10 grunner til å velge Garmin Forerunner 265

27. april, 2023 (oppdatert 16. januar 2024)
Featured image for “10 grunner til å velge Garmin Forerunner 265”

Vurderer du å investere i en ny pulsklokke og lurer på om Garmin Forerunner 265 er riktig klokke for deg? Her får du 10 grunner til hvorfor du bør velge Garmin Forerunner 265.

Kjappe fakta om Garmin Forerunner 265

Garmin Forerunner 265 hører til Garmin sin serie av budsjett pulsklokker med kvaliteter og funksjonalitet fra toppmodellene. Forerunner 265 tilbyr de aller viktigste funksjonene fra storebroren Forerunner 965, men til en lavere pris. Her får du en pulsklokke tilgjengelig i to størrelser, begge med en stor, fargerik og lyssterk AMOLED-touchskjerm, mengder av treningsfunksjoner, et hav av aktivitetsprofiler, smartklokkefunksjoner og en imponerende batteritid. Der Forerunner 2xx-serien i utgangspunktet var rettet mot løperen, appellerer Garmin Forerunner 265 til absolutt alle.1. En fantastisk AMOLED-skjerm

Garmin viste med introduksjonen av EPIX 2 i 2022 at de var i ferd med å omfavne AMOLED-skjermen å integrere den i sine egne klokker. Med Garmin Forerunner 265 tar de alt det gode fra den allsidige Garmin Forerunner 255 Music og bytter ut den litt trauste MIP-skjermen med en moderne AMOLED-skjerm.

Fordelen med en AMOLED-skjerm sammenlignet med en MIP-skjerm er at den har høyere oppløsning, bedre lysstyrke, høyere kontrast og bedre fargegjengivelse. Ulempen er at den bruker mer strøm og kan være vanskeligere å se i sterkt lys, men Garmin har likevel klart å gjøre batteritiden imponerende god. I tillegg er lesbarheten i sterkt sollys enda helt ekstremt god, og danker ut MIP-skjermen enhver dag!

Om du ikke har prøvd en Garmin-klokke med AMOLED-skjerm tidligere, så kan det være tiden å prøve det på nå. Denne er nemlig både lekker og funksjonell.


2. «Touch me! Touch me!

En god treningsklokke bør ha knapper – knapper er nemlig mye lettere å betjene under aktivitet, og ikke minst når det høljer ned, eller du benytter klokken under vann.

Men, en god smartklokke og hverdagsklokke nyter derimot stor nytte av en touchskjerm.

Så hva blir løsningen? Kombiner begge deler og la brukeren bestemme hva han/hun ønsker å bruke til enhver tid. Garmin har lagd en herlig responsiv touchskjerm og gir deg full kontroll over når du ønsker å bruke knapper, og når du ønsker å bruke touchskjermen. Touchskjermen kan deaktiveres under generelt bruk, eller kun for enkelte aktiviteter. Responsen er strålende, og alt alt flyter like raskt som Michael Phelps i glansdagene.

Om du tidligere har kviet deg for touch, så er det på tide å gi det en sjanse.


3. Batteritid

Batteritid er et elsket og hatet tema. En typisk smartklokke som Apple Watch, Samsung Galaxy Watch eller Google Pixel Watch, holder som regel bare en dag eller to. Disse klokkene byr gjerne på andre muligheter enn Garmin Forerunner 265, men det er likevel et mysterium at de ikke klarer å få mer ut av batteritiden.

Garmin Forerunner 265 derimot, løser dette elegant. Garmin Forerunner 265 har ikke bare god batteritid til å være en klokke med AMOLED-skjerm, med meget god batteritid generelt blant pulsklokker. Til tross for den farge- og lyssterke AMOLED-skjermen varter Garmin Forerunner 265 opp med nesten tilsvarende batteritid som sin forgjenger.

Der Garmin Forerunner 255 Music vartet opp med opptil 14 dager i smartklokkemodus og opptil 30 timer trening uten musikk, er tallene for Garmin Forerunner 265 på opptil 13 timer i smartklokkemodus og 20 timer timer trening i GPS-modus. Den minste modellen har faktisk marginalt bedre batteritid med opptil 15 dager i smartklokkemodus og opptil 30 timer i GPS-modus uten musikk.


4. Multi-band GNSS for nøyaktig GPS-sporing og navigering

Når det gjelder presisjon, så står ikke Garmin Forerunner 265 tilbake for sine dyrere søsken et sekund. Garmin Forerunner 265 støtter den nyeste Multi-band-GNSS teknologien som gjør at klokken kan ta i bruk flere frekvenser fra et stort antall satellitter samtidig, og minimerer dermed risikoen for feilmålinger i vanskelige miljøer/terreng som trange gater, dype daler, tette skogområder, steile fjellområder, etc..

I tillegg til nøyaktige satellittmålinger, så bidrar Multi-bånd GNSS til at oppkoblingen til satellittene skjer lynraskt, og klokken har som regel funnet GPS-signalet før du har fått på deg skoene.


5. «Training Readiness» – vit når kroppen er klar for trening

De mest avanserte funksjonene er som regel forbeholdt de dyreste klokkene, men Garmin Forerunner 265 har gledelig nok fått funksjonen Training Readiness.

Training Readiness er en funksjon som på en enkel og konkret måte viser hvor mottakelig kroppen din er for trening til enhver tid, bare ved å kaste et blikk på klokka. Tanken bak Training Readiness er at «Dersom treningen utføres på tidspunkter der kroppen er mest mottakelig, vil utøveren få et større utbytte av treningen enn dersom man følger en treningsplan slavisk».

Parameterne som tas i bruk i grunnlaget for Training Readiness er:

 • Søvnscore (siste natt)
 • Restitusjonstid.
 • HRV Status
 • Akutt belastning
 • Søvnhistorikk (siste tre netter)
 • Stresshistorikk (siste tre dager)

Basert på denne informasjonen vil klokken gi en tilbakemelding som kan leses av på en score fra 0-100 (100 er best), og en skala som indikerer ett av følgende.

Så, ved hjelp av et raskt blikk på klokka vil Garmin Forerunner 265 kunne gi deg en god pekepinn på om kroppen din er klar for trening, om du kan trene som supermann, om du bør ta en rolig økt, eller kanskje hvile med en kartong Sjokolade Litago i klypa.


6. Multisport!

De fleste pulsklokker i dag tilbyr en mengde aktivitetsprofiler, men langt i fra alle egner seg til å kombinere flere aktiviteter, eller å utøve et triatlon. For at for at dette skal være mulig, må en klokke støtte «multisport», – og Garmin Forerunner 265 innfrir så klart.

Med «Multisport» profilen kan klokken spore og registrere data for flere typer sport eller aktiviteter, som løping, sykling, svømming, i en og samme treningsøkt. Dette er perfekt for deg som liker å kombinere flere aktiviteter. Det vanlige er duathlon (løping, sykling, løping) og triatlon (svømming, sykling og løping), men du kan selv velge hva slags aktiviteter du ønsker å kombinere.

Multisport-profilen gjør det enkelt å bytte mellom aktiviteter og å ha all treningsdata samlet på ett sted, samtidig som det gir en mer nøyaktig og helhetlig oversikt over treningen og prestasjonene over tid.


7. Personlig trener på hånden

Noe av det mest fascinerende med Garmin Forerunner 265 er de animerte treningsfigurene som viser hvordan ulike styrkeøvelser og treningsøvelser utføres. Garmin Forerunner 265 vil på mange måter fungere som en personlig trener på håndleddet der den veileder deg fra totalt nybegynner til mer erfaren utøver. Kronen på verket er at Forerunner 265 automatisk gjenkjenner og registrere ulike styrkeøvelser underveis mens du trener.

For O2-snappere vil Garmin Coach serverer dynamiske treningsprogrammer som justeres i takt med hvordan formen din endrer seg, og som kan gjøre deg klar for ditt første konkurranseløp eller store mål. I Garmin Connect appen finner du varierte treningsøkter som lastes ned på klokken som veileder deg gjennom økta.


 8. Avansert løpsdynamikk og Løpskraft rett fra klokka!

Avansert løpsdynamikk og løpskraft er mål som Garmin har tilbudt lenge, men det har tidligere krevd at du benytter eksternt tilbehør som en kompatibel pulssensor, eller en løpsdynamikksensor. Med nye Garmin Forerunner 265 introduserer de muligheten til å måle avansert løpsdynamikk rett fra klokka og håndleddet – uten behov for eksterne sensorer! Det samme gjelder for løpskraft, selv om dette allerede har vært tilgjengelig en stund.

Garmin Forerunner 265 registrer følgende data:

 • Tid med bakkekontakt: Registrer hvor lenge foten berører bakken for hvert skritt mens du løper.
 • Balanse for tid med bakkekontakt: Mål løpesymmetri med balansen mellom venstre og høyre tid med bakkekontakt.
 • Kadens: Tell hvor mange steg du tar per minutt med begge føttene.
 • Skrittlengde: Mål lengden på skrittet ditt fra ett fotavtrykk til det neste.
 • Vertikal svingning: Mål graden av sprett i bevegelsen din mens du løper.
 • Vertikalt forholdstall: Mål kostnad-gevinst-forholdet for vertikal svingning i forhold til skrittlengde.
 • Løpskraft: Mål den mekaniske arbeidsmengden din mens du løper.

All denne informasjonen kan brukes til å hjelpe en løper med å forbedre sin form og løpe raskere og mer effektivt.


9. Betal kontaktløst, lytt til musikk, les meldinger, og mer!

Til tross for at Garmin Forerunner 265 er en pulsklokke, så innrømmer undertegnede glatt at dette er en av de mest brukte funksjonene; Garmin Pay. Garmin Pay lar deg betale kontaktløst med klokken slik at du ikke behøver å ta med lommebok eller bankkort. Fantastisk praktisk når du får akutt lyst på softis på en sykkeltur, eller en varm kakao på en kald skitur.

En annen nyttig funksjonen er muligheten til å lagre musikk på klokka, kontrollere musikken på telefonen, eller streame musikk fra Spotify/Deezer-spillelister du lagrer offline. Sistnevnte krever riktignok et Spotify/Deezer Premium abonnement, men så lenge du har det på plass, kan du lytte i timevis til musikk uten å ta med telefon eller andre musikk-duppedingser.

Og er du av typen som får panikk av å gjemme telefonen i lomma og lurer på om det har plinget inn noen varsler? Garmin Forerunner 265 speiler smartvarsler fra telefonen, og har du en Android-telefon vil du kunne legge inn forhåndsskrevne meldinger som du kan svare kjapt med direkte fra klokka.


10. Støtte for et hav av tilbehør

Garmin Forerunner 265 har støtte for både Bluetooth, ANT+ og WiFi, og er kompatibel med nesten alt mulig av tilbehør. Med WiFi vil klokken automatisk laste opp treningsøkter, samt laste ned programvareoppdateringer, og med Bluetooth og ANT+ kan den kobles til alt fra eksterne pulssensorer, løpsdynamikksensorer, treningsmaskiner, mobiler, nettbrett, sykkelruller, lykter, wattmålere, m.m..

Garmin Forerunner 265 støtter så mye at det er lettere å si hva den ikke støtter, og det er vel kun avansert sykkeldynamikk.
Del gjerne:

Featured image for “Derfor bør du velge Garmin Vivoactive 5”

Derfor bør du velge Garmin Vivoactive 5

Garmin Vivoactive 5 byr på flere av selskapets mest populære funksjoner til en attraktiv pris. Her er 30 grunner til…
Featured image for “Derfor bør du velge Garmin Venu 3”

Derfor bør du velge Garmin Venu 3

Garmin Venu 3 er en av markedets beste klokke for aktivitets- og helsesporing, og i tillegg byr den på en…
Featured image for “Huawei lanserer ny farge av Huawei Watch GT 4”

Huawei lanserer ny farge av Huawei Watch GT 4

Huawei Watch GT 4 Rainforest Green GMT er Huawei sin nyeste modell og viser at selskapet tar bærekraft og miljøbevissthet…
Featured image for “HOKA lanserer Cielo X1 – Toppmodell bygget for høy hastighet”

HOKA lanserer Cielo X1 – Toppmodell bygget for høy hastighet

HOKA lanserer et nytt flaggskip i selskapets produktlinje; HOKA Cielo X1 – en løpesko designet for maksimal flyt, fart og…
Featured image for “Test: Garmin Lily 2”

Test: Garmin Lily 2

Garmin har lansert oppfølgeren til den moteriktige klokken Garmin Lily. Garmin Lily 2 er designet for kvinner og kombinerer stilsikkerhet…
Featured image for “Dette er gjennomsnittlig HRV for ulike aldre og kjønn”

Dette er gjennomsnittlig HRV for ulike aldre og kjønn

Studie viser hvordan HRV endrer seg med alder, kjønn og sykdom, og hva gjennomsnitlig HRV-verdi er for ulike kjønn og…
Featured image for “Suunto lanserer Suunto Sonic hodetelefoner og nye farger for Suunto Race”

Suunto lanserer Suunto Sonic hodetelefoner og nye farger for Suunto Race

Suunto har lansert de nye hodetelefonene Suunto Sonic og nye farger for multisportklokken Suunto Race. Her er det du må…
Featured image for “COROS oppdatering gir løpstest, stressovervåkning og velværesjekk”

COROS oppdatering gir løpstest, stressovervåkning og velværesjekk

COROS har lansert en stor oppdatering til en rekke av sine pulsklokker. Den nye oppdateringen bringer med seg en løpstest,…
Featured image for “Et kritisk syn på pulsklokken og ulike helseparametere”

Et kritisk syn på pulsklokken og ulike helseparametere

Lar du deg stresse over at pulsklokka viser manglede antall skritt, dårlig søvn, lav Body Battery, synkende HRV, eller høyt…
Featured image for “Samsung annonserer Galaxy Ring – selskapets første smartring!”

Samsung annonserer Galaxy Ring – selskapets første smartring!

Smartringer har i løpet av få år blitt svært populære produkter, og endelig har Samsung avslørt deres første smartring –…
Featured image for “Stor oppdatering til utvalgte Garmin-klokker”

Stor oppdatering til utvalgte Garmin-klokker

Garmin har startet utrullingen av 2024 Q1 oppdateringen til en rekke klokker. Beta programvare 16.10 inneholder en rekke nye funksjoner…
Featured image for “Amazfit Helio – En smartring laget for å optimalisere prestasjon”

Amazfit Helio – En smartring laget for å optimalisere prestasjon

Amazfit har dratt sløret av sin første smartring, Amazfit Helio, under årets CES 2024 i Las Vegas. Her er det…
Featured image for “Jabra Elite 10 og Elite 8 Active blir enda bedre via to programvareoppdateringer”

Jabra Elite 10 og Elite 8 Active blir enda bedre via to programvareoppdateringer

To av selskapets beste trådløse ørepropper, Jabra Elite 10 og Jabra Elite 8 Active, blir oppdatert med bedre støydemping, HearThrough…
Featured image for “Casio G-Shock GPR-H1000 er den tøffeste aktivitetsmåleren på markedet”

Casio G-Shock GPR-H1000 er den tøffeste aktivitetsmåleren på markedet

Hvis MacGyver, Indiana Jones og James Bond skulle dannet en trio og lansert en klokke, så hadde det vært G-Shock…
Featured image for “Polar lanserer tett samarbeid med nye Sennheiser ørepropper”

Polar lanserer tett samarbeid med nye Sennheiser ørepropper

Polar har kunngjort et spennende samarbeid med det Sennheiser som lanserer nye Sennheiser MOMENTUM Sport ørepropper med Polar-teknologi på innsiden.…
Featured image for “Garmin lanserer ny versjon av Garmin Connect”

Garmin lanserer ny versjon av Garmin Connect

Garmin har presentert et nytt design for sin Garmin Connect app. Det nye oppdateringen fokuserer på et enklere, mer oversiktlig…
Featured image for “Nyhet: Garmin Lily 2”

Nyhet: Garmin Lily 2

Garmin har lansert oppfølgeren til den moteriktige klokken Garmin Lily. Garmin Lily 2 er designet for kvinner og kombinerer stilsikkerhet…
Featured image for “Nyhet: Garmin HRM-Fit”

Nyhet: Garmin HRM-Fit

Garmin lanserer sitt første pulsbelte designet for kvinner! Garmin HRM-Fit tar alle de gode egenskapene til HRM-Pro og lar deg…