Test: ASICS Novablast 4

5. februar, 2024 (oppdatert 5. februar 2024)

Featured image for “Test: ASICS Novablast 4”

ASICS Novablast 4 gjør bestselgeren enda stødigere og mer komfortabel å løpe i, samtidig som den tar viktige steg mot bærekraft og miljøet.

ASICS har opplevd enorm suksess med Novablast-serien siden første generasjon ble lansert i 2020, og for hver generasjon har de tatt små steg mot en bedre løpesko for en større mengde brukere.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


ASICS Novablast 4 – Mer av det gode

ASICS Novablast 3 regnes kanskje som en av de beste allround-løpeskoene på markedet, og Novablast 4 endrer heldigvis ikke mer enn nødvendig. Den godt dempede og responsive mellomsålen med en trampolinelignende effekt er den omtrent den samme, men denne gangen har ASICS tatt i bruk FlyteFoam Blast Plus Eco (tidligere FF Plus Blast) som er enda litt mykere. FF Blast Plus Eco består også av 20% biobasert materiale, og er et viktig steg mot ASICS sitt mål om en mer bærekraftig produksjon og utvikling.

Selv om dempingen er myk, så er den akkurat passe fast slik at du ikke synker ned i skoen, og responsen er like fremtredende og livlig som tidligere. Sammenlignet med ASICS Superblast som benytter premium-materiale FF Blast Turbo, er Novablast 4 litt mykere, men litt mindre responsiv. Overgangen fra hæl til forfot går nesten av seg selv, og du blir motivert til å sparke fra fremover.

For økt stabilitet har ASICS gjort skoen 5 mm bredere under hælen og forfoten, mens hælpartiet har fått mer skum på yttersiden for å øke stabiliteten under landing. Mellomfoten bevarer den samme passformen/bredden.


Lettere og mer pustende overdel

Overdelen på ASICS Novablast 3 bestod av et stretchy meshmateriale, men er nå byttet ut med en lettere og mykere overdel i vevd materiale med en perforert forfot for enda bedre pusteegenskaper. Tungen er også oppgradert og har mer stretch og er både mykere og tykkere. Totalt sett oppleves overdelen svært behagelig, men løpere med et smalt fotblad vil nok oppleve den noe vid og mindre «tight» enn NOVABLAST 3. Har du derimot en bred fot vil du sette pris på oppgraderingen.

Totalt er 35% av skoens viktigste materialer i overdelen laget med resirkulerte materialer for å redusere avfall og karbonutslipp, mens innersålen er produsert med en fargeprosess som reduserer vannbruk med ca. 33 % og karbonutslipp med ca. 45 % sammenlignet med konvensjonell fargeteknologi.


Yttersåle – Bedre grep og slitestyrke

Yttersålen beholder det samme mønsteret, men består nå av en tykkere og mykere AHAR LO gummi med noe dypere gummiknaster. ASICS sine såler er kjent for høy slitestyrke, men de har også slitt med dårlig friksjon på glatt underlag. Slitestyrken virker å være bevart i Novablast 4, og friksjonen/grepet er markant bedre – selv om du fremdeles bør være obs når du løper på underlag som våt brostein, fuktig løv på bakken, eller skal runde skarpe gatehjørner. Å løpe på grus går helt fint.


Med andre ord, ASICS Novablast har blitt litt mindre ekstrem, og litt mer allsidig for hver generasjon. Skoen har økt henholdsvis 10 g og 15 g i vekt for herre- og damemodellen sammenlignet med forrige generasjon, men Novablast 4 er også mykere, mer stabil og mer slitesterk.

Prisen på 1600 kr er den samme som tidligere, og det må sies å være rimelig sammenlignet med hva du faktisk får. Slik sett er ASICS Novablast 4 kanskje en av de løpeskoene som gir deg best valuta for pengene, og det ene skoparet du kan velge dersom du kun skal ha ett par sko.


Passform og tilgjengelighet

ASICS Novablast 4 er normale i størrelsen, men dersom du er ukjent med ASICS så må gjerne et halvt til ett nummer opp sammenlignet flere merker. Eksempelvis er str. 46,5 i Asics det samme som 45 i Mizuno, 45,5 i Nike, 46 i Salomon, etc. (alle tre tilsvarer 29,5 cm).

Skoen er medium bred over hele skoens lengde, med noe høyt volum. Den myke og elastiske overdelen tilpasser seg fotbladet og gir en myk og behagelig følelse.

ASICS Novablast 4 er tilgjengelig i herre- og damemodell i et stort utvalg størrelser og farger. Det finnes også en «Wide»-modell for bredere føtter.

En oversikt over alle løpesko som er testet på Pulssonen.no finner du her. Topplisten med de beste modellene finner du her – Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene!


ASICS Novablast 4 – Fakta:

 • Hæl/forfot (herre/dame): 41,5-33,5 mm / 40,5-32,5 mm
 • Dropp (herre/dame): 10 mm / 10 mm
 • Vekt (herre/dame): 260 g / 225 g


ASICS Novablast 4
ASICS Novablast 4

Product Name: ASICS Novablast 4

Brand: ASICS

Offer price: 1600

Currency: NOK

Konklusjon

ASICS Novablast 4 fortsetter å være den allsidige, morsomme, livlige, raske, og samtidig godt dempede løpeskoen den har vært i lang tid. For hver generasjon blir Novablast litt mer allsidig, og litt mindre ekstrem.

Sammenlignet med mengdetreningssko som ASICS GEL-Nimbus og GEL-Kayano er ikke Novablast 4 like myk, men raskere og mer responsiv. Novablast koster også langt mindre og leverer svært god verdi for pengene. Dette er lett en sko du kan bruke til absolutt alt. 

Overall
93%
93%

Pros

 • Myk og komfortabel overdel.
 • Allsidig passform med pustende overdel.
 • God demping og energiretur.
 • Stabil og trygg.
 • Slitesterk yttersåle.
 • Utrolig allsidig.
 • Stort fokus på bærekraftig produksjon og materialbruk.

Cons

 • Noe glatt på vått underlag.

Del gjerne:

Featured image for “Test: ASICS GEL-Kayano 31”
21. juni 2024 | Løpesko

Test: ASICS GEL-Kayano 31

ASICS GEL-Kayano 31 viderefører den gode dempingen og trygge plattformen fra Kayano 30 og oppgraderes med en ny og bedre overdel og enda bedre grep.
Les mer
Featured image for “Test: Salomon Phantasm 2”
15. juni 2024 | Løpesko

Test: Salomon Phantasm 2

Salomon Phantasm 2 henter inspirasjon fra superskoen i S/Lab-serien og leverer en rask og velbalansert løpesko til trening og konkurranse.
Les mer
Featured image for “Test: Salomon Aero Glide 2”
12. juni 2024 | Løpesko

Test: Salomon Aero Glide 2

Salomon Aero Glide 2 viderefører den gode allrounderskoen fra første generasjon, og gjør den enda mer komfortabel.
Les mer
Featured image for “Test: Icebug Eli RB9X”
22. mai 2024 | Fjellsko/Tursko

Test: Icebug Eli RB9X

Icebug Eli RB9X er så komfortabel og elegant at du gleder deg til å ta den på å bruke mest mulig gjennom sommerhalvåret.
Les mer
Featured image for “Test: HOKA Kawana 2”
16. mai 2024 | Løpesko

Test: HOKA Kawana 2

HOKA Kawana 2 tar allsidigheten som gjorde forgjengeren så populær, og forbedrer viktige punkter som gjør den enda mer komfortabel.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS METASPEED Sky Paris”
6. mai 2024 | Løpesko

Test: ASICS METASPEED Sky Paris

ASICS METASPEED Sky Paris og Edge Paris er ikke bare lett, leken og rask, men de hjelper deg også til å perfeksjonere løpesteget- uansett hva slags løper du er.
Les mer
Featured image for “Test: HOKA Transport”
8. april 2024 | Fjellsko/Tursko

Test: HOKA Transport

HOKA Transport forener stabiliteten fra en tursko, komforten fra en gåsko, og street skoens stil, i en modell som kan brukes til det aller meste.
Les mer
Featured image for “Test: HOKA Cielo X1”
18. mars 2024 | Løpesko

Test: HOKA Cielo X1

HOKA Cielo X1 er selskapets beste løpesko designet for høy hastighet og komfort, og en enda mer flytende løpeopplevelse.
Les mer
Featured image for “Test: Mizuno Wave Rebellion Flash 2”
12. mars 2024 | Løpesko

Test: Mizuno Wave Rebellion Flash 2

Mizuno Wave Rebellion Flash 2 er en lett, leken og rask allrounder løpesko for daglig trening og konkurranse – uansett distanse.
Les mer
Featured image for “Test: Mizuno Wave Rebellion Pro 2”
12. mars 2024 | Løpesko

Test: Mizuno Wave Rebellion Pro 2

Mizuno Wave Rebellion Pro 2 er ikke bare lynrask, men også en av de mest ikoniske løpeskoene på markedet – på godt og vondt.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS Novablast 4”
5. februar 2024 | Løpesko

Test: ASICS Novablast 4

ASICS Novablast 4 gjør bestselgeren enda stødigere og mer komfortabel å løpe i, samtidig som den tar viktige steg mot bærekraft og miljøet.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS GEL-Nimbus 26”
12. januar 2024 | Løpesko

Test: ASICS GEL-Nimbus 26

ASICS GEL-Nimbus 26 retter opp det lille som var feil med Nimbus 25 og serverer den samme gode og komfortable løpeskoen med enda bedre grep.
Les mer