Test: Amazfit T-Rex 2

26. juli, 2022 (oppdatert 4. september 2023)

Featured image for “Test: Amazfit T-Rex 2”

Laget for å overleve en 3.verdenskrig, kulden fra en ny istid, og varmen fra 2018-sommeren på nytt – Amazfit T-Rex 2 er sannsynligvis ikke bare en av de best utstyrte klokkene på markedet, men også en av de tøffeste. Her får du en unik kombinasjon av egenskaper som setter den i direkte konkurranse med langt dyrere konkurrenter, men til enn pris som gjør den overkommelig for de fleste.

Amazfit T-Rex 2 følger opp linjen med Amazfit T-Rex og Amazfit T-Rex Pro, og oppgraderer klokkene på samtlige områder. En større og bedre skjerm, lengre batteritid, mer nøyaktig GPS og en bedre pulssensor. Listen over funksjoner er så lang at det kunne vært skrevet et nytt testamente i Bibelen, men jeg skal (forsøke) holde det kort.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


Amazfit T-Rex 2
Amazfit T-Rex 2

Product Name: Amazfit T-Rex 2

Brand: Amazfit

Offer price: 2490

Currency: NOK

Konklusjon

Amazfit T-Rex 2 tilbyr så mye, til en så god pris, at det er vanskelig å skrive at den mangler noe spesifikt. Ved lansering manglet den støtte for ekstern pulssensor, men etter at dette kom på plass kan Amazfit T-Rex 2 virkelig yppe seg som både treningsklokke og ikke minst smartklokke. Navigeringsfunksjonene er langt i fra optimale, så her kan Amazfit gjøre en bedre jobb.

Med støtte for Multi-band GNSS, over 150 ulike aktivitetsprofiler, omfattende aktivitetsmåling og en rekke nyttige apper for livet utendørs, så er Amazfit T-Rex 2 uansett et glimrende verktøy for deg som ønsker en klassisk «mye for pengene». T-Rex 2 er utvilsomt et godt kjøp.

Overall
85%
85%

Pros

  • Enormt mye for pengene.
  • Svært god byggekvalitet.
  • Fantastisk batteritid.
  • Nydelig skjerm.
  • Enkelt brukergrensesnitt. Raske menyer.
  • Multi-band GNSS med nøyaktig sporing og rask tilkobling til satellitter.
  • Ok pulssensor med måling av oksygenmetning i blodet.
  • Støtte for ekstern pulssensor.
  • Nøyaktig aktivitetsmåling og søvnmåling.
  • Zepp app er enkel og oversiktlig.
  • Støtter deling til tredjeparts tjenester.
  • Flere nyttige treningsfunksjoner (blant annet Virtual Pacer).

Cons

  • Ruting/navigasjon fungerer langt i fra optimalt.
  • Mangler støtte for musikklagring og trådløs betaling.
  • Begrenset med tredjepartsapper og smartklokkefunksjoner.

Oversikt


Amazfit T-Rex 2 – Laget for å tåle ALT

Drømmer du om en klokke like tøff som Garmin Fenix 7, Epix 2 eller COROS VERTIX 2, men har kun 1/3 av budsjettet å avse? Da er Amazfit T-Rex 2 sannsynligvis det nærmeste du kommer. Denne hardhausen er bygget for å tåle temperaturer mellom – 30 og + 70, er vanntett ned til 100 meter (10 ATM), og oppfyller kravene til MIL-STD 810 standarden. Prisen? 2490,-.

For å bevise hva klokken tåler, sendte Amazfit klokken ut i verdensrommet, og i løpet av en to en halv time lang rundtur nådde klokken en høyde på 34 400 meter, en hastighet på 156 km/t, og et trykk på 0,2% av havnivået på jorden. Det er til og med en egen «Low Temperature Mode» som automatisk aktiveres når temperaturen er under -10 celsius, og sikrer at klokken fungerer optimalt med svært lave temperaturer. Touchskjermen deaktiveres, og klokken betjenes via knappene.

Det eneste som skiller den fra de tøffeste klokkene er fraværet av saffirglass. En rimelig skjermbeskytter på eBay løser derimot problemet.

Skjermen er dog latterlig pen. Her snakker vi en lyssterk 1,39″ AMOLED-skjerm med en oppløsning på 454 x 454 (326 PPI), maks lysstyrke på 1000 nits, automatisk regulering av lysstyrken, og mer enn god nok kontrast til å kunne lese av tall og bokstaver uansett lysforhold. Skjermen er av typen hev for å vekke, noe som stort sett fungerer godt selv om det kan ta et lite sekund før skjermen vekkes. Ønsker du å benytte alltid-på skjerm så er dette mulig mot redusert batteritid.

Størrelsesmessig er T-Rex 2 relativt lik Garmin Fenix 7. Klokken måler 47,1 x 47,1 x 13,65 mm og veier 66,5 gram, mens standard Garmin Fenix 7 måler 47 x 47 x 14,5 mm og veier 79 gram. Skjermen på Amazfit T-Rex 2 er 0,9″ større – 1,39″ mot Garmin Fenix sine 1,3″. Oppløsningen er også langt høyere, mye grunnet AMOLED-skjermen som er mye mer lyssterk enn MIP-skjermen på Fenix 7. En mer direkte sammenligning vil være Garmin Epix 2 som i likhet me T-Rex 2 kommer med AMOLED-skjerm.

Det som taler for Fenix og Epix er byggekvaliteten i aluminium og rustfritt stål i motsetning til det rimeligere polykarbonat plasten på T-Rex 2. Sistnevnte har derimot en smart metallbeskyttelse som dekker barometeret og gir en liten ekstra «edge» til designet på klokken med Amazfit-logoen inngravert.

Amazfit T-Rex 2
Amazfit-logoen er inngravert på metallbeskyttelsen på høyre side.

Betjeningen foregår ved touch, eller de fire knappene på sidene (to på hver side). Responsen fra både skjerm og menyer er rask, og det er nesten tilfredstillende å sveipe opp/ned og til sidene på skjermen for å bla gjennom de ulike appene og menyene. Sveip ned fra toppen for hurtigmenyen/innstillinger, opp for apper/widgeter, til høyre for smartvarsler eller å gå tilbake, og til venstre for applisten/meny.

På utstyrssiden kommer Amazfit T-Rex 2 med følgende:

  • Multi-Band GNSS (støtte for    GPS, Galileo, GLONASS, BeiDou, og QZSS + flere frekvenser)
  • Barometrisk altimeter
  • Magnetisk kompass
  • Akselerasjonsmåler
  • Gyroskop
  • Lys sensor
  • BioTracker 3.0 PPG ( med støtte for måling av oksygenmetning i blodet)

I tillegg støtter Amazfit T-Rex 2 WiFi og Bluetooth 5.0.


Enorm batteritid

Det kanskje mest imponerende med Amazfit T-Rex 2 er den ekstreme batteritiden. Klokken backes opp av et 500 mAh stort batteri, og til tross for at vi snakker om en svært lyssterk AMOLED-skjerm, er Amazfit T-Rex 2 en klokke som i beste fall gjør at du glemmer når du ladet klokken sist. I vanlig bruk skal klokken holde opptil 24 dager, med tung bruk reduserer dette til 10 dager. I GPS-modus (GPS + Beidou) holder klokken opptil 50 timer, mens beste GPS-modus (alle satellittsystemer) tar dette ned til 26 timer. Går du helt bananas kan du aktivere batterisparingsmodus som holder liv i klokken i hele 45 dager.

Verdt å merke seg er at flere av funksjonene på klokken er deaktivert som standard, og batteritiden reduseres i takt med antallet funksjoner som aktiveres. Eksempelvis måles ikke puls i vanlig bruk hvert sekund slik det gjøres hos Garmin og Polar, og selv i «beste modus» måles det kun en gang per 60. sekund. Under trening måles det heldigvis hvert sekund.

Likevel, med pulsmåling aktivert 24/7, måling av oksygenmetning i blodet, stress, respirasjonsfrekvens, søvn, skritt, etc., så holder klokken gjerne en uke – og det med alltid-på skjerm og et par timer aktivitet med GPS aktivert daglig. Har du behov for å lade tar det om lag to timer.


Amazfit T-Rex 2 – Omfattende aktivitetsmåling

Listen over funksjoner er lengre enn handlelisten før årets julemiddag. Amazfit T-Rex 2 sin nye BioTrackerTM 3.0 PPG sensor vil i kombinasjon med akselerasjonsmåler og gyroskopet kartlegge 24/7 pulsmåling, oksygenmetning i blodet, stressnivå, pustefrekvens, kaloriforbruk, skritt, etasjer klatret, tilbakelagt distanse, antall timer stående/sitrende, samt søvn og tid i ulike søvnfaser.

Amazfit T-Rex 2
BioTrackerTM 3.0 PPG sensoren gir stort sett gode pulsmålinger, og brukes i tillegg til å måle oksygenmetningen i blodet.

Funksjonen ExerSense sørger for at klokken gjenkjenner flere ulike bevegelsesformer og registrerer aktiviteten som en treningsøkt dersom du har glemt å starte klokken. Dette fungerer godt, selv om det blir mest nøyaktig om du starter økten manuelt.

Søvnmålingen er omfattende og inkluderer tid i ulike søvnfaser, våkentid, etc.. Amazfit T-Rex 2 er til og med i stand til å registrere såkalte «power naps» dersom du tar deg en middagslur på ettermiddagen. Dette er heller uvanlig blant pulsklokker/smartklokker.

Gjennom testperioden har Amazfit T-Rex 2 vist seg å være relativt nøyaktig. Skrittelleren er god, søvnmålingen er meget god, og den automatiske gjenkjennelsen av aktivitet/trening er absolutt godkjent.

Direkte måling av PAI

Der Garmin måler intensitetsminutter og Fitbit gir deg kudos for Activity Zone Minutes, har Amazfit valgt å gå for PAI (Personlig aktivitets-intelligens). PAI gjenspeiler intensiteten på aktiviteten du driver, og gir deg poeng for jo mer du anstrenger deg.  Jo høyere intensitet og puls, desto flere PAI poeng.

Forskning fra NTNU viser at personer som oppnår 100 PAI eller mer per uke, i gjennomsnitt lever åtte år lenger enn andre. Målet med PAI integrert i klokka er at det skal være enkelt å se hvordan trening/aktivitet påvirker helsen din, og slik kunne bidra til å motivere det til å trene mer.

Amazfit T-Rex 2
PAI gjenspeiler intensiteten på aktiviteten du driver, og gir deg poeng for jo mer du anstrenger deg.  Jo høyere intensitet og puls, desto flere PAI poeng.

Amazfit T-Rex 2 – Trening og aktivitetsprofiler

Amazfit T-Rex 2 inkluderer over 150 ulike aktivitetsprofiler der hver profil er satt opp med dataskjermer og datafelter som passer den aktuelle profilen best. Du kan sette opp 6 ulike skjermer med inntil 6 datafelter på hver. Dette gjøres direkte på klokka, og det foreløpig ikke mulig gjennom appen.

Enkelte av aktivitetsprofilene er mer «avanserte» i den forstand at de tilbyr ekstra funksjoner utover de vanlige parametrene som registreres. For svømming vil klokken registrere antall svømmetak, hastighet for svømmetak, SWOLF (effektivitet), vanntemperatur, m.m.. Er du ivrig golfer vil du kunne bruke Amazfit T-Rex 2 til å registrere golfslag. Benytter du styrketrening-profilen vil kunne gjenkjenne å registrere opptil 15 ulike styrkeøvelser, logge antall repetisjoner, sett, pauser og total treningstid. I appen kan du se et varmekart som viser hvilke muskler du har trent.

Amazfit T-Rex 2 er med andre ord laget for å kunne brukes til alt mulig, enten det er å klatre i fjellet, kjøre på ski, gå på fjelltur, løpe Boston maraton, sykle Birken, svømme Mjøsa på langs, gjennomføre et Ironman, drive Yoga på stranda i Bali, drive e-sport på en heftig gaming PC, spille sjakk mot Magnus Carlsen, kjøre bil, danse folkedans på grendahuset, jakte, fiske – absolutt alt mulig tenkelig og utenkelig. Det er imponerende hvor mye de har fått presset inn i klokken, selv om du antageligvis kommer til å bruke kun et fåtall av de.

Amazfit T-Rex 2
Med et hav av ulike aktivitetsprofiler er du nærmest garantert å finne noe som passer deg.

De fleste aktivitetsprofilene kan settes opp med ulike varsler og påminnelser, og du kan aktivere en løpsassistent (Virtual Pacer) som hjelper deg å holde et forhåndsbestemt tempo, eller en egen «kadens assistent» som hjelper deg til bedre løpeteknikk ved å minne deg på den optimale stegfrekvensen. Liker du å løpe intervaller kan du sette opp forhåndsdefinerte intervaller der du angir ønskt tid/lengde for intervaller, pauser og antall runder.

I Zepp appen kan du opprette delvis tilpassede treningsøkter, men det er ikke store forskjellen fra intervall-funksjonen som allerede er installert på klokken. Tilpassede treningsøkter gjør det derimot lettere å opprette treningsøkter som inneholder ulike faser (oppvarming, trenings, «avslapping/rolig» og nedvarming» direkte på mobilen, og deretter overføre det til klokka. Treningsøkten kan tildeles et navn, og du vil finne den igjen under «Trening» for den aktuelle aktivitetsprofilen du oppretter økten for. Det er derimot ikke mulig å opprette med spesifikke treningsprogrammer/treningsøkter med øvelser.

Slik ser det ut på klokken.

Klokken har også en «Auto pause» funksjon som skal pause økta når den registrer at du står i ro. Du kan sette til «Pause ved fullstendig stopp», eller «Egendefinert tempo». Dette fungerer helt greit, men det tar litt tid før den gjenopptar registreringen.


Outdoor og navigering

Amazfit T-Rex 2 har ikke integrerte kart, men tilbyr brødsmuleruting og «tilbake til start» som viser den korteste veien tilbake til start.

Da Amazfit slapp klokken på markedet var det flere av funksjonene somle holdt tilbake ettersom de ikke var ferdig utviklet. Nå har Amazfit oppdatert klokken slik at den støtter import av ruter til Zepp app og videresending til klokken. På iPhone som undertegnede testet med, fungerer dette ved at du laster ned en GPX-fil på telefonen, velger «Del», og deretter finner Zep app. Ruten finner du igjen i appen under «Min rute». Åpne ruten. og velg «Send til enhet» (finnes under de tre prikkene øverst til høyre i bildet».

Når dette er gjort vil ruten ligge klar under «Navigering» for den aktivitetsprofilen du ønsker å bruke. Her kan du velge å forhåndsvise ruten som vises ved hjelp av brødsmuleruting (en tegning av ruteprofilen). Du får opp noen valgmuligheter som å bestemme navigasjonsretning (om du ønsker å starte navigeringen fra startpunktet, eller fra motsatt retning), kursavvik på enten 20 meter eller 50 meter (om klokken skal gi beskjed om du har gått utenfor ruten), samt navigasjonsvisning (om pilen skal vise nordover eller retningen du beveger klokken). Amazfit har i en senere oppdatering også lagt inn et eget skjermbilde som viser høydeprofilen for ruten du navigerer, samt automatisk analyse og generering av hellings-informasjon når rutehøyden endres betydelig ved bruk av navigasjon.

Brødsmuleruting og sving-for-sving navigering bruker som regel å fungere fint dersom produsenten integrerer det på en god måte, men akkurat her har ikke Amazfit klart å utnytte kapasiteten til klokka. For det første er det ikke mulig å zoome veldig langt inn på kartet over ruten, og klokka vil heller ikke varsle med sving-for-sving når du skal endre kurs. Dersom du går feil vil du et varsel om at du beveger deg i feil retning, men den vil ikke fortelle deg hvor du skal gå for å komme tilbake til ruten. Her må du bare se på klokka å forsøke så godt du kan å følge sporet ditt tilbake til den opprinnelige ruten og «streken» på kartet.

En annen ting Amazfit bør forbedre er hvordan de utnytter skjermen under navigeringen. Klokka har en knallgod touchskjerm, men denne er ikke mulig å bruke under navigeringen. Her må du først trykke på start/stop knappen, før det dukker opp et ikon for «+» og «-» som lar deg zoome inn/ut, trykke på start/stopp på nytt for å få opp piler som lar deg bla oppover/nedover på kartet, og enda en gang for å kunne bevege deg sideveis. Du kan bruke touchskjermen til å trykke på symbolene, men ikke for å sveipe deg sideveis, eller zoome inn/ut.

Amazfit har integrert «Tilbake til start»-funksjon der du kan velge at klokke guider deg tilbake nøyaktig samme vei som du har tilbakelagt, eller den korteste veien i luftlinje til målet. Det er nesten vondt å skrive det, men også her har Amazfit bommet litt. Fargen på ruten som indikerer den riktige veien tilbake til start, eller ruten du har tilbakelagt, er hvit, og dermed svært vanskelig å se…

Totalen ender onder opp med at Amazfit T-Rex 2 er utrolig god til veldig mye, men ikke til navigering. Dessverre, for den har MYE potensiale. Forhåpentligvis vil dette utbedres i en fremtidig oppdatering.

Amazfit T-Rex 2
Brødsmuleruting fungerer ved at du følger en linje som som indikerer ruten du skal følge.

Som «outdoor» klokke fungerer Amazfit T-Rex 2 derimot ypperlig. Den er robust, har lang batteritid, en skjerm som er lett å lese, knapper som er enkle å betjene, kompass, høydemåler, barometer med stormvarsel, apper for soloppgang/solnedgang, og ikke minst dønn nøyaktig GPS. Hadde vi totalt fjernet navigerings-delen, ville det ikke vært noe å klage på.


Trenings- og restitusjonsanalyse

Amazfit T-Rex 2 nøyer seg ikke bare med å registrere det du gjør, den analyserer det og gir deg fornuftige tilbakemeldinger også. I likhet med Garmin, Polar, COROS, og andre dedikerte pulsklokker, vil Amazfit T-Rex 2 gi deg trenings- og restitusjonsanalyse via sin egenutviklede Amazfit PeakBeats. Den er kanskje ikke like nøyaktig som Garmin sine Firstbeat-algoritmer, men den viser deg uansett nyttig data som treningseffekt, treningsbelastning (EPOC), estimert restitusjonstid, estimert VO2-maks og fitnessalder.

Oppdatert januar 2023

Amazfit T-Rex 2 har nå fått støtte for bruk av ekstern pulssensor via Bluetooth. Dette løser de tidligere utfordringene med å få en mer riktig trenings- og restitusjonsanalyse gjennom Amazfit PeakBeats.


Amazfit T-Rex 2 – GNSS og pulssensor

Foruten om den imponerende batteritiden, er kanskje støtten for Multi-band GNSS det mest imponerende tatt i betraktning det lave prisnivået. Hittil er det kun et fåtall klokker som støtter denne teknologien, og de koster gjerne mye mer enn Amazfit T-Rex 2.

Multi-Band GNSS gjør det mulig for en pulsklokke å levere enda høyere presisjon i områder der det ellers ville vært vanskelig å oppnå gode målinger, og kommer spesielt godt til nytte i byer med trange gater, høye bygninger og gjenstander som kan blokkere satellittsignalene. Det samme gjelder i fjellområder der du er omringet av bratte fjell, i dype daler/kløfter, etc..

I tillegg bidrar det til lynrask kontakt med satellittene når du skal starte en økt.

Jo flere satellittsystemer du benytter samtidig, desto raskere tappes batteriet. Likevel kan Amazfit T-Rex 2 varte opp med nevnte 26 timer i beste GNSS-modus. I «balansert» GPS-modus holder den hele 50 timer. Og hvis du lurer; GNSS er bare samlebetegnelsen på alle de ulike satellittsystemene. Der er nemlig ikke kun et enkelt satellittsystem, men mange, og Amazfit T-Rex 2 støtter fem av disse og i tillegg flere frekvenser for hvert av de. Det gir super presisjon.

Amazfit har også gjort en glimrende jobb med å gi deg valgfrihet til å velge satellittsystem i Zepp app, samt opprette et egendefinert modus der du får kontroll over hvilke satellittsystemer som er i bruk, hvordan de påvirker batteritiden, samt hvor god presisjonen er.

Pulssensoren er Amazfit sin egenutviklede og er i stand til å måle puls, oksygenmetning og pulsvariasjoner (brukes til å estimere stressnivå). Nøyaktigheten er jevnt over god, selv om den ikke helt er på linje med Garmin og Apple som regnes som de beste på dette området. Heldigvis har Amazfit T-Rex 2 fått støttet for bruk av ekstern pulssensor i en senere oppdatering, og det anbefales å bruke dette dersom du ønsker nøyaktige pulsmålinger.

Du kan ikke bruke Amazfit T-Rex 2 til å måle HRV eller utføre EKG-målinger.


Zepp app

All informasjonen kan leses av direkte på klokka, men enda mer detaljert informasjon kan du finne i Zepp appen som også gir deg statistikk i form av grafer og utvikling over tid.

Zepp appen er oversiktlig og enkel i bruk, og kan i stor grad tilpasses brukeres ønske. Utseendemessig ligner den på måten Garmin Connect er bygd opp på, der du kan legge til/fjerne forskjellige fliser som viser ulike data som puls, skritt, søvn, etc..

I Zepp app kan du også gjøre ulike innstillinger for klokka, endre rekkefølgen på widgeter, legge til nye urskiver, laste ned ulike apper, koble til tredjeparts tjenester som Strava, Apple Health eller Google Fit.


Amazfit T-Rex 2 – Smartklokkefunksjon

Amazfit T-Rex 2 omtales flere steder som en «smartklokke», men er i større grad en hybridklokke på linje med Huawei-klokkene. Klokken kommer med grunnleggende smartklokkefunksjoner, men ikke mer. Amazfit tilbyr til gjengjeld en rekke dedikerte smartklokker dersom det er det du er på jakt etter. Dette er først og fremst en multisportklokke med noen smarte funksjoner.

Klokken støtter smartvarsler, og dersom du har en Android-telefon, vil du kunne besvare de ved hjelp av noen forhåndsskrevne meldinger opprettet i Zepp app. Dette fungerer dessverre ikke for iPhone-brukere, noe som skyldes Apple sine strenge begrensninger ved å tiltatte dette kun på sin egen Apple Watch.

I tillegg finner du apper som værmelding, kalender, alarmer, nedteller, påminner, verdensklokke, «finn telefonen», og litt overraskende en egen «GoPro-kontroll» (fungerer kun for Hero 9 og 10).

Det er mulig å laste ned noen få tredjeparts apper som blant annet «Notify for Maps» som via en partnerapp på telefonen gir deg sving-for-sving veiledning på klokken.

Den kuleste, og kanskje mest nyttige funksjonen, er muligheten for å bruke Amazfit T-Rex 2 som fjernkontroll til kameraet på mobilen – selv for iPhone! Dette fungerer utmerket. Merk at du først må åpne kamera appen på telefonen å angi om du ønsker å bruke vanlig foto-funksjon, eller video. Deretter vil en knapp på klokkeskjermen fungere som start/stopp for video, og utløserknapp for kamera.

Ellers mangler Amazfit T-Rex 2 funksjoner som innebygd lagring for musikk og trådløs betaling, men du kan bruke klokken til å kontrollere musikk på telefonen.

Amazfit skal dog ha skryt for å gjøre det mulig å bruke klokken fullt ut selv når du registrer en aktivitet. Ved å holde inne «tilbake-knappen» går du ut av treningsmodus og tilbake til hjemskjermen uten å avslutte treningsøkten. Du får dermed mulighet til å bruke klokken som vanlig klokke med de funksjoner den har, og deretter gå tilbake til treningsøkten ved å trykke på «select/start» knappen øverst til høyre.


Konkurrenter

Prismessig opererer Amazfit T-Rex 2 i ett segmentet, men utstyrsmessig er den i et helt annet segment. Skal man være rettferdig bør man sammenligne den med Garmin Instinct 2, Polar Grit X Pro, eller COROS APEX, men selv disse er dyrere enn Amazfit T-Rex 2.

Utstyrsmessig er det fristende å driste seg på en sammenligning med Garmin Fenix 7 og COROS VERTIX 2, selv om det blir totalt feil. Det sier dog litt om hvor mye Amazfit T-Rex 2 tilbyr.


Hvem passer Amazfit T-Rex 2 for?

Er du på utkikk etter en solid smartklokke/pulsklokke som fungerer til absolutt alt av aktiviteter, og som har så god batteritid at du nærmest kan glemme å tenke på lading på lang, lang tid? Og i tillegg er på et strengt budsjett? Da er Amazfit T-Rex 2 en klokke verdt å sjekke ut. Det eneste store savnet er mangelen på bedre navigeringsfunksjoner, men til denne prisen er det ikke lov å klage.


Konklusjon

Amazfit T-Rex 2 tilbyr så enormt mye, til en så vanvittig god pris, at det er vanskelig å skrive at den mangler noe spesifikt. Den er ikke perfekt, men den leverer fremdeles mer enn man kunne håpe på til denne prisen. Kritiserer du Amazfit T-Rex 2 for å mangle noe spesielt, så er du på feil hylle.

Med støtte for Multi-band GNSS, over 150 ulike aktivitetsprofiler, omfattende aktivitetsmåling og en rekke nyttige apper for livet utendørs, så er Amazfit T-Rex 2 er glimrende verktøy for deg som ønsker en klassisk «mye for pengene». Det eneste som gjenstår er den lovte rutingen. Men det kommer nok.


Amazfit T-Rex 2
Amazfit T-Rex 2

Product Name: Amazfit T-Rex 2

Brand: Amazfit

Offer price: 2490

Currency: NOK

Konklusjon

Amazfit T-Rex 2 tilbyr så mye, til en så god pris, at det er vanskelig å skrive at den mangler noe spesifikt. Ved lansering manglet den støtte for ekstern pulssensor, men etter at dette kom på plass kan Amazfit T-Rex 2 virkelig yppe seg som både treningsklokke og ikke minst smartklokke. Navigeringsfunksjonene er langt i fra optimale, så her kan Amazfit gjøre en bedre jobb.

Med støtte for Multi-band GNSS, over 150 ulike aktivitetsprofiler, omfattende aktivitetsmåling og en rekke nyttige apper for livet utendørs, så er Amazfit T-Rex 2 uansett et glimrende verktøy for deg som ønsker en klassisk «mye for pengene». T-Rex 2 er utvilsomt et godt kjøp.

Overall
85%
85%

Pros

  • Enormt mye for pengene.
  • Svært god byggekvalitet.
  • Fantastisk batteritid.
  • Nydelig skjerm.
  • Enkelt brukergrensesnitt. Raske menyer.
  • Multi-band GNSS med nøyaktig sporing og rask tilkobling til satellitter.
  • Ok pulssensor med måling av oksygenmetning i blodet.
  • Støtte for ekstern pulssensor.
  • Nøyaktig aktivitetsmåling og søvnmåling.
  • Zepp app er enkel og oversiktlig.
  • Støtter deling til tredjeparts tjenester.
  • Flere nyttige treningsfunksjoner (blant annet Virtual Pacer).

Cons

  • Ruting/navigasjon fungerer langt i fra optimalt.
  • Mangler støtte for musikklagring og trådløs betaling.
  • Begrenset med tredjepartsapper og smartklokkefunksjoner.

Del gjerne: