Nyhet: COROS lanserer egen pulssensor – COROS Heart Rate Monitor

27. juli, 2023 (oppdatert 11. november 2023)

Featured image for “Nyhet: COROS lanserer egen pulssensor – COROS Heart Rate Monitor”

COROS lanserer sin første eksterne pulssensor – COROS Heart Rate Monitor. Denne gir deg maksimal bevegelsesfrihet og økt presisjon. Her er det du trenger å vite.

COROS har allerede etablert seg som en sterk utfordrer til de mest etablerte merkevarene Garmin og Polar, og har på mange enkelte områder tatt igjen sistnevnte og andre merker som for eksempel Suunto.

Toppmodellen COROS APEX 2 Pro og den rimeligere modellen COROS PACE 2 har allerede høstet mange lovord på denne siden, og nå lanserer de sin første optiske pulssensor.

COROS Heart Rate Monitor

COROS Heart Rate Monitor er like enkel som den er avansert, og bygger på det samme prinsippet som den populære Polar Verity Sense-pulssensoren som allerede har fått «Anbefalt»-stempelet her.

COROS har tatt i bruk en ny flerkanals sensor med 5 LED-dioder og 4 fotodetektorer og plassert den i et ripesikkert plastikkhus med et mykt og elastisk bånd i nylon/spandex som lar deg feste sensoren rundt armen. Omkretsen på båndet strekker seg for øvrig fra 18 cm til 32 cm, og det preges av inskripsjonen «EXPLORE» som er en del av COROS sitt slagord «Explore Perfection».

Det er godt kjent at håndleddet er et av de mest utfordrende stedene å måle puls som følge av en rekke potensielle feilkilder, men ettersom det er der man som regel bærer klokken, er det vanskelig å unngå.

Ved å ta i bruk en ekstern pulssensor som COROS Heart Rate Monitor vil du kunne oppnå høyere presisjon på pulsmålingene ettersom du flytter sensoren nærmere hjerte og til et område der blodgjennomstrømningen er større og lettere å måle.

Stropp den på. Begynn å trene.

Polar Verity Sense er en fenomenal pulsmåler, men den kan være litt knotete å bruke hvis du ikke forstår hvordan den ene knappen på enheten styrer de ulike funksjonene.

COROS har virkelig bestemt seg for å maksimere brukervennligheten, og alt du behøver å gjøre er å feste båndet rundt armen, og deretter starte å trene. COROS Heart Rate Monitor har «auto deteksjon», og vil automatisk aktiveres når du bærer den rundt armen. For å koble til enheten, velger du «Koble til ny enhet» i COROS appen, og pulssensoren vil automatisk tas i bruk ved fremtidige økter så lenge den er ladet og du bærer den rundt armen.

COROS Heart Rate Monitor benytter Bluetooth og kan brukes med alle andre enheter som støtter Bluetooth, så du kan med andre ord koble den til en Garmin- eller Polar-klokke, eller en mobiltelefon om ønskelig. Faktisk støtter den opptil 3 enheter samtidig.

En av fordelene med Polar Verity Sense er at den har internminne – altså mulighet til og brukes uten en enhet tilkoblet. I skrivende stund støtter ikke COROS Heart Rate Monitor dette, men den har hardwaren som skal til, og vil i løpet av september få en oppdatering som åpner for dette. Til sammenligning med Polar Verity Sense støtter derimot COROS Heart Rate Monitor ikke ANT+ standarden, og belager seg utelukkende på Bluetooth.

Lang batteritid

Batteritiden på COROS Heart Rate Monitor er hele 38 timer i opptaksmodus, og 80 dager i standby-modus. Batteritiden kan overvåkes i COROS appen, samt at en enkel LED-indikator på sensoren vil vise deg når det er på tide å lade.

Å fullade enheten tar om lag 2 timer.


Pris og tilgjengelighet

COROS Heart Rate Monitor har en relativt lav utsalgspris på 79 dollar, noe som er 200 kr lavere enn Polar Verity Sense. Til gjengjeld støtter sistnevnte både intern lagring og ANT+, men COROS vil også støtte intern lagring etter september-oppdateringen.

COROS Heart Rate Monitor har på sin side lengre batteritid og enklere betjening.

COROS Heart Rate Monitor lanseres i første omgang i USA og Kina, før den blir tilgjengelig for resten av verden i september.

Selve sensoren har grå farge, men det vil være mulig å kjøpe bånd løst i fargene grå, lime og oransje.

Test kommer!

I mellomtiden kan du lese deg opp på Pulsbelte og pulssensorer – En guide til alt du bør vite

PulssensorVektVekt uten båndMål (mm)VannresistensTilkoblingBatteritidPris
COROS Heart
Rate Monitor
19 g10 g43 x 28 x 7,83 ATMBLEStandby: 80 dager,
Aktivitet: 38 timer
799 kr
Polar Verity Sense19 g5 g30 x 30 x 9,55 ATMANT+/BLEAktivitet: 30 timer1099 kr
Wahoo TICKR Fit21 g12 g45 x 32 x 11,21,5 ATMANT+/BLEAktivitet: 30 timer799 kr
Scosche Rhythm+ 2.029 g42 x 28 x 111,5 ATMANT+/BLEAktivitet: 24 timer899 kr

Del gjerne:

Featured image for “Visste du dette om Garmin?”
19. april 2024 | Blogg

Visste du dette om Garmin?

Garmin har stått for både innovasjon og revolusjon innen GPS-teknologi og treningselektronikk. Her er noen spennende fakta du sannsynligvis ikke var klar over!
Les mer
Featured image for “Premium-kartene Garmin Outdoor Maps+ er nå tilgjengelig i Europa”
17. april 2024 | Blogg

Premium-kartene Garmin Outdoor Maps+ er nå tilgjengelig i Europa

Garmin tilbyr detaljerte og flotte kart for en stort utvalg av klokker og bærbare enheter. Nå er endelig premium-kartene Outdoor Maps+ tilgjengelig i Europa.
Les mer
Featured image for “Nyhet: HOKA Skyward X”
17. april 2024 | Blogg

Nyhet: HOKA Skyward X

HOKA Skyward X er selskapets desidert mest dempede sko til nå, og overtar for den populære Bondi som den nye komfortkongen.
Les mer
Featured image for “Navigering – Dette skiller kart og brødsmuleruting”
15. april 2024 | Blogg

Navigering – Dette skiller kart og brødsmuleruting

Flere og flere pulsklokker/smartklokker kommer med forhåndsinstallerte kart for enklere navigering. Her er det (viktige) du må vite før du velger modell.
Les mer
Featured image for “Dette er nye Garmin Connect – Mer personlig og oversiktlig!”
29. mars 2024 | Blogg

Dette er nye Garmin Connect – Mer personlig og oversiktlig!

Garmin Connect i ny drakt er både mer personlig og mer oversiktlig. I løpet av året er dette hva som venter deg når du åpner Garmin Connect!
Les mer
Featured image for “Nyhet: Huawei FreeClip”
27. mars 2024 | Blogg

Nyhet: Huawei FreeClip

Huawei lanserer et helt nytt og unikt produkt som skal revolusjonere open-ear trådløse ørepropper. Her er Huawei FreeClip.
Les mer
Featured image for “Oppdatering: Jabra Elite 10 og Elite 8 Active har blitt enda bedre!”
27. mars 2024 | Blogg

Oppdatering: Jabra Elite 10 og Elite 8 Active har blitt enda bedre!

To av selskapets beste trådløse ørepropper, Jabra Elite 10 og Jabra Elite 8 Active, har nå fått enda bedre støydemping, HearThrough og samtalekvalitet.
Les mer
Featured image for “COROS inngår samarbeid med Jakob Ingebrigtsen”
20. mars 2024 | Blogg

COROS inngår samarbeid med Jakob Ingebrigtsen

COROS Wearables har kunngjort et nytt samarbeid med olympisk mester Jakob Ingebrigtsen. Ingebrigtsen er nå en av mange verdenskjente atleter i COROS-familien.
Les mer
Featured image for “Nyhet: Polar Grit X2 Pro”
20. mars 2024 | Blogg

Nyhet: Polar Grit X2 Pro

Polar har lansert en ny flaggskipmodell – Polar Grit X2 Pro – deres desidert tøffeste pulsklokke gjennom selskapets 45 år lange historie.
Les mer
Featured image for “Nyhet: Samsung Galaxy Fit 3”
18. mars 2024 | Blogg

Nyhet: Samsung Galaxy Fit 3

Samsung har annonsert sin nyeste og rimelige aktivitetsmåler – Samsung Galaxy Fit 3. Dette er en solid oppgradering fra forrige generasjon og et viktig produkt for selskapet.
Les mer
Featured image for “Garmin oppdaterer til automatisk registrering av nedtrappingspuls”
11. mars 2024 | Blogg

Garmin oppdaterer til automatisk registrering av nedtrappingspuls

Garmin har i det stille oppdatert flere av sine klokker med automatisk registrering av nedtrappingspuls for enklere bruk, og bedre synlighet.
Les mer
Featured image for “Samsung Galaxy Ring – Alt vi vet om smartringen til nå!”
2. mars 2024 | Blogg

Samsung Galaxy Ring – Alt vi vet om smartringen til nå!

Smartringer har i løpet av få år blitt svært populære produkter, og endelig har Samsung avslørt deres første smartring – Samsung Galaxy Ring.
Les mer