Slik får du kart på Garmin-klokker som egentlig ikke støtter det

8. januar, 2024 (oppdatert 17. april 2024)

Featured image for “Slik får du kart på Garmin-klokker som egentlig ikke støtter det”

Eier du en Garmin-klokke som ikke støtter kart? Komoot gjør det mulig å få kart på en rekke Garmin-enheter som egentlig ikke støtter dette!

Komoot, en populær app for ruteplanlegging og navigasjon, tilbyr nå tilgang til kart gjennom sin Garmin-integrasjon for brukere med et aktivt premium-abonnement. Funksjonen er tilgjengelig på en rekke ulike Garmin-modeller, både modeller som allerede kommer forhåndsinstallert med kart, og enheter som ikke gjør det. Med Komoot-integrasjonen kan brukere få tilgang til detaljerte kart direkte fra Komoot-appen på et større utvalg Garmin-enheter, noe som forbedrer opplevelsen av utendørsnavigasjon.


Komoot gir kart til de mest populære modellene

Noen av de mest populære enhetene som ikke kommer med kart forhåndsinstallert finner vi Garmin Venu- og Vivoactive serien med de nyeste Venu 3 og Vivoactive 5 som de to mest populære, samt Forerunner-modeller som Forerunner 255/255 Music og Forerunner 265. Alle disse er fitness-fokuserte smartklokker med ulike funksjoner tilpasset ulike aktiviteter. Vivoactive 5 skiller seg for eksempel ut med funksjoner som er orientert mot livsstil og helse, som meditasjon og «høneblund»-deteksjon, mens Forerunner 255/265 fokuserer mer på løping og trening. Hver modell imøtekommer ulike brukerbehov og preferanser, så valget mellom dem avhenger av individuelle krav og budsjett.

Komoot-appen gir brukere muligheten til å finne, planlegge og dele utendørsopplevelser, og tilbyr ferdigbygde ruter samt avansert teknologi for ruteplanlegging og navigasjon. Den lar brukerne tilpasse ruter basert på deres spesifikke utendørsaktiviteter, som fotturer, sykling eller løping, noe som gjør det enklere å utforske naturen.

Oppsummert gir integrasjonen av Komoot-kart med Garmin-enheter, inkludert Venu 3, Vivoactive 5, Forerunner 255 Music og Forerunner 265, brukerne en forbedret navigasjonsopplevelse. Hver Garmin-modell har sine unike funksjoner, tilpasset ulike aktiviteter og brukerpreferanser. Komoot-appen i seg selv gir en omfattende plattform for planlegging og navigering av utendørsopplevelser, og gjør det enklere for brukerne å tilpasse ruter basert på deres spesifikke aktiviteter.


Oversikt over støttede enheter

Bortsett fra klokker med begrenset minne, vil alle Garmin-enheter som allerede støtter Komoot-appen for Garmin (også referert til som komoot CiQ-appen), også støtte komoot-kartene. Dette betyr at du nå kan få kart på klokker som tidligere ikke har hatt dette forhåndsinstallert, som for eksempel Garmin Venu 3, Vivoactive 5, Venu 2 Plus, Forerunner 255 Music og Forerunner 265. Garmin Instinct-serien vil dessverre ikke støtte Komoot-kart.

En. komplett oversikt over støttede enheter finnes i linken under:


Hvordan bruke Komoot-kartet på Garmin?

For å bruke Komoot-kart på Garmin må du først ha installert Komoot-appen på Garmin-enheten din (gjøres gjennom Garmin Connect IQ Store). Når du bruker Komoot-appen for Garmin for første gang, vil du bli bedt om å velge mellom å bruke Komoot eller Garmin-navigasjon avhengig av om enheten din støtter begge navigasjonsmetodene. Velg «Komoot-kart» fra alternativene. Dette valget vil også lagres for fremtidige turer. Hvis du vil endre en standardinnstilling, her er hvordan du kan gjøre det:

Endre standard navigasjonsmodus

  1. Åpne Komoot-appen på Garmin-enheten.
  2. Bla ned til Innstillinger.
  3. Velg Navigasjonsmodus.
  4. Velg Komoot-kart hvis du vil at valget ditt skal lagres som din nye standardnavigasjon.

For mer informasjon om hvordan du tar i bruk Komoot-kart på enheten din, kan du lese denne omfattende guiden:


Del gjerne:

Featured image for “Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene”
21. juni 2024 | Guider

Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene

Er du på utkikk etter nye løpesko? Denne store testen og guiden vil forhåpentligvis hjelpe deg. Her er test og anbefalinger av årets løpesko/joggesko.
Les mer
Featured image for “Guide: Garmin foreslått treningsøkt”
29. april 2024 | Guider

Guide: Garmin foreslått treningsøkt

Garmin-klokker med funksjonen «Daglig foreslått treningsøkt» gir deg dagsferske treningsøkter basert på treningsstatus og dagsform. Her er det du må vite.
Les mer
Featured image for “Navigering – Dette skiller kart og brødsmuleruting”
15. april 2024 | Blogg

Navigering – Dette skiller kart og brødsmuleruting

Flere og flere pulsklokker/smartklokker kommer med forhåndsinstallerte kart for enklere navigering. Her er det (viktige) du må vite før du velger modell.
Les mer
Featured image for “Elsykkel – Guide og kjøpsanbefalinger”
28. mars 2024 | Guider

Elsykkel – Guide og kjøpsanbefalinger

På utkikk etter ny elsykkel, men er forvirret over alle de ulike motortypene, batteristørrelsene og merkene? Denne guiden forklarer deg alt du må vite.
Les mer
Featured image for “Pulsklokke – De beste rimelige og budsjettvennlige pulsklokkene”
15. mars 2024 | Guider

Pulsklokke – De beste rimelige og budsjettvennlige pulsklokkene

Er du på utkikk etter en ny pulsklokke, men ønsker ikke å svi av mer penger enn nødvendig? Disse pulsklokkene gir deg virkelig valuta for pengene!
Les mer
Featured image for “De beste pulsklokkene – Best i test”
14. mars 2024 | Guider

De beste pulsklokkene – Best i test

Nærmere 150 pulsklokker er testet. Skal du investere i ny pulsklokke, så finner du både den og alt du trenger å vite her. Her er de beste pulsklokkene.
Les mer
Featured image for “Dette må du vite før du kjøper nye løpesko”
8. mars 2024 | Guider

Dette må du vite før du kjøper nye løpesko

Pronasjon, dropp, stack og karbon – denne guiden gir deg forklaringen på ulike begreper i sko-verdenen og hva du bør tenke over ved valg av nye løpesko.
Les mer
Featured image for “SUP brett – Guide og anbefalinger – Stand Up Paddle board”
4. mars 2024 | Guider

SUP brett – Guide og anbefalinger – Stand Up Paddle board

På utkikk etter SUP brett, men aner ikke hva du skal velge? Denne guiden gir deg svar på alt du bør vite, samt noen gode tips og anbefalinger!
Les mer
Featured image for “Garmin bruker? Dette tipset vil du ikke gå glipp av”
27. februar 2024 | Blogg

Garmin bruker? Dette tipset vil du ikke gå glipp av

Eier du en nyere Garmin-klokke? Hvis du ikke allerede er kjent med dette trikset, er det stor sannsynlighet for at det er noe du vil bruke mye fremover.
Les mer
Featured image for “Dette er Zwift – En enkel guide til å komme i gang med Zwift!”
18. februar 2024 | Guider

Dette er Zwift – En enkel guide til å komme i gang med Zwift!

Nysgjerrig på interaktiv trening og lurer på hva «Zwift» er for noe? Her får du vite det du trenger for å komme i gang, og hvorfor Zwift er så populært!
Les mer
Featured image for “Skallbekledning – Skalljakke – Guide og anbefalinger”
7. februar 2024 | Guider

Skallbekledning – Skalljakke – Guide og anbefalinger

På jakt etter ny skallbekledning? Her får du oversikten over hva du bør se etter og hva du bør tenke over i valget av ny skalljakke og skallbukse.
Les mer
Featured image for “Oura Ring – En guide til alt du må vite”
27. januar 2024 | Guider

Oura Ring – En guide til alt du må vite

Oura Ring er markedets eldste og mest populære smart ring. Denne guiden gir deg svar på alt du behøver å vite om Oura Ring, og om det er riktig produkt for deg.
Les mer