Test: Rab Momentum Pants

11. juni, 2024 (oppdatert 11. juni 2024)

Featured image for “Test: Rab Momentum Pants”

Rab Momentum Pants er så komfortabel og allsidig at den sklir rett inn på liste over noen av de beste buksene jeg har testet. En ny turbukse favoritt.


Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


Rab Momentum Pants

Markedet for turbukser er nærmest utømmelig, og heldigvis finnes det utrolig mange alternativer som passer ulike bruksområder og kroppsformer.

Jeg har testet mange ulike turbukser, og den kanskje største favoritten har vært (og er) Lundhags Makke Pants som i tillegg til å være både lett og kraftig, har en rekke lommer og smarte lufteløsninger som gjør den allsidig for bruk året rundt. På sommeren kan den dog bli noe stiv og varm, og den gir ikke den samme gode bevegeligheten som for eksempel en tights.

Og akkurat her kommer Rab Momentum Pants inn i bildet. Rab Momentum Pants er verken en kraftig turbukse eller et tettsittende tights, men en gyllen mellomting som kombinerer det beste fra begge verdener.

Rab har benyttet et lett, pustende og slitesterk Matrix-materiale med 4-veis stretch og fantastisk bevegelsesfrihet. Vekten på buksen er kun 239 gram i str. M, og buksen er DWR-behandlet (fluorkarbonfri), vind- og vannavstøtende, samtidig som den beskyter mot UV-lys og skadelige solstråler. Passformen er slank og relativt kroppsnær, og membranen er tynn og glatt på innsiden slik at den ikke «henger» på lårene og knærne når du tar høye steg i motbakker.

For økt slitestyrke er buksen forsterket på sete og knær.

På hver side av hoften er det en åpen håndlomme med meshlommer for ekstra ventilasjon, og på venstre bak er det en liten glidelåslomme.

Midjen er stretchy og vil passe ulike kroppsstørrelser, og i tillegg har den en strammesnor som kan strammes med en hånd, og dermed eliminerer behovet for et ekstra belte.


Bruksområde

Her finnes det ingen fasit, for det viktigste er at du bruker den buksen du er komfortabel med i de ulike situasjonene du befinner deg. Uansett, det er ikke til å komme bort fra at enkelte plagg har et større bruksområde enn andre, og slik oppleves det med Rab Momentum Pants.

Rab Momentum Pants fungerer nemlig ypperlig for et bredt spekter av utendørsaktiviteter, som for eksempel fotturer, klatring, løping i fjellet, sykling, yoga, eller hverdagslig bruk. De er et godt valg for deg som ønsker en bukse som er komfortabel, lett og bevegelig, samtidig som den tilbyr tilstrekkelig beskyttelse mot skiftende vær. Den tåler en liten regnskur, men holder ikke ute en kraftig regnbyge. Til gjengjeld vil det glatte materiale og den tettsittende passformen gjøre at den går veldig godt under en regnbukse.

Rab tilbyr også det de kaller Rab Promise der de tilbyr reparasjon eller erstatning dersom noen av klærne eller utstyret skulle svikte som følge av feil fra produsentens side. Skader forårsaket av slitasje eller feilaktig vedlikehold kan repareres mot en rimelig avgift.


Pris og tilgjengelighet

Rab Momentum Pants har en veiledende pris på 1299 kr, og leverer meget god verdi for pengene. Buksen er tilgjengelig i både herre- og damemodell i flere farger og et stort antall størrelser. Momentum Pants kommer også i utgaver med ekstra lang eller kort beinlengde.

Rab Momentum finnes også i en shortsversjon.


Tekniske spesifikasjoner:

 • Vekt: ca. 250 g (herrestørrelse M).
 • Materiale: Matrix™ (91% polyamid, 9% elastan).
 • Behandling: DWR (Durable Water Repellent).
 • Lommer: To håndlommer foran, en baklomme med glidelås.
 • Linning: Elastisk med snorjustering.
 • Forsterkninger: Forsterket sete og knær

Konklusjon


Rab Momentum Pants
Rab Momentum Pants

Product Name: Rab Momentum Pants

Brand: Rab

Offer price: 1299

Currency: NOK

Konklusjon

Rab Momentum Pants er ikke bare utrolig komfortabel i bruk, men de er også imponerende allsidig, tilgjengelig i et hav av størrelser for ulike kroppsformer, og kan brukes til både tur, trening og fritid.

Prisen på 1299 kr er langt lavere enn de fleste bukser i denne kategorien, og det er egentlig ingen mangler eller savn å spore.

Om du skal ha en enkel bukse å bruke i sommerhalvåret og ønsker at den skal være lett, komfortabel, og nesten umerkelig når den er på, så er Rab Momentum Pants en god anbefaling.

Overall
93%
93%

Pros

 • Lett, mykt og svært pustende materiale.
 • Fantastisk bevegelsesfrihet.
 • To håndlommer + en glidelåslomme.
 • Tåler lett nedbør.
 • Slitesterkt materiale. Forsterket bak og på knærne.

Cons

 • Ingen spesielle.

Del gjerne:

Featured image for “Test: Rab Momentum Pants”
11. juni 2024 | Bekledning

Test: Rab Momentum Pants

Rab Momentum Pants er så komfortabel og allsidig at den sklir rett inn på liste over noen av de beste buksene jeg har testet. En ny turbukse favoritt.
Les mer
Featured image for “Test: Rab Xenair Alpine Light Jacket (2024)”
10. juni 2024 | Bekledning

Test: Rab Xenair Alpine Light Jacket (2024)

Rab Xenair Alpine Light Jacket er så liten og lett, og likevel så varm og god, at den fortjener en plass på kroppen eller i sekken hver eneste tur året rundt.
Les mer
Featured image for “Test: Helly Hansen Vika Pants 2.0”
24. april 2024 | Bekledning

Test: Helly Hansen Vika Pants 2.0

Helly Hansen Vika Tur Pants 2.0 er en lett og slitesterk turbukse med smarte detaljer, designet for god bevegelighet og et stort bruksområde.
Les mer
Featured image for “Test: Helly Hansen Verglas Micro Shell Jacket”
24. april 2024 | Bekledning

Test: Helly Hansen Verglas Micro Shell Jacket

Helly Hansen Verglas Micro Shell Jacket er en kompakt og lett skalljakke til både tur og hverdags, og så liten at du alltid får plass til den i sekken.
Les mer
Featured image for “Test: Arc’teryx Beta Lightweight Jacket”
18. april 2024 | Bekledning

Test: Arc’teryx Beta Lightweight Jacket

Lettvekts jakken Arc’teryx Beta Lightweight Jacket har blitt enda lettere, mer komfortabel, og mer miljøvennlig, men en ting hindrer den fra i å være perfekt.
Les mer
Featured image for “Test: Devold Running Merino Tights”
17. april 2024 | Bekledning

Test: Devold Running Merino Tights

Devold Running Merino Tights byr på gode temperaturregulerende egenskaper og høy komfort, og er et godt alternativ til deg som ikke liker tradisjonelle tights.
Les mer
Featured image for “Test: Devold Running Merino 130 Zip-Neck”
1. april 2024 | Bekledning

Test: Devold Running Merino 130 Zip-Neck

Devold viser at de kan kunsten å foredle ulla på best mulig måte. Devold Running Merino 130 Zip-Neck byr på topp komfort og alt en god ulltrøye skal være.
Les mer
Featured image for “Test: Devold Running Merino 130 Shirt”
1. april 2024 | Bekledning

Test: Devold Running Merino 130 Shirt

Devold Running Merino 130 Shirt er enkelt og greit utrolig myk og komfortabel, og leverer alt det en tynn og god ullskjorte skal gjøre.
Les mer
Featured image for “Test: Rab Mythic Alpine Light Jacket”
26. mars 2024 | Bekledning

Test: Rab Mythic Alpine Light Jacket

Rab Mythic Alpine Light Jacket er en lett og varm dunjakke perfekt for turene og dagene der du ønsker litt ekstra varme uten at det tar ekstra plass og vekt.
Les mer
Featured image for “ASICS Fujitrail – Lett og funksjonell løpebekledning”
17. mars 2024 | Bekledning

ASICS Fujitrail – Lett og funksjonell løpebekledning

ASICS varter opp med lett og funksjonell løpebekledning til de varme sommerdagene. Herlig komfort, god lufting og smarte detaljer!
Les mer
Featured image for “Test: ASICS Fujitrail Waterproof Jacket”
14. mars 2024 | Bekledning

Test: ASICS Fujitrail Waterproof Jacket

ASICS Fujitrail Waterproof Jacket byr på høy komfort og god værbeskyttelse for både løpere og turgåere. En løpejakke som er lett å like.
Les mer
Featured image for “Test: Skogstad Horgaletten skallbukse”
13. mars 2024 | Bekledning

Test: Skogstad Horgaletten skallbukse

Skogstad Horgaletten skallbukse er en solid, veldesignet og gjennomtenkt skallbukse. Denne holder vær og vind ute – uansett årstid.
Les mer