Test: Mizuno Merino Wool undertøy

30. november, 2023 (oppdatert 30. november 2023)

Featured image for “Test: Mizuno Merino Wool undertøy”

Varmt og mykt, god passform og et smart design. Mizuno er mest kjent for å lage løpesko, men Mizuno Merino Wool undertøyet viser at de kan langt mer.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


Mizuno Merino Wool H/Z og Mizuno Merino Wool TightLong

Det er ikke så mye å skrive om Mizuno Merino Wool-sett annet enn at det fungerer, og det fungerer godt. Mizuno er mest kjent for å produsere løpesko, men har mange ulike klesprodukter i produktlinjen. Allerede tilbake i 2007 var jeg på mitt første Mizuno-kurs der jeg ble fortalt om en spesiell termoregulerende teknologi som skulle reflektere varmen fra kroppen samtidig som det virket avkjølende når lufttemperaturen var høy.

Den gang var det snakk om superundertøy, men nå er det ull. Mizuno Merino Wool H/Z og Mizuno Merino Wool LongTight er henholdsvis en over- og underdel produsert i fin merinoull med Breath Thermo-teknologi vevd inn i stoffet.

Mizuno Merino Wool H/Z Crew


Mizuno Merino Wool LongTight

Breath Thermo er et termisk materiale som genererer varme og gir en kontinuerlig oppvarming når du bærer det, og er ypperlig når du beveger deg utendørs i varierende og kjølige forhold. Breath Thermo har høy fuktighetsabsorberende ytelse og fungerer ved å absorbere fuktigheten fra kroppen å bruke den til å varme opp kroppen. Sammen med merinoull sin egenskap til å absorbere fukt og til å varme selv når det er fuktig, klarer ull/syntet-blandingen å virke både isolerende og beskyttende.

Mizuno Merino Wool-plaggene kan beskrives som middels tykke, og det bør være litt kaldt i luften før du trekker skjorten og longsen på deg, for i plussgrader blir det nesten for varmt. Både trøye og longs har ventilasjonspaneler plassert på områder der du svetter aller mest, som under ermene og på innsiden av lårene, og trøyen har en glidelås som går ned til brystkassen. Mizuno har også tatt i bruk sin «BlindStich»-teknologi som sørger for at plaggene er fri for irriterende sømmer.

Begge plaggene har god stretch og komfort, og det er egentlig ingen negativt å si annet enn at prisen på 1100 kr for trøyen og 900 kr for longsen er relativt stiv. Til gjengjeld virker plaggene solid konstruert og levetiden god.


Pris og tilgjengelighet

Mizuno Merino Wool H/Z Crew og Mizuno Merino Wool LongTight er tilgjengelig i både herre- og damemodell i et stort utvalg størrelser, og i to ulike farger for hvert kjønn.

Passformen er normal, og spesielt underdelen er relativt lang i beina. Trøyen kunne gjerne hatt enda lengre ermer, me det anbefales likevel å velge størrelsen du vanligvis bruker.

Veiledende utsalgspris på Mizuno Merino Wool H/Z Crew er 1100 kr, mens Mizuno Merino Wool LongTight ligger på 900 kr.


Konklusjon

Mizuno Merino Wool H/Z Crew og Mizuno Merino Wool LongTight er gull verdt for deg som trenger et varmt sett ullundertøy til de kjølige høst- og vinterdagene. Ikke bare er de varmende og fukttransporterende, men de er også veldig behagelig å bruke, enten du faktisk bruker de til tur og trening, eller du bare tusler rundt innendørs.


Fordeler:

  • Myk og komfortabel.
  • Varmer godt.
  • Gode fukttransporterende evner.
  • Ventilasjonspaneler gir bedre temperaturregulering.

Ulemper:

  • Noe høy pris.


Del gjerne:

Featured image for “Test: Rab Momentum Pants”
11. juni 2024 | Bekledning

Test: Rab Momentum Pants

Rab Momentum Pants er så komfortabel og allsidig at den sklir rett inn på liste over noen av de beste buksene jeg har testet. En ny turbukse favoritt.
Les mer
Featured image for “Test: Rab Xenair Alpine Light Jacket (2024)”
10. juni 2024 | Bekledning

Test: Rab Xenair Alpine Light Jacket (2024)

Rab Xenair Alpine Light Jacket er så liten og lett, og likevel så varm og god, at den fortjener en plass på kroppen eller i sekken hver eneste tur året rundt.
Les mer
Featured image for “Test: Helly Hansen Vika Pants 2.0”
24. april 2024 | Bekledning

Test: Helly Hansen Vika Pants 2.0

Helly Hansen Vika Tur Pants 2.0 er en lett og slitesterk turbukse med smarte detaljer, designet for god bevegelighet og et stort bruksområde.
Les mer
Featured image for “Test: Helly Hansen Verglas Micro Shell Jacket”
24. april 2024 | Bekledning

Test: Helly Hansen Verglas Micro Shell Jacket

Helly Hansen Verglas Micro Shell Jacket er en kompakt og lett skalljakke til både tur og hverdags, og så liten at du alltid får plass til den i sekken.
Les mer
Featured image for “Test: Arc’teryx Beta Lightweight Jacket”
18. april 2024 | Bekledning

Test: Arc’teryx Beta Lightweight Jacket

Lettvekts jakken Arc’teryx Beta Lightweight Jacket har blitt enda lettere, mer komfortabel, og mer miljøvennlig, men en ting hindrer den fra i å være perfekt.
Les mer
Featured image for “Test: Devold Running Merino Tights”
17. april 2024 | Bekledning

Test: Devold Running Merino Tights

Devold Running Merino Tights byr på gode temperaturregulerende egenskaper og høy komfort, og er et godt alternativ til deg som ikke liker tradisjonelle tights.
Les mer
Featured image for “Test: Devold Running Merino 130 Zip-Neck”
1. april 2024 | Bekledning

Test: Devold Running Merino 130 Zip-Neck

Devold viser at de kan kunsten å foredle ulla på best mulig måte. Devold Running Merino 130 Zip-Neck byr på topp komfort og alt en god ulltrøye skal være.
Les mer
Featured image for “Test: Devold Running Merino 130 Shirt”
1. april 2024 | Bekledning

Test: Devold Running Merino 130 Shirt

Devold Running Merino 130 Shirt er enkelt og greit utrolig myk og komfortabel, og leverer alt det en tynn og god ullskjorte skal gjøre.
Les mer
Featured image for “Test: Rab Mythic Alpine Light Jacket”
26. mars 2024 | Bekledning

Test: Rab Mythic Alpine Light Jacket

Rab Mythic Alpine Light Jacket er en lett og varm dunjakke perfekt for turene og dagene der du ønsker litt ekstra varme uten at det tar ekstra plass og vekt.
Les mer
Featured image for “ASICS Fujitrail – Lett og funksjonell løpebekledning”
17. mars 2024 | Bekledning

ASICS Fujitrail – Lett og funksjonell løpebekledning

ASICS varter opp med lett og funksjonell løpebekledning til de varme sommerdagene. Herlig komfort, god lufting og smarte detaljer!
Les mer
Featured image for “Test: ASICS Fujitrail Waterproof Jacket”
14. mars 2024 | Bekledning

Test: ASICS Fujitrail Waterproof Jacket

ASICS Fujitrail Waterproof Jacket byr på høy komfort og god værbeskyttelse for både løpere og turgåere. En løpejakke som er lett å like.
Les mer
Featured image for “Test: Skogstad Horgaletten skallbukse”
13. mars 2024 | Bekledning

Test: Skogstad Horgaletten skallbukse

Skogstad Horgaletten skallbukse er en solid, veldesignet og gjennomtenkt skallbukse. Denne holder vær og vind ute – uansett årstid.
Les mer