Test: Salomon Trailblazer 20 / Trailblazer 30

26. juli, 2023 (oppdatert 5. april 2024)

Featured image for “Test: Salomon Trailblazer 20 / Trailblazer 30”

Salomon Trailblazer 20 og Trailblazer 30 imponerer med god bærekomfort og smarte løsninger, og ikke minst lav vekt og pakkbarhet.


Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


Salomon Trailblazer – Ufortjent undervurdert

Salomon har mange gode sekker i produktlinjen, og Trailblazer-serien må være en av de mest undervurderte. De fleste forbinder Salomon med løpevester, løpesekker og skisekker, mens Salomon Trailblazer 20 og Salomon Trailblazer 30 er helt «vanlige» dagstursekker med egenskaper som gjør de egnet til bruk både på fjellet, i marka og på byen.

Trailblazer-serien består av tre modeller – 10, 20 og 30 liter – der de to sistnevnte er desidert mest allsidige. Begge modellene er bygd på samme design, og kun volum og et par detaljer skiller de. Sekkene er produsert i polyester og er ikke videre vanntett, men det finnes kompatible regntrekk som kan benyttes om ønskelig.


Bæresystem og justeringsmuligheter

Noe av det beste med Salomon Trailblazer er den lave vekten og det kompakte designet som gjør de egnet til å ta med i en større sekk, eller en koffert dersom du er ute på reise og trenger en god sekk til hverdags. Her er det ingen avstivning i ryggen – kun en myk og behagelig, delvis beskyttet og polstret meshrygg som sørger for at sekken ligger tett inntil ryggen. Ønsker du mer støtte er det fordel å legge en stivere sitteplate mot ryggsøylen.

Skulderreimene og hoftebeltet består av det samme myke materialet, og kan justeres for best mulig passform. Det er også en justerbar elastisk brystreim, og 30-literen har kompresjonsstropper på sidene av sekken for å stabilisere og komprimere innholdet. Den minste modellen har en stor glidelåslomme på venstre sidelomme og en meshlomme på høyre side. Den største modellen har glidelåslomme på begge sider.


Hovedrom – Smarte løsninger

Salomon Trailblazer 20 og Salomon Trailblazer 30 har ett stort hovedrom med egen lomme til oppbevaring av PC (passer en 14″ bærbar PC), rom til drikkeblære (må kjøpes separat), to sidelommer i elastisk mesh (stor nok til en 0,7L drikkeflaske), en smart glidelåslomme med nøkkelholder øverst på sekken, samt en ytterlomme med vertikal glidelåsåpning. På venstre side er det til og med et eget stavfeste som gjør det enkelt å ta med vandrestaver uten å måtte folde de sammen.


Bruk og opplevelse

Som nevnt – Salomon Trailblazer 20 og Salomon Trailblazer 30 må være noen av de mest undervurderte dagstursekkene på markedet. De er små og lette nok til å være «usynlig» når de ikke er i bruk, og store nok, komfortable og smarte nok, til å gjøre nytten når du trenger de. Sidelommene og de ekstra lommene på hoftebeltet, toppen og fremsiden av sekken, er gull verdt når du ønsker å oppbevare ting trygt og lett tilgjengelig.

Løsningen med en myk ryggplate har fordelen av å være plass- og vektbesparende, men kan gjøre at harde gjenstander lettere kjennes irriterende mot ryggsøylen. Den beste løsningen for å hindre dette er å bruke en enkel sitteplate som dette.

Ellers er komforten under bæring god. Sekken ligger trygt og godt inntil ryggen, er enkel å justere, og er stabil nok til å kunne løpe litt med uten å hoppe for mye opp og ned. Ønsker du primært en sekk du kan løpe med, anbefales det derimot noe enda mer stabilt.


Fakta

Salomon Trailblazer 20
– Vekt: 414 gram
– Farger: Svart, rød, blå, grønn
Salomon Trailblazer 30
– Vekt: 552 gram
– Farger: Svart, rød, blå, grønn


Konklusjon


Salomon Trailblazer 20
Salomon Trailblazer 20

Product Name: Salomon Trailblazer 20

Brand: Salomon

Offer price: 800

Currency: NOK

Konklusjon

Salomon har gjort en god jobb med Trailblazer-serien, og både Salomon Trailblazer 20 og Salomon Trailblazer 30 er to flotte dagstursekker som fungerer til alt fra en enkel tursekk, til sykkelsekk og hverdagssekk. Salomon har gjort en god jobb med å holde vekten nede, samtidig som volumet på sekkene og de mange smarte løsningene gjør at du kan få med deg overraskende mye.

Med en veiledende pris på «kun» 800 kr og 900 kr for de to modellene (Salomon Trailblazer 20 /Salomon Trailblazer 30), får du mye for pengene, og vil sannsynligvis oppdage at dette er sekker «som fungerer til alt».

Overall
85%
85%

Pros

  • Lett og komprimerbar.
  • God bærekomfort.
  • Mange smarte løsninger; topplomme, ytterlomme, to sidelommer, PC-lomme, lomme til drikkeblære.
  • Justerbart hoftebelte og brystrem.
  • Glidelåslomme(r) på hoftebeltet.
  • Kompresjonsstropper på 30-literen.
  • Feste for staver og lykt.

Cons

  • Ikke egnet for tung vekt.
  • Lite støtte i bæresystemet.

Del gjerne:

Featured image for “Test: Rab Aeon 27”
26. mai 2024 | Friluftsutstyr

Test: Rab Aeon 27

Rab Aeon 27 leverer strålende kvalitet i en lett, praktisk, gjennomtenkt og solid ryggsekk som fungerer til en rekke aktiviteter året rundt.
Les mer
Featured image for “Test: Zeeksack – The Organizer”
23. april 2024 | Friluftsutstyr

Test: Zeeksack – The Organizer

Zeeksack The Organizer er så genial og velbygget at den vil få deg til å tenke helt nytt om ryggsekker og organisering. The Organizer er et av de beste produktene jeg har testet.
Les mer
Featured image for “Test: Blue Ice Yagi 35l (2024-modell)”
9. april 2024 | Friluftsutstyr

Test: Blue Ice Yagi 35l (2024-modell)

Blue Ice Yagi 35l tar det beste fra sin suksessrike forgjenger, justerer og forbedrer der det trengs, og leverer en skisekk som virkelig byr på høy kvalitet.
Les mer
Featured image for “Test: Osprey Talon 22 / Osprey Talon Earth 22”
25. mars 2024 | Friluftsutstyr

Test: Osprey Talon 22 / Osprey Talon Earth 22

Osprey Talon 22 er kongen av dagstursekker og «løpe- sykle til jobbsekker». Talon 22 er komfortabel, lett, solid, og rommer langt mer enn du tror.
Les mer
Featured image for “Test: Zeiss Victory Pocket 10×25”
24. mars 2024 | Friluftsutstyr

Test: Zeiss Victory Pocket 10×25

Zeiss Victory Pocket 10×25 tar lommekikkerten til et nytt nivå der både kvalitet og design gjør den langt mer attraktiv enn kompaktkikkerter flest.
Les mer
Featured image for “Test: Julbo Ultimate REACTIV”
23. mars 2024 | Friluftsutstyr

Test: Julbo Ultimate REACTIV

Mørkt eller lyst? – Du bestemmer. Julbo Ultimate REACTIV tilpasser seg lysforholdene automatisk slik at alt du trenger å tenke på er å ha det moro.
Les mer
Featured image for “Test: Blue Ice Yagi 35l”
25. februar 2024 | Friluftsutstyr

Test: Blue Ice Yagi 35l

Blue Ice Yagi 35l er resultatet av en kompisgjeng med klatrere, skikjørere og alpinister, som gikk sammen for å lage produktene som erfarne brukere leter etter.
Les mer
Featured image for “Test: Osprey Talon 11”
22. januar 2024 | Friluftsutstyr

Test: Osprey Talon 11

Osprey Talon 11 står frem som en juvel blant jungelen av lette og praktisk tur- og løpesekker. Dette sekken leverer på det meste, og kan brukes til nesten alt.
Les mer
Featured image for “Test: Gemini DUO 2200-R Multisport”
12. november 2023 | Friluftsutstyr

Test: Gemini DUO 2200-R Multisport

Gemini er kanskje først og fremst kjent for å lage sykkellykter, men Gemini DUO 2200-R Multisport viser at de er i stand til mye mer. Denne lykta imponerer.
Les mer
Featured image for “Test: Silva Free 1200 S”
1. november 2023 | Friluftsutstyr

Test: Silva Free 1200 S

Silva Free 1200 S imponerer med et innovativt design, smarte funksjoner, kraftig lys, god batteritid, og uendelige muligheter for å tilpasse lykten.
Les mer
Featured image for “Test: Silva Trail Runner Free 2 Hybrid”
30. oktober 2023 | Friluftsutstyr

Test: Silva Trail Runner Free 2 Hybrid

Silva Trail Runner Free 2 er hodelykten for deg som ønsker en lett og kompakt hodelykt med kraftig lys uten å måtte tenke på ledninger.
Les mer
Featured image for “Test: Salomon Adv Skin og Sense Pro”
17. oktober 2023 | Friluftsutstyr

Test: Salomon Adv Skin og Sense Pro

Salomon Sense Pro og Adv Skin lar deg ta med både drikke, næring, telefon, m.m. uten å begrense frihetsfølelsen som en større vest eller sekk.
Les mer