En oversikt over alle funksjoner på populære Garmin pulsklokker

12. mai, 2023 (oppdatert 16. november 2023)

Featured image for “En oversikt over alle funksjoner på populære Garmin pulsklokker”

Garmin tilbyr en mengde pulsklokker med et stort hav av ulike funksjoner. Her får du oversikten over alle de ulike funksjonene på de mest populære Garmin klokkene.

Garmin er en gigant i markedet for sportsklokker og aktivitetsmålere. De siste årene har de totalt endret funksjonaliteten til tradisjonelle pulsklokker, og har pepret klokkene fulle av funksjoner som trådløs betaling, musikklagring, kart, og mye mer.

Totalt tilbyr Garmin klokker i 18 ulike «produktfamilier», men det er langt i fra alle som er like populære. De mest kjente er:

  • Fenix, Forerunner, EPIX, Enduro, Tactix, Instinct, Venu, Vivoactive, Vivosmart.

I tillegg finnes en rekke «nisje»-klokker som tilbyr funksjoner spesielt rettet mot for eksempel golf, båt, fly, dykking, etc.. For ikke å nevne aktivitetsklokkene som er designet for barn.


Garmin – Oversikt over alle funksjoner

I listen under finner du de mest populære Garmin-modellene som selges for sportsmarkedet. Flere av modellene kommer i ulike alternativer der blant annet byggematerialer, reimer, og størrelse/vekt skiller de, men tilbyr ellers de samme funksjonene. Av den grunn er ikke alle modellene nevnt. For en komplett oversikt over alle de ulike Garmin-modellene kan du lese denne saken:


Det er likevel noen ting som er greit å være klar over:

  • Flere av modellene kommer i ulike størrelser. Generelt gjelder.
    Mindre klokke har betegnelsen «S». Større klokke har betegnelsen «X».
  • «Fitness-modellene» Venu, Vivoactive, Lily, Vivomove og Vivosmart mangler avansert trenings- og restitusjonsanalyse.
  • Garmin Fenix 6-serien er delt inn i «Pro» og «Sapphire»-modeller, samt «vanlig» Fenix 6. Både Pro og Sapphire kommer med WiFi, kart og musikk. Vanlig Fenix 6 er et rimeligere alternativ uten disse funksjonene, men er ellers lik. Fenix 6 kommer i tre ulike størrelser (42mm, 47mm og 51mm).
  • Garmin Venu og Venu 2 kommer i to størrelser, Garmin Venu 2s (40mm) og Garmin Venu 2 (45mm), samt i versjoner med og uten musikk. Modellene med tilnavnet «Music» har mulighet for å lagre musikk på klokken, samt streame offline spillelister fra bla. Spotify.
  • Garmin Vivoactive 4 kommer i to størrelser, Garmin Vivoactive 4s (40mm) og Garmin Vivoactive 4 (45mm), samt i versjoner med og uten musikk. Alle Vivoactive 4-modellene har mulighet for å lagre musikk på klokken, samt streame offline spillelister fra bla. Spotify.
  • Garmin Instinct / Instinct 2 kommer i utgaver med og uten solcellelading i skjermen, samt i to størrelser. I tillegg finnes det egne nisje-modeller som Surf, Tactical, Dezel, Camo, etc… Disse har gjerne ekstra funksjoner som er tiltenkt bruksområdet de markedsføres for.
  • Nisje-modellene Quatix, Tactix, Descent, MARQ og D2, er svært godt utstyrte pulsklokker som i stor grad bygger på Fenix-serien, men tilbyr ekstra funksjoner rettet mot f.eks. båtliv, luftfart, militært bruk, dykking, etc..

Listen under sees best på en stor skjerm ettersom første kolonne og øverste rad som viser henholdsvis funksjoner og modeller ikke kan fryses når de sees på mobil. Dersom du følger lenken som er vedlagt under får du tilgang til Google Sheets dokumentet som gir langt bedre oversikt, samt en søkefunksjon.

Og virkelig, ta forbehold om små feil. Det er mange klokker og funksjoner.

NB: Ikke oppdatert fra august 2023.


Del gjerne:

Featured image for “Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene”
21. juni 2024 | Guider

Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene

Er du på utkikk etter nye løpesko? Denne store testen og guiden vil forhåpentligvis hjelpe deg. Her er test og anbefalinger av årets løpesko/joggesko.
Les mer
Featured image for “Guide: Garmin foreslått treningsøkt”
29. april 2024 | Guider

Guide: Garmin foreslått treningsøkt

Garmin-klokker med funksjonen «Daglig foreslått treningsøkt» gir deg dagsferske treningsøkter basert på treningsstatus og dagsform. Her er det du må vite.
Les mer
Featured image for “Navigering – Dette skiller kart og brødsmuleruting”
15. april 2024 | Blogg

Navigering – Dette skiller kart og brødsmuleruting

Flere og flere pulsklokker/smartklokker kommer med forhåndsinstallerte kart for enklere navigering. Her er det (viktige) du må vite før du velger modell.
Les mer
Featured image for “Elsykkel – Guide og kjøpsanbefalinger”
28. mars 2024 | Guider

Elsykkel – Guide og kjøpsanbefalinger

På utkikk etter ny elsykkel, men er forvirret over alle de ulike motortypene, batteristørrelsene og merkene? Denne guiden forklarer deg alt du må vite.
Les mer
Featured image for “Pulsklokke – De beste rimelige og budsjettvennlige pulsklokkene”
15. mars 2024 | Guider

Pulsklokke – De beste rimelige og budsjettvennlige pulsklokkene

Er du på utkikk etter en ny pulsklokke, men ønsker ikke å svi av mer penger enn nødvendig? Disse pulsklokkene gir deg virkelig valuta for pengene!
Les mer
Featured image for “De beste pulsklokkene – Best i test”
14. mars 2024 | Guider

De beste pulsklokkene – Best i test

Nærmere 150 pulsklokker er testet. Skal du investere i ny pulsklokke, så finner du både den og alt du trenger å vite her. Her er de beste pulsklokkene.
Les mer
Featured image for “Dette må du vite før du kjøper nye løpesko”
8. mars 2024 | Guider

Dette må du vite før du kjøper nye løpesko

Pronasjon, dropp, stack og karbon – denne guiden gir deg forklaringen på ulike begreper i sko-verdenen og hva du bør tenke over ved valg av nye løpesko.
Les mer
Featured image for “SUP brett – Guide og anbefalinger – Stand Up Paddle board”
4. mars 2024 | Guider

SUP brett – Guide og anbefalinger – Stand Up Paddle board

På utkikk etter SUP brett, men aner ikke hva du skal velge? Denne guiden gir deg svar på alt du bør vite, samt noen gode tips og anbefalinger!
Les mer
Featured image for “Garmin bruker? Dette tipset vil du ikke gå glipp av”
27. februar 2024 | Blogg

Garmin bruker? Dette tipset vil du ikke gå glipp av

Eier du en nyere Garmin-klokke? Hvis du ikke allerede er kjent med dette trikset, er det stor sannsynlighet for at det er noe du vil bruke mye fremover.
Les mer
Featured image for “Dette er Zwift – En enkel guide til å komme i gang med Zwift!”
18. februar 2024 | Guider

Dette er Zwift – En enkel guide til å komme i gang med Zwift!

Nysgjerrig på interaktiv trening og lurer på hva «Zwift» er for noe? Her får du vite det du trenger for å komme i gang, og hvorfor Zwift er så populært!
Les mer
Featured image for “Skallbekledning – Skalljakke – Guide og anbefalinger”
7. februar 2024 | Guider

Skallbekledning – Skalljakke – Guide og anbefalinger

På jakt etter ny skallbekledning? Her får du oversikten over hva du bør se etter og hva du bør tenke over i valget av ny skalljakke og skallbukse.
Les mer
Featured image for “Oura Ring – En guide til alt du må vite”
27. januar 2024 | Guider

Oura Ring – En guide til alt du må vite

Oura Ring er markedets eldste og mest populære smart ring. Denne guiden gir deg svar på alt du behøver å vite om Oura Ring, og om det er riktig produkt for deg.
Les mer