Anbefaling: ProForm Pro HIIT 14

13. desember, 2023 (oppdatert 17. desember 2023)
Featured image for “Anbefaling: ProForm Pro HIIT 14”

Har du minimalt med plass, eller behøver et treningsapparat som nesten ikke lager lyd? ProForm Pro HIIT H14 er kanskje et av beste alternativene på markedet.

Det finnes et hav av ulike treningsmaskiner å velge mellom. Tredemølle, spinningsykkel, romaskin, ellipsemaskin, stepmaskin og mer. Å ha en treningsmaskin hjemme kan ofte gjøre treningen mer overkommelig og tilgjengelig, men ikke alle har plass eller mulighet til å eie en stor og støyende tredemølle, etc..

Her kommer ProForm Pro HIIT H14 inn. Hvorfor dette kan være et godt alternativ for deg som ønsker en treningsmaskin hjemme, finner du ut i artikkelen under.


ProForm Pro HIIT H14 • Veil. pris: 18 999,- / Tilbud: 5 999,-
 • Motstandsnivåer: 26 stk
 • Skjerm: 14 tommer
 • Størrelse (LxBxH): 132cm x 82cm x 168cm
 • Vekt på produkt: 102 kg
 • Maks brukervekt: 147 kg
 • Virtuell trening: Ja, iFit

ProForm Pro HIIT H14: Unik hybridtrener for høyintensiv intervalltrening

ProForm Pro HIIT H14 kombinerer det beste fra en ellipsemaskin og en stepmaskin for å gi deg en effektiv og god helkroppsøkt med lav belastning på muskler og ledd. HIIT-navnet kommer fra den høye treningseffekten du kan oppnå på kort tid, noe som skyldes den store mengden muskler som er aktivert under økta, og den spesielle konstruksjonen som gjør det mulig å jobbe hardt med armer og bein samtidig.

Isteden for en bevegelsesbane frem-tilbake, er bevegelsesbanen på ProForm Pro HIIT H14 10″ (25,4 cm) vertikal, 5″ (12,7 cm) horisontal. Det er også mulig å trå bakover dersom du i større grad ønsker å trene fremsiden av leggene.


ProForm Pro HIIT H14 er solid bygget og har en egenvekt på hele 102 kg. Sammen med to justerbare stabiliseringbein gjør dette at maskinen står støtt selv under intensiv trening, og den maksimale brukervekten på 147 kg gjør at den tåler tyngre brukere. De store og sklisikre pedalene vil sammen med multigrephåndtaket gjøre det lett å finne en behagelig stilling uansett kroppshøyde/størrelse. Undertegnede på 188 cm står godt på maskinen og varierer mellom å bruke den øverste delen av håndtakene og et lavere grep på innsiden av håndtakene.


Stor skjerm og interaktiv trening

ProForm Pro HIIT H14 er utstyrt med en stor 14-tommers HD-touchskjerm som gir oversikt over treningsdata som hastighet, tid, distanse, forbrente kalorier, puls og statistikk over stigning/nedgang. Her kan du også enkelt justere motstanden over 26 ulike nivåer (justeres elektrisk) slik at du finner noe som passer alle, samt velge blant et utvalg forhåndsinstallerte programmer. Vinkelen på skjermen kan vinkles noe, men det kunne med fordel vært mulig å vinkle den mer slik at man kunne utført en annen treningsøkt på gulvet og fremdeles se skjermen.

Den beste funksjonen med ProForm Pro HIIT H14 kommer med en ekstra kostnad, men kan definitivt være verdt det dersom du bruker det mye. ProForm Pro HIIT H14 lar deg nemlig strømme iFIT-programmer som lar deg trene virtuelt, bevege deg gjennom løyper over hele verden, opprette egne ruter i Google Maps som deretter gjennomføres på maskinen, eller konkurrere mot andre personer fra hele verden. Maskinen sørger for å automatisk justere motstanden etter endringer i landskapet/treningsprogrammet.

Merk at brukergrensesnittet ikke er like sømløst som på et nettbrett/mobil, så det kan ta litt tid før menyer og videoer laster inn.


Med iFit får du også personlig coaching fra trenere som kan hjelpe deg til å komme i bedre form, og du kan delta på gruppetreninger, samt motta progressive treningsprogrammer med varighet på flere uker.

Tjenesten gir tilgang til mange hundre økter fra ulike treningsformer, alt fra styrketrening, yoga, HIIT, sykling, m.m., slik at du kan trene mer enn kun løping. Treningsdataene kan enkelt overføres til Apple Health, Garmin Connect, Google Fit og Strava.

iFit krever et premium abonnement for å fungere. Det er tre ulike abonnementer å velge mellom; en årlig familieplan til 396 dollar per år, en månedlig familieplan til 39 dollar per måned, og en årlig individuell plan for 180 dollar per år.

Nye brukere kan ta i bruk en 30 dagers gratis prøveperiode på iFit slik at du kan prøve før du kjøper. Dersom du kjøper abonnement gjennom Apple App Store, faktureres du gjennom Apple, og ikke iFit. Her får du faktisk muligheten til å kjøpe et individuelt abonnement til 160 kr måneden.


Annet

Foruten om å være et svært effektivt treningsapparat er den største fordelen til ProForm Pro HIIT H14 at den tar relativt liten plass og lager minimalt med støy. Sammenlignet med andre elliptiske maskiner tar den om lag halve plassen, og den kan enkelt flyttes om nødvendig takket være de innebygde transporthjulene. I lengden måler den drøye 132 cm, mens bredden er 74 cm. For å finne ut om det er høyt nok under taket kan du ta din egen kroppshøyde å legge på 34 cm. Er det under standard takhøyde på 240 cm, så er det ok.

ProForm Pro HIIT H14 er i tillegg utstyrt med en kraftig vifte for avkjøling, en flaskeholder, doble høyttalere for musikk- lydavspilling, og en aux-inngang for å koble til en mp3-spiller/etc. Maskinen har også Bluetooth-støtte slik at du kan koble til telefonen å spille av musikk. Det er dessverre ingen holder for nettbrett/mobil, så du blir ganske avhengig av å bruke iFit dersom du ønsker underholdning. Derimot er det alltid mulig å sette opp en skjerm på en hylle/bord etc. foran maskinen, eventuelt kjøpe nettbrettholder som ekstrautstyr.


Hvem passer den for?

ProForm Pro HIIT H14 passer for deg som:

 • Vil ha variert og effektiv trening som involverer hele kroppen.
 • Liker å følge med på treningsprogrammer og statistikk på en stor og klar skjerm.
 • Foretrekker en lavbelastningsøvelse som er skånsom for leddene.
 • Har begrenset plass hjemme og trenger en maskin som ikke tar for mye plass.
 • Ønsker en treningsmaskin som nesten ikke lager lyd.
 • Er villig til å betale for et iFIT-abonnement for å få tilgang til alle funksjonene på maskinen.

Fordeler

Noen av fordelene med ProForm Pro HIIT H14 er:

 • Den høyintensiv intervalltreningen (HIIT) gir deg en rask og intens økt, forbrenner kalorier og bygger muskler
 • Den helhetlige bevegelsen kombinerer øvre kroppsbevegelser med aktivering av underkroppen slik at du trener både legger, hamstrings, quads, glutes, biceps og triceps
 • iFIT gir tilgang til en hav av treningsøkter og programmer, og tilbyr oppslukende trening og guiding.
 • Det 14 kg tunge svinghjulet gir jevn og stabil bevegelse
 • Høy egenvekt på 102 kg gir en trygg plattform, og den maksimale brukervekt på 147 kg gjør den egnet for mange brukere
 • Store pedaler og multigrephåndtak gjør det lett å finne en behagelig stilling uansett kroppshøyde/størrelse.
 • «Silent Magnetic Resistance»-teknologien sørger for at den er stille og lager nesten ikke lager lyd når den brukes.

Ting å tenke på

Dette er viktig å være klar over før du kjøper ProForm Pro HIIT H14:

 • Montering krever to personer og kan være tidkrevende (undertegnede brukte 3 timer).
 • Pedalene og håndtakene kan beveges selv når den ikke er koblet til, noe som kan gjøre det vanskelig for noen brukere å komme seg på og av
 • Abonnement kreves for full funksjonalitet.
 • Mangler holder/stativ for nettbrett.

Konklusjon


ProForm Pro HIIT H14 er en innovativ og kraftig treningsmaskin som kombinerer det beste fra en ellipsemaskin og en stepmaskin, for å gi deg en effektiv og solid helkroppsøkt med lav belastning på muskler og skjelett.

ProForm Pro HIIT H14 har en stor og interaktiv skjerm som lar deg strømme motiverende iFIT-programmer som tar deg gjennom vakre landskaper over hele verden, samt dyktige trenere som hjelper deg til bedre form. Med 26 motstandsnivåer, tilnærmet lydløs drift, og et svært kompakt design, er dette en treningsmaskin som kan brukes i de fleste hjem og i ulike situasjoner.

Hvis du er ute etter en treningsmaskin som kan gi deg en variert og effektiv trening, og som du kan bruke uten å forstyrre andre i hjemmet (eller naboen om det bor noen under deg), så kan ProForm Pro HIIT H14 være et godt valg.


Se også disse guidene:


Del gjerne:

Featured image for “Derfor bør du velge Garmin Vivoactive 5”

Derfor bør du velge Garmin Vivoactive 5

Garmin Vivoactive 5 byr på flere av selskapets mest populære funksjoner til en attraktiv pris. Her er 30 grunner til…
Featured image for “Spinningsykkel – Guide og anbefalinger til spinningsykler”

Spinningsykkel – Guide og anbefalinger til spinningsykler

Hvilken spinningsykkel er best? Hvor kraftig skal den være? Hva må jeg se etter? Denne guiden gir deg svar på alt…
Featured image for “Derfor bør du velge Garmin Venu 3”

Derfor bør du velge Garmin Venu 3

Garmin Venu 3 er en av markedets beste klokke for aktivitets- og helsesporing, og i tillegg byr den på en…
Featured image for “Test av pulsklokker – Best i test pulsklokke og smartklokke”

Test av pulsklokker – Best i test pulsklokke og smartklokke

Mer enn 100 modeller testet! Ny pulsklokke, men vet ikke hvilken du skal velge? Denne guiden og gigantiske testen kan…
Featured image for “Test: Samsung Galaxy S24 Ultra – «Alt-mulig-telefonen»”

Test: Samsung Galaxy S24 Ultra – «Alt-mulig-telefonen»

Samsung Galaxy S24 Ultra er «alt-mulig-telefonen» som James Bond skulle hatt. Her får du egentlig alt og enda litt mer,…
Featured image for “Dunjakke og dunbekledning – Guide og anbefalinger”

Dunjakke og dunbekledning – Guide og anbefalinger

Forvirret over alle begrepene om dun? Denne guiden gir deg svarene du lurer på, og hjelper deg å velge riktig…
Featured image for “Anbefaling: ProForm Carbon TLX”

Anbefaling: ProForm Carbon TLX

ProForm Carbon TLX følger opp en av selskapets beste budsjettmodeller og leverer god kvalitet og ytelse til en attraktiv pris,…
Featured image for “Anbefaling: ProForm Pro HIIT 14”

Anbefaling: ProForm Pro HIIT 14

Har du minimalt med plass, eller behøver et treningsapparat som nesten ikke lager lyd? ProForm Pro HIIT H14 er kanskje…
Featured image for “Anbefaling: Abilica TM 45 BT”

Anbefaling: Abilica TM 45 BT

Abilica TM 45 BT leverer høy ytelse og funksjonalitet til en god pris. Her får du en tredemølle som vil…
Featured image for “Anbefaling: ProForm Pro 2000”

Anbefaling: ProForm Pro 2000

ProForm Pro 2000 tilhører den nyeste generasjonen tredemøller, og kombinerer kraft, stødighet og funksjonalitet i en offensivt priset tredemølle.…
Featured image for “Anbefaling: Masterfit TP 200 Tredemølle”

Anbefaling: Masterfit TP 200 Tredemølle

Masterfit TP 200 byr på nesten alt du ønsker deg av en solid og god tredemølle til førstegangskjøperen. Her får…
Featured image for “Anbefaling: ProForm Carbon T7”

Anbefaling: ProForm Carbon T7

ProForm Carbon T7 er et godt valg for deg som ønsker en kompakt og lett tredemølle med høy funksjonalitet og…
Featured image for “Anbefaling: ProForm Carbon T10”

Anbefaling: ProForm Carbon T10

ProForm Carbon T10 byr på en kvalitet og funksjonalitet som ofte er forbeholdt langt dyrere tredemøller. Her får du valuta…
Featured image for “Anbefaling: Sole F65”

Anbefaling: Sole F65

Sole F65 gir deg det beste fra storebroren Sole F85 til en lavere pris uten å gå på bekostning av…
Featured image for “Anbefaling: Sole F85 ENT”

Anbefaling: Sole F85 ENT

Sole F85 ENT er en av de beste tredemøllene for privatmarkedet. Her får du en tilnærmet komplett tredemølle som dekker…
Featured image for “NordicTrack Commercial 1750 vs. Commercial 2450”

NordicTrack Commercial 1750 vs. Commercial 2450

NordicTrack Commercial 1750 og NordicTrack Commercial 2450 er to populære tredemøller som byr på mye av det samme. Her får…
Featured image for “Tredemølle – Guide og anbefalinger tredemølle”

Tredemølle – Guide og anbefalinger tredemølle

Hvilken tredemølle er best? Hvor kraftig skal den være? Hva må jeg se etter? Her får du svar på alt…
Featured image for “Sole F85 vs. NordicTrack Commercial 2450”

Sole F85 vs. NordicTrack Commercial 2450

Sole F85 og NordicTrack Commercial 2450 er to av de beste tredemøllene du får kjøpt til det private markedet. Men…