Test: Mountain Equipment Compressor 3/4 Pant

23. februar, 2024 (oppdatert 23. februar 2024)

Featured image for “Test: Mountain Equipment Compressor 3/4 Pant”

Mountain Equipment Compressor 3/4 Pant er den perfekte isolasjonsbuksen for deg som trenger litt ekstra varme i den kaldeste delen av året.

Vinteren i Norge kan være brutalt kald, og samme hvor god stillongs og bukse du har, så er det vanskelig å holde varmen når aktivitetsnivået ikke er i rød sone 24/7, eller du generelt bare er en frossenpinn som undertegnede.


Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

Mountain Equipment Compressor 3/4 Pant – den perfekte isolasjonsbuksen

En god overtrekksbukse eller shorts i dun eller syntetisk isolasjon kan være en god løsning, men selv om det er mye fint å si om begge deler, så har de sine ulemper. En tykk bukse kan fort bli tung, varm å redusere bevegelsesfriheten. En shorts gir varme rundt hofte og lår, men du taper fremdeles mye varme gjennom knehasene og den øverste delen av lårene. Så hva med en løsning midt i mellom?

Mountain Equipment har en lang og god CV for å produsere kvalitetsprodukter både til sommer og vinter, og isolasjon er et område de er eksperter på. Selskapet har både isolasjonsbukser og shortser, men Mountain Equipment Compressor 3/4 Pant er en isolasjonsbukse med 3/4 lengde på beina- altså, likt som en piratbukser på sommeren.

Mountain Equipment Compressor 3/4 Pant er isolert med selskapets eget Polarloft syntetfiber som varmer godt, svært komprimerbart, og holder varmen selv når det blir fuktig. Yttermembranen i Helium 20 er tynt og slitesterk, og ikke minst vannavstøtende og vindtett. Denne kombinasjonen gjør Mountain Equipment Compressor 3/4 Pant godt til allroundbruk i kaldt vintervær og dager med nedbør i form av snø.

Det finnes egentlig ingen grenser for hva du kan bruke Mountain Equipment Compressor 3/4 Pant til, og undertegnede har brukt buksen både på gåturer og stillesittende under lunsj i kampen mot minusgradene. Det blir fort varme når du setter opp tempoet, men heldigvis er den rask å ta av/på.


God bevegelsesfrihet

Mountain Equipment Compressor 3/4 Pant er lang nok til å dekke godt over knærne, og stopper ca. midt på leggen. Sammen med det silkeglatte polyamid-materiale på innsiden gjør dette at buksen glir friksjonsfritt over selv den røffeste skallbuksen og bidrar til god bevegelsesfrihet.

Buksen har også 2-veis 1/1 glidelåser i beina slik at den er lett å ta av/på utenpå annen bekledning uten at du behøver å ta av skoene først. Ikke minst tillater 2-veis glidelåsen å slippe inn luft på siden dersom det blir varmt. 3/4 lengden gjør den godt egnet i kombinasjon med alpintstøvler dersom du bruker den på topptur, enten opp eller ned.


Passform

Mountain Equipment er generelt stor i størrelsen, og Mountain Equipment Compressor 3/4 Pant er intet unntak. Undertegnede på 188 cm og 57 kg passer godt i str. XS, mens str. S faktisk blir for vid i lårene. Ønsker du litt ekstra plass kan du likevel gå for den størrelsen du vanligvis bruker, for det er strikk livet med glidelåslukking og trykknapper som hjelper til å stramme buksen.

Mountain Equipment Compressor 3/4 Pant kommer med en enkel baklomme som også fungerer som pakkpose. I tillegg er det to opphengshemper.

Buksen er også tilgjengelig i helbukse, Mountain Equipment Compressor Pant, med de samme materialene, men i fullengde.


Fakta:

 • Vekt: 260 g / str. L
 • Isolasjonsmateriale: Polarloft® syntetisk isolasjon, 100% polyester, 80g/m2
 • Yttermembran: Helium 20 100% nylon, vindtett og vannavvisende
 • Innermembran: 100% polyamid
 • Baklomme som også funger som pakkpose
 • 2-veis glidelås
 • Best bruksområde: Toppturer, fjellklatring, generelt friluftsliv.

Konklusjon

Mountain Equipment Compressor 3/4 Pant
Mountain Equipment Compressor 3/4 Pant

Product Name: Mountain Equipment Compressor 3/4 Pant

Brand: Mountain Equipment

Offer price: 1899

Currency: NOK

Konklusjon

Mountain Equipment Compressor 3/4 Pant er en knakende god og praktisk isolasjonsbukse for allsidig friluftsliv og utendørsaktivitet. Buksen er varm, komprimerbar, lett, praktisk i bruk, byr på topp bevegelsesfrihet, fullstendig vindtett og tåler i tillegg en god del nedbør.

Er du ute etter noe som kan hjelpe deg å holde varmen litt mer gjennom vinteren, så er Mountain Equipment Compressor 3/4 Pant et trygt kjøp.

Overall
90%
90%

Pros

 • Lav vekt, svært komprimerbar.
 • Varm!
 • 2-veis fullengde glidelås.
 • Vannavstøtende og vindtett.
 • Glatt innside og god bevegelighet.

Cons

 • Ingen spesielle.

Del gjerne:

Featured image for “Test: Devold Running Merino 130 Zip-Neck”
1. april 2024 | Bekledning

Test: Devold Running Merino 130 Zip-Neck

Devold viser at de kan kunsten å foredle ulla på best mulig måte. Devold Running Merino 130 Zip-Neck byr på topp komfort og alt en god ulltrøye skal være.
Les mer
Featured image for “Test: Devold Running Merino 130 Shirt”
1. april 2024 | Bekledning

Test: Devold Running Merino 130 Shirt

Devold Running Merino 130 Shirt er enkelt og greit utrolig myk og komfortabel, og leverer alt det en tynn og god ullskjorte skal gjøre.
Les mer
Featured image for “Test: Rab Mythic Alpine Light Jacket”
26. mars 2024 | Bekledning

Test: Rab Mythic Alpine Light Jacket

Rab Mythic Alpine Light Jacket er en lett og varm dunjakke perfekt for turene og dagene der du ønsker litt ekstra varme uten at det tar ekstra plass og vekt.
Les mer
Featured image for “ASICS Fujitrail – Lett og funksjonell løpebekledning”
17. mars 2024 | Bekledning

ASICS Fujitrail – Lett og funksjonell løpebekledning

ASICS varter opp med lett og funksjonell løpebekledning til de varme sommerdagene. Herlig komfort, god lufting og smarte detaljer!
Les mer
Featured image for “Test: ASICS Fujitrail Waterproof Jacket”
14. mars 2024 | Bekledning

Test: ASICS Fujitrail Waterproof Jacket

ASICS Fujitrail Waterproof Jacket byr på høy komfort og god værbeskyttelse for både løpere og turgåere. En løpejakke som er lett å like.
Les mer
Featured image for “Test: Skogstad Horgaletten skallbukse”
13. mars 2024 | Bekledning

Test: Skogstad Horgaletten skallbukse

Skogstad Horgaletten skallbukse er en solid, veldesignet og gjennomtenkt skallbukse. Denne holder vær og vind ute – uansett årstid.
Les mer
Featured image for “Test: Rab Mythic G Jacket”
29. februar 2024 | Bekledning

Test: Rab Mythic G Jacket

Rab Mythic G Jacket er ekstremt lett og kompakt, overraskende varm og beskyttende, myk og komfortabel, og leverer kanskje markedets råeste lettvekts dunjakke.
Les mer
Featured image for “Test: Mountain Equipment Compressor 3/4 Pant”
23. februar 2024 | Bekledning

Test: Mountain Equipment Compressor 3/4 Pant

Mountain Equipment Compressor 3/4 Pant er den perfekte isolasjonsbuksen for deg som trenger litt ekstra varme i den kaldeste delen av året.
Les mer
Featured image for “Test: Arc’teryx Alpha SV Jacket”
18. februar 2024 | Bekledning

Test: Arc’teryx Alpha SV Jacket

Arc’teryx Alpha SV Jacket er skalljakken som tar deg gjennom de tøffeste turene og situasjonene, og det mest ekstreme været, og likevel fremstår som ny etterpå.
Les mer
Featured image for “Test: Mountain Equipment Earthrise Hooded Jacket”
15. februar 2024 | Bekledning

Test: Mountain Equipment Earthrise Hooded Jacket

Mountain Equipment Earthrise Hooded Jacket er både varm og god, ser bra ut, og er laget på 100% resirkulert materialer og dunfyll.
Les mer
Featured image for “Test: Skogstad Breakulen Skalljakke”
1. februar 2024 | Bekledning

Test: Skogstad Breakulen Skalljakke

Skogstad Breakulen Skalljakke beviser at god kvalitet og funksjonalitet ikke behøver å koste skjorta. Breakulen Skalljakke leker med langt dyrere konkurrenter.
Les mer
Featured image for “Test: Skogstad Utvik Pile Fleece jakke”
21. januar 2024 | Bekledning

Test: Skogstad Utvik Pile Fleece jakke

Skogstad Utvik Pile Fleece jakke er varm, god og utrolig myk. I tillegg egner den seg like godt til tur som til hverdags.
Les mer