Test: Mizuno Premium Warm Jacket

3. desember, 2023 (oppdatert 3. desember 2023)

Featured image for “Test: Mizuno Premium Warm Jacket”

Mizuno Premium Warm Jacket byr på meget gode temperaturregulerende egenskaper og fungerer godt til varierende vær, selv om den ikke er helt den perfekt løpejakker den kunne vært.

Mizuno har flere flotte løpejakker i sortimentet, men selv om ikke Mizuno Premium Warm Jacket er en favoritt, så skyldes det nok aller mest at jeg fortrekker å løpe i sommerlige temperaturer der lette og pustende løpejakker er mer aktuelt.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


Mizuno Premium Warm Jacket

Til å være en løpejakke beregnet for høst og vinter er Mizuno Premium Warm Jacket en relativt tynn løpejakke. Her er den ingen lag med Primaloft eller andre isolerende lag, kun et tynt lag fleece-lignende stoff på sidene og øverste del av ryggen, samt Mizuno sitt helt eget Breath Thermo-materiale.

Mizuno Breath Thermo-materialet er et spesielt stoff som kan produsere varme ved å absorbere fuktighet fra kroppen, og fungerer som et isolerende lag som holder deg varm og tørr under varierende forhold. Breath Thermo-materialet er vevd inn i membranen og gjør ikke plagget verken tyngre eller mer voluminøst. I tillegg til å ha en varmende effekt bidrar det også til å hindre vondt lukt.

Med andre ord, jo hardere du trener og høyere intensitet, desto mer varme vil jakken reflektere fra kroppen din. Slik sett fungerer Mizuno Premium Warm Jacket veldig bra, og det er positivt hvor godt den klarer å regulere temperaturen.

Mizuno Premium Warm Jacket

I tillegg har Mizuno isatt jakken med den vannavstøtende membranen ImpermaLite som beskytter mot vær og vind samtidig som det bevarer god pusteevne. ImpermaLite har en vannsøyle på 10 000 mm, og tåler slik sett en god del nedbør, men sømmene er ikke tapet, noe som fører til at du vil bli våt dersom det begynner å regne skikkelig. Det er heller ingen hette, slik at snø og vann raskt finner veien ned langs innsiden av kragen. Til gjengjeld sørger fraværet av tapede sømmer for økt pusteevne.

Ellers er det en stor glidelåslomme på hver side, store luftepaneler på øverste del av ryggen, en myk og god krage, samt refleksdetaljer på sidene, ryggen og i front.


Pris og tilgjengelighet

Mizuno Premium Warm Jacket er tilgjengelig i fargene svart og grå for herre, og rød for damer. Passformen er normal, men ermene kunne med fordel vært enda lengre slik at de dekte over hånden.

Veiledende utsalgspris på Mizuno Premium Warm Jacket er 1600 kr.


Konklusjon

Mizuno Premium Warm Jacket er en god løpejakke som klarer den vanskelige med å regulerer temperaturen i varierende klima godt. Det er derimot mange gode konkurrenter i dette sjiktet, og Mizuno Premium Warm Jacket kunne med fordel hatt lengre ermer og en hette som beskyttet mot vær og vind. Det er ingen favoritt, men den gjør jobben.


Fordeler:

  • Lett og slitesterk.
  • God varmeregulering.
  • Gode fukttransporterende evner.
  • To store glidelåslommer.
  • Refleks 360 grader.

Ulemper:

  • Korte ermer.
  • Savner hette.


Del gjerne:

Featured image for “Test: Rab Momentum Pants”
11. juni 2024 | Bekledning

Test: Rab Momentum Pants

Rab Momentum Pants er så komfortabel og allsidig at den sklir rett inn på liste over noen av de beste buksene jeg har testet. En ny turbukse favoritt.
Les mer
Featured image for “Test: Rab Xenair Alpine Light Jacket (2024)”
10. juni 2024 | Bekledning

Test: Rab Xenair Alpine Light Jacket (2024)

Rab Xenair Alpine Light Jacket er så liten og lett, og likevel så varm og god, at den fortjener en plass på kroppen eller i sekken hver eneste tur året rundt.
Les mer
Featured image for “Test: Helly Hansen Vika Pants 2.0”
24. april 2024 | Bekledning

Test: Helly Hansen Vika Pants 2.0

Helly Hansen Vika Tur Pants 2.0 er en lett og slitesterk turbukse med smarte detaljer, designet for god bevegelighet og et stort bruksområde.
Les mer
Featured image for “Test: Helly Hansen Verglas Micro Shell Jacket”
24. april 2024 | Bekledning

Test: Helly Hansen Verglas Micro Shell Jacket

Helly Hansen Verglas Micro Shell Jacket er en kompakt og lett skalljakke til både tur og hverdags, og så liten at du alltid får plass til den i sekken.
Les mer
Featured image for “Test: Arc’teryx Beta Lightweight Jacket”
18. april 2024 | Bekledning

Test: Arc’teryx Beta Lightweight Jacket

Lettvekts jakken Arc’teryx Beta Lightweight Jacket har blitt enda lettere, mer komfortabel, og mer miljøvennlig, men en ting hindrer den fra i å være perfekt.
Les mer
Featured image for “Test: Devold Running Merino Tights”
17. april 2024 | Bekledning

Test: Devold Running Merino Tights

Devold Running Merino Tights byr på gode temperaturregulerende egenskaper og høy komfort, og er et godt alternativ til deg som ikke liker tradisjonelle tights.
Les mer
Featured image for “Test: Devold Running Merino 130 Zip-Neck”
1. april 2024 | Bekledning

Test: Devold Running Merino 130 Zip-Neck

Devold viser at de kan kunsten å foredle ulla på best mulig måte. Devold Running Merino 130 Zip-Neck byr på topp komfort og alt en god ulltrøye skal være.
Les mer
Featured image for “Test: Devold Running Merino 130 Shirt”
1. april 2024 | Bekledning

Test: Devold Running Merino 130 Shirt

Devold Running Merino 130 Shirt er enkelt og greit utrolig myk og komfortabel, og leverer alt det en tynn og god ullskjorte skal gjøre.
Les mer
Featured image for “Test: Rab Mythic Alpine Light Jacket”
26. mars 2024 | Bekledning

Test: Rab Mythic Alpine Light Jacket

Rab Mythic Alpine Light Jacket er en lett og varm dunjakke perfekt for turene og dagene der du ønsker litt ekstra varme uten at det tar ekstra plass og vekt.
Les mer
Featured image for “ASICS Fujitrail – Lett og funksjonell løpebekledning”
17. mars 2024 | Bekledning

ASICS Fujitrail – Lett og funksjonell løpebekledning

ASICS varter opp med lett og funksjonell løpebekledning til de varme sommerdagene. Herlig komfort, god lufting og smarte detaljer!
Les mer
Featured image for “Test: ASICS Fujitrail Waterproof Jacket”
14. mars 2024 | Bekledning

Test: ASICS Fujitrail Waterproof Jacket

ASICS Fujitrail Waterproof Jacket byr på høy komfort og god værbeskyttelse for både løpere og turgåere. En løpejakke som er lett å like.
Les mer
Featured image for “Test: Skogstad Horgaletten skallbukse”
13. mars 2024 | Bekledning

Test: Skogstad Horgaletten skallbukse

Skogstad Horgaletten skallbukse er en solid, veldesignet og gjennomtenkt skallbukse. Denne holder vær og vind ute – uansett årstid.
Les mer