Garmin lanserer sin første klokke med trådløs lading

1. februar, 2023 (oppdatert 23. mai 2023)

Featured image for “Garmin lanserer sin første klokke med trådløs lading”

Garmin lanserer Garmin Vivomove Trend, en hybrid smartklokke med et klassisk analogt design og full av essensielle helsefunksjoner og smartfunksjoner.

Garmin har i lengre tid hatt et øye for «mote og feinschmecker»-markedet og oppgraderte senest i januar i fjor den populære Vivomove-linjen til å inkludere Vivimove Sport – en stilig hybridklokke som bød på mange nyttige funksjoner som både aktivitetsmåling, treningssporing og smartklokkefunksjoner.

Oppdatert
Test: Garmin Vivomove Trend

Garmin Vivomove Sport fortsetter fremdeles som en del av produktlinjen og er blant annet betydelig rimeligere enn Vivomove Trend (2199,- vs. 3549,-), men det er sistnevnte som sammen med modellene Vivomove Luxe og Vivomove Style, som stikker av med de mer avanserte funksjonene. Garmin Vivomove Trend bringer med seg flere spennende nyheter som gjør at den vil stille langt sterkere enn sin forgjenger i konkurransen blant såkalte hybridklokker.

De viktigste nyhetene sammenlignet med Garmin Vivomove Sport er:

 • Ny skjerm; oppgradert fra LCD til OLED.
 • Økt skjermoppløsning til 254 x 346 piksler (tidligere 72 x 154 piksler).
 • Berøringsflate på hele skjermen (tidligere kun et lite område).
 • Ramme i rustfritt stål (tidligere fiberforsterket polymer).
 • Trådløs lading (i tillegg til kablet lading).
 • Kontaktløs betaling via Garmin Pay.
 • Barometrisk høydemåler med høydemåling (teller etasjer/høydemeter).
 • Søvnscore (blir tilgjengelig på klokken snart gjennom en oppdatering).

Foruten om dette er Vivomove Trend svært lik sin forgjenger med marginalt større klokkehus (40,4 mm vs. 40 mm) og en knapp millimeter økt tykkelse. Batteritiden er den samme på opptil 5 dager i smartklokkemodus.

Garmin Vivomove Trend – Hybridklokke for hverdag, aktivitet og trening

Garmin Vivomove Trend tilhører selskapets aktivitetsmålere og retter seg mot deg som ønsker en stilig og funksjonell klokke som hjelper deg å holde oversikt over helse- og treningsdata. Vivomove Trend registrer blant annet skritt, kalorier, puls, hjertevariabilitet (HRV), oksygenmetning i blodet, stress, søvn og energinivåer, samtidig som du har mulighet til å ta i bruk preprogrammerte aktivitetsprofiler og mye mer.

Vivomove Trend byr på noe helt eget takket være den stilfulle kombinasjonen av en analog og en digital skjerm. Til vanlig ser Vivomove Trend ut som analog klokke med tradisjonelle tikkende urvisere og en skjult digital skjerm som bare vises når du trenger det. Når du berører skjermen, beveger viserne seg dynamisk bort, slik at du enkelt kan lese helsestatistikk, smarte varsler og mer.

Batteritiden på opptil 5 dager i smartklokkemodus gjør også at den danker ut konkurrenter som Apple Watch og Samsung Galaxy Watch, selv om disse klokkene har helt andre funksjoner som ikke engang kan sammenlignes med Garmin sin produktlinje. Nye Vivomove Trend har imidlertid fått en svært velkommen oppdatering i form av trådløs lading. Klokken støtter de fleste Qi-sertifiserte ladeputer, og kan i tillegg benytte tradisjonell ladekabel.

Les testen av Garmin Vivomove Sport her:
Test: Garmin Vivomove Sport / Vivomove 3

Smarte funksjoner

For deg som ønsker en pen smartklokke, men ikke ønsker å gi avkall på Garmin sine omfattende trenings- og aktivitetsfunksjoner, er Garmin Vivomove Trend et godt valg. Klokken lar deg motta tekstmeldinger direkte på håndleddet, se oppdateringer i sosiale medier, e-post og mer når klokken er parkoblet med en Apple- eller Android-smarttelefon. Brukere med en Android-smarttelefon kan også besvare tekstmeldinger via klokken.

Garmin Pay lar deg betale raskt og enkelt fra håndleddet via den kontaktløse betalingsløsningen, mens sikkerhets- og sporingsfunksjoner gir økt trygghet ved at du kan sende en melding som viser posisjon til utvalgte kontakter (krever tilkobling til mobilen og mobildekning). Ønsker du litt ekstra motivasjon til treningen kan du kontakte og konkurrere mot venner, samt bli med på utfordringer og mer i Garmin Connect-appen.

Hjelper deg å leve sunt

Garmin Vivomove Trend kan varte opp med en rekke helsefunksjoner som hjelper deg å leve litt sunnere:

 • Body Battery : Se energinivå i løpet av dagen for å finne den beste tiden for aktivitet og hvile.
 • Nøyaktig pulsmåling: Måler hjertefrekvens døgnet rundt og gir varsler hvis frekvensen blir unormalt høy eller lav når kroppen hviler.
 • Søvnovervåking og vurdering: Få en større forståelse av hvor godt kroppen restituerer med Garmins nyeste og mest avanserte søvnovervåkingsfunksjon. Hver morgen får du en personlig poengsum for nattens søvn og ser de forskjellige søvnstadiene samt stress, Pulse Ox og respirasjonsdata.
 • Pulse Ox: Måler oksygenmetningsnivået i blodet når som helst i løpet av dagen – eller om natten når man sover – for å lære mer om hvor god kroppen er til å absorbere oksygen.
 • Stressmåling: Klokken gir innsikt i hvor rolig og balansert eller stressende dagen har vært. Du kan også få påminnelser om å ta det med ro når klokken registrerer at man er stresset. Den innebygde pusteøvelsen kan brukes til å oppmuntre til bevisst pust, da den måler pusten, gjennomsnittlig hjertefrekvens og endring i stressnivået.
 • Kvinnehelse: Bruk Garmin Connect-appen til å spore menstruasjons- eller graviditetssyklusen. Logg symptomer, få tips om øvelser, lær mer om hva man bør spise og mye mer. Du kan bruke kvinnehelse-appen på klokken for å se og logge detaljer direkte på håndleddet.

Vær aktiv

Garmin Vivomove Trend kommer forhåndsinstallert med en rekke aktivitetsprofiler og oppmuntrer til å være aktiv gjennom hele dagen. Velg blant aktiviteter som yoga, styrketrening, kondisjonstrening, løping og mye mer, og koble til en kompatibel smarttelefon for å bruke telefonens GPS for å måle nøyaktige avstander under gå-, løpe- og sykkelturer.

Vivomove Trend vil automatisk måle aktivitet døgnet rundt, inkludert skritt, antall trapper, kaloriforbruk, intensitetsminutter og enda mer. Klokken kan i tillegg estimere kondisjonsalder hvor data som faktisk alder, hvilepuls, aktivitet per uke og BMI/kroppsfett i prosent beregnes og vurderer om kroppen din er eldre eller yngre enn din faktiske alder. Du vil også få tips om hvordan du kan redusere kondisjonsalder.

Tilgjengelighet og pris

Garmin Vívomove Trend er til salgs fra og med 1.februar til en veiledende pris på 3 549 kr. Vivomove Trend er tilgjengelig i fargene Slate/Black, Peach Gold/Ivory, Cream Gold/French Gray og Silver/Mist Gray med en rustfri besel i stål og et komfortabelt silikonarmbånd.

Oppdatert
Test: Garmin Vivomove Trend


Kjøp Garmin Vívomove Trend

Del gjerne:

Featured image for “Dette er nye Garmin Connect – Mer personlig og oversiktlig!”
29. mars 2024 | Blogg

Dette er nye Garmin Connect – Mer personlig og oversiktlig!

Garmin Connect i ny drakt er både mer personlig og mer oversiktlig. I løpet av året er dette hva som venter deg når du åpner Garmin Connect!
Les mer
Featured image for “Nyhet: Huawei FreeClip”
27. mars 2024 | Blogg

Nyhet: Huawei FreeClip

Huawei lanserer et helt nytt og unikt produkt som skal revolusjonere open-ear trådløse ørepropper. Her er Huawei FreeClip.
Les mer
Featured image for “Oppdatering: Jabra Elite 10 og Elite 8 Active har blitt enda bedre!”
27. mars 2024 | Blogg

Oppdatering: Jabra Elite 10 og Elite 8 Active har blitt enda bedre!

To av selskapets beste trådløse ørepropper, Jabra Elite 10 og Jabra Elite 8 Active, har nå fått enda bedre støydemping, HearThrough og samtalekvalitet.
Les mer
Featured image for “COROS inngår samarbeid med Jakob Ingebrigtsen”
20. mars 2024 | Blogg

COROS inngår samarbeid med Jakob Ingebrigtsen

COROS Wearables har kunngjort et nytt samarbeid med olympisk mester Jakob Ingebrigtsen. Ingebrigtsen er nå en av mange verdenskjente atleter i COROS-familien.
Les mer
Featured image for “Nyhet: Polar Grit X2 Pro”
20. mars 2024 | Blogg

Nyhet: Polar Grit X2 Pro

Polar har lansert en ny flaggskipmodell – Polar Grit X2 Pro – deres desidert tøffeste pulsklokke gjennom selskapets 45 år lange historie.
Les mer
Featured image for “Nyhet: Samsung Galaxy Fit 3”
18. mars 2024 | Blogg

Nyhet: Samsung Galaxy Fit 3

Samsung har annonsert sin nyeste og rimelige aktivitetsmåler – Samsung Galaxy Fit 3. Dette er en solid oppgradering fra forrige generasjon og et viktig produkt for selskapet.
Les mer
Featured image for “Garmin oppdaterer til automatisk registrering av nedtrappingspuls”
11. mars 2024 | Blogg

Garmin oppdaterer til automatisk registrering av nedtrappingspuls

Garmin har i det stille oppdatert flere av sine klokker med automatisk registrering av nedtrappingspuls for enklere bruk, og bedre synlighet.
Les mer
Featured image for “Samsung Galaxy Ring – Alt vi vet om smartringen til nå!”
2. mars 2024 | Blogg

Samsung Galaxy Ring – Alt vi vet om smartringen til nå!

Smartringer har i løpet av få år blitt svært populære produkter, og endelig har Samsung avslørt deres første smartring – Samsung Galaxy Ring.
Les mer
Featured image for “Garmin bruker? Dette tipset vil du ikke gå glipp av”
27. februar 2024 | Blogg

Garmin bruker? Dette tipset vil du ikke gå glipp av

Eier du en nyere Garmin-klokke? Hvis du ikke allerede er kjent med dette trikset, er det stor sannsynlighet for at det er noe du vil bruke mye fremover.
Les mer
Featured image for “Derfor bør du velge Garmin Vivoactive 5”
19. februar 2024 | Blogg

Derfor bør du velge Garmin Vivoactive 5

Garmin Vivoactive 5 byr på flere av selskapets mest populære funksjoner til en attraktiv pris. Her er 30 grunner til å velge Vivoactive 5 som din neste klokke.
Les mer
Featured image for “Derfor bør du velge Garmin Venu 3”
9. februar 2024 | Blogg

Derfor bør du velge Garmin Venu 3

Garmin Venu 3 er en av markedets beste klokke for aktivitets- og helsesporing, og i tillegg byr den på en rekke treningsfunksjoner og smartklokkefunksjoner.
Les mer
Featured image for “Huawei lanserer ny farge av Huawei Watch GT 4”
5. februar 2024 | Blogg

Huawei lanserer ny farge av Huawei Watch GT 4

Huawei Watch GT 4 Rainforest Green GMT er Huawei sin nyeste modell og viser at selskapet tar bærekraft og miljøbevissthet på alvor.
Les mer