Test: Icebug NewRun BUGrip

9. desember, 2023 (oppdatert 4. april 2024)

Featured image for “Test: Icebug NewRun BUGrip”

Icebug NewRun BUGrip er en «asfaltsko» i vinterdrakt, og som skapt for deg som liker å løpe ute på snø- og islagt vei i vinterhalvåret.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

Icebug NewRun BUGrip

Icebug er mest kjent for å lage piggsko, selv om de lager både piggsko, tursko og løpesko med og uten pigger.

Icebug NewRun BUGrip er selskapets første dedikerte asfaltsko, utviklet for å appellere til løpere som foretrekker å løpe på vei og asfalt i vinterhalvåret. NewRun kommer med Icebug sin anerkjente BuGrip yttersåle med 17 dynamiske stålpigger med tupp av karbidstål jevnt fordelt over hele sålen.

De dynamiske piggene jobber individuelt og har evnen til å tilpasse seg underlaget for best mulig grep på ujevnt underlag. Dette bidrar ikke bare til bedre grep på is og snø, men også økt slitestyrke og mindre belastning på beina ettersom det blir mindre trykk på hver pigg. Grepet er overraskende godt og står ikke tilbake for noe annet jeg har testet.

NewRun BUGrip kommer med en lett, vannavstøtende og pustende membran, men finnes også i en egen GORE-TEX versjon om du ønsker en varmere og helt vanntett sko. Så lenge du løper på tørr hardpakket snø så vil uansett denne skoen holde deg tørr, og skoen isolerer relativt godt selv ned mot 5-10 minusgrader om du bruker en litt tykk ullsokk. Ytterstoffet er også såpass glatt at det hindrer snø i å feste seg.

Icebug NewRun BUGrip tar i bruk en lett mellomsåle i EVA som balanserer demping og stabilitet. EVA er ikke veldig spennende i seg selv, men det er litesterkt og påvirkes i liten grad av kulde, i tillegg til at det er relativt fast og gir god stabilitet. Dempingen i Icebug NewRun BUGrip er uansett god, og det er uten tvil blant de beste piggskoene jeg har testet.

Yttersålen har en bred base som gir ekstra stabilitet, og den gode snøringen lar deg tilpasse skoen slik at foten sitter trygt og får god kontakt med underlaget når du sparker i fra. Refleks på baksiden og i logoene på siden gjør det lettere å bli sett i mørket.

Passformen er middels bred med en romslig tåboks som tillater litt tykkere sokker og at du kan bevege tærne i front. Ønsker du en piggsko med enda bredere tåboks bør du vurdere VJ Sarva Ace. Disse skoene føles relativt lik hva gjelder komfort, grep og demping, men sistnevnte er noe romsligere.

Piggskoen med det beste grepet på løsere underlag og variert terreng er derimot Icebug Pytho6 BUGrip. Pytho6 BUGrip har en yttersåle med 16 dynamiske stålpigger med tupp av karbidstål jevnt fordelt over hele sålen, men knastene er dypere og større slik at du får bedre feste når underlaget ikke er ujevnt.

Ønsker du en løpesko uten pigg, så finnes Icebug Pytho6 i en utgave med tradisjonell såle beregnet for terrengløp. Denne gir virkelig godt grep, noe du kan lese mer om i testen her Test: Icebug Pytho6 RB9X.


Stort fokus på bærekraft

Icebug har et stort fokus på bærekraft og benytter en stor mengde resirkulert materiale i alt fra mellomsåle, fôr på innsiden, lisser og innleggssåle. Overdelen er laget av 100% resirkulert PET polyester.


Passform og tilgjengelighet

Icebug NewRun BUGrip er normale i størrelsen og middels bred til bred i passformen. Det anbefales å velge din vanlige størrelse.

Icebug NewRun BUGrip er tilgjengelig i herre- og damemodell i flere ulike farger.


En oversikt over alle løpesko som er testet på Pulssonen.no finner du her. Ønsker du en kraftigere tursko/gåsko med pigger, så kan du sjekke disse skoene som er testet fra Icebug tidligere.

For enda mer info hva du bør se etter ved kjøp av løpesko, kan du se denne omfattende guiden dette må du vite før du kjøper nye løpesko.


Fakta

  • Dropp (herre/dame): 7 mm
  • Vekt (herre/dame): 300 g / 255 g

Konklusjon


Icebug NewRun BUGrip
Icebug NewRun BUGrip

Product Name: Icebug NewRun BUGrip

Brand: Icebug

Offer price: 2099

Currency: NOK

Konklusjon

Icebug NewRun BUGrip gjør en god jobb med å sikre trygt grep på vinterglatta, samtidig som de byr på høy komfort og en varm og god sko. Piggsko kan være utfordrende å løpe i over lange distanser ettersom det er hardere for beina enn vanlige mengdetreningssko, men Icebug NewRun BUGrip gjør det i det minste takknemlig mye lettere.

Om du er ute etter et lett par piggsko til enten løping eller gåturer, så er Icebug NewRun BUGrip vel verdt investeringen.

Overall
91%
91%

Pros

  • Romslig og komfortabel passform.
  • 17 solide pigger for spikerfeste.
  • God sideveis støtte.
  • Vannavstøtende overdel som puster godt.
  • Relativt god demping.
  • Refleksdetaljer på sidene og bak.
  • Utstrakt bruk av resirkulert materiale.

Cons

  • Ingen spesielle, men de egner seg ikke på bar asfalt.

Del gjerne:

Featured image for “Test: ASICS GEL-Kayano 31”
21. juni 2024 | Løpesko

Test: ASICS GEL-Kayano 31

ASICS GEL-Kayano 31 viderefører den gode dempingen og trygge plattformen fra Kayano 30 og oppgraderes med en ny og bedre overdel og enda bedre grep.
Les mer
Featured image for “Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene”
21. juni 2024 | Guider

Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene

Er du på utkikk etter nye løpesko? Denne store testen og guiden vil forhåpentligvis hjelpe deg. Her er test og anbefalinger av årets løpesko/joggesko.
Les mer
Featured image for “Test: Salomon Phantasm 2”
15. juni 2024 | Løpesko

Test: Salomon Phantasm 2

Salomon Phantasm 2 henter inspirasjon fra superskoen i S/Lab-serien og leverer en rask og velbalansert løpesko til trening og konkurranse.
Les mer
Featured image for “Test: Salomon Aero Glide 2”
12. juni 2024 | Løpesko

Test: Salomon Aero Glide 2

Salomon Aero Glide 2 viderefører den gode allrounderskoen fra første generasjon, og gjør den enda mer komfortabel.
Les mer
Featured image for “Test: Dynafit Alpine DNA 2”
6. juni 2024 | Sko

Test: Dynafit Alpine DNA 2

Dynafit Alpine DNA 2 leverer en lett, rask, godt dempet, allsidig og tøff sko som umiddelbart legger lista for en av årets beste og mest allsidige terrengsko.
Les mer
Featured image for “Test: Dynafit Ultra 100”
6. juni 2024 | Sko

Test: Dynafit Ultra 100

Dynafit Ultra 100 gjør langløp i terrenget både komfortabelt og trygt. Her får du plenty av demping, suveren beskyttelse og overbevisende godt grep.
Les mer
Featured image for “Test: Icebug Eli RB9X”
22. mai 2024 | Fjellsko/Tursko

Test: Icebug Eli RB9X

Icebug Eli RB9X er så komfortabel og elegant at du gleder deg til å ta den på å bruke mest mulig gjennom sommerhalvåret.
Les mer
Featured image for “Test: HOKA Kawana 2”
16. mai 2024 | Løpesko

Test: HOKA Kawana 2

HOKA Kawana 2 tar allsidigheten som gjorde forgjengeren så populær, og forbedrer viktige punkter som gjør den enda mer komfortabel.
Les mer
Featured image for “Test: VJ MAXx2”
8. mai 2024 | Sko

Test: VJ MAXx2

VJ MAXx2 byr på en ekstremt veldempet og responsiv mellomsåle, kombinerer med kanskje verdens beste yttersåle, og leverer en nydelig totalpakke av en løpesko!
Les mer
Featured image for “Test: ASICS METASPEED Sky Paris”
6. mai 2024 | Løpesko

Test: ASICS METASPEED Sky Paris

ASICS METASPEED Sky Paris og Edge Paris er ikke bare lett, leken og rask, men de hjelper deg også til å perfeksjonere løpesteget- uansett hva slags løper du er.
Les mer
Featured image for “Test: Salomon Genesis”
2. mai 2024 | Sko

Test: Salomon Genesis

Salomon Genesis er kanskje den morsomste og mest allsidige terrengskoen fra Salomon til nå. Genesis er ikke bare rask, men også imponerende komfortabel.
Les mer
Featured image for “Test: VJ Lightspeed”
11. april 2024 | Sko

Test: VJ Lightspeed

VJ Lightspeed er sannsynligvis en av de beste terrengskoene for deg som ønsker en sko for høy presisjon, ekstremt grep, lav vekt og god respons.
Les mer