Samsung oppdaterer Galaxy Watch med passiv deteksjon av uregelmessig hjerterytme

25. juli, 2023 (oppdatert 13. august 2023)

Featured image for “Samsung oppdaterer Galaxy Watch med  passiv deteksjon av uregelmessig hjerterytme”

Samsung har begynt å rulle ut en ny funksjon for Samsung Galaxy Watch som tillater deteksjon av uregelmessig hjerterytme.

Deres nyeste smartklokker Samsung Galaxy Watch 6 og Samsung Galaxy Watch 6 Classic har allerede fått det, og nå er det må vei til eldre modeller.

Samsung Galaxy Watch 4 og Watch 5 er allerede i stand til å utføre kvalifiserte EKG-målinger, men har frem til nå ikke hatt mulighet for automatisk deteksjon av unormal hjerterytme. Med andre ord; du har selv måtte utføre en manuell EKG-måling for å kontrollere hjerterytmen.

Hva er uregelmessig hjerterytme?

Uregelmessig hjerterytme, også kjent som «arytmi», kan være et tegn på flere hjertelidelser der noen kan være alvorlige eller til og med livstruende. Jo tidligere en person får påvist uregelmessig hjerterytme, dersom større er sannsynligheten for å kunne utføre et medisinsk inngrep som kan forbedre utfallet.

Tradisjonelle deteksjonsmetoder som elektrokardiogrammer (EKG) krever normalt et besøk til en helsetjenester som et sykehus eller legekontor, men med en med smartklokke med EKG-måling, kan dette gjøres manuelt hjemme. Med den nye oppdateringen vil til og med Samsung Galaxy Watch være i stand til å se etter uregelmessig hjerterytme 24/7 uten at du trenger å starte en måling selv.

Oppdatering til Samsung Health Monitor

Samsung har ikke offisielt gått ut med noen oppdatering, men noen brukere på Reddit har oppdaget at Samsung Galaxy Watch nå har en oppdatering til sin Health Monitor som stille sjekker brukerens hjerterytme. Oppdateringen har versjonsnummer 1.2.1.009.

Samsung Galaxy Watch EKG
Skjermbilde fra Reddit.

Funksjonen er delvis bortgjemt EKG-delen av appen, og er synlig under den siste målingen. Den viser tidspunktet for den siste sjekken for atrieflimmer, men inneholder ingen graf. Dersom en uregelmessighet oppdages, kan brukeren se det i delen «Varsler om uregelmessig hjerterytme». Denne funksjonen må være aktivert i appen for at den skal fungere.

Samsung Galaxy Watch EKG
Skjermbilde fra Reddit.

Slik det ser ut i dag, skal klokken med jevne mellomrom gjennom dagen vurdere hjerterytmen og resultatet av målingene. Dersom du får en advarsel om atrieflimmer, anbefales det at du utfører en manuell EKG-måling for å bekrefte funnene.

Oppdateringen rulles ut gradvis

Flere brukere med Samsung Galaxy Watch 4 og Galaxy Watch 5 i flere land har begynt å legge merke til den nye funksjonen. Oppdateringer blir vanligvis rullet ut gradvis, så det kan ta det litt tid før den når alle Galaxy Watch-brukere i de landene der funksjonen er støttet. Den nye funksjonen lanseres antageligvis i sammenheng med nyhetene Samsung Galaxy Watch 6 og Samsung Galaxy Watch 6 Classic (testet her).

Viktigheten av automatisk deteksjon

Automatisk deteksjon av uregelmessig hjerterytme er et stort steg i riktig retning for Samsung Galaxy Watch som en helse- og aktivitetsklokke. Flere andre aktører har inkludert denne funksjonen allerede, blant annet har Apple Watch en FDA-godkjent EKG-app og en funksjon for varsling om uregelmessig hjerterytme. Fitbit er en annen produsent som inkluderer en EKG-app for noen av sine enheter som kan oppdage atrieflimmer.

For mer info om EKG-måling og hvordan det brukes i smartklokker, anbefales denne artikkelen:


Kilde
Gadgetsandwearables.com


Del gjerne:

Featured image for “COROS gjør det tryggere å trene alene med ny stor oppdatering”
21. juni 2024 | Blogg

COROS gjør det tryggere å trene alene med ny stor oppdatering

COROS lanserer en rekke nye funksjoner for sine pulsklokker, inkludert sikkerhetsvarsling, gruppesporing og en enklere FTP test for sykkel.
Les mer
Featured image for “Shokz inngår samarbeid med maratonstjernen Eliud Kipchoge”
19. juni 2024 | Blogg

Shokz inngår samarbeid med maratonstjernen Eliud Kipchoge

Shokz, kjent for sine avanserte open ear-hodetelefoner, har annonsert et storstilt samarbeid med den dobbelte olympiske maratonvinneren, Eliud Kipchoge.
Les mer
Featured image for “Nyhet: Suunto Ocean – Kombinert pulsklokke og dykkercomputer”
18. juni 2024 | Blogg

Nyhet: Suunto Ocean – Kombinert pulsklokke og dykkercomputer

Suunto Ocean kombinerer funksjonaliteten til en dykkecomputer med egenskapene til en pulsklokke og gjør den til et ideelt verktøy til både dykking og trening.
Les mer
Featured image for “COROS lanserer sin første sykkelcomputer – COROS DURA”
17. juni 2024 | Blogg

COROS lanserer sin første sykkelcomputer – COROS DURA

COROS lanserer sin første sykkelcomputer – COROS DURA – med ekstrem batteritid, solcellelading, smart navigering og avanserte analysefunksjoner.
Les mer
Featured image for “Samsung lanserer budsjettklokken Samsung Galaxy Watch FE”
13. juni 2024 | Blogg

Samsung lanserer budsjettklokken Samsung Galaxy Watch FE

Samsung Galaxy Watch FE tar det beste fra smartklokken Galaxy Watch 6 og pakker det inn i en rimelig og elegant innpakning tilgjengelig for enda flere brukere.
Les mer
Featured image for “YouTube Music nå tilgjengelig på utvalgte Garmin-klokker”
12. juni 2024 | Blogg

YouTube Music nå tilgjengelig på utvalgte Garmin-klokker

YouTube Music føyer seg til rekken av Spotify, Deezer og Amazon Music, og er nå tilgjengelig på Garmin-klokker gjennom Garmin Connect.
Les mer
Featured image for “watchOS 11 gjør endelig Apple Watch til en mer komplett treningsklokke!”
11. juni 2024 | Blogg

watchOS 11 gjør endelig Apple Watch til en mer komplett treningsklokke!

Med watchOS 11 legger Apple til rette for at Apple Watch virkelig kan blande seg inn i eliten av treningsklokker. Her er alt du må vite om årets nyheter.
Les mer
Featured image for “Garmin gjør det enklere å sende meldinger fra klokken!”
6. juni 2024 | Blogg

Garmin gjør det enklere å sende meldinger fra klokken!

Garmin har annonsert appen Garmin Messenger som gjør det enda enklere å sende meldinger direkte fra utvalgte klokker og sykkelcomputere.
Les mer
Featured image for “Shokz lanserer ultralette og komfortable OpenFit Air hodetelefoner”
5. juni 2024 | Blogg

Shokz lanserer ultralette og komfortable OpenFit Air hodetelefoner

Shokz introduserer sine nyeste og ultralette OpenFit Air-hodetelefoner med patentert open-ear-teknologi, spesielt rettet mot trening og en aktiv livsstil.
Les mer
Featured image for “Shokz lanserer trådløse hodetelefoner for bruk i vann”
5. juni 2024 | Blogg

Shokz lanserer trådløse hodetelefoner for bruk i vann

Shokz lanserer nå Shokz OpenSwim Pro – et sett dedikerte sportshodetelefoner som kombinerer Bluetooth og MP3 i et fullstendig vanntett design.
Les mer
Featured image for “Nyhet: Fitbit Ace LTE”
31. mai 2024 | Blogg

Nyhet: Fitbit Ace LTE

Fitbit har lansert Fitbit Ace LTE – en smartklokke for barn med innebygd LTE-tilkobling og sporing, og som belønner aktivitet gjennom dagen.
Les mer
Featured image for “Samsung Galaxy Watch får superkrefter med AI”
30. mai 2024 | Blogg

Samsung Galaxy Watch får superkrefter med AI

Samsung tar i bruk avansert AI-teknologi for å tilby enda mer motiverende og personlige tilpassede helsetjenester når den nye Galaxy Watch lanseres senere i år.
Les mer