Test: ASICS Fuji Speed 3

1. juli, 2024 (oppdatert 16. juli 2024)

Featured image for “Test: ASICS Fuji Speed 3”

ASICS Fuji Speed 3 viderefører de gode egenskapene fra suksessen Fuji Speed 2, og introduserer en ny, mer komfortabel og slitesterk overdel.


Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


Dette er nytt fra forrige modell

ASICS Fuji Speed 2 (testet her) var en av de beste terrengskoene jeg har testet, og for deg som elsket ASICS sin forrige modell, så har det heldigvis ikke skjedd mye siden sist.

ASICS Fuji Speed 3 bygger videre på suksessen fra i fjor, og fremstår i stor grad som den samme raske og lekne skoen. Fuji Speed 3 introduserer kun en enkel endring; en ny og oppdatert overdel i Jaquard-mesh som gir bedre pusteevne og komfort.

Både mellomsåle og yttersåle forblir den samme, og passformen er identisk som i fjor. Med andre ord er det en liten, men viktig oppdatering, ettersom ASICS bevarer det som fungerte godt og forbedrer noe av det som var nødvendig.


Overdel – Bedre hold og pusteevne

Overdelen på ASICS Fuji Speed 3 er laget av et lett og pustende Jaquard-mesh som gir enda litt bedre fothold og slitestyrke enn den forrige membranen i vevd mesh. Jaquard-mesh har større evne til å tilpasse seg fotens form og gir en tettsittende, men komfortabel passform.

Hælkappen er godt polstret og omslutter ankelen trygt og godt, og den lave kanten reduserer trykket mot akilles. Tungen er tynn, men myk, og en liten stropp midt på tungen lar deg feste lissene slik at de ikke henger seg opp i kvister når du løper. I front sitter en liten tåkappe som beskytter foten mot steiner og røtter.

I likhet med forrige generasjon er lissene på Fuji Speed 3 asymmetrisk plassert for å bedre fordele trykket over hele lesten. Lissene er også tredd gjennom en sammenhengende kraftig snor som sørger for at lissene strammes likt over hele lesten, og den minimale friksjonen gjør at du slipper å stramme skoen fra nederste snøring og oppover. En anne fordel med lissene er at de er ruglete for å hindre at de sklir opp under bevegelse.


Mellomsåle – Samme gode og responsive

Mellomsålen i Fuji Speed 3 er nøyaktig den samme som i forrige modell, og består ASICS FlyteFoam Plus med en full-lengde karbonplate.

FlyteFoam Plus er ASICS sitt letteste og kraftigste materiale, og sørger for imponerende god demping, samtidig som det er responsivt og slitesterkt. Karbonplaten sørger for å omdirigere energien fremover å skape en rask sko, i tillegg til å bidra med lateral stivhet og stabilitet. I mange tilfeller vil en stiv karbonplate kunne påvirke fleksibiliteten og naturligheten i løpesteget, men ASICS har gjort en god jobb med å beholde lekenheten og fleksibiliteten.

Den lave sålehøyden på 24/19 mm (23/18 mm for damer) og det lave droppet på 5 mm gir meget god kontakt med underlaget og en herlig løpsfølelse. Dette er også en fordel for løpere som lander på forfot- eller mellomfot, mens løpere som lander på hælen kan føle at skoen gir for lite støtte og demping i hælen. Her er det enkelt og greit personlige preferanser som gjelder.


Yttersåle – Topp grep

Yttersålen på ASICS Fuji Speed 3 består av ASICS egenutviklede ASICSGRIP-gummi (likt som Fuji Speed 2), og byr på noe av det beste grepet jeg har testet.

Knastene er vinklet i ulike retninger for å maksimere både klatre- og nedover egenskapene, og den lave vekten bidrar til at dette er en sko som virkelig elsker motbakker. De 5 mm høye knastene er et godt valg for variert bruk med innslag av stier, fjell, grus og noe asfalt, men sliter når det blir for løst og gjørmete. Du kan derimot fint bruke ASICS Fuji Speed 3 på mer kompakt underlag som grus og partier med asfalt.

Slitestyrken er kort oppsummert veldig god, og det samme gjelder grepet så lenge du holder deg unna veldig gjørmete underlag.


Bruk og opplevelse

ASICS Fuji Speed 3 er i likhet med sin forgjenger en sko som passer for løpere som vil ha en rask og komfortabel sko for løping på kompakte stier og grus. Skoen er spesielt god på lettløpte stier der karbonplaten gir ekstra fart og respons, og er et godt valg for lange løp dersom du foretrekker en løpesko med lavt dropp, lav vekt og god demping.

Den lave vekten kombinert med det gode grepet gjør dette til en sko som elsker klatringer.

Løper du mye i veldig teknisk eller kupert terreng, eller ønsker mer støtte i hælen, kan det være at skoen blir for ustabil. Skoen blir enkelt og greit for romslig og løs slik at foten vil skli rundt inne i skoen å miste kontakten med underlaget.

To gode alternativer som er verdt å få opp øynene for er VJ MAXx2 (testet her) og VJ Lightspeed (testet her). Begge disse er meget gode terrengsko med bedre egenskaper i teknisk terreng, og førstnevnte byr på nesten like god demping som Fuji Speed 3. Et tredje alternativ er Dynafit Alpine DNA 2 (testet her) som er enda en knallsterk modell, og ikke minst Scarpa Golden Gate 2 ATR (testet her) som byr på topp komfort og svært allsidige egenskaper.


Tilgjengelighet og passform

ASICS Fuji Speed 3 har en veiledende pris på 2000 kr og er tilgjengelig i både herre- og damemodell, i en rekke størrelser og farger.

ASICS Fuji Speed 3 har normal pronasjon og oppleves normale til litt store i størrelsen. Det anbefales å velge din vanlige størrelse, og kanskje et halvt nummer mindre dersom du ønsker den litt tight. Tåboksen er derimot litt smal, så den ekstra lengden kan veie opp for den begrensede bredden.

Dersom du er ukjent med Asics (altså uavhengig av denne modellen), så merk at de generelt er noe små i størrelsen, og du må gjerne et halvt til ett nummer opp sammenlignet flere merker. Eksempelvis er str. 46,5 i Asics det samme som 45 i Mizuno, 45,5 i Nike, 46 i Salomon, etc. (alle tre tilsvarer 29,5 cm).


ASICS Fuji Speed 3 – Fakta:

 • Hæl/forfot (herre/dame): 24 mm / 19 mm – 23 mm / 18 mm
 • Dropp (herre/dame): 5 mm / 5 mm
 • Vekt (herre/dame): 245 g / 215 g

ASICS Fuji Speed 2 – Fakta:

 • Hæl/forfot (herre/dame): 24 mm / 19 mm – 23 mm / 18 mm
 • Dropp (herre/dame): 5 mm / 5 mm
 • Vekt (herre/dame): 243 g / 212 g

Konklusjon


ASICS Fuji Speed 3
ASICS Fuji Speed 3

Product Name: ASICS Fuji Speed 3

Brand: ASICS

Offer price: 2000

Currency: NOK

Konklusjon

ASICS Fuji Speed 3 er minimal, men viktig oppgradering fra sin forgjengeren, og gjør det eneste riktige ved å ta i bruk en mer holdbar og pustende overdel.

Mellomsålen i FlyteFoam Plus og en full-lengde karbonplate er like som tidligere, og sørger for overraskende god demping respons i en sko som i utgangspunktet har en lav sålehøyde og dropp med spesielt god løpsfølelse.

ASICSGRIP yttersålen biter godt fra seg på variert underlag, og kan skilte med god slitestyrke.

ASICS Fuji Speed 3 er ikke skoen for deg som søker ekstra stabilitet, men for deg som ønsker en rask og lettløpt sko som fungerer til en rekke distanser og ulike typer løpere.

Overall
92%
92%

Pros

 • Tettsittende og komfortabel passform.
 • Pustende og slitesterk overdel som også er vannavstøtende.
 • Rask og responsiv.
 • Relativt godt dempet.
 • Imponerende klatreegenskaper.
 • Slitesterk yttersåle med godt grep.

Cons

 • Mangler støtte i teknisk krevende terreng.

Del gjerne:

Featured image for “Test: La Sportiva Bushido II GTX”
19. juli 2024 | Sko

Test: La Sportiva Bushido II GTX

La Sportiva Bushido II GTX er verken lettest eller raskest, men er likevel en fantastisk komfortabel, trygg og solid terrengsko- perfekt for norsk natur!
Les mer
Featured image for “Test: Scarpa Golden Gate 2 ATR”
16. juli 2024 | Sko

Test: Scarpa Golden Gate 2 ATR

Scarpa Golden Gate 2 ATR byr på førsteklasses egenskaper i en lett, rask, godt dempet og leken terrengsko. I tillegg er den solid og byr på topp grep.
Les mer
Featured image for “Test: Scarpa Spin Planet”
12. juli 2024 | Sko

Test: Scarpa Spin Planet

Scarpa Spin Planet er ikke bare laget på naturens premisser. Den klarer også å levere topp komfort, god beskyttelse og stabilitet, og overbevisende godt grep.
Les mer
Featured image for “Test: Salomon S/Lab Phantasm 2”
9. juli 2024 | Løpesko

Test: Salomon S/Lab Phantasm 2

Salomon S/Lab Phantasm 2 er selskapets første virkelige supersko og leverer en imponerende, rask og lettløpt sko med et prisvinnende design!
Les mer
Featured image for “Test: Mizuno Neo Vista”
2. juli 2024 | Løpesko

Test: Mizuno Neo Vista

Mizuno Neo Vista er skoen som får deg til å føle at du kan løpe dobbelt så langt som du noen gang tidligere har gjort, og gir begrepet «komfort» en ny mening.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS Fuji Speed 3”
1. juli 2024 | Sko

Test: ASICS Fuji Speed 3

ASICS Fuji Speed 3 viderefører de gode egenskapene fra suksessen Fuji Speed 2, og introduserer en ny, mer komfortabel og slitesterk overdel.
Les mer
Featured image for “Test: VJ IRock 4”
27. juni 2024 | Sko

Test: VJ IRock 4

VJ IRock 4 tar det gode grepet og sylskarpe passformen fra forgjengeren og oppgraderer den med et stødigere hælparti og en bedre overdel.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS GEL-Kayano 31”
21. juni 2024 | Løpesko

Test: ASICS GEL-Kayano 31

ASICS GEL-Kayano 31 viderefører den gode dempingen og trygge plattformen fra Kayano 30 og oppgraderes med en ny og bedre overdel og enda bedre grep.
Les mer
Featured image for “Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene”
21. juni 2024 | Guider

Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene

Er du på utkikk etter nye løpesko? Denne store testen og guiden vil forhåpentligvis hjelpe deg. Her er test og anbefalinger av årets løpesko/joggesko.
Les mer
Featured image for “Test: Salomon Phantasm 2”
15. juni 2024 | Løpesko

Test: Salomon Phantasm 2

Salomon Phantasm 2 henter inspirasjon fra superskoen i S/Lab-serien og leverer en rask og velbalansert løpesko til trening og konkurranse.
Les mer
Featured image for “Test: Salomon Aero Glide 2”
12. juni 2024 | Løpesko

Test: Salomon Aero Glide 2

Salomon Aero Glide 2 viderefører den gode allrounderskoen fra første generasjon, og gjør den enda mer komfortabel.
Les mer
Featured image for “Test: Dynafit Alpine DNA 2”
6. juni 2024 | Sko

Test: Dynafit Alpine DNA 2

Dynafit Alpine DNA 2 leverer en lett, rask, godt dempet, allsidig og tøff sko som umiddelbart legger lista for en av årets beste og mest allsidige terrengsko.
Les mer