Test: Huawei Watch GT Runner

21. mars, 2022 (oppdatert 25. november 2023)

Featured image for “Test: Huawei Watch GT Runner”

Med et nytt og lettere design, nye og forbedrede treningsfunksjoner, og dynamiske løpeprogrammer ønsker Huawei å gjøre seg respektert blant de dedikerte pulsklokke-produsentene. Her er Huawei Watch GT Runner.

De er mest kjent for mobiler, men har de siste årene opplevd stor suksess med salget av sine Watch- og Watch GT klokker. Der modellene i den førstnevnte serien er klokker med støtte for e-sim og et fokus på å være allround livsstilsklokker, er GT-modellene i større grad «allround»-klokker som like gjerne skal kunne brukes til trening som til hverdags og fest.

Huawei Watch GT Runner er en helt ny modell med løperen i fokus. Watch GT Runner kommer med en nytt og mye lettere design som både gir en bedre og tightere passform enn den mer påkostede Huawei Watch 3, og i tillegg introduserer den en rekke nye funksjoner for Huawei.


Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.
Huawei Watch GT Runner
Huawei Watch GT Runner

Product Name: Huawei Watch GT Runner

Brand: Huawei

Offer price: 2990

Currency: NOK

Konklusjon

Huawei Watch GT Runner leverer på et av de viktigste områdene der deres tidligere modeller sviktet – nemlig støtte for ekstern pulssensor. Når klokken i tillegg kan varte opp med avansert trenings- og restitusjonsanalyse, dynamiske løpeprogrammer, nøyaktig sporing, omfattende og god aktivitetsanalyse og søvnsporing, og ikke minst en meget god optisk pulssensor, så fremstår Huawei Watch GT Runner som et meget godt «helseverktøy».

Designmessig klarer Huawei å pakke inn alt sammen i en tynn og slank kropp som er så lett at du glemmer den sitter på hånden, samtidig som at skjermen er så lekker at øynene trekkes mot den.

Er du på jakt etter en pen og funksjonell klokke som fungerer like godt som aktivitetsmåler og treningsklokke som vanlig klokke, og som kan varte opp med lang batteritid og en fin pris, så er Huawei Watch GT Runner et godt alternativ.

Overall
85%
85%

Pros

 • Pent design. Ligger godt på hånden.
 • Nydelig skjerm. Mange urskiver.
 • Enkel betjening.
 • God pulssensor.
 • Lang batteritid.
 • God aktivitetsanalyse og søvnsporing.
 • Avansert trenings- og restitusjonsanalyse.
 • Mange aktivitetsprofiler og dynamiske treningsprogram.
 • Støtter eksterne Bluetooth sensorer.
 • Støtter opplasting til Strava og flere tredjeparts tjenester.
 • God lydkvalitet i høyttaler og mikrofon.
 • Oversiktlig og fin app.

Cons

 • Mangler betalingsfunksjon.
 • Knotete å importere musikk til klokken.
 • Enkelte funksjoner er begrenset til Huawei-telefoner.

Huawei Watch GT Runner – Design, batteritid, brukergrensesnitt

Med en vekt på kun 38,5 gram for selve klokkehuset (totalt 58 gram med reim), og tykkelse på kun 11 mm, er Huawei Watch GT Runner en av de tynneste og letteste multisportklokkene på markedet. Watch GT Runner kommer kun i en størrelse, 46 mm diameter, der skjermen på 1,43″ opptar det meste av plassen. Som vanlig benytter Huawei en elegant AMOLED-skjerm med 466 x 466 oppløsning og høy lysstyrke som gjør den lett å lese selv i kraftig sollys.

Urkassen er bygget i fiberforsterket polymer og toppes av en ultralett keramisk bezel (ringen rundt skjermen), mens baksiden er produsert i glass med en avrundet profil for bedre passform og mindre friksjon mot huden. Watch GT Runner er 5 ATM sertifisert og er vanntett ned til 50 meter slikt at du fint kan svømme/dusje med klokken.

Det medfølger en silikonreim (antibakteriell) i to ulike størrelser slik at du lettere finner en optimal passform på klokken uavhengig av tykkelse på håndleddet. Klokken er utvilsomt stor, men den lave vekten og slanke formen gjør at den sitter mye bedre enn for eksempel Watch 3 som har en lite stor skjerm, men er langt tyngre og tykkere. Undertegnede har svært tynne håndledd, men opplever Huawei Watch GT Runner som veldig komfortabel i bruk.

Det mest merkbare med Huawei Watch GT Runner er de såkalte «lugs-ene», altså innfeste til reimene. Disse er ganske dominerende, men det har flere funksjoner jeg kommer tilbake til.

Brukergrensesnitt

Klokken betjenes gjennom en kombinasjon av touch og knapper. Huawei har beholdt det enkle oppsettet med en knapp nederst til høyre som brukes for å velge innstillinger, samt bla gjennom data, og ikke minst den store dreibare kronen i titanium som brukes til alt fra å åpne menyen, bla gjennom apper og aktivitetsprofiler, til å starte/stoppe en treningsøkt. Brukergrensesnittet er enkelt og oversiktlig, og touchskjermen reagerer kjapt. Kombinasjonen av en kraftig prosessor på innsiden og det enkle operativssytemet (Harmony OS 2.0) gjør at alt flyter utrolig godt, og det er aldri ventetid før en app åpner seg.

Batteritid

Huawei har bestandig kunne varte opp med meget imponerende batteritid, og det samme gjelder for Huawei Watch GT Runner. Huawei oppgir «opptil 14 dager batteritid» ved normal bruk og «hev for å vekke» skjerm, og 7 dager med aktivt brukt. Disse estimatene vil i stor grad variere med bruken. Jo mer du benytter klokken til å trening, og jo mer du benytter GNSS-systemet (GPS-sporing), desto raskere reduseres batteritiden. Det samme gjelder dersom du aktiverer «alltid på sporing» av oksygenmetningen (SpO2-nivået) i blodet. Uavhengig av modell og merke vil kontinuerlig overvåkning av SpO2-nivået gå hardt ut over batteriet, og Huawei Watch GT Runner vil derfor utføre spotsjekker om natten for å optimalisere batteritiden. Ikke minst vil «alltid på-modus» på skjermen korte ned batteritiden. Med normalt bruk og en times trening med GPS aktivert, bør du likevel få en uke ut av klokken.

Huawei Watch GT Runner benytter den samme ladepukken som tidligere Watch GT-modeller, og støtter i tillegg trådløs lading. Du kan for eksempel benytte reversibel lading på en telefon som tilbyr dette for å lade klokken. Det raskeste er dog å benytte ladepukken, noe som tar rundt 90 minutter før Huawei Watch GT Runner er fulladet.

Støtter for eksterne sensorer

Huawei Watch GT Runner støtter Bluetooth og NFC, selv om du fremdeles ikke kan bruke klokken til å betale med. Det går derimot lekende lett å koble til f.eks. trådløse ørepropper som via Bluetooth.

Den kanskje største og beste nyheten for deg som er opptatt av trening, er at Huawei Watch GT Runner nå støtter tilkobling til ekstern pulssensor, og ikke minst hastighets- og kadenssensor. Dette har jeg mast på Huawei om siden konfirmasjonen for 17 år siden (sånn cirka…), og endelig er det på plass. Til tross for at den innebygde pulssensoren vil gi gode nok resultater for enkel trening og til hverdags, så er det nesten et must å ha tilgang til å kunne koble til en ekstern pulssensor for enkelte typer aktiviteter, som for eksempel HIIT, intervaller og styrketrening. Nå er det på plass, så kudos til Huawei!


Huawei Watch GT Runner – Multi-Band GNSS

Huawei Watch GT Runner er den første klokken fra Huawei til å støtte Multi-Band GNSS. Multi-Band GNSS er «muligheten for å benytte flere frekvenser og satellittsystemer samtidig (fem ulike systemer bestående av GPS, Beidou, GLONASS, Galileo og QZSS). Den første klokken til å vise frem dette var COROS VERTIX 2 som ble lansert høsten 2021, mens Garmin fulgte opp med helt nye Garmin Fenix 7 og Garmin Epix 2. Multi-Band GNSS gjør det mulig for Huawei Watch GT Runner å levere enda høyere presisjon i områder der det ellers ville vært vanskelig å oppnå gode målinger.

Multi-Band GNSS kommer spesielt godt til nytte i byer med trange gater, høye bygninger og gjenstander som kan blokkere satellittsignalene. Det samme gjelder i fjellområder der du er omringet av bratte fjell, i dype daler/kløfter, etc.. Kort forklart består hvert satellittsystem av et visst antall satellitter, og hver satellitt kan sende signaler på ulike frekvenser. Jo flere satellitter en klokke/mottaker har mulighet for å koble seg til, desto større sannsynlighet er det at den vil få et godt signal i krevende områder. En klokke må ha kontakt med minimum fire ulike satellitter for å få et «godkjent» signal, og Multi-Band GNSS chippen gjør det enklere å oppnå kontakt med flere frekvenser og satellitter samtidig.

Det noe spesielle designet med forlengede lugs (innfeste for reimen) skyldes at Huawei har flyttet satellittmottakeren ut i lugsene slik at metallet i bezelen ikke skal forstyrre signalet. Lugsene er i tillegg hule (inspirert av designet på sportsbiler) for å bedre luftgjennomstrømningen.

Huawei Watch GT Runner leverer jevnt over god presisjon på sporingen, og det er minimale avvik fra virkeligheten. Introduksjonen av Multi-Band GNSS skulle i utgangspunktet bidra til at Huawei Watch GT Runner raskere etablerte kontakt med satellittene, men dette har ikke undertegnede merket noe til. Sammenlignet med de nye Garmin Fenix-modellene som også benytter en Multi-Band GNSS-chip, bruker gjerne Huawei Watch GT Runner 10-15 sekunder ekstra.


Huawei Watch GT Runner – Aktivitetsmåling

Huawei Watch GT Runner tilbyr de samme helseverktøyene som tidligere Huawei-modeller, og måler følgende:

Puls 24/7, oksygenmetning i blodet, stress, hudtemperatur, skritt, kalorier, estimert distanse, høydemeter og søvn.

Huawei Watch GT Runner gir deg en flott fremstilling av de ulike dataene direkte på klokken, men du kan også studere alt mer nøye i Huawei Health appen. Basert på hvor aktiv du har vært i dagen vil klokken gjøre et estimat for kaloriforbruk, samt benytte skrittellingen for å beregne ca. tilbakelagt distanse. Det innebygde barometeret sørger for at Huawei Watch GT Runner registrer høydemeter og gir uttrykk for dette i «antall etasjer» der en etasje tilsvarer tre høydemeter.

Sunn Livsstil

«Sunn Livsstil» er en ny funksjon som setter søkelyset på å fremme både fysisk- og psykisk helse. Gjennom å sende deg daglige påminnelser om å bevege deg nok, innta tilstrekkelig med væske, smile, puste kontrollert, samt få tilstrekkelig hvile/søvn, vil Sunn Livsstil kunne bidra til å legge til rette for en sunnere livsstil. Det kan virke veldig simpelt, men samtidig er det disse små grepene som faktisk kan utgjøre en forskjell. Et bra inititativ av Huawei.

Søvnmåling

Søvnmålingen er et område Huawei har vært gode på i lang tid, og det samme gjelder for Huawei Watch GT Runner. Klokken måler total søvntid, og deler opp de ulike søvnfasene i Dyp søvn, Lett søvn og REM søvn. Hver morgen får du presentert en søvnscore mellom 0 og 100, der 100 indikerer «best søvn». Huawei Watch GT Runner vil fortelle deg om du har sovet for lite/tilstrekkelig, og samtidig gi deg tips til hvordan du kan forbedre søvnen. I motsetning til nesten samtlige andre klokker med søvnregistrering, er Huawei Watch GT Runner i stand til å registrere såkalte «naps», altså kortere søvnperioder i løpet av dagen.


TruSeen 5.0+ – Ny optisk pulssensor

Den nye TruSeen 5.0+ pulssensoren med oppdaterte algoritmer er selskapets beste til nå, og skal levere presisjon tilsvarende 97% av det en tradisjonell pulssensor målt med EKG ville gjort. Disse målene må taes med en klype salt, men Huawei har absolutt klart å lage en god optisk pulssensor. For mange vil nok denne kunne gjøre en god nok jobb til de fleste typer aktivitet og trening, men det anbefales fremdeles å bruke en pulsbelte for mer nøyaktig måling når du trener intensive økter som HIIT, intervaller, Tabata, styrketrening, etc.. Dette skyldes blant annet at optiske pulssensorer ikke er i stand til å oppfatte raske pulsendringer i like stor grad som pulsmåling ved hjelp av EKG (tradisjonell pulsmåling med et pulsbelte), samtidig som store armutslag og bevegelser kan påvirke nøyaktigheten på sensoren.

TruSeen 5.0+ sensoren er dekket av glass med avrundede kanter for en best mulig passform, men samtidig bidrar designet til å minimere risikoen for lyslekkasje inn til LED-diodene i sensoren. Huawei har også benyttet et ekstra lag med det de kaller «Fresnel film» mellom glasset og LED-diodene, noe som skal bedre lyssignalene inn til blodårene å forsterke (puls) signalene fra kapillarene.

Huawei Watch GT Runner kommer også med en SpO2-sensor som måler oksygenmetningen i blodet. Ved å måle oksygenmetningen i blodet kan Huawei Watch GT Runner bidra til å avsløre sykdomstilstander som for eksempel søvnapné. Denne skal brukes for å utføre spotsjekker der du måler manuelt, stilles til å måle oksygenmetning kun om natten, eller kontinuerlig gjennom døgnet. Sistnevnte alternativ spiser batteritid, så det anbefales at du velger et av de to første alternativene.

Ved hjelp av TruSeen 5.0+ sensoren vil Huawei Watch GT Runner registrere pulsvariasjon (tiden mellom hvert enkelt pulsslag) å benytte dette for å beregne stressnivået. Klokken har ingen dedikert EKG-funksjon, men kan gi beskjed/varsel både ved for høye/lave pulsverdier og stressnivåer.


Huawei Watch GT Runner – Trening

Huawei har i utgangspunktet tilbudt gode løpeklokker helt siden Huawei Watch GT, men Huawei Watch GT Runner tar det flere skritt videre. Blant de viktigste høydepunktene finner vi;
Avansert trenings- og restitusjonsanalyse, dynamiske løpeprogrammer, avansert løpedata som inkluderer sanntidsvurdering av løpeteknikk, «Tilbake til start»-funksjon ved hjelp av brødsmuleruting og en løpsindeks (RAI) som estimerer hvor raskt og effektivt du løper. Huawei Watch GT Runner vil også gi deg treningsforslag basert på treningsdata og fysiologiske data, å hjelpe deg til å nå målene dine gjennom en personlig treningsplan. Ikke minst, Huawei Watch GT Runner kan synkronisere treningsdata direkte med Strava.

Løpsindeksen baserer seg på puls og hastighet, mens Garmin i tillegg benytter alder og treningshistorikk hele 28 dager tilbake i tid. Løpsindeksen til Huawei minner litt om den tidligere, og litt optimistiske utgaven til Garmin, mens Garmin nå gir mer reelle verdier enn Huawei.

Avansert trenings- og restitusjonsanalyse

Polar og Garmin har sannsynligvis de sterkeste navnene i treningsmiljøet, og begge disse merkene tilbyr hver sine plattformer for avansert trenings- og restitusjonsanalyse med henholdsvis Training Load Pro og Training Load/Training Load Balance. Polar benytter programvare og algoritmer som er utviklet av Polar selv, mens Garmin benytter det anerkjente firmaet Firstbeat som nå eies av nettopp Garmin. COROS kom på banen for et lite år siden med sin EvoLab, mens Suunto tok i bruk algoritmene fra TrainingPeaks. Nå har Huawei stablet sit eget team (Huawei labs) på banen og kastet seg inn i «analyse-kampen».

I likhet med Garmin, Coros og flere andre produsenter, vil Huawei Watch GT Runner gi deg en vurdering av treningseffekten etter hver økt. Treningseffekten deles inn i Aerob- og Anaerob, og gjengis på en skala fra 0-6 der høyere tall indikerer et høyere intensitetsnivå. I tillegg til treningseffekten vil klokka beregne en Training Index, Fitness Index og Fatigue Index (benytter de samme verdiene fra 0-6), samt en estimert restitusjonstid og VO2-maks nivå.

Dynamiske treningsprogrammer

Ved hjelp av avanserte algoritmer som tar i bruk informasjon som puls og GPS-data, samt tidligere treningshistorikk, vil Huawei Watch GT Runner beregne en Treningsstatus, samt «nåværende fitnessnivå». Sammen med løpsindeksen (RAI), fysiologiske data og tidligere treningshistorikk, er treningsstatusen og fitnessnivået med på å danne grunnlaget for de dynamiske treningsprogrammene; Huawei TruSport. Du har også mulighet til å tilpasse hvor ofte og hvor langt du ønsker å løpe. At programmene er dynamiske betyr at de endrer seg i takt med hvordan formen din utvikler seg.

Treningsprogrammene du kan velge mellom strekker seg fra korte programmer som skal hjelpe deg å fullføre et 5 km løp, til lengre programmer for 10 km, 21 km og 42 km (halv- og fullmaraton). Det lengste programmet som bygger opp mot et fullmaraton varer dog ikke mer enn 92 dager, så du skal med andre ord ikke være helt nybegynner om du har forhåpninger om å kunne fullføre et maraton. De kortere programmene er derimot fine og kan være til både motivasjon og god hjelp. Huawei Health appen gir deg hele veien god innsikt i hvordan du ligger ann på veien mot målet, og viser en fin oppsummering av total ukentlig treningshistorikk.

Huawei Watch GT Runner vil også kunne gi deg sanntids veiledning underveis ved hjelp av den innebygde høyttaleren, eller via trådløse ørepropper dersom du kobler til det. Lydnivået er ganske høyt, så det anbefales at du skrur ned dette dersom du ikke il at halve gaten skal snu seg etter deg når du løper forbi.

Avansert løpsanalyse

Garmin har lenge tilbudt avansert løpsanalyse på sine toppmodeller så lenge du benytter en ekstra sensor som en løpsdynamikksensor eller et kompatibelt pulsbelte. Nå har Huawei kastet seg på trenden, og vil ved hjelp av tilbehøret Huawei Band 4e, kunne registrere løpsdynamikk og data som gjennomsnittlig lengde på steg, tid for bakkekontakt, hvor høyt du beveger deg for hver steg (oscillasjon), løpsfrekvens, m.m..

Etter å ha analysert løpesteget ditt, vil klokken komme med forslag til hvordan du kan forbedre teknikken for å bli en bedre løper.

I bruk

Under bruk fungerer Huawei Watch GT Runner generelt bra. Klokkene er ferdig oppsatt med noen bestemte dataskjermer og datafelter, og du kan endre datafeltene ved å holde inne på feltet du ønsker å endre, til du får opp de ulike valgene. I motsetning til tidligere har du nå tilgang til soloppgang/solnedgang widgeten som en egen dataskjerm under bruk, men det er dessverre ikke mulig å gå tilbake til hovedmenyen samtidig som du benytter klokken til trening. Du vil derimot få muligheten til å kontrollere musikken som spilles av på telefonen, eller som du har lagret på klokken.

Skjermen er skarp og lett å lese utendørs – selv i kraftig sollys. Betjeningen foregår enten via sveip, eller ved å scrolle med kronen. For å hindre uønskede trykk, kan du aktivere en tastelås under aktivitet. Flere av aktivitetsprofilene gir mulighet til å velge ulike innstillinger, som for eksempel påminnelser, trene etter ulike mål (tid, distanse, kalorier), intervalltrening eller Smart følgesvenn der du selv bestemmer et tempo du ønsker å holde, og klokken vil hele tiden vise om du ligger foran/bak.

Da Huawei Watch GT Runner ble lansert, manglet det støtte for tredjeparts tjenester som Strava og Komoot, men dette har kommet på plass gjennom senere oppdateringer. Nå som både støtte for ekstern pulssensor og direkte opplasting til Stava er på plass, er det vanskelig å trekke Huawei for så veldig mye. Huawei Watch GT Runner fremstår med andre ord som en virkelig reell utfordrer til mange av de dedikerte pulsklokkene på markedet.


Huawei Watch GT Runner – Outdoor-funksjoner og verktøy

Huawei Watch GT Runner kommer med flere nyttige «outdoor»-funksjoner, eller verktøy, som kan komme gode med både til hverdags og under trening. Watch GT Runner har ikke innebygd kart, men støtter sving-for-sving brødsmuleruting som viser hvor du skal løpe ved hjelp av strektegninger på skjermen. Som tidligere kan du bruke funksjonen «Tilbake til start», og Huawei Watch GT Runner vil guide deg trygt hjem, men nå kan du også velge å følge ruter som en av kontaktene dine i Huawei Health sender deg, eller som du oppretter selv og importerer til appen. Dette fungerer dog kun på Android- og HamonyOS 2 enheter.

Ellers har klokken egne widgeter for Kompass, Barometer og Sol- og månefaser med soloppgang/solnedgang. Barometeret sørger samtidig for å gi deg stormvarsler ved plutselige trykkendringer som indikerer værskifte.


Huawei Watch GT Runner – Huawei Health app

Huawei Health app samler alle informasjonen klokka registrer om deg i løpet av dagen, og gir deg bedre oversikt over historikk og trender over tid. Her kan du melde deg på ulike treningsprogrammer, starte en treningsøkt direkte, velge favorittkontakter som du får raskt tilgang til via «kontakter» på telefonen, eller finne din neste drømme-urskive.

I appen kan du også bestemme hvilke varsler du ønsker å motta, justere pulssoner, aktivere/deaktivere ulike helsefunksjoner, og ikke minst oppdatere klokken. Har du opprettet en rute i et annet program og eksportert denne som en GPX-fil, vil du kunne importere denne til appen som igjen synkroniserer med klokken, og deretter kan klokken guide deg gjennom ruten.

Huawei Health appen fremstår oversiktlig og fin, og serverer akkurat nok info til at du ikke drukner i masse uforståelige tall.

Huawei Watch GT Runner – Smartklokkefunksjoner

Til tross for at Huawei Watch GT Runner markedsføres som en klokke rettet mot løpere, har den også flere smarte funksjoner. Huawei Watch GT Runner støtter så klart smartvarsler (kun lese, ikke svare/skrive) og lar deg utføre samtaler direkte fra håndleddet. Merk at klokken ikke har innebygd støtte for e-sim (noe Huawei Watch 3/3 Pro har), men du kan bruke klokken til å prate gjennom så lenge den er tilkoblet telefonen. Lydkvaliteten fra den innebygde høyttaleren og mikrofonen er absolutt godkjent, og høyttalere kan også brukes til å spille av musikk.

Huawei Watch GT Runner støtter flere tredjeparts apper gjennom Huawei AppGallery, og flere av disse kan gi klokken utvidet funksjonalitet. Utvalget er dessverre ganske begrenset, og langt i fra det samme som du finner i Google Play eller App Store. Derimot finner du er hav av ulike urskiver. For iPhone-brukere er alle urskivene gratis, og utvalget er stort. Parer du klokken med en Android-telefon, eller en nyere Huawei-telefon, vil du få et enda større utvalg, men her vil også flere av urskivene koste noen kroner.

Ved å sveipe til venstre/høyre fra hjemskjermen får du tilgang til ulike widgeter som værmelding, barometer, treningshistorikk, m.m.. Tidligere fikk du ikke mer info enn en overblikk over dagens vær, siste treningsøkt, etc., og du måtte inn i innstillinger å bla frem selve appen for å få fullstendig info. Nå holder det at du trykker på widgeten, og deretter åpnes hele programmet.

Dessverre har ikke Huawei Watch GT Runner innebygd støtte for offline streaming av musikk via Spotify/Deezer/YouTube, etc., så her må du eventuelt legge inn vanlig mp3-filer direkte på klokka via Huawei Health. Watch GT Runner har totalt 4 GB lagringsplass (ikke alt er tilgjengelig for bruk), og har plass til 500 sanger. Det du kan gjøre, er å bruke klokken som kontroll for musikken du spiller av på telefonen. Dette fungerer veldig bra, og du får mulighet til å starte/stoppe musikken, hoppe frem/tilbake, samt justere volumet.

Eier du en Huawei-telefon med nyere programvare vil du kunne bruke Huawei Watch GT Runner som fjernutløser/kontroll for kamera, og du vil få noen ekstra goder som f.eks. enklere deling av bilder rett fra mobilen til klokken. I utgangspunktet vil Huawei-eiere kunne ta i bruk Huawei sin egen taleassistent Celia, men denne er dessverre ikke tilgjengelig i Norge.

Det største savnet som en ren smartklokke er mangelen på muligheten for å betale med klokke, og dette til tross for at Huawei Watch GT Runner har støtte for NFC. Forhåpentligvis blir det en gang mulig. Klokkens største utfordrer i dag er kanskje Garmin Venu 2 Plus – en nydelig pulsklokke som både har betalingsfunksjon og kan strømme musikk via offline spillelister fra Spotify. For ikke å nevne Garmin Forerunner 245 Music.

To andre alternativer fra Huawei er Huawei Watch GT 3 Pro og Huawei Watch GT 4 som byr på enda flere funksjoner i et premium design.

Ønsker du en Huawei-klokke som også tilbyr LTE bør du vurdere Huawei Watch 4 eller Huawei Watch 4 Pro.

Dersom du er Apple-bruker bør du også sjekke ut Apple Watch Ultra og Apple Watch Series 8 som er testet her: Test: Apple Watch Ultra / Apple Watch Series 8

Hvis ingen av de to nevnte modellene frister, kan du sjekke ut den store oversikten over de beste pulsklokkene og smartklokkene på markedet akkurat nå.


Konklusjon

Huawei Watch GT Runner
Huawei Watch GT Runner

Product Name: Huawei Watch GT Runner

Brand: Huawei

Offer price: 2990

Currency: NOK

Konklusjon

Huawei Watch GT Runner leverer på et av de viktigste områdene der deres tidligere modeller sviktet – nemlig støtte for ekstern pulssensor. Når klokken i tillegg kan varte opp med avansert trenings- og restitusjonsanalyse, dynamiske løpeprogrammer, nøyaktig sporing, omfattende og god aktivitetsanalyse og søvnsporing, og ikke minst en meget god optisk pulssensor, så fremstår Huawei Watch GT Runner som et meget godt «helseverktøy».

Designmessig klarer Huawei å pakke inn alt sammen i en tynn og slank kropp som er så lett at du glemmer den sitter på hånden, samtidig som at skjermen er så lekker at øynene trekkes mot den.

Er du på jakt etter en pen og funksjonell klokke som fungerer like godt som aktivitetsmåler og treningsklokke som vanlig klokke, og som kan varte opp med lang batteritid og en fin pris, så er Huawei Watch GT Runner et godt alternativ.

Overall
85%
85%

Pros

 • Pent design. Ligger godt på hånden.
 • Nydelig skjerm. Mange urskiver.
 • Enkel betjening.
 • God pulssensor.
 • Lang batteritid.
 • God aktivitetsanalyse og søvnsporing.
 • Avansert trenings- og restitusjonsanalyse.
 • Mange aktivitetsprofiler og dynamiske treningsprogram.
 • Støtter eksterne Bluetooth sensorer.
 • Støtter opplasting til Strava og flere tredjeparts tjenester.
 • God lydkvalitet i høyttaler og mikrofon.
 • Oversiktlig og fin app.

Cons

 • Mangler betalingsfunksjon.
 • Knotete å importere musikk til klokken.
 • Enkelte funksjoner er begrenset til Huawei-telefoner.

Del gjerne: