Strava lanserer Dark Mode, Family Plan, Athlete Intelligence og mye mer

17. mai, 2024 (oppdatert 18. mai 2024)

Featured image for “Strava lanserer Dark Mode, Family Plan, Athlete Intelligence og mye mer”

Strava har lansert en rekke nye funksjoner som utvider og forbedrer den allerede populære plattformen, og i tillegg gjør den rimeligere for familier.

Strava er ikke ukjent for å lansere nye funksjoner fortløpende gjennom året annet enn en liten pressemelding, men denne gangen har de gjort en større inngripen i både app- og nettversjonen.

den kanskje viktigste nyheten er at Strava lover raskere produktutvikling der de blant annet tar i bruk kunstig intelligens. For kort tid siden ble det også klart at de ansatte nytt lederteam bestående av Matt Salazar som ny produktsjef og Rob Terrell som ny teknologisjef, som et ledd i selskapets strategi for å akselerere vekst og innovasjon.

Under får du en oversikt over de nye funksjonene som ble lansert under Camp Strava i mai 2024:


Dark Mode

Strava lanserte Dark Mode, en mye etterspurt funksjon som forbedrer appopplevelsen for alle brukere ved å redusere belastningen på øynene og øke tilgjengeligheten mens man registrerer aktiviteter eller blar gjennom feeden. Utrullingen av Dark Mode forventes senere i sommer 2024, med alternativer for å beholde mobilinnstillingene mørke hele tiden, lyse hele tiden, eller tilpasse enhetens innstillinger.

Strava Dark Mode
Strava Dark Mode

Family Plan

Det ble introdusert en ny «Family Plan»-abonnementstjeneste, som er en søsterfunksjon til selskapets «Student Plan». Family Plan reduserer kostnaden for et årsabonnement dersom det er flere brukere innad i en familie, og kan deles med opptil tre andre personer – venner, familie eller treningsvenner. Den rulles ut i utvalgte land denne sommeren og globalt innen utgangen av 2024, med en rabatt på den ordinære abonnementsprisen for hver deltaker.

Strava nyhet
Strava Family Plan

AI-aktivert Leaderboard Integrity

Strava lanserte AI-aktivert Leaderboard Integrity, som utnytter maskinlæring for automatisk å flagge uregelmessige, usannsynlige eller umulige aktiviteter registrert på plattformen. Denne funksjonen, trent av millioner av aktiviteter, lar alle brukere på Strava konkurrere rettferdig og ha mer moro.

Strava Leaderbords
Strava Leaderbords

Night Heatmaps

Night Heatmaps viser kun aktiviteter mellom solnedgang og soloppgang, slik at utøvere kan få en idé om hvilke veier, stier og løyper som er mye brukt på kvelds- og nattetid. Tanken er at dette kan være et nyttig verktøy for kvinnelige utøvere som trener før soloppgang og etter solnedgang, men vil også være nyttig for alle kjønn.


Quick Edit-funksjon

Quick Edit-funksjonen ble lansert, som gir aktive kvinner kontroll over hva som deles med Strava-fellesskapet som heier på dem, som for eksempel når en løpetur er logget. Quick Edit gjør det enklere å redigere de vanligste endringene, som aktivitetsnavn og personverninnstillinger, slik at du kan skjule starttiden, kartet eller andre treningsstatistikker.


Strive for More

Strava annonserte en ny fase av Strive for More®-initiativet, opprettet i 2022 for å fremme og støtte kvinner innen bevegelse og sport. Selskapet inngikk et offisielt partnerskap med medieselskapet TOGETHXR for å oppmuntre flere kvinner til å se og delta i kvinneidrett. Som en del av samarbeidet donerer Strava også 100 000 USD til Alex Morgan Foundation.


Athlete Intelligence

Athlete Intelligence, Stravas betaversjon av en AI-drevet funksjon, omdanner abonnentenes treningsdata til en lettfordøyelig oppsummering som setter prestasjoner og treningsmål i kontekst. I motsetning til andre AI-drevne treningstjenester kan Strava koble seg til tusenvis av enheter, aktivitetsmålere og treningsapper, slik at utøvernes innsikt kan ta hensyn til hele treningshistorien på tvers av flere idretter og tjenester.

Strava nyhet
Strava Athlete Intelligence

Strava avslørte også oppdateringer av eksisterende produkter som Flyover, med neste iterasjon som tilbyr en overlegg med aktivitetsstatistikk og deling utenfor plattformen. Selskapet implementerte også et oppdatert designsystem for å drive produktinnovasjonstakten videre.

Strava nyhet
Strava Dark Mode

Del gjerne:

Featured image for “COROS gjør det tryggere å trene alene med ny stor oppdatering”
21. juni 2024 | Blogg

COROS gjør det tryggere å trene alene med ny stor oppdatering

COROS lanserer en rekke nye funksjoner for sine pulsklokker, inkludert sikkerhetsvarsling, gruppesporing og en enklere FTP test for sykkel.
Les mer
Featured image for “Shokz inngår samarbeid med maratonstjernen Eliud Kipchoge”
19. juni 2024 | Blogg

Shokz inngår samarbeid med maratonstjernen Eliud Kipchoge

Shokz, kjent for sine avanserte open ear-hodetelefoner, har annonsert et storstilt samarbeid med den dobbelte olympiske maratonvinneren, Eliud Kipchoge.
Les mer
Featured image for “Nyhet: Suunto Ocean – Kombinert pulsklokke og dykkercomputer”
18. juni 2024 | Blogg

Nyhet: Suunto Ocean – Kombinert pulsklokke og dykkercomputer

Suunto Ocean kombinerer funksjonaliteten til en dykkecomputer med egenskapene til en pulsklokke og gjør den til et ideelt verktøy til både dykking og trening.
Les mer
Featured image for “COROS lanserer sin første sykkelcomputer – COROS DURA”
17. juni 2024 | Blogg

COROS lanserer sin første sykkelcomputer – COROS DURA

COROS lanserer sin første sykkelcomputer – COROS DURA – med ekstrem batteritid, solcellelading, smart navigering og avanserte analysefunksjoner.
Les mer
Featured image for “Samsung lanserer budsjettklokken Samsung Galaxy Watch FE”
13. juni 2024 | Blogg

Samsung lanserer budsjettklokken Samsung Galaxy Watch FE

Samsung Galaxy Watch FE tar det beste fra smartklokken Galaxy Watch 6 og pakker det inn i en rimelig og elegant innpakning tilgjengelig for enda flere brukere.
Les mer
Featured image for “YouTube Music nå tilgjengelig på utvalgte Garmin-klokker”
12. juni 2024 | Blogg

YouTube Music nå tilgjengelig på utvalgte Garmin-klokker

YouTube Music føyer seg til rekken av Spotify, Deezer og Amazon Music, og er nå tilgjengelig på Garmin-klokker gjennom Garmin Connect.
Les mer
Featured image for “watchOS 11 gjør endelig Apple Watch til en mer komplett treningsklokke!”
11. juni 2024 | Blogg

watchOS 11 gjør endelig Apple Watch til en mer komplett treningsklokke!

Med watchOS 11 legger Apple til rette for at Apple Watch virkelig kan blande seg inn i eliten av treningsklokker. Her er alt du må vite om årets nyheter.
Les mer
Featured image for “Garmin gjør det enklere å sende meldinger fra klokken!”
6. juni 2024 | Blogg

Garmin gjør det enklere å sende meldinger fra klokken!

Garmin har annonsert appen Garmin Messenger som gjør det enda enklere å sende meldinger direkte fra utvalgte klokker og sykkelcomputere.
Les mer
Featured image for “Shokz lanserer ultralette og komfortable OpenFit Air hodetelefoner”
5. juni 2024 | Blogg

Shokz lanserer ultralette og komfortable OpenFit Air hodetelefoner

Shokz introduserer sine nyeste og ultralette OpenFit Air-hodetelefoner med patentert open-ear-teknologi, spesielt rettet mot trening og en aktiv livsstil.
Les mer
Featured image for “Shokz lanserer trådløse hodetelefoner for bruk i vann”
5. juni 2024 | Blogg

Shokz lanserer trådløse hodetelefoner for bruk i vann

Shokz lanserer nå Shokz OpenSwim Pro – et sett dedikerte sportshodetelefoner som kombinerer Bluetooth og MP3 i et fullstendig vanntett design.
Les mer
Featured image for “Nyhet: Fitbit Ace LTE”
31. mai 2024 | Blogg

Nyhet: Fitbit Ace LTE

Fitbit har lansert Fitbit Ace LTE – en smartklokke for barn med innebygd LTE-tilkobling og sporing, og som belønner aktivitet gjennom dagen.
Les mer
Featured image for “Samsung Galaxy Watch får superkrefter med AI”
30. mai 2024 | Blogg

Samsung Galaxy Watch får superkrefter med AI

Samsung tar i bruk avansert AI-teknologi for å tilby enda mer motiverende og personlige tilpassede helsetjenester når den nye Galaxy Watch lanseres senere i år.
Les mer