Polar Grit X Pro vs. Polar Vantage V2 – Hvilken er best for deg?

27. desember, 2021 (oppdatert 31. mai 2023)
Featured image for “Polar Grit X Pro vs. Polar Vantage V2 – Hvilken er best for deg?”

Polar har ikke lenger bare en flaggskipmodell i produktsortimentet. Polar Grit X Pro og Polar Vantage V2 er begge toppmodeller å regne. Så spørsmålet er; hvilken modell skal du velge?

Inntil våren 2020 var det Polar Vantage M som var modellen under toppmodellen Polar Vantage V, men introduksjonen av «outdoor»-modellen Polar Grit X plasserte en ny klokke på kartet og introduserte noen nye funksjoner som gjorde denne modellen bedre egnet for alle som ønsket en robust klokke til friluftsliv og eventyr.

Senere samme høst slapp finnene den nye toppmodellen Polar Vantage V2. Vantage V2 brakte på banen et nytt, slankt og elegant design, noen nye funksjoner som flere tester for å hjelpe deg å avdekke form og restitusjon, musikk kontroller på klokka, bedre rutenavigering, raskere menyer, flere urskiver, og egentlig alt som Polar Grit X hadde.

I høst (2021) kom Polar me enda en ny klokke; Polar Grit X Pro. Ut i fra navnet er det ikke vanskelig å forstå at dette er den direkte oppfølgeren til Polar Grit X, og klokken har fått noen vesentlige oppgraderinger.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

polar pulsklokke

Polar Grit X Pro vs. Polar Vantage V2

Kort fortalt: disse pulsklokkene er like – veldig like. Polar har valgt og ikke differensiere mellom utvalgt av funksjoner, og har presset inn alt de har i begge modellene. Med andre ord vil du få tilgang til alle treningsverktøy, støtte for de samme sensorene, og den samme presisjonen, uavhengig av om du velger Polar Grit X Pro eller Polar Vantage V2. I senere tid har dog Polar økt prisen på Grit X Pro med noen få hundrelapper – sannsynligvis på grunn av økte materialkostnader. Prisene er som følger:

 • Polar Vantage V2: 4999,-
 • Polar Vantage V2 Shift Edition: 5499,-
 • Polar Grit X Pro: 5499,-
 • Polar Grit X Pro Titanium Edition: 6799,-

Det som ellers skiller disse modellene er design og byggematerialer. Polar markedsfører de to modellene mot to ulike brukergrupper.

 • Polar Grit X Pro: Laget for ekstrem holdbarhet og for de som liker å utforske verden selv under de tøffeste forhold (type Lars Monsen…).
 • Polar Vantage V2: Ekstremt lett, slank og minimalistisk – laget for de som ønsker å fokusere på best mulig prestasjon i idretten de trener for.

Begge modellene er over snittet pene for pulsklokker å være. Polar har de siste årene gjort veldig mye riktig med designet av klokkene sine, og lager kanskje de peneste klokkene på markedet sammen med Suunto sin siste Suunto 9 Peak.

Under får du de viktigste forskjellene når det kommer til byggekvalitet:

Polar Grit X Pro – for eventyrere 

Polar Grit X Pro er Polar sin tøffeste modell til nå. Klokken er produsert i rustfritt stål forsterket med karbonbelegg (DLC) for ekstra høy motstandsdyktighet mot riper. Den 1,2″ store touchskjermen er dekket av tilnærmet ripesikkert safirglass og behandlet med antifingertrykkbelegg. Yttersiden av bezelen (ringen rundt skjermen) er inngravert med skriften «Polar Grit X Pro» og fremstår i ekte Rolex-stil. Ønsker du å bytte reimer er dette enkelt takket være hurtigutløsende 22 mm standard klokkereim.

polar pulsklokke

Polar Grit X Pro er vanntett ned til 100 meter og godkjent og testet mot militære standarder. Dette betyr at klokken tåler ekstrem bruk og takler alt fra -20 grader til + 50 grader. Batteritiden er på opptil 7 dager i smartklokkemodus, 40 timer for trening med beste GPS-modus, og opptil 100 timer med strømsparingsalternativer.

Klokken betjenes enten ved hjelp av touchskjermen, eller de fem store knappene med ruglete overflate for bedre motstand og enklere betjening.

Vekten er 79 gram inkludert reim og 47 gram uten reim. Dersom du synes dette er «tungt», kan du velge å koste på en 1000-lapp ekstra for Titanium utgaven. Polar Grit X Pro Titanium kommer med en bezel i titanium som er et enda lettere og sterkere materiale enn rustfritt stål, samt at klokken leveres med to reimer; en reim i perforert skinn, og en vanntett FKM-reim. Vekten på Polar Grit X Pro Titanium er 64 gram med FKM reimen, og 44 gram for kun klokkehuset.


Kjøp hos Outnorth.no

Kjøp hos Antonsport.no

Polar Vantage V2 – for maksimal prestasjon

Polar Vantage V2 er selskapets mest prestasjons fokuserte pulsklokke. Med et ultralett og slankt design, et enkelt brukergrensesnitt og lang batteritid, er Polar Vantage V2 perfeksjonert for deg som ønsker en pulsklokke som kan hjelpe deg å nå ditt høyeste potensiale.

Polar Vantage V2 er produsert i rustfritt stål med glassfiberforsterket polymer, og kommer med en 1,2″ stor touch fargeskjerm bestående av Gorilla Glass. Vantage V2 har i motsetning til Grit X Pro en innebygd «omgivelseslys-sensor» som justerer lysstyrken etter omgivelsene. Vekten er kun 34 gram uten reim, og 52 gram med standard reim. Oppløsningen på skjermen er 240 x 240 piksler (lik Polar Grit X Pro). Til tross for det slanke og lette designet, er også Vantage V2 testet mot militære standarder, vanntett ned til 100 meter og tåler bruk i temperaturer mellom -10 grader og 50 grader. Batteritiden er lik Polar Grit X Pro; opptil 7 dager i smartklokkemodus, 40 timer for trening med beste GPS-modus, og opptil 100 timer med strømsparinsalternativer.

Polar Vantage V2 betjenes via fem knapper, eller via touchskjermen. Klokken er enkel i bruk, men de store knappene på Grit X Pro er enklere å betjene med hansker eller kalde fingre.

Polar oppdaterte nylig sin «Vantage V2-familie» med en egen «RED Edition» og «SHIFT Edition». Førstnevnte er en knallrød modell som absolutt kommer til å vekke oppsikt. Den røde fargen har ingen sammenheng med PRODUCT RED-serien der salget av disse produktene bidrar til å samle inn penger for bekjempelse av hiv/aids. SHIFT Edition kommer med et eget adapter som gjør at du enkelt kan bytte reimer på klokken uten verktøy. Med SHIFT Edition kan du benytte standard 22 mm reimer og er ikke lenger avhengig av Polar sine egne reimer. Adapteren kan kjøpes løst slik at den passer de eksisterende Vantage V2 klokkene.


Kjøp Polar Vantage V2 Shift Edition

Polar Vantage V2 vs. Polar Grit X Pro – Dette er likt

Som nevnt er disse klokkene tilnærmet identiske bortsett fra designet som er vidt forskjellig. Begge modellene er i utgangspunktet «toppmodeller» for deg som ønsker en best mulig klokke for å maksimere prestasjon både under og etter treningen.

Både Polar Vantage V2 og Polar Grit X Pro kommer med de nyeste og mest avanserte funksjonene fra Polar. Sistnevnte introduserte noen nye funksjoner da den ble lanserte, men Vantage V2 fikk disse gjennom en oppdatering kort tid etterpå.

Kort oppsummert kan likhetene oppsummeres som følger:

 • Robust design testet mot militære standarder.
 • Sving-for-sving navigering og brødsmuleruting.
 • Import av ruter fra Komoot.
 • Track Back, høydeprofiler, og Hill Splitter som automatiskt oppdager oppover- og nedoverbakker og gir deg innsikt i data om disse etter hver økt.
 • Utendørs «dashboard» med urskiver som viser vær, høyde, koordinater, kompass og tider for dagslys.
 • Over 130 ulike aktivitetsprofiler.
 • Musikkontroll, telefonvarsler, fargetemaer for klokkevisning.
 • Precision Prime pulssensor (en av markedets beste) med RR-registrering (kan registrere hjerterytmevariasjon).
 • Samme GNSS-chip med støtte for GPS, GLONASS, Galileo, QZSS og A-GPS.
 • Batteritid; 7 dager i smartklokkemodus, 40 timer med høyest presisjon treningsmodus, opptil 100 timer med strømsparing.
 • Avansert treningsanalyse; Training Load Pro beregner treningsbelastning etter hver treningsøkt, samt over lengre tid.
 • Avansert restitusjonsanalyseRecovery Pro gir deg en helhetlig oversikt over hvordan kroppen din reagerer på treningen og hvor restituert du er til enhver tid.
 • Avanserte ytelsestester; Registrer og sporer prestasjonen for sykkel og løp, og bruk resultatene til å gå angi personlige pulssoner, hastighetssoner og kraftsoner. Inkluderer blant annet Ortostatsik Test, Polar Fitness Test, Ytelsestester for sykling og løping, Kondisjonstest, Restitusjonstest for bein.
 • Running Index viser estimert sluttid på 5 km, 10 km, 21km og 42 km løp.
 • Avansert søvnsporing; Sleep Plus Stages og Nightly Recharge sporer og registrer søvn med høy presisjon, og bruker dataene til å beregne om du er tilstrekkelig restituert.
 • Måler løpskraft rett fra håndleddet.
 • FuelWise for påminnelser om å innta nærings underveis, Energy Sources gir detaljert innsikt i energiforbruket etter en treningsøkt.
 • Strava Live Segments varsler før aktuelle Strava segmenter starter og holder deg oppdatert underveis i segmentet og når det er avsluttet.
 • FitSpark gir daglige treningsforslag basert trenings- og restitusjonstilstand.
 • Støtter Polar Løpeprogrammer.
 • Guidede pusteøvelser med Serene pusteøvelser.
 • Begge benytter Bluetooth (støtter ikke ANT+ eller WiFi).
 • Oppdateringer foregår OTA (over the air) via synkronisering med Polar Flow appen, eller via Polar FlowSync.
 • Polar Flow app for enkel og god oversikt over trening/aktivitet, treningsstatus og restitusjonsostatus. Polar Flow webtjeneste for ytterligere muligheter til å studere mer treningsdata og historikk.

Hvilken modell er best for deg?

Som du ser av oversikten over så er både Polar Grit X Pro og Polar Vantage V2 to svært kraftige og godt utstyrte klokker. Polar Grit X Pro fremstår som den mest robuste og motstandsdyktige mot røft bruk, men Polar Vantage V2 er også overraskende robust. Mitt tips er derfor at du velger den modellen du personlig liker best, og som du vet du vil ha størst glede av å bruke.

Begge klokkene er brukervennlige og kan tilpasse og endre oppsettet av datafelter på urskjermen slik at det er enkelt å lese av skjermen selv for deg med redusert syn. Batteritiden er den samme, og opplevelsen i bruk er tilnærmet identisk. Polar Vantage V2 har en slankere profil og burde dermed sitte med diskre på hånden, men den nye reim-innfestningen på Polar Grit X Pro gjør at den faktisk ligger vell så godt på armen og nesten ikke merkes. Designet er også svært pent og gir ikke direkte inntrykk av å være en treningsklokke.

Polar Vantage V2 er også en pen klokke, men gir inntrykk av å være en mer treningsfokusert klokke enn Grit X Pro. Dersom du er som meg og liker det, så er det likevel bare et pluss. Merk dog at dersom du velger den nye SHIFT Edition av Polar Vantage V2, så vil Polar Vantage V2 få en enda tightere og bedre passform enn den vanlige utgaven. Det kan være en fordel dersom du i utganspunktet ikke liker å bruke klokker døgnet rundt og ønsker at den forsvinner mest mulig.

Og til slutt, dagens tips: Er du triatlonutøver, eller bare har det med å fly rundt i våtdrakt og liker å svømme, så er det mye lettere å trekke våtdrakten over den slanke profilen til Vantage V2 enn den noe kraftigere Grit X Pro.

Er du fremdeles i tvil om hvilken modell som er riktig for deg? Send meg gjerne en mail!

Polar Grit X Pro vs. Polar Vantage V2


Del gjerne:

Featured image for “Trikset som forbedrer pulsmålingen for deg med tatovering”

Trikset som forbedrer pulsmålingen for deg med tatovering

Sliter du med at klokken ikke registrer pulsen via den innebygde pulssensoren på grunn av tatoveringer? Dette enkle trikset kan…
Featured image for “Nyhet: Garmin Vivoactive 5”

Nyhet: Garmin Vivoactive 5

Garmin Vivoactive 5 gir deg selskapets mest etterspurte funksjoner for helse- og aktivitetssporing kombinert med nyttige treningsfunksjoner til en lavere…
Featured image for “Guide: Slik fungerer Garmin Body Battery”

Guide: Slik fungerer Garmin Body Battery

Body Battery er en funksjon som holder oversikt over energinivået ditt forløpende gjennom dagen. Denne guiden gir deg svar på…
Featured image for “Garmin Connect i ny drakt”

Garmin Connect i ny drakt

Garmin Connect har nylig rullet ut en oppdatering som gir brukerne muligheten til å velge mellom tre forskjellige moduser: Lys,…
Featured image for “Nyhet: Huawei Watch GT 4”

Nyhet: Huawei Watch GT 4

Huawei har lansert sin nyeste smartklokke, Huawei Watch GT 4, med oppgradert helse- og treningssporing, forbedret GPS, og nye helsefunksjoner.…
Featured image for “«Outdoor» appene som gir deg mer ut av Samsung Galaxy Watch”

«Outdoor» appene som gir deg mer ut av Samsung Galaxy Watch

Lyst til å få mer ut av smartklokkene din? Disse appene gir deg mer ut av Samsung Galaxy Watch dersom…
Featured image for “Nyhet: Garmin Venu 3”

Nyhet: Garmin Venu 3

Garmin har igjen oppdatert sin populære smartklokke-modell. Garmin Venu 3 bringer med seg en ny pulssensor, søvn coach, tilgang til…
Featured image for “Nyhet: COROS PACE 3”

Nyhet: COROS PACE 3

COROS har lansert oppfølgeren til den svært populære budsjettmodellen PACE 2. Og nye COROS PACE 3 minner om alt annet…
Featured image for “Guide: Garmin Explore – Dette må du vite”

Guide: Garmin Explore – Dette må du vite

Garmin Explore er et kraftig alt-i-ett app som gir deg enda mer ut av Garmin-klokken din. Her er det du…
Featured image for “Oppdatering: COROS endelig med sving-for-sving navigering!”

Oppdatering: COROS endelig med sving-for-sving navigering!

COROS har lansert en stor programvareoppdatering som blant annet gir tilgang til sving-for-sving veiledning, tilpassbare urskiver og mye mer!…
Featured image for “Nyhet: COROS APEX 2 Pro Chamonix Edition”

Nyhet: COROS APEX 2 Pro Chamonix Edition

COROS har lansert en «limited edition» av deres toppmodell COROS APEX 2 Pro. Her er det du må vite om…
Featured image for “20 Anbefalte treningsapper til Samsung Galaxy Watch”

20 Anbefalte treningsapper til Samsung Galaxy Watch

Pulsklokke eller smartklokke? Disse appene gir deg mer ut av Samsung Galaxy Watch dersom du liker å bruke klokken til…
Featured image for “Garmin gjør det enklere å bytte mellom ulike klokker!”

Garmin gjør det enklere å bytte mellom ulike klokker!

Garmin har lansert en funksjon for sikkerhetskopi og gjenoppretting slik at du kan bytte mellom ulike klokker uten å måtte…
Featured image for “Garmin Forerunner 965 og Forerunner 265 med nye funksjoner i Garmin Q3 Beta”

Garmin Forerunner 965 og Forerunner 265 med nye funksjoner i Garmin Q3 Beta

Garmin har lansert en ny og stor betaprogramvare for Garmin Forerunner 965 og Garmin Forerunner 265. Her er det du…
Featured image for “Nyhet: COROS lanserer egen pulssensor – COROS Heart Rate Monitor!”

Nyhet: COROS lanserer egen pulssensor – COROS Heart Rate Monitor!

COROS lanserer sin første eksterne pulssensor – COROS Heart Rate Monitor. Denne gir deg maksimal bevegelsesfrihet og økt presisjon. Her…
Featured image for “Nyhet: Samsung Galaxy Watch 6 og Watch 6 Classic”

Nyhet: Samsung Galaxy Watch 6 og Watch 6 Classic

Samsung har lansert årets modeller av sin trofaste smartklokke; Samsung Galaxy Watch 6 og Samsung Galaxy Watch 6 Classic. Her…
Featured image for “Samsung oppdaterer Galaxy Watch med passiv deteksjon av uregelmessig hjerterytme”

Samsung oppdaterer Galaxy Watch med passiv deteksjon av uregelmessig hjerterytme

Samsung har begynt å rulle ut en ny funksjon for Samsung Galaxy Watch som tillater deteksjon av uregelmessig hjerterytme.…
Featured image for “30 grunner til å velge Garmin Fenix 7X Pro Sapphire Solar”

30 grunner til å velge Garmin Fenix 7X Pro Sapphire Solar

Garmin Fenix 7X Pro Sapphire Solar er utvilsomt en av de beste pulsklokkene på markedet. Her er 30 gode grunner…