Test: Fjällräven Keb Trousers

29. november, 2023 (oppdatert 20. desember 2023)

Featured image for “Test: Fjällräven Keb Trousers”

Fjällräven Keb Trousers er ubestridt en av de mest populære turbuksene på markedet, og etter solid testing, har de bevist hvorfor med god grunn.

Uansett om du er fersk innen friluftslivet, eller har hengt på vidda og kost deg med myggen i mer enn 30 år, så er merkevaren «Fjällräven» et navn som er kjent for de aller fleste. Gode merkevarer har som regel noen ting til felles – de består gjennom tykt og tynt, de bevarer det som er bra, og forbedrer det som er nødvendig.

Fjällräven Keb Trousers er et slik produkt, og det er ikke tilfeldig at buksen er en av de mest vanlige buksene å se på tur i skog og mark.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


Fjällräven Keb-familien

Keb-familien består ikke bare av en bukse, men et liten familie med forskjellige modeller beregnet for ulike klima og værforhold. Blant de mest populære plaggene finner vi Fjällräven Keb Trousers, Fjällräven Keb Agile Trousers og Fjällräven Keb Eco-Shell Trousers. Forskjellen mellom de to førstnevnte er ikke all verden, men sistnevnte er noe bedre egnet for turer i varmere sesonger og mer bevegelsesintensive aktiviteter. Keb Trousers på sin side, er mer robust og gir bedre beskyttelse mot kulde, vind og vann.

Fjällräven Keb Trousers er en kraftig buksen noe vekten på 679 gram (str. 50) bare understreker, men det pustende materialet og den gode bevegeligheten bidrar til at buksen føles lettere enn den egentlig er.

En mer detaljert beskrivelse av de ulike modellene finner du i nedtrekksmenyen under.

Totalt består buksene i Fjällräven Keb-familien av følgende modeller:

 • Fjällräven Keb Trousers
 • Fjällräven Keb Agile Trousers
 • Fjällräven Keb Agile Winter Trousers
 • Fjällräven Keb Eco-Shell Trousers
 • Fjällräven Keb Fleece Trousers
 • Fjällräven Keb Gaiter Trousers
 • Fjällräven Keb Touring Padded Trousers

Her er litt mer info om noen av de:

 • Keb Trousers er en prisbelønt turbukse i stretchmateriale og G-1000, som er et slitesterkt og vannavvisende stoff. Buksen har forsterkninger på setet og knærne, ventilasjonsåpninger på leggene og lårene, og flere lommer til oppbevaring. Buksen finnes i både herre- og dameversjon, samt en curved-passform for kvinner som ønsker en mer tilpasset form.
 • Keb Eco-Shell Trousers er en teknisk skallbukse i Eco-Shell, som er et trelags materiale laget av resirkulert polyester. Buksen er elastisk, vind- og vanntett, og har en minimalistisk design med fast hoftebelte, lange glidelåser på sidene, og justerbare benavslutninger. Buksen passer godt til turer i variert terreng og vær.
 • Keb Fleece Trousers er en varm bukse i fleece, laget av en blanding av resirkulert polyester og sporbar ull. Buksen er et perfekt mellomlag til gjøremål utendørs når det er kaldt i været, og har en komfortabel passform med strikk i midjen og glidelås i bena. Buksen har også to håndlommer med glidelås.
 • Keb Agile Trousers er en lett og slitesterk bukse med stretch for tekniske turer til fots. Buksen er produsert uten PFC, et miljøskadelig stoff som ofte brukes til å gjøre klær vannavstøtende. Buksen har et smalt snitt med formsydde knær, ventilasjonsåpninger på baksiden av lårene, og flere lommer med glidelås.
 • Keb Agile Winter Trousers er en vinterutgave av Keb Agile Trousers, som er en lett og slitesterk bukse med stretch for tekniske turer til fots. Buksen er laget av et dobbeltvevd stretchmateriale av delvis resirkulert polyamid og elastan, som er produsert uten PFC. Buksen har et smalt snitt med formsydde knær, ventilasjonsåpninger på baksiden av lårene, og flere lommer med glidelås. Buksen er myk og varm, men ikke vind- eller vanntett.
 • Keb Gaiter Trousers er en turbukse som kan gjøres om til en gaiter ved hjelp av en glidelås over kneet. Buksen er laget av et blandingsmateriale av stretch og G-1000 Eco, som er et slitesterkt og vannavvisende stoff. Buksen har forsterkninger på setet og knærne, ventilasjonsåpninger på leggene og lårene, og flere lommer til oppbevaring. Buksen er robust og tilbyr god beskyttelse mot kulde, vind og vann.

Begge buksene er laget for vinteraktiviteter i variert terreng og vær, men Keb Agile Winter Trousers er mer egnet for bevegelsesintensive aktiviteter som krever god bevegelighet og pust


Ny og forbedret passform

Den enkleste måten å beskrive Fjällräven Keb Trousers på, er som en svært allsidig, kraftig, slitesterk, gjennomtenkt og behagelig turbukse. Fjällräven lanserte modellen første gang i 2011, og siden den gang har den gjennomgått små endringer som har resultert i den helt nye 2023/2024 modellen.

Årets modell bevarer de samme gode egenskapene som et slitesterkt og pustende material, gode luftemuligheter på lår og legger, feste for bukseseler, romslige lommer, og mye mer, men har fått en oppdatert passform for enda bedre ytelse og slitestyrke.

Har du brukt Fjällräven Keb Trousers tidligere, så vil du umiddelbart kjenne igjen buksen, men sannsynligheten er stor for at du må opp en størrelse ettersom Keb Trousers nå er mer kroppsnær og ikke like stretchy i livet. Alle størrelsene er tilgjengelig i en vanlig utgave samt utgaver med kort- og lang beinlengde (+/- 5 cm). Det er ingen justeringsmuligheter i livet, så her må du eventuelt finne frem et belte. Bruker du bukseseler så er det egne fester for dette.

Fjällräven Keb Trousers er produsert i en blanding av et polyester stretchmateriale og G-1000 Eco – en robust og holdbar bomullsblanding som er DWR behandlet (Durable Water Repellent) for å være vind- og vannavstøtende. Ekstra utsatte områder som baken, knærne og innsiden av beina er forsterket med ekstra kraftige materialer. Det er til og med åpen søm under forsterkningen på knærne slik at du kan fylle inn ekstra beskyttelse dersom du bruker å sitte mye på knærne.


Miljøbevisst produksjon

Fjällräven har alltid vært bevisste på miljøpåvirkningen. Produksjonen foregår fri for PFC-og fluorholdige stoffer, og det benyttes i stor grad økologiske og resirkulerte materialer.

G-1000 Eco er et økologisk alternativ til det originale G-1000-stoffet som er laget av en blanding av polyester og bomull. G-1000 Eco er laget av 65% gjenvunnet polyester og 35% økologisk bomull, noe som reduserer miljøpåvirkningen av produksjonen. Stoffet er også behandlet med Greenland Wax, som gjør det vannavvisende, vindtett og slitesterkt, og kan reimpregneres for å gjenvinne egenskapene.

G-1000 Eco er er et allsidig og funksjonelt materiale som passer til ulike aktiviteter og klimaer, men egner seg aller best når det er tørt. Det tåler godt nedbør når det er helt nytt, eller nettopp impregnert, men taper seg med bruk og slitasje, og ikke minst når du hiver buksen en runde i vaskemaskinen.


Smarte løsninger

Noe av det som gjør Fjällräven Keb Trousers så allsidig er de gode ventilasjonsmulighetene. Keb Trouser har en toveis glidelås på yttersiden av lårene og leggene. Det er ingen meshmateriale på innsiden, og luftingen går strake veien inn til huden. Luftigen er gull verdt, for selv om buksen føles lettere enn den er, så blir den fort varm når sola steiker på sommeren. Da er for eksempel Fjällräven Keb Agile Trousers et bedre alternativer med en tynnere membran og mer pustende materialer.

Fjällräven Keb Trousers har totalt fire lommer. To håndlommer (uten glidelås), og to store lårlommer med klaff. Den venstre lårlommen har i tillegg glidelås, og begge disse er såpass romslig at du får plass til større gjenstander som en kikkert, et kart, kamera, etc.. Det er ingen lommer på baksiden av buksen.

Opplevelse og bruk

Passformen kan være det som skiller en god turbukse fra en bukse du aldri ønsker å se igjen. Årets utgave er som nevnt noe mer kroppsnær enn tidligere, men Fjällräven Keb Trousers er fremdeles relativt romslig og løs i passformen slik at du bevarer god bevegelsesfrihet både med og uten stillongs under. Dersom buksen blir for stram rundt lår og knær, blir den gjerne hengende igjen når du tar lange skritt eller går i motbakker. Her har Fjällräven gjort en god jobb med å formsy Keb Trousers.

Buksen har som nevnt forsterkninger på innside av leggene og rundt anklene, og årets utgave har en mye bedre stramming rundt nederkanten enn tidligere. Strammingen kan justeres over tre nivåer ved hjelp av knapper, men nå vil du ikke lenger ha en lang strammehempe hengende å dingle dersom du har den på den innerste knappen. Åpningen er romslig nok til å få buksen over en stor fjellsko, og det er krok for å feste til skoene, eller gamasjer.

En annen turbukse som byr på mange av de samme egenskapene og som mange regner som den sterkeste «konkurrenten», er Lundhags Makke Pant. Personlig har jeg brukt Makke Pant i mange år, og foretrekker fremdeles denne modellen fremfor Fjällräven Keb Trousers. Lundhags Makke Pant er noe smalere i passformen, tynnere og lettere i stoffet og litt bedre egnet til sommerhalvåret. Her er det nok mye smak og behag som gjelder, og undertegnede er rimelig slank og høy, og glir rett inn i Lundhags-modellen. Om du er litt bredere i låra, kan Fjällräven-buksa ha en liten fordel.


Pris og tilgjengelighet

Fjällräven Keb Trousers har en veiledende utsalgspris på 2799 kr, og koster det samme uavhengig av beinlengde og om du velger «Curved» eller ikke. Noen vil kanskje mene dette er dyrt, men med tanke på kvaliteten du får, den gode slitestyrken og lange levetiden, så er ikke prisen avskrekkende. Dette er en bukse du sannsynligvis vil kunne ha i flere år, og den fungerer godt til aktiviteter året rundt.

Som nevnt er Fjällräven Keb Trousers tilgjengelig i en vanlig utgave samt utgaver med kort- og lang beinlengde (+/- 5 cm), i et stort utvalg størrelser for både herre og dame. For damer finnes også en egen «Curved» versjon som er noe lavere i livet.


Konklusjon


Fjällräven Keb Trousers gjør egentlig alt riktig når det kommer til å levere enn toppkvalitets friluftsbukse som fungerer til stort sett alt du måtte finne på, enten det er høyt eller lavt, på søndagstur i marka eller en 14 dagers langtur i fjellheimen.

Fjällräven Keb Trousers har eksistert siden 2011, og gjennom årene har den blitt perfeksjonert til å bli dagens produkt med en bedre passform og mer slitesterke materialer. Den koster kanskje i innkjøp, men til gjengjeld er det en bukse du kan bruke året rundt i mange år. Det er heller ikke bare en turbukse, men den fungerer fint til arbeid og hverdags.

Fjällräven vinner også på at de tilbyr buksen i et stort utvalgt størrelser og farger, og ikke minst ulike beinlengder. Her burde flere produsenter ta lærdom av Fjällräven som er en foregangsfigur innen dette.

Det eneste punktet Fjällräven kan forbedre, er å inkludere strammemuligheter i livet slik at man ikke er avhengig av et belte. Foruten om dette er det fint lite negativt å utsette på Keb Trousers.

Fordeler

 • Svært slitesterkt og robust materiale.
 • Gode luftemuligheter.
 • Store lårlommer og gode håndlommer.
 • Stramming i nederkant.
 • Ekstra forsterkning på utsatte steder.
 • Bærekraftig og miljøvennlig produksjon.
 • Kan enkelt reimpregneres.
 • Stort utvalg av størrelser + ekstra lengder.

Ulemper

 • Savner strammemuligheter i livet.
 • Egentlig ikke negativt, men vær obs på at den kan bli varm på sommeren.

Del gjerne:

Featured image for “Test: Rab Momentum Pants”
11. juni 2024 | Bekledning

Test: Rab Momentum Pants

Rab Momentum Pants er så komfortabel og allsidig at den sklir rett inn på liste over noen av de beste buksene jeg har testet. En ny turbukse favoritt.
Les mer
Featured image for “Test: Rab Xenair Alpine Light Jacket (2024)”
10. juni 2024 | Bekledning

Test: Rab Xenair Alpine Light Jacket (2024)

Rab Xenair Alpine Light Jacket er så liten og lett, og likevel så varm og god, at den fortjener en plass på kroppen eller i sekken hver eneste tur året rundt.
Les mer
Featured image for “Test: Helly Hansen Vika Pants 2.0”
24. april 2024 | Bekledning

Test: Helly Hansen Vika Pants 2.0

Helly Hansen Vika Tur Pants 2.0 er en lett og slitesterk turbukse med smarte detaljer, designet for god bevegelighet og et stort bruksområde.
Les mer
Featured image for “Test: Helly Hansen Verglas Micro Shell Jacket”
24. april 2024 | Bekledning

Test: Helly Hansen Verglas Micro Shell Jacket

Helly Hansen Verglas Micro Shell Jacket er en kompakt og lett skalljakke til både tur og hverdags, og så liten at du alltid får plass til den i sekken.
Les mer
Featured image for “Test: Arc’teryx Beta Lightweight Jacket”
18. april 2024 | Bekledning

Test: Arc’teryx Beta Lightweight Jacket

Lettvekts jakken Arc’teryx Beta Lightweight Jacket har blitt enda lettere, mer komfortabel, og mer miljøvennlig, men en ting hindrer den fra i å være perfekt.
Les mer
Featured image for “Test: Devold Running Merino Tights”
17. april 2024 | Bekledning

Test: Devold Running Merino Tights

Devold Running Merino Tights byr på gode temperaturregulerende egenskaper og høy komfort, og er et godt alternativ til deg som ikke liker tradisjonelle tights.
Les mer
Featured image for “Test: Devold Running Merino 130 Zip-Neck”
1. april 2024 | Bekledning

Test: Devold Running Merino 130 Zip-Neck

Devold viser at de kan kunsten å foredle ulla på best mulig måte. Devold Running Merino 130 Zip-Neck byr på topp komfort og alt en god ulltrøye skal være.
Les mer
Featured image for “Test: Devold Running Merino 130 Shirt”
1. april 2024 | Bekledning

Test: Devold Running Merino 130 Shirt

Devold Running Merino 130 Shirt er enkelt og greit utrolig myk og komfortabel, og leverer alt det en tynn og god ullskjorte skal gjøre.
Les mer
Featured image for “Test: Rab Mythic Alpine Light Jacket”
26. mars 2024 | Bekledning

Test: Rab Mythic Alpine Light Jacket

Rab Mythic Alpine Light Jacket er en lett og varm dunjakke perfekt for turene og dagene der du ønsker litt ekstra varme uten at det tar ekstra plass og vekt.
Les mer
Featured image for “ASICS Fujitrail – Lett og funksjonell løpebekledning”
17. mars 2024 | Bekledning

ASICS Fujitrail – Lett og funksjonell løpebekledning

ASICS varter opp med lett og funksjonell løpebekledning til de varme sommerdagene. Herlig komfort, god lufting og smarte detaljer!
Les mer
Featured image for “Test: ASICS Fujitrail Waterproof Jacket”
14. mars 2024 | Bekledning

Test: ASICS Fujitrail Waterproof Jacket

ASICS Fujitrail Waterproof Jacket byr på høy komfort og god værbeskyttelse for både løpere og turgåere. En løpejakke som er lett å like.
Les mer
Featured image for “Test: Skogstad Horgaletten skallbukse”
13. mars 2024 | Bekledning

Test: Skogstad Horgaletten skallbukse

Skogstad Horgaletten skallbukse er en solid, veldesignet og gjennomtenkt skallbukse. Denne holder vær og vind ute – uansett årstid.
Les mer