HOKA lanserer Cielo X1 – Toppmodell bygget for høy hastighet

1. februar, 2024 (oppdatert 18. mars 2024)

Featured image for “HOKA lanserer Cielo X1 – Toppmodell bygget for høy hastighet”

HOKA lanserer et nytt flaggskip i selskapets produktlinje; HOKA Cielo X1 – en løpesko designet for maksimal flyt, fart og komfort.

HOKA, merket for løpere som vil fly, har nettopp annonsert sin nyeste modell: HOKA Cielo X1. Cielo X1 kombinerer det beste av HOKAs teknologi: en karbonfiberplate, PEBA-skum og en aggressiv rocker-geometri. Cielo X1 er designet for å gi løperne maksimal flyt, fart og driv i steget på dager der du ønsker å holde maksimal fart.

Dette er en sko som vil appellere til løpere som vil ha det ypperste av HOKAs innovasjon og kvalitet, og som vil oppleve følelsen av å fly på asfalten.

NB: Oppdatert med test av HOKA Cielo X1 her.
Skum og karbon hånd i hånd

Cielo X1 er HOKAs mest responsive sko til nå, og skal balansere energiretur og demping på en overlegen måte. Skoen har to lag med PEBA-skum, et lett, fleksibelt, elastisk og slitesterkt materiale som gir enorm respons og takler både varme og kalde temperaturer godt. Mellom de to skumlagene ligger det en karbonfiberplate som er kurvet i formen og har vinger på begge sider av foten. Platen bidrar til ytterligere snert i steget, samt stabiliserer og stiver av skummet.

Skoen har også en sålehøyde på 40 mm i hæl og 33 mm i forfot, noe som er det maksimale som er lovlig på gateløp. Dette, sammen med en aggressiv MetaRocker-geometri, gjør at skoen trives i fartsretningen.


Optimalisert passform

Overdelen på Cielo X1 er lett og pustende og laget av en strikket overdel som skal bidra til en sikker og god passform, samtidig som den er solid nok til å gi et trygt og godt fothold. Den asymmetriske pløsen er festet i overdelen slik at den holder seg på plass mens du løper, og lissene er utformet for å ikke skli opp når under bevegelse. Hælkappen er relativt fast nederst, men mykere oppover, og har to puter på hver side av akillesen for å sikre god komfort for både hæl og sene.


Rask, men allsidig

Cielo X1 er en rask racer som passer best for distanser fra 10 kilometer og opp til maraton. Skoen veier kun 210 gram i str. 40 og 264 gram i str. 44. Skoen har også dynamiske cutouts i sålen hvor det er fjernet skum under fotbuen og i hælen for å spare vekt. Slitegummien i yttersålen er minimal, men nok til å gi godt grep og slitestyrke.


Tilgjengelighet og pris

HOKA Cielo X1 vil være tilgjengelig fra 1. februar hos utvalgte norske forhandlere: Löplabbet, Anton Sport, Fram Sport, Olympia Sport og Sport 1. Kun 500 par er tilgjengelig i første runde.

Veiledende pris er NOK 3699,-.


Test kommer så snart skoen er mottatt og testet grundig. I mellomtiden anbefales det å ta en kikk på Test: Hoka Rocket X2.


Del gjerne:

Featured image for “COROS gjør det tryggere å trene alene med ny stor oppdatering”
21. juni 2024 | Blogg

COROS gjør det tryggere å trene alene med ny stor oppdatering

COROS lanserer en rekke nye funksjoner for sine pulsklokker, inkludert sikkerhetsvarsling, gruppesporing og en enklere FTP test for sykkel.
Les mer
Featured image for “Shokz inngår samarbeid med maratonstjernen Eliud Kipchoge”
19. juni 2024 | Blogg

Shokz inngår samarbeid med maratonstjernen Eliud Kipchoge

Shokz, kjent for sine avanserte open ear-hodetelefoner, har annonsert et storstilt samarbeid med den dobbelte olympiske maratonvinneren, Eliud Kipchoge.
Les mer
Featured image for “Nyhet: Suunto Ocean – Kombinert pulsklokke og dykkercomputer”
18. juni 2024 | Blogg

Nyhet: Suunto Ocean – Kombinert pulsklokke og dykkercomputer

Suunto Ocean kombinerer funksjonaliteten til en dykkecomputer med egenskapene til en pulsklokke og gjør den til et ideelt verktøy til både dykking og trening.
Les mer
Featured image for “COROS lanserer sin første sykkelcomputer – COROS DURA”
17. juni 2024 | Blogg

COROS lanserer sin første sykkelcomputer – COROS DURA

COROS lanserer sin første sykkelcomputer – COROS DURA – med ekstrem batteritid, solcellelading, smart navigering og avanserte analysefunksjoner.
Les mer
Featured image for “Samsung lanserer budsjettklokken Samsung Galaxy Watch FE”
13. juni 2024 | Blogg

Samsung lanserer budsjettklokken Samsung Galaxy Watch FE

Samsung Galaxy Watch FE tar det beste fra smartklokken Galaxy Watch 6 og pakker det inn i en rimelig og elegant innpakning tilgjengelig for enda flere brukere.
Les mer
Featured image for “YouTube Music nå tilgjengelig på utvalgte Garmin-klokker”
12. juni 2024 | Blogg

YouTube Music nå tilgjengelig på utvalgte Garmin-klokker

YouTube Music føyer seg til rekken av Spotify, Deezer og Amazon Music, og er nå tilgjengelig på Garmin-klokker gjennom Garmin Connect.
Les mer
Featured image for “watchOS 11 gjør endelig Apple Watch til en mer komplett treningsklokke!”
11. juni 2024 | Blogg

watchOS 11 gjør endelig Apple Watch til en mer komplett treningsklokke!

Med watchOS 11 legger Apple til rette for at Apple Watch virkelig kan blande seg inn i eliten av treningsklokker. Her er alt du må vite om årets nyheter.
Les mer
Featured image for “Garmin gjør det enklere å sende meldinger fra klokken!”
6. juni 2024 | Blogg

Garmin gjør det enklere å sende meldinger fra klokken!

Garmin har annonsert appen Garmin Messenger som gjør det enda enklere å sende meldinger direkte fra utvalgte klokker og sykkelcomputere.
Les mer
Featured image for “Shokz lanserer ultralette og komfortable OpenFit Air hodetelefoner”
5. juni 2024 | Blogg

Shokz lanserer ultralette og komfortable OpenFit Air hodetelefoner

Shokz introduserer sine nyeste og ultralette OpenFit Air-hodetelefoner med patentert open-ear-teknologi, spesielt rettet mot trening og en aktiv livsstil.
Les mer
Featured image for “Shokz lanserer trådløse hodetelefoner for bruk i vann”
5. juni 2024 | Blogg

Shokz lanserer trådløse hodetelefoner for bruk i vann

Shokz lanserer nå Shokz OpenSwim Pro – et sett dedikerte sportshodetelefoner som kombinerer Bluetooth og MP3 i et fullstendig vanntett design.
Les mer
Featured image for “Nyhet: Fitbit Ace LTE”
31. mai 2024 | Blogg

Nyhet: Fitbit Ace LTE

Fitbit har lansert Fitbit Ace LTE – en smartklokke for barn med innebygd LTE-tilkobling og sporing, og som belønner aktivitet gjennom dagen.
Les mer
Featured image for “Samsung Galaxy Watch får superkrefter med AI”
30. mai 2024 | Blogg

Samsung Galaxy Watch får superkrefter med AI

Samsung tar i bruk avansert AI-teknologi for å tilby enda mer motiverende og personlige tilpassede helsetjenester når den nye Galaxy Watch lanseres senere i år.
Les mer