Test: Shokz OpenRun Pro 2

12. oktober, 2024 (oppdatert 12. oktober 2024)

Featured image for “Test: Shokz OpenRun Pro 2”

Shokz OpenRun Pro 2 byr på enda bedre lyd enn forgjengeren, og er med sin sikre og komfortable passform som skapt for å lytte til musikk under trening.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


Viktigste fakta

  • Type: «Open-ear» med beinledningsteknologi.
  • Tilkobling: Bluetooth 5.3
  • Lydkodek: SBC
  • Batteritid: 10 timer. 5 min hurtiglading gir 2,5 time.
  • Vanntetthet: IP55 (svette- og sprutsikre).
  • Vekt: 30 g
  • Farger: Svart, Oransje
  • Pris: 2 499,-,-

Shokz OpenRun Pro 2 – Bedre lyd og bedre samtalekvalitet

Shokz OpenRun Pro 2 er den nyeste modellen fra Shokz sin serie av hodetelefoner med et åpent-øre-design. Den åpne øregangen er et resultat av at OpenRun Pro benytter såkalt beinledningsteknologi. Beinledningsteknologi sender lyd gjennom kinnbeina dine og direkte inn i det indre øret slik at øregangene forblir åpne, og du kan være bedre bevisst om omgivelsene dine og dermed øker sikkerheten under trening.

En annen fordel er at denne teknologien er mindre skadelig for hørselen sammenlignet med tradisjonelle ørepropper som sitter i øret ettersom de ikke direkte sender lyden direkte inn i øregangen


Hva skiller Shokz OpenRun Pro 2 fra OpenRun Pro?

Shokz OpenRun Pro 2 bygger i stor grad videre på den tidligere bestselgeren OpenRun Pro med noen små forbedringer på flere områder.

  • Bedre batteritid: OpenRun Pro 2 har et par timers ekstra brukstid, spesielt under samtaler, noe som gjør den mer pålitelig for lengre økter. Hurtigladingen er også mer effektiv.
  • Forbedret samtalekvalitet: Samtalekvaliteten er forbedret med et nytt oppsett av doble støydempende mikrofoner som skal levere klarere tale, selv i støyfylte omgivelser.
  • Bluetooth-oppgradering: Med Bluetooth 5.3 er forbindelsen mer stabil og energieffektiv, noe som gir en merkbar forbedring i tilkoblingen, særlig når man er i bevegelse.
  • Forbedret lyd: Pro 2 leverer en justert lydprofil som fokuserer på bedre bassrespons, noe som er særlig nyttig for de som liker musikk med dypere toner mens de trener.
  • Enklere lading: OpenRun Pro 2 har fått USB-C inngang for enklere lading sammenlignet med sin forgjenger som benyttet en proprietær ladekabel.

Se også: Test: Shokz OpenRun Pro


Design og passform

Designet til OpenRun Pro 2 ligner sterkt på forgjengeren med den samme lette (kun 30 gram) og fleksible titaniusbøylen som går rundt bak hodet og gir et lett og stabilt grep uten at det føles ubehagelig over tid. Hodetelefonene er ergonomisk utformet og sitter godt på plass selv under intens trening som løping, sykling eller styrketrening. Den store fordelen med dette designet er at du kan høre omgivelsene dine omtrent uansett hvor høyt du spiller musikk.

Shokz OpenRun Pro 2 er tilgjengelig i en standard modell og en mini modell, der den eneste forskjellen er at størrelsen på rammen til «mini» er noe mindre. Det lønner seg å ta mål før du eventuelt bestiller for å sikre at hodesettet sikker riktig. Dersom de blir for store så vil de ikke sitte like godt ettersom de ikke hviler mot bakhodet/nakken.

På bildet under vises Shokz OpenRun Pro i vanlig størrelse (til venstre) og Shokz OpenRun Pro 2 Mini (til høyre).

OpenRun Pro er IP55-klassifisert og tåler svette og regn, men er ikke fullstendig vanntette og bør ikke skylles eller senkes i vann.

Hodesettet leveres med et praktisk oppbevaringsetui (ikke et ladeetui), men etuiet er litt for stort til å ta med på løpeturer. Heldigvis er selve hodesettet så lite, lett og fleksibelt at det enkelt får plass i en jakkelomme. Etuiet er noe kraftigere og bedre enn for forgjengeren, og har nå plass til en ekstra ladekabel på innsiden.


Batteritid og tilkobling

Shokz OpenRun Pro 2 varter opp med solide 12 timers spilletid på en enkelt lading, en merkbar forbedring fra 10 timer i OpenRun Pro. Det kanskje beste er at OpenRun Pro 2 har fått USB-C inngang for enklere lading sammenlignet med sin forgjenger som benyttet en proprietær ladekabel.

En fullading tar om lag 1 time, mens huritgladingen gir deg opptil 2,5 timer bruk etter kun 5 minutters lading.

Når det gjelder tilkobling har Shokz gjort oppgradert OpenRun Pro 2 fra Bluetooth 5.1 til Bluetooth 5.3, som gir en mer stabil tilkobling med mindre energiforbruk og lengre rekkevidde. Dette betyr også at hodetelefonene kobler seg raskere til enheten din og opprettholder en sterk tilkobling, selv i miljøer med mange trådløse signaler. De støtter også multipoint slik at de kan være tilkoblet to enheter og sømløst veksle mellom de.


Støydemping og Hear Through

Som beinledningshodetelefoner tilbyr Shokz OpenRun Pro 2 ikke tradisjonell aktiv støydemping, men ved å la ørene være åpne, gjør de det mulig å oppfatte omgivelsene. Dette er en stor fordel for deg som ønsker å være oppmerksomm på trafikk eller av andre grunner ønsker å være oppmerksom på omgivelsene mens du trener.

Derimot har Shokz forbedret den passive lydisoleringen i mikrofonene, noe som betyr at samtalekvaliteten har blitt bedre, selv i støyende omgivelser. Den doble mikrofonteknologien filtrerer bort mer omgivelsesstøy, noe som gjør samtalene klarere enn før. Dog er de fremdeles ikke anbefalt å bruke disse til lengre samtaler, for lydkvaliteten er langt i fra det du får fra de beste trådløse øreproppene.


Lydkvalitet, lydkodeker, tilpasning av lyd

Shokz OpenRun Pro 2 er utstyrt med 10. generasjons Shokz TurboPitch™-teknologi, som gir en dypere bass og mer definerte mellomtoner sammenlignet med OpenRun Pro. I tillegg benytter de den samme CoreCushion-teknologien som består av to ekstra basshøyttalere plassert i transduserne for å gi dypere og kraftigere bass, samtidig som den nyeste modellen skal gi mindre vibrasjoner enn forgjengeren. Vibrasjonene er fremdeles ganske tydelige når du lytter til basstung musikk på høyt volum, men er som Shokz hevder noe mindre.

Når der er sagt, så er ikke beinledningsteknologi kjent for å gi den dypeste bassen eller mest presise diskanten, men for hverdagsbruk og trening leverer de mer enn nok lydkvalitet. Sammenlignet med mer tradisjonelle ørepropper blir lyden noe flat og skarp.

Shokz OpenRun Pro 2 støtter ikke avanserte lydkodeker som aptX eller LDAC (kun SBC), men de tilbyr en godt balansert lydopplevelse for musikk, podcaster og samtaler. En innebygd EQ justerer automatisk lyden avhengig av omgivelsene, og du kan også tilpasse lyden i appen med flere forhåndsinnstilte lydmoduser.

En ting du bør være oppmerksom på er at det åpne øre-designet fører til noe lydlekkasje, slik at andre kan høre musikken hvis du spiller på høyt volum. Dette er vanligvis ikke et problem når du trener, men det kan være forstyrrende hvis du sitter stille med folk rundt deg.

Hodesettet har ikke en «finn øreproppene»-funksjon, og det mangler også auto-pause når du tar det av. Dette betyr at musikken fortsetter å spille til du selv stopper den eller slår av hodesettet. Begge disse funksjonene burde absolutt vært inkludert.


Samtalekvalitet

Samtalekvaliteten er merkbart bedre i OpenRun Pro 2 sammenlignet med forgjengeren. De doble støydempende mikrofonene klarer å fange opp stemmen din mye klarere og tydeligere enn tidligere, selv når du befinner deg i områder med vind eller mye bakgrunnsstøy.

Samtalekvaliteten er fremdeles langt i fra det du finner i tradisjonelle ørepropper ala Apple AirPods, Samsung Galaxy Buds, etc., men du kan greit gjennomføre en kort samtale på farten.


Betjening og tilpasningsmuligheter i appen

Betjeningen på OpenRun Pro 2 er enkel og intuitiv med fysiske knapper som gjør det enkelt å skifte mellom sanger, justere volum og svare på samtaler. Shokz-appen, tilgjengelig for både iOS og Android, gir ytterligere tilpasningsmuligheter. Du kan justere lydeffekter, velge mellom forskjellige lydmoduser (for eksempel bass boost), samt oppdatere firmware for hodetelefonene.

Betjeningen på OpenRun Pro 2 gjrøes via to knapper på den høyre øreputen (som sitter bak øret), samt en multifunksjonsknapp på venstre ørepute. På høyre side justeres volumet opp og ned, og volum-opp knappen fungerer også som av/på-knapp.

Multifunksjonsknappen har flere forhåndsinnstilte funksjoner, men ingen kan endres. Et klikk starter eller pauser musikken, to klikk hopper til neste sang, og tre klikk går tilbake til forrige sang. Ved å holde knappen inne, aktiverer du telefonens taleassistent. Det finnes også spesifikke kommandoer for å svare på eller avvise samtaler.

Betjeningen fungerer greit, men de små volumknappene kan være litt vanskelige å finne under aktivitet, og det ville kanskje vært bedre om de var plassert på utsiden av øreputen slik som multifunksjonsknappen.


Konkurrenter

De viktigste konkurrentene til Shokz OpenRun Pro 2 er hovedsakelig andre treningshodetelefoner som benytter beinledningsteknologi. Noen av de største konkurrentene er:

  • Aftershokz Aeropex: Den er litt eldre og rimeligere, men tilbyr fortsatt en solid beinledningsteknologi og god batterilevetid, selv om lydkvaliteten ikke er like avansert som OpenRun Pro 2.
  • Shokz OpenRun Pro (testet her): Forrige generasjon byr på det meste fra storebroren, men prisen er langt lavere og gjør de mer attraktiv enn noen gang.
  • Shokz OpenSwim Pro (testet her): OpenSwim Pro koster det samme som OpenRun Pro, men støtter i tillegg intern lagring av musikk slik at du kan bruke de til svømming/under vann der Bluetooth ikke er tilgjengelig. Dette er kanskje et enda bedre kjøp enn OpenRun Pro 2.

Spesifikasjoner

Sammenligning av Shokz OpenRun Pro 2, Shokz OpenRun Pro, og Shokz OpenSwim Pro:

SpesifikasjonShokz OpenRun Pro 2Shokz OpenRun ProShokz OpenSwim Pro
Vekt30 gram29 gram29 gram
Batteritid12 timer10 timer8 timer
Bluetooth-versjon5.35.1Ingen 5.3
VanntetthetIP55IP55IP68 (vanntett opptil 2m)
Ladetid1 time1 time1 time
Hurtiglading5 min for 2,5 timer bruk5 min for 1,5 timer bruk5 min for 1,5 timer bruk
StøydempingDoble mikrofoner med støydempingEnkelt mikrofonoppsettIngen mikrofoner
Lydkvalitet10th Generation Bone Conduction Technology9th Generation Bone Conduction Technology8. generasjon med PremiumPitch 2.0 Plus
TilkoblingBluetooth 5.3Bluetooth 5.1Ingen trådløs tilkobling
App-støtteJa, med EQ-innstillinger og firmwareoppdateringerJa, men færre lydinnstillingerNei
LagringIngen lagringIngen lagring32 GB intern lagring
BruksområdeLøping, sykling, daglig brukLøping, sykling, daglig brukLøping, sykling, Svømming
FargerSvart, OransjeSvart, RødGrå/Svart, Oransje/Blå
Pris2 499,-1 999,-2 499,-

Sammenligning avShokz OpenRun Pro 2 med forgjengeren OpenRun Pro:

SpesifikasjonShokz OpenRun Pro 2Shokz OpenRun Pro
Vekt30 gram29 gram
Batteritid12 timer10 timer
Bluetooth-versjon5.35.1
VanntetthetIP55IP55
Ladetid1 time, USB-C1 time, proprietær ladekabel
Hurtiglading5 min for 2,5 timer bruk5 min for 1,5 timer bruk
StøydempingDoble mikrofoner med støydempingEnkelt mikrofonoppsett
Lydkvalitet10th Generation Bone Conduction Technology9th Generation Bone Conduction Technology
TilkoblingBluetooth 5.3Bluetooth 5.1
App-støtteJa, med EQ-innstillinger og firmwareoppdateringerJa, men færre lydinnstillinger
FargerSvart, oransjeSvart, oransje
Pris2 499,-1 999,-

Konklusjon



Shokz OpenRun Pro 2
Shokz OpenRun Pro 2

Product Name: Shokz OpenRun Pro 2

Brand: Shokz

Offer price: NOK

Currency: NOK

Konklusjon

Shokz OpenRun Pro 2 er en marginal, men viktig oppdatering fra sin forgjenger. OpenRun Pro 2 byr på bedre lydkvalitet og samtalekvalitet, mindre vibrasjoner og kraftigere bass, lengre batteritid og enklere lading takket være USB-C.

Shokz OpenRun Pro var allerede et av de beste open-ear headsettene på markedet, og Shokz OpenRun Pro 2 viderefører kvalitetsstempelet. De er ikke for deg som ønsker støykansellering og mest mulig bass og fyldig lyd, men for deg som ønsker noe solid og velfungerende til trening. Da er Shokz OpenRun Pro 2 i sitt ess.

Overall
85%
85%

Pros

  • Komfortabel passform.
  • Svært lav vekt.
  • Lang batteritid. Hurtiglading og USB-C.
  • Vann- og svetteresistente.
  • Gir svært god bevissthet til omgivelsene.
  • God lyd til å benytte beinledningsteknologi.
  • Multipoint støtte.

Cons

  • Åpent-øre designet fører til noe lydlekkasje.
  • Høy pris.

Del gjerne:

Featured image for “Test: Oura Ring Gen 4”
6. november 2024 | Pulsklokker

Test: Oura Ring Gen 4

Oura Ring Gen 4 forbedrer både passform, nøyaktighet og batteritid, og tar markedets mest kjente og kanskje beste smartring, enda et steg videre.
Les mer
Featured image for “Test: Garmin Lily 2 Active”
2. november 2024 | Garmin

Test: Garmin Lily 2 Active

Garmin Lily 2 Active tar det elegante og lette designet fra forgjengeren, inkluderer GPS for mer avansert treningssporing, og knapper for enklere betjening.
Les mer
Featured image for “Test: Garmin Enduro 3”
29. oktober 2024 | Garmin

Test: Garmin Enduro 3

Kongen av batteritid er tilbake. Garmin Enduro 3 tar alt det gode fra Fenix 8 Sapphire Solar og pakker inne et større batteri, lavere vekt og lavere pris.
Les mer
Featured image for “Test: JBL Tour PRO 3”
29. oktober 2024 | Tester

Test: JBL Tour PRO 3

JBL Tour PRO 3 tar det gode fra forgjengeren, legger til et smartere ladeetui med større skjerm, støtte for Auracast, og bedre kvalitet over hele fjøla.
Les mer
Featured image for “Test: ZTE K1 Pro”
27. oktober 2024 | Andre merker

Test: ZTE K1 Pro

ZTE K1 Pro lar deg holde oversikt over hvor barnet ditt er til enhver tid, og byr på enkel toveis kommunikasjon og mange nyttige sikkerhetsfunksjoner.
Les mer
Featured image for “Test: Samsung Galaxy Ring”
22. oktober 2024 | Pulsklokker

Test: Samsung Galaxy Ring

Samsung Galaxy Ring er kanskje den mest diskré og komfortable smartringen på markedet, og har den smarteste ladeløsningen. Men er den best?
Les mer
Featured image for “Test: MiiBUDS ACTIVE GO”
16. oktober 2024 | Tester

Test: MiiBUDS ACTIVE GO

MIIEGO MiiBUDS ACTIVE GO er verken best på lyd eller støydemping, men leverer en bombesikker og komfortabel passform, lang batteritid og enkel betjening.
Les mer
Featured image for “Test: Shokz OpenRun Pro 2”
12. oktober 2024 | Tester

Test: Shokz OpenRun Pro 2

Shokz OpenRun Pro 2 byr på enda bedre lyd enn forgjengeren, og er med sin sikre og komfortable passform som skapt for å lytte til musikk under trening.
Les mer
Featured image for “Test: Icebug Rover 2 RB9X GTX”
11. oktober 2024 | Fjellsko/Tursko

Test: Icebug Rover 2 RB9X GTX

Icebug Rover 2 RB9X GTX er verken lettest eller raskest, men det er en solid og komfortabel tursko med suverent grep og byggekvalitet.
Les mer
Featured image for “Test: Silva Smini & Silva Smini Fly”
1. oktober 2024 | Friluftsutstyr

Test: Silva Smini & Silva Smini Fly

Ultraliten og ultralett, og i tillegg laget for å spille på lag med naturen. Silva Smini og Silva Smini Fly er hodelyktene du kan ta med deg overalt.
Les mer
Featured image for “Test: Xiaomi 14T Pro og Xiaomi 14T”
29. september 2024 | Mobiltelefoner

Test: Xiaomi 14T Pro og Xiaomi 14T

Xiaomi 14T Pro og Xiaomi 14T koster langt mindre enn tradisjonelle flaggskip-telefoner, men imponerer likevel med masser av krefter, og et heftig kameraoppsett.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS METAFUJI Trail”
29. september 2024 | Sko

Test: ASICS METAFUJI Trail

ASICS METAFUJI Trail viderefører det gode grepet fra Fuji Speed 3, pakker inn enda mer skum, og leverer en rask og ultrakomfortabel terrengsko.
Les mer