Test: Arc’teryx Beta AR Jacket StormHood

1. november, 2023 (oppdatert 18. april 2024)

Featured image for “Test: Arc’teryx Beta AR Jacket StormHood”

Arc’teryx Beta AR Jacket StormHood har kanskje en høy pris, men det er sannsynligvis en av de beste skalljakkene du får kjøpt.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


Arc’teryx Beta AR Jacket StormHood – Oppdatert favoritt

Arc’teryx Beta AR Jacket har vært en storselger for Arc’teryx i mange år, og denne sesongen (23/24) oppdaterer de jakken og lanserer den i to utgaver:

 • Arc’teryx Beta AR Jacket: Den tradisjonelle utgaven kommer med en DropHood.
 • Arc’teryx Beta AR Jacket StormHood: Samme jakke, men med StormHood.

Den største forskjellen mellom StormHood og DropHood er at StormHood-hetta er integrert med jakkens krage, mens DropHood-hetta er separat med en krage på innsiden. Dette betyr at StormHood-hetta er mer behagelig å bruke med en hjelm, mens DropHood-hetta kan være mer behagelig å bruke uten hjelm. Begge hettene kan justeres og tilpasses i stor grad, så uansett hvilken modell du velger vil det ikke være noe stort problem, og personlig foretrekker jeg StormHood selv uten hjelm.

StormHood

StormHood-hetten er designet for å gi god beskyttelse mot vær og vind. Den er stor nok til å passe over en hjelm, og den er justerbar i flere retninger for å sikre at den sitter godt på plass. StormHood-hetten er også laget av et vanntett og vindtett materiale som beskytter hodet mot regn og snø.

DropHood

DropHood-hetten er designet for å være mer behagelig å bruke uten hjelm. Den er separat fra jakkens krage, noe som gir mer bevegelsesfrihet. DropHood-hetten er også mindre justerbar enn StormHood-hetten.

Hvilken hette er best for deg?

Det avhenger av personlige behov og preferanser. Hvis du trenger en hette som gir god beskyttelse mot vær og vind, og som er stor nok til å passe over en hjelm, er StormHood et godt valg. Hvis du trenger en hette som er mer behagelig å bruke uten hjelm, er DropHood et godt valg.


Hvis du noen gang har tenkt over navnevalget til Arc’teryx, vil du raskt merke at en del navnebetegnelser går igjen. De ulike modellene hører til en bestemt familie, og de to bokstavene i slutten av navnet indikerer produktets funksjon. For Arc’teryx Beta AR Jacket gjelder følgende:

 • Beta: Allsidig: høy teknisk ytelse for varierte aktiviteter og forhold.
 • AR (Allround): Værbeskyttelse og materialer med høy ytelse, med vekt på allsidige egenskaper som takler forskjellige aktiviteter.
 • Alpha: Lette, minimalistiske klatre- og alpinprodukter som beskytter mot forholdene i høyfjellet.
 • SV (Stygt vær): De mest holdbare materialene og den beste værbeskyttelsen for langvarig bruk i ekstra krevende forhold.

Arc’teryx Beta AR Jacket Stormhood – En rusting for dårlig vær

Det finnes mange typer skalljakker, og det finnes mange typer vanntette materialer. Arc’teryx Beta AR Jacket hører til blant de virkelig kraftige skalljakkene og tar i bruk toppkvalitets materialer over hele fjøla for å sikre at jakken skal holde vær og vind ute i over mange timer og mil i dårlig vær.

Arc’teryx Beta AR Jacket StormHood er en allsidig og robust skalljakke designet for å beskytte deg mot vær og vind i alpine omgivelser. Jakken er laget av GORE-TEX PRO med Most Rugged-teknologi, som er et neste generasjons materiale utviklet av Arc’teryx i samarbeid med Gore. Dette materialet tilbyr det høyeste nivået av vanntetthet, pusteevne og slitestyrke, noe som gjør det ideelt for tøffe og uforutsigbare miljøer

Kombinert med det kraftige materialet har Arc’teryx Beta AR Jacket StormHood en rekke funksjoner som gjør den til et godt valg for en rekke aktiviteter, inkludert fjellklatring, skikjøring og fotturer.

Ønsker du en enda mer robust jakke anbefales det å sjekke Arc’teryx Alpha SV Jacket.

Ønsker du en lettere skalljakke som fremdeles er kraftig og bevarer den gode Arc’teryx-passformen og bevegeligheten, så anbefales det å sjekke ut Arc’teryx Beta Lightweight Jacket (testet her).


Passform

Arc’teryx er generelt litt store i passformen, og det samme gjelder for på Arc’teryx Beta AR Jacket Stormhood. Passformen er beskrevet som regular fit, som betyr at den har litt romslig passform som gir plass til flere lag under, samt at den er også ganske lang slik at den dekker godt over hoftene. Jakken har ellers et ergonomisk design som gir god bevegelsesfrihet og komfort, samt stramming i livet og nederst på armene slik at det er enkelt å justere passformen etter behov.

Undertegnede er 188 cm og 58 kg, og har ermer og bein lengre enn E6. For meg er størrelse XS perfekt – noe som sier litt om størrelsene på Arc’teryx. Som nevnt har jakken samt stramming i livet, men den kunne med fordel hatt en ekstra stramming i midjen slik at man fikk regulert passformen ytterligere.

En annen detalje som hadde gjort Arc’teryx Beta AR Jacket StormHood enda råere, er om glidelåsen i front kunne åpnes fra begge retninger Dobbeltglidelås er gull verdt for både lufting og når du skal skifte klær.


Lommer og smarte detaljer

Beta Ar Jacket StormHood har to store håndlommer og en innvendig brystlomme som alle er kompatible med seler og sekker. Lommene har WaterTight™ glidelåser som hindrer vann i å komme inn, men merk at disse er kun vannavstøtende – ikke vanntett – og i skikkelig kraftig regnvær anbefales det derfor å oppbevare mobil, kart, etc. på innerlommen, selv om det skal rimelig mye nedbør til før det lekker inn. Både undertegnede og en far som bruker samme jakke, har til gode å oppleve lommer som lekker.

Jakken har også doble glidelåser under armene som lar deg lufte ut overflødig varme ved behov. Disse kan enkelt reguleres fra begge sider for å justere lufteåpningen.

Arc’teryx har inkludert en RECCO®-reflektor innebygd i ermet som gjør deg søkbar av redningsmannskaper i nødstilfeller. RECCO®-systemet brukes av over 900 redningsorganisasjoner over hele verden for å hjelpe til med effektiv lokalisering av skredofre. RECCO-systemet er ikke veldig utbygd i Norge, men det har større nytte i andre deler av verden, og er en fin «ekstra gadget» som ikke har noen negativ effekt.


Meget god hette

Den nye StormHood hetten har fått forbedret passform for å passe bedre med en skihjelm/klatrehjelm, og ettersom den nå er integrert i selve kragen vil den bevege seg med hodet slik at du maksimerer synsfeltet uansett hvordan du vrir og vender på hodet. Hetten har også en laminert kant som holder hetten oppe og sørger for at regnet renner ned på siden, samt en kraftig cordlock-justering i bakkant og i nakken som lar deg finjustere passformen med én hånd.

Kragen er høy slik at den dekker godt opp mot nesen, og innsiden er fôret med en myk hakebeskyttelse i børstet, mikrosemsket skinn. Jeg har testet mange jakker og ulike hetter opp gjennom årene, og kan enkelt gi prisen for «beste hette» til Arc’teryx Beta AR Jacket StormHood. Hetten er enkelt og greit utrolig enkel å justere, og den følger hver minste bevegelse. I stedet for den typiske klaustrofobiske følelsen av å være stengt ute fra omverdenen, så føler du at du får med deg alt.


Miljøvennlig produksjon

Arc’teryx har forpliktet seg til å redusere miljøpåvirkningen. Selskapet har et mål om å bli karbonnøytralt innen 2025.

Deler av GORE-TEX PRO-materiale er laget av resirkulerte materialer. Jakka er også designet for å vare i mange år, noe som reduserer behovet for å kjøpe ny jakke ofte. Arc’teryx tilbyr også en veldig bra garanti og et reparasjonsprogram som gjør det mulig å reparere jakker som er skadet, og dermed bidrar til å forlenge levetiden til jakken og reduserer behovet for å kjøpe ny jakke. Om ikke jakka kan repareres, får du gjerne ny jakke – noe undertegnede selv har fått erfare med en tre år gammel jakke.

Selskapet jobber for å redusere bruken av skadelige kjemikalier i produksjonen, og for å øke bruken av resirkulerte materialer. Her er noen av de miljøvennlige forbedringene som Arc’teryx har gjort i sine produkter de siste årene:

 • Redusert bruken av skadelige kjemikalier: Arc’teryx har redusert bruken av skadelige kjemikalier i produksjonen, inkludert fluorkarboner og PFC-er.
 • Økt bruken av resirkulerte materialer: Arc’teryx har økt bruken av resirkulerte materialer i sine produkter, inkludert GORE-TEX PRO-materiale.
 • Introdusert nye produksjonsprosesser: Arc’teryx har introdusert nye produksjonsprosesser som reduserer energiforbruket og forurensningen.

Fakta

 • Materiale: N40d Most Rugged 3L GORE-TEX PRO i hoveddelen. Forsterkninger av N80d Most Rugged 3L GORE-TEX PRO. DWR (Durable Water Repellent).
 • Passform: Romslig. Ekstra lengde.
 • Vekt: 423 g (str. M)

Konklusjon


Arc'teryx Beta AR Jacket StormHood
Arc'teryx Beta AR Jacket StormHood

Product Name: Arc'teryx Beta AR Jacket StormHood

Brand: Arc'teryx

Offer price: 6299

Currency: NOK

Konklusjon

Arc’teryx Beta AR Jacket StormHood har kanskje en høy pris, men det er sannsynligvis en av de mest beste skalljakkene du får kjøpt. Dette er en jakke som i stor grad beskytter deg mot «alt mulig», og som fungerer som en rustning mot elementene.

Til tross for det kraftige ytre, både veier den lite og tar minimalt med plass, og Arc’teryx Beta AR Jacket StormHood minner slik sett om det magisk metallet «Mithril» fra Ringenes Herre, som var et sterkt og lett metall som var nesten umulig å ødelegge.

Arc’teryx Beta AR Jacket har eksistert i en årrekke, men modellen har gjennomgått en rekke endringer og forbedringer, og den nye StormHood-hetten er et fint alternativ til deg som ønsker en «integrert» hette i jakken. Med to gode alternativer er det egentlig svært lite å sette fingeren på, foruten om fraværet av dobbeltglidelås i front.

Ellers, så er Arc’teryx Beta AR Jacke nærmest perfekt.

Overall
95%
95%

Pros

 • Svært kraftig og slitesterk.
 • Vanntett, vindtett og pustende.
 • Romslige lommer.
 • Stor og justerbar hette.
 • Stramming i livet og nederst på armene
 • God passform med plass til ekstra klær.
 • Lufting med dobbelglidelås under ermene.
 • Laget av høykvalitetsmaterialer

Cons

 • Savner ekstra stramming i midjen.
 • Savner dobbeltglidelås i front.

Del gjerne:

Featured image for “Test: Helly Hansen Vika Pants 2.0”
24. april 2024 | Bekledning

Test: Helly Hansen Vika Pants 2.0

Helly Hansen Vika Tur Pants 2.0 er en lett og slitesterk turbukse med smarte detaljer, designet for god bevegelighet og et stort bruksområde.
Les mer
Featured image for “Test: Helly Hansen Verglas Micro Shell Jacket”
24. april 2024 | Bekledning

Test: Helly Hansen Verglas Micro Shell Jacket

Helly Hansen Verglas Micro Shell Jacket er en kompakt og lett skalljakke til både tur og hverdags, og så liten at du alltid får plass til den i sekken.
Les mer
Featured image for “Test: Arc’teryx Beta Lightweight Jacket”
18. april 2024 | Bekledning

Test: Arc’teryx Beta Lightweight Jacket

Lettvekts jakken Arc’teryx Beta Lightweight Jacket har blitt enda lettere, mer komfortabel, og mer miljøvennlig, men en ting hindrer den fra i å være perfekt.
Les mer
Featured image for “Test: Devold Running Merino Tights”
17. april 2024 | Bekledning

Test: Devold Running Merino Tights

Devold Running Merino Tights byr på gode temperaturregulerende egenskaper og høy komfort, og er et godt alternativ til deg som ikke liker tradisjonelle tights.
Les mer
Featured image for “Test: Devold Running Merino 130 Zip-Neck”
1. april 2024 | Bekledning

Test: Devold Running Merino 130 Zip-Neck

Devold viser at de kan kunsten å foredle ulla på best mulig måte. Devold Running Merino 130 Zip-Neck byr på topp komfort og alt en god ulltrøye skal være.
Les mer
Featured image for “Test: Devold Running Merino 130 Shirt”
1. april 2024 | Bekledning

Test: Devold Running Merino 130 Shirt

Devold Running Merino 130 Shirt er enkelt og greit utrolig myk og komfortabel, og leverer alt det en tynn og god ullskjorte skal gjøre.
Les mer
Featured image for “Test: Rab Mythic Alpine Light Jacket”
26. mars 2024 | Bekledning

Test: Rab Mythic Alpine Light Jacket

Rab Mythic Alpine Light Jacket er en lett og varm dunjakke perfekt for turene og dagene der du ønsker litt ekstra varme uten at det tar ekstra plass og vekt.
Les mer
Featured image for “ASICS Fujitrail – Lett og funksjonell løpebekledning”
17. mars 2024 | Bekledning

ASICS Fujitrail – Lett og funksjonell løpebekledning

ASICS varter opp med lett og funksjonell løpebekledning til de varme sommerdagene. Herlig komfort, god lufting og smarte detaljer!
Les mer
Featured image for “Test: ASICS Fujitrail Waterproof Jacket”
14. mars 2024 | Bekledning

Test: ASICS Fujitrail Waterproof Jacket

ASICS Fujitrail Waterproof Jacket byr på høy komfort og god værbeskyttelse for både løpere og turgåere. En løpejakke som er lett å like.
Les mer
Featured image for “Test: Skogstad Horgaletten skallbukse”
13. mars 2024 | Bekledning

Test: Skogstad Horgaletten skallbukse

Skogstad Horgaletten skallbukse er en solid, veldesignet og gjennomtenkt skallbukse. Denne holder vær og vind ute – uansett årstid.
Les mer
Featured image for “Test: Rab Mythic G Jacket”
29. februar 2024 | Bekledning

Test: Rab Mythic G Jacket

Rab Mythic G Jacket er ekstremt lett og kompakt, overraskende varm og beskyttende, myk og komfortabel, og leverer kanskje markedets råeste lettvekts dunjakke.
Les mer
Featured image for “Test: Mountain Equipment Compressor 3/4 Pant”
23. februar 2024 | Bekledning

Test: Mountain Equipment Compressor 3/4 Pant

Mountain Equipment Compressor 3/4 Pant er den perfekte isolasjonsbuksen for deg som trenger litt ekstra varme i den kaldeste delen av året.
Les mer