Nyhet: Samsung Galaxy Watch 6 og Watch 6 Classic

26. juli, 2023 (oppdatert 12. august 2023)
Featured image for “Nyhet: Samsung Galaxy Watch 6 og Watch 6 Classic”

Samsung har lansert årets modeller av sin trofaste smartklokke; Samsung Galaxy Watch 6 og Samsung Galaxy Watch 6 Classic. Her er alt du må vite.

Den koreanske giganten har lansert årets utgaver av Samsung Galaxy Watch, og selv om det ikke er snakk om noen enorme nyheter, så er det likevel et par ting som trolig vil glede mange.

Classic is back!

Der Samsung i fjor kuttet «Classic» modellen med den roterende kransen til fordel for den mer robuste og «outdoor»-fokuserte «Pro»-utgaven, har de i år gått tilbake til den vanlige lanseringen av en «vanlig» modell med slanke rammer med haptisk tilbakemelding, og en «Classic» modell med en større roterende krans.

Begge utgavene av Samsung Galaxy Watch 6 er tilgjengelig i to størrelser – med og uten LTE; 40 mm og 44 mm for den vanlige Samsung Galaxy Watch 6, og 43 mm og 47 mm for Samsung Galaxy Watch 6 Classic.

Årets modeller ligner i stor grad sine forgjengere, men har fått en større skjerm, bedre prosessor, mer minne og et nytt grensesnitt.

Samsung Galaxy Watch 6 leveres med en slank og fin silikonreim, mens Samsung Galaxy Watch 6 Classic leveres med en reim i kunstig lær som tåler både svette og vann. Reimene er såkalt «et-klikks reimer» som enkelt kan byttes ut på 1-2-3.

Samsung Galaxy Watch 6 og Samsung Galaxy Watch 6 Classic

Samsung Galaxy Watch 6 bevarer det samme slanke og elegante designet for Watch 5, men skjermen er nå 20% større takket være mindre rammer enn tidligere. Den totale størrelsen er likevel identisk, og det samme gjelder for Samsung Galaxy Watch 6 Classic sammenlignet med Samsung Galaxy Watch 4 Classic. Rammene skal være slanket henholdsvis 30% og 15%.

Urkassen på Samsung Galaxy Watch 6 er produsert i aluminium, mens urkassen på Samsung Galaxy Watch 6 Classic består av rustfritt stål.

Det er fremdeles snakk om en kraftig og lyssterk 60 HZ AMOLED-skjerm (opptil 2000 nits), men både lystyrken og oppløsningen har økt marginalt for samtlige modeller. Alle klokkene kommer med safirglass som gjør skjermen mer motstandsdyktig mot riper.

Samsung har utstyrt årets generasjon med sin nyeste Exynos W930 Dual-Core 1.4GHz prosessor, samt økt mengden RAM fra 1.5 GB til 2 GB. Samtlige modeller har 16 GB lagring til bruk for apper, musikk, bilder, etc. Forrige generasjon manglet absolutt ikke kraft, så årets modell bør ha gode kort på hånden når det gjelder å få oppgavene unnagjort.

Samme batteritid. Raskere lading.

Batteritiden ligger på det samme som fjorårets modeller, selv om Samsung Galaxy Watch 6/Watch 6 Classic faktisk har et større batteri på innsiden. At batteritiden ikke oppleves bedre skyldes trolig den økte skjermstørrelsen og lysstyrken.

Samsung Galaxy Watch 6 og Samsung Galaxy Watch 6 Classic har en oppgitt batteritid på 30 timer ved variert bruk med alltid-på skjerm aktivert, og opptil 40 timer med alltid-på skjerm av.

Årets modeller har fått støtte for en ny hurtiglading som skal sørge for 45% batteritid på kun 30 minutter. Åtte minutter hurtiglading gir nok strøm til åtte timer bruk. Watch 6/Watch 6 Classic støtter benytter den samme ladepucken som tidligere, og støtter trådløs lading, men kun WPC-standarden.

Ny programvare – One UI 5

Samsung Galaxy Watch 6 og Samsung Galaxy Watch 6 Classic leveres med Samsung One UI 5 – en helt ny utgave av Samsung sitt eget operativsystem. Dette er ikke et helt enkeltstående operativsystem og bygger i stor grad på Google sitt Wear OS 4, men med Samsung sin egen liten vri og tilpasning.

En gledelig nyhet for årets modeller er at de ikke trenger å tilbakestille klokken hver gang du ønsker å koble den til en ny telefon.

Samsung Galaxy Watch6

Ellers har Samsung Galaxy Watch 6 alt du trenger av smartklokkefunksjoner som tilgang til tusenvis av apper gjennom Google Play, støtte for smartvarsler, mobilsamtaler, streaming av musikk, kontaktløs betaling gjennom både Samsung Wallet og Google Wallet, taleassistent via Google Assistant og Bixby, m.m..

Av helse og treningsfunksjoner måler den en rekke parameter som blant annet aktivitetsminutter, skritt, estimert distanse, kaloriforbruk, søvn, stressnivå, puls, oksygenmetning, hudtemperatur, og du kan manuelt loggføre inntak av mat og drikke (hydrering).

Fokus på søvn

Fokuset er som alltid på flere helse- og treningsfunksjoner, hvorav en ny og forbedret «søvn coach» med mulighet for å delta i en fireukers søvncoaching-plan er en av nyhetene. Ved hjelp av Sleep Score Factors skal klokken bruke informasjon som total søvntid, søvnsyklus, våken tid og fysisk og mental restitusjon, for å gi brukeren en bedre forståelse av egen søvnkvalitet. Samsung inkluderer også flere søvnfunksjoner som blant annet Sleep Animal Symbol som representerer brukerens søvn ved hjelp av et dyr som er typisk for den søvnrytmen.

Den nye søvninnsikten inkluderer følgende:

 • Faktisk søvntid
 • Søvnpoeng
 • Søvnstadier
 • Blodoksygen under 90%
 • Hudtemperatur
 • Konsistent sengetid og oppvåkningstidspunkt
 • Søvndyr (kronotype)
 • Snorkedeteksjon

En annen smart forbedring er at klokken nå automatisk vil endre farge på LED-sensoren til usynlig infrarødt lys når klokken settes til «søvnmodus» om natten slik at det ikke skal virke forstyrrende.


Bedre treningsvisning

En ny «Personlig treningssone» gjør det lettere å justere og tilpasse treningen ut i fra ønsket effekt ved å definere fem individuelle og tilpassede intensitetsnivåer for løping. De fem sonene er «Oppvarming», «Fettforbrenning», «Kardio», «Hard trening» og «Maks effekt», og du kan bestemme om klokken skal gi beskjed når du beveger deg utenfor en angitt sone.

Som alltid kan du velge blant mer enn 100 ulike aktivitetsprofiler, og en ny profil for «Baneløp», samt en «Custom Workout» profil som lar deg opprette egne treningsøkter.

Samsung Galaxy Watch6

Fokus på helse

Samsung Galaxy Watch 6 har ellers et stort fokus på helse, og har den samme avanserte BioActive sensoren måler både puls, oksygenmetning i blodet og hudtemperatur. I tillegg er klokkene godkjent for EKG-målinger og kan brukes til å gjennomføre en fullstendig kroppsskanning av kroppssammensetningen.

Dersom du kalibrerer klokken mot en blodtrykks mansjett en gang i måneden, vil du også kunne bruke klokken til å kontrollere blodtrykket.

Nytt for Samsung Galaxy Watch 6 er muligheten for automatisk deteksjon av uregelmessig hjerterytme. Dette betyr at klokken selv vil se etter uregelmessig hjerterytme (Afib) 24/7, og dersom den oppdager noe unormalt, vil den varsle deg om å utføre et manuelt EKG.

En annen sikkerhetsfunksjon er «Falldeteksjon» som automatisk registrer fall (både på trening og når du sitter stille), og deretter vil varsle nødnummeret og en forhåndsvalgt kontakt.


Pris og tilgjengelighet

Samsung Galaxy Watch 6 og Samsung Galaxy Watch 6 Classic er tilgjengelig for forhåndsbestilling fra og med 26. juli med levering fra 11. august.

 • Samsung Galaxy Watch 6 40 mm BLE: 3790,-
 • Samsung Galaxy Watch 6 44 mm BLE: 4190,-
 • Samsung Galaxy Watch 6 40 mm LTE: 4290,-
 • Samsung Galaxy Watch 6 44 mm LTE: 4690,-
 • Samsung Galaxy Watch 6 Classic 43 mm BLE: 4890,-
 • Samsung Galaxy Watch 6 Classic 47 mm BLE: 5290,-
 • Samsung Galaxy Watch 6 Classic 43 mm LTE: 5490,-
 • Samsung Galaxy Watch 6 Classic 47 mm LTE: 5890,-


Del gjerne:

Featured image for “Trikset som forbedrer pulsmålingen for deg med tatovering”

Trikset som forbedrer pulsmålingen for deg med tatovering

Sliter du med at klokken ikke registrer pulsen via den innebygde pulssensoren på grunn av tatoveringer? Dette enkle trikset kan…
Featured image for “Nyhet: Garmin Vivoactive 5”

Nyhet: Garmin Vivoactive 5

Garmin Vivoactive 5 gir deg selskapets mest etterspurte funksjoner for helse- og aktivitetssporing kombinert med nyttige treningsfunksjoner til en lavere…
Featured image for “Guide: Slik fungerer Garmin Body Battery”

Guide: Slik fungerer Garmin Body Battery

Body Battery er en funksjon som holder oversikt over energinivået ditt forløpende gjennom dagen. Denne guiden gir deg svar på…
Featured image for “Garmin Connect i ny drakt”

Garmin Connect i ny drakt

Garmin Connect har nylig rullet ut en oppdatering som gir brukerne muligheten til å velge mellom tre forskjellige moduser: Lys,…
Featured image for “Nyhet: Huawei Watch GT 4”

Nyhet: Huawei Watch GT 4

Huawei har lansert sin nyeste smartklokke, Huawei Watch GT 4, med oppgradert helse- og treningssporing, forbedret GPS, og nye helsefunksjoner.…
Featured image for “«Outdoor» appene som gir deg mer ut av Samsung Galaxy Watch”

«Outdoor» appene som gir deg mer ut av Samsung Galaxy Watch

Lyst til å få mer ut av smartklokkene din? Disse appene gir deg mer ut av Samsung Galaxy Watch dersom…
Featured image for “Nyhet: Garmin Venu 3”

Nyhet: Garmin Venu 3

Garmin har igjen oppdatert sin populære smartklokke-modell. Garmin Venu 3 bringer med seg en ny pulssensor, søvn coach, tilgang til…
Featured image for “Nyhet: COROS PACE 3”

Nyhet: COROS PACE 3

COROS har lansert oppfølgeren til den svært populære budsjettmodellen PACE 2. Og nye COROS PACE 3 minner om alt annet…
Featured image for “Guide: Garmin Explore – Dette må du vite”

Guide: Garmin Explore – Dette må du vite

Garmin Explore er et kraftig alt-i-ett app som gir deg enda mer ut av Garmin-klokken din. Her er det du…
Featured image for “Oppdatering: COROS endelig med sving-for-sving navigering!”

Oppdatering: COROS endelig med sving-for-sving navigering!

COROS har lansert en stor programvareoppdatering som blant annet gir tilgang til sving-for-sving veiledning, tilpassbare urskiver og mye mer!…
Featured image for “Nyhet: COROS APEX 2 Pro Chamonix Edition”

Nyhet: COROS APEX 2 Pro Chamonix Edition

COROS har lansert en «limited edition» av deres toppmodell COROS APEX 2 Pro. Her er det du må vite om…
Featured image for “20 Anbefalte treningsapper til Samsung Galaxy Watch”

20 Anbefalte treningsapper til Samsung Galaxy Watch

Pulsklokke eller smartklokke? Disse appene gir deg mer ut av Samsung Galaxy Watch dersom du liker å bruke klokken til…
Featured image for “Garmin gjør det enklere å bytte mellom ulike klokker!”

Garmin gjør det enklere å bytte mellom ulike klokker!

Garmin har lansert en funksjon for sikkerhetskopi og gjenoppretting slik at du kan bytte mellom ulike klokker uten å måtte…
Featured image for “Garmin Forerunner 965 og Forerunner 265 med nye funksjoner i Garmin Q3 Beta”

Garmin Forerunner 965 og Forerunner 265 med nye funksjoner i Garmin Q3 Beta

Garmin har lansert en ny og stor betaprogramvare for Garmin Forerunner 965 og Garmin Forerunner 265. Her er det du…
Featured image for “Nyhet: COROS lanserer egen pulssensor – COROS Heart Rate Monitor!”

Nyhet: COROS lanserer egen pulssensor – COROS Heart Rate Monitor!

COROS lanserer sin første eksterne pulssensor – COROS Heart Rate Monitor. Denne gir deg maksimal bevegelsesfrihet og økt presisjon. Her…
Featured image for “Nyhet: Samsung Galaxy Watch 6 og Watch 6 Classic”

Nyhet: Samsung Galaxy Watch 6 og Watch 6 Classic

Samsung har lansert årets modeller av sin trofaste smartklokke; Samsung Galaxy Watch 6 og Samsung Galaxy Watch 6 Classic. Her…
Featured image for “Samsung oppdaterer Galaxy Watch med passiv deteksjon av uregelmessig hjerterytme”

Samsung oppdaterer Galaxy Watch med passiv deteksjon av uregelmessig hjerterytme

Samsung har begynt å rulle ut en ny funksjon for Samsung Galaxy Watch som tillater deteksjon av uregelmessig hjerterytme.…
Featured image for “30 grunner til å velge Garmin Fenix 7X Pro Sapphire Solar”

30 grunner til å velge Garmin Fenix 7X Pro Sapphire Solar

Garmin Fenix 7X Pro Sapphire Solar er utvilsomt en av de beste pulsklokkene på markedet. Her er 30 gode grunner…