Test: Hoka Kaha 2 GTX

10. oktober, 2022 (oppdatert 19. februar 2024)

Featured image for “Test: Hoka Kaha 2 GTX”

Du kjenner de kanskje best for å produsere løpesko med såler tykke som kakestykker på 17.mai, men Hoka kan mer enn bare det. Det er Hoka Kaha 2 GTX et levende bevis på.

De er digre, og de er digge. Hoka har definitivt ikke sendt Kaha 2 GTX på slankekur, men har gjort mange riktige grep for å få frem de beste egenskapene i skoene. På maorispråket betyr KAHA «strength and support», og HOKA Kaha 2 GTX lever opp til navnet.


Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


Hoka Kaha 2 GTX – Kvalitet i hvert ledd

Fjellsko kan kjøpes til noen få hundrelapper på tilbud, og du kan svi av en hel ukelønn på noen kraftige beist. Hoka Kaha 2 GTX er ingen billigsko, og det gjenspeiles i kvaliteten. Her får du en solid, stødig og komfortabel sko som er klar for å takle de tøffeste utfordringer og som ikke bryr seg om du i tillegg må bære med deg en tung oppakning på ryggen.

Hoka har etterhvert fått god erfaring med å lage fjell- og tursko, og henter inspirasjon fra sine egne løpesko i arbeidet med Hoka Kaha 2 GTX. Den mest merkbare egenskapen er følelsen av å gå på skyer. Mellomsålen består av to lag; et mykere nærmest fotbladet, og et fastere og mer slitesterk nærmest sålen. Resultatet er en helt unik følelse av komfort som du virkelig vil sette pris på etter mange timer med trasking og slitne føtter.

Skoen består i stor del av resirkulerte materialer og av vanntett lær av beste kvalitet (Gold-rated) sertifisert av Leather Working Group (LWG). LWG er en ikke-kommersiell organisasjon som jobber for at alt lær som brukes i industrien skal påføre klimaet minst mulig skade. LWG går i dybden på hvordan læret som benyttes er fremstilt og gir det en score fra 0-100 basert på ulike kriterier. Gold er den høyeste rankingen og ansees som lær av svært høy kvalitet.

Det semskede skinnet bidrar til god stabilitet og optimale pusteegenskaper, mens GORE-TEX membranen holder føttene tørre. I front sørger en kraftig tåkappe for å beskytte tærne, mens en helt spesiell «indre hælkappe» ivaretar hæl og akilles bedre enn den mykeste stressless. Innsiden av skoen er for øvrig den mest komfortable undertegnede har prøvd, og den brede konstruksjonen gir godt med plass til hovne og slitne tær uten at det går ut over stabiliteten.

Stabil på godt og vondt

Stabilitet er nemlig et nøkkelord for Hoka Kaha 2 GTX. Skoen har en bred plattform som gir foten god støtte, og det kraftige skaftet sammen med de mange lissehullene og gode justeringsmulighetene, gjør det lekende lett å tilpasse skoen samme om du har tykke eller tynne legger, eller en høy eller lav vrist. Som regel vil sko med såpass bred yttersåle føles ustabil i teknisk krevende terreng, men Hoka Kaha 2 GTX imponerer også her. De aller mest tekniske partiene med mye skrått og ulendt terreng kan bli utfordrende, men strammer du skoen godt, så gjør det en solid innsats.

Hoka Kaha 2 GTX sin Hubble Heel (avrunding bak) er helt unik for HOKA, og sammen med en liten rocker-tupp i front så gir det skoen en ekstra «edge». Skoen nærmest ruller fremover når du setter ned foten og sparker i fra. Hvis du som undertegnede liker å løpe i nedoverbakkene og like gjerne gjør det i fjellsko som i rene terrengløpesko, så merkes dette ekstra godt. Her sørger den for litt ekstra demping og komfort, samtidig som den hjelper til å guide foten videre gjennom isettet (steget).

Godt grep og slitesterk yttersåle

Yttersålen i Vibram Megagrip er forbedret fra fjorårets utgave og har fått små tagger på knastene som øker friksjonen mot underlaget. Vibram Megagrip har lenge vist seg å være en av de beste gummiblandingene for varierer bruk i terrenget, og Hoka Kaha 2 GTX biter godt fra seg på de aller fleste underlag. På våe steiner og sva sitter du som støpt, og det er kun de sleipeste gjørmestiene du bør styre unna.

HOKA skriver at skoen egner seg til både fjell og skog, noe som for så vidt stemmer. Kaha 2 GTX er dog en ganske kraftig sko, så jeg ville valgt noe lettere om du skal en søndagstur i marka. Til dette blir Hoka Kaha 2 GTX unødvendig tung. Er du derimot på utkikk etter en solid og komfortabel sko som skal holde gjennom en helgetur, ukestur, eller en lang fjelltur i krevende terreng, så er Hoka Kaha 2 GTX en gavepakke.


Fakta

 • Vekt: 533g /
 • Dybde knaster: 5 mm
 • Sålehøyde: 32 mm/ 26 mm

Konklusjon


Hoka Kaha 2 GTX
Hoka Kaha 2 GTX

Product Name: Hoka Kaha 2 GTX

Brand: HOKA

Offer price: 2999

Currency: NOK

Konklusjon

HOKA overrasker svært positivt med en fantastisk god og solid fjellsko. Hoka Kaha 2 GTX leverer ikke bare den mest komfortable fjellskoen undertegnede har prøvd, men også den stødigste og kanskje peneste? Egenskapene er allsidig, og slitestyrken er høy. HOKA viser at de er klar for både topptur og sopptur, og vil nok appellere til mange nye og eksisterende HOKA-fans.

Overall
85%
85%

Pros

 • Overlegen komfort.
 • God demping og lett å gå med takket være rocker-tuppen.
 • Stødig og trygg.
 • Bred og god passform. God justeringsmuligheter.
 • Slitesterkt.
 • Vanntett. Puster godt.
 • Godt grep på de fleste underlag.

Cons

 • Litt tung.
 • Det kraftige utseende er ikke for alle.
 • Noe ustabil i svært teknisk krevende terreng.

Del gjerne: