Nå kan Fitbit klokka varsle om uregelmessig hjerterytme (AFib)

7. september, 2022 (oppdatert 27. september 2023)

Featured image for “Nå kan Fitbit klokka varsle om uregelmessig hjerterytme (AFib)”

Et utvalg Fitbit-klokker er nå godkjent som verktøy for å avdekke uregelmessig (AFib) hjerterytme i 20 nye land.

Fitbit lager noen av de mest avanserte aktivitetsklokkene på markedet, og de siste modellene er fullspekket med sensorer som kan måle det meste mellom himmel og jord. I likhet med flere aktører er en rekke av Fitbit sine klokker i utgangspunktet i stand til å varsle om uregelmessig hjerterytme, og ved tegn til potensielle hjerteproblemer som atrieflimmer (AFib), hjerneslag, hjertestans og blodpropp i hjertet. Frem til nå har dette vært begrenset til å gjelde i USA, men selskapet melder nå at det er klart for 20 nye land i Europa.

AFib er en form for uregelmessig hjerterytme som påvirker nesten 33,5 millioner mennesker globalt, og personer med AFib har fem ganger høyere risiko for hjerneslag. AFib kan være vanskelig å oppdage ettersom det ofte ikke er symptomer og episoder kan komme og gå.

To metoder for å avdekke AFib

Fitbit tilbyr to måter å oppdage AFib på. Ved hjelp av Fitbits EKG-app kan du ta en stikkprøve ved å screene deg selv for mulig AFib, å gjennomføre en EKG-måling som du deretter kan gjennomgå med en helsepersonell. I tillegg tillater den nye PPG-baserte algoritmen langsiktig hjerterytmevurdering som hjelper til med å identifisere asymptomatisk AFib som ellers kunne forbli uoppdaget.

AFib-deteksjon er tilgjengelig for disse landene:
Amerikansk Samoa, Østerrike, Belgia, Canada, Chile, Frankrike, Tyskland, Guam, Hong Kong, Irland, Italia, Luxembourg, Nederland, Norge, Polen, Portugal, Puerto Rico, Romania, Spania, Sverige, Sveits, Storbritannia, USA, De amerikanske jomfruøyene

Overvåker hjerterytme døgnet rundt

Metoden som benyttes kalles fotopletysmografi (PPG), den samme teknologien som er brukt for å måle puls på håndleddet. Ved hjelp av lysdioder og en lysdetektor som måler forandringer i størrelsen på blodkarene, og deretter omgjør disse målingene til pulsverdier, kan slike klokker måle puls, og eventuelt andre parametre rett på håndleddet døgnet rundt. I dette tilfellet vil Fitbit ta i bruk sensoren for å overvåke uregelmessigheter i hjerterytmen mens du sover. Dersom klokken oppdager noe unormalt, vil den gi beskjed til deg gjennom vibrasjoner og varsel gjennom Fitbit-appen.

Merk at Fitbit-enheten kun ser etter AFib når du er i ro, og det kreves at du synkroniserer klokken med Fitbit-appen som deretter vil varsle dersom den oppdager noe unormalt. Det er altså ikke klokken som vil gi deg varslene – men appen.

AFib-deteksjon kommer til nye og eldre modeller

Fitbit annonserte de nye modellene Fitbit Versa 4, Inspire 3 og Sense 2 for kort tid siden, og foreløpig er disse kun tilgjengelig for forhåndsbestilling. Alle tre modellene vil ha støtte for uregelmessig hjerterytmevarsler rett ut av esken i alle landene de nå er godkjent for.

I tillegg til de de nye modellene, vil de eksisterende modellene Fitbit Sense, Versa 3, Versa 2, Versa Lite, Charge 5, Charge 4, Charge 3, Luxe og Inspire 2 kunne brukes til å oppdage tegn på AFib. Du trenger bare å sette opp varsler for det i vurderingsdelen av Fitbit-følgeappen.

Fitbit afib

Slik setter du opp AFib-varsler:

  1. Fra Oppdag-fanen i Fitbit-appen på telefonen trykker du på «Vurderinger og rapporter».
  2. Trykk på fanen «Uregelmessig rytmevarsler».
  3. Trykk på «Konfigurer nå», og følg instruksjonene på skjermen.

Del gjerne:

Featured image for “Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene”
20. februar 2024 | Guider

Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene

Er du på utkikk etter nye løpesko? Denne store testen og guiden vil forhåpentligvis hjelpe deg. Her er test og anbefalinger av årets løpesko/joggesko.
Les mer
Featured image for “Test av pulsklokker – Best i test pulsklokke og smartklokke”
5. februar 2024 | Guider & anbefalinger

Test av pulsklokker – Best i test pulsklokke og smartklokke

Mer enn 100 modeller testet! Ny pulsklokke, men vet ikke hvilken du skal velge? Denne guiden og gigantiske testen kan forhåpentligvis gjøre valget lettere.
Les mer
Featured image for “Tredemølle – Guide og anbefalinger tredemølle”
24. juli 2023 | Guider & anbefalinger

Tredemølle – Guide og anbefalinger tredemølle

Hvilken tredemølle er best? Hvor kraftig skal den være? Hva må jeg se etter? Her får du svar på alt du trenger å vite, samt gode kjøpsanbefalinger.
Les mer
Featured image for “Test: Garmin Fenix 7 Pro Sapphire Solar”
9. juni 2023 | Garmin

Test: Garmin Fenix 7 Pro Sapphire Solar

Garmin Fenix 7 Pro-serien tar Fenix-serien enda et steg videre med en ny LED-lykt og bedre pulssensor. «Pro»-utgaven er en minimal, men viktig oppdatering.
Les mer
Featured image for “Romaskin – Guide og anbefalinger”
23. november 2021 | Guider & anbefalinger

Romaskin – Guide og anbefalinger

Hvilken romaskin er best? Hvor kraftig skal den være? Hva må jeg se etter? Denne guiden gir deg svar på alt du trenger å vite, samt gode kjøpsanbefalinger!
Les mer
Featured image for “Garmin bruker? Dette tipset vil du ikke gå glipp av”
27. februar 2024 | Blogg

Garmin bruker? Dette tipset vil du ikke gå glipp av

Eier du en nyere Garmin-klokke? Hvis du ikke allerede er kjent med dette trikset, er det stor sannsynlighet for at det er noe du vil bruke mye fremover.
Les mer
Featured image for “Derfor bør du velge Garmin Vivoactive 5”
19. februar 2024 | Blogg

Derfor bør du velge Garmin Vivoactive 5

Garmin Vivoactive 5 byr på flere av selskapets mest populære funksjoner til en attraktiv pris. Her er 30 grunner til å velge Vivoactive 5 som din neste klokke.
Les mer
Featured image for “Derfor bør du velge Garmin Venu 3”
9. februar 2024 | Blogg

Derfor bør du velge Garmin Venu 3

Garmin Venu 3 er en av markedets beste klokke for aktivitets- og helsesporing, og i tillegg byr den på en rekke treningsfunksjoner og smartklokkefunksjoner.
Les mer
Featured image for “Huawei lanserer ny farge av Huawei Watch GT 4”
5. februar 2024 | Blogg

Huawei lanserer ny farge av Huawei Watch GT 4

Huawei Watch GT 4 Rainforest Green GMT er Huawei sin nyeste modell og viser at selskapet tar bærekraft og miljøbevissthet på alvor.
Les mer
Featured image for “HOKA lanserer Cielo X1 – Toppmodell bygget for høy hastighet”
1. februar 2024 | Blogg

HOKA lanserer Cielo X1 – Toppmodell bygget for høy hastighet

HOKA lanserer et nytt flaggskip i selskapets produktlinje; HOKA Cielo X1 – en løpesko designet for maksimal flyt, fart og komfort.
Les mer
Featured image for “Dette er gjennomsnittlig HRV for ulike aldre og kjønn”
29. januar 2024 | Blogg

Dette er gjennomsnittlig HRV for ulike aldre og kjønn

Studie viser hvordan HRV endrer seg med alder, kjønn og sykdom, og hva gjennomsnitlig HRV-verdi er for ulike kjønn og aldersgrupper.
Les mer
Featured image for “Suunto lanserer Suunto Sonic hodetelefoner og nye farger for Suunto Race”
26. januar 2024 | Blogg

Suunto lanserer Suunto Sonic hodetelefoner og nye farger for Suunto Race

Suunto har lansert de nye hodetelefonene Suunto Sonic og nye farger for multisportklokken Suunto Race. Her er det du må vite.
Les mer