Apple Watch får mye bedre batteritid med ny spareblussmodus

22. september, 2022 (oppdatert 23. mai 2023)

Featured image for “Apple Watch får mye bedre batteritid med ny spareblussmodus”

Apple lager noen av de beste smartklokkene og treningsklokkene på markedet, men batteritiden har alltid vært et svakhetstrekk. Nye watchOS 9 fikser på mye av dette takket være en ny spareblussmodus.

Hvert år lanserer Apple nye datamaskiner, nye telefoner og nye klokker, og hvert år kommer de med en ny versjon av programvaren watchOS. Selve oppgraderingen fra Watch series 7 til Watch Series 8 bød ikke på store nyheter annet en en temperatursensor som i hovedsak er ment for kvinnehelse og sporing av menstruasjonssyklus, samt en ny kræsjdeteksjon sensor som kan oppdage når du eventuelt er i en bilulykke.

Den store nyheten på klokkefronten under årets lansering, var og er uten tvil den mer robuste og treningsorienterte Apple Watch Ultra. Denne kommer det en egen omfattende test på, så jeg bruker ikke mer tid på den her. Den andre store nyheten kommer gratis til alle Apple Watch-brukere tilbake til og med Watch Series 4, og heter watchOS 9. watchOS 9 er selskapets nyeste programvare for Apple Watch, og bringer med seg en rekke nyheter som du kan lese mer om i denne artikkelen nye watchOS 9 gir Apple Watch superkrefter. Bruker du klokka regelmessig til trening, vil du virkelig kunne glede deg over de nye funksjonene, men uansett om du trener, eller ei, så er det en ting vi alle kan få bruk for: Bedre batteritid.

Apple Watch Series 7 fremside

watchOS 9 – Ny spareblussmodus

Med operativsystemet watchOS 9 bringer Apple spareblussmodus til Apple Watch, noe som gir klokken langt bedre batteritid enn de oppgitte 18 timene. Som standard lover Apple inntil 18 timer ved normalt bruk, og opptil 36 timer i spareblussmodus. Ved spareblussmodus vil klokken opprettholde de viktigste funksjonene som 24/7 aktivitetssporing, falldeteksjon og smartvarsler via mobilen. Derimot deaktiveres strømkrevende funksjoner som alltid-på-skjerm, varsel om unormal hjerterytme og automatisk registrering av treningsøkt. Det er altså ikke snakk om den samme batterisparingsmodusen som ellers deaktiverer de fleste av klokkens funksjoner annet for å tyne ut den siste resten av batteritid. Spareblussmodus påvirker ikke data som registreres under en treningsøkt, kun under generelt bruk.

Nøyaktig oversikt over hva som deaktiveres ved bruk av spareblussmodus er som følger:

  • Alltid-på-skjerm, pulsmåling under generell bruk, varsel om unormal hjerterytme, måling av oksygenmetning i blodet, automatisk registrering av treningsøkt.

Dersom du ikke har telefonen i nærheten og tilkoblet klokken, vil spraeblussmodus i tillegg deaktivere følgende:

  • WiFi og LTE, innkommende anrop og varsler.

Spareblussmodus vil også kunne påvirke den generelle bruken av klokken, som at apper oppdateres tregere og bakgrunnsoppdatering skjer sjeldnere, animasjoner kan bli påvirket, og det kan ta lengre tid å utføre en samtale.

Dersom du har aktivert spareblussmodus, er uten telefon, og åpner en app som krever internettilgang, vil Apple Watch ta i bruk LTE-tilkoblingen å bruke mer strøm. Eventuelle meldinger/tapte anrop vil tikke inn sporadisk på klokken. Om du ikke manuelt trigger en app/funksjon som krever LTE-bruk, vil klokken sjekke automatisk koble til LTE-nettverket for å se etter meldinger/varsler en gang per time.

MYE bedre batteritid

Og Apple skuffer ikke når det gjelder batteritid. I estimatene sine er de ganske rause, og skriver at «Heldagsbatteri er basert på følgende bruksmønster: 90 klokkevisninger, 90 varslinger, 45 minutter med appbruk og en 60 minutters treningsøkt med musikkavspilling fra Apple Watch via Bluetooth over en periode på 18 timer.

I det virkelige liv vil mange kunne få enda mer enn de 18 oppgitte timene, for det er ingen tvil som at trening med GPS og alltid-på-skjerm er de to største strømslukene, og mange vil nok ikke benytte klokken til 60 minutter trening hver dag. Med normalt bruk som smartklokke vil du fint kunne tyne AW Series 7 til nærmere halvannen dag i vanlig modus, og minst 2 dager i spareblussmodus.

Eksempelvis klarte Apple Watch Series 7 å holde halvannet døgn med 7 timer trenings med GPS inkludert.

Ønsker du enda bedre batteritid?

Da bør du sjekke ut nyheten Apple Watch Ultra. Denne klokken er ikke bare bygget i mer solide materialer og bedre tilpasset aktiviteter som trening og Outdoor, men kommer også med et mye større batteri.

Apple Watch Ultra

Apple lover inntil 36 timer ved normalt bruk for Watch Ultra, og opptil 60 timer i spareblussmodus – det dobbelte av Watch Series 7 og Watch Series 8.

Igjen er Apple rause i estimatene sine (altså de inkluderer mye bruk), og skriver følgende: «60 timer i spareblussmodus inkluderer; 15 timer med trening, mer enn 600 klokkevisninger, 35 minutter med appbruk, 3 minutter med tale og 15 timer med søvnsporing.

I det virkelige liv vil mange kunne få enda mer enn de 60 oppgitte timene. De færreste benytter nok klokken til 15 timer trening i løpet av 60 timer, og ved normalt bruk som smartklokke er det sannsynlig at Apple Watch Ultra vil kunne holde i 4-5 dager på en lading. Da begynner vi å snakke god batteritid.


Del gjerne:

Featured image for “COROS gjør det tryggere å trene alene med ny stor oppdatering”
21. juni 2024 | Blogg

COROS gjør det tryggere å trene alene med ny stor oppdatering

COROS lanserer en rekke nye funksjoner for sine pulsklokker, inkludert sikkerhetsvarsling, gruppesporing og en enklere FTP test for sykkel.
Les mer
Featured image for “Shokz inngår samarbeid med maratonstjernen Eliud Kipchoge”
19. juni 2024 | Blogg

Shokz inngår samarbeid med maratonstjernen Eliud Kipchoge

Shokz, kjent for sine avanserte open ear-hodetelefoner, har annonsert et storstilt samarbeid med den dobbelte olympiske maratonvinneren, Eliud Kipchoge.
Les mer
Featured image for “Nyhet: Suunto Ocean – Kombinert pulsklokke og dykkercomputer”
18. juni 2024 | Blogg

Nyhet: Suunto Ocean – Kombinert pulsklokke og dykkercomputer

Suunto Ocean kombinerer funksjonaliteten til en dykkecomputer med egenskapene til en pulsklokke og gjør den til et ideelt verktøy til både dykking og trening.
Les mer
Featured image for “COROS lanserer sin første sykkelcomputer – COROS DURA”
17. juni 2024 | Blogg

COROS lanserer sin første sykkelcomputer – COROS DURA

COROS lanserer sin første sykkelcomputer – COROS DURA – med ekstrem batteritid, solcellelading, smart navigering og avanserte analysefunksjoner.
Les mer
Featured image for “Samsung lanserer budsjettklokken Samsung Galaxy Watch FE”
13. juni 2024 | Blogg

Samsung lanserer budsjettklokken Samsung Galaxy Watch FE

Samsung Galaxy Watch FE tar det beste fra smartklokken Galaxy Watch 6 og pakker det inn i en rimelig og elegant innpakning tilgjengelig for enda flere brukere.
Les mer
Featured image for “YouTube Music nå tilgjengelig på utvalgte Garmin-klokker”
12. juni 2024 | Blogg

YouTube Music nå tilgjengelig på utvalgte Garmin-klokker

YouTube Music føyer seg til rekken av Spotify, Deezer og Amazon Music, og er nå tilgjengelig på Garmin-klokker gjennom Garmin Connect.
Les mer
Featured image for “watchOS 11 gjør endelig Apple Watch til en mer komplett treningsklokke!”
11. juni 2024 | Blogg

watchOS 11 gjør endelig Apple Watch til en mer komplett treningsklokke!

Med watchOS 11 legger Apple til rette for at Apple Watch virkelig kan blande seg inn i eliten av treningsklokker. Her er alt du må vite om årets nyheter.
Les mer
Featured image for “Garmin gjør det enklere å sende meldinger fra klokken!”
6. juni 2024 | Blogg

Garmin gjør det enklere å sende meldinger fra klokken!

Garmin har annonsert appen Garmin Messenger som gjør det enda enklere å sende meldinger direkte fra utvalgte klokker og sykkelcomputere.
Les mer
Featured image for “Shokz lanserer ultralette og komfortable OpenFit Air hodetelefoner”
5. juni 2024 | Blogg

Shokz lanserer ultralette og komfortable OpenFit Air hodetelefoner

Shokz introduserer sine nyeste og ultralette OpenFit Air-hodetelefoner med patentert open-ear-teknologi, spesielt rettet mot trening og en aktiv livsstil.
Les mer
Featured image for “Shokz lanserer trådløse hodetelefoner for bruk i vann”
5. juni 2024 | Blogg

Shokz lanserer trådløse hodetelefoner for bruk i vann

Shokz lanserer nå Shokz OpenSwim Pro – et sett dedikerte sportshodetelefoner som kombinerer Bluetooth og MP3 i et fullstendig vanntett design.
Les mer
Featured image for “Nyhet: Fitbit Ace LTE”
31. mai 2024 | Blogg

Nyhet: Fitbit Ace LTE

Fitbit har lansert Fitbit Ace LTE – en smartklokke for barn med innebygd LTE-tilkobling og sporing, og som belønner aktivitet gjennom dagen.
Les mer
Featured image for “Samsung Galaxy Watch får superkrefter med AI”
30. mai 2024 | Blogg

Samsung Galaxy Watch får superkrefter med AI

Samsung tar i bruk avansert AI-teknologi for å tilby enda mer motiverende og personlige tilpassede helsetjenester når den nye Galaxy Watch lanseres senere i år.
Les mer