Slik gjenoppretter du en Garmin klokke

7. september, 2023 (oppdatert 10. september 2023)
Featured image for “Slik gjenoppretter du en Garmin klokke”

Står du fast med en Garmin-klokke som har hengt seg opp, eller av en annen grunn har behov for å gjenopprette klokka? Her er oppskriften.

Det er like kjedelig hver gang det skjer – enten det er klokka eller mobilen som har hengt seg opp – den må gjerne startes på nytt ved å tvinge gjennom omstart, eller ved å gjenopprette enheten til fabrikkinnstillinger.

I enkelte situasjoner kan en fullstendig gjenoppretting av klokka være nødvendig for å løse problemer som dårlig GPS-signal, unøyaktig pulssensor, problemer med programvaren, etc..

Garmin har et hav av modeller der fremgangsmåten for gjenoppretting naturligvis varierer noe. Heldigvis har de i en senere oppdatering for flere av toppmodellene gjort det mulig å gjenopprette klokken fra en sikkerhetskopi, men det gjelder foreløpig kun et fåtall modeller. Under får du en oppsummering av de ulike metodene, og nederst får du fremgangsmetoden for hvordan du går frem med gjenoppretting fra en sikkerhetskopi.

NB:
Lærte treningsverdier, som avanserte treningsmålinger inkludert VO2 maks, Treningseffekt, Body Battery, og mer, vil bli tilbakestilt under denne prosessen. Klokken må lære disse dataene på nytt etter at tilbakestillingen er utført. Denne informasjonen vil bli gjenopprettet når du synkroniserer med Garmin Connect, hvis klokken din støtter Physio TrueUp.


Alternativer for gjenoppretting av Garmin-klokke:

Det er i hovedsak fem ulike måter å tilbakestille en Garmin-klokke på. Hvilken du bør velge avhenger av hvilke problemer du opplever med klokken. Her er de forskjellige metodene:

1. Soft reset:

Dette brukes når du opplever problemer som en frossen skjerm eller dårlig GPS-signal. Soft reset innebærer kun å slå av/på klokken. Soft reset kan også fungere dersom klokken har hengt seg opp og den ikke responderer når du trykker på noen knapper. Dersom ikke dette fungerer kan du prøve fremgangsmåten i punkt 4.

For å utføre en soft reset, holder du inne av/på-knappen i 15 sekunder, eller trykker på av/på-knappen til alternativene vises og velger «Slå av». Slå på klokken ved å holde inne av/på-knappen i ett sekund. Husk å synkronisere dataene dine før du utfører en soft reset, da noen data kan gå tapt.


2. Reset til standardinnstillinger:

Dette alternativet er tilgjengelig på noen Garmin-klokker, som Fenix-, epix-, Enduro, Forerunner- og Instinct-modellene. Det lar deg tilbakestille innstillingene uten å miste aktiviteter, personlige data og musikk. Metoden varierer avhengig av klokken, men vanligvis går du til «Innstillinger» og deretter «System» for å finne «Tilbakestill standardinnstillinger». Aktiviteter og musikk vil ikke bli slettet.


3. Hard reset:

Dette alternativet brukes hvis du ønsker å slette all informasjon på klokken, inkludert aktivitetshistorikk og personlige data. Dette er nyttig hvis du skal selge eller gi bort klokken, eller du opplever problemer med programvaren, GPS, pulssensoren, etc.. Vær oppmerksom på at treningsdata som VO2 Max og avstand blir slettet og må læres på nytt.

Metoden varierer avhengig av klokken, men vanligvis går du til «Innstillinger», deretter «System» og finner alternativet for å «Gjenopprette standardinnstillinger» eller «Slette data og tilbakestille innstillinger».

Mer detaljert beskrivelse:

 • På Garmin Forerunner, Fenix, epix, Enduro, Instinct og Vivoactive-klokker:
  Innstillinger > System > Tilbakestill > Gjenopprett standardinnstillinger / Slett data og tilbakestill innstillinger.
 • På Vivomove berøringsskjermklokke:
  Innstillinger > Slett data og tilbakestill innstillinger.
 • På Approach golfklokker: Innstillinger > Tilbakestill > Slett data og tilbakestill innstillinger.
 • På Quatix og Descent-klokker: Innstillinger > System > Gjenopprett standardinnstillinger > Tilbakestill innstillinger.

4. Tvungen gjenoppretting

Dersom du opplever at klokken har hengt seg opp opp og det ikke hjelper å trykke på noen av knappene, så er det dette alternativet som gjelder. Det anbefales først å prøve fremgangsmåten i punkt 1 før du prøver dette ettersom «tvungen gjenoppretting» vil slette alle data.

 1. Slå av klokken din ved å trykke og holde inne Power/Lys-knappen til klokken slår seg av.
 2. Trykk og hold nede Power/Lys-knappen, Start/Stopp-knappen og Tilbake/Runde-knappen.
 3. Du vil høre et pip når klokken starter opp. Slipp Start/Stopp-knappen på det første pipet, og deretter Tilbake/Runde-knappen på det andre pipet.
 4. Klokken starter nå opp i fabrikkmodus. Vent til tilbakestillingsprosessen er ferdig, noe som vanligvis tar omtrent 15 sekunder.

Når prosessen er fullført, vil Garmin-kompasspilen vises på skjermen, og det er klart for å sette opp og koble til klokken på nytt.


5. Slette brukerdata:

På noen klokker kan du slette brukerdata uten å miste aktivitetshistorikken. Dette betyr at brukerinformasjon som høyde, vekt og alder fjernes, men aktivitetsdataene beholdes. For å slette brukerdata, slår du av enheten, holder inne tilbake-knappen og slår på klokken. Du blir bedt om å bekrefte om du ønsker å «Slette brukerdata», og du velger «Ja».

Husk at metodene kan variere noe avhengig av Garmin-klokken du bruker. Etter tilbakestilling må du sette opp og koble klokken på nytt.


Husk også dette

Når du har gjenopprettet klokken må den legges til på nytt i Garmin Connect. Før du kobler til klokken på nytt må du fjerne den gamle tilkoblingen fra Garmin Connect appen, samt under innstillinger for Bluetooth på mobiltelefonen.

Trinn for å fjerne en enhet fra Garmin Connect-appen:

 1. Åpne Garmin Connect-appen fra smarttelefonen.
 2. Velg Mer (nederst til høyre).
 3. Rull ned og velg Garmin-enheter.
 4. Velg bildet av Garmin-enheten du vil fjerne.
 5. Velg  (øvre høyre hjørne).
 6. Velg Fjern enheten.
 7. Bekreft popup-melding ved å trykke på Fjern.

  VIKTIG MERKNAD: 
  Enheten vil fortsatt være paret under Bluetooth-innstillingene til smarttelefonen. Du må også fjerne enheten fra disse innstillingene. 
 8. Gå til telefonens innstillingsmeny og trykk på Bluetooth
 9. Under MINE ENHETER trykker du på  -ikonet ved siden av Garmin-enheten du fjerner
 10. Trykk på «Glem denne enheten».
  • Hvis en Garmin-enhet er slått på og innenfor rekkevidden til telefonen, kan det hende at den automatisk vises under ENHETER. Ikke par Garmin-enheten fra denne skjermen. 
 11. Dobbelttrykk på hjemknappen på smarttelefonen og sveip opp for å lukke Garmin Connect-appen.
 12. Start telefonen på nytt.
 1. Åpne Garmin Connect-appen fra smarttelefonen
 2. Velg Mer (nederst til høyre)
 3. Rull ned og velg Garmin-enheter
 4. Velg bildet av Garmin-enheten du vil fjerne
 5. Velg  (øvre høyre hjørne)
 6. Velg Fjern enheten
 7. Bekreft popup-melding ved å trykke på Fjern

  VIKTIG MERKNAD: 
  Enheten vil fortsatt være paret under Bluetooth-innstillingene til smarttelefonen. Du må også fjerne enheten fra disse innstillingene. 
 8. Gå til telefonens innstillingsmeny og trykk på Bluetooth
 9. Under MINE ENHETER trykker du på  -ikonet ved siden av Garmin-enheten du fjerner
 10. Trykk på Glem denne enheten
  • Hvis en Garmin-enhet er slått på og innenfor rekkevidden til telefonen, kan det hende at den automatisk vises under ENHETER. Ikke par Garmin-enheten fra denne skjermen. 
 11. Dobbelttrykk på hjemknappen på smarttelefonen og sveip opp for å lukke Garmin Connect-appen
 12. Start telefonen på nytt

Fremgangsmåte for å legge til en enhet i Garmin Connect-appen:

 1. På telefonen får du tilgang til menyalternativet i Garmin Connect-appen:
  • Android: Select  (øvre venstre hjørne)
  • Apple: Velg Mer (nederste høyre hjørne)
 2. Rull ned og velg Garmin-enheter.
 3. Velg Legg til enhet.
 4. Velg enheten din.
 5. Sett enheten i paringsmodus. Dette gjør at enheten kan sende et Bluetooth-signal slik at Garmin Connect-appen kan finne det. Denne innstillingen finnes vanligvis under Innstillinger > Bluetooth eller Telefon > Par enhet/telefon.
 6. Fra Garmin Connect-appen velg koble til.
 7. Skriv inn den sekssifrede koden fra Garmin-enheten i ledeteksten på smarttelefonen.

Gjenoppretting fra en sikkerhetskopi

Den nye funksjonen for sikkerhetskopi og gjenoppretting har vært etterspurt lenge, og endelig er det på plass for utvalgte modeller.

Konseptet er enkelt. I stedet for å måtte gå gjennom hele prosessen med å sette opp de ulike innstillingene på en klokke hver gang du tar en ny Garmin-klokke i bruk, eller har behov for å tilbakestille klokken til fabrikkinnstillinger, så kan du nå gjenopprette den nye enheten fra en tidligere sikkerhetskopi på samme klokke, eller fra en sikkerhetskopi gjort på en annen enhet.

Foreløpig er det som nevnt kun et fåtall klokker som støtter dette, men antageligvis vil Garmin åpne for flere enheter etterhvert – og ikke minst at flere funksjoner blir med i sikkerhetskopien.

Sikkerhetskopien kan kun utføres på klokken, og du vil senere finne den igjen i Garmin Connect. Fremgangsmåten er forklart under.

På klokken

Meny – system – sikkerhetskopi og gjenopprett – sikkerhetskopi nå

Klokken vil da foreta en sikkerhetskopi som synkroniseres til Garmin Connect og ligger under «Sikkerhetskopier og gjenopprett».

Etter å ha gjennomført en sikkerhetskopi finner du den igjen under innstillinger for klokken. Fremgangsmåten er forklart under.

I Garmin Connect:

Trykk på klokkeikonet – system – sikkerhetskopier og gjenopprett – enhetssikkerhetskopier – velg ønsket sikekrhetskopi.


For flere tips til Garmin-klokker anbefales disse artiklene:


Kilde
1. Wearable.com
2. Garmin


Del gjerne:

Featured image for “Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene”

Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene

Er du på utkikk etter nye løpesko? Denne store testen og guiden vil forhåpentligvis hjelpe deg. Her er test og…
Featured image for “Test av pulsklokker – Best i test pulsklokke og smartklokke”

Test av pulsklokker – Best i test pulsklokke og smartklokke

Mer enn 100 modeller testet! Ny pulsklokke, men vet ikke hvilken du skal velge? Denne guiden og gigantiske testen kan…
Featured image for “Tredemølle – Guide og anbefalinger tredemølle”

Tredemølle – Guide og anbefalinger tredemølle

Hvilken tredemølle er best? Hvor kraftig skal den være? Hva må jeg se etter? Her får du svar på alt…
Featured image for “Romaskin – Guide og anbefalinger”

Romaskin – Guide og anbefalinger

Hvilken romaskin er best? Hvor kraftig skal den være? Hva må jeg se etter? Denne guiden gir deg svar på alt…
Featured image for “Dette er Zwift – En enkel guide til å komme i gang med Zwift!”

Dette er Zwift – En enkel guide til å komme i gang med Zwift!

Nysgjerrig på interaktiv trening og lurer på hva «Zwift» er for noe? Her får du vite det du trenger for…
Featured image for “Dunjakke og dunbekledning – Guide og anbefalinger”

Dunjakke og dunbekledning – Guide og anbefalinger

Forvirret over alle begrepene om dun? Denne guiden gir deg svarene du lurer på, og hjelper deg å velge riktig…
Featured image for “Multigym og styrkepakker – Guide og anbefalinger”

Multigym og styrkepakker – Guide og anbefalinger

Ønsker du muligheten til å trene effektiv, tung og funksjonell styrketrening hjemme? Disse multigym og styrkepakkene gir deg muligheten.…
Featured image for “iFit vs Zwift: Hvilken treningsapp passer best for deg?”

iFit vs Zwift: Hvilken treningsapp passer best for deg?

iFit og Zwift er to populære treningsapper som tilbyr interaktive treningsopplevelser. Denne artikkelen hjelper deg å velge riktig til ditt…
Featured image for “Slik kalibrerer du tredemølledistansen på en Garmin pulsklokke”

Slik kalibrerer du tredemølledistansen på en Garmin pulsklokke

Sliter du med at klokka di ikke måler riktig tempo og distanse når du løper innendørs på en tredemølle? Denne…
Featured image for “Jeg har testet mer enn 50 Garmin-klokker. Disse innstillingene bruker jeg alltid.”

Jeg har testet mer enn 50 Garmin-klokker. Disse innstillingene bruker jeg alltid.

Nettopp kjøpt deg ny Garmin-klokke og lurer på hvilke innstillinger som anbefales å ta i bruk? Her er mine tips…
Featured image for “Guide: Enkle og rimelige aktivitetsmålere – Velg riktig modell”

Guide: Enkle og rimelige aktivitetsmålere – Velg riktig modell

På jakt etter en ny aktivitetsmåler som hjelper deg å holde oversikt over eget aktivitetsnivå og energinivå – uten at…
Featured image for “De ulike Garmin modellene kort forklart – Velg riktig modell”

De ulike Garmin modellene kort forklart – Velg riktig modell

Alle Garmin-modellene «linet» opp. Denne guiden forklarer kort hovedtrekkene for de ulike Garmin klokkene, og hvem de passer best for.…
Featured image for “Guide – Velg riktig type og størrelse sekk”

Guide – Velg riktig type og størrelse sekk

Dagstursekk, løpesekk, langtursekk, storsekk? Det finnes et hav sekker i ulike varianter. Denne guiden hjelper deg å finne riktig sekk…
Featured image for “De beste løpeappene til Apple Watch”

De beste løpeappene til Apple Watch

Enten du eier en Apple Watch i dag, eller vurderer å skaffe deg en? Her er noen av de beste…
Featured image for “Pulsbelte og pulssensorer – En guide til alt du bør vite”

Pulsbelte og pulssensorer – En guide til alt du bør vite

På utkikk etter nytt pulsbelte? Denne guiden hjelper deg å finne det beste pulsbeltet til ditt behov, og forteller deg…
Featured image for “«Outdoor» appene som gir deg mer ut av Apple Watch”

«Outdoor» appene som gir deg mer ut av Apple Watch

Enten du liker å gå på tur, sykle, løpe, klatre, eller bare nyte naturen, her er 10 anbefalte apper som…
Featured image for “Garmin Training Readiness Score og HRV Status forklart”

Garmin Training Readiness Score og HRV Status forklart

Garmin pulsklokker introduserer to nye funksjoner for trening- og restitusjonsmåling. Her er alt du behøver å vite om Training Readiness…
Featured image for “Guide: Slik fungerer Garmin Body Battery”

Guide: Slik fungerer Garmin Body Battery

Body Battery hjelper deg å holde oversikt over energinivået ditt forløpende gjennom dagen. Denne guiden gir deg svar på alt…
Featured image for “Slik gjenoppretter du en Garmin klokke”

Slik gjenoppretter du en Garmin klokke

Står du fast med en Garmin-klokke som har hengt seg opp, eller av en annen grunn har behov for å…
Featured image for “Guide: Garmin Explore – Dette må du vite”

Guide: Garmin Explore – Dette må du vite

Garmin Explore er et kraftig alt-i-ett app som gir deg enda mer ut av Garmin-klokken din. Her er det du…
Featured image for “Guide: Bli kjent med treningsprogrammene i iFIT!”

Guide: Bli kjent med treningsprogrammene i iFIT!

Eier du en tredemølle, spinningsykkel eller romaskin fra NordicTrack eller ProForm? Da kan du glede deg over mye moro gjennom…