Test: Inov-8 Parkclaw G 280

13. juni, 2022 (oppdatert 13. august 2023)
Featured image for “Test: Inov-8 Parkclaw G 280”

Er du på utkikk etter en allsidig terrengsko? Inov-8 Parkclaw G 280 er kanskje den beste terrengskoen for en spesiell gruppe løpere. Hører du til blant disse, så er du heldig.

«Park» for allsidig. «G» for Grafén, «280» for 280 gram. Inov-8 har et bredt spekter løpesko i sortimentet – alt fra godt dempede asfaltsko til minimalistiske terrengsko laget for å dunke inn Strava-rekorder og FKTs. Inov-8 Parkclaw G 280 hører til blant skoene som kan brukes til (nesten) alt.

I 2021 lanserte Inov-8 verdens første løpesko som tok i bruk grafén som dempematerialet. «G-FLY» var født, og siden har den funnet veien til flere løpesko i det populære selskapets sortiment.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


Kjøp Inov-8 Parkclaw G 280

Inov-8 Parkclaw G 280 – En ekte komfortkonge

Hils på Inov-8 Parkclaw G 280, og komfortkonge i forkledning. Ved første øyekast ser skoen både massiv og tung ut, og sålen ser glattere ut enn en skøytebane. Løs opp lissene og tre foten inn.

Det første du legger merke til er hvor vanvittig godt polstret skoen er. Det kan nesten bli litt for mye polstring, for Inov-8 kunne helt sikkert klart seg med mindre og heller spart noen gram på vekten. Men likevel, den gode polstringen gjør at du kan stramme skoen godt rundt foten uten at du kjenner ubehagelige trykkpunkter.

Tungen er også av det «tykke» slaget og gjør en solid jobb med å holde stein og rusk ute, mens lissene gir god friksjon og holder seg på plass uten å skli opp.

Har du ømfintlige akillessener er hælkappen på Inov-8 Parkclaw G 280 en velsignelse. Den er (ikke overraskende) myk og holder foten godt på plass, mens TPU-forsterkninger bidrar til god sideveis støtte.

Overdelen består av to lag; et mykt pustende innerst, og et kraftigere og mer slitesterkt lag ytterst. Jo nærmere lissene, desto mer forsterket og kraftigere er materialet.

Fremst på skoen sitter en kraftig tåkappe som hindrer ødelagte tær om du får lyst til å spille fotball med en steinur.


Mellomsåle og dempemateriale

Mellomsålen er som nevnt bygget på innovative G-FLY skummet i graféne. Graféne er et materiale bestående av kun ett enkelt lag karbonatomer, men er likevel langt mer slitesterkt enn tradisjonelle dempematerialer.

I følge Inov-8 skal mellomsålen i grafén gi 25% mer energi tilbake i stegavviklingen, og utøvere som har testet sko med grafén i sålen har meldt at skoen bevarer de gode egenskapene selv etter over 1200 km. Det er det dobbelte av industristandarden.

Mye av komforten skyldes også Inov-8 sin populære BOOMERANG såle. Sålen i en sko er nemlig undervurdert, og det er en grunn til at BOOMERANG koster 250 kr løst. Takket være hundrevis av TPU «bønner» som komprimeres under landingen og deretter gjenvinner sin opprinnelige form, skal sålen alene gi hele 40% energi tilbake i frasparket.

BOOMERANG sålen er også ergonomisk utformet, og sammen med den myke overdelen gir den en svært komfortabel totalopplevelse.

Kombinert med BOOMERANG sålen leverer Inov-8 Parkclaw G 280 en svært komfortabel løpsopplevelse, og skoen tar virkelig vare på føttene dine uansett om du løper på asfalt, grus eller sti.

Inov-8 Parkclaw G 280 har ingen steinplate, så dersom du hopper fra stein til stein på tekniske stier, så kan du kjenne at det trykker fra undersiden. Fraværet av steinplate bidrar derimot til at skoen er ekstremt fleksibel, og kombinert med det lave sålehøyden (18mm/10mm), får du virkelig god føling med underlaget.

Droppet på 8 mm bidrar til enklere stegavvikling, men kjennes likevel mye lavere enn det faktisk er.


Yttersåle

Yttersålen i G-GRIP Grip bestårlikhet med mellomsålen av grafén, og pakker inn hele 98 stykk 4 mm høye multidireksjonale knaster  jevnt fordelt ut over hele sålen.

Sammenlignet med «vanlige» yttersålematerialer, skal grafén være opptil 50% sterkere, slitesterkt og mer fleksibelt.

Som regel betyr «små knaster – dårlig grep på gjørme og sleipt». Inov-8 Parkclaw G 280 motbeviser dette og imponerer med et stødig grep på både tørre og våte underlag.

Takket være den tette utformingen av knastene, fungerer Inov-8 Parkclaw G 280 ypperlig på lange strekk med hardt underlag som asfalt og hardpakket grusvei. Skoene sitter også som klistret på sva og stein, men våte røtter er som alltid vanskelig.


Passform og bruk

Inov-8 Parkclaw G 280 er bygget på en relativt bred plattform som gir en stabil og trygg sko. Passformen er romslig, men de er noe små i størrelsen. Ønsker du en tight sko kan du velge det du vanligvis bruker, men anbefalingen er å gå opp et halvt nummer.

Undertegnede bruker str. 29,5 cm i nesten alle merker, men Inov-8 Parkclaw G 280 passet perfekt i str. 30 cm.

Den gode polstringen gjør at du kan stramme skoene mye uten at det føles ubehagelig, og overdelen er fleksibel nok til å tilpasse seg fotbladet.

Bruksområdet er nærmest uendelig, og det eneste Inov-8 Parkclaw G 280 ikke liker, er de mest tekniske stiene. Til dette blir skoen litt for «løs» og vinglete. Som en «door to trail» sko, løpesko for skogsveier, stier, erstatning for fjellsko på lette fjellturer, etc., er den derimot meget god.

På utkikk etter noe annet? Sjekk ut: Test av alle sko!

Fakta:
Hæl/forfot: 18 mm / 10 mm
Dropp (herre/dame): 8 mm / 8 mm
Vekt (herre/dame): 280 g / 280 g


Konklusjon


Kjøp Inov-8 Parkclaw G 280
Inov-8 Parkclaw G 280
Inov-8 Parkclaw G 280

Product Name: Inov-8 Parkclaw G 280

Brand: Inov-8

Offer price: 2000

Currency: NOK

Konklusjon

Inov-8 bruker store ord når de omtaler «grafén» materialet som utgjør mesteparten av Inov-8 Parkclaw G 280, og det skal de få lov til.

Inov-8 Parkclaw G 280 leverer en så imponerende god totalpakke, både når det kommer til passform, komfort, demping, respons, grep og slitestyrke, at det er umulig å ikke anbefale skoen til en stor gruppe brukere.

Inov-8 Parkclaw G 280 er enkelt og greit utrolig allsidig, og elsker turene der det er innslag av både asfalt, grus og sti. Det «eksklusive» materialet trekker opp prisen, men det er den verdt.

For ikke bare leverer Inov-8 Parkclaw G 280 enn topp løpsopplevelse, men også svært høy slitestyrke.

Overall
90%
90%

Pros

  • Ekstremt komfortabel overdel og innside.
  • Imponerende god demping.
  • Svært fleksibel.
  • Luftig, men likevel slitesterk og kraftig overdel.
  • Stødig og trygg plattform.
  • Godt grep på både gått og tørt underlag.
  • Slitesterk.

Cons

  • Ikke like godt egent for svært tekniske stier.
  • Mangel på steinplate gjør undersiden av foten litt utsatt om det er mye stein.

Del gjerne:

Featured image for “Test: ASICS Fuji Speed 2”

Test: ASICS Fuji Speed 2

ASICS Fuji Speed 2 er japanernes raskeste terrengsko i produktlinjen, og kan i tillegg varte opp med god demping, godt…
Featured image for “Test: INOV-8 Roclite Pro G 400 GTX V2”

Test: INOV-8 Roclite Pro G 400 GTX V2

Inov-8 Roclite Pro G 400 GTX kombinerer lav vekt, høy robusthet, god stabilitet og komfort i en perfekt balansert sko…
Featured image for “Test: Hoka Challenger 7 GTX”

Test: Hoka Challenger 7 GTX

Jakter du en løpesko som tar deg fra fra fjord til fjell? Enten du skal gå, løpe eller begge deler…
Featured image for “Test: HOKA Zinal 2”

Test: HOKA Zinal 2

HOKA Zinal 2 bringer oppdateringer som gjør den lettere og raskere enn sin forgjenger, og en passform som er noe…
Featured image for “Test: VJ Ultra 2”

Test: VJ Ultra 2

VJ Ultra 2 er selskapets arbeidshest for dagene der du ønsker komfort, god beskyttelse, sikker passform og ikke minst suverent…
Featured image for “Test: VJ Irock 3”

Test: VJ Irock 3

VJ Irock 3 byr på så godt grep at det nesten får deg til å ta sjanser du ikke burde.…
Featured image for “Test: VJ Speedhiker”

Test: VJ Speedhiker

VJ SpeedHiker tar lekenheten og vekten fra en terrengsko, kombinerer det med stødigheten og beskyttelsen fra en fjellsko, og serverer…
Featured image for “Test: Salomon Aero Volt”

Test: Salomon Aero Volt

Salomon Aero Volt er løpeskoene for deg som ønsker en lett, rask og komfortabel allrounder som passer til alt fra…
Featured image for “Test: VJ MAXx”

Test: VJ MAXx

Der andre terrengsko må gi tapt, kan VJ MAXx by på trygt og godt grep. Dette er en av de…
Featured image for “Test: ASICS GEL-Kayano 30”

Test: ASICS GEL-Kayano 30

ASICS GEL-Kayano 30 markerer 30-års jubileet til en av ASICS sine mest populære modeller. Her er det mye nytt, og…
Featured image for “Test: Inov-8 TrailFly G 270 V2”

Test: Inov-8 TrailFly G 270 V2

Inov-8 TrailFly G 270 V2 oppdaterer storselgeren fra 2020 med en helt ny overdel og forbedret passform. Denne skoen kan…
Featured image for “Test: Mizuno Wave Sky 7”

Test: Mizuno Wave Sky 7

Mizuno Wave Sky 7 tilhører selskapets mest dempede løpesko og har egenskaper som appellerer til deg som ønsker maksimal demping,…
Featured image for “Test: Salomon Pulsar Trail Pro 2”

Test: Salomon Pulsar Trail Pro 2

Salomon Pulsar Trail Pro 2 er en minimal oppdatering fra forgjengeren, men fortsetter å være den raske og gode terrengskoen…
Featured image for “Test: Mizuno Wave Rider 27”

Test: Mizuno Wave Rider 27

Mizuno Wave Rider 27 introduserer en helt ny overdel og er sannsynligvis den aller beste «Wave Rider»-modellen som har eksistert…
Featured image for “Test: Salomon Glide Max TR”

Test: Salomon Glide Max TR

Enten du er nybegynner, eller en erfaren løper – Salomon Glide Max TR er en terrengsko du gleder deg til…
Featured image for “Test: Salomon Aero Glide”

Test: Salomon Aero Glide

Salomon Aero Glide er en komfortabel, moro, leken og rask løpesko, og gir deg en selvtillitsboost bare av å ta…
Featured image for “Test: ASICS GEL-Trabuco 11”

Test: ASICS GEL-Trabuco 11

ASICS GEL-Trabuco 10 var en av fjorårets beste terrengløpesko. Årets ASICS GEL-Trabuco 11 forbedret på flere områder, og enda mer…
Featured image for “Test: HOKA Speedgoat 5 GTX”

Test: HOKA Speedgoat 5 GTX

HOKA sin bestselgende terrengsko ikler seg GORE-TEX membran og appellerer til tur- og løpeglade som ønsker en vanntett og trygg…