10 grunner til å velge Garmin Forerunner 265

27. april, 2023 (oppdatert 16. juni 2023)
Featured image for “10 grunner til å velge Garmin Forerunner 265”

Vurderer du å investere i en ny pulsklokke og lurer på om Garmin Forerunner 265 er riktig klokke for deg? Her får du 10 grunner til hvorfor du bør velge Garmin Forerunner 265.

Kjappe fakta om Garmin Forerunner 265

Garmin Forerunner 265 hører til Garmin sin serie av budsjett pulsklokker med kvaliteter og funksjonalitet fra toppmodellene. Forerunner 265 tilbyr de aller viktigste funksjonene fra storebroren Forerunner 965, men til en lavere pris. Her får du en pulsklokke tilgjengelig i to størrelser, begge med en stor, fargerik og lyssterk AMOLED-touchskjerm, mengder av treningsfunksjoner, et hav av aktivitetsprofiler, smartklokkefunksjoner og en imponerende batteritid. Der Forerunner 2xx-serien i utgangspunktet var rettet mot løperen, appellerer Garmin Forerunner 265 til absolutt alle.Kjøp hos Milrab.no

Kjøp hos VPG.no

1. En fantastisk AMOLED-skjerm

Garmin viste med introduksjonen av EPIX 2 i 2022 at de var i ferd med å omfavne AMOLED-skjermen å integrere den i sine egne klokker. Med Garmin Forerunner 265 tar de alt det gode fra den allsidige Garmin Forerunner 255 Music og bytter ut den litt trauste MIP-skjermen med en moderne AMOLED-skjerm.

Fordelen med en AMOLED-skjerm sammenlignet med en MIP-skjerm er at den har høyere oppløsning, bedre lysstyrke, høyere kontrast og bedre fargegjengivelse. Ulempen er at den bruker mer strøm og kan være vanskeligere å se i sterkt lys, men Garmin har likevel klart å gjøre batteritiden imponerende god. I tillegg er lesbarheten i sterkt sollys enda helt ekstremt god, og danker ut MIP-skjermen enhver dag!

Om du ikke har prøvd en Garmin-klokke med AMOLED-skjerm tidligere, så kan det være tiden å prøve det på nå. Denne er nemlig både lekker og funksjonell.


2. «Touch me! Touch me!

En god treningsklokke bør ha knapper – knapper er nemlig mye lettere å betjene under aktivitet, og ikke minst når det høljer ned, eller du benytter klokken under vann.

Men, en god smartklokke og hverdagsklokke nyter derimot stor nytte av en touchskjerm.

Så hva blir løsningen? Kombiner begge deler og la brukeren bestemme hva han/hun ønsker å bruke til enhver tid. Garmin har lagd en herlig responsiv touchskjerm og gir deg full kontroll over når du ønsker å bruke knapper, og når du ønsker å bruke touchskjermen. Touchskjermen kan deaktiveres under generelt bruk, eller kun for enkelte aktiviteter. Responsen er strålende, og alt alt flyter like raskt som Michael Phelps i glansdagene.

Om du tidligere har kviet deg for touch, så er det på tide å gi det en sjanse.


3. Batteritid

Batteritid er et elsket og hatet tema. En typisk smartklokke som Apple Watch, Samsung Galaxy Watch eller Google Pixel Watch, holder som regel bare en dag eller to. Disse klokkene byr gjerne på andre muligheter enn Garmin Forerunner 265, men det er likevel et mysterium at de ikke klarer å få mer ut av batteritiden.

Garmin Forerunner 265 derimot, løser dette elegant. Garmin Forerunner 265 har ikke bare god batteritid til å være en klokke med AMOLED-skjerm, med meget god batteritid generelt blant pulsklokker. Til tross for den farge- og lyssterke AMOLED-skjermen varter Garmin Forerunner 265 opp med nesten tilsvarende batteritid som sin forgjenger.

Der Garmin Forerunner 255 Music vartet opp med opptil 14 dager i smartklokkemodus og opptil 30 timer trening uten musikk, er tallene for Garmin Forerunner 265 på opptil 13 timer i smartklokkemodus og 20 timer timer trening i GPS-modus. Den minste modellen har faktisk marginalt bedre batteritid med opptil 15 dager i smartklokkemodus og opptil 30 timer i GPS-modus uten musikk.


4. Multi-band GNSS for nøyaktig GPS-sporing og navigering

Når det gjelder presisjon, så står ikke Garmin Forerunner 265 tilbake for sine dyrere søsken et sekund. Garmin Forerunner 265 støtter den nyeste Multi-band-GNSS teknologien som gjør at klokken kan ta i bruk flere frekvenser fra et stort antall satellitter samtidig, og minimerer dermed risikoen for feilmålinger i vanskelige miljøer/terreng som trange gater, dype daler, tette skogområder, steile fjellområder, etc..

I tillegg til nøyaktige satellittmålinger, så bidrar Multi-bånd GNSS til at oppkoblingen til satellittene skjer lynraskt, og klokken har som regel funnet GPS-signalet før du har fått på deg skoene.


5. «Training Readiness» – vit når kroppen er klar for trening

De mest avanserte funksjonene er som regel forbeholdt de dyreste klokkene, men Garmin Forerunner 265 har gledelig nok fått funksjonen Training Readiness.

Training Readiness er en funksjon som på en enkel og konkret måte viser hvor mottakelig kroppen din er for trening til enhver tid, bare ved å kaste et blikk på klokka. Tanken bak Training Readiness er at «Dersom treningen utføres på tidspunkter der kroppen er mest mottakelig, vil utøveren få et større utbytte av treningen enn dersom man følger en treningsplan slavisk».

Parameterne som tas i bruk i grunnlaget for Training Readiness er:

 • Søvnscore (siste natt)
 • Restitusjonstid.
 • HRV Status
 • Akutt belastning
 • Søvnhistorikk (siste tre netter)
 • Stresshistorikk (siste tre dager)

Basert på denne informasjonen vil klokken gi en tilbakemelding som kan leses av på en score fra 0-100 (100 er best), og en skala som indikerer ett av følgende.

Så, ved hjelp av et raskt blikk på klokka vil Garmin Forerunner 265 kunne gi deg en god pekepinn på om kroppen din er klar for trening, om du kan trene som supermann, om du bør ta en rolig økt, eller kanskje hvile med en kartong Sjokolade Litago i klypa.


6. Multisport!

De fleste pulsklokker i dag tilbyr en mengde aktivitetsprofiler, men langt i fra alle egner seg til å kombinere flere aktiviteter, eller å utøve et triatlon. For at for at dette skal være mulig, må en klokke støtte «multisport», – og Garmin Forerunner 265 innfrir så klart.

Med «Multisport» profilen kan klokken spore og registrere data for flere typer sport eller aktiviteter, som løping, sykling, svømming, i en og samme treningsøkt. Dette er perfekt for deg som liker å kombinere flere aktiviteter. Det vanlige er duathlon (løping, sykling, løping) og triatlon (svømming, sykling og løping), men du kan selv velge hva slags aktiviteter du ønsker å kombinere.

Multisport-profilen gjør det enkelt å bytte mellom aktiviteter og å ha all treningsdata samlet på ett sted, samtidig som det gir en mer nøyaktig og helhetlig oversikt over treningen og prestasjonene over tid.


7. Personlig trener på hånden

Noe av det mest fascinerende med Garmin Forerunner 265 er de animerte treningsfigurene som viser hvordan ulike styrkeøvelser og treningsøvelser utføres. Garmin Forerunner 265 vil på mange måter fungere som en personlig trener på håndleddet der den veileder deg fra totalt nybegynner til mer erfaren utøver. Kronen på verket er at Forerunner 265 automatisk gjenkjenner og registrere ulike styrkeøvelser underveis mens du trener.

For O2-snappere vil Garmin Coach serverer dynamiske treningsprogrammer som justeres i takt med hvordan formen din endrer seg, og som kan gjøre deg klar for ditt første konkurranseløp eller store mål. I Garmin Connect appen finner du varierte treningsøkter som lastes ned på klokken som veileder deg gjennom økta.


 8. Avansert løpsdynamikk og Løpskraft rett fra klokka!

Avansert løpsdynamikk og løpskraft er mål som Garmin har tilbudt lenge, men det har tidligere krevd at du benytter eksternt tilbehør som en kompatibel pulssensor, eller en løpsdynamikksensor. Med nye Garmin Forerunner 265 introduserer de muligheten til å måle avansert løpsdynamikk rett fra klokka og håndleddet – uten behov for eksterne sensorer! Det samme gjelder for løpskraft, selv om dette allerede har vært tilgjengelig en stund.

Garmin Forerunner 265 registrer følgende data:

 • Tid med bakkekontakt: Registrer hvor lenge foten berører bakken for hvert skritt mens du løper.
 • Balanse for tid med bakkekontakt: Mål løpesymmetri med balansen mellom venstre og høyre tid med bakkekontakt.
 • Kadens: Tell hvor mange steg du tar per minutt med begge føttene.
 • Skrittlengde: Mål lengden på skrittet ditt fra ett fotavtrykk til det neste.
 • Vertikal svingning: Mål graden av sprett i bevegelsen din mens du løper.
 • Vertikalt forholdstall: Mål kostnad-gevinst-forholdet for vertikal svingning i forhold til skrittlengde.
 • Løpskraft: Mål den mekaniske arbeidsmengden din mens du løper.

All denne informasjonen kan brukes til å hjelpe en løper med å forbedre sin form og løpe raskere og mer effektivt.


9. Betal kontaktløst, lytt til musikk, les meldinger, og mer!

Til tross for at Garmin Forerunner 265 er en pulsklokke, så innrømmer undertegnede glatt at dette er en av de mest brukte funksjonene; Garmin Pay. Garmin Pay lar deg betale kontaktløst med klokken slik at du ikke behøver å ta med lommebok eller bankkort. Fantastisk praktisk når du får akutt lyst på softis på en sykkeltur, eller en varm kakao på en kald skitur.

En annen nyttig funksjonen er muligheten til å lagre musikk på klokka, kontrollere musikken på telefonen, eller streame musikk fra Spotify/Deezer-spillelister du lagrer offline. Sistnevnte krever riktignok et Spotify/Deezer Premium abonnement, men så lenge du har det på plass, kan du lytte i timevis til musikk uten å ta med telefon eller andre musikk-duppedingser.

Og er du av typen som får panikk av å gjemme telefonen i lomma og lurer på om det har plinget inn noen varsler? Garmin Forerunner 265 speiler smartvarsler fra telefonen, og har du en Android-telefon vil du kunne legge inn forhåndsskrevne meldinger som du kan svare kjapt med direkte fra klokka.


10. Støtte for et hav av tilbehør

Garmin Forerunner 265 har støtte for både Bluetooth, ANT+ og WiFi, og er kompatibel med nesten alt mulig av tilbehør. Med WiFi vil klokken automatisk laste opp treningsøkter, samt laste ned programvareoppdateringer, og med Bluetooth og ANT+ kan den kobles til alt fra eksterne pulssensorer, løpsdynamikksensorer, treningsmaskiner, mobiler, nettbrett, sykkelruller, lykter, wattmålere, m.m..

Garmin Forerunner 265 støtter så mye at det er lettere å si hva den ikke støtter, og det er vel kun avansert sykkeldynamikk.


Kjøp hos Milrab.no

Kjøp hos VPG.no


Del gjerne:

Featured image for “Trikset som forbedrer pulsmålingen for deg med tatovering”

Trikset som forbedrer pulsmålingen for deg med tatovering

Sliter du med at klokken ikke registrer pulsen via den innebygde pulssensoren på grunn av tatoveringer? Dette enkle trikset kan…
Featured image for “Nyhet: Garmin Vivoactive 5”

Nyhet: Garmin Vivoactive 5

Garmin Vivoactive 5 gir deg selskapets mest etterspurte funksjoner for helse- og aktivitetssporing kombinert med nyttige treningsfunksjoner til en lavere…
Featured image for “Guide: Slik fungerer Garmin Body Battery”

Guide: Slik fungerer Garmin Body Battery

Body Battery er en funksjon som holder oversikt over energinivået ditt forløpende gjennom dagen. Denne guiden gir deg svar på…
Featured image for “Garmin Connect i ny drakt”

Garmin Connect i ny drakt

Garmin Connect har nylig rullet ut en oppdatering som gir brukerne muligheten til å velge mellom tre forskjellige moduser: Lys,…
Featured image for “Nyhet: Huawei Watch GT 4”

Nyhet: Huawei Watch GT 4

Huawei har lansert sin nyeste smartklokke, Huawei Watch GT 4, med oppgradert helse- og treningssporing, forbedret GPS, og nye helsefunksjoner.…
Featured image for “«Outdoor» appene som gir deg mer ut av Samsung Galaxy Watch”

«Outdoor» appene som gir deg mer ut av Samsung Galaxy Watch

Lyst til å få mer ut av smartklokkene din? Disse appene gir deg mer ut av Samsung Galaxy Watch dersom…
Featured image for “Nyhet: Garmin Venu 3”

Nyhet: Garmin Venu 3

Garmin har igjen oppdatert sin populære smartklokke-modell. Garmin Venu 3 bringer med seg en ny pulssensor, søvn coach, tilgang til…
Featured image for “Nyhet: COROS PACE 3”

Nyhet: COROS PACE 3

COROS har lansert oppfølgeren til den svært populære budsjettmodellen PACE 2. Og nye COROS PACE 3 minner om alt annet…
Featured image for “Guide: Garmin Explore – Dette må du vite”

Guide: Garmin Explore – Dette må du vite

Garmin Explore er et kraftig alt-i-ett app som gir deg enda mer ut av Garmin-klokken din. Her er det du…
Featured image for “Oppdatering: COROS endelig med sving-for-sving navigering!”

Oppdatering: COROS endelig med sving-for-sving navigering!

COROS har lansert en stor programvareoppdatering som blant annet gir tilgang til sving-for-sving veiledning, tilpassbare urskiver og mye mer!…
Featured image for “Nyhet: COROS APEX 2 Pro Chamonix Edition”

Nyhet: COROS APEX 2 Pro Chamonix Edition

COROS har lansert en «limited edition» av deres toppmodell COROS APEX 2 Pro. Her er det du må vite om…
Featured image for “20 Anbefalte treningsapper til Samsung Galaxy Watch”

20 Anbefalte treningsapper til Samsung Galaxy Watch

Pulsklokke eller smartklokke? Disse appene gir deg mer ut av Samsung Galaxy Watch dersom du liker å bruke klokken til…
Featured image for “Garmin gjør det enklere å bytte mellom ulike klokker!”

Garmin gjør det enklere å bytte mellom ulike klokker!

Garmin har lansert en funksjon for sikkerhetskopi og gjenoppretting slik at du kan bytte mellom ulike klokker uten å måtte…
Featured image for “Garmin Forerunner 965 og Forerunner 265 med nye funksjoner i Garmin Q3 Beta”

Garmin Forerunner 965 og Forerunner 265 med nye funksjoner i Garmin Q3 Beta

Garmin har lansert en ny og stor betaprogramvare for Garmin Forerunner 965 og Garmin Forerunner 265. Her er det du…
Featured image for “Nyhet: COROS lanserer egen pulssensor – COROS Heart Rate Monitor!”

Nyhet: COROS lanserer egen pulssensor – COROS Heart Rate Monitor!

COROS lanserer sin første eksterne pulssensor – COROS Heart Rate Monitor. Denne gir deg maksimal bevegelsesfrihet og økt presisjon. Her…
Featured image for “Nyhet: Samsung Galaxy Watch 6 og Watch 6 Classic”

Nyhet: Samsung Galaxy Watch 6 og Watch 6 Classic

Samsung har lansert årets modeller av sin trofaste smartklokke; Samsung Galaxy Watch 6 og Samsung Galaxy Watch 6 Classic. Her…
Featured image for “Samsung oppdaterer Galaxy Watch med passiv deteksjon av uregelmessig hjerterytme”

Samsung oppdaterer Galaxy Watch med passiv deteksjon av uregelmessig hjerterytme

Samsung har begynt å rulle ut en ny funksjon for Samsung Galaxy Watch som tillater deteksjon av uregelmessig hjerterytme.…
Featured image for “30 grunner til å velge Garmin Fenix 7X Pro Sapphire Solar”

30 grunner til å velge Garmin Fenix 7X Pro Sapphire Solar

Garmin Fenix 7X Pro Sapphire Solar er utvilsomt en av de beste pulsklokkene på markedet. Her er 30 gode grunner…