Test: INOV-8 Roclite Pro G 400 GTX V2

11. september, 2023 (oppdatert 18. oktober 2023)

Featured image for “Test: INOV-8 Roclite Pro G 400 GTX V2”

Inov-8 Roclite Pro G 400 GTX kombinerer lav vekt, høy robusthet, god stabilitet og komfort i en perfekt balansert sko som gjør den sjeldent allsidig.


Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

De er mest kjent for å produsere terrengløpesko av høy kvalitet, men britiske Inov-8 har langt mer å by på enn kun terrengsko. Hvis du aldri tidligere har hørt om merket, får du en liten intro under.

Inov-8 er et selskap som kombinerer innovasjon, teknologi og bærekraft med en lidenskap for utendørsaktiviteter. Filosofien deres dreier seg om å hjelpe utøvere med å prestere på sitt beste i krevende terreng, samtidig som de tar hensyn til miljøet. Ved å samarbeide å lytte til idrettsutøvere og terrengløpere over hele verden, samler de kontinuerlig tilbakemeldinger og innsikt som hjelper de å forbedre produktene og å tilpasse de til ulike terreng og forhold.

Inov-8 er kjent for sin unike tilnærming til design og materialvalg. De fokuserer på å lage lette og slitesterke produkter som gir utøvere optimal ytelse i ulendt terreng. Selskapet har et sterkt engasjement for teknologi og forskning, og de jobber kontinuerlig med å forbedre og videreutvikle sine produkter.

En viktig del av Inov-8 sin filosofi er også å ha en bærekraftig tilnærming til produksjon og miljø. De jobber for å minimere påvirkningen på naturen, og bruker resirkulerte materialer der det er mulig. Dette gjenspeiles i hele produktlinjer som inkluderer sko, klær og tilbehør for ulike utendørsaktiviteter.


Inov-8 Roclite Pro 400 GTX V2 – Lett. Fleksibel. Stødig.

Inov-8 har etterhvert fått et stort utvalg tursko i produktlinjen, og første generasjon Inov-8 Roclite Pro 400 GTX har allerede rukket å bli snart 3 år gammel (lansert høsten 2020). Årets utgave, Inov-8 Roclite Pro 400 GTX V2, er oppgradert på en rekke områder som gjør den til den stødigste, kraftigste (og tyngste) skoen i sortimentet til Inov-8, men også den beste.

For selv om Inov-8 Roclite Pro 400 GTX V2 er den tyngste skoen i produktlinjen, er den fremdeles relativt lett med sine 400 gram. Sammen med det mellomhøye skaftet og den fleksible overdelen med en nedsunket hælkappe, bidrar dette til sko som føles lett og smidig på foten.

Inov-8 Roclite Pro 400 GTX V2 er en robust og vanntett tursko designet for å takle lange og krevende turer i variert terreng. Skoen har en overdel av slitesterkt ripstop-materiale som beskytter foten mot skarpe steiner og greiner, samt en Gore-Tex membran som holder foten tørr og komfortabel i våte forhold.

Ankelen og yttersiden av skoen er forsterket med ekstra TPU-forsterkning for bedre sideveis støtte og beskyttelse, mens hælkappen er avrundet og polstret slik at den kjennes myk og behagelig mot akillessenen. Tungen er godt polstret, og snøringen der samtlige lissehull er forsterket med aluminium, gjør det enkelt å stramme/tilpasses skoen.

Høy komfort og god passform

Mellomsålen er oppgradert med det myke og responsive materialet POWERFLOW MAX som også benyttes i en rekke av Inov-8 sine løpesko. POWERFLOW MAX er en blanding av EVA og TPU og byr på en god miks av demping, energiretur, fleksibilitet og beskyttelse. Skoen har også en fleksibel steinplate som beskytter fotbladene mot skarpe steiner, mens en kraftig tåkappe i front (strekker seg tilbake til mellomfoten) ivaretar tærne.

Godt grep og høy slitestyrke

Yttersålen på Inov-8 Roclite Pro 400 GTX V2 er utstyrt med 6 mm høye grafén-forsterkede G-GRIP-knaster som gir meget godt grep på både vått og tørt underlag. I følge Inov-8 skal grafén være opptil opptil 50% sterkere, mer slitesterkt og fleksibelt enn tradisjonelle yttersålematerialer.

Inov-8 var det første selskapet til å ta i bruk grafén, og de første modellene var i en egen klasse når det kom til gripeevne under vanskelige forhold. I senere tid har flere produsenter kommet med solide såler som for eksempel Vibram MegaGrip og VJ sin Superior Contact som har det desidert beste grepet på markedet. Inov-8 sin grafén såle har til gjengjeld noe høyere slitestyrke.

Grepet er som nevnt godt, og knastene er vinklet i ulike retninger for å sikre godt grep både i klatringer og utforbakker. De er også kraftige nok til å gi feste på gjørmete stier, og klebrige nok til å sitte på våte svaberg og stein. Disse skoene sitter selv på bratte svaberg, og knastene fylles ikke opp med gjørme og skitt.

Hvem passer Inov-8 Roclite Pro 400 GTX V2 for?

Inov-8 Roclite Pro 400 GTX V2 passer best for deg som ønsker en solid tursko til krevende terreng, og ønsker mer støtte enn en tradisjonell terrengsko. Skoen kan brukes til alt fra mindre krevende dagsturer til lengre turer med oppakning, og ikke minst til raskere fjellturer i krevende terreng der du ønsker ekstra støtte. For de korte søndagsturene i marka kan den bli unødvendig stiv og tung, men den gjør seg ikke bort. Når det høljregner ute så tar jeg personlig lett frem Inov-8 Roclite Pro 400 GTX V2 uansett hvor lett og kort turen er.

Skal du på tur med tung oppakning er Inov-8 Roclite Pro 400 GTX V2 et godt valg ettersom den gir god sideveis støtte, et tryt grep, en mellomsåle som gir god avlastning for fotbladet, samt steinplaten som beskytter mot skarpe steiner.

Passform og tilgjengelighet

Inov-8 har benytter en skala fra 1-5 for å angi skomodellens bredde, der høyere tall indikerer en bredere passform. Inov-8 Roclite Pro 400 GTX V2 er en «kategori 4 sko» og hører derfor til de bredeste modellene til Inov-8. Det er likevel greit å være klar over at Inov-8 Roclite Pro 400 GTX V2 ikke er veldig bred, og kan klassifiseres som middels bred. Modellen er noe kort i lengden, og det anbefales å gå opp et halvt nummer fra det du normalt bruker.

Inov-8 Roclite Pro 400 GTX V2 er tilgjengelig i herre- og damemodell i to ulike farger.


En oversikt over alle skoene som er testet på Pulssonen.no finner du her. Ønsker du et godt alternativ til Inov-8 Roclite Pro 400 GTX V2 som er enda lettere og mer fleksibel, dog ikke like stødig, så kan du vurdere VJ SpeedHiker, Helly Hansen Cascade Mid-height Hiking Shoes og til slutt Salomon X Ultra 4 Mid GORE-TEX.


Fakta

Hæl/forfot (herre/dame): 20 mm / 12 mm
Dropp (herre/dame): 8 mm / 8 mm
Vekt (herre/dame): 400 g / 400 g


Konklusjon


INOV-8 Roclite Pro G 400 GTX V2
Inov-8 Roclite Pro G 400 GTX

Product Name: INOV-8 Roclite Pro G 400 GTX V2

Brand: Inov-8

Offer price: 2550

Currency: NOK

Konklusjon

Inov-8 Roclite Pro G 400 GTX kombinerer lav vekt, høy robusthet, god stabilitet og komfort i en perfekt balansert sko som gjør den sjeldent allsidig.

Inov-8 bruker alt de har av erfaring fra å lage raske terrengsko og kompetansen med å utnytte grafén til i både mellomsåle og yttersåle til å lage en allsidig og komfortabel fjellsko som kan brukes til alt fra korte dagsturer til lengre ukesturer. Inov-8 Roclite Pro G 400 GTX føles ikke bare lett, men gir også god støtte i teknisk krevende terreng, og steinplaten og den solide beskyttelsen på utsiden sørger for å ta vare på føttene dine. Og ikke minst, grepet er meget godt.

Er du ute etter en lett og allsidig tursko/fjellsko som kan brukes «overalt» så er Inov-8 Roclite Pro G 400 GTX en trygg anbefaling. Det er enkelt og gret fint lite å trekke skoene for.

Overall
90%
90%

Pros

  • Trygg og god passform.
  • Komfortabel demping.
  • Godt beskyttet såle og tåkappe.
  • God sideveis støtte.
  • Meget godt grep på nesten alle underlag.
  • Slitesterk yttersåle og membran.

Cons

  • Noe stiv og overkill for kortere turer.

Del gjerne: