Test: Mizuno Wave Rider GTX

6. desember, 2023 (oppdatert 8. mars 2024)

Featured image for “Test: Mizuno Wave Rider GTX”

GORE-TEX favoritten har fått ny overdel og yttersåle og er enda bedre enn tidligere. Mizuno Wave Rider GTX er ikke bare en god løpesko, men også en flott tursko.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

Mizuno Wave Rider GTX – faoritten i ny drakt

I 2022 kunne Mizuno by på et av parene som skulle bli mine favorittsko i det kommende året – Mizuno Wave Rider GTX – og nå er de her i en ny og lettere drakt. Forgjengeren opplevdes aldri tung med sine 310 gram, mens nykommeren er slanket til 295 gram.

Det er ingen enorme endringer på Mizuno Wave Rider GTX – heldigvis – for her var og er det lite å rette på. Mizuno Wave Rider GTX bygger på den populære allrounderen Mizuno Wave Rider, men kommer som navnet tilsier med en vanntett GORE-TEX membran, og er i tillegg optimalisert for og brukes i terrenget.

Mellomsålen er den samme med MIZUNO ENERZY i hele mellomsålen for en god miks av demping og respons, mens den tradisjonelle Wave-platen sørger for ekstra snert i frasparket og en mer stabil plattform. Droppet på 12 mm oppleves mindre enn det er, og selv om det bidrar til å få deg frem på tå, så oppleves skoen stødig så lengde du holder deg til relativt kompakt underlag som asfalt, grus, sti og lett terreng. Det hadde derimot vært spennende om Mizuno hadde økt mengden skum i forfoten mot et redusert dropp, for skoen kan til tider kjennes litt «tynn» ut når du løper mye på forfot, eller løper på steiner og andre spisse gjenstander.

Overdelen er fornyet, og selv om ikke Mizuno skriver noe om materialvalget, så er det lett å merke at det både er mykere og mer fleksibelt enn tidligere. Dette gir ikke bare en bedre passform, men også bedre pusteevne. En annen ting som er verdt å nevne er at skitt og gjørme ikke fester seg like lett som tidligere.

Det siste som er nytt er yttersålen. Mønsteret med middels dype knaster vinklet i ulike retninger er det samme, men X10 gummien er byttet ut med den helt nye Wgrip-blandingen som gir bedre friksjon på utfordrende overflater som våte steiner og røtter. Slitestyrken er også god.

Noe av det som gjør Mizuno Wave Rider GTX så bra, er at den fungerer like godt til å løpe en tur i skogen, på fine stier, lett fjellterreng, snøkledde veier, som en helt «vanlig» sko til tur og hverdag. Når regnet høljer ned, er det behagelig å kunne komme på jobb/skole/butikk/etc.. med tørre føtter. Her er Mizuno Wave Rider GTX gode, og det er de egentlig på det meste. Det er ikke en superrask sko, og du bør ikke utfordre den på teknisk krevende terreng (da blir den for ustabil), men det er en godt balansert sko som egner seg til mye.

Mizuno har lyktes i begge sine oppgraderinger, selv om jeg gjerne skulle sett mer demping i forfot, og at det begynner å bli en dyr sko med sine 2300 kr.


Passform og tilgjengelighet

Mizuno Wave Rider GTX er normale i lengden med en middels bred til bred tåboks. Skoen er tilgjengelig i både herre- og damemodell i et stort utvalg størrelser. Veiledende utsalgspris ligger på 2300 kr.


En oversikt over alle løpesko som er testet på Pulssonen.no finner du her. Topplisten med de beste modellene finner du her – Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene.

For enda mer info hva du bør se etter ved kjøp av løpesko, kan du se denne omfattende guiden dette må du vite før du kjøper nye løpesko.


Fakta

  • Dropp (herre/dame): 12 mm
  • Vekt (herre/dame): 295 g / 245 g

Konklusjon


Mizuno Wave Rider GTX
Mizuno Wave Rider GTX

Product Name: Mizuno Wave Rider GTX

Brand: Mizuno

Offer price: 2300

Currency: NOK

Konklusjon

Mizuno Wave Rider GTX var en av fjorårets favoritter takket være de gode allround egenskapene, gode slitestyrken og ikke minst den vanntette GORE-TEX membranen. Årets utgave er hakket bedre, og leverer en bedre passform og bedre grep på relativt kompakt underlag som asfalt, grus, sti og lett terreng.

Hvis du leter en vanntett sko som kan brukes til alt fra løping i regn og våte forhold, til løp og tur om vinteren, og ikke minst som en vanlig sko til tur og hverdags, så har du akkurat beskrevet Mizuno Wave Rider GTX.

Overall
90%
90%

Pros

  • Komfortabel og allsidig og passform.
  • Slitesterk og stødig overdel.
  • Fungerer like godt på asfalt som på sti/lett terreng.
  • God demping.
  • Godt grep.
  • Vanntett (sjokk…).
  • Stort fokus på miljø og bærekraftig produksjon.

Cons

  • Savner mer demping i forfot.

Del gjerne:

Featured image for “Test: ASICS GEL-Kayano 31”
21. juni 2024 | Løpesko

Test: ASICS GEL-Kayano 31

ASICS GEL-Kayano 31 viderefører den gode dempingen og trygge plattformen fra Kayano 30 og oppgraderes med en ny og bedre overdel og enda bedre grep.
Les mer
Featured image for “Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene”
21. juni 2024 | Guider

Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene

Er du på utkikk etter nye løpesko? Denne store testen og guiden vil forhåpentligvis hjelpe deg. Her er test og anbefalinger av årets løpesko/joggesko.
Les mer
Featured image for “Test: Salomon Phantasm 2”
15. juni 2024 | Løpesko

Test: Salomon Phantasm 2

Salomon Phantasm 2 henter inspirasjon fra superskoen i S/Lab-serien og leverer en rask og velbalansert løpesko til trening og konkurranse.
Les mer
Featured image for “Test: Salomon Aero Glide 2”
12. juni 2024 | Løpesko

Test: Salomon Aero Glide 2

Salomon Aero Glide 2 viderefører den gode allrounderskoen fra første generasjon, og gjør den enda mer komfortabel.
Les mer
Featured image for “Test: Dynafit Alpine DNA 2”
6. juni 2024 | Sko

Test: Dynafit Alpine DNA 2

Dynafit Alpine DNA 2 leverer en lett, rask, godt dempet, allsidig og tøff sko som umiddelbart legger lista for en av årets beste og mest allsidige terrengsko.
Les mer
Featured image for “Test: Dynafit Ultra 100”
6. juni 2024 | Sko

Test: Dynafit Ultra 100

Dynafit Ultra 100 gjør langløp i terrenget både komfortabelt og trygt. Her får du plenty av demping, suveren beskyttelse og overbevisende godt grep.
Les mer
Featured image for “Test: Icebug Eli RB9X”
22. mai 2024 | Fjellsko/Tursko

Test: Icebug Eli RB9X

Icebug Eli RB9X er så komfortabel og elegant at du gleder deg til å ta den på å bruke mest mulig gjennom sommerhalvåret.
Les mer
Featured image for “Test: HOKA Kawana 2”
16. mai 2024 | Løpesko

Test: HOKA Kawana 2

HOKA Kawana 2 tar allsidigheten som gjorde forgjengeren så populær, og forbedrer viktige punkter som gjør den enda mer komfortabel.
Les mer
Featured image for “Test: VJ MAXx2”
8. mai 2024 | Sko

Test: VJ MAXx2

VJ MAXx2 byr på en ekstremt veldempet og responsiv mellomsåle, kombinerer med kanskje verdens beste yttersåle, og leverer en nydelig totalpakke av en løpesko!
Les mer
Featured image for “Test: ASICS METASPEED Sky Paris”
6. mai 2024 | Løpesko

Test: ASICS METASPEED Sky Paris

ASICS METASPEED Sky Paris og Edge Paris er ikke bare lett, leken og rask, men de hjelper deg også til å perfeksjonere løpesteget- uansett hva slags løper du er.
Les mer
Featured image for “Test: Salomon Genesis”
2. mai 2024 | Sko

Test: Salomon Genesis

Salomon Genesis er kanskje den morsomste og mest allsidige terrengskoen fra Salomon til nå. Genesis er ikke bare rask, men også imponerende komfortabel.
Les mer
Featured image for “Test: VJ Lightspeed”
11. april 2024 | Sko

Test: VJ Lightspeed

VJ Lightspeed er sannsynligvis en av de beste terrengskoene for deg som ønsker en sko for høy presisjon, ekstremt grep, lav vekt og god respons.
Les mer