Test: Inov-8 Parkclaw G 280

13. juni, 2022 (oppdatert 5. april 2024)

Featured image for “Test: Inov-8 Parkclaw G 280”

Er du på utkikk etter en allsidig terrengsko? Inov-8 Parkclaw G 280 er kanskje den beste terrengskoen for en spesiell gruppe løpere. Hører du til blant disse, så er du heldig.

«Park» for allsidig. «G» for Grafén, «280» for 280 gram. Inov-8 har et bredt spekter løpesko i sortimentet – alt fra godt dempede asfaltsko til minimalistiske terrengsko laget for å dunke inn Strava-rekorder og FKTs. Inov-8 Parkclaw G 280 hører til blant skoene som kan brukes til (nesten) alt.

I 2021 lanserte Inov-8 verdens første løpesko som tok i bruk grafén som dempematerialet. «G-FLY» var født, og siden har den funnet veien til flere løpesko i det populære selskapets sortiment.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


Inov-8 Parkclaw G 280 – En ekte komfortkonge

Hils på Inov-8 Parkclaw G 280, og komfortkonge i forkledning. Ved første øyekast ser skoen både massiv og tung ut, og sålen ser glattere ut enn en skøytebane. Løs opp lissene og tre foten inn.

Det første du legger merke til er hvor vanvittig godt polstret skoen er. Det kan nesten bli litt for mye polstring, for Inov-8 kunne helt sikkert klart seg med mindre og heller spart noen gram på vekten. Men likevel, den gode polstringen gjør at du kan stramme skoen godt rundt foten uten at du kjenner ubehagelige trykkpunkter.

Tungen er også av det «tykke» slaget og gjør en solid jobb med å holde stein og rusk ute, mens lissene gir god friksjon og holder seg på plass uten å skli opp.

Har du ømfintlige akillessener er hælkappen på Inov-8 Parkclaw G 280 en velsignelse. Den er (ikke overraskende) myk og holder foten godt på plass, mens TPU-forsterkninger bidrar til god sideveis støtte.

Overdelen består av to lag; et mykt pustende innerst, og et kraftigere og mer slitesterkt lag ytterst. Jo nærmere lissene, desto mer forsterket og kraftigere er materialet.

Fremst på skoen sitter en kraftig tåkappe som hindrer ødelagte tær om du får lyst til å spille fotball med en steinur.


Mellomsåle og dempemateriale

Mellomsålen er som nevnt bygget på innovative G-FLY skummet i graféne. Graféne er et materiale bestående av kun ett enkelt lag karbonatomer, men er likevel langt mer slitesterkt enn tradisjonelle dempematerialer.

I følge Inov-8 skal mellomsålen i grafén gi 25% mer energi tilbake i stegavviklingen, og utøvere som har testet sko med grafén i sålen har meldt at skoen bevarer de gode egenskapene selv etter over 1200 km. Det er det dobbelte av industristandarden.

Mye av komforten skyldes også Inov-8 sin populære BOOMERANG såle. Sålen i en sko er nemlig undervurdert, og det er en grunn til at BOOMERANG koster 250 kr løst. Takket være hundrevis av TPU «bønner» som komprimeres under landingen og deretter gjenvinner sin opprinnelige form, skal sålen alene gi hele 40% energi tilbake i frasparket.

BOOMERANG sålen er også ergonomisk utformet, og sammen med den myke overdelen gir den en svært komfortabel totalopplevelse.

Kombinert med BOOMERANG sålen leverer Inov-8 Parkclaw G 280 en svært komfortabel løpsopplevelse, og skoen tar virkelig vare på føttene dine uansett om du løper på asfalt, grus eller sti.

Inov-8 Parkclaw G 280 har ingen steinplate, så dersom du hopper fra stein til stein på tekniske stier, så kan du kjenne at det trykker fra undersiden. Fraværet av steinplate bidrar derimot til at skoen er ekstremt fleksibel, og kombinert med det lave sålehøyden (18mm/10mm), får du virkelig god føling med underlaget.

Droppet på 8 mm bidrar til enklere stegavvikling, men kjennes likevel mye lavere enn det faktisk er.


Yttersåle

Yttersålen i G-GRIP Grip bestårlikhet med mellomsålen av grafén, og pakker inn hele 98 stykk 4 mm høye multidireksjonale knaster  jevnt fordelt ut over hele sålen.

Sammenlignet med «vanlige» yttersålematerialer, skal grafén være opptil 50% sterkere, slitesterkt og mer fleksibelt.

Som regel betyr «små knaster – dårlig grep på gjørme og sleipt». Inov-8 Parkclaw G 280 motbeviser dette og imponerer med et stødig grep på både tørre og våte underlag.

Takket være den tette utformingen av knastene, fungerer Inov-8 Parkclaw G 280 ypperlig på lange strekk med hardt underlag som asfalt og hardpakket grusvei. Skoene sitter også som klistret på sva og stein, men våte røtter er som alltid vanskelig.


Passform og bruk

Inov-8 Parkclaw G 280 er bygget på en relativt bred plattform som gir en stabil og trygg sko. Passformen er romslig, men de er noe små i størrelsen. Ønsker du en tight sko kan du velge det du vanligvis bruker, men anbefalingen er å gå opp et halvt nummer.

Undertegnede bruker str. 29,5 cm i nesten alle merker, men Inov-8 Parkclaw G 280 passet perfekt i str. 30 cm.

Den gode polstringen gjør at du kan stramme skoene mye uten at det føles ubehagelig, og overdelen er fleksibel nok til å tilpasse seg fotbladet.

Bruksområdet er nærmest uendelig, og det eneste Inov-8 Parkclaw G 280 ikke liker, er de mest tekniske stiene. Til dette blir skoen litt for «løs» og vinglete. Som en «door to trail» sko, løpesko for skogsveier, stier, erstatning for fjellsko på lette fjellturer, etc., er den derimot meget god.

En oversikt over alle løpesko som er testet på Pulssonen.no finner du her. Topplisten med de beste modellene finner du her – Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene.

For enda mer info hva du bør se etter ved kjøp av løpesko, kan du se denne omfattende guiden dette må du vite før du kjøper nye løpesko.


Fakta:
– Hæl/forfot: 18 mm / 10 mm
– Dropp (herre/dame): 8 mm / 8 mm
– Vekt (herre/dame): 280 g / 280 g


Konklusjon


Inov-8 Parkclaw G 280
Inov-8 Parkclaw G 280

Product Name: Inov-8 Parkclaw G 280

Brand: Inov-8

Offer price: 2000

Currency: NOK

Konklusjon

Inov-8 bruker store ord når de omtaler «grafén» materialet som utgjør mesteparten av Inov-8 Parkclaw G 280, og det skal de få lov til. Inov-8 Parkclaw G 280 leverer en så imponerende god totalpakke, både når det kommer til passform, komfort, demping, respons, grep og slitestyrke, at det er umulig å ikke anbefale skoen til en stor gruppe brukere. Inov-8 Parkclaw G 280 er enkelt og greit utrolig allsidig, og elsker turene der det er innslag av både asfalt, grus og sti. Det «eksklusive» materialet trekker opp prisen, men det er den verdt. For ikke bare leverer Inov-8 Parkclaw G 280 enn topp løpsopplevelse, men også svært høy slitestyrke.

Overall
90%
90%

Pros

  • Ekstremt komfortabel overdel og innside.
  • Imponerende god demping.
  • Svært fleksibel.
  • Luftig, men likevel slitesterk og kraftig overdel.
  • Stødig og trygg plattform.
  • Godt grep på både gått og tørt underlag.
  • Slitesterk.

Cons

  • Ikke like godt egent for svært tekniske stier.
  • Mangel på steinplate gjør undersiden av foten litt utsatt om det er mye stein.

Del gjerne:

Featured image for “Test: ASICS GEL-Kayano 31”
21. juni 2024 | Løpesko

Test: ASICS GEL-Kayano 31

ASICS GEL-Kayano 31 viderefører den gode dempingen og trygge plattformen fra Kayano 30 og oppgraderes med en ny og bedre overdel og enda bedre grep.
Les mer
Featured image for “Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene”
21. juni 2024 | Guider

Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene

Er du på utkikk etter nye løpesko? Denne store testen og guiden vil forhåpentligvis hjelpe deg. Her er test og anbefalinger av årets løpesko/joggesko.
Les mer
Featured image for “Test: Salomon Phantasm 2”
15. juni 2024 | Løpesko

Test: Salomon Phantasm 2

Salomon Phantasm 2 henter inspirasjon fra superskoen i S/Lab-serien og leverer en rask og velbalansert løpesko til trening og konkurranse.
Les mer
Featured image for “Test: Salomon Aero Glide 2”
12. juni 2024 | Løpesko

Test: Salomon Aero Glide 2

Salomon Aero Glide 2 viderefører den gode allrounderskoen fra første generasjon, og gjør den enda mer komfortabel.
Les mer
Featured image for “Test: Dynafit Alpine DNA 2”
6. juni 2024 | Sko

Test: Dynafit Alpine DNA 2

Dynafit Alpine DNA 2 leverer en lett, rask, godt dempet, allsidig og tøff sko som umiddelbart legger lista for en av årets beste og mest allsidige terrengsko.
Les mer
Featured image for “Test: Dynafit Ultra 100”
6. juni 2024 | Sko

Test: Dynafit Ultra 100

Dynafit Ultra 100 gjør langløp i terrenget både komfortabelt og trygt. Her får du plenty av demping, suveren beskyttelse og overbevisende godt grep.
Les mer
Featured image for “Test: Icebug Eli RB9X”
22. mai 2024 | Fjellsko/Tursko

Test: Icebug Eli RB9X

Icebug Eli RB9X er så komfortabel og elegant at du gleder deg til å ta den på å bruke mest mulig gjennom sommerhalvåret.
Les mer
Featured image for “Test: HOKA Kawana 2”
16. mai 2024 | Løpesko

Test: HOKA Kawana 2

HOKA Kawana 2 tar allsidigheten som gjorde forgjengeren så populær, og forbedrer viktige punkter som gjør den enda mer komfortabel.
Les mer
Featured image for “Test: VJ MAXx2”
8. mai 2024 | Sko

Test: VJ MAXx2

VJ MAXx2 byr på en ekstremt veldempet og responsiv mellomsåle, kombinerer med kanskje verdens beste yttersåle, og leverer en nydelig totalpakke av en løpesko!
Les mer
Featured image for “Test: ASICS METASPEED Sky Paris”
6. mai 2024 | Løpesko

Test: ASICS METASPEED Sky Paris

ASICS METASPEED Sky Paris og Edge Paris er ikke bare lett, leken og rask, men de hjelper deg også til å perfeksjonere løpesteget- uansett hva slags løper du er.
Les mer
Featured image for “Test: Salomon Genesis”
2. mai 2024 | Sko

Test: Salomon Genesis

Salomon Genesis er kanskje den morsomste og mest allsidige terrengskoen fra Salomon til nå. Genesis er ikke bare rask, men også imponerende komfortabel.
Les mer
Featured image for “Test: VJ Lightspeed”
11. april 2024 | Sko

Test: VJ Lightspeed

VJ Lightspeed er sannsynligvis en av de beste terrengskoene for deg som ønsker en sko for høy presisjon, ekstremt grep, lav vekt og god respons.
Les mer