Test: Skogstad Breakulen Skalljakke

1. februar, 2024 (oppdatert 1. februar 2024)
Featured image for “Test: Skogstad Breakulen Skalljakke”

Skogstad Breakulen Skalljakke beviser at god kvalitet og funksjonalitet ikke behøver å koste skjorta. Breakulen Skalljakke leker med langt dyrere konkurrenter.

En god skalljakke skal oppfylle mange krav, kunne dekke en rekke bruksområder, ha god slitestyrke og garanti, og ikke minst – den skal koste mye, for det gjør gode skalljakker.

Eller, Skogstad Breakulen Skalljakke gjør faktisk ikke det. Breakulen har en veiledende pris på 2399 kr, men i skrivende stund selges den til 40% rabatt på Skogstad sine egne hjemmesider. Da får du en skalljakke som dekker nesten alle sjekkpunktene på lista, i tillegg til 2 års garanti.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


Skogstad Breakulen Skalljakke

Skogstad Breakulen Skalljakke gjør kort og godt det meste riktig. Jakken har en romslig passform med forlenget ryggparati, solid enhånds stramming på begge sider, toveis glidelås under ermene for enkel og praktisk lufting, en stor hette med god stramming bak og på begge sider, to store sidelommer og to brystlommer – alle med glidelås, en egen kortlomme til nøkkelkort når du kjører i skianlegg, og ikke minst en integrert sporingsbrikke fra Recco.

RECCO sporingsbrikker er en type reflektor som kan hjelpe redningsmannskaper med å finne deg raskere i tilfelle en nødsituasjon på fjellet. Disse reflektorene krever ikke strøm eller aktiviering for å brukes og fungere optimalt. Når du bruker et plagg med en RECCO reflektor så øker du sjansen for å bli funnet under snøen, eller i andre nødsituasjoner, raskere enn ved et manuelt søk. RECCO reflektorer er også vanntette og kan brukes i alle værforhold.


Skogstad Breakulen Skalljakke benytter en 3-lags membran (Brix-membran) med en vannsøyle på 20 000 mm og pusteevne på 15 000 15000 g/m2/24h. Membranen består av tre lag som er satt sammen: et ytterlag som er vanntett, et fôr på innsiden, og en membran i mellom som heter BRIX. BRIX membranen er Skogstad sin unike teknologi som regulerer temperaturen basert på aktivitetsnivået.

Samtlige glidelåser er teipet slik at de i større grad evner å holde vannet ute. I løpet av testperioden, som tross alt har vært på vinteren, har jakken fått prøvd seg i skikkelig regnvær på vestlandet. Ikke en eneste gang har jeg «klart» å bli våt.

Hetten kan justeres slik at den følger hodets bevegelser, og den stive kanten i front sørger for at vannet renner ned på sidene. Ermene er lange og har borrelåsjustering på armleddet, og yttersiden er ekstra lange slik at de dekker håndflatene.

Skogstad Breakulen Skalljakke


Jeg liker å leve i troen om at kvalitet koster, og i veldig mange tilfeller gjør det faktisk det. Skogstad har likevel klar å lage en skalljakke som for veldig mange vil være mer enn bra nok. Dersom jeg skulle krysset Nordpolen på ski og livet nærmest var avhengig av at alt du har fungerer 100% hele turen, så ville jeg sannsynligvis valgt en enda mer solid jakke som f.eks. Arc’teryx Beta AR Jacket som føles ut som en rustning når du tar den på. Men sannheten er at de fleste av oss bruker jakken til tur og hverdags, enten det er søndagstur i marka eller daglige turer i lokalområdet og på fjellene i nærheten. Til dette formålet gjør Skogstad Breakulen Skalljakke en formidabel jobb.

Som regel når jeg tester jakker mangler enten den ene eller den andre detaljen, men Skogstad har fått med seg nesten alt. Er det noe som kunne vært «bedre», så er det en kraftige vannsøyle for å være bedre i stand til å takle lange perioder med kraftig nedbør – spesielt dersom du i tillegg bærer sekk. En annen ting du bør merke deg er at lommen for nøkkelkortet kommer i konflikt med bøyen på innsiden av albuen når du beveger armen, og bevegelsen blir derfor noe stiv og begrenset. Skal jeg pirke enda mer ville det det vært fint med en toveisglidelås i front, selv om dette nesten ikke er til stede på noen jakker i dag.

Sammenlignet Arc’teryx Beta AR Jacket føles ikke Breakulen Skalljakke noe mindre komfortabel og god i bruk foruten om den nevnte begrensede bevegeligheten på venstre arm, og Skogstad-jakken har faktisk enda flere lommer + RECCO-brikken – og det til en pris som er 4000 kr lavere enn Arc’teryx… Den største fordelen til Arc’teryx Beta AR Jacket er at membranen er enda mer robust, og jakken er i tillegg nesten 200 gram lettere. Den vekten merkes når du løfter på jakken og skal ha den i sekken, men ikke like mye når den bæres på kroppen. Her er nok en av årsakene til at Arc’teryx også ligger noe høyere i pris.

Det finnes bedre og kraftigere skalljakker enn Skogstad Breakulen Skalljakke, men til den prisen får du virkelig valuta for pengene.


Pris og tilgjengelighet

Skogstad Breakulen Skalljakke er tilgjengelig i fargene Ensign Blue, Chilli og Vintage Khaki for herre, og i fargene Dusty Cedar (rød/rosa), Frosty Spruce (grønn) og Quiet Harbor (blå) for dame – da under navnet Skogstad Blågjella Skalljakke.

Jakken er stor i størrelsen og ermene er lange slik at de dekker godt over hånden. Undertegnede er 188 cm høy og 58 kg og bruker normalt størrelse S, men måtte ned i størrelse XS på denne. Materialet er mykt og har litt stretch som bidrar til god bevegelsesfrihet.

Veiledende utsalgspris på Skogstad Breakulen/Blågjella Skalljakke er 2399 kr.


Fakta

 • Materiale: Brix 3-lags materiale med mekanisk stretch, 100% Polyester.
 • Vannsøyle / Pusteevne: WP 20 000mm / WVP 15 000 g/m2/24h
 • Passform: Romslig. Ekstra lengde bak.
 • Vekt: 600 g (str. M)

Konklusjon


Skogstad Breakulen Skalljakke
Skogstad Breakulen Skalljakke

Product Name: Skogstad Breakulen Skalljakke

Brand: Skogstad

Offer price: 2399

Currency: NOK

Konklusjon

Skogstad Breakulen Skalljakke koster under halvparten av de fleste skalljakker fra merkevarer med langt mer kjente navn, men leverer mye bedre enn prisen skulle tilsi.

Hadde det ikke vært for at prisen var såpass lav, så hadde jeg aldri vært skeptisk til hvor bra denne jakken faktisk fungerer. Skogstad har husket viktige detaljer som rikelig med lommer, en romslig og god hette, solid stramming i midjen, lange ermer og kraftig stramming rundt håndleddene, og ikke minst et design som gjør at den jakken dekker godt over hoftene når uværet virkelig herjer.

Skogstad Breakulen Skalljakke er kanskje ikke like kraftig som toppmodellene til 2-3 ganger høyere pris, men den gjør en super jobb med å holde nedbør ute og å beskytte mot det meste av vær og vind – og det til en brøkdel av prisen.

I løpet testperioden er de eneste minusene at jakken er noe tung, og bevegeligheten på venstre arm noe begrenset. Foruten om dette har det utelukkende vært en positiv opplevelse, og til denne prisen kan Skogstad Breakulen Skalljakke varmt anbefales som en god allround skalljakke.

Overall
90%
90%

Pros

 • Lett og slitesterk.
 • God varmeregulering.
 • Gode fukttransporterende evner.
 • To store glidelåslommer.
 • Refleks 360 grader.

Cons

 • Litt tung.
 • Lommen for nøkkellommen begrenser bevegeligheten på venstre arm.

Del gjerne:

Featured image for “Test: Arc’teryx Alpha SV Jacket”

Test: Arc’teryx Alpha SV Jacket

Arc’teryx Alpha SV Jacket er skalljakken som tar deg gjennom de tøffeste turene og situasjonene, og det mest ekstreme været,…
Featured image for “Test: Mountain Equipment Earthrise Hooded Jacket”

Test: Mountain Equipment Earthrise Hooded Jacket

Mountain Equipment Earthrise Hooded Jacket er både varm og god, ser bra ut, og er laget på 100% resirkulert materialer…
Featured image for “Test: Skogstad Breakulen Skalljakke”

Test: Skogstad Breakulen Skalljakke

Skogstad Breakulen Skalljakke beviser at god kvalitet og funksjonalitet ikke behøver å koste skjorta. Breakulen Skalljakke leker med langt dyrere…
Featured image for “Test: Skogstad Utvik Pile Fleece jakke”

Test: Skogstad Utvik Pile Fleece jakke

Skogstad Utvik Pile Fleece jakke er varm, god og utrolig myk. I tillegg egner den seg like godt til tur…
Featured image for “Test: Skogstad Salen Light dunjakke”

Test: Skogstad Salen Light dunjakke

Skogstad Salen Light dunjakke byr på en lett og varmende dunjakke i et flott design til en god pris. Og…
Featured image for “Test: Skogstad Tryvann turbukse”

Test: Skogstad Tryvann turbukse

Skogstad Tryvann turbukse…
Featured image for “Test: Fjällräven Keb Agile Winter Trousers”

Test: Fjällräven Keb Agile Winter Trousers

Fjällräven Keb Agile Winter Trousers er lett å bli glad i når temperaturen synker og du behøver en varm og…
Featured image for “Test: Mizuno Premium Warm Jacket”

Test: Mizuno Premium Warm Jacket

Mizuno Premium Warm Jacket byr på gode temperaturregulerende egenskaper og fungerer godt i varierende vær. Men den mangler «det siste»…
Featured image for “Test: Mizuno Merino Wool undertøy”

Test: Mizuno Merino Wool undertøy

Varmt og mykt, god passform og et smart design. Mizuno er mest kjent for å lage løpesko, men Mizuno Merino…
Featured image for “Test: Fjällräven Keb Trousers”

Test: Fjällräven Keb Trousers

Fjällräven Keb Trousers er ubestridt en av de mest populære turbuksene på markedet, og etter solid testing, har de bevist…
Featured image for “Test: Rab Mythic Alpine Jacket”

Test: Rab Mythic Alpine Jacket

Med Rab Mythic Alpine Jacket viser selskapet nok en gang at de er mestere til å trylle med dun. Rab…
Featured image for “Test: Helly Hansen Urban Pro 3-in-1 Coat”

Test: Helly Hansen Urban Pro 3-in-1 Coat

Helly Hansen Urban Pro 3-in-1 Coat gjør det enklere å gå en kjølig og regnfull høst og vinter i møte.…
Featured image for “Test: Arc’teryx RHO Hybrid undertøy”

Test: Arc’teryx RHO Hybrid undertøy

Arc’teryx RHO Hybrid 1/2 Zip Neck og RHO Hybrid Bottom er både mykt, lett og behagelig. Og best av alt,…
Featured image for “Test: Salomon Elixir Micro Down”

Test: Salomon Elixir Micro Down

Salomon Elixir Micro Down er selskapet beste dunjakke til nå. Salomon kombinerer tradisjonell dun med moderne teknologi for å lage…
Featured image for “Test: Salomon Elixir Ultra Down”

Test: Salomon Elixir Ultra Down

Med Salomon Elixir Ultra Down har Salomon endelig laget en skikkelig varm og god dunjakke av høy kvalitet. Men det…
Featured image for “Test: Arc’teryx Beta AR Jacket StormHood”

Test: Arc’teryx Beta AR Jacket StormHood

Arc’teryx Beta AR Jacket StormHood har kanskje en høy pris, men det er sannsynligvis en av de beste skalljakkene du…
Featured image for “Test: Rab Xenair Alpine Light Jacket”

Test: Rab Xenair Alpine Light Jacket

Rab Xenair Alpine Light Jacket er jakken du tar med deg overalt, uansett hvor du skal, når på året, og…
Featured image for “Test: Inov-8 VENTURELITE Jacket”

Test: Inov-8 VENTURELITE Jacket

Inov-8 VENTURELITE Jacket er en skalljakke skapt for deg som trives i høy aktivitet og som ikke lar deg stoppe…