Nyhet: Samsung Galaxy Watch 6 og Watch 6 Classic

26. juli, 2023 (oppdatert 12. august 2023)
Featured image for “Nyhet: Samsung Galaxy Watch 6 og Watch 6 Classic”

Samsung har lansert årets modeller av sin trofaste smartklokke; Samsung Galaxy Watch 6 og Samsung Galaxy Watch 6 Classic. Her er alt du må vite.

Den koreanske giganten har lansert årets utgaver av Samsung Galaxy Watch, og selv om det ikke er snakk om noen enorme nyheter, så er det likevel et par ting som trolig vil glede mange.

Classic is back!

Der Samsung i fjor kuttet «Classic» modellen med den roterende kransen til fordel for den mer robuste og «outdoor»-fokuserte «Pro»-utgaven, har de i år gått tilbake til den vanlige lanseringen av en «vanlig» modell med slanke rammer med haptisk tilbakemelding, og en «Classic» modell med en større roterende krans.

Begge utgavene av Samsung Galaxy Watch 6 er tilgjengelig i to størrelser – med og uten LTE; 40 mm og 44 mm for den vanlige Samsung Galaxy Watch 6, og 43 mm og 47 mm for Samsung Galaxy Watch 6 Classic.

Årets modeller ligner i stor grad sine forgjengere, men har fått en større skjerm, bedre prosessor, mer minne og et nytt grensesnitt.

Samsung Galaxy Watch 6 leveres med en slank og fin silikonreim, mens Samsung Galaxy Watch 6 Classic leveres med en reim i kunstig lær som tåler både svette og vann. Reimene er såkalt «et-klikks reimer» som enkelt kan byttes ut på 1-2-3.

Samsung Galaxy Watch 6 og Samsung Galaxy Watch 6 Classic

Samsung Galaxy Watch 6 bevarer det samme slanke og elegante designet for Watch 5, men skjermen er nå 20% større takket være mindre rammer enn tidligere. Den totale størrelsen er likevel identisk, og det samme gjelder for Samsung Galaxy Watch 6 Classic sammenlignet med Samsung Galaxy Watch 4 Classic. Rammene skal være slanket henholdsvis 30% og 15%.

Urkassen på Samsung Galaxy Watch 6 er produsert i aluminium, mens urkassen på Samsung Galaxy Watch 6 Classic består av rustfritt stål.

Det er fremdeles snakk om en kraftig og lyssterk 60 HZ AMOLED-skjerm (opptil 2000 nits), men både lystyrken og oppløsningen har økt marginalt for samtlige modeller. Alle klokkene kommer med safirglass som gjør skjermen mer motstandsdyktig mot riper.

Samsung har utstyrt årets generasjon med sin nyeste Exynos W930 Dual-Core 1.4GHz prosessor, samt økt mengden RAM fra 1.5 GB til 2 GB. Samtlige modeller har 16 GB lagring til bruk for apper, musikk, bilder, etc. Forrige generasjon manglet absolutt ikke kraft, så årets modell bør ha gode kort på hånden når det gjelder å få oppgavene unnagjort.

Samme batteritid. Raskere lading.

Batteritiden ligger på det samme som fjorårets modeller, selv om Samsung Galaxy Watch 6/Watch 6 Classic faktisk har et større batteri på innsiden. At batteritiden ikke oppleves bedre skyldes trolig den økte skjermstørrelsen og lysstyrken.

Samsung Galaxy Watch 6 og Samsung Galaxy Watch 6 Classic har en oppgitt batteritid på 30 timer ved variert bruk med alltid-på skjerm aktivert, og opptil 40 timer med alltid-på skjerm av.

Årets modeller har fått støtte for en ny hurtiglading som skal sørge for 45% batteritid på kun 30 minutter. Åtte minutter hurtiglading gir nok strøm til åtte timer bruk. Watch 6/Watch 6 Classic støtter benytter den samme ladepucken som tidligere, og støtter trådløs lading, men kun WPC-standarden.

Ny programvare – One UI 5

Samsung Galaxy Watch 6 og Samsung Galaxy Watch 6 Classic leveres med Samsung One UI 5 – en helt ny utgave av Samsung sitt eget operativsystem. Dette er ikke et helt enkeltstående operativsystem og bygger i stor grad på Google sitt Wear OS 4, men med Samsung sin egen liten vri og tilpasning.

En gledelig nyhet for årets modeller er at de ikke trenger å tilbakestille klokken hver gang du ønsker å koble den til en ny telefon.

Samsung Galaxy Watch6

Ellers har Samsung Galaxy Watch 6 alt du trenger av smartklokkefunksjoner som tilgang til tusenvis av apper gjennom Google Play, støtte for smartvarsler, mobilsamtaler, streaming av musikk, kontaktløs betaling gjennom både Samsung Wallet og Google Wallet, taleassistent via Google Assistant og Bixby, m.m..

Av helse og treningsfunksjoner måler den en rekke parameter som blant annet aktivitetsminutter, skritt, estimert distanse, kaloriforbruk, søvn, stressnivå, puls, oksygenmetning, hudtemperatur, og du kan manuelt loggføre inntak av mat og drikke (hydrering).

Fokus på søvn

Fokuset er som alltid på flere helse- og treningsfunksjoner, hvorav en ny og forbedret «søvn coach» med mulighet for å delta i en fireukers søvncoaching-plan er en av nyhetene. Ved hjelp av Sleep Score Factors skal klokken bruke informasjon som total søvntid, søvnsyklus, våken tid og fysisk og mental restitusjon, for å gi brukeren en bedre forståelse av egen søvnkvalitet. Samsung inkluderer også flere søvnfunksjoner som blant annet Sleep Animal Symbol som representerer brukerens søvn ved hjelp av et dyr som er typisk for den søvnrytmen.

Den nye søvninnsikten inkluderer følgende:

 • Faktisk søvntid
 • Søvnpoeng
 • Søvnstadier
 • Blodoksygen under 90%
 • Hudtemperatur
 • Konsistent sengetid og oppvåkningstidspunkt
 • Søvndyr (kronotype)
 • Snorkedeteksjon

En annen smart forbedring er at klokken nå automatisk vil endre farge på LED-sensoren til usynlig infrarødt lys når klokken settes til «søvnmodus» om natten slik at det ikke skal virke forstyrrende.


Bedre treningsvisning

En ny «Personlig treningssone» gjør det lettere å justere og tilpasse treningen ut i fra ønsket effekt ved å definere fem individuelle og tilpassede intensitetsnivåer for løping. De fem sonene er «Oppvarming», «Fettforbrenning», «Kardio», «Hard trening» og «Maks effekt», og du kan bestemme om klokken skal gi beskjed når du beveger deg utenfor en angitt sone.

Som alltid kan du velge blant mer enn 100 ulike aktivitetsprofiler, og en ny profil for «Baneløp», samt en «Custom Workout» profil som lar deg opprette egne treningsøkter.

Samsung Galaxy Watch6

Fokus på helse

Samsung Galaxy Watch 6 har ellers et stort fokus på helse, og har den samme avanserte BioActive sensoren måler både puls, oksygenmetning i blodet og hudtemperatur. I tillegg er klokkene godkjent for EKG-målinger og kan brukes til å gjennomføre en fullstendig kroppsskanning av kroppssammensetningen.

Dersom du kalibrerer klokken mot en blodtrykks mansjett en gang i måneden, vil du også kunne bruke klokken til å kontrollere blodtrykket.

Nytt for Samsung Galaxy Watch 6 er muligheten for automatisk deteksjon av uregelmessig hjerterytme. Dette betyr at klokken selv vil se etter uregelmessig hjerterytme (Afib) 24/7, og dersom den oppdager noe unormalt, vil den varsle deg om å utføre et manuelt EKG.

En annen sikkerhetsfunksjon er «Falldeteksjon» som automatisk registrer fall (både på trening og når du sitter stille), og deretter vil varsle nødnummeret og en forhåndsvalgt kontakt.


Pris og tilgjengelighet

Samsung Galaxy Watch 6 og Samsung Galaxy Watch 6 Classic er tilgjengelig for forhåndsbestilling fra og med 26. juli med levering fra 11. august.

 • Samsung Galaxy Watch 6 40 mm BLE: 3790,-
 • Samsung Galaxy Watch 6 44 mm BLE: 4190,-
 • Samsung Galaxy Watch 6 40 mm LTE: 4290,-
 • Samsung Galaxy Watch 6 44 mm LTE: 4690,-
 • Samsung Galaxy Watch 6 Classic 43 mm BLE: 4890,-
 • Samsung Galaxy Watch 6 Classic 47 mm BLE: 5290,-
 • Samsung Galaxy Watch 6 Classic 43 mm LTE: 5490,-
 • Samsung Galaxy Watch 6 Classic 47 mm LTE: 5890,-


Del gjerne:

Featured image for “Derfor bør du velge Garmin Vivoactive 5”

Derfor bør du velge Garmin Vivoactive 5

Garmin Vivoactive 5 byr på flere av selskapets mest populære funksjoner til en attraktiv pris. Her er 30 grunner til…
Featured image for “Derfor bør du velge Garmin Venu 3”

Derfor bør du velge Garmin Venu 3

Garmin Venu 3 er en av markedets beste klokke for aktivitets- og helsesporing, og i tillegg byr den på en…
Featured image for “Huawei lanserer ny farge av Huawei Watch GT 4”

Huawei lanserer ny farge av Huawei Watch GT 4

Huawei Watch GT 4 Rainforest Green GMT er Huawei sin nyeste modell og viser at selskapet tar bærekraft og miljøbevissthet…
Featured image for “HOKA lanserer Cielo X1 – Toppmodell bygget for høy hastighet”

HOKA lanserer Cielo X1 – Toppmodell bygget for høy hastighet

HOKA lanserer et nytt flaggskip i selskapets produktlinje; HOKA Cielo X1 – en løpesko designet for maksimal flyt, fart og…
Featured image for “Test: Garmin Lily 2”

Test: Garmin Lily 2

Garmin har lansert oppfølgeren til den moteriktige klokken Garmin Lily. Garmin Lily 2 er designet for kvinner og kombinerer stilsikkerhet…
Featured image for “Dette er gjennomsnittlig HRV for ulike aldre og kjønn”

Dette er gjennomsnittlig HRV for ulike aldre og kjønn

Studie viser hvordan HRV endrer seg med alder, kjønn og sykdom, og hva gjennomsnitlig HRV-verdi er for ulike kjønn og…
Featured image for “Suunto lanserer Suunto Sonic hodetelefoner og nye farger for Suunto Race”

Suunto lanserer Suunto Sonic hodetelefoner og nye farger for Suunto Race

Suunto har lansert de nye hodetelefonene Suunto Sonic og nye farger for multisportklokken Suunto Race. Her er det du må…
Featured image for “COROS oppdatering gir løpstest, stressovervåkning og velværesjekk”

COROS oppdatering gir løpstest, stressovervåkning og velværesjekk

COROS har lansert en stor oppdatering til en rekke av sine pulsklokker. Den nye oppdateringen bringer med seg en løpstest,…
Featured image for “Et kritisk syn på pulsklokken og ulike helseparametere”

Et kritisk syn på pulsklokken og ulike helseparametere

Lar du deg stresse over at pulsklokka viser manglede antall skritt, dårlig søvn, lav Body Battery, synkende HRV, eller høyt…
Featured image for “Samsung annonserer Galaxy Ring – selskapets første smartring!”

Samsung annonserer Galaxy Ring – selskapets første smartring!

Smartringer har i løpet av få år blitt svært populære produkter, og endelig har Samsung avslørt deres første smartring –…
Featured image for “Stor oppdatering til utvalgte Garmin-klokker”

Stor oppdatering til utvalgte Garmin-klokker

Garmin har startet utrullingen av 2024 Q1 oppdateringen til en rekke klokker. Beta programvare 16.10 inneholder en rekke nye funksjoner…
Featured image for “Amazfit Helio – En smartring laget for å optimalisere prestasjon”

Amazfit Helio – En smartring laget for å optimalisere prestasjon

Amazfit har dratt sløret av sin første smartring, Amazfit Helio, under årets CES 2024 i Las Vegas. Her er det…
Featured image for “Jabra Elite 10 og Elite 8 Active blir enda bedre via to programvareoppdateringer”

Jabra Elite 10 og Elite 8 Active blir enda bedre via to programvareoppdateringer

To av selskapets beste trådløse ørepropper, Jabra Elite 10 og Jabra Elite 8 Active, blir oppdatert med bedre støydemping, HearThrough…
Featured image for “Casio G-Shock GPR-H1000 er den tøffeste aktivitetsmåleren på markedet”

Casio G-Shock GPR-H1000 er den tøffeste aktivitetsmåleren på markedet

Hvis MacGyver, Indiana Jones og James Bond skulle dannet en trio og lansert en klokke, så hadde det vært G-Shock…
Featured image for “Polar lanserer tett samarbeid med nye Sennheiser ørepropper”

Polar lanserer tett samarbeid med nye Sennheiser ørepropper

Polar har kunngjort et spennende samarbeid med det Sennheiser som lanserer nye Sennheiser MOMENTUM Sport ørepropper med Polar-teknologi på innsiden.…
Featured image for “Garmin lanserer ny versjon av Garmin Connect”

Garmin lanserer ny versjon av Garmin Connect

Garmin har presentert et nytt design for sin Garmin Connect app. Det nye oppdateringen fokuserer på et enklere, mer oversiktlig…
Featured image for “Nyhet: Garmin Lily 2”

Nyhet: Garmin Lily 2

Garmin har lansert oppfølgeren til den moteriktige klokken Garmin Lily. Garmin Lily 2 er designet for kvinner og kombinerer stilsikkerhet…
Featured image for “Nyhet: Garmin HRM-Fit”

Nyhet: Garmin HRM-Fit

Garmin lanserer sitt første pulsbelte designet for kvinner! Garmin HRM-Fit tar alle de gode egenskapene til HRM-Pro og lar deg…