og som du ikke vokser ut av med det første.

NordicTrack EXP 10i har en kraftig og stabil ramme, selv om den ikke er like solid bygget som de nevnte modellene i Commercial-serien. Egenvekten på 101 kg er betydelig mindre enn Commercial-møllene, men fremdeles blant de høyeste i sin klasse. Kombinert med det romslige løpebåndet på 152 cm x 51 cm og NordicTrack sitt patenterte FlexSelect dempesystem, vil EXP 10i gi god komfort og minimal belastning på knær og ledd. Dempingen er også justerbar og kan skrues av/på. For en hardere og mer «asfalt-lignende» løpsopplevelse, skrur du dempingen av. For mer demping og økt komfort, skrur du dempingen på.

En annen forskjell fra Commercial-serien, er mindre valser. Størrelsen på valsene har betydning for blant annet slitasje på løpebåndet, levetid og lydnivå. Der EXP 10i benytter valser på 4,83 cm diameter, har Commercial-modellene valser på 6,35 cm.

Motoren er til gjengjeld svært kraftig. NordicTrack benytter en kraftig DurX Commercial Plus 3,5 HK motor med en maks hastighet på 22 km/t og justerbar stigning mellom -3 til +12%. Dette gir mulighet til å løpe i flere timer i strekk uten at motoren må kjøles ned. Ved hjelp av Automatic Trainer Control vil NordicTrack EXP 10i på utvalgte treningsvideoer justere fart og stigning i forhold til terrenget mens personlige trenere tar deg gjennom løpeøkten. Dersom du ønsker å løpe raskere eller brattere kan du enkelt overstyre dette med hurtigknappene på tredemøllen.

Automatic Trainer Control og iFit bidrar utvilsomt til en mer realistisk og moro treningsopplevelse og er unikt for NordicTrack. Her har NordicTrack enn stor fordel sammenlignet med f.eks. Sole-tredemøllene som kun justerer hastighet via treningstjenesten Zwift.


Touchskjerm og interaktive treningsøkter

NordicTrack EXP 10i leveres med en 10″ stor touchskjerm i front gjør det enkelt å få oversikt over de viktigste treningsdataene, og du kan velge blant mer enn 30 ulike forhåndsinstallerte programmer. Sammenlignet med Commercial 2450 benytter kommer denne med en større skjerm 22″. Hurtigtaster for programmer, stigning og hastighet, gjør det enkelt å komme i gang, samt endre innstillinger underveis. Håndtakene inkluderer pulssensorer, og du kan eventuelt koble til en ekstern pulssensor.

NordicTrack EXP 10i
En stor og oversiktlig 10″ touchskjerm gir deg alt av info og programmer.

En stor fordel med tredemøller fra NordicTrack, er muligheten for å koble til treningsplattformen iFit som lar deg trene virtuelt. Med iFit kan du løpe løyper over hele verden, opprette egne ruter i Google Maps som deretter løpes på møllen, eller konkurrere mot andre løpere fra hele verden. iFit gir også også personlig coaching fra trenere som kan hjelpe deg til å bli en bedre løper.

Med iFit får du også personlig coaching fra trenere som kan hjelpe deg til å bli en bedre løper, og du kan delta på gruppetreninger, samt motta progressive treningsprogrammer med varighet på flere uker. iFit inkluderer ikke bare treningsøkter for løping, men treningsprogrammer og treningsøkter fra blant annet styrketrening, Yoga, HIIT, kettlebells, og mye mer. Treningsdataene kan enkelt overføres til Apple Health, Garmin Connect, Google Fit og Strava.

Merk at iFit er en betaltjeneste som koster 4300 kr i året for et familiemedlemskap, men du kan fritt aktivere en 30 dagers gratis prøveperiode.

NordicTrack EXP 10i
iFit byr på tusenvis av treningsøkter og øvelser innen et stort utvalg treningsformer.

Ekstra utstyr/goder

NordicTrack EXP 10i kommer med 2 x 3 toms høyttalere med høyt nok volum til å kunne bruke disse alene under trening, men støtter også bruk av trådløse ørepropper dersom du ønsker å bruke det.

Under skjermen sitter en kraftig vifte som hjelper til å kjøle deg ned under trening, samt en praktisk oppbevaringshylle med plass til både drikkeflaske og litt småsaker. Det er derimot ikke noe stativ for nettbrett/mobil.


Plass og oppbevaring

Det smarte SpaceSaver-designet med EasyLift Assist-teknologien gjør at NordicTrack EXP 10i tar minimalt med plass både når den er oppslått og foldet sammen. For å heve løpebåndet tar du tak i stangen ved enden av løpebåndet og løfter. For å senke båndet presses foten mot utløserstangen på undersiden av dekket, og det vil sakte senke seg ned på gulvet via et hydraulisk system. De innebygde transporthjulene forenkler flytting.

NordicTrack EXP 10i
SpaceSaver-designet med EasyLift Assist-teknologien gjør det enkelt å slå sammen tredemøllen slik at den tar minimalt med plass når den ikke er i bruk.

Garanti

NordicTrack møllene er som nevnt solide treningsmaskiner av høy kvalitet. Feil kan likevel oppstå, og det er derfor viktig med garantier på de ulike delene.

NordicTrack tilbyr følgende garanti:

 • Ramme – 10 år
 • Deler – 2 år
 • Arbeid – 1 år

Dette er helt ok garantier, men ikke fantastisk. Til sammenligning tilbyr Sole F63:

 • Ramme – Livstid
 • Motor og computer – 5 år
 • Slitedeler (inkluderer bla. løpebånd) – 1 år

Kort oppsummert

NordicTrack EXP 10i er en kvalitetsmølle som passer både nybegynnere og kravstore brukere. Det er en solid tredemølle som er laget for å tåle mye bruk, og passer godt dersom det er flere i familien som ønsker å benytte den. Rammen er stabil uten å være like tung og dominerende som en studiomølle, mens det store og justerbare løpebåndet byr på topp komfort og trygghet. EXP 10i egner seg godt både til intervaller og lange turer, og de interaktive treningsfunksjonene utvider funksjonaliteten ytterligere til langt mer enn bare løping.Er du på utkikk etter en annen tredemølle? Da finner du en fullstendig oversikt over noen av de beste tredemøllene på markedet i denne oversikten: Tredemølle – Guide og anbefalinger


Del gjerne:

Featured image for “Pulsbelte og pulssensorer – En guide til alt du bør vite”

Pulsbelte og pulssensorer – En guide til alt du bør vite

På utkikk etter nytt pulsbelte? Denne guiden hjelper deg å finne det beste pulsbeltet til ditt behov, og forteller deg…
Featured image for “«Outdoor» appene som gir deg mer ut av Apple Watch”

«Outdoor» appene som gir deg mer ut av Apple Watch

Enten du liker å gå på tur, sykle, løpe, klatre, eller bare nyte naturen, her er 10 anbefalte apper som…
Featured image for “Garmin Training Readiness Score og HRV Status forklart”

Garmin Training Readiness Score og HRV Status forklart

Garmin pulsklokker introduserer to nye funksjoner for trening- og restitusjonsmåling. Her er alt du behøver å vite om Training Readiness…
Featured image for “Guide: Slik fungerer Garmin Body Battery”

Guide: Slik fungerer Garmin Body Battery

Body Battery hjelper deg å holde oversikt over energinivået ditt forløpende gjennom dagen. Denne guiden gir deg svar på alt…
Featured image for “Slik gjenoppretter du en Garmin klokke”

Slik gjenoppretter du en Garmin klokke

Står du fast med en Garmin-klokke som har hengt seg opp, eller av en annen grunn har behov for å…
Featured image for “Guide: Garmin Explore – Dette må du vite”

Guide: Garmin Explore – Dette må du vite

Garmin Explore er et kraftig alt-i-ett app som gir deg enda mer ut av Garmin-klokken din. Her er det du…
Featured image for “Guide: Bli kjent med treningsprogrammene i iFIT!”

Guide: Bli kjent med treningsprogrammene i iFIT!

Eier du en tredemølle, spinningsykkel eller romaskin fra NordicTrack eller ProForm? Da kan du glede deg over mye moro gjennom…
Featured image for “EKG måling i smartklokker og pulsklokker – Slik fungerer det”

EKG måling i smartklokker og pulsklokker – Slik fungerer det

Lurer du på hvordan EKG-måling i smartklokker og pulsklokker fungerer? Her får du svar på både det, og hvilke modeller…
Featured image for “Multi-GNSS, Multibånd-GPS og Multibånd-GNSS forklart”

Multi-GNSS, Multibånd-GPS og Multibånd-GNSS forklart

Multi-GNSS, Multibånd-GPS og Multibånd-GNSS. Begrepene brukes hyppig om hverandre, men ytterst få vet hva det er. Her får du vite…
Featured image for “Lundhags Makke Pants vs. Fjällräven Keb Trousers – Velg riktig!”

Lundhags Makke Pants vs. Fjällräven Keb Trousers – Velg riktig!

Lundhags Makke Pants vs. Fjällräven Keb Trousers er to svært populære turbukser og fritidsbukser. Her får du vite hva som…
Featured image for “En oversikt over alle funksjoner på populære Garmin pulsklokker”

En oversikt over alle funksjoner på populære Garmin pulsklokker

Garmin tilbyr en mengde pulsklokker med et hav av ulike funksjoner. Her får du oversikten over alle de ulike funksjonene…
Featured image for “Slik legger du inn kart på Garmin-klokker”

Slik legger du inn kart på Garmin-klokker

Ønsker du å få mest mulig ut av kartfunksjonen fra Garmin? Da bør du få med deg denne guiden. Her…
Featured image for “Slik fungerer søvnmåling på Polar pulsklokker”

Slik fungerer søvnmåling på Polar pulsklokker

Noen gang lurt på hvordan Polar pulsklokka di måler søvn i løpet av natten og hva annet den faktisk måler?…
Featured image for “Slik importerer du ruter fra UT.no til Garmin”

Slik importerer du ruter fra UT.no til Garmin

Her får du oppskriften på hvordan du raskt og enkelt importerer en rute fra UT.no til Garmin-klokken, eller en annen…
Featured image for “Slik oppretter du intervaller & treningsmål på Polar pulsklokker!”

Slik oppretter du intervaller & treningsmål på Polar pulsklokker!

Ønsker du å opprette en egendefinert treningsøkt du kan videresende til Polar klokken din slik at den kan veilede deg?…
Featured image for “Lamell tredemølle vs. tradisjonell tredemølle”

Lamell tredemølle vs. tradisjonell tredemølle

Lamell tredemølle vs. tradisjonell tredemølle. Hva er forskjellen? Hvilke fordeler og ulemper er det for hver av modellene? Her får…
Featured image for “Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene i 2023”

Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene i 2023

Er du på utkikk etter nye løpesko? Denne store testen og guiden vil forhåpentligvis hjelpe deg. Her er test og…
Featured image for “Elsykkel – Guide og kjøpsanbefalinger”

Elsykkel – Guide og kjøpsanbefalinger

På utkikk etter ny elsykkel, men er forvirret over alle de ulike motortypene, batteristørrelsene og merkene? Denne guiden forklarer deg…