Test: Devold Running Merino 130 Zip-Neck

1. april, 2024 (oppdatert 17. april 2024)

Featured image for “Test: Devold Running Merino 130 Zip-Neck”

Devold viser at de kan kunsten å foredle ulla på best mulig måte. Devold Running Merino 130 Zip-Neck byr på topp komfort og alt en god ulltrøye skal være.


Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

Devold Running Merino 130 Zip-Neck

Devold Running Merino 130 Zip-Neck er en lett, teknisk og funksjonell ulltrøye som passer for alle typer aktiviteter året rundt. Trøyen er laget av en blanding av merinoull (69%) og TENCEL (29%) som gir den flere gode fordeler.

Merinoullen er naturlig varmeregulerende, fukttransporterende og lukthemmende, mens TENCEL er et plantebasert materiale som virker kjølende, absorberer fuktighet raskt og er slitesterkt. Sammen skaper de et lett, hurtigtørkende og pustende stoff som holder deg komfortabel under lengre treningsøkter.

Rent praktisk har Devold Running Merino 130 Zip-Neck en toveis glidelås i halsen som gjør det enkelt å justere temperaturen, samt nettingpaneler på strategiske steder som under armhulene og på baksiden av ryggen for økt pusteevne.Sømmene er plassert slik at de minimerer friksjon og irritasjon, og trøyen har også en liten logo med refleks i på høyre skulder. Passformen er kroppsnær slik at den legger seg fint inntil kroppen uten å stramme ubehagelig.


Opplevelse og bruk

I bruk oppleves Devold Running Merino 130 Zip-Neck svært allsidig og komfortabel. Tykkelsen er ideell for bruk året rundt, og blandingen av merinoull og TENCIL sørger for å holde overkroppen tørr og varm når det er kaldt, samtidig som den har en lett avkjølende effekt når det er mildere i luften. Skjorten tørker også raskt etter vask, noe som er praktisk når du trener ofte.

Favorittfunksjonen er den fleksible glidelåsen og nettingpanelene som gjør luftingen til en lek, og ikke minst gjør det enkelt å tilpasse trøyen etter eget behov. Trøyen har også et stilrent og sporty design, som gjør at den passer til både trening og fritid.

Jeg har brukt Devold Running Merino 130 Zip-Neck i to uker, fra morgen til kveld, uten å vaske den – og selv da luktet den ingenting, og passformen holdt seg fremdeles. Om den skulle gå seg ut noe i ermene så blir den som ny etter en runde i vaskemaskinen.

I likhet med Devold Running Merino 130 Shirt så kunne ermene vært noe lengre. Disse er ikke lengre enn de være, og kunne med fordel vært noen centimeter lenger slik at de dekket godt over håndleddet.


Bærekraftig materialer og produksjon

Det er også verdt å nevne at Devold har sørget for å bruke bærekraftige og økologiske materialer i Devold Running Merino 130 Zip-Neck som er fri for skadelige stoffer/kjemikalier, og oppfyller Oeko-Tex 100 standarden som er et internasjonalt test- og sertifiseringssystem for tekstiler og lærprodukter og sikrer at produktene er frie for skadelige stoffer som kan påvirke menneskers helse og miljø.


Pris og tilgjengelighet

Devold Running Merino 130 Zip-Neck har en veiledende pris på 999 kr. Skjorten er tilgjengelig i både herre- og damemodell i flere ulike farger.

 • Farger herremodell: Forest, Pond, Anthracite
 • Farger damemodell: Flood, Cameo, Anthracite

Fakta

 • Vekt: 130 g m2
 • Materiale utside: 69% merinoull / 29% Tencel® / 2% Polyamid
 • Passform: Kroppsnær

Ønsker du en skjorte med rund hals og uten glidelås, kan du lese testen av Devold Running Merino 130 Shirt her. Et annet produkt i Running-serien er Devold Running Merino Tights (testet her) som er en løpetights i ull.


Konklusjon


Devold Running Merino 130 Zip-Neck
Devold Running Merino 130 Zip-Neck

Product Name: Devold Running Merino 130 Zip-Neck

Brand: Devold

Offer price: 999

Currency: NOK

Konklusjon

Devold Running Merino Zip-Neck er en høykvalitets treningstrøye som kombinerer det beste av merinoull og Tencel. Den er perfekt for deg som er glad i å være i naturen og på trening, og som ønsker en trøye som er komfortabel, funksjonell og slitesterk.

Overall
92%
92%

Pros

 • Svært myk og komfortabelt materiale.
 • Lukter ikke.
 • Gode pusteegenskaper.
 • Mesh-materiale under armene og i ryggen.
 • Toveis glidelås i front for bedre temperaturregulerring.
 • Refleks på høyre skulder.
 • Bærekraftig materialer.

Cons

 • Savner noe lengre ermer.

Del gjerne:

Featured image for “Test: Arc’teryx Beta Lightweight Jacket”
18. april 2024 | Bekledning

Test: Arc’teryx Beta Lightweight Jacket

Lettvekts jakken Arc’teryx Beta Lightweight Jacket har blitt enda lettere, mer komfortabel, og mer miljøvennlig, men en ting hindrer den fra i å være perfekt.
Les mer
Featured image for “Test: Devold Running Merino Tights”
17. april 2024 | Bekledning

Test: Devold Running Merino Tights

Devold Running Merino Tights byr på gode temperaturregulerende egenskaper og høy komfort, og er et godt alternativ til deg som ikke liker tradisjonelle tights.
Les mer
Featured image for “Test: Devold Running Merino 130 Zip-Neck”
1. april 2024 | Bekledning

Test: Devold Running Merino 130 Zip-Neck

Devold viser at de kan kunsten å foredle ulla på best mulig måte. Devold Running Merino 130 Zip-Neck byr på topp komfort og alt en god ulltrøye skal være.
Les mer
Featured image for “Test: Devold Running Merino 130 Shirt”
1. april 2024 | Bekledning

Test: Devold Running Merino 130 Shirt

Devold Running Merino 130 Shirt er enkelt og greit utrolig myk og komfortabel, og leverer alt det en tynn og god ullskjorte skal gjøre.
Les mer
Featured image for “Test: Rab Mythic Alpine Light Jacket”
26. mars 2024 | Bekledning

Test: Rab Mythic Alpine Light Jacket

Rab Mythic Alpine Light Jacket er en lett og varm dunjakke perfekt for turene og dagene der du ønsker litt ekstra varme uten at det tar ekstra plass og vekt.
Les mer
Featured image for “ASICS Fujitrail – Lett og funksjonell løpebekledning”
17. mars 2024 | Bekledning

ASICS Fujitrail – Lett og funksjonell løpebekledning

ASICS varter opp med lett og funksjonell løpebekledning til de varme sommerdagene. Herlig komfort, god lufting og smarte detaljer!
Les mer
Featured image for “Test: ASICS Fujitrail Waterproof Jacket”
14. mars 2024 | Bekledning

Test: ASICS Fujitrail Waterproof Jacket

ASICS Fujitrail Waterproof Jacket byr på høy komfort og god værbeskyttelse for både løpere og turgåere. En løpejakke som er lett å like.
Les mer
Featured image for “Test: Skogstad Horgaletten skallbukse”
13. mars 2024 | Bekledning

Test: Skogstad Horgaletten skallbukse

Skogstad Horgaletten skallbukse er en solid, veldesignet og gjennomtenkt skallbukse. Denne holder vær og vind ute – uansett årstid.
Les mer
Featured image for “Test: Rab Mythic G Jacket”
29. februar 2024 | Bekledning

Test: Rab Mythic G Jacket

Rab Mythic G Jacket er ekstremt lett og kompakt, overraskende varm og beskyttende, myk og komfortabel, og leverer kanskje markedets råeste lettvekts dunjakke.
Les mer
Featured image for “Test: Mountain Equipment Compressor 3/4 Pant”
23. februar 2024 | Bekledning

Test: Mountain Equipment Compressor 3/4 Pant

Mountain Equipment Compressor 3/4 Pant er den perfekte isolasjonsbuksen for deg som trenger litt ekstra varme i den kaldeste delen av året.
Les mer
Featured image for “Test: Arc’teryx Alpha SV Jacket”
18. februar 2024 | Bekledning

Test: Arc’teryx Alpha SV Jacket

Arc’teryx Alpha SV Jacket er skalljakken som tar deg gjennom de tøffeste turene og situasjonene, og det mest ekstreme været, og likevel fremstår som ny etterpå.
Les mer
Featured image for “Test: Mountain Equipment Earthrise Hooded Jacket”
15. februar 2024 | Bekledning

Test: Mountain Equipment Earthrise Hooded Jacket

Mountain Equipment Earthrise Hooded Jacket er både varm og god, ser bra ut, og er laget på 100% resirkulert materialer og dunfyll.
Les mer