Slik gjenoppretter du en Garmin klokke

8. februar, 2024 (oppdatert 9. juli 2024)

Featured image for “Slik gjenoppretter du en Garmin klokke”

Står du fast med en Garmin-klokke som har hengt seg opp, eller av en annen grunn har behov for å gjenopprette klokka? Her er oppskriften.

Det er like kjedelig hver gang det skjer – enten det er klokka eller mobilen som har hengt seg opp – den må gjerne startes på nytt ved å tvinge gjennom omstart, eller ved å gjenopprette enheten til fabrikkinnstillinger.

I enkelte situasjoner kan en fullstendig gjenoppretting av klokka være nødvendig for å løse problemer som dårlig GPS-signal, unøyaktig pulssensor, problemer med programvaren, etc..

Garmin har et hav av modeller der fremgangsmåten for gjenoppretting naturligvis varierer noe. Heldigvis har de i en senere oppdatering for flere av toppmodellene gjort det mulig å gjenopprette klokken fra en sikkerhetskopi, men det gjelder foreløpig kun et fåtall modeller. Under får du en oppsummering av de ulike metodene, og nederst får du fremgangsmetoden for hvordan du går frem med gjenoppretting fra en sikkerhetskopi.

NB:
Lærte treningsverdier, som avanserte treningsmålinger inkludert VO2 maks, Treningseffekt, Body Battery, og mer, vil bli tilbakestilt under denne prosessen. Klokken må lære disse dataene på nytt etter at tilbakestillingen er utført. Denne informasjonen vil bli gjenopprettet når du synkroniserer med Garmin Connect, hvis klokken din støtter Physio TrueUp.


Alternativer for gjenoppretting av Garmin-klokke:

Det er i hovedsak fem ulike måter å tilbakestille en Garmin-klokke på. Hvilken du bør velge avhenger av hvilke problemer du opplever med klokken. Her er de forskjellige metodene:

1. Soft reset:

Dette brukes når du opplever problemer som en frossen skjerm eller dårlig GPS-signal. Soft reset innebærer kun å slå av/på klokken. Soft reset kan også fungere dersom klokken har hengt seg opp og den ikke responderer når du trykker på noen knapper. Dersom ikke dette fungerer kan du prøve fremgangsmåten i punkt 4.

For å utføre en soft reset, holder du inne av/på-knappen i 15 sekunder, eller trykker på av/på-knappen til alternativene vises og velger «Slå av». Slå på klokken ved å holde inne av/på-knappen i ett sekund. Husk å synkronisere dataene dine før du utfører en soft reset, da noen data kan gå tapt.


2. Reset til standardinnstillinger:

Dette alternativet er tilgjengelig på noen Garmin-klokker, som Fenix-, epix-, Enduro, Forerunner- og Instinct-modellene. Det lar deg tilbakestille innstillingene uten å miste aktiviteter, personlige data og musikk. Metoden varierer avhengig av klokken, men vanligvis går du til «Innstillinger» og deretter «System» for å finne «Tilbakestill standardinnstillinger». Aktiviteter og musikk vil ikke bli slettet.


3. Hard reset:

Dette alternativet brukes hvis du ønsker å slette all informasjon på klokken, inkludert aktivitetshistorikk og personlige data. Dette er nyttig hvis du skal selge eller gi bort klokken, eller du opplever problemer med programvaren, GPS, pulssensoren, etc.. Vær oppmerksom på at treningsdata som VO2 Max og avstand blir slettet og må læres på nytt.

Metoden varierer avhengig av klokken, men vanligvis går du til «Innstillinger», deretter «System» og finner alternativet for å «Gjenopprette standardinnstillinger» eller «Slette data og tilbakestille innstillinger».

Mer detaljert beskrivelse:

 • På Garmin Forerunner, Fenix, epix, Enduro, Instinct og Vivoactive-klokker:
  Innstillinger > System > Tilbakestill > Gjenopprett standardinnstillinger / Slett data og tilbakestill innstillinger.
 • På Vivomove berøringsskjermklokke:
  Innstillinger > Slett data og tilbakestill innstillinger.
 • På Approach golfklokker: Innstillinger > Tilbakestill > Slett data og tilbakestill innstillinger.
 • På Quatix og Descent-klokker: Innstillinger > System > Gjenopprett standardinnstillinger > Tilbakestill innstillinger.

4. Tvungen gjenoppretting

Dersom du opplever at klokken har hengt seg opp opp og det ikke hjelper å trykke på noen av knappene, så er det dette alternativet som gjelder. Det anbefales først å prøve fremgangsmåten i punkt 1 før du prøver dette ettersom «tvungen gjenoppretting» vil slette alle data.

 1. Slå av klokken din ved å trykke og holde inne Power/Lys-knappen til klokken slår seg av.
 2. Trykk og hold nede Power/Lys-knappen, Start/Stopp-knappen og Tilbake/Runde-knappen.
 3. Du vil høre et pip når klokken starter opp. Slipp Start/Stopp-knappen på det første pipet, og deretter Tilbake/Runde-knappen på det andre pipet.
 4. Klokken starter nå opp i fabrikkmodus. Vent til tilbakestillingsprosessen er ferdig, noe som vanligvis tar omtrent 15 sekunder.

Når prosessen er fullført, vil Garmin-kompasspilen vises på skjermen, og det er klart for å sette opp og koble til klokken på nytt.


5. Slette brukerdata:

På noen klokker kan du slette brukerdata uten å miste aktivitetshistorikken. Dette betyr at brukerinformasjon som høyde, vekt og alder fjernes, men aktivitetsdataene beholdes. For å slette brukerdata, slår du av enheten, holder inne tilbake-knappen og slår på klokken. Du blir bedt om å bekrefte om du ønsker å «Slette brukerdata», og du velger «Ja».

Husk at metodene kan variere noe avhengig av Garmin-klokken du bruker. Etter tilbakestilling må du sette opp og koble klokken på nytt.


Husk også dette

Når du har gjenopprettet klokken må den legges til på nytt i Garmin Connect. Før du kobler til klokken på nytt må du fjerne den gamle tilkoblingen fra Garmin Connect appen, samt under innstillinger for Bluetooth på mobiltelefonen.

Trinn for å fjerne en enhet fra Garmin Connect-appen:

 1. Åpne Garmin Connect-appen fra smarttelefonen.
 2. Velg Mer (nederst til høyre).
 3. Rull ned og velg Garmin-enheter.
 4. Velg bildet av Garmin-enheten du vil fjerne.
 5. Velg  (øvre høyre hjørne).
 6. Velg Fjern enheten.
 7. Bekreft popup-melding ved å trykke på Fjern.

  VIKTIG MERKNAD: 
  Enheten vil fortsatt være paret under Bluetooth-innstillingene til smarttelefonen. Du må også fjerne enheten fra disse innstillingene. 
 8. Gå til telefonens innstillingsmeny og trykk på Bluetooth
 9. Under MINE ENHETER trykker du på  -ikonet ved siden av Garmin-enheten du fjerner
 10. Trykk på «Glem denne enheten».
  • Hvis en Garmin-enhet er slått på og innenfor rekkevidden til telefonen, kan det hende at den automatisk vises under ENHETER. Ikke par Garmin-enheten fra denne skjermen. 
 11. Dobbelttrykk på hjemknappen på smarttelefonen og sveip opp for å lukke Garmin Connect-appen.
 12. Start telefonen på nytt.
 1. Åpne Garmin Connect-appen fra smarttelefonen
 2. Velg Mer (nederst til høyre)
 3. Rull ned og velg Garmin-enheter
 4. Velg bildet av Garmin-enheten du vil fjerne
 5. Velg  (øvre høyre hjørne)
 6. Velg Fjern enheten
 7. Bekreft popup-melding ved å trykke på Fjern

  VIKTIG MERKNAD: 
  Enheten vil fortsatt være paret under Bluetooth-innstillingene til smarttelefonen. Du må også fjerne enheten fra disse innstillingene. 
 8. Gå til telefonens innstillingsmeny og trykk på Bluetooth
 9. Under MINE ENHETER trykker du på  -ikonet ved siden av Garmin-enheten du fjerner
 10. Trykk på Glem denne enheten
  • Hvis en Garmin-enhet er slått på og innenfor rekkevidden til telefonen, kan det hende at den automatisk vises under ENHETER. Ikke par Garmin-enheten fra denne skjermen. 
 11. Dobbelttrykk på hjemknappen på smarttelefonen og sveip opp for å lukke Garmin Connect-appen
 12. Start telefonen på nytt

Fremgangsmåte for å legge til en enhet i Garmin Connect-appen:

 1. På telefonen får du tilgang til menyalternativet i Garmin Connect-appen:
  • Android: Select  (øvre venstre hjørne)
  • Apple: Velg Mer (nederste høyre hjørne)
 2. Rull ned og velg Garmin-enheter.
 3. Velg Legg til enhet.
 4. Velg enheten din.
 5. Sett enheten i paringsmodus. Dette gjør at enheten kan sende et Bluetooth-signal slik at Garmin Connect-appen kan finne det. Denne innstillingen finnes vanligvis under Innstillinger > Bluetooth eller Telefon > Par enhet/telefon.
 6. Fra Garmin Connect-appen velg koble til.
 7. Skriv inn den sekssifrede koden fra Garmin-enheten i ledeteksten på smarttelefonen.

Gjenoppretting fra en sikkerhetskopi

Den nye funksjonen for sikkerhetskopi og gjenoppretting har vært etterspurt lenge, og endelig er det på plass for utvalgte modeller.

Konseptet er enkelt. I stedet for å måtte gå gjennom hele prosessen med å sette opp de ulike innstillingene på en klokke hver gang du tar en ny Garmin-klokke i bruk, eller har behov for å tilbakestille klokken til fabrikkinnstillinger, så kan du nå gjenopprette den nye enheten fra en tidligere sikkerhetskopi på samme klokke, eller fra en sikkerhetskopi gjort på en annen enhet.

Foreløpig er det som nevnt kun et fåtall klokker som støtter dette, men antageligvis vil Garmin åpne for flere enheter etterhvert – og ikke minst at flere funksjoner blir med i sikkerhetskopien.

Sikkerhetskopien kan kun utføres på klokken, og du vil senere finne den igjen i Garmin Connect. Fremgangsmåten er forklart under.

På klokken

Meny – system – sikkerhetskopi og gjenopprett – sikkerhetskopi nå

Klokken vil da foreta en sikkerhetskopi som synkroniseres til Garmin Connect og ligger under «Sikkerhetskopier og gjenopprett».

Etter å ha gjennomført en sikkerhetskopi finner du den igjen under innstillinger for klokken. Fremgangsmåten er forklart under.

I Garmin Connect:

Trykk på klokkeikonet – system – sikkerhetskopier og gjenopprett – enhetssikkerhetskopier – velg ønsket sikekrhetskopi.


For flere tips til Garmin-klokker anbefales disse artiklene:


Kilde
1. Wearable.com
2. Garmin


Del gjerne:

Featured image for “Slik kalibrerer du tredemølledistansen på en Garmin pulsklokke”
17. juli 2024 | Guider

Slik kalibrerer du tredemølledistansen på en Garmin pulsklokke

Sliter du med at klokka di ikke måler riktig tempo og distanse når du løper innendørs på en tredemølle? Denne oppskriften kan hjelpe deg til bedre målinger.
Les mer
Featured image for “Slik importerer du ruter fra UT.no til Garmin”
10. juli 2024 | Guider

Slik importerer du ruter fra UT.no til Garmin

Her får du oppskriften på hvordan du raskt og enkelt importerer en rute fra UT.no til Garmin-klokken, eller en annen Garmin GPS.
Les mer
Featured image for “Guide: Dette er nedtrappingspuls (Heart rate recovery)”
29. juni 2024 | Guider

Guide: Dette er nedtrappingspuls (Heart rate recovery)

Nedtrappingspuls kan være en nyttig indikator for både treningstilstand og hjertehelse. Denne guiden gir deg svar på det du trenger å vite.
Les mer
Featured image for “Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene”
21. juni 2024 | Guider

Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene

Er du på utkikk etter nye løpesko? Denne store testen og guiden vil forhåpentligvis hjelpe deg. Her er test og anbefalinger av årets løpesko/joggesko.
Les mer
Featured image for “Guide: Garmin foreslått treningsøkt”
29. april 2024 | Guider

Guide: Garmin foreslått treningsøkt

Garmin-klokker med funksjonen «Daglig foreslått treningsøkt» gir deg dagsferske treningsøkter basert på treningsstatus og dagsform. Her er det du må vite.
Les mer
Featured image for “Navigering – Dette skiller kart og brødsmuleruting”
15. april 2024 | Blogg

Navigering – Dette skiller kart og brødsmuleruting

Flere og flere pulsklokker/smartklokker kommer med forhåndsinstallerte kart for enklere navigering. Her er det (viktige) du må vite før du velger modell.
Les mer
Featured image for “Elsykkel – Guide og kjøpsanbefalinger”
28. mars 2024 | Guider

Elsykkel – Guide og kjøpsanbefalinger

På utkikk etter ny elsykkel, men er forvirret over alle de ulike motortypene, batteristørrelsene og merkene? Denne guiden forklarer deg alt du må vite.
Les mer
Featured image for “Pulsklokke – De beste rimelige og budsjettvennlige pulsklokkene”
15. mars 2024 | Guider

Pulsklokke – De beste rimelige og budsjettvennlige pulsklokkene

Er du på utkikk etter en ny pulsklokke, men ønsker ikke å svi av mer penger enn nødvendig? Disse pulsklokkene gir deg virkelig valuta for pengene!
Les mer
Featured image for “De beste pulsklokkene – Best i test”
14. mars 2024 | Guider

De beste pulsklokkene – Best i test

Nærmere 150 pulsklokker er testet. Skal du investere i ny pulsklokke, så finner du både den og alt du trenger å vite her. Her er de beste pulsklokkene.
Les mer
Featured image for “Dette må du vite før du kjøper nye løpesko”
8. mars 2024 | Guider

Dette må du vite før du kjøper nye løpesko

Pronasjon, dropp, stack og karbon – denne guiden gir deg forklaringen på ulike begreper i sko-verdenen og hva du bør tenke over ved valg av nye løpesko.
Les mer
Featured image for “SUP brett – Guide og anbefalinger – Stand Up Paddle board”
4. mars 2024 | Guider

SUP brett – Guide og anbefalinger – Stand Up Paddle board

På utkikk etter SUP brett, men aner ikke hva du skal velge? Denne guiden gir deg svar på alt du bør vite, samt noen gode tips og anbefalinger!
Les mer
Featured image for “Garmin bruker? Dette tipset vil du ikke gå glipp av”
27. februar 2024 | Blogg

Garmin bruker? Dette tipset vil du ikke gå glipp av

Eier du en nyere Garmin-klokke? Hvis du ikke allerede er kjent med dette trikset, er det stor sannsynlighet for at det er noe du vil bruke mye fremover.
Les mer