Test: Helly Hansen Cascade Mid-height Hiking Shoes

18. oktober, 2023 (oppdatert 18. oktober 2023)

Featured image for “Test: Helly Hansen Cascade Mid-height Hiking Shoes”

Helly Hansen Cascade Mid-height Hiking Boots kombinerer lav vekt, høy komfort, god beskyttelse og et minimalistisk utseende i en allsidig og lett tursko.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


Fakta

 • Yttermembran: Helly Tech® WATERPROOF
 • Yttersåle: HH Max-Grip, HH Tough-Wear, HH Surround-Grip
 • Vekt per sko: 500 gram i herremodell / 350 gram i damemodell
 • Størrelser (herre/dame): 40-48 / 36-42
 • Pris: 1699 kr

Helly Hansen Cascade Mid-height Hiking Boots

Det har blitt mer og mer populært å lage tur- og fjellsko med såler tykkere enn den mest påkostede Svane Madrassen (ref. HOKA Kaha 2 GTX og Salomon Elixir Mid GORE-TEX), og selv om de ikke nødvendigvis er så tunge, så gjør de voldsomt mye ut av seg. Helly Hansen Cascade Mid-height Hiking Boots er det stikk motsatte. Her får du er strømlinjeformet og lett sko som ønsker å gli diskre inn i hverdagen og ikke gjøre annet enn å ta vare på beina dine.

Tidligere i år har jeg skrevet test av Helly Hansen Traverse Boot HT (testet her) som i stor grad ligner denne, men der Traverse Boot HT primært er tiltenkt litt røffere turer takket være den ekstra stabiliteten og beskyttelsen i mellomsålen (HH Lite-Frame og HH Infinity Fit), så er Helly Hansen Cascade Mid-height Hiking Boots en litt lettere og mer fleksibel sko tiltenkt mindre røff bruk, og ikke minst rimeligere. Når det er sagt så er det ingenting i veien for å bruke denne både høyt og lavt, og de allsidige egenskapene gjør den godt egnet til alt fra turliv til byliv.

Helly Hansen bruker som vanlig en egenutviklet yttermembran, innersåle, yttersåle, m.m.. Absolutt alt er «Made by Helly Hansen», og en stor del av skoen er produsert i resirkulert materiale – faktisk hele 70% av overdelen, 100% av innerfôret, og 30% av gummien i yttersålen. Det er pluss i margen for et selskap som skal spille på lag med naturen. Skoen er også behandlet med en antimikrobiell behandling for å unngå vond lukt.


Høy komfort og en stabil plattform

Mellomsålen og den gode innersålen bidrar til høy komfort og god demping, og det er null problem å bruke disse på lange partier med asfalt eller annet hardt underlag. Til tross for at skoen er såpass minimalistisk av design, så gir den god støtte og trygghet – blant annet takket være Swift–Fame-stabilisatoren. Du kan fint forsere bratte skråninger og teknisk terreng og likevel føle deg trygg.

Helly Hansen Cascade Mid-height Hiking Boots veier rundt 500 gram per sko i herremodellen, og 350 gram i damemodellen. Hælkappen er lett nedsunket for å unngå irritasjon, og fronten på skoen har en liten rockertupp (avrunding oppover) for å gjøre stegavviklingen enklere. Skoen er godt omringet med HH sitt eget «Pro Guard» materiale rundt tåkappen og hælpartiet, noe som bidrar til økt beskyttelse og stabilitet.

Andre egenskaper som er verdt å trekke frem er den gode snøringen der lissene går gjennom egne løkker og to kraftige metallkroker for minimal friksjon. På lesten er det to reflekser for økt synlighet i mørket.


Godt grep og slitesterk yttersåle

Helly Hansen har lang tradisjon med å lage gode yttersåler med godt grep, og de store og brede knastene på Helly Hansen Cascade Mid-height Hiking Boots leverer både høy slitestyrke og god friksjon på en rekke underlag – spesielt hard og kompakt underlag som fjell, stier, grus og asfalt, men også mer gjørmete underlag. Yttersålen setter heller ikke merker om du skulle bruke de inne på f.eks. et butikkgulv.

Pris, tilgjengelighet og passform

Helly Hansen Cascade Mid-height Hiking Boots er tilgjengelig i både herre- og damemodell i flere ulike farger. Skoen kommer også i en lav utgave, Helly Hansen Cascade Low-cut Hiking Shoe.

Både den høye og lave utgaven har en veiledende pris på 1499 kr.

Passformen er middels bred med stort volum. Tåboksen gir bedre plass enn det ser ut til på bildet, og vil nok passe selv deg med relativt brede føtter. Det anbefales å velge din vanlige størrelse.


Konklusjon


Helly Hansen Cascade Mid-height Hiking Boots
Helly Hansen Cascade Mid-height Hiking Boots

Product Name: Helly Hansen Cascade Mid-height Hiking Boots

Brand: Helly Hansen

Offer price: 1699

Currency: NOK

Konklusjon

Helly Hansen Cascade Mid-height Hiking Boots kombinerer lav vekt, høy komfort, god beskyttelse og stabilitet, og et minimalistisk utseende, i en allsidig og lett tursko. Den lave vekten og gode passformen bidrar til følelsen av en rask sko som kan brukes både høyt og lave, på fjellet, i marka og i byen.

Til prisen på 1499 kr får du virkelig mye for pengene, og en sko du kan bruke hele året. Du får ikke den samme stabiliteten og slitestyrken som en ren lærsko, men de tilhører også et helt annen bruksområde.

Alt i alt er Helly Hansen Cascade Mid-height Hiking Boots en god tursko som lett kan anbefales for hvermannsen.

Overall
90%
90%

Pros

 • Lett og fleksibel.
 • Komfortabel og myk passform.
 • God stramming og jutering.
 • God stabilitet og beskyttelse.
 • Godt grep.
 • Relativt rimelig.

Cons

 • Ingen spesielle, men det er ikke en sko for lange turer med tung sekk.

Del gjerne: