Test: JBL Tour Pro 2

24. mars, 2023 (oppdatert 17. juli 2023)
Featured image for “Test: JBL Tour Pro 2”

Med JBL Tour Pro 2 kaster JBL seg inn i markedet for high-en trådløse ørepropper, og med på lasset kommer en helt unik funksjon.

JBL lanserer nye produkter raskere enn både Therese Johaug og Petter Northug noen gang har spurtet på et oppløpet, og selv om det ikke alltid er utelukkende positivt, er det denne gangen ekstra spennende.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

JBL Tour Pro 2
JBL Tour Pro 2

Product Name: JBL Tour Pro 2

Brand: JBL

Offer price: 2790

Currency: NOK

Konklusjon

JBL Tour Pro 2 leverer ikke bare et helt nytt og spennende produkt, men de leverer også høy kvalitet på alt fra lyd til støydemping, passform og komfort, batteritid, smarte funksjoner, tilkobling, m.m..

Det er i det hele fint lite å utsette på JBL Tour Pro 2, og det er ekstra gledelig at de fungerer like godt uansett hvilken enhet du kobler de til.

Er du på jakt etter et solid par trådløse ørepropper som skal brukes til alt fra hverdag, trening, lange samtaler og enda lengre flyreiser, så er JBL Tour Pro 2 verdt å ta en kikk på. Disse anbefales sterkt.

Overall
91%
91%
 • Passform - 90%
  90%
 • Lydkvalitet - 90%
  90%
 • Støydemping - 90%
  90%
 • Samtalekvalitet - 90%
  90%
 • Batteritid - 95%
  95%
 • Verdi for pengene - 90%
  90%

Pros

 • Komfortabel passform.
 • Smart ladeetui.
 • God lydkvalitet. 10-trinns equalizer.
 • Effektiv støydemping (også justerbar).
 • Justerbar Ambient Aware og TalkThru.
 • Bluetooth 5.3 med nyeste lydkodeker og Multipoint støtte.
 • Enkel og god betjening.
 • Imponerende batteritid. Trådløs lading + hurtiglading.
 • Vanntette.

Cons

 • Betjening kunne støttet flere funksjoner samtidig.

Egenskaper

 • Type: In-ear, true wireless
 • Drivere: 10 mm dynamiske drivere
 • Støyreduksjon: Aktiv
 • Batteritid: 8 timer med ANC. 10 timer uten ANC. Totalt 40 timer med ladeetui.
 • Tilkoblinger: USB-C, Bluetooth 5.3, Trådløs lading (Qi)
 • Kodek: LC3, LC3+, AAC, SBC
 • Vekt: 6,1 g per ørepropp, 73 g for ladeetui
 • Værtetting: IPX5-sertifisert
 • Farger: Svart, Beige
 • Pris: 2790,-

JBL Tour Pro 2 – Noe helt nytt

Er det to ting jeg bruker timesvis på hver dag, så er det mobilen og trådløse ørepropper. Førstnevnte er et kapittel i seg selv, mens de trådløse øreproppene er en evig jakt etter «de perfekte øreproppene» for allround bruk. Ikke bare skal de levere god lyd, men de skal være små og diskre, sitte godt uten å virke trykkende, være enkle å betjene, ha god støydemping, lang batteritid, og den lille ekstra «edgen» som gjør at jeg velger akkurat disse fremfor et av de andre titals parene jeg har liggende.

Og her er det bare å ta av seg hatten for JBL Tour Pro 2. De er geniale, og det nærmeste jeg har kommet «perfekt».


JBL Tour Pro 2 – Unik i sin klasse

Markedet for high-end trådløse ørepropper er enormt, og JBL som tradisjonelt har fokusert på budsjettmarkedet har lyst til å være med på moroa. Med JBL Tour Pro 2 introduserer de noe helt nytt og unikt, og kaster inn alle verktøyene de har i verktøykofferten for å ta opp kampen mot Apple, Samsung, Sony, Huawei og resten av røkla.

Proppene er små og diskre, etuiet er stort, men det har en funksjon og forsvarer hver millimeter og hvert gram. Det tradisjonelle ladeetuiet gjør nemlig mer enn bare å lade proppene, og fungerer i tillegg som en kontroll for ulike innstillinger takket være en innebygd 1,4″ LCD-touchskjerm. JBL har tradisjon for å tilby en rekke funksjoner gjennom JBL Headphone appen, men det smarte ladeetuiet åpner for enda større frihet til å betjene proppene.


Personlig passform og lydbilde

JBL Tour Pro 2 er overraskende små og kompakte, men ser ut som tradisjonelle ørepropper med et ovalt hode og korte stammer med berøringsfølsomme flater for betjening. Det medfølger totalt tre par utskiftbare silikonpropper som gjør det enkelt å finne en behagelig passform, og JBL sin egen Personal Sound Amplification og Personal-fi 2.0 hjelper til å finne både personlig lytteprofil og passform. I tillegg kan du tilpasse lydbildet ved hjelp av en 10-trinns equalizer, eller velge blant et utvalg forhåndsjusterte lydbilder (Jazz, Vocal, Bass, Club, Studio, JBL Signature Sound og Custom).

I likhet med produsenter som Apple, Samsung og Huawei, har JBL hevet seg på «romlyd»-trenden. Ved å aktivere JBL Spatial Sound skal øreproppene få det til å låte som om lyden omslutter deg som når du er i et teater, på en konsert, eller på en kino. JBL lar deg velge mellom profiler for film, musikk og spill, der hver enkelt profil gir et distinkt lydbilde som skal bidra til bedre lyd. Hvorvidt du merker forskjell eller ikke, og hva du foretrekker, er en smakssak, men det kan utvilsomt bidra til å gjøre den «lille forskjellen» på lydopplevelsen.


Ladeetui med en genial funksjon

JBL Headphone-appen er fremdeles hjernen der du kan personliggjøre lydbildet, justere støydempingen og lydinnslippet (Ambient-lyden), leke deg med equalizeren, aktivere «finn øreproppene» om du har vært uheldig å miste de (spiller av en høy lyd), samt endre innstillinger for både etui og propper. Men denne gangen har JBL gjort det enda lettere å utføre diverse handlinger takket være det smarte ladeetuiet.

Et godt eksempel på når ladeetuiet kommer til nytte er når du benytter JBL Tour Pro 2 sammen med en PC eller annen enhet der du ikke like enkelt kan justere innstillingene via JBL Headphone appen. Flipp opp etuiet, og gjør de endringer som trengs, enten det er å justere EQ innstillingene, eller det er å justere Ambient Sound og støydemping. Det fungerer suverent.

Etuiet er litt større enn normalt (58 x 26 x 55 mm), men det er null problem å oppbevare i en vanlig bukselomme. Betjeningen en enkel med sideveis sveip mellom widget, og et enkelt trykk som «bekreftelse». Det er umulig å gjøre feil. Responsen fra skjermen er upåklagelig, og lysstyrken som kan justeres over tre nivåer, er mer enn sterk nok selv på det laveste nivået.

Enkelte kontroller er forhåndsinnstilt og faste, inkludert; Play/pause, Skifte sang, Volumkontroll, Alarm, Lysstyrke, Skjermlås, Finn øreproppene, Lommelykt og Varsler, mens Ambient Sound, Romlyd, Equalizer, VoiceAware, Auto Play/pause og SilentNow, kan legges til/fjernes etter eget ønske.

Ladeetuiet kan til og med vise en forhåndsvisning av smartvarslene som plinger inn på mobilen, men det forsvinner allerede etter noen få sekunder, og er dessverre ikke mulig å finne tilbake. Du vil derfor som regel bare se et «konvolutt-symbol» øverst på skjermen som indikerer et ventede varsel på telefonen. En annen fancy detalj er muligheten til å besvare/avvise et innkommende anrop rett fra skjermen.

JBL har på forhånd lagt inn et lite utvalg bakgrunnsbilder du kan velge blant for skjermlåsen som hindrer uønskede trykk, og du kan til og med laste opp ditt eget personlige bilde i appen å sende til ladeetuiet.


Betjening og smarte funksjoner

Øreproppene kan også betjenes direkte,  hvert fall delvis. I appen kan du tilpasse «grupper» med kontroller der du må velge mellom «Playback & Voice Assistant Control», «Volume Control», «Ambient Sound» eller «Ingen». Velger du den første innstillingen kan du starte/pause musikken ved å tappe lett på utsiden av stammen en gang, to tapp skifter til neste sang, og tre tapp hopper en sang tilbake. Tapp og hold aktiverer taleassistenten.

Det ideelle ville vært om proppene støttet sveip slik som både Apple AirPods Pro 2 og Huawei FreeBuds Pro 2. Da kunne sveip opp/ned på stammen justert volumet uten at du måtte velge volumkontroll som en egen handling dedikert til en ørepropp.

Derimot er JBL Tour Pro 2 smarte nok til og automatisk pause/starte musikken når du tar de ut/inn i øret, og hver enkelt propp kan brukes enkeltvis uavhengig av den andre.

JBL Tour Pro 2 støtter også Google Assistant og Amazon Alexa, eventuelt Siri dersom du benytter iOS. Taleassistenen kan aktiveres ved å trykke på venstre eller høyre ørepropp (kan bestemmes i appen), men de kan også aktiveres ved å si kommandoen «Hei Google». Genialt når du ikke har hendene tilgjengelig, det regner, du har på hansker, etc..

En siste «smart detalj» er muligheten til å sette en maks grense for lydnivå som hindrer proppene i å spille høyere enn 85 dB.


Lang batteritid og rask lading

I likhet med JBL Live Pro 2 imponerer Tour Pro 2 med inntil 10 timer batteritid med ANC deaktivert og inntil 8 timer med ANC aktivert. Ladeetuiet gir ytterligere 30 timer uten ANC og 24 timer med Adaptiv ANC.

En fullading tar rundt 2 timer og kan gjøres via USB-C eller trådløst (Qi-standard), mens 15 minutter hurtiglading gir inntil 4 timer lytting. LED-skjermen på ladeetuiet gjør det enkelt å holde kontroll på batterinivået.

JBL Tour Pro 2 støtter Bluetooth 5.3, men har droppet støtten for de høyoppløselige lydkodekene aptX og LDAC til fordel for de nyere lydkodekene LC3 og LC3+, i tillegg til SBC og AAC. Det vil si; LC3 og LC3+ blir tilgjengelig senere i år gjennom en programvareoppdatering, og skal dermed erstatte de nevnte kodekene med egenskaper som bedre lydkvalitet og lavere strømforbruk.

Både rekkevidden er stabiliteten er upåklagelig, og med Bluetooth Multipoint kan du være tilkoblet to enheter samtidig slik at du for eksempel kan være tilkoblet PC-en å se en film, og når mobilen ringer vil proppene automatisk dempe lyden fra filmen å la deg høre samtalen med klar stemme.

JBL Tour Pro 2 støtter også Google Fast Pair og Microsoft Swift Pair for enklest mulig tilkobling (det er også enkelt med iPhone/Apple), og med ShareMe kan du koble til flere LE Lydkompatible hodetelefoner til samme Android-enhet å dele musikken med en venn.


Steng lyden ute. Eller slipp den inn.

JBL Tour Pro 2 kommer med et 4-mic oppsett og huser selskapets True Adaptiv Noice Cancelling som sørger for at øreproppene automatisk justerer støydempingen etter omgivelsene. Den adaptive støydempingen fungerer jevnt over bra, men ønsker du full kontroll kan du manuelt overstyre denne i appen ved å justere støydempingen over syv ulike nivåer.

For maksimal støydemping kan du i tillegg aktivere funksjonene «Leakage Compensation» som justerer lyden basert på hvor godt øreproppene sitter i ørene dine, samt «Ear Canal Compensation» som analyserer formen på øregangene og justerer frekvensresponsen tilsvarende.

Og JBL sitt sjakktrekk med det smarte ladeetuiet kommer virkelig til syne når du ønsker å gjøre endringer på støydempingen, aktivere Ambient Sound, TalkThru, etc.. Mye av dette kan gjøres direkte på øreproppene, men det krever at de er satt opp med disse funksjonene som kontroller, og at du da gir avkall på andre funksjoner. Det er utrolig mye lettere å ha tilgang til alt dette rett fra etuiet.

JBL leverer imponerende god støydemping og viser at de ønsker å spille ball med de på øverste hylle. Tour Pro 2 klarer effektiv å stenge omgivelseslyden ute, og den aggressive støydempingen går heller ikke nevneverdig ut over lydkvaliteten. De er fremdeles ikke på nivå med Apple AirPods Pro (Gen 2), men på linje med første generasjon AirPods Pro.

I situasjoner der du ønsker å høre hva som foregår rundt deg, kan du aktivere Ambient Aware (også justerbar over syv nivåer), eller TalkThru som demper musikken til et minimum og slipper inn stemmene rundt deg. For sistnevnte er riktignok volumet så lavt at du egentlig ikke hører noe av musikken. Nytt for JBL Tour Pro 2 er muligheten til å justere nivået på lydinnslippet under en samtale over tre nivåer; lav, middels og høy.

En annen kjekk funksjon er SilentNow som skrur på støydempingen og kobler ut Bluetooth slik at du kan skape en egen «stille boble» uten å risikere å bli forstyrret av varsler som plinger inn. SilentNow kan også brukes når du skal sove, og lar deg stille inn en tidtaker med en alarm som vekker deg på slutten.


Lydkvalitet

JBL har for vane å levere solid lydkvalitet med engasjerende lyd, og JBL Pro Tour 2 gjør en god jobb bare du får lekt deg litt med innstillingene, for rett ut av etuiet kan de låte litt flatt. Øreproppene er utstyrt med 10 mm dynamiske drivere drevet av JBL Pro Sound, en 10 trinns equalizer og forhåndsjusterte lydbilder (Jazz, Vocal, Bass, Club, Studio, JBL Signature Sound og Custom).

JBL har også lagt sjelen i å få et lydbilde som er så personlig som mulig, og skal gjennom Personal-fi 2.0 justere lyden slik at den passer til «din personlige lytteprofil basert på kjønn, alder og personlige preferanser». Personal-fi 2.0 opprettes i JBL Headphone appen ved å gjennomgå en lydtest der appen spiller av lyder i ulike frekvenser med synkende volumnivå mens du holder fingeren på en knapp, og når du ikke lenger kan høre lyden, fjerner du fingeren.

Denne testen gjentas for ulike frekvenser og for begge ører – hele 18 ganger. Når testen er ferdig får du en tilbakemelding om hvordan din personlig lytteprofil ser ut, og hva som er justert (eks. økt bass, redusert diskant, forsterket vokal).

Samtidig kan Spatial Sound bidra til å gi lydbildet en ekstra dimensjon ved lage en «kunstig» opplevelse av at lyden kommer fra nesten hvor som helst, uansett kilden eller enheten du spiller fra. JBL lar deg velge mellom profiler for musikk, film og spill, og hver lydprofil har sine unike tilpasninger. Til tross for navnene behøver du ikke å bruke «musikk» kun for musikk, og «film» kun for film, for disse kan faktisk fungere ypperlig om hverandre, og i enkelte situasjoner låter faktisk «film» bedre for musikk enn musikkprofilen, og omvendt.

I tillegg kan du ved hjelp av SoundSmart velge om du vil benytte «Audio Mode» for best mulig lydkvalitet, eller «Video Mode» som gir minst mulig forsinkelse av lyden under videoavspilling.


Samtalekvalitet

JBL Tour Pro 2 er utstyrt med seks mikrofoner skal bidra til å redusere vind og andre forstyrrelser i støyende omgivelser, mens VoiceAware-funksjonen lar deg selv justere hvor mye av din egen stemme du ønsker å høre under en samtale. Samtalekvaliteten er overraskende bra, og proppene klarer de to viktigste oppgavene; å la mottaker høre deg klart samtidig som proppene stenger bakgrunnsstøy ute, og å la deg høre mottakeren klart. Samtalekvaliteten på JBL Tour Pro 2 er noe av det beste jeg har testet.

Ved å aktivere Personal Sound Amplification vil du i tillegg kunne forsterke lyder fra omgivelsene slik at du lettere får med deg hva som foregår rundt deg mens du prater i telefonen.


Konkurrenter

Det er umulig å ikke nevne Samsung Galaxy Buds2 Pro, Apple AirPods Pro (Gen 2) og Huawei FreeBuds Pro 2 når vi konkurrer i dette gamet, og den korte oppsummeringen er at JBL Tour Pro 2 imponerer på alle måter. Lyd, støydemping og passform oppleves forskjellig, og alle disse fire øreproppene leverer kvalitet fra øverste hylle.

Samsung fungerer dog best med Samsung- og andre Android-telefoner, mens AirPods fungerer best med Apple-enheter. Huawei og JBL har fordelen av å levere den samme gode opplevelsen uavhengig om du rocker en iPhone eller en Android-mobil. Og det er ikke alltid tilfelle i dagens samfunn.


Konklusjon


Kjøp JBL Tour Pro 2
JBL Tour Pro 2
JBL Tour Pro 2

Product Name: JBL Tour Pro 2

Brand: JBL

Offer price: 2790

Currency: NOK

Konklusjon

JBL Tour Pro 2 leverer ikke bare et helt nytt og spennende produkt, men de leverer også høy kvalitet på alt fra lyd til støydemping, passform og komfort, batteritid, smarte funksjoner, tilkobling, m.m..

Det er i det hele fint lite å utsette på JBL Tour Pro 2, og det er ekstra gledelig at de fungerer like godt uansett hvilken enhet du kobler de til.

Er du på jakt etter et solid par trådløse ørepropper som skal brukes til alt fra hverdag, trening, lange samtaler og enda lengre flyreiser, så er JBL Tour Pro 2 verdt å ta en kikk på. Disse anbefales sterkt.

Overall
91%
91%
 • Passform - 90%
  90%
 • Lydkvalitet - 90%
  90%
 • Støydemping - 90%
  90%
 • Samtalekvalitet - 90%
  90%
 • Batteritid - 95%
  95%
 • Verdi for pengene - 90%
  90%

Pros

 • Komfortabel passform.
 • Smart ladeetui.
 • God lydkvalitet. 10-trinns equalizer.
 • Effektiv støydemping (også justerbar).
 • Justerbar Ambient Aware og TalkThru.
 • Bluetooth 5.3 med nyeste lydkodeker og Multipoint støtte.
 • Enkel og god betjening.
 • Imponerende batteritid. Trådløs lading + hurtiglading.
 • Vanntette.

Cons

 • Betjening kunne støttet flere funksjoner samtidig.

Del gjerne:

Featured image for “Test: Salomon Elixir Mid GORE-TEX”

Test: Salomon Elixir Mid GORE-TEX

Salomon Elixir Mid GORE-TEX forener lekenheten fra en terrengsko, stødigheten fra en fjellsko og stilen fra en streetsko i en…
Featured image for “Test: Apple Watch Ultra 2”

Test: Apple Watch Ultra 2

Årets Apple Watch Ultra 2 fremstår kanskje som en skuffelse på papiret, men det er fremdeles en av de beste…
Featured image for “Test: Osprey Atmos AG LT 65”

Test: Osprey Atmos AG LT 65

Jakter du den «ultimate» lettvekts sekken for lange turer der komfort er like viktig som god plass? Osprey Atmos AG…
Featured image for “Test: ASICS Fuji Speed 2”

Test: ASICS Fuji Speed 2

ASICS Fuji Speed 2 er japanernes raskeste terrengsko i produktlinjen, og kan i tillegg varte opp med god demping, godt…
Featured image for “Test: Zeiss SFL 10×40”

Test: Zeiss SFL 10×40

Zeiss SFL 10×40 leverer topp kvalitet i en innpakning så liten og lett at det er vanskelig å tro. Ikke…
Featured image for “Test: INOV-8 Roclite Pro G 400 GTX V2”

Test: INOV-8 Roclite Pro G 400 GTX V2

Inov-8 Roclite Pro G 400 GTX kombinerer lav vekt, høy robusthet, god stabilitet og komfort i en perfekt balansert sko…
Featured image for “Test: Hoka Challenger 7 GTX”

Test: Hoka Challenger 7 GTX

Jakter du en løpesko som tar deg fra fra fjord til fjell? Enten du skal gå, løpe eller begge deler…
Featured image for “Test: Osprey Exos Pro 55”

Test: Osprey Exos Pro 55

Lett, solid og smart. Osprey Exos Pro 55 og Osprey Eja Pro 55 er for deg som jakter lettest mulig…
Featured image for “Test: Garmin Venu 3”

Test: Garmin Venu 3

Garmin Venu 3 tar selskapets populære smartklokke et steg nærmere å være den perfekte «hybridklokken» for helse- og aktivitetssporing, trening…
Featured image for “Test: Garmin Venu 3”

Test: Garmin Venu 3

Garmin Venu 3 tar selskapets populære smartklokke et steg nærmere å være den perfekte «hybridklokken» for helse- og aktivitetssporing, trening…
Featured image for “Test: COROS PACE 3”

Test: COROS PACE 3

COROS PACE 3 beviser at (virkelig) gode pulsklokker ikke trenger å koste en formue. Her får du langt mer enn…
Featured image for “Test: HOKA Zinal 2”

Test: HOKA Zinal 2

HOKA Zinal 2 bringer oppdateringer som gjør den lettere og raskere enn sin forgjenger, og en passform som er noe…
Featured image for “Test: Suunto Vertical Titanium Solar”

Test: Suunto Vertical Titanium Solar

Suunto Vertical er klokken Suunto burde ha lansert for mange år siden, og beviser at selskapet fremdeles ønsker å hevde…
Featured image for “Test: Jabra Elite 8 Active”

Test: Jabra Elite 8 Active

Jabra sine mest populære trådløse ørepropper for trening og hverdag får en kraftig oppgradering. Jabra Elite 8 Active er som…
Featured image for “Test: Jabra Elite 10”

Test: Jabra Elite 10

Jabra Elite 10 er toppmodellen i Elite-serien og leverer den beste samtalekvaliteten, lydkvaliteten og støydempingen fra Jabra noen gang.…
Featured image for “Test: VJ Ultra 2”

Test: VJ Ultra 2

VJ Ultra 2 er selskapets arbeidshest for dagene der du ønsker komfort, god beskyttelse, sikker passform og ikke minst suverent…
Featured image for “Test: Rab Xenair Alpine Light Jacket”

Test: Rab Xenair Alpine Light Jacket

Rab Xenair Alpine Light Jacket er jakken du tar med deg overalt, uansett hvor du skal, når på året, og…
Featured image for “Test: VJ Irock 3”

Test: VJ Irock 3

VJ Irock 3 byr på så godt grep at det nesten får deg til å ta sjanser du ikke burde.…