Anbefaling: ProForm Pro HIIT 14

13. desember, 2023 (oppdatert 17. desember 2023)

Featured image for “Anbefaling: ProForm Pro HIIT 14”

Har du minimalt med plass, eller behøver et treningsapparat som nesten ikke lager lyd? ProForm Pro HIIT H14 er kanskje et av beste alternativene på markedet.

Det finnes et hav av ulike treningsmaskiner å velge mellom. Tredemølle, spinningsykkel, romaskin, ellipsemaskin, stepmaskin og mer. Å ha en treningsmaskin hjemme kan ofte gjøre treningen mer overkommelig og tilgjengelig, men ikke alle har plass eller mulighet til å eie en stor og støyende tredemølle, etc..

Her kommer ProForm Pro HIIT H14 inn. Hvorfor dette kan være et godt alternativ for deg som ønsker en treningsmaskin hjemme, finner du ut i artikkelen under.


ProForm Pro HIIT H14 • Veil. pris: 18 999,- / Tilbud: 5 999,-
 • Motstandsnivåer: 26 stk
 • Skjerm: 14 tommer
 • Størrelse (LxBxH): 132cm x 82cm x 168cm
 • Vekt på produkt: 102 kg
 • Maks brukervekt: 147 kg
 • Virtuell trening: Ja, iFit

ProForm Pro HIIT H14: Unik hybridtrener for høyintensiv intervalltrening

ProForm Pro HIIT H14 kombinerer det beste fra en ellipsemaskin og en stepmaskin for å gi deg en effektiv og god helkroppsøkt med lav belastning på muskler og ledd. HIIT-navnet kommer fra den høye treningseffekten du kan oppnå på kort tid, noe som skyldes den store mengden muskler som er aktivert under økta, og den spesielle konstruksjonen som gjør det mulig å jobbe hardt med armer og bein samtidig.

Isteden for en bevegelsesbane frem-tilbake, er bevegelsesbanen på ProForm Pro HIIT H14 10″ (25,4 cm) vertikal, 5″ (12,7 cm) horisontal. Det er også mulig å trå bakover dersom du i større grad ønsker å trene fremsiden av leggene.


ProForm Pro HIIT H14 er solid bygget og har en egenvekt på hele 102 kg. Sammen med to justerbare stabiliseringbein gjør dette at maskinen står støtt selv under intensiv trening, og den maksimale brukervekten på 147 kg gjør at den tåler tyngre brukere. De store og sklisikre pedalene vil sammen med multigrephåndtaket gjøre det lett å finne en behagelig stilling uansett kroppshøyde/størrelse. Undertegnede på 188 cm står godt på maskinen og varierer mellom å bruke den øverste delen av håndtakene og et lavere grep på innsiden av håndtakene.


Stor skjerm og interaktiv trening

ProForm Pro HIIT H14 er utstyrt med en stor 14-tommers HD-touchskjerm som gir oversikt over treningsdata som hastighet, tid, distanse, forbrente kalorier, puls og statistikk over stigning/nedgang. Her kan du også enkelt justere motstanden over 26 ulike nivåer (justeres elektrisk) slik at du finner noe som passer alle, samt velge blant et utvalg forhåndsinstallerte programmer. Vinkelen på skjermen kan vinkles noe, men det kunne med fordel vært mulig å vinkle den mer slik at man kunne utført en annen treningsøkt på gulvet og fremdeles se skjermen.

Den beste funksjonen med ProForm Pro HIIT H14 kommer med en ekstra kostnad, men kan definitivt være verdt det dersom du bruker det mye. ProForm Pro HIIT H14 lar deg nemlig strømme iFIT-programmer som lar deg trene virtuelt, bevege deg gjennom løyper over hele verden, opprette egne ruter i Google Maps som deretter gjennomføres på maskinen, eller konkurrere mot andre personer fra hele verden. Maskinen sørger for å automatisk justere motstanden etter endringer i landskapet/treningsprogrammet.

Merk at brukergrensesnittet ikke er like sømløst som på et nettbrett/mobil, så det kan ta litt tid før menyer og videoer laster inn.


Med iFit får du også personlig coaching fra trenere som kan hjelpe deg til å komme i bedre form, og du kan delta på gruppetreninger, samt motta progressive treningsprogrammer med varighet på flere uker.

Tjenesten gir tilgang til mange hundre økter fra ulike treningsformer, alt fra styrketrening, yoga, HIIT, sykling, m.m., slik at du kan trene mer enn kun løping. Treningsdataene kan enkelt overføres til Apple Health, Garmin Connect, Google Fit og Strava.

iFit krever et premium abonnement for å fungere. Det er tre ulike abonnementer å velge mellom; en årlig familieplan til 396 dollar per år, en månedlig familieplan til 39 dollar per måned, og en årlig individuell plan for 180 dollar per år.

Nye brukere kan ta i bruk en 30 dagers gratis prøveperiode på iFit slik at du kan prøve før du kjøper. Dersom du kjøper abonnement gjennom Apple App Store, faktureres du gjennom Apple, og ikke iFit. Her får du faktisk muligheten til å kjøpe et individuelt abonnement til 160 kr måneden.


Annet

Foruten om å være et svært effektivt treningsapparat er den største fordelen til ProForm Pro HIIT H14 at den tar relativt liten plass og lager minimalt med støy. Sammenlignet med andre elliptiske maskiner tar den om lag halve plassen, og den kan enkelt flyttes om nødvendig takket være de innebygde transporthjulene. I lengden måler den drøye 132 cm, mens bredden er 74 cm. For å finne ut om det er høyt nok under taket kan du ta din egen kroppshøyde å legge på 34 cm. Er det under standard takhøyde på 240 cm, så er det ok.

ProForm Pro HIIT H14 er i tillegg utstyrt med en kraftig vifte for avkjøling, en flaskeholder, doble høyttalere for musikk- lydavspilling, og en aux-inngang for å koble til en mp3-spiller/etc. Maskinen har også Bluetooth-støtte slik at du kan koble til telefonen å spille av musikk. Det er dessverre ingen holder for nettbrett/mobil, så du blir ganske avhengig av å bruke iFit dersom du ønsker underholdning. Derimot er det alltid mulig å sette opp en skjerm på en hylle/bord etc. foran maskinen, eventuelt kjøpe nettbrettholder som ekstrautstyr.


Hvem passer den for?

ProForm Pro HIIT H14 passer for deg som:

 • Vil ha variert og effektiv trening som involverer hele kroppen.
 • Liker å følge med på treningsprogrammer og statistikk på en stor og klar skjerm.
 • Foretrekker en lavbelastningsøvelse som er skånsom for leddene.
 • Har begrenset plass hjemme og trenger en maskin som ikke tar for mye plass.
 • Ønsker en treningsmaskin som nesten ikke lager lyd.
 • Er villig til å betale for et iFIT-abonnement for å få tilgang til alle funksjonene på maskinen.

Fordeler

Noen av fordelene med ProForm Pro HIIT H14 er:

 • Den høyintensiv intervalltreningen (HIIT) gir deg en rask og intens økt, forbrenner kalorier og bygger muskler
 • Den helhetlige bevegelsen kombinerer øvre kroppsbevegelser med aktivering av underkroppen slik at du trener både legger, hamstrings, quads, glutes, biceps og triceps
 • iFIT gir tilgang til en hav av treningsøkter og programmer, og tilbyr oppslukende trening og guiding.
 • Det 14 kg tunge svinghjulet gir jevn og stabil bevegelse
 • Høy egenvekt på 102 kg gir en trygg plattform, og den maksimale brukervekt på 147 kg gjør den egnet for mange brukere
 • Store pedaler og multigrephåndtak gjør det lett å finne en behagelig stilling uansett kroppshøyde/størrelse.
 • «Silent Magnetic Resistance»-teknologien sørger for at den er stille og lager nesten ikke lager lyd når den brukes.

Ting å tenke på

Dette er viktig å være klar over før du kjøper ProForm Pro HIIT H14:

 • Montering krever to personer og kan være tidkrevende (undertegnede brukte 3 timer).
 • Pedalene og håndtakene kan beveges selv når den ikke er koblet til, noe som kan gjøre det vanskelig for noen brukere å komme seg på og av
 • Abonnement kreves for full funksjonalitet.
 • Mangler holder/stativ for nettbrett.

Konklusjon


ProForm Pro HIIT H14 er en innovativ og kraftig treningsmaskin som kombinerer det beste fra en ellipsemaskin og en stepmaskin, for å gi deg en effektiv og solid helkroppsøkt med lav belastning på muskler og skjelett.

ProForm Pro HIIT H14 har en stor og interaktiv skjerm som lar deg strømme motiverende iFIT-programmer som tar deg gjennom vakre landskaper over hele verden, samt dyktige trenere som hjelper deg til bedre form. Med 26 motstandsnivåer, tilnærmet lydløs drift, og et svært kompakt design, er dette en treningsmaskin som kan brukes i de fleste hjem og i ulike situasjoner.

Hvis du er ute etter en treningsmaskin som kan gi deg en variert og effektiv trening, og som du kan bruke uten å forstyrre andre i hjemmet (eller naboen om det bor noen under deg), så kan ProForm Pro HIIT H14 være et godt valg.


Se også disse guidene:


Del gjerne:

Featured image for “Anbefaling: Masterfit TP 150”
26. juni 2024 | Guider & anbefalinger

Anbefaling: Masterfit TP 150

Er dette det beste tredemøllen i budsjettklassen? Masterfit TP 150 byr på imponerende kvalitet og egenskaper til en svært attraktiv pris.
Les mer
Featured image for “Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene”
21. juni 2024 | Guider

Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene

Er du på utkikk etter nye løpesko? Denne store testen og guiden vil forhåpentligvis hjelpe deg. Her er test og anbefalinger av årets løpesko/joggesko.
Les mer
Featured image for “Trampoline – Guide og anbefalinger 2024”
20. juni 2024 | Guider & anbefalinger

Trampoline – Guide og anbefalinger 2024

På utkikk etter ny trampoline? Denne enkle guiden gir deg tips til var du bør se etter, og noen anbefalte modeller du trygt kan velge.
Les mer
Featured image for “Anbefaling: NordicTrack Commercial 1250”
31. mai 2024 | Guider & anbefalinger

Anbefaling: NordicTrack Commercial 1250

NordicTrack Commercial 1750 er den rimeligste modellen i selskapets populære Commercial-serie. Her får du «det beste til en god pris».
Les mer
Featured image for “Telt – Guide og anbefalinger – Den store teltguiden!”
28. mai 2024 | Guider & anbefalinger

Telt – Guide og anbefalinger – Den store teltguiden!

På utkikk etter en nytt telt, men trenger hjelp til å finne det beste teltet til ditt bruk? Denne omfattende guiden gir deg svar på alt du behøver å vite!
Les mer
Featured image for “Pulsklokke – De beste pulsklokkene for damer”
21. mai 2024 | Guider & anbefalinger

Pulsklokke – De beste pulsklokkene for damer

Finnes det egne pulsklokker for damer? Her er en oversikt over pulsklokker som er spesielt godt egnet for damer- både med tanke på design og funksjon.
Les mer
Featured image for “Anbefaling: Masterfit 950 Tredemølle”
31. mars 2024 | Guider & anbefalinger

Anbefaling: Masterfit 950 Tredemølle

Masterfit 950 Tredemølle er en spesiallaget høykvalitets tredemølle med absolutt alt det beste av teknologi og funksjonalitet for deg som kun ønsker det beste!
Les mer
Featured image for “Elsykkel – Guide og kjøpsanbefalinger”
28. mars 2024 | Guider

Elsykkel – Guide og kjøpsanbefalinger

På utkikk etter ny elsykkel, men er forvirret over alle de ulike motortypene, batteristørrelsene og merkene? Denne guiden forklarer deg alt du må vite.
Les mer
Featured image for “Pulsklokker – De beste pulsklokkene for små og tynne håndledd”
25. mars 2024 | Guider & anbefalinger

Pulsklokker – De beste pulsklokkene for små og tynne håndledd

På utkikk etter en god, liten og lett pulsklokke som gjør lite ut av seg? Her er 10 gode anbefalinger til små og lette pulsklokker for deg med tynne håndledd.
Les mer
Featured image for “Pulsklokke – De beste rimelige og budsjettvennlige pulsklokkene”
15. mars 2024 | Guider

Pulsklokke – De beste rimelige og budsjettvennlige pulsklokkene

Er du på utkikk etter en ny pulsklokke, men ønsker ikke å svi av mer penger enn nødvendig? Disse pulsklokkene gir deg virkelig valuta for pengene!
Les mer
Featured image for “De beste pulsklokkene – Best i test”
14. mars 2024 | Guider

De beste pulsklokkene – Best i test

Nærmere 150 pulsklokker er testet. Skal du investere i ny pulsklokke, så finner du både den og alt du trenger å vite her. Her er de beste pulsklokkene.
Les mer
Featured image for “SUP brett – Guide og anbefalinger – Stand Up Paddle board”
4. mars 2024 | Guider

SUP brett – Guide og anbefalinger – Stand Up Paddle board

På utkikk etter SUP brett, men aner ikke hva du skal velge? Denne guiden gir deg svar på alt du bør vite, samt noen gode tips og anbefalinger!
Les mer