Garmin Fenix 7 vs. COROS VERTIX 2 – Hvilken skal du velge?

2. mai, 2022 (oppdatert 31. mai 2023)
Featured image for “Garmin Fenix 7 vs. COROS VERTIX 2 – Hvilken skal du velge?”

Det er to av de råeste pulsklokkene som er mulig å oppdrive. Spørsmålet er hvilken av de to modellene er best? Her får du vite de viktigste likhetene og forskjellene mellom Garmin Fenix 7 vs. COROS VERTIX 2.

De har begge byggekvalitet, batteritid, touchskjerm og kart som sine fremste trekkplaster, men likevel er det noen vesentlige forskjeller som skiller de to produsentene. Hvilken pulsklokke som er best avhenger helt av bruk, men det er liten tvil om hvilken modell som har flest funksjoner.


Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

Byggekvalitet

Både Garmin Fenix 7 vs. COROS VERTIX 2 tilbyr byggekvalitet av høyeste ingeniørkunst med materialer som gjør de motstandsdyktig mot alt fra de dypeste sjøer til de høyeste topper, uavhengig av vær og vind. Mens COROS VERTIX 2 kun kommer i en utgave, er Fenix 7 tilgjengelig i en hel bråte av varianter. VERTIX 2 er bygget i titanium og benytter saffirglass, mens du må passe på å velge en av «Garmin Fenix 7 Sapphire» modellene for å få den samme titaniumkroppen og skjermen.

COROS VERTIX 2 benytter en 1,4″ stor touchksjerm med farger og oppløsning på 280 x 280 piksler, mens du kan velge blant tre størrelser for Fenix 7.

 • COROS VERTIX 2: 50 mm, 1,4″ skjerm (280×280), 91g, (61g kun klokkehuset), 26 mm reim
 • Garmin Fenix 7S: 42 mm, 1,2″ skjerm (240×240), 58g, (48g kun klokkehuset), 20 mm reim
 • Garmin Fenix 7: 47 mm, 1,3″ skjerm (260×260), 73g, (50g kun klokkehuset), 22 mm reim
 • Garmin Fenix 7x: 51 mm, 1,4″ skjerm (280×280), 89g, (61g kun klokkehuset), 26 mm reim

Brukergrensesnitt

COROS VERTIX 2 var først ute med touchskjerm på sine multisportklokker, mens Garmin tidligere kun tilbød dette på enklere aktivitetsmåler og aktivitetsklokker. Fenix 7 endrer på dette, og lar deg nå betjene klokken både ved hjelp av fem knapper, men også ved bruk av touch. VERTIX 2 har hatt touch siden starten, men bruker i hovedsak en stor dreibar krone til å scrolle gjennom menyer og dataskjermer.

Betjeningen på begge klokkene er enkel og forståelig, men merk at det er kun Garmin som lar deg bruke touchskjermen til absolutt alle formål. COROS har merkelig nok begrenset touch-bruken til kun i treningsmodus, og du må ellers forholde deg til kronen og den ekstra knappen som brukes for å bla tilbake, eller å markere en runde. Ønsker du kun å benytte knapper, kan du deaktivere touchskjermen under innstillingene.


GNSS – satellittsporing

COROS var de første som integrerte støtte for Multi-Band GNSS – altså muligheten til å ta i bruk flere frekvenser og satellittsystemer samtidig for best mulig presisjon. COROS VERTIX 2 kan dermed ta i bruk både GPS, GLONASS og GALILEO samtidig, og benytte seg av flere satellitter og frekvenser i situasjoner der det ellers ville vært vanskelig å oppnå god kontakt.

Garmin Fenix 7 Sapphire- og Garmin Epix 2 Sapphire var de to første Garmin-klokkene som tok i bruk denne teknologien ca. et halvt år senere, og leverer også kruttsterk presisjon. Merk dog at det er kun Sapphire modellene til Garmin som støtter Multi-Band GNSS. Alle de andre modellene støtter Multi-GNSS som også er meget nøyaktig. Under normale omstendigheter vil du ikke merke særlig forskjell på disse innstillingene, men i krevende terreng, som for eksempel i ett skog, dype dager, bratte fjellsider eller i bygater omringet av høye bygninger, vil du kunne oppleve av en klokke med Multi-Band GNSS leverer bedre resultater.


Kart

Både Garmin Fenix 7 vs. COROS VERTIX 2 tilbyr gode kart for hele verden, men det er kun Garmin som tilbyr sving-for-sving navigering. Denne forskjellen kan være avgjørende for hvilken av de to klokkene som er riktig for deg. Kartene er nemlig superflotte og detaljerte, og de dekker både gater/veier, bygninger og topografi i terrenget. Garmin er foreløpig alene om å tilby stedsnavn og gatenavn, og ikke minst å navigere etter en bestemt adresse eller POIs (Point Of Interest).

Det er enkelt å laste opp ruter til begge klokkene, men som nevnt vil kun Garmin Fenix 7 gi deg sving-for-sving navigering å varsle deg om når du går feil på stien. COROS VERTIX 2 har tegnet opp stien du skal gå på kartet, men gir ikke beskjed om du går feil, slik at du selv må passe på at du følger riktig vei.

Både Garmin og COROS kommer forhåndsinstallert med kart for området du kjøpte klokken i (Europa), men det er gratis å laste ned kart over hele verden fra de respektive hjemmesidene. Garmin er foreløpig den eneste produsenten som lar deg legge inn kart fra tredjeparts leverandører slik at du kan få helt andre kart enn det Garmin tilbyr. Det er også mulig å ha flere kart installert samtidig, og deretter aktivere/deaktivere de ulike kartene ved behov.

Begge klokkene har ruteplanleggere innebygd i appen slik at du kan opprette ruter å sende til klokken.


Trening

Begge klokkene er solide treningsverktøy, men Garmin har en «edge» når det kommer til funksjoner. Garmin tilbyr avanserte treningsfunksjoner som PacePro, ClimbPro, Popularitetsruting, Real-Time Stamina, Løyper med rundreise, Up Ahead, Around Me, Daglige Treningsforslag, Virtuell Partnere/Racer, og mye mer. Dette er funksjoner som helt konkret hjelper deg til å det best mulig på trening og konkurranse, og ikke minst å planlegge en løpsstrategi underveis slik at du enklere kan planlegge en løpsstrategi. Klokke vil også kunne hjelpe deg å finne interessante ruter i nærområdet kun ved hjelp av kartet på klokka og informasjonen som ligger lagret i der.

COROS har ikke på langt nær like mange treningsfunksjoner, selv om den stadig utvides med nye funksjoner etter hvert som klokken oppdateres med ny programvare. VERTIX 2 måler dog alt du trenger av puls, tid, hastighet, distanse, høydemetre, etc., og det med god nøyaktighet, og ikke minst har du mulighet til å stille enkle intervaller.

COROS VERTIX 2 tilbyr også integrert kraftmålingen direkte i klokka, samt tilgang til en rekke rekke treningsøkter og programmer for styrketrening, løping, sykling og svømming gjennom appen/nettsiden. Når klokka lærer deg å kjenne, vil den gi deg estimerte sluttider på distanser som 5 km, 10 km, 21 km og 42 km, samt beregne treningseffekt og restitusjonstid. Bruker du klokka til styrketrening, vil den ved hjelp av et «varmekart» vise deg hvilke muskelgrupper som er trent etter hvert som du har fullført de ulike øvelsene på planen.

Når det kommer til aktivitetsprofiler har Garmin et relativt mye større arsenal å velge blant, men dette bør strengt tatt ikke avgjøre hvilken klokke du skal velge. Hvis ikke VERTIX 2 viser den bestemte «padle tennisen» din, eller golfen, så kan du benytte Gym Cardio eller GPS Cardio. Du får uansett mulighet til å tilpasse skjermbildene og datafeltene selv.


Trenings- og restitusjonsanalyse

Garmin har tilbudt en form for avansert trenings- og restitusjonsanalyse i mange år, mens COROS senere har kommet på banen med COROS EvoLab. Der Garmin benytter algoritmer og funksjoner hentet fra Firstbeat – en seriøst og velkjent aktør innen analyse og behandling av pulsdata, så har COROS stablet sitt eget team på beina. Hvilken plattform som er best, er egentlig umulig å si, men undertegnede drister seg likevel til å si at Garmin (fremdeles) har en ekstra «edge».


Aktivitet og helse

Både Garmin Fenix 7 vs. COROS VERTIX 2 måler pulsen din 24/7, og er også i stand til å samle inn en rekke interessant info om helsen din. Garmin er definitivt ledende og kan registrere nesten alt du foretar og ikke foretar deg, inkludert følgende:

Puls, oksygenmetning, respirasjonsrate (pustefrekvens), kaloriforbruk, estimert væsketap, Body Battery (kroppsressurser) målt på en skala fra 0-100 der 100 indikerer fulle batterier, stressnivå fra 0-100, intensitetsminutter, estimert distanse og antall høydemeter tilbakelagt, avansert søvnsporing med dypere søvnanalyse og en søvnscore for nattens søvn, varsler om unormal hjerterytme (høy/lav), estimert VO2-maks nivå og estimert kondisjonsalder basert på nåværende treningstilstand.

COROS VERTIX 2 gjør registrer også en del del data, men på langt nær like mye som Garmin Fenix 7. VERTIX 2 sin lille fordel er at den har mulighet til å utføre en enkel EKG, selv om dette ikke er en godkjent EKG måling. Du vil kunne se grafen som illustrer hjerterytmen, men du får ingen vurdering. Forhåpentligvis kan COROS ta dette et steg videre slik at de får godkjent dette til bruk i klokkene.

COROS VERTIX 2 måler følgende:
Puls, oksygenmetning, kaloriforbruk, estimert distanse og antall høydemeter tilbakelagt, avansert søvnsporing med dypere søvnanalyse og en søvnscore for nattens søvn, estimert VO2-maks nivå og estimert kondisjonsalder basert på nåværende treningstilstand. 

Merk at flere av funksjonene til COROS kun er synlig i appen, men Fenix 7 gir deg nesten all info rett på klokka.


Smartklokkefunksjoner

Ingen av disse klokkene er rene smartklokker, men de gjør likevel en god jobb med å dekke det mest grunnleggende behovet. Garmin har en solid bakgrunn med å lage nyttige funksjoner, og Fenix 7 støtter både trådløs betaling via Garmin Pay, offline streaming av musikk via Spotify, Deezer og Amazon, støtte for smartvarsler (mulighet til å svare på meldinger dersom du har Android), samt en rekke enkle apper som kan gi deg nyttig informasjon om alt fra vær, kalender, egen helse, etc.. Garmin har også en egen «app butikk» der du kan laste ned flere urskiver, aktivitetsprofiler, widgets, datafelter, etc..

COROS VERTIX 2 støtter smartvarsler og lar deg lagre musikk direkte på klokken, men det er ingen mulighet til å streame musikk fra Spotify, betale trådløst, eller laste ned ekstra apper. Her får du kun det aller mest grunnleggende, og COROS prioriterer å fokusere på det de mener er viktigst brukerne deres.


Programvare

Garmin har produsert klokker og computere i mange år og har en meget godt etablert programvare plattform både på mobil og i nettversjon. Garmin Connect appen gir deg oversikt over, bokstavelig talt, enormt mye, men du får også mulighet til å tilpasse appen slik at du kun ser det du helst ønsker å se. I Garmin Connect får du full oversikt over egen aktivitet, trening, søvn og egen helse, mulighet til å melde på konkurranser og å utfordre andre Garmin-brukere og venner, og ikke minst planlegge ruter som du kan sende til klokken som senere vil guide deg. Garmin Connect tilbyr også en rekke gratis treningsøkter og treningsprogrammer til både løping, sykling og styrketrening, og det finnes enn nettbasert versjon som gir deg alt i større og mer oversiktlig form.

COROS har på sin side utelukkende holdt seg til en enkel app, COROS app, fra oppstarten og helt til relativt nylig. Nå har selskapet fått på plass en nettversjon som er under utarbeiding, og som skal reflektere informasjonen fra appen. COROS appen vil i likhet med Garmin Connect gi deg oversikt over trening, aktivitet og søvn, og du kan velge blant flere treningsøkter og treningsprogrammer som hentes via COROS sin hjemmeside. Det er dog ingen mulighet til å delta i konkurranser og utfordringer.

Garmin Connect App


COROS AppTestet grundig

Dersom du fremdeles er i tvil så anbefales det å lese den grundige testen av Garmin Fenix 7 Sapphire Solar herog ikke minst testen av Test: COROS VERTIX 2


Garmin Fenix 7


Kjøp Garmin Fenix 7
Garmin Fenix 7 Sapphire Solar
Garmin Fenix 7 Sapphire Solar

Product Name: Garmin Fenix 7 Sapphire Solar

Brand: Garmin

Offer price: fra 7599 - 14149

Currency: NOK

Konklusjon

Garmin Fenix 7 – serien står igjen som en liten revolusjon blant multisportklokkene. Fenix 7-serien er så kraftig, så full av funksjoner, så ekstremt allsidig, og så enkel i bruk, at de troner øverst på en suveren førsteplass der neste pallplass starter på nummer 10.

Med støtte for Multi-Band GNSS i Sapphire-modellene, TopoActive-kart for hele verden, en meget god optisk pulssensor, et hav av nyttige treningsfunksjoner og aktivitetsprofiler, avansert trenings- og restitusjonsanalyse som hjelper deg å trene/hvile riktig, og et brukergrensesnitt som gjør betjeningen til en lek, innfrir Garmin Fenix 7 på samtlige områder. Det hadde kanskje vært enklere for Garmin og oppsummere hva klokken ikke har i produktbeskrivelsen, enn å forklare alt den faktisk har å tilby.

Hvis du sitter på gjerdet og vurderer å bytte ut en aldrende pulsklokke, eller allerede eier en Fenix 6 Pro og ønsker å oppleve hvordan touchskjermen kan nesten revolusjonere bruken av en klokke alene, så kan du med god grunn hoppe ned fra gjerdet å kjøpe nye Garmin Fenix 7 Sapphire Solar. Dette er ikke bare et rått treningsverktøy, men en verdifull treningskamerat.

Overall
96%
96%
 • Brukervennlighet - 100%
  100%
 • Treningsfunksjoner - 95%
  95%
 • Batteritid - 100%
  100%
 • Programvare (nett/mobil) - 95%
  95%
 • Optisk pulsmåling - 90%
  90%
 • GNSS (Nøyaktighet sporing) - 95%
  95%
 • Verdi for pengene - 95%
  95%

Pros

 • Robust design, men likevel elegant.
 • TopoActive-kart for hele verden.
 • Enkelt brukergrensesnitt.
 • Meget responsiv og god touchskjerm + 5 knapper.
 • Kommer i tre ulike størrelser (42mm, 47mm og 51mm).
 • Innebygd lagring for musikk/offline streaming av Spotify.
 • Trådløs betaling (Garmin Pay).
 • Lang batteritid.
 • Multi-Band GNSS gir utrolig nøyaktig satellittsporing.
 • Lynrask til å finne satellittsignalet.
 • ELEVATE 4.0 pulssensoren er meget god. Måler også oksygenmetning i blodet.
 • Integrert løpskraft uten behov for eksterne sensorer.
 • Avansert trenings- og restitusjonsanalyse for siste 28 dager.
 • Støtter et hav av aktivitetsprofiler.
 • Sikkerhets- og sporingsfunksjon via tilkobling til mobilen.
 • Oversiktlig og rikholdig app og nettjeneste (Garmin Connect)
 • Enormt mange nyttige treningsverktøy som kan hjelpe deg å bli bedre til å løpe, sykle, svømme, etc..
 • Real-Time Stamina viser deg hele tiden hvor mye ressurser du har tilgjengelig ved på basert på intensiteten på treningen der og da.
 • Animerte styrkeøvelser direkte på klokka. HIIT-trening med mange ulike treningsformer.
 • Gratis treningsprogrammer, treningsøkter og dynamiske treningsprogrammer som endrer seg ut i fra din personlige formutvikling.
 • Meget nøyaktig aktivitetsmåling (skritt, søvn, energiressurser, stress, m.m.).
 • God støtte for smartvarsler, samt tilgang til små apper som utvider klokkens funksjonalitet.
 • Lommelykt på Garmin Fenix 7X modellene.

Cons


COROS VERTIX 2


Kjøp COROS VERTIX 2
COROS VERTIX 2
COROS VERTIX 2

Product Name: COROS VERTIX 2

Brand: COROS

Offer price: 7399

Currency: NOK

Konklusjon

Den koster mye, og den er mye, men COROS VERTIX 2 tilbyr også en kombinasjon av funksjonalitet og brukervennlighet som vil tilfredsstille selv de mest kravstore brukerne.

Med Multi-Band GNSS, et hav av ulike sensorer og fargekart for hele verden, klarer VERTIX 2 å levere høy presisjon, kombinert med en overlegent god batteritid. Designet er gjennomtenkt og mer solid enn en panservogn, og kombinasjonen av touchskjerm og en overdimensjonert dreibar krone gjør betjeningen enkel. Legger du til COROS sin nye plattform for trenings- og restitusjonsanalyse, samt de mange treningsøktene og treningsprogrammene du kan velge blant, har du et verktøy som kan hjelpe deg til å både trene bedre og smartere.

Du får ikke like mange funksjoner som med Garmin Fenix-, epix- eller Forerunner-modellene, men du får likevel veldig mye.

Overall
85%
85%
 • Brukervennlighet - 90%
  90%
 • Treningsfunksjoner - 80%
  80%
 • Batteritid - 95%
  95%
 • Programvare - 80%
  80%
 • Optisk pulsmåling - 80%
  80%
 • GNSS (nøyaktighet på sporing) - 95%
  95%
 • Verdi for pengene - 75%
  75%

Pros

 • Solid byggekvalitet og premium design.
 • Svært nøyaktig GPS. Middels god pulssensor.
 • Enkel betjening via en dreibar krone og touchskjerm.
 • Stor og flott skjerm.
 • Gode kart med enkel navigering.
 • Brødsmuleruting med sving-for-sving navigering.
 • Måler mange ulike aktivitets- og helsedata, inkludert HRV.
 • Svært god batteritid.
 • Omfattende trenings- og restitusjonsanalyse.

Cons

 • Mangler betalingsfunksjon (Garmin Pay).
 • Ingen Strava Live Segments.
 • Ingen mulighet for streaming av musikk.
 • Mangler gatenavn/stedsnavn på kart.
 • Unøyaktig søvnmåling.

Del gjerne:

Featured image for “Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene”

Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene

Er du på utkikk etter nye løpesko? Denne store testen og guiden vil forhåpentligvis hjelpe deg. Her er test og…
Featured image for “Test av pulsklokker – Best i test pulsklokke og smartklokke”

Test av pulsklokker – Best i test pulsklokke og smartklokke

Mer enn 100 modeller testet! Ny pulsklokke, men vet ikke hvilken du skal velge? Denne guiden og gigantiske testen kan…
Featured image for “Tredemølle – Guide og anbefalinger tredemølle”

Tredemølle – Guide og anbefalinger tredemølle

Hvilken tredemølle er best? Hvor kraftig skal den være? Hva må jeg se etter? Her får du svar på alt…
Featured image for “Romaskin – Guide og anbefalinger”

Romaskin – Guide og anbefalinger

Hvilken romaskin er best? Hvor kraftig skal den være? Hva må jeg se etter? Denne guiden gir deg svar på alt…
Featured image for “Derfor bør du velge Garmin Vivoactive 5”

Derfor bør du velge Garmin Vivoactive 5

Garmin Vivoactive 5 byr på flere av selskapets mest populære funksjoner til en attraktiv pris. Her er 30 grunner til…
Featured image for “Derfor bør du velge Garmin Venu 3”

Derfor bør du velge Garmin Venu 3

Garmin Venu 3 er en av markedets beste klokke for aktivitets- og helsesporing, og i tillegg byr den på en…
Featured image for “Huawei lanserer ny farge av Huawei Watch GT 4”

Huawei lanserer ny farge av Huawei Watch GT 4

Huawei Watch GT 4 Rainforest Green GMT er Huawei sin nyeste modell og viser at selskapet tar bærekraft og miljøbevissthet…
Featured image for “HOKA lanserer Cielo X1 – Toppmodell bygget for høy hastighet”

HOKA lanserer Cielo X1 – Toppmodell bygget for høy hastighet

HOKA lanserer et nytt flaggskip i selskapets produktlinje; HOKA Cielo X1 – en løpesko designet for maksimal flyt, fart og…
Featured image for “Dette er gjennomsnittlig HRV for ulike aldre og kjønn”

Dette er gjennomsnittlig HRV for ulike aldre og kjønn

Studie viser hvordan HRV endrer seg med alder, kjønn og sykdom, og hva gjennomsnitlig HRV-verdi er for ulike kjønn og…
Featured image for “Suunto lanserer Suunto Sonic hodetelefoner og nye farger for Suunto Race”

Suunto lanserer Suunto Sonic hodetelefoner og nye farger for Suunto Race

Suunto har lansert de nye hodetelefonene Suunto Sonic og nye farger for multisportklokken Suunto Race. Her er det du må…
Featured image for “COROS oppdatering gir løpstest, stressovervåkning og velværesjekk”

COROS oppdatering gir løpstest, stressovervåkning og velværesjekk

COROS har lansert en stor oppdatering til en rekke av sine pulsklokker. Den nye oppdateringen bringer med seg en løpstest,…
Featured image for “Et kritisk syn på pulsklokken og ulike helseparametere”

Et kritisk syn på pulsklokken og ulike helseparametere

Lar du deg stresse over at pulsklokka viser manglede antall skritt, dårlig søvn, lav Body Battery, synkende HRV, eller høyt…
Featured image for “Samsung annonserer Galaxy Ring – selskapets første smartring!”

Samsung annonserer Galaxy Ring – selskapets første smartring!

Smartringer har i løpet av få år blitt svært populære produkter, og endelig har Samsung avslørt deres første smartring –…
Featured image for “Stor oppdatering til utvalgte Garmin-klokker”

Stor oppdatering til utvalgte Garmin-klokker

Garmin har startet utrullingen av 2024 Q1 oppdateringen til en rekke klokker. Beta programvare 16.10 inneholder en rekke nye funksjoner…
Featured image for “Amazfit Helio – En smartring laget for å optimalisere prestasjon”

Amazfit Helio – En smartring laget for å optimalisere prestasjon

Amazfit har dratt sløret av sin første smartring, Amazfit Helio, under årets CES 2024 i Las Vegas. Her er det…
Featured image for “Jabra Elite 10 og Elite 8 Active blir enda bedre via to programvareoppdateringer”

Jabra Elite 10 og Elite 8 Active blir enda bedre via to programvareoppdateringer

To av selskapets beste trådløse ørepropper, Jabra Elite 10 og Jabra Elite 8 Active, blir oppdatert med bedre støydemping, HearThrough…
Featured image for “Casio G-Shock GPR-H1000 er den tøffeste aktivitetsmåleren på markedet”

Casio G-Shock GPR-H1000 er den tøffeste aktivitetsmåleren på markedet

Hvis MacGyver, Indiana Jones og James Bond skulle dannet en trio og lansert en klokke, så hadde det vært G-Shock…
Featured image for “Polar lanserer tett samarbeid med nye Sennheiser ørepropper”

Polar lanserer tett samarbeid med nye Sennheiser ørepropper

Polar har kunngjort et spennende samarbeid med det Sennheiser som lanserer nye Sennheiser MOMENTUM Sport ørepropper med Polar-teknologi på innsiden.…
Featured image for “Garmin lanserer ny versjon av Garmin Connect”

Garmin lanserer ny versjon av Garmin Connect

Garmin har presentert et nytt design for sin Garmin Connect app. Det nye oppdateringen fokuserer på et enklere, mer oversiktlig…
Featured image for “Nyhet: Garmin Lily 2”

Nyhet: Garmin Lily 2

Garmin har lansert oppfølgeren til den moteriktige klokken Garmin Lily. Garmin Lily 2 er designet for kvinner og kombinerer stilsikkerhet…
Featured image for “Nyhet: Garmin HRM-Fit”

Nyhet: Garmin HRM-Fit

Garmin lanserer sitt første pulsbelte designet for kvinner! Garmin HRM-Fit tar alle de gode egenskapene til HRM-Pro og lar deg…
Featured image for “Slik får du kart på Garmin-klokker som egentlig ikke støtter det”

Slik får du kart på Garmin-klokker som egentlig ikke støtter det

Eier du en Garmin-klokke som ikke støtter kart? Komoot gjør det mulig å få kart på en rekke Garmin-enheter som…