Nyhet: Samsung Galaxy Watch 6 og Watch 6 Classic

26. juli, 2023 (oppdatert 12. august 2023)

Featured image for “Nyhet: Samsung Galaxy Watch 6 og Watch 6 Classic”

Samsung har lansert årets modeller av sin trofaste smartklokke; Samsung Galaxy Watch 6 og Samsung Galaxy Watch 6 Classic. Her er alt du må vite.

Den koreanske giganten har lansert årets utgaver av Samsung Galaxy Watch, og selv om det ikke er snakk om noen enorme nyheter, så er det likevel et par ting som trolig vil glede mange.

Classic is back!

Der Samsung i fjor kuttet «Classic» modellen med den roterende kransen til fordel for den mer robuste og «outdoor»-fokuserte «Pro»-utgaven, har de i år gått tilbake til den vanlige lanseringen av en «vanlig» modell med slanke rammer med haptisk tilbakemelding, og en «Classic» modell med en større roterende krans.

Begge utgavene av Samsung Galaxy Watch 6 er tilgjengelig i to størrelser – med og uten LTE; 40 mm og 44 mm for den vanlige Samsung Galaxy Watch 6, og 43 mm og 47 mm for Samsung Galaxy Watch 6 Classic.

Årets modeller ligner i stor grad sine forgjengere, men har fått en større skjerm, bedre prosessor, mer minne og et nytt grensesnitt.

Samsung Galaxy Watch 6 leveres med en slank og fin silikonreim, mens Samsung Galaxy Watch 6 Classic leveres med en reim i kunstig lær som tåler både svette og vann. Reimene er såkalt «et-klikks reimer» som enkelt kan byttes ut på 1-2-3.

Samsung Galaxy Watch 6 og Samsung Galaxy Watch 6 Classic

Samsung Galaxy Watch 6 bevarer det samme slanke og elegante designet for Watch 5, men skjermen er nå 20% større takket være mindre rammer enn tidligere. Den totale størrelsen er likevel identisk, og det samme gjelder for Samsung Galaxy Watch 6 Classic sammenlignet med Samsung Galaxy Watch 4 Classic. Rammene skal være slanket henholdsvis 30% og 15%.

Urkassen på Samsung Galaxy Watch 6 er produsert i aluminium, mens urkassen på Samsung Galaxy Watch 6 Classic består av rustfritt stål.

Det er fremdeles snakk om en kraftig og lyssterk 60 HZ AMOLED-skjerm (opptil 2000 nits), men både lystyrken og oppløsningen har økt marginalt for samtlige modeller. Alle klokkene kommer med safirglass som gjør skjermen mer motstandsdyktig mot riper.

Samsung har utstyrt årets generasjon med sin nyeste Exynos W930 Dual-Core 1.4GHz prosessor, samt økt mengden RAM fra 1.5 GB til 2 GB. Samtlige modeller har 16 GB lagring til bruk for apper, musikk, bilder, etc. Forrige generasjon manglet absolutt ikke kraft, så årets modell bør ha gode kort på hånden når det gjelder å få oppgavene unnagjort.

Samme batteritid. Raskere lading.

Batteritiden ligger på det samme som fjorårets modeller, selv om Samsung Galaxy Watch 6/Watch 6 Classic faktisk har et større batteri på innsiden. At batteritiden ikke oppleves bedre skyldes trolig den økte skjermstørrelsen og lysstyrken.

Samsung Galaxy Watch 6 og Samsung Galaxy Watch 6 Classic har en oppgitt batteritid på 30 timer ved variert bruk med alltid-på skjerm aktivert, og opptil 40 timer med alltid-på skjerm av.

Årets modeller har fått støtte for en ny hurtiglading som skal sørge for 45% batteritid på kun 30 minutter. Åtte minutter hurtiglading gir nok strøm til åtte timer bruk. Watch 6/Watch 6 Classic støtter benytter den samme ladepucken som tidligere, og støtter trådløs lading, men kun WPC-standarden.

Ny programvare – One UI 5

Samsung Galaxy Watch 6 og Samsung Galaxy Watch 6 Classic leveres med Samsung One UI 5 – en helt ny utgave av Samsung sitt eget operativsystem. Dette er ikke et helt enkeltstående operativsystem og bygger i stor grad på Google sitt Wear OS 4, men med Samsung sin egen liten vri og tilpasning.

En gledelig nyhet for årets modeller er at de ikke trenger å tilbakestille klokken hver gang du ønsker å koble den til en ny telefon.

Samsung Galaxy Watch6

Ellers har Samsung Galaxy Watch 6 alt du trenger av smartklokkefunksjoner som tilgang til tusenvis av apper gjennom Google Play, støtte for smartvarsler, mobilsamtaler, streaming av musikk, kontaktløs betaling gjennom både Samsung Wallet og Google Wallet, taleassistent via Google Assistant og Bixby, m.m..

Av helse og treningsfunksjoner måler den en rekke parameter som blant annet aktivitetsminutter, skritt, estimert distanse, kaloriforbruk, søvn, stressnivå, puls, oksygenmetning, hudtemperatur, og du kan manuelt loggføre inntak av mat og drikke (hydrering).

Fokus på søvn

Fokuset er som alltid på flere helse- og treningsfunksjoner, hvorav en ny og forbedret «søvn coach» med mulighet for å delta i en fireukers søvncoaching-plan er en av nyhetene. Ved hjelp av Sleep Score Factors skal klokken bruke informasjon som total søvntid, søvnsyklus, våken tid og fysisk og mental restitusjon, for å gi brukeren en bedre forståelse av egen søvnkvalitet. Samsung inkluderer også flere søvnfunksjoner som blant annet Sleep Animal Symbol som representerer brukerens søvn ved hjelp av et dyr som er typisk for den søvnrytmen.

Den nye søvninnsikten inkluderer følgende:

 • Faktisk søvntid
 • Søvnpoeng
 • Søvnstadier
 • Blodoksygen under 90%
 • Hudtemperatur
 • Konsistent sengetid og oppvåkningstidspunkt
 • Søvndyr (kronotype)
 • Snorkedeteksjon

En annen smart forbedring er at klokken nå automatisk vil endre farge på LED-sensoren til usynlig infrarødt lys når klokken settes til «søvnmodus» om natten slik at det ikke skal virke forstyrrende.


Bedre treningsvisning

En ny «Personlig treningssone» gjør det lettere å justere og tilpasse treningen ut i fra ønsket effekt ved å definere fem individuelle og tilpassede intensitetsnivåer for løping. De fem sonene er «Oppvarming», «Fettforbrenning», «Kardio», «Hard trening» og «Maks effekt», og du kan bestemme om klokken skal gi beskjed når du beveger deg utenfor en angitt sone.

Som alltid kan du velge blant mer enn 100 ulike aktivitetsprofiler, og en ny profil for «Baneløp», samt en «Custom Workout» profil som lar deg opprette egne treningsøkter.

Samsung Galaxy Watch6

Fokus på helse

Samsung Galaxy Watch 6 har ellers et stort fokus på helse, og har den samme avanserte BioActive sensoren måler både puls, oksygenmetning i blodet og hudtemperatur. I tillegg er klokkene godkjent for EKG-målinger og kan brukes til å gjennomføre en fullstendig kroppsskanning av kroppssammensetningen.

Dersom du kalibrerer klokken mot en blodtrykks mansjett en gang i måneden, vil du også kunne bruke klokken til å kontrollere blodtrykket.

Nytt for Samsung Galaxy Watch 6 er muligheten for automatisk deteksjon av uregelmessig hjerterytme. Dette betyr at klokken selv vil se etter uregelmessig hjerterytme (Afib) 24/7, og dersom den oppdager noe unormalt, vil den varsle deg om å utføre et manuelt EKG.

En annen sikkerhetsfunksjon er «Falldeteksjon» som automatisk registrer fall (både på trening og når du sitter stille), og deretter vil varsle nødnummeret og en forhåndsvalgt kontakt.


Pris og tilgjengelighet

Samsung Galaxy Watch 6 og Samsung Galaxy Watch 6 Classic er tilgjengelig for forhåndsbestilling fra og med 26. juli med levering fra 11. august.

 • Samsung Galaxy Watch 6 40 mm BLE: 3790,-
 • Samsung Galaxy Watch 6 44 mm BLE: 4190,-
 • Samsung Galaxy Watch 6 40 mm LTE: 4290,-
 • Samsung Galaxy Watch 6 44 mm LTE: 4690,-
 • Samsung Galaxy Watch 6 Classic 43 mm BLE: 4890,-
 • Samsung Galaxy Watch 6 Classic 47 mm BLE: 5290,-
 • Samsung Galaxy Watch 6 Classic 43 mm LTE: 5490,-
 • Samsung Galaxy Watch 6 Classic 47 mm LTE: 5890,-


Del gjerne:

Featured image for “Apple Maps sykkelruter er nå tilgjengelig på Apple Watch”
13. juli 2024 | Blogg

Apple Maps sykkelruter er nå tilgjengelig på Apple Watch

Apple har lansert sykkelruter i Norge. Du kan nå få sving-for-sving sykkelanvisninger for ruter som inkluderer sykkelstier, sykkelfelt og sykkelvennlige veier.
Les mer
Featured image for “Samsung Galaxy Ring – Den mest avanserte smart ringen på markedet?”
10. juli 2024 | Blogg

Samsung Galaxy Ring – Den mest avanserte smart ringen på markedet?

Samsung har endelig dratt sløret av deres første smart ring – Samsung Galaxy Ring. Nå skal fokuset på helse og trening være større enn noen gang.
Les mer
Featured image for “Samsung Galaxy Buds 3 og Buds 3 Pro – Den største oppdateringen til nå”
10. juli 2024 | Blogg

Samsung Galaxy Buds 3 og Buds 3 Pro – Den største oppdateringen til nå

Samsung Galaxy Buds 3 og Galaxy Buds 3 Pro har nylig blitt lansert, og de representerer en betydelig oppgradering i Samsungs serie av trådløse ørepropper.
Les mer
Featured image for “Nyhet: Samsung Galaxy Watch 7 og Watch Ultra”
10. juli 2024 | Blogg

Nyhet: Samsung Galaxy Watch 7 og Watch Ultra

Samsung har lansert deres neste generasjon smartklokker – Samsung Galaxy Watch 7 og Galaxy Watch Ultra. Er dette klokkene som skal sette Wear OS på kartet?
Les mer
Featured image for “COROS – Juli oppdatering: Sikkerhetsvarsler, gruppesporing, m.m.”
9. juli 2024 | Blogg

COROS – Juli oppdatering: Sikkerhetsvarsler, gruppesporing, m.m.

COROS lanserer flere nye funksjoner inkludert sikkerhetsvarsling, gruppesporing, navigasjonsforbedringer, forenklet FTP-test på sykkel, m.m.
Les mer
Featured image for “Samsung lanserer ny BioActive sensor for mer nøyaktige helsemålinger”
8. juli 2024 | Blogg

Samsung lanserer ny BioActive sensor for mer nøyaktige helsemålinger

Samsung fortsetter å innovere innen digital helse med den nyeste generasjonen av sin BioActive sensor, som kommer til den neste Galaxy Watch.
Les mer
Featured image for “COROS APEX 2 Pro – Nå i fargen Dusty Pink”
2. juli 2024 | Blogg

COROS APEX 2 Pro – Nå i fargen Dusty Pink

COROS APEX 2 Pro er nå tilgjengelig i fargen Dusty Pink – en hyllest til de fortryllende fargene som preger himmelen over ulike sand-, jord- og steinlandskap.
Les mer
Featured image for “Garmin Edge 1050 – Første sykkelcomputer med LED-skjerm”
25. juni 2024 | Blogg

Garmin Edge 1050 – Første sykkelcomputer med LED-skjerm

Garmin lanserer Edge 1050 – Den første sykkelcomputeren med en krystallklar LED-skjerm, samt innebygd høyttaler for trenings- og navigasjonsvarsler, m.m..
Les mer
Featured image for “Nyhet: Suunto Race S – Årets budsjettvinner?”
25. juni 2024 | Blogg

Nyhet: Suunto Race S – Årets budsjettvinner?

Suunto Race S er en solid oppgradering fra forgjengeren Suunto Race, i et mindre og lettere design, og til en enda bedre pris!
Les mer
Featured image for “COROS gjør det tryggere å trene alene med ny stor oppdatering”
21. juni 2024 | Blogg

COROS gjør det tryggere å trene alene med ny stor oppdatering

COROS lanserer en rekke nye funksjoner for sine pulsklokker, inkludert sikkerhetsvarsling, gruppesporing og en enklere FTP test for sykkel.
Les mer
Featured image for “Shokz inngår samarbeid med maratonstjernen Eliud Kipchoge”
19. juni 2024 | Blogg

Shokz inngår samarbeid med maratonstjernen Eliud Kipchoge

Shokz, kjent for sine avanserte open ear-hodetelefoner, har annonsert et storstilt samarbeid med den dobbelte olympiske maratonvinneren, Eliud Kipchoge.
Les mer
Featured image for “Nyhet: Suunto Ocean – Kombinert pulsklokke og dykkercomputer”
18. juni 2024 | Blogg

Nyhet: Suunto Ocean – Kombinert pulsklokke og dykkercomputer

Suunto Ocean kombinerer funksjonaliteten til en dykkecomputer med egenskapene til en pulsklokke og gjør den til et ideelt verktøy til både dykking og trening.
Les mer