Test: Icebug Pytho6 BUGrip

27. desember, 2023 (oppdatert 4. april 2024)

Featured image for “Test: Icebug Pytho6 BUGrip”

Icebug Pytho6 BUGrip byr på spikerfeste på snø, is og holkeføre, og i tillegg en komfortabel, sikker og allsidig passform.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

Icebug Pytho6 BUGrip – Spikerfeste

Icebug er mest kjent for å lage piggsko, men sannheten er at de lager både piggsko, tursko, løpesko – med og uten pigger.

Icebug Pytho6 BUGrip er et godt eksempel. Denne skoen kommer med Icebug sin anerkjente BuGrip yttersåle med 16 dynamiske stålpigger med tupp av karbidstål jevnt fordelt over hele sålen, samtidig som knastene er dype og store. Dette gir ikke bare spikerfeste på ren is og snø, men de tåler også mengder av juling før vi i det hele tatt kan snakke om slitasje. Sannsynligvis er det det vannavstøtende overdelen som ryker først, selv om også denne er solid kvalitet og har høy slitestyrke. Ytterstoffet er såpass glatt at det hindrer snø i å feste seg, og den tåler en god del fukt før du blir våt på innsiden.

Vekten på 320 gram i herremodell (str. 42) er relativt høy, men det merkes ikke i det hele tatt når skoen er på foten. Faktisk fremstår skoen mye lettere takket være den tynne overdelen som likevel byr på god beskyttelse. Skoen er ekstra forsterket med en kraftig tåkappe i front, samt TPU-forsterkninger på nedre del av skoen og oppover hælen. Dette bidrar også til økt vridningsstabilitet og støtte.

Icebug Pytho6 BUGrip kommer også i en GORE-TEX utgave der membranen her helt vanntett, men mister noe av pusteegenskapene. I tillegg er den tilgjengelig i en piggfri utgave under navnet Icebug Pytho6 RB9X. Denne modellen er i større grad beregnet på løping i terrenget, men RB9X sålen er såpass god på sleipt og glatt underlag at den bør vurderes om du ikke liker å løpe i piggsko.

Icebug Pytho6 BUGrip har fokus på komfort og trygghet. Passformen er middels bred med en romslig tåboks som tillater litt tykkere sokker og bevegelse i front. Overdelen er dog noe stivere enn materiale på for eksempel Icebug NewRun BUGrip som byr på enda høyere komfort rett ut av esken. I starten er faktisk membranen på Pytho6 såpass stiv at den nesten knirker når du bøyer foten, men dette går seg heldigvis raskt til, og skoen blir mye bedre etterhvert som du bruker den.

Mellomsålen består av EVA som ikke er veldig spennende i seg selv, men det er fast, slitesterkt og påvirkes i liten grad av kulde. Dempingen er helt middels, mens responsen ikke er veldig fremtredende. Det merkes at dette er en sko for vinterløping der snøen i seg selv fungerer som et dempende medium. Ønsker du en piggsko med litt med demping og komfort anbefales heller Icebug NewRun BUGrip. Dette er en piggsko beregnet for løping på hardt underlag som asfalt. Til gjengjeld er grepet på Icebug Pytho6 BUGrip mye bedre når det er mer snø.

For ekstra trygghet er sålen avstivet sideveis slik at du får god kontakt med underlaget når du sparker i fra, samt støtte sideveis når du løper. Refleks på baksiden og i logoene på siden gjør det lettere å bli sett i mørket.


Stort fokus på bærekraft

Icebug har et stort fokus på bærekraft og benytter en stor mengde resirkulert materiale i alt fra mellomsåle, fôr på innsiden, lisser og innleggssåle. Overdelen er laget av 100% resirkulert PET polyester.


Passform og tilgjengelighet

Icebug Pytho6 BUGrip er normale i størrelsen og middels bred til bred i passformen. Det anbefales å velge din vanlige størrelse. Skoen er tilgjengelig i herre- og damemodell i tre ulike farger (Dark Blue/Mint, Lime/Mint, Mango/Black).


En oversikt over alle løpesko som er testet på Pulssonen.no finner du her. Ønsker du en kraftigere tursko/gåsko med pigger, så kan du sjekke disse skoene som er testet fra Icebug tidligere.

For enda mer info hva du bør se etter ved kjøp av løpesko, kan du se denne omfattende guiden dette må du vite før du kjøper nye løpesko.


Fakta

  • Dropp (herre/dame): 9 mm
  • Vekt (herre/dame): 320 g / 262 g

Konklusjon


Icebug Pytho6 BUGrip
Icebug Pytho6 BUGrip

Product Name: Icebug Pytho6 BUGrip

Brand: Icebug

Offer price: 1999

Currency: NOK

Konklusjon

Icebug Pytho6 BUGrip er nok en solid løpesko beregnet på vinterbruk og løping på is og snø. Icebug har lang erfaring med å lage piggsko, og viser at de ønsker å ha modeller for alle type brukere.

Der Icebug NewRun BUGrip er best for deg som ønsker å løpe på vei, er Icebug Pytho6 BUGrip bedre på variert og ujevnt underlag som sti, traktorveier, løst underlag og når du ønsker en litt bedre beskyttet sko. Den er ikke like komfortabel i bruk som asfaltskoen NewRun BUGrip, men disse er uansett til ulike typer bruk.

Det finnes ingen garanti mot å skli på isen når du er ute og løper på vinteren, men Icebug Pytho6 BUGrip er i hvert fall en av de beste sikringene du kan ta i bruk for å motvirke det.

Overall
90%
90%

Pros

  • Romslig og komfortabel passform.
  • 16 solide pigger for spikerfeste.
  • Dype knaster gir godt grep på løsere underlag.
  • God sideveis støtte.
  • Vannavstøtende overdel som puster godt.
  • Refleksdetaljer på sidene og bak.
  • Utstrakt bruk av resirkulert materiale.

Cons

  • Litt stiv overdel, men den går seg inn etterhvert.

Del gjerne:

Featured image for “Test: ASICS GEL-Kayano 31”
21. juni 2024 | Løpesko

Test: ASICS GEL-Kayano 31

ASICS GEL-Kayano 31 viderefører den gode dempingen og trygge plattformen fra Kayano 30 og oppgraderes med en ny og bedre overdel og enda bedre grep.
Les mer
Featured image for “Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene”
21. juni 2024 | Guider

Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene

Er du på utkikk etter nye løpesko? Denne store testen og guiden vil forhåpentligvis hjelpe deg. Her er test og anbefalinger av årets løpesko/joggesko.
Les mer
Featured image for “Test: Salomon Phantasm 2”
15. juni 2024 | Løpesko

Test: Salomon Phantasm 2

Salomon Phantasm 2 henter inspirasjon fra superskoen i S/Lab-serien og leverer en rask og velbalansert løpesko til trening og konkurranse.
Les mer
Featured image for “Test: Salomon Aero Glide 2”
12. juni 2024 | Løpesko

Test: Salomon Aero Glide 2

Salomon Aero Glide 2 viderefører den gode allrounderskoen fra første generasjon, og gjør den enda mer komfortabel.
Les mer
Featured image for “Test: Dynafit Alpine DNA 2”
6. juni 2024 | Sko

Test: Dynafit Alpine DNA 2

Dynafit Alpine DNA 2 leverer en lett, rask, godt dempet, allsidig og tøff sko som umiddelbart legger lista for en av årets beste og mest allsidige terrengsko.
Les mer
Featured image for “Test: Dynafit Ultra 100”
6. juni 2024 | Sko

Test: Dynafit Ultra 100

Dynafit Ultra 100 gjør langløp i terrenget både komfortabelt og trygt. Her får du plenty av demping, suveren beskyttelse og overbevisende godt grep.
Les mer
Featured image for “Test: Icebug Eli RB9X”
22. mai 2024 | Fjellsko/Tursko

Test: Icebug Eli RB9X

Icebug Eli RB9X er så komfortabel og elegant at du gleder deg til å ta den på å bruke mest mulig gjennom sommerhalvåret.
Les mer
Featured image for “Test: HOKA Kawana 2”
16. mai 2024 | Løpesko

Test: HOKA Kawana 2

HOKA Kawana 2 tar allsidigheten som gjorde forgjengeren så populær, og forbedrer viktige punkter som gjør den enda mer komfortabel.
Les mer
Featured image for “Test: VJ MAXx2”
8. mai 2024 | Sko

Test: VJ MAXx2

VJ MAXx2 byr på en ekstremt veldempet og responsiv mellomsåle, kombinerer med kanskje verdens beste yttersåle, og leverer en nydelig totalpakke av en løpesko!
Les mer
Featured image for “Test: ASICS METASPEED Sky Paris”
6. mai 2024 | Løpesko

Test: ASICS METASPEED Sky Paris

ASICS METASPEED Sky Paris og Edge Paris er ikke bare lett, leken og rask, men de hjelper deg også til å perfeksjonere løpesteget- uansett hva slags løper du er.
Les mer
Featured image for “Test: Salomon Genesis”
2. mai 2024 | Sko

Test: Salomon Genesis

Salomon Genesis er kanskje den morsomste og mest allsidige terrengskoen fra Salomon til nå. Genesis er ikke bare rask, men også imponerende komfortabel.
Les mer
Featured image for “Test: VJ Lightspeed”
11. april 2024 | Sko

Test: VJ Lightspeed

VJ Lightspeed er sannsynligvis en av de beste terrengskoene for deg som ønsker en sko for høy presisjon, ekstremt grep, lav vekt og god respons.
Les mer