Test: Helly Hansen Traverse Boot HT

23. mai, 2023 (oppdatert 22. oktober 2023)

Featured image for “Test: Helly Hansen Traverse Boot HT”

Med Helly Hansen Traverse Boot HT viser det norske selskapet at de kan mye mer enn å «bare» produsere klær. Traverse Boot HT er både lett, komfortabel og rask.

De har produsert bekledning i mer enn 140 år, og sko i snart 20 år – få om noen selskaper har en sterkere rot i norsk kultur enn Helly Hansen. Om du har gått gjennom barndommen uten å eie et HH-produkt, er det en større prestasjon enn å få syv rette i Lotto fire helger på rad i et tippelag med påskeharen og julenissen. Helly Hansen er ikke bare et produkt, men også et begrep, og de kan med stolthet ikle seg det.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


Helly Hansen Traverse Boot HT – Lett og solid

Helly Hansen har de siste årene utvidet produktlinjen med både høye og lave tursko, og høsten 2022 lanserte selskapet de to modellene Traverse Boot HT og Traverse HT der den eneste forskjellen er høyden på skaftet (Boot HT er høyest). Begge modellene inngår i Verglas-serien som består av er serie teknisk utendørsklær og klær designet for ulike værforhold og aktiviteter som fotturer, fjellklatring og generelt friluftsliv. Serien er oppkalt etter Verglas, som betyr «tynt belegg av is» på fransk.

Her har Helly Hansen fokusert på lav vekt, god støtte og komfort, høy slitestyrke og ikke minst bærekraft. Selskapet har en sterk tradisjon for å benytte egenutviklede materialer, og listen for Helly Hansen Traverse Boot HT er lang. Her finner vi blant annet den vanntette Helly Tech-membranen i overdelen, HH Surround-Grip, HH Tough-Wear, HH Max-Grip og HH Arch-Brace i yttersålen, HH Max-Comfort innersålen og mye mer. Kort oppsummert; det er mye «HH» på skoen.


Bærekraftig og fremtidsrettet

Helly Hansen spiller i på lag med naturen, og store deler av skoen består av resirkulert polyester og materialer. Fôr og lisser består av 100% resirkulert polyester, mens hele 60% av overdelen er laget i resirkulert materiale. Helly Hansen har tatt i bruk en nyskapende «5D-printerprosess» der materiallagene er konstruert for å gi ekstra beskyttelse samtidig som skoen holder seg fleksibel og superlett. Printerprosessen sørger for svært lite avfall ettersom det ikke blir brukt noe ekstra materiale.

Begge modellene deler de samme egenskapene og kan brukes til både korte og lange turer, men Traverse Boot HT har et høyere skaft og vil derfor gi noe mer støtte. Traverse Boot er på sin side mer fleksibel ettersom det lave skaftet gir noe mer fleks og bevegelighet.


En sko som innbyr til mange og lange turer

Helly Hansen Traverse Boot HT er en sko som innbyr til mange og lange turer – enkelt og greit fordi den byr på såpass høy komfort. Noe av det første du vil legge merke til er den lave vekten, og deretter den gode fleksen og bevegeligheten.

Skoen har også et rent og «lett» utseende der overdelen består av Helly Hansen sin vanntette og pustende HELLY TECH-membran i tillegg til forseglede sømmer og hydrofobisk behandlet materiale, som sørger for at overflaten frastøter vann og gjørme. Fra mellomfot og bakover mot hælen er det benyttet HH Pro-Guard som er kraftige TPU-forsterkninger som bidrar til både stabilitet og god beskyttelse når du går i krevende og teknisk terreng. Den samme Pro-Guard forsterkningen dekker sidene av forfoten og hele fronten slik at tærne er godt beskyttet om du skulle sparke inn i en stein, etc. på tur.

Fjellsko er ikke synonymt med høy komfort, men Helly Hansen har klart å gjøre Helly Hansen Traverse Boot HT til en sko det er lett å like. Mellomsålen står for mye av dempingen, og denne består av to ulike EVA-sammensetninger som utfyller hverandres egenskaper: tradisjonell EVA for stabilitet og beskyttelse i den nedre delen av mellomsålen, og et lettere EVA-skum i den øvre for økt komfort og demping. I fremre del av skoen finner vi også en steinplate som sørger for ekstra stivhet og beskyttelse når du beveger deg i steinete og krevende terreng. Denne løsningen fungerer godt og hindrer at sålen blir så stiv at den blir tung å gå i og mister noe av følelsen med underlaget.

Innsiden av skoen er myk og komfortabel, og både tungen og ankelstøtte/hælkappen er myk og utformet slik at den ikke irriterer vristen eller akillessenen. Rundt ankelen er skoen ekstra polstret slik at du kan stramme skoene uten at det kjennes trykkende og ubehagelig. Skoen er også lett å ta på seg, og det er ikke nødvendig å snøre opp hele fronten for å få manøvrert foten på plass.


Trygt og godt grep

Sålen på Helly Hansen Traverse Boot HT er kraftig og byr på imponerende godt grep. Her har Helly Hansen nok en gang tatt i bruk egenutviklede materialer og mestrer kunsten å bite fra seg på de mange utfordrende underlag en fjelltur gjerne byr på.

Yttersålen består av HH Max-Grip gummi og Surround-Grip teknologien som innebærer et stort antall knaster vinklet i ulike retninger for å sikre godt grep både i motbakke, nedoverbakke og i skrånende terreng. På de mest utsatte stedene er det brukt ekstra slitesterk Tough-Wear for å øke sålens levetid.


Bruk og opplevelse

Helly Hansen Traverse Boot HT er som nevnt svært komfortabel i bruk. Skoen gir følelsen av å være en litt «høy og kraftig» joggesko, og gir langt mer fleks og bevegelsesfrihet enn en tradisjonell fjellsko. Helly Hansen har også klart å gjøre skoen stabil og trygg i teknisk terreng ved hjelp av en vridningsstabil såle, god støtte i overdelen og godt grep. Og apropos grep – her sitter du trygt – selv på våte svaberg og fjell.

Det finnes kraftigere fjellsko og tursko for deg som har planer om å gå lange turer med tung oppakning og trenger mer støtte og en kraftigere såle, men Helly Hansen Traverse Boot HT vil være et perfekt valg til alt fra lettere fjellturer til turer i marka, byen og ikke minst på vinterstid. Den lave vekten og gode bevegelsesfriheten sørger for at du ikke føler den tynger deg ned selv om du har på deg en kraftig sko.

Første gang jeg tok skoen på foten virket den noe smal i forfoten, men dette har vist seg å være helt feil, og du får godt med plass i from til hovne og ømme tær. Det kraftige tåkappen beskytter også som nevnt godt dersom du bestemmer deg for å spille fotball med en steinur.


Passform og tilgjengelighet

Helly Hansen Traverse Boot HT er normal i størrelsen (lengden) og middels bred i mellomfoten og forfot. Volumet er relativt romslig slik at den gir god plass til en ekstra sokk, eller til en høy vrist. Det anbefales å velge din vanlige størrelse.

Både Helly Hansen Traverse Boot HT og Helly Hansen Traverse Boot er tilgjengelig i herre- og damemodell i flere ulike farger og størrelser.

Ønsker du en fjellsko/tursko med en bredere passform og mer demping, dog ikke like lett og strømlinjeformet som Helly Hansen Traverse Boot HT? Da bør du ta en kikk på HOKA Haha 2 GTX. Og ikke minst et rimeligere og meget godt alternativ i Helly Hansen Cascade Mid-height Hiking Boots.


Beste bruksområde

Fjellturer, markaturer, generelt friluftsliv, med og uten oppakning. Dagsturer og flerdagers turer. Fungerer også ypperlig i byen i regnvær eller vinterstid.


Fakta:
Vekt (herre/dame): 1140 g / 1000 g
Yttermembran: HELLY TECH WATERPROOF (60% resirkulert materiale)


Konklusjon


Helly Hansen Traverse Boot HT
Helly Hansen Traverse Boot HT

Product Name: Helly Hansen Traverse Boot HT

Brand: Helly Hansen

Offer price: 2199

Currency: NOK

Konklusjon

Er du på jakt etter en lett og rask tursko som for optimal støtte og beskyttelse i teknisk krevende terreng, samtidig som den er lett og rask nok til å fungere på kortere dagsturer i marka eller langs gatene? Helly Hansen Traverse Boot HT innfrir alle disse kravene, og kan lett bli en ny turkompis året rundt. Skoen byr på høy komfort, god demping og god støtte. Yttersålen sitter trygt på de alle fleste underlag, og slitestyrken ser ut til å være god. Prisen er heller ikke verst, så totalt sett fremstår Helly Hansen Traverse Boot HT som et godt kjøp.

Overall
90%
90%

Pros

  • Lett og fleksibel.
  • Komfortabel og myk passform.
  • God stabilitet og beskyttelse.
  • Meget godt grep.
  • Relativt rimelig.

Cons

  • Ingen spesielle.

Del gjerne: