Slik gjenoppretter du en Garmin klokke

7. september, 2023 (oppdatert 10. september 2023)
Featured image for “Slik gjenoppretter du en Garmin klokke”

Står du fast med en Garmin-klokke som har hengt seg opp, eller av en annen grunn har behov for å gjenopprette klokka? Her er oppskriften.

Det er like kjedelig hver gang det skjer – enten det er klokka eller mobilen som har hengt seg opp – den må gjerne startes på nytt ved å tvinge gjennom omstart, eller ved å gjenopprette enheten til fabrikkinnstillinger.

I enkelte situasjoner kan en fullstendig gjenoppretting av klokka være nødvendig for å løse problemer som dårlig GPS-signal, unøyaktig pulssensor, problemer med programvaren, etc..

Garmin har et hav av modeller der fremgangsmåten for gjenoppretting naturligvis varierer noe. Heldigvis har de i en senere oppdatering for flere av toppmodellene gjort det mulig å gjenopprette klokken fra en sikkerhetskopi, men det gjelder foreløpig kun et fåtall modeller. Under får du en oppsummering av de ulike metodene, og nederst får du fremgangsmetoden for hvordan du går frem med gjenoppretting fra en sikkerhetskopi.

NB:
Lærte treningsverdier, som avanserte treningsmålinger inkludert VO2 maks, Treningseffekt, Body Battery, og mer, vil bli tilbakestilt under denne prosessen. Klokken må lære disse dataene på nytt etter at tilbakestillingen er utført. Denne informasjonen vil bli gjenopprettet når du synkroniserer med Garmin Connect, hvis klokken din støtter Physio TrueUp.


Alternativer for gjenoppretting av Garmin-klokke:

Det er i hovedsak fem ulike måter å tilbakestille en Garmin-klokke på. Hvilken du bør velge avhenger av hvilke problemer du opplever med klokken. Her er de forskjellige metodene:

1. Soft reset:

Dette brukes når du opplever problemer som en frossen skjerm eller dårlig GPS-signal. Soft reset innebærer kun å slå av/på klokken. Soft reset kan også fungere dersom klokken har hengt seg opp og den ikke responderer når du trykker på noen knapper. Dersom ikke dette fungerer kan du prøve fremgangsmåten i punkt 4.

For å utføre en soft reset, holder du inne av/på-knappen i 15 sekunder, eller trykker på av/på-knappen til alternativene vises og velger «Slå av». Slå på klokken ved å holde inne av/på-knappen i ett sekund. Husk å synkronisere dataene dine før du utfører en soft reset, da noen data kan gå tapt.


2. Reset til standardinnstillinger:

Dette alternativet er tilgjengelig på noen Garmin-klokker, som Fenix-, epix-, Enduro, Forerunner- og Instinct-modellene. Det lar deg tilbakestille innstillingene uten å miste aktiviteter, personlige data og musikk. Metoden varierer avhengig av klokken, men vanligvis går du til «Innstillinger» og deretter «System» for å finne «Tilbakestill standardinnstillinger». Aktiviteter og musikk vil ikke bli slettet.


3. Hard reset:

Dette alternativet brukes hvis du ønsker å slette all informasjon på klokken, inkludert aktivitetshistorikk og personlige data. Dette er nyttig hvis du skal selge eller gi bort klokken, eller du opplever problemer med programvaren, GPS, pulssensoren, etc.. Vær oppmerksom på at treningsdata som VO2 Max og avstand blir slettet og må læres på nytt.

Metoden varierer avhengig av klokken, men vanligvis går du til «Innstillinger», deretter «System» og finner alternativet for å «Gjenopprette standardinnstillinger» eller «Slette data og tilbakestille innstillinger».

Mer detaljert beskrivelse:

 • På Garmin Forerunner, Fenix, epix, Enduro, Instinct og Vivoactive-klokker:
  Innstillinger > System > Tilbakestill > Gjenopprett standardinnstillinger / Slett data og tilbakestill innstillinger.
 • På Vivomove berøringsskjermklokke:
  Innstillinger > Slett data og tilbakestill innstillinger.
 • På Approach golfklokker: Innstillinger > Tilbakestill > Slett data og tilbakestill innstillinger.
 • På Quatix og Descent-klokker: Innstillinger > System > Gjenopprett standardinnstillinger > Tilbakestill innstillinger.

4. Tvungen gjenoppretting

Dersom du opplever at klokken har hengt seg opp opp og det ikke hjelper å trykke på noen av knappene, så er det dette alternativet som gjelder. Det anbefales først å prøve fremgangsmåten i punkt 1 før du prøver dette ettersom «tvungen gjenoppretting» vil slette alle data.

 1. Slå av klokken din ved å trykke og holde inne Power/Lys-knappen til klokken slår seg av.
 2. Trykk og hold nede Power/Lys-knappen, Start/Stopp-knappen og Tilbake/Runde-knappen.
 3. Du vil høre et pip når klokken starter opp. Slipp Start/Stopp-knappen på det første pipet, og deretter Tilbake/Runde-knappen på det andre pipet.
 4. Klokken starter nå opp i fabrikkmodus. Vent til tilbakestillingsprosessen er ferdig, noe som vanligvis tar omtrent 15 sekunder.

Når prosessen er fullført, vil Garmin-kompasspilen vises på skjermen, og det er klart for å sette opp og koble til klokken på nytt.


5. Slette brukerdata:

På noen klokker kan du slette brukerdata uten å miste aktivitetshistorikken. Dette betyr at brukerinformasjon som høyde, vekt og alder fjernes, men aktivitetsdataene beholdes. For å slette brukerdata, slår du av enheten, holder inne tilbake-knappen og slår på klokken. Du blir bedt om å bekrefte om du ønsker å «Slette brukerdata», og du velger «Ja».

Husk at metodene kan variere noe avhengig av Garmin-klokken du bruker. Etter tilbakestilling må du sette opp og koble klokken på nytt.


Husk også dette

Når du har gjenopprettet klokken må den legges til på nytt i Garmin Connect. Før du kobler til klokken på nytt må du fjerne den gamle tilkoblingen fra Garmin Connect appen, samt under innstillinger for Bluetooth på mobiltelefonen.

Trinn for å fjerne en enhet fra Garmin Connect-appen:

 1. Åpne Garmin Connect-appen fra smarttelefonen.
 2. Velg Mer (nederst til høyre).
 3. Rull ned og velg Garmin-enheter.
 4. Velg bildet av Garmin-enheten du vil fjerne.
 5. Velg  (øvre høyre hjørne).
 6. Velg Fjern enheten.
 7. Bekreft popup-melding ved å trykke på Fjern.

  VIKTIG MERKNAD: 
  Enheten vil fortsatt være paret under Bluetooth-innstillingene til smarttelefonen. Du må også fjerne enheten fra disse innstillingene. 
 8. Gå til telefonens innstillingsmeny og trykk på Bluetooth
 9. Under MINE ENHETER trykker du på  -ikonet ved siden av Garmin-enheten du fjerner
 10. Trykk på «Glem denne enheten».
  • Hvis en Garmin-enhet er slått på og innenfor rekkevidden til telefonen, kan det hende at den automatisk vises under ENHETER. Ikke par Garmin-enheten fra denne skjermen. 
 11. Dobbelttrykk på hjemknappen på smarttelefonen og sveip opp for å lukke Garmin Connect-appen.
 12. Start telefonen på nytt.
 1. Åpne Garmin Connect-appen fra smarttelefonen
 2. Velg Mer (nederst til høyre)
 3. Rull ned og velg Garmin-enheter
 4. Velg bildet av Garmin-enheten du vil fjerne
 5. Velg  (øvre høyre hjørne)
 6. Velg Fjern enheten
 7. Bekreft popup-melding ved å trykke på Fjern

  VIKTIG MERKNAD: 
  Enheten vil fortsatt være paret under Bluetooth-innstillingene til smarttelefonen. Du må også fjerne enheten fra disse innstillingene. 
 8. Gå til telefonens innstillingsmeny og trykk på Bluetooth
 9. Under MINE ENHETER trykker du på  -ikonet ved siden av Garmin-enheten du fjerner
 10. Trykk på Glem denne enheten
  • Hvis en Garmin-enhet er slått på og innenfor rekkevidden til telefonen, kan det hende at den automatisk vises under ENHETER. Ikke par Garmin-enheten fra denne skjermen. 
 11. Dobbelttrykk på hjemknappen på smarttelefonen og sveip opp for å lukke Garmin Connect-appen
 12. Start telefonen på nytt

Fremgangsmåte for å legge til en enhet i Garmin Connect-appen:

 1. På telefonen får du tilgang til menyalternativet i Garmin Connect-appen:
  • Android: Select  (øvre venstre hjørne)
  • Apple: Velg Mer (nederste høyre hjørne)
 2. Rull ned og velg Garmin-enheter.
 3. Velg Legg til enhet.
 4. Velg enheten din.
 5. Sett enheten i paringsmodus. Dette gjør at enheten kan sende et Bluetooth-signal slik at Garmin Connect-appen kan finne det. Denne innstillingen finnes vanligvis under Innstillinger > Bluetooth eller Telefon > Par enhet/telefon.
 6. Fra Garmin Connect-appen velg koble til.
 7. Skriv inn den sekssifrede koden fra Garmin-enheten i ledeteksten på smarttelefonen.

Gjenoppretting fra en sikkerhetskopi

Den nye funksjonen for sikkerhetskopi og gjenoppretting har vært etterspurt lenge, og endelig er det på plass for utvalgte modeller.

Konseptet er enkelt. I stedet for å måtte gå gjennom hele prosessen med å sette opp de ulike innstillingene på en klokke hver gang du tar en ny Garmin-klokke i bruk, eller har behov for å tilbakestille klokken til fabrikkinnstillinger, så kan du nå gjenopprette den nye enheten fra en tidligere sikkerhetskopi på samme klokke, eller fra en sikkerhetskopi gjort på en annen enhet.

Foreløpig er det som nevnt kun et fåtall klokker som støtter dette, men antageligvis vil Garmin åpne for flere enheter etterhvert – og ikke minst at flere funksjoner blir med i sikkerhetskopien.

Sikkerhetskopien kan kun utføres på klokken, og du vil senere finne den igjen i Garmin Connect. Fremgangsmåten er forklart under.

På klokken

Meny – system – sikkerhetskopi og gjenopprett – sikkerhetskopi nå

Klokken vil da foreta en sikkerhetskopi som synkroniseres til Garmin Connect og ligger under «Sikkerhetskopier og gjenopprett».

Etter å ha gjennomført en sikkerhetskopi finner du den igjen under innstillinger for klokken. Fremgangsmåten er forklart under.

I Garmin Connect:

Trykk på klokkeikonet – system – sikkerhetskopier og gjenopprett – enhetssikkerhetskopier – velg ønsket sikekrhetskopi.


For flere tips til Garmin-klokker anbefales disse artiklene:


Kilde
1. Wearable.com
2. Garmin


Del gjerne:

Featured image for “Guide: Slik fungerer Garmin Body Battery”

Guide: Slik fungerer Garmin Body Battery

Body Battery er en funksjon som holder oversikt over energinivået ditt forløpende gjennom dagen. Denne guiden gir deg svar på…
Featured image for “Slik gjenoppretter du en Garmin klokke”

Slik gjenoppretter du en Garmin klokke

Står du fast med en Garmin-klokke som har hengt seg opp, eller av en annen grunn har behov for å…
Featured image for “Guide: Garmin Explore – Dette må du vite”

Guide: Garmin Explore – Dette må du vite

Garmin Explore er et kraftig alt-i-ett app som gir deg enda mer ut av Garmin-klokken din. Her er det du…
Featured image for “Guide: Bli kjent med treningsprogrammene i iFIT!”

Guide: Bli kjent med treningsprogrammene i iFIT!

Eier du en tredemølle, spinningsykkel eller romaskin fra NordicTrack eller ProForm? Da kan du glede deg over mye moro gjennom…
Featured image for “EKG måling i smartklokker og pulsklokker – Slik fungerer det”

EKG måling i smartklokker og pulsklokker – Slik fungerer det

Lurer du på hvordan EKG-måling i smartklokker og pulsklokker fungerer? Her får du svar på både det, og hvilke modeller…
Featured image for “Multi-GNSS, Multibånd-GPS og Multibånd-GNSS forklart”

Multi-GNSS, Multibånd-GPS og Multibånd-GNSS forklart

Multi-GNSS, Multibånd-GPS og Multibånd-GNSS. Begrepene brukes hyppig om hverandre, men ytterst få vet hva det er. Her får du vite…
Featured image for “Lundhags Makke Pants vs. Fjällräven Keb Trousers – Velg riktig!”

Lundhags Makke Pants vs. Fjällräven Keb Trousers – Velg riktig!

Lundhags Makke Pants vs. Fjällräven Keb Trousers er to svært populære turbukser og fritidsbukser. Her får du vite hva som…
Featured image for “En oversikt over alle funksjoner på populære Garmin pulsklokker”

En oversikt over alle funksjoner på populære Garmin pulsklokker

Garmin tilbyr en mengde pulsklokker med et hav av ulike funksjoner. Her får du oversikten over alle de ulike funksjonene…
Featured image for “Slik legger du inn kart på Garmin-klokker”

Slik legger du inn kart på Garmin-klokker

Ønsker du å få mest mulig ut av kartfunksjonen fra Garmin? Da bør du få med deg denne guiden. Her…
Featured image for “Slik fungerer søvnmåling på Polar pulsklokker”

Slik fungerer søvnmåling på Polar pulsklokker

Noen gang lurt på hvordan Polar pulsklokka di måler søvn i løpet av natten og hva annet den faktisk måler?…
Featured image for “Slik importerer du ruter fra UT.no til Garmin”

Slik importerer du ruter fra UT.no til Garmin

Her får du oppskriften på hvordan du raskt og enkelt importerer en rute fra UT.no til Garmin-klokken, eller en annen…
Featured image for “Slik oppretter du intervaller & treningsmål på Polar pulsklokker!”

Slik oppretter du intervaller & treningsmål på Polar pulsklokker!

Ønsker du å opprette en egendefinert treningsøkt du kan videresende til Polar klokken din slik at den kan veilede deg?…
Featured image for “Lamell tredemølle vs. tradisjonell tredemølle”

Lamell tredemølle vs. tradisjonell tredemølle

Lamell tredemølle vs. tradisjonell tredemølle. Hva er forskjellen? Hvilke fordeler og ulemper er det for hver av modellene? Her får…
Featured image for “Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene i 2023”

Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene i 2023

Er du på utkikk etter nye løpesko? Denne store testen og guiden vil forhåpentligvis hjelpe deg. Her er test og…
Featured image for “Elsykkel – Guide og kjøpsanbefalinger”

Elsykkel – Guide og kjøpsanbefalinger

På utkikk etter ny elsykkel, men er forvirret over alle de ulike motortypene, batteristørrelsene og merkene? Denne guiden forklarer deg…
Featured image for “SUP brett – Guide og anbefalinger – Stand Up Paddle board”

SUP brett – Guide og anbefalinger – Stand Up Paddle board

På utkikk etter SUP brett, men aner ikke hva du skal velge? Denne guiden gir deg svar på alt du…
Featured image for “Dette er COROS EvoLab og Training HUB”

Dette er COROS EvoLab og Training HUB

COROS EvoLab og Training Hub er to nyttige verktøy som kan hjelpe deg å planlegge, analysere og forstå både trening…
Featured image for “Welltory – appen som lar deg spore helse, trening og restitusjon”

Welltory – appen som lar deg spore helse, trening og restitusjon

Welltory er en kraftig, men brukervennlig app som gjør det enklere å overvåke stressnivåer og andre viktige helsedata. Her er…