Nyhet: Casio G-Shock GBD-H2000

15. april, 2023 (oppdatert 10. januar 2024)

Featured image for “Nyhet: Casio G-Shock GBD-H2000”

Ønsker du en pulsklokke som skiller seg ut fra de mainstream treningsklokkene? En klokke så tøff at alarmen på morgenen er et rop fra klokken om å få bli med på nye eventyr? Hils på Casio G-Shock GBD-H2000 – pulsklokken for deg som ønsker noe solid, annerledes og allsidig.

Det tok ikke mer enn 1 måned fra Polar annonserte at de gjorde de 25 eksklusive algoritmene sine tilgjengelig for allmennheten, før Casio skulle bli den første til å ta de i bruk. Bakgrunnen er totalt forskjellig, med finske Polar sine 45 års erfaring som produsent av pulsklokker og japanske Casio med over 80 års bakgrunn fra produksjon av klokker, kalkulatorer og andre elektroniske enheter.

Sammenhengen? Polar og Casio har inngått et samarbeid for å lage en ny fitness-smartklokke der Casio tar i bruk Polar sine avanserte algoritmer for å måle søvn, trening, velvære, aktivitet, ytelse og restitusjon, mens Casio stiller med sitt robuste og vanntette G-Shock-design.


Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

I korte trekk kan Casio G-Shock GBD-H2000 by på:

 • Polar algoritmer: Polar sine avanserte algoritmer for å måle søvn, trening, velvære, aktivitet, ytelse og restitusjon.
 • GPS-sporing: Innebygd GPS for å spore hastighet, distanse, rute og høyde under ulike utendørsaktiviteter
 • Seks sensorer: En optisk pulsmåler, barometer, termometer, akselerometer, gyroskop og et magnetometer som måler ulike elementer som puls, lufttrykk, temperatur, bevegelse, retning og støt.
 • Solar-assisted power: Integrert solcellepanel i skjermen som kan lade opp klokken ved hjelp av lysenergi, noe som forlenger batteriets levetid.
 • Bluetooth-tilkobling: Muligheten for å koble til en mobiltelefon via Bluetooth for å synkronisere data med Polar Flow-appen, eller G-SHOCK MOVE-appen.
 • Vannbestandig: Den er vannbestandig opp til 200 meter og kan brukes til svømming eller dykking.
 • Støtsikker: Konstruert for å tåle tøffe ytre påkjenninger (støt og vibrasjonssikker).
 • Pris: 5499,-


Casio G-Shock GBD-H2000
Casio G-Shock GBD-H2000 kommer i fire ulike farger.

Casio G-Shock GBD-H2000 – Powered by Polar

Casio G-Shock GBD-H2000 er den første klokken som bruker “Powered by Polar”-merket. Som G-Shock klokker flest er den bygget for å tåle juling, men inkluderer også en omfattende sensorpakke bestående av multibånd-GPS, en optisk pulsmåler, et barometer, akselerometer, gyroskop, termometer og et elektronisk kompass. I tillegg har den støtte for Bluetooth for å synkronisere data med Casio Watches-appen der du kan overvåke aktivitet, trening og helseparametre, justere oppsett på aktivitetsprofiler, endre innstillinger på klokken, m.m..

Casio G-Shock GBD-H2000 er ikke den første pulsklokken fra Casio, men den første generasjonen GBD-H1000 var begrenset til å registrere data for løping og hadde et enda større og mer ruvende design. Med GBD-H2000 har Casio slanket både størrelsen og vekten, gitt klokken et freshere design, og tatt i bruk Polar sin ekspertise inne trening, restitusjon og helse.

GBD-H2000 har nå mulighet til å registrere aktivitet som skritt, puls, kalorier, distanse, høyde, m.m. døgnet rundt, og i tillegg måle søvn og tid i ulike søvnfaser gjennom natten.

Casio G-Shock GBD-H2000

Bygget for å vare

Casio G-Shock GBD-H2000 er relativt stor og ruvende klokke med sine 59,6 x 52,6 x 19,4 mm og en vekt på 63 gram, men designet er likevel friskt, og Casio har i stor grad satset på miljøvennlige materialer. Både urkasse og reim er produsert resin – et miljøvennlige materialet kjent som biomasseplast, og fornybare organiske ressurser som mais  er tatt i bruk for å redusere det økologiske fotavtrykket.

Resin er ikke minst ekstremt holdbart og fleksibelt, og bakdekselet er forsterket i karbonfiber for ytterligere styrke klokken. For best mulig passform har Casio G-Shock GBD-H2000 fått et nytt hengslesystemet på reimen som gjør at klokken skal legge seg tett og komfortabelt rundt håndleddet.

pulsklokke

Den tidligere overdimensjonerte bezelen er betydelig slanket som et resultat av at GPS-antennen er bygd inn i selve klokken (tidligere satt den i bezelen), men den er fremdeles høy nok til å beskytte skjermen for riper og slag fra utsiden. Skjermen på Casio G-Shock GBD-H2000 ser kanskje kjip ut, men til tross for at det «kun» er en enkel monokrom LCD-skjerm, kan den by på både ekstrem lesbarhet, helautomatisk LED-lys (justerbart fra 1,5 til 5 sekunder) og integrert solcellepanel – alt beskyttet av et ripebestandig mineralglass.

Ellers er Casio G-Shock GBD-H2000 vannbestandig ned til 20 bar og tåler temperaturer i området -10 til +60 grader.


Batteritid – «enten eller»

Casio-klokker har som regel god batteritid, mens Polar-klokker er stikk motsatt. GPS og pulsmåling krever mye strøm, noe G-Shock GBD-H2000 tydelig bærer preg av. Alt etter hvordan du bruker Casio G-Shock GBD-H2000, kan batteritiden variere fra «eksepsjonelt god» til «relativt begrenset».

GBD-H2000 kommer med et oppladbart batteri som kan vare i opptil 2 måneder ved bruk i klokkemodus (deaktivert pulssensor), eller opptil 23 måneder med strømsparingsfunksjon aktivert. Lider du av batteriangst, er dette som en uvirkelig drøm, men så snart du tar i bruk funksjoner som GPS og pulssensor, ryker batteritiden mye raskere.

GPS-modusen kan stilles i tre ulike moduser; Long, Normal og High. I «Long»-modus med redusert bruk (GPS- og pulssignal signal 1 gang per minutt) vil klokken holde opptil 19 timer, i «Normal»-modus reduseres dette til 16 timer (GPS- og pulssignal signal 1 gang per sekund) , og i «High»-modus holder Casio G-Shock GBD-H2000 i opptil 14 timer (GPS- og pulssignal signal 1 gang per minutt). Med tanke på størrelsen er det overraskende lite, og tilsvarende klokker fra andre produsenter holder gjerne opp mot 30 timer i beste GPS-modus.

Trumfkortet til G-Shock GBD-H2000 er når den får fungere som en smartklokke med GPS og pulsmåler deaktivert – da er levetiden ca. 2 måneder. Klokken har også solcelle i glasset som bidrar til å pumpe mer liv i klokken dersom den eksponeres for en bestemt antall timer sollys hver dag. Under denne forutsetningen i kombinasjon med battersparingsmodus, vil Casio G-Shock GBD-H2000 kunne holde det gående i inntil 23 måneder, og sollyset skal alene være nok til å lade batteriet. Bruker du aktivitetsfunksjonene kreves det derimot at du lader via den medfølgende ladekabelen.


Betjening

Casio G-Shock GBD-H2000 har naturlig nok ingen touchskjerm, og er utstyrt med totalt fem kraftige knapper. På venstre side er det tre knapper; en «start/enter»-knapp i midten, flankert av en «ned»/»opp»-knapp. På høyre side er det to knapper der den nederste fungerer som en «tilbake»-knapp, og den øverste er dedikert til «lys»-knapp. Knappene er store slik at de skal være enkle å treffe.

Menyene på Casio G-Shock GBD-H2000 er enkelt bygd opp der rekkefølgen på de ulike widgetene kan endres i Casio Watches appen hvor du kan legge til/fjerne, flytte opp/ned de ulike widgetene etter eget ønske. Du blar deg gjennom listen på klokken, trykker «enter» for å åpne widgeten, og du presenteres med mer info.


Skapt for livet utendørs

Casio G-Shock GBD-H2000 har en egen aktivitetsprofil for «Gym», men du kjøper ikke en G-Shock klokke for å henge innendørs. Denne klokken er først og fremst laget for livet utendørs, noe både design og funksjon understreker tydelig.

Casio G-Shock GBD-H2000 har fått en oppgradert GPS og pulssensor, og selv her har samarbeidet med Polar båret frukter. GPS-en har nå støtte for multibånd-GPS, også kjent som flerfrekvens-GPS – en avansert teknologi som gjør navigeringen mer nøyaktig ved hjelp av flere GPS-signaler. Multibånd-GPS refererer til GPS-mottakere som kan motta signaler på flere frekvensbånd, inkludert L1 og L5. Slike enheter har større evne til å korrigere for feil i signalene som oppstår når signalene går gjennom atmosfæren, noe som også bidrar til mer nøyaktige posisjonsdata. I tillegg til multibånd-GPS er det støtte for satellittsystemene GLONASS, Galileo, QZSS og Beidou.

For ytterligere enda mer nøyaktige høydemålinger er Casio G-Shock GBD-H2000 utstyrt med et barometrisk altimeter som bruker trykkendringer til å registrere høydeendringer (kan arkivere opptil 40 høydedata i kombinasjon med dato og klokkeslett), samt å forutsi værendringer. Et innebygd termometer holder kontroll på omgivelsestemperaturen, mens et kompass hele tiden holder kontroll på himmelretningene.

Casio G-Shock GBD-H2000 har også egne widgets for visning av soloppgang/solnedgang som kan være praktisk på lange dager utendørs.


Ny og bedre pulssensor

Den nye pulssensoren baserer seg på Polar Precision Prime algoritmene og kombinerer optisk pulsmåling med hudkontaktmåling for å gi nøyaktig og pålitelig pulsdata under ulike forhold. Kombinert med den betraktelig forbedrede passformen og lavere vekten ligger det rette for at sensoren skal fungere mye bedre enn tidligere, uten at dette har blitt testet. Til tross for at Casio G-Shock GBD-H2000 støtter Bluetooth, er det ikke mulig å koble en ekstern pulssensor til klokken.


Trening og aktivitetsprofiler

Casio G-Shock GBD-H2000 kommer med 8 forhåndsinstallert aktivitetsprofiler som dekker følgende: Løping, Terrengløp, Gå, Sykling, Svømming utendørs, Basseng svømming, Gym og Intervalltidtaker.

Casio G-Shock GBD-H2000

De ulike aktivitetsprofilene er satt opp med et bestemt sett datafelter – maks 3 per side – men du kan selv endre dette i Casio Watches appen. Du kan sette opp tre egendefinerte skjermvisninger, mens klokken har ganske mange ulike forhåndsdefinerte skjermvisninger for blant annet puls, tid, høyde, retning og barometer. Casio G-Shock GBD-H2000 registrerer alt fra distanse, høydemeter, hastighet, puls (gjennomsnitt, maks, min), kalorier, skritt, m.m., og for svømming får du avanserte data som SWOLF (effekt) under svømming, gjenkjenne svømmestil og antall svømmetak.

Casio har også tatt i bruk Polar sin algoritme for kaloriforbrenning, Energy Sources, som viser hvilke energikilder de ulike kaloriene kommer fra (karbohydrater, proteiner og fett).

For deg som er interessert i å kartlegge formen vil Casio G-Shock GBD-H2000 gi deg et estimert VO2 maks nivå basert på hjertefrekvens og hastighet. Her er du igjen helt avhengig av at klokken gir deg gode pulsmålinger ettersom VO2 maks beregningen baserer seg i stor grad på puls og GPS.

Etter endt økt vil klokken vise en enkel oppsummering av økta, men du kan dykke dypere ned i dataen i Casio Watches appen. Her får du også opp et oversiktskart som viser hvor du har beveget deg dersom du hadde aktivert GPS-en.


Trenings- og restitusjonsanalyse

Casio har tatt i bruk Polar sin avanserte Training Load Pro trenings- og restitusjonsnanalyse som viser hvordan treningen påvirker kroppen din, og hjelper deg å finne den optimale balansen mellom trening og restitusjon.

Training Load Pro beregner automatisk tre ulike typer belastning fra treningsdataene dine: kardiobelastning, muskelbelastning og opplevd belastning. Kardiobelastning måler hvor hardt hjertet ditt jobber under treningen. Muskelbelastning måler hvor mye kraft du produserer under løping og sykling med kraftmåling. Opplevd belastning måler hvor hardt du selv føler at treningen er.

pulsklokke

Klokken gir deg også innsikt i treningseffekt og treningsbelastning ved å ta i bruk data fra pulssensoren, GPS-sensoren og akselerometeret. Treningseffekten beregnes for hver enkelt økt, der treningseffekten vises på en skala fra 1 til 5 (1 betyr lav effekt og 5 betyr svært høy effekt. I tillegg sørger klokken for å overvåke treningsbelastning som er et mål på den totale belastningen de siste syv dagene. Treningsbelastning vises som et tall i dager og timer, og indikerer hvor lang tid det tar å restituere etter en treningsøkt. Etter hver enkelt økt vil du også få en estimert restitusjonstid som viser når du  du er klar for neste økt.

Kort oppsummert vil Polar sine algoritmer hjelpe deg å optimalisere treningen og å unngå overtrening eller underprestasjon.


Aktivitetsmåling

Casio G-Shock GBD-H2000 tilbyr relativt omfattende aktivitetsmåling, og måler blant annet totalt kaloriforbruk (krever at pulssensoren er stilt til «alltid på»), skritt og søvn. Skritt måles ved hjelp av det innebygde akselerometeret som skal være i stand til å registrere selv de minste bevegelser, mens Sleep Plus Stages måler søvntid, søvnkvalitet, tid i søvnstadier og søvnsykluser. Nightly Recharge tar i bruk hjertedata og aktiviteten i det autonome nervesystemets for å beregne restitusjon og hvor klar kroppen er for trening. Serene Breathing Exercise lar deg gjennomføre en enkel pusteøvelse.

Alt som registreres på klokka er synlig direkte på klokka, og kan studeres nærmere i Casio Watches appen. De ulike parameterne finnes under kategoriene «Lifelog» og «Training Log».


Smartklokkefunksjoner

Klokken har flere smartklokkefunksjoner som du kan bruke sammen med Casio Watches-appen. De fleste er ganske grunnleggende, og du får ingen form for kontaktløs betaling eller musikkstyring. Den «smarteste» er støtten for smartvarsler som lar deg se ganske mange meldinger på den lille skjermen. Emojies fungerer derimot ikke, så her blir det bare en blank skjerm.

Noen av funksjonene er:

 • Automatisk tidsjustering.
 • Stoppeklokke (100 timer).
 • Nedtellingstimer (5 Timer – 1/1 sek. – 60 min).
 • Vibrasjonsalarm (diskret alarm med kun vibrasjon).
 • Verdenstid funksjon med tidsvisning for inntil 29 ulike tidssoner (300 verdensbyer).
 • Varslingsfunksjon (innkommende anrop, e-poster, sosiale medier, kalenderhendelser, påminnelser)
 • Automatisk kalender (viser alltid riktig dato).
 • Telefonfinder

Casio Watches-appen

Ved hjelp av Casio Watches App kan du koble klokken til mobilen via Bluetooth å utføre ulike funksjoner som automatisk tidsjustering, oppsett av aktivitetsprofiler, aktivere/deaktivere alarmer og varsler, analysere trening- og aktivitetshistorikk, studere søvn, benytte «finn telefonen»-funksjon, m.m..

Noen av funksjonene er:

 • Tidsjustering og innstillinger av klokken.
 • Endre rekkefølge og visning av ulike widgets og aktivitetsprofiler.
 • Endre oppsett på aktivitetsprofiler
 • Vise og analysere aktivitets- og treningsdata
 • Oppdatere klokken.

pulsklokke


Kort oppsummert

Casio G-Shock GBD-H2000 er utvilsomt et spennende konsept som kan bli spennende å følge med i tiden fremover. Casio har lang erfaring med solide klokker og har en stor tilhengergruppe av fornøyde brukere. Polar har på sin side over 40 år med kunnskap innen trening- og aktivitet/helseanalyse, og sammen har de krefter som kan nå langt om Casio bare ønsker.

Det er uten tvil en annen type klokke enn den tradisjonelle pulsklokken de fleste er vant med, men er duen trofast Casio-bruker som ønsker deg en klokke som kan spore fjellturene og treningsøktene dine, så er Casio G-Shock GBD-H2000 et godt alternativ.

Ønsker du en enklere Casio-klokke som kan måle skritt, samt distanse og hastighet så lenge du er tilkoblet telefonen? Og i tillegg støtter smartvarsler og har over 1 års batteritid? Sjekk ut testen av CASIO G-Shock GBD-200.

Og for noe enda heftigere – ta en kikk på Kompani Lauritzen-klokka CASIO G-Shock Mudmaster GWG-2000 som er testet her.En fullstendig oversikt over norske forhandlere av Casio G-Shock-forhandlere finnes her: Casio forhandlere Norge


Del gjerne:

Featured image for “Samsung lanserer budsjettklokken Samsung Galaxy Watch FE”
13. juni 2024 | Blogg

Samsung lanserer budsjettklokken Samsung Galaxy Watch FE

Samsung Galaxy Watch FE tar det beste fra smartklokken Galaxy Watch 6 og pakker det inn i en rimelig og elegant innpakning tilgjengelig for enda flere brukere.
Les mer
Featured image for “YouTube Music nå tilgjengelig på utvalgte Garmin-klokker”
12. juni 2024 | Blogg

YouTube Music nå tilgjengelig på utvalgte Garmin-klokker

YouTube Music føyer seg til rekken av Spotify, Deezer og Amazon Music, og er nå tilgjengelig på Garmin-klokker gjennom Garmin Connect.
Les mer
Featured image for “watchOS 11 gjør endelig Apple Watch til en mer komplett treningsklokke!”
11. juni 2024 | Blogg

watchOS 11 gjør endelig Apple Watch til en mer komplett treningsklokke!

Med watchOS 11 legger Apple til rette for at Apple Watch virkelig kan blande seg inn i eliten av treningsklokker. Her er alt du må vite om årets nyheter.
Les mer
Featured image for “Garmin gjør det enklere å sende meldinger fra klokken!”
6. juni 2024 | Blogg

Garmin gjør det enklere å sende meldinger fra klokken!

Garmin har annonsert appen Garmin Messenger som gjør det enda enklere å sende meldinger direkte fra utvalgte klokker og sykkelcomputere.
Les mer
Featured image for “Shokz lanserer ultralette og komfortable OpenFit Air hodetelefoner”
5. juni 2024 | Blogg

Shokz lanserer ultralette og komfortable OpenFit Air hodetelefoner

Shokz introduserer sine nyeste og ultralette OpenFit Air-hodetelefoner med patentert open-ear-teknologi, spesielt rettet mot trening og en aktiv livsstil.
Les mer
Featured image for “Shokz lanserer trådløse hodetelefoner for bruk i vann”
5. juni 2024 | Blogg

Shokz lanserer trådløse hodetelefoner for bruk i vann

Shokz lanserer nå Shokz OpenSwim Pro – et sett dedikerte sportshodetelefoner som kombinerer Bluetooth og MP3 i et fullstendig vanntett design.
Les mer
Featured image for “Nyhet: Fitbit Ace LTE”
31. mai 2024 | Blogg

Nyhet: Fitbit Ace LTE

Fitbit har lansert Fitbit Ace LTE – en smartklokke for barn med innebygd LTE-tilkobling og sporing, og som belønner aktivitet gjennom dagen.
Les mer
Featured image for “Samsung Galaxy Watch får superkrefter med AI”
30. mai 2024 | Blogg

Samsung Galaxy Watch får superkrefter med AI

Samsung tar i bruk avansert AI-teknologi for å tilby enda mer motiverende og personlige tilpassede helsetjenester når den nye Galaxy Watch lanseres senere i år.
Les mer
Featured image for “Strava lanserer Dark Mode, Family Plan, Athlete Intelligence og mye mer”
17. mai 2024 | Blogg

Strava lanserer Dark Mode, Family Plan, Athlete Intelligence og mye mer

Strava har lansert en rekke nye funksjoner som utvider og forbedrer den allerede populære plattformen, og i tillegg gjør den rimeligere for familier.
Les mer
Featured image for “COROS lanserer COROS PACE 3 Retro Edition”
16. mai 2024 | Blogg

COROS lanserer COROS PACE 3 Retro Edition

COROS har lansert COROS PACE 3 Retro Edition – inspirert av 80-talls design, men fullpakket av nymotens teknologi.
Les mer
Featured image for “Polar lanserer ny reim som åpner for kontaktløs betaling”
15. mai 2024 | Blogg

Polar lanserer ny reim som åpner for kontaktløs betaling

Polar har lansert en «betalingsreim» (en silikonreim med innebygd NFC-teknologi) som gjør det mulig å betale med klokken- uansett om den er ny eller gammel.
Les mer
Featured image for “Oura Ring er nå tilgjengelig for salg i Norge”
14. mai 2024 | Blogg

Oura Ring er nå tilgjengelig for salg i Norge

Den populære og kjente smart ringen «Oura Ring» er nå tilgjengelig for salg i Norge. I første omgang er salget eksklusivt hos Elkjøp.
Les mer