NordicTrack Commercial 1750 vs. Commercial 2450

27. juli, 2023 (oppdatert 26. oktober 2023)

Featured image for “NordicTrack Commercial 1750 vs. Commercial 2450”

NordicTrack tilbyr et stort utvalg tredemøller og andre treningsmaskiner, og er en velkjent merkevare i treningsbransjen. NordicTrack lager treningsmaskiner både for privatmarkedet og det kommersielle markedet, og har blitt spesielt kjent for sin treningsplattform iFit som lar deg oppleve steder over hele verden gjennom virtuell trening.

NB: NordicTrack har for 2023-sesongen oppgradert NordicTrack Commercial 2450, og modellen som selges nå har erstattet NordicTrack Commercial 2950. Den nye toppmodellen er med andre ord NordicTrack Commercial 2450. De to møllene er tilnærmet identisk. For mer info om NordicTrack Commercial 2450 kan du lese denne artikkelen: Anbefaling: NordicTrack Commercial 2450

NordicTrack Commercial 1750 og NordicTrack Commercial 2450 er to populære tredemøller som byr på mye av det samme, men skiller seg på noen få områder. Her får du en oversikt over hva som er likt/ulikt mellom de to tredemøllene. Merk at det kan være noen forskjeller på modellene om selges i USA og Norge, så forhold deg til Treningspartner.no sin oversikt når det kommer til spesifikasjoner.


EgenskaperNordicTrack Commercial 1750NordicTrack Commercial 2450
Motor3,75 HK3,25 HK DC
Løpebånd152 x 55 cm152 x 51 cm
Hastighet1 – 22 km/t0,5 – 19 km/t
Stigning-3 – 15%-3 – 15%
Vekt130 kg138 kg
Maks brukervekt135 kg135 kg
Virtuell løpingJa, iFitJa, iFit

NordicTrack Commercial 1750 vs. 2450 – Likheter og ulikheter

Byggekvalitet

Tredemøllene i «Commercial»-serien til NordicTrack tilhører modellene i den «beste serien av tredemøller». Rimeligere tredemøller finnes i EXP- og Elite-serien. Samtlige modeller er kraftige tredemøller konstruert for mye og langvarig bruk. Det er likevel verdt å påpeke at til tross for navnet, så er ingen av disse modellene konstruert for annet enn hjemmetrening (ikke for kommersiell bruk i skoler, idrettslag, hoteller eller bedrifter).

En tyngre tredemølle vil som regel oppleves stødigere ved løping på høye hastigheter, spesielt for tyngre personer. Både NordicTrack Commercial 2450 og NordicTrack Commercial 1750 har en høy egenvekt på 138/135 kg og en maksimal brukervekt på henholdsvis 135 kg.

For tyngre personer er det en fordel med en kraftig ramme og en tredemølle med høy egenvekt. Er du lett i kroppen, eller har begrenset med plass i boligen, kan du velge en lettere tredemølle uten at det i like stor grad går utover løpeopplevelsen. Alle de tre møllene er sammenleggbare.

Maksimal brukervekt er 135 kg på begge modellene.

Motor

Begge tredemøllene benytter en kraftige CHP DurX™ Commercial Plus Moto DC motor med kontinuerlig drift slik at du ikke behøver å la motoren kjøle seg ned på lange løpeturer. Commercial 1750 har overraskende nok en kraftigere motor enn den mer påkostede Commercial 2450 – 3,75 HK mot 3,25 HK.

Jo kraftigere motor, desto bedre egnet er tredemøllen til lange turer, raske akselerasjoner (f.eks. ved sprint/intervaller), langvarig bruk, samtidig som den gjerne er mer stillegående. Det er dog variasjon i styrken på motorene.

 • NordicTrack Commercial 1750: 3,75 HK CHP
 • NordicTrack Commercial 2450: 3,25 HK CHP DurX™ Commercial Plus Moto DC

Hastighet

Hastigheten er justerbar over et stort område, og du vil kunne løpe i høy hastighet på både NordicTrack C1750 og NordicTrack C2450, men førstnevnte har høyest topphastighet. Dette skyldes nok også den kraftigere motoren.

 • NordicTrack Commercial 1750: 0,5 – 22 km/t
 • NordicTrack Commercial 2450: 0,5 – 19 km/t

Stigning

Begge modellene kommer med NordicTrack sin Incline motor og Incline Autojustering som automatisk justerer stigning og hastighet på utvalgte treningsvideoer i forhold til terrenget når du benytter deg av den interaktive treningstjenesten iFit. Dette bidrar utvilsomt til enmer realistisk og morotreningsopplevelse og er unikt for NordicTrack. Her har NordicTrack enn stor fordel sammenlignet med f.eks. Sole-tredemøllene som kun sender hastighet til treningstjenesten Zwift.

Du kan fremdeles justere stigningen manuelt dersom du foretrekker det.

 • NordicTrack Commercial 1750: -3% – 15%
 • NordicTrack Commercial 2450: -3% – 15%

Støynivå

Selv om det finnes unntak, så gjelder som regel «Jo kraftigere motor, desto mindre støynivå». NordicTrack Commercial-møllene er kjent for å ha et lavt støynivå for tredemøller i denne klassen. Den kraftigere byggekvaliteten og gode dempingen bidrar til å redusere støynivået, men det er uungåelig å unngå noe støy ettersom alle tredemøller vil lage noe støy både som følge av motordur, men også som følge av fotstegene dine i det du lander på løpebåndet.

Løpebånd og demping

Både NordicTrack Commercial 1750 og NordicTrack Commercial 1750 tar i bruk selskapets egen signatur Runners Flex dempeteknologi som sikrer høy komfort og minimerer belastningen på muskler og ledd. Dempingen er også justerbar slik at du kan velge om du ønsker et hardere og mer responsivt underlag, eller mer demping for mindre belastning på beina.

 • NordicTrack Commercial 1750: 152 x 55 cm
 • NordicTrack Commercial 2450: 152 x 51 cm

Valser

Løpebeltet beveger seg utallige ganger over såkalte «valser». Generelt kan vi si at jo større valser, desto mindre friksjon og slitasje på løpebeltet, og dermed mindre vedlikehold. Større valser gir som regel også mindre støy. En tredemølle med valser på en diameter 6,35 cm eller større, regnes som stort. NordicTrack Commercial 1750 har overraskende nok større valser enn den nyeste utgaven av NordicTrack Commercial 2450.

 • NordicTrack Commercial 1750: Front/Bak – 6,35/6,35 cm
 • NordicTrack Commercial 2450: Front/Bak – 4,83/4,83 cm

Skjerm

En av de største forskjellene mellom NordicTrack Commercial 1750 og NordicTrack Commercial 2450 er skjermen. Begge tredemøllene kommer med en touchskjerm som viser alt av treningsdata, lar deg justere hastighet og stigning, samt følge med på ulike treningsvideoer/apper dersom du benytter deg av virtuelle treningstjenester. Størrelsen på skjermene varierer, og er definitivt størst på NordicTrack Commercial 2450 der du får en gigantisk 22″ roterbar Smart HD WiFi touchskjerm mot C1750 sin 10″ skjerm.

Gjennom tjenesten iFit får du tilgang til en rekke treningsprogrammer og treningsøkter fra langt flere aktiviteter enn kun løping. Dersom du ønsker å benytte deg av tjenesten andre treningsformer som styrke, yoga, HIIT, etc., kan dere være en fordel å velge en av modellene med størst skjerm slik at det er enkelt å se demonstrasjonene på avstand.

 • NordicTrack Commercial 1750: 10″ HD LCD, touch, bakgrunnsbelyst
 • NordicTrack Commercial 2450: 22″ HD LCD, touch, bakgrunnsbelyst

Treningsprogram

NordicTrack tilbyr flere integrerte treningsprogram på de ulike tredemøllene, i tillegg til at de støtter virtuell trening gjennom flere treningsapper (mer om det senere). De respektive modellene kommer med følgende forhåndsinstallerte treningsprogrammer:

 • NordicTrack Commercial 1750: 50
 • NordicTrack Commercial 2450: 50

Pulsmåling

Begge modeller har innebygd pulssensor i håndtakene og støtter i tillegg bruk av ekstern pulssensor.

 • NordicTrack Commercial 1750: Innebygd pulssensor i håndtakene. Støtter ekstern pulssensor (kjøpes separat).
 • NordicTrack Commercial 2450: Innebygd pulssensor i håndtakene. Støtter ekstern pulssensor (kjøpes separat).

Tilkobling / Virtuell trening

Både NordicTrack Commercial 1750 og NordicTrack Commercial 2450 støtter WiFi og Bluetooth og støtter tilkobling til eksterne enheter som benytter Bluetooth.

I motsetning til Sole og Masterfit som benytter Zwift som standard interaktiv tjeneste, kommer NordicTrack Commercial-møllene installert med treningsplattformen iFit som lar deg trene virtuelt, løpe løyper over hele verden, opprette egne ruter i Google Maps som deretter løpes på møllen, eller konkurrere mot andre løpere fra hele verden. Samtidig som du løper vil du kunne se bilder og video av stedene du løper.

iFit er i utgangspunktet en betaltjeneste, men det medfølger 30 dagers prøveabonnement ved kjøp av NordicTrack Commercial 2450 fra Treningspartner.no. (Merk at iFit krever WiFi-tilkobling for å fungere).

Med iFit får du også personlig coaching fra trenere som kan hjelpe deg til å bli en bedre løper, og du kan delta på live gruppetreninger, samt motta progressive treningsprogrammer med varighet på flere uker. Gjennom tjenesten iFit får du tilgang til en rekke treningsprogrammer og treningsøkter fra langt flere aktiviteter enn kun løping, blant annet styrketrening, Yoga, HIIT, kettlebells, og mye mer.

Treningsdataene kan enkelt overføres til Apple Health, Garmin Connect, Google Fit og Strava.

Ekstra goder

Det kan virke unødvendig, men enkelte «ekstra» tilbehør gjør det langt mer praktisk å bruke møllen. Nettbrettholder er svært nyttig, det samme er en liten hylle for å oppbevare småting, og ikke minst en flaskeholder.

 • NordicTrack Commercial 1750: Holder til nettbrett, oppbevaringsrom/hylle, AUX-inngang for musikk, USB-port for lading av mobil/nettbrett, 2 x luftvifte i konsollen, hurtigtaster for hastighet og stigning ved displayet og på konsollarmen.
 • NordicTrack Commercial 2450: Holder til nettbrett, AUX-inngang for musikk, innebygde høyttalere, USB-port for lading av mobil/nettbrett, 2 x luftvifte i konsollen, hurtigtaster for hastighet og stigning ved displayet og på konsollarmen.

Garanti

Avhengig av hvor mye, hvor ofte, hvor mange som benytter den, og ikke minst vekten på bruker/ere), så vil en tredemølle gjennomgå mye hard juling. Selv om tredemøllen holder fint det første året, er det kjedelig om en tredemølle til 20 000+ kr skulle ende opp med knekt bunnplate etter kun 12 måneder. 

NordicTrack-møllene er solide og kjent for høy kvalitet, men garantiordningene er litt todelte.
Generelt får du god garanti fra NordicTrack, men merk at det er forskjellig garantitid på alt fra ramme, deler og «generell garanti». Garantiordningen er ikke like god som på tredemøllene fra Sole. De er i en egen klasse.

NordicTrack Commercial 1750:
Ramme – 10 år
Deler – 2 år
Arbeid – 1 år

NordicTrack Commercial 2450:
Ramme – 10 år
Deler – 2 år
Arbeid – 1 år

NordicTrack Commercial 1750 vs. 2450 – Hvilken tredemølle skal du velge?

I likhet med Sole F85 og Sole F65 er NordicTrack Commercial 1750 og NordicTrack Commercial 2450 to svært kraftige modeller som vil tåle mye og langvarig bruk over mange år.

I utganspunktet er NordicTrack Commercial 1750 den rimeligste, men prisene varierer sterkt med hvilke modeller som er på tilbud og ikke.

C1750 har både kraftigere motor og større løpebånd, mens C2450 har en mye større skjerm. Her handler det i stor grad om hva du selv foretrekker, og for de aller fleste mosjonister som ønsker å bruke en tredemølle til daglig trening, så vil begge modeller være mer enn bra nok.Er du interessert i tredemøller fra et annet merke? I så fall kan du sjekke denne artikkelen som tar for seg møllene fra Sole. SOLE F63 vs. SOLE F65 vs SOLE F85

Samme hvilken av disse tredemøllene du velger, så vil du få en kraftig kvalitets tredemølle som har kapasitet og byggekvalitet til å holde i mange år, og du vil nok nærmest garantert bli fornøyd.


Del gjerne:

Featured image for “Guide: Garmin foreslått treningsøkt”
29. april 2024 | Guider

Guide: Garmin foreslått treningsøkt

Garmin-klokker med funksjonen «Daglig foreslått treningsøkt» gir deg dagsferske treningsøkter basert på treningsstatus og dagsform. Her er det du må vite.
Les mer
Featured image for “Navigering – Dette skiller kart og brødsmuleruting”
15. april 2024 | Blogg

Navigering – Dette skiller kart og brødsmuleruting

Flere og flere pulsklokker/smartklokker kommer med forhåndsinstallerte kart for enklere navigering. Her er det (viktige) du må vite før du velger modell.
Les mer
Featured image for “Elsykkel – Guide og kjøpsanbefalinger”
28. mars 2024 | Guider

Elsykkel – Guide og kjøpsanbefalinger

På utkikk etter ny elsykkel, men er forvirret over alle de ulike motortypene, batteristørrelsene og merkene? Denne guiden forklarer deg alt du må vite.
Les mer
Featured image for “Pulsklokke – De beste rimelige og budsjettvennlige pulsklokkene”
15. mars 2024 | Guider

Pulsklokke – De beste rimelige og budsjettvennlige pulsklokkene

Er du på utkikk etter en ny pulsklokke, men ønsker ikke å svi av mer penger enn nødvendig? Disse pulsklokkene gir deg virkelig valuta for pengene!
Les mer
Featured image for “De beste pulsklokkene – Best i test”
14. mars 2024 | Guider

De beste pulsklokkene – Best i test

Nærmere 150 pulsklokker er testet. Skal du investere i ny pulsklokke, så finner du både den og alt du trenger å vite her. Her er de beste pulsklokkene.
Les mer
Featured image for “Dette må du vite før du kjøper nye løpesko”
8. mars 2024 | Guider

Dette må du vite før du kjøper nye løpesko

Pronasjon, dropp, stack og karbon – denne guiden gir deg forklaringen på ulike begreper i sko-verdenen og hva du bør tenke over ved valg av nye løpesko.
Les mer
Featured image for “SUP brett – Guide og anbefalinger – Stand Up Paddle board”
4. mars 2024 | Anbefalte artikler

SUP brett – Guide og anbefalinger – Stand Up Paddle board

På utkikk etter SUP brett, men aner ikke hva du skal velge? Denne guiden gir deg svar på alt du bør vite, samt noen gode tips og anbefalinger!
Les mer
Featured image for “Garmin bruker? Dette tipset vil du ikke gå glipp av”
27. februar 2024 | Blogg

Garmin bruker? Dette tipset vil du ikke gå glipp av

Eier du en nyere Garmin-klokke? Hvis du ikke allerede er kjent med dette trikset, er det stor sannsynlighet for at det er noe du vil bruke mye fremover.
Les mer
Featured image for “Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene”
18. februar 2024 | Guider

Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene

Er du på utkikk etter nye løpesko? Denne store testen og guiden vil forhåpentligvis hjelpe deg. Her er test og anbefalinger av årets løpesko/joggesko.
Les mer
Featured image for “Dette er Zwift – En enkel guide til å komme i gang med Zwift!”
18. februar 2024 | Guider

Dette er Zwift – En enkel guide til å komme i gang med Zwift!

Nysgjerrig på interaktiv trening og lurer på hva «Zwift» er for noe? Her får du vite det du trenger for å komme i gang, og hvorfor Zwift er så populært!
Les mer
Featured image for “Skallbekledning – Skalljakke – Guide og anbefalinger”
7. februar 2024 | Guider

Skallbekledning – Skalljakke – Guide og anbefalinger

På jakt etter ny skallbekledning? Her får du oversikten over hva du bør se etter og hva du bør tenke over i valget av ny skalljakke og skallbukse.
Les mer
Featured image for “Dunjakke og dunbekledning – Guide og anbefalinger”
15. januar 2024 | Guider

Dunjakke og dunbekledning – Guide og anbefalinger

Forvirret over alle begrepene om dun? Denne guiden gir deg svarene du lurer på, og hjelper deg å velge riktig dunjakke til ditt behov.
Les mer