Garmin lanserer sin første klokke med trådløs lading

1. februar, 2023 (oppdatert 23. mai 2023)

Featured image for “Garmin lanserer sin første klokke med trådløs lading”

Garmin lanserer Garmin Vivomove Trend, en hybrid smartklokke med et klassisk analogt design og full av essensielle helsefunksjoner og smartfunksjoner.

Garmin har i lengre tid hatt et øye for «mote og feinschmecker»-markedet og oppgraderte senest i januar i fjor den populære Vivomove-linjen til å inkludere Vivimove Sport – en stilig hybridklokke som bød på mange nyttige funksjoner som både aktivitetsmåling, treningssporing og smartklokkefunksjoner.

Oppdatert
Test: Garmin Vivomove Trend

Garmin Vivomove Sport fortsetter fremdeles som en del av produktlinjen og er blant annet betydelig rimeligere enn Vivomove Trend (2199,- vs. 3549,-), men det er sistnevnte som sammen med modellene Vivomove Luxe og Vivomove Style, som stikker av med de mer avanserte funksjonene. Garmin Vivomove Trend bringer med seg flere spennende nyheter som gjør at den vil stille langt sterkere enn sin forgjenger i konkurransen blant såkalte hybridklokker.

De viktigste nyhetene sammenlignet med Garmin Vivomove Sport er:

 • Ny skjerm; oppgradert fra LCD til OLED.
 • Økt skjermoppløsning til 254 x 346 piksler (tidligere 72 x 154 piksler).
 • Berøringsflate på hele skjermen (tidligere kun et lite område).
 • Ramme i rustfritt stål (tidligere fiberforsterket polymer).
 • Trådløs lading (i tillegg til kablet lading).
 • Kontaktløs betaling via Garmin Pay.
 • Barometrisk høydemåler med høydemåling (teller etasjer/høydemeter).
 • Søvnscore (blir tilgjengelig på klokken snart gjennom en oppdatering).

Foruten om dette er Vivomove Trend svært lik sin forgjenger med marginalt større klokkehus (40,4 mm vs. 40 mm) og en knapp millimeter økt tykkelse. Batteritiden er den samme på opptil 5 dager i smartklokkemodus.

Garmin Vivomove Trend – Hybridklokke for hverdag, aktivitet og trening

Garmin Vivomove Trend tilhører selskapets aktivitetsmålere og retter seg mot deg som ønsker en stilig og funksjonell klokke som hjelper deg å holde oversikt over helse- og treningsdata. Vivomove Trend registrer blant annet skritt, kalorier, puls, hjertevariabilitet (HRV), oksygenmetning i blodet, stress, søvn og energinivåer, samtidig som du har mulighet til å ta i bruk preprogrammerte aktivitetsprofiler og mye mer.

Vivomove Trend byr på noe helt eget takket være den stilfulle kombinasjonen av en analog og en digital skjerm. Til vanlig ser Vivomove Trend ut som analog klokke med tradisjonelle tikkende urvisere og en skjult digital skjerm som bare vises når du trenger det. Når du berører skjermen, beveger viserne seg dynamisk bort, slik at du enkelt kan lese helsestatistikk, smarte varsler og mer.

Batteritiden på opptil 5 dager i smartklokkemodus gjør også at den danker ut konkurrenter som Apple Watch og Samsung Galaxy Watch, selv om disse klokkene har helt andre funksjoner som ikke engang kan sammenlignes med Garmin sin produktlinje. Nye Vivomove Trend har imidlertid fått en svært velkommen oppdatering i form av trådløs lading. Klokken støtter de fleste Qi-sertifiserte ladeputer, og kan i tillegg benytte tradisjonell ladekabel.

Les testen av Garmin Vivomove Sport her:
Test: Garmin Vivomove Sport / Vivomove 3

Smarte funksjoner

For deg som ønsker en pen smartklokke, men ikke ønsker å gi avkall på Garmin sine omfattende trenings- og aktivitetsfunksjoner, er Garmin Vivomove Trend et godt valg. Klokken lar deg motta tekstmeldinger direkte på håndleddet, se oppdateringer i sosiale medier, e-post og mer når klokken er parkoblet med en Apple- eller Android-smarttelefon. Brukere med en Android-smarttelefon kan også besvare tekstmeldinger via klokken.

Garmin Pay lar deg betale raskt og enkelt fra håndleddet via den kontaktløse betalingsløsningen, mens sikkerhets- og sporingsfunksjoner gir økt trygghet ved at du kan sende en melding som viser posisjon til utvalgte kontakter (krever tilkobling til mobilen og mobildekning). Ønsker du litt ekstra motivasjon til treningen kan du kontakte og konkurrere mot venner, samt bli med på utfordringer og mer i Garmin Connect-appen.

Hjelper deg å leve sunt

Garmin Vivomove Trend kan varte opp med en rekke helsefunksjoner som hjelper deg å leve litt sunnere:

 • Body Battery : Se energinivå i løpet av dagen for å finne den beste tiden for aktivitet og hvile.
 • Nøyaktig pulsmåling: Måler hjertefrekvens døgnet rundt og gir varsler hvis frekvensen blir unormalt høy eller lav når kroppen hviler.
 • Søvnovervåking og vurdering: Få en større forståelse av hvor godt kroppen restituerer med Garmins nyeste og mest avanserte søvnovervåkingsfunksjon. Hver morgen får du en personlig poengsum for nattens søvn og ser de forskjellige søvnstadiene samt stress, Pulse Ox og respirasjonsdata.
 • Pulse Ox: Måler oksygenmetningsnivået i blodet når som helst i løpet av dagen – eller om natten når man sover – for å lære mer om hvor god kroppen er til å absorbere oksygen.
 • Stressmåling: Klokken gir innsikt i hvor rolig og balansert eller stressende dagen har vært. Du kan også få påminnelser om å ta det med ro når klokken registrerer at man er stresset. Den innebygde pusteøvelsen kan brukes til å oppmuntre til bevisst pust, da den måler pusten, gjennomsnittlig hjertefrekvens og endring i stressnivået.
 • Kvinnehelse: Bruk Garmin Connect-appen til å spore menstruasjons- eller graviditetssyklusen. Logg symptomer, få tips om øvelser, lær mer om hva man bør spise og mye mer. Du kan bruke kvinnehelse-appen på klokken for å se og logge detaljer direkte på håndleddet.

Vær aktiv

Garmin Vivomove Trend kommer forhåndsinstallert med en rekke aktivitetsprofiler og oppmuntrer til å være aktiv gjennom hele dagen. Velg blant aktiviteter som yoga, styrketrening, kondisjonstrening, løping og mye mer, og koble til en kompatibel smarttelefon for å bruke telefonens GPS for å måle nøyaktige avstander under gå-, løpe- og sykkelturer.

Vivomove Trend vil automatisk måle aktivitet døgnet rundt, inkludert skritt, antall trapper, kaloriforbruk, intensitetsminutter og enda mer. Klokken kan i tillegg estimere kondisjonsalder hvor data som faktisk alder, hvilepuls, aktivitet per uke og BMI/kroppsfett i prosent beregnes og vurderer om kroppen din er eldre eller yngre enn din faktiske alder. Du vil også få tips om hvordan du kan redusere kondisjonsalder.

Tilgjengelighet og pris

Garmin Vívomove Trend er til salgs fra og med 1.februar til en veiledende pris på 3 549 kr. Vivomove Trend er tilgjengelig i fargene Slate/Black, Peach Gold/Ivory, Cream Gold/French Gray og Silver/Mist Gray med en rustfri besel i stål og et komfortabelt silikonarmbånd.

Oppdatert
Test: Garmin Vivomove Trend


Kjøp Garmin Vívomove Trend

Del gjerne:

Featured image for “COROS gjør det tryggere å trene alene med ny stor oppdatering”
21. juni 2024 | Blogg

COROS gjør det tryggere å trene alene med ny stor oppdatering

COROS lanserer en rekke nye funksjoner for sine pulsklokker, inkludert sikkerhetsvarsling, gruppesporing og en enklere FTP test for sykkel.
Les mer
Featured image for “Shokz inngår samarbeid med maratonstjernen Eliud Kipchoge”
19. juni 2024 | Blogg

Shokz inngår samarbeid med maratonstjernen Eliud Kipchoge

Shokz, kjent for sine avanserte open ear-hodetelefoner, har annonsert et storstilt samarbeid med den dobbelte olympiske maratonvinneren, Eliud Kipchoge.
Les mer
Featured image for “Nyhet: Suunto Ocean – Kombinert pulsklokke og dykkercomputer”
18. juni 2024 | Blogg

Nyhet: Suunto Ocean – Kombinert pulsklokke og dykkercomputer

Suunto Ocean kombinerer funksjonaliteten til en dykkecomputer med egenskapene til en pulsklokke og gjør den til et ideelt verktøy til både dykking og trening.
Les mer
Featured image for “COROS lanserer sin første sykkelcomputer – COROS DURA”
17. juni 2024 | Blogg

COROS lanserer sin første sykkelcomputer – COROS DURA

COROS lanserer sin første sykkelcomputer – COROS DURA – med ekstrem batteritid, solcellelading, smart navigering og avanserte analysefunksjoner.
Les mer
Featured image for “Samsung lanserer budsjettklokken Samsung Galaxy Watch FE”
13. juni 2024 | Blogg

Samsung lanserer budsjettklokken Samsung Galaxy Watch FE

Samsung Galaxy Watch FE tar det beste fra smartklokken Galaxy Watch 6 og pakker det inn i en rimelig og elegant innpakning tilgjengelig for enda flere brukere.
Les mer
Featured image for “YouTube Music nå tilgjengelig på utvalgte Garmin-klokker”
12. juni 2024 | Blogg

YouTube Music nå tilgjengelig på utvalgte Garmin-klokker

YouTube Music føyer seg til rekken av Spotify, Deezer og Amazon Music, og er nå tilgjengelig på Garmin-klokker gjennom Garmin Connect.
Les mer
Featured image for “watchOS 11 gjør endelig Apple Watch til en mer komplett treningsklokke!”
11. juni 2024 | Blogg

watchOS 11 gjør endelig Apple Watch til en mer komplett treningsklokke!

Med watchOS 11 legger Apple til rette for at Apple Watch virkelig kan blande seg inn i eliten av treningsklokker. Her er alt du må vite om årets nyheter.
Les mer
Featured image for “Garmin gjør det enklere å sende meldinger fra klokken!”
6. juni 2024 | Blogg

Garmin gjør det enklere å sende meldinger fra klokken!

Garmin har annonsert appen Garmin Messenger som gjør det enda enklere å sende meldinger direkte fra utvalgte klokker og sykkelcomputere.
Les mer
Featured image for “Shokz lanserer ultralette og komfortable OpenFit Air hodetelefoner”
5. juni 2024 | Blogg

Shokz lanserer ultralette og komfortable OpenFit Air hodetelefoner

Shokz introduserer sine nyeste og ultralette OpenFit Air-hodetelefoner med patentert open-ear-teknologi, spesielt rettet mot trening og en aktiv livsstil.
Les mer
Featured image for “Shokz lanserer trådløse hodetelefoner for bruk i vann”
5. juni 2024 | Blogg

Shokz lanserer trådløse hodetelefoner for bruk i vann

Shokz lanserer nå Shokz OpenSwim Pro – et sett dedikerte sportshodetelefoner som kombinerer Bluetooth og MP3 i et fullstendig vanntett design.
Les mer
Featured image for “Nyhet: Fitbit Ace LTE”
31. mai 2024 | Blogg

Nyhet: Fitbit Ace LTE

Fitbit har lansert Fitbit Ace LTE – en smartklokke for barn med innebygd LTE-tilkobling og sporing, og som belønner aktivitet gjennom dagen.
Les mer
Featured image for “Samsung Galaxy Watch får superkrefter med AI”
30. mai 2024 | Blogg

Samsung Galaxy Watch får superkrefter med AI

Samsung tar i bruk avansert AI-teknologi for å tilby enda mer motiverende og personlige tilpassede helsetjenester når den nye Galaxy Watch lanseres senere i år.
Les mer