Nyhet: Garmin Lily 2

8. januar, 2024 (oppdatert 31. januar 2024)
Featured image for “Nyhet: Garmin Lily 2”

Garmin har lansert oppfølgeren til den moteriktige klokken Garmin Lily. Garmin Lily 2 er designet for kvinner og kombinerer stil og funksjonalitet.

Januar 2021 lanserte Garmin den moteriktige smartklokken Garmin Lily. Klokken var tilgjengelig i to versjoner; Classic og Sport, hvorav hver modell var tilgjengelig i fire ulike farger med hver sin unike urskive.

Garmin Lily var selskapets minste klokke med en diameter på kun 34,5 mm og vekt på 28 gram. I «standard modus» ser urskiven ut til å være analog, men på undersiden skjulte det seg en digital OLED-skjerm med støtte for touch. Batteritiden var helt ok med opptil 5 dagers batteritid (men med måling av oksygenmetning deaktivert), og klokken var i stand til å registrere mye nyttig helseinformasjon så lenge du bar klokken på deg.

Var det en ting som var direkte «feil» med Garmin Lily, var det den tungvinte måten å feste reimen på. I likhet med de fleste Garmin-klokker kan reimen på Garmin Lily byttes for å passe din personlige stil, men her måtte du finne frem verktøy å knote noe voldsomt. Resultatet er vel at det er flere marsboere på jorda enn personer som har skiftet klokkereim på Lily.

Noen andre ankepunkter var fraværet av innebygd GPS og mangelen på støtte for kontaktløs betaling, og klokken har i det hele tatt blitt «gammel» med tanke på hvor langt Garmin har kommet med sine nyeste modeller.


Garmin Lily 2

Garmin Lily 2 familien består i hovedsak av to modeller; Garmin Lily 2, og Garmin Lily 2 Classic. Den vanlige modellen er tilgjengelig i to ulike farger der begge kommer med en silikonreim, mens Lily 2 Classic er tilgjengelig med stoffreim eller skinnreim i to ulike farger.

Garmin Lily 2 / Lily 2 Classic bærer det samme elegante designet med det slanke klokkehuset og den samme stilige variasjonen i urskiver, men er oppgradert med en bezel i anodisert aluminium til fordel for fiberforsterket polymer. Tidligere var det kun selve klokkehuset som bestod i anodisert aluminium, og den nye versjonen får dermed hakket mer premium utseende. Begge modellene benytter en skjerm i ripebestandig Corning Gorilla Glass 3, og er vanntett (5 ATM).

På innsiden er Lily 2 og Lily 2 Classic utstyrt med ELEVATE 4 pulssensor som skal gi bedre data til alt fra puls-, søvn-, kalorimåling, Body Battery og stressmåling. Dette er et viktig steg opp fra den tidligere ELEVATE 3 pulssensoren på 1.gen Lily.

Nytt er også en NFC-chip som åpner for kontaktløs betaling gjennom Garmin Pay – dog kun for Garmin Classic modellene. Dette er den eneste forskjellen mellom de to foruten om reimmateriale. Hva gjelder reimer er det tungvinte reimfestet erstattet med en ny innfestningen som gjør det enkelt å bytte reimer helt uten verktøy.

Batteritiden er den samme på fem dager, men denne gangen gjelder det fem dager med overvåkning av oksygenmetning i blodet. Dette betyr en massiv økning fra tidligere der aktivering av PulseOX-sensoren trakk batteritiden ned til 2-3 dager fra de oppgitte fem dagene.

Heller ikke 2.generasjon Garmin Lily har fått innebygd GPS, noe som sannsynligvis er et bevisst valg for å gjøre klokken rimeligere å maksimere batteritiden. Du kan fremdeles spore treningsøkten utendørs, men det krever at du baserer deg på tilkoblet GPS via mobilen. Før du starter en økt må du åpne Garmin Connect appen, sørge for at klokke viser ikonet for at den er koblet til telefonen, og deretter er du klar til trening.

Følgende modeller er tilgjengelig:

ModellReimFargePris
Garmin Lily 2SilikonMetallisk lilla med lilla silikonrem3399
Garmin Lily 2SilikonCream Gold med kokosnøttfarget silikonrem3399
Garmin Lily 2 ClassicNylonCream Gold med kaffefarget stoffrem3649
Garmin Lily 2 ClassicNylonSølvfarget med stoffrem i fargen Sage Grey3649
Garmin Lily 2 ClassicLærCream Gold med gulbrun skinnrem4249
Garmin Lily 2 ClassicLærMørk bronse med morbærfarget skinnrem4249

Design og betjening

Foruten om material endringen i klokkehuset så ser Garmin Lily 2 lik ut som tidligere, og betjenes som tidligere. Her er det ingen knapper, og klokken betjenes utelukkende ved hjelp av en usynlig touchskjerm som våkner til live i det du hever armen eller trykker på skjermen. Det er fremdeles snakk om en svart-hvit OLED-skjerm, så ikke regn med en fargesprakende og fancy opplevelse.

Navigeringen gjøres ved å sveipe opp/ned og til høyre/venstre, og ved hjelp av en virtuell knapp nederst på skjermen.

Batteritiden ligger på fem dager med hev-for-å-vekke-skjerm og med overvåking av pulsoksygen aktivert. Om det er mulig å forlenge batteritiden ved å deaktivere sistnevnte er usikkert, men blir definitivt testet når klokken kommer på testbenken.


Omfatte aktivitets- og helsemålinger

Garmin Lily 2 inkluderer en rekke helsefunksjoner og måler automatisk grunnleggende funksjoner som skritt, estimert distanse, kaloriforbruk, intensitetsminutter, puls, oksygenmetning, søvn med søvnscore, hydrering, respirasjon. Av andre viktige funksjoner finner vi:

  • Søvnmåling: Omfattende søvnmåling med tid i ulike søvnfaser og en søvnscore som indikerer søvnkvaliteten. Måler også hvilepuls, stress, pulsoksymetri og respirasjon.
  • Pulsoksimeter: Spor oksygenmetningen i blodet mens du er våken eller sover.
  • Body Battery angir på en skala fra 0-100 hvor mye energi kroppen din har tilgjengelig til enhver tid.
  • Stressmåling: Få oversikt over hvor mye du lar deg påvirke av stress slik at du kan ta eventuelle grep, samt motta varsler ved unormalt høyt stressnivå.
  • Menstruasjonssporing: Spor menstruasjonssyklus og svangerskap og få trenings- og ernæringsinformasjon. 
  • Veiledede meditasjonsøvelser hjelper deg å redusere stress og å forbedre søvnen.
  • Varsler ved unormal puls (lav/høy) og unormalt høyt stressnivå.
  • Morgenrapport: Presenterer hver morgen dagens viktigste info i en kort oppsummering som blant annet forteller deg hvor «klar du er» for dagen som møter deg. 

Merk at ettersom Garmin Lily 2 «kun» benytter 4.gen ELEVATE sensor, så er det utelukket at denne vil kunne få mulighet til å utføre EKG-målinger i fremtiden (det er forbeholdt ELEVATE 5).

Og for alle som lurer; nei – Garmin Lily 2 har ikke støtte for HRV Status eller Training Readiness


Trening

Garmin Lily 2 er ikke først og fremst laget for trening, men kan fint brukes til å registrere en treningsaktivitet. Nytt for Lily 2 er en egen aktivitetsprofil for dans. «Dans»-profilen inkluderer ulike dansestiler som Zumba, Afrobeat, Bollywood, EDM, hip-hop, m.m.. Av andre aktivitetsprofiler finner vi:

  • Sykling, Pusteøvelser, Cardio, Dansetrening, Ellipsemaskin, HIIT, Meditasjon, Annet, Pilates, Svømming i basseng, Roing innendørs, Løping, Trappemaskin, Styrke, Tredemølle, Gange, Gange innendørs, Yoga

Ettersom Lily 2 ikke har innebygd GPS må du benytte tilkoblet GPS gjennom mobilen dersom du ønsker å måle distanse og hastighet samtidig som du får et kart over ruten du har tilbakelagt dersom du trener utendørs. Fraværet av barometer gjør også at klokken ikke vil måle høydemeter tilbakelagt gjennom dagen.

Garmin Lily 2 vil kunne gi deg bevegelsesvarsler dersom du har sittet for lenge i ro, og ikke minst alternativer til hvordan du kan bevege deg.

Så lenge du bruker Lily 2 vil deg automatisk registrere intensitetsminutter som du igjen får poeng for med mål om å oppfylle en daglig kvote. Det er ingen funksjon for automatisk start av trening, men Lily 2 vil automatisk oppdage om du går/sykler/svømmer, og registrerer det som en aktivitet i Garmin Connect.

Ved bruk under trening vil Garmin Lily 2 registrere puls, pulssoner, kalorier, % av makspuls, automatisk repetisjonstelling ved bruk under styrketrening, hastighet og distanse dersom du benytter tilkoblet GPS, samt beregne VO2 maks under løping og estimert kondisjonsalder.

Hver aktivitetsprofil kan tilpasses til å vise ulike datafelter, og er på forhånd satt opp med de mest aktuelle for den gitte profilen.


Garmin Lily 2 – Smartklokkefunksjoner

Hva gjelder smartklokkefunksjoner er Garmin Lily 2 ganske smart til å være så liten og lett. Her får du støtte for smartvarsler med mulighet til å besvare meldinger med forhåndsskrevne svar dersom du har en Android-telefon, mulighet til å kontrollere musikken på mobilen, enkle apper som værmelding, kalender, «finn telefon»-funksjon, samt alarm og tidtakere/stoppeklokke. Klokken er kompatibel med både Android og iOS.

Som nevnt er det kun Garmin Lily 2 Classic som har støtte for kontaktløs betaling gjennom Garmin Pay, men samtlige modeller har Garmin sine sikkerhets- og sporingsfunksjonen som byr på blant annet hendelsesregistrering, hjelp og livetrack.

Det er ikke mulig å bruke Garmin Lily 2 til å spille offline musikk via strømmetjenester som Spotify.


Sammenligning Garmin Lily 2 vs. Garmin Lily:

Garmin Lily 2 / ClassicGarmin Lily 2 Sport / Classic
Veil. pris3399,- / 3649,- / 4249,-1999,- / 2999,- / 3349,-
MaterialerRamme: Anodisert aluminium.
Skjerm: Corning Gorilla Glass 3.
Bezel: anodisert aluminium
Ramme: Fiberforsterket polymer.
Skjerm: Corning Gorilla Glass 3.
Bezel: anodisert aluminium
Størrelse35,4 x 35,4 x 10,1 mm34.5 x 34.5 x 10.2 mm
SkjermtypeOLED
(gråtoner med 16 nivåer)
OLED
(gråtoner med 16 nivåer)
Oppløsning240 x 201 px240 x 201 px
Skjermstørrelse1 X 0,84″ (25,4 x 21,3 mm)1 X 0,84″ (25,4 x 21,3 mm)
Vekt (uten reim)Silikon: 24,4 gram
Stoff: 20,6 gram
Skinn: 21,4 gram
Silikon: 24 gram
Skinn: 20 gram
SensorerAkselerometer, ELEVATE 4 pulssensor, SpO2, lyssensorAkselerometer, ELEVATE 3 pulssensor, SpO2, lyssensor
Vanntetthet5 ATM5 ATM
GPSTilkoblet GPSTilkoblet GPS
Høyttaler og mikrofonNeiNei
NFC (Garmin Pay)YesNei
MusikklagringNeiNei
TilkoblingBluetooth Smart, ANT+Bluetooth Smart, ANT+
BatteritidOpptil 5 dager inkludert måling av oksygenmetning om nattenOpptil 5 dager uten måling av oksygenmetning om natten

Test av Garmin Lily 2 kommer så snart det er nok data til å skrive noe fornuftig. I mellomtiden kan du oppdatere deg på samtlige Garmin-tester her på siden via denne linken:


Del gjerne:

Featured image for “Derfor bør du velge Garmin Vivoactive 5”

Derfor bør du velge Garmin Vivoactive 5

Garmin Vivoactive 5 byr på flere av selskapets mest populære funksjoner til en attraktiv pris. Her er 30 grunner til…
Featured image for “Derfor bør du velge Garmin Venu 3”

Derfor bør du velge Garmin Venu 3

Garmin Venu 3 er en av markedets beste klokke for aktivitets- og helsesporing, og i tillegg byr den på en…
Featured image for “Huawei lanserer ny farge av Huawei Watch GT 4”

Huawei lanserer ny farge av Huawei Watch GT 4

Huawei Watch GT 4 Rainforest Green GMT er Huawei sin nyeste modell og viser at selskapet tar bærekraft og miljøbevissthet…
Featured image for “HOKA lanserer Cielo X1 – Toppmodell bygget for høy hastighet”

HOKA lanserer Cielo X1 – Toppmodell bygget for høy hastighet

HOKA lanserer et nytt flaggskip i selskapets produktlinje; HOKA Cielo X1 – en løpesko designet for maksimal flyt, fart og…
Featured image for “Test: Garmin Lily 2”

Test: Garmin Lily 2

Garmin har lansert oppfølgeren til den moteriktige klokken Garmin Lily. Garmin Lily 2 er designet for kvinner og kombinerer stilsikkerhet…
Featured image for “Dette er gjennomsnittlig HRV for ulike aldre og kjønn”

Dette er gjennomsnittlig HRV for ulike aldre og kjønn

Studie viser hvordan HRV endrer seg med alder, kjønn og sykdom, og hva gjennomsnitlig HRV-verdi er for ulike kjønn og…
Featured image for “Suunto lanserer Suunto Sonic hodetelefoner og nye farger for Suunto Race”

Suunto lanserer Suunto Sonic hodetelefoner og nye farger for Suunto Race

Suunto har lansert de nye hodetelefonene Suunto Sonic og nye farger for multisportklokken Suunto Race. Her er det du må…
Featured image for “COROS oppdatering gir løpstest, stressovervåkning og velværesjekk”

COROS oppdatering gir løpstest, stressovervåkning og velværesjekk

COROS har lansert en stor oppdatering til en rekke av sine pulsklokker. Den nye oppdateringen bringer med seg en løpstest,…
Featured image for “Et kritisk syn på pulsklokken og ulike helseparametere”

Et kritisk syn på pulsklokken og ulike helseparametere

Lar du deg stresse over at pulsklokka viser manglede antall skritt, dårlig søvn, lav Body Battery, synkende HRV, eller høyt…
Featured image for “Samsung annonserer Galaxy Ring – selskapets første smartring!”

Samsung annonserer Galaxy Ring – selskapets første smartring!

Smartringer har i løpet av få år blitt svært populære produkter, og endelig har Samsung avslørt deres første smartring –…
Featured image for “Stor oppdatering til utvalgte Garmin-klokker”

Stor oppdatering til utvalgte Garmin-klokker

Garmin har startet utrullingen av 2024 Q1 oppdateringen til en rekke klokker. Beta programvare 16.10 inneholder en rekke nye funksjoner…
Featured image for “Amazfit Helio – En smartring laget for å optimalisere prestasjon”

Amazfit Helio – En smartring laget for å optimalisere prestasjon

Amazfit har dratt sløret av sin første smartring, Amazfit Helio, under årets CES 2024 i Las Vegas. Her er det…
Featured image for “Jabra Elite 10 og Elite 8 Active blir enda bedre via to programvareoppdateringer”

Jabra Elite 10 og Elite 8 Active blir enda bedre via to programvareoppdateringer

To av selskapets beste trådløse ørepropper, Jabra Elite 10 og Jabra Elite 8 Active, blir oppdatert med bedre støydemping, HearThrough…
Featured image for “Casio G-Shock GPR-H1000 er den tøffeste aktivitetsmåleren på markedet”

Casio G-Shock GPR-H1000 er den tøffeste aktivitetsmåleren på markedet

Hvis MacGyver, Indiana Jones og James Bond skulle dannet en trio og lansert en klokke, så hadde det vært G-Shock…
Featured image for “Polar lanserer tett samarbeid med nye Sennheiser ørepropper”

Polar lanserer tett samarbeid med nye Sennheiser ørepropper

Polar har kunngjort et spennende samarbeid med det Sennheiser som lanserer nye Sennheiser MOMENTUM Sport ørepropper med Polar-teknologi på innsiden.…
Featured image for “Garmin lanserer ny versjon av Garmin Connect”

Garmin lanserer ny versjon av Garmin Connect

Garmin har presentert et nytt design for sin Garmin Connect app. Det nye oppdateringen fokuserer på et enklere, mer oversiktlig…
Featured image for “Nyhet: Garmin Lily 2”

Nyhet: Garmin Lily 2

Garmin har lansert oppfølgeren til den moteriktige klokken Garmin Lily. Garmin Lily 2 er designet for kvinner og kombinerer stilsikkerhet…
Featured image for “Nyhet: Garmin HRM-Fit”

Nyhet: Garmin HRM-Fit

Garmin lanserer sitt første pulsbelte designet for kvinner! Garmin HRM-Fit tar alle de gode egenskapene til HRM-Pro og lar deg…