Anbefaling: Masterfit TP 150

26. juni, 2024 (oppdatert 18. november 2024)

Featured image for “Anbefaling: Masterfit TP 150”

Masterfit TP 150 byr på høy kvalitet og egenskaper til en attraktiv pris, og appellerer til deg som ønsker din første tredemølle.

Er du på jakt etter din første skikkelige tredemølle? Tilhører du gruppen som gjerne løper 2-4 ganger i uken, alt fra korte intervaller til et par timers turer, og ikke minst ønsker egenskaper som varierte treningsprogrammer, høy brukervennlighet og god demping? Da er TP 150 midt i blinken. Maskinen kommer med en kraftig 2,5 HK DC-motor, leverer hastigheter opptil 18 km/t og en stigning på 10 % fordelt over 15 stigningsnivåer.

Masterfit TP 150
Masterfit TP 150 er en veldig flott tredemølle for førstegangskjøpere.

Masterfit TP 150


  • Veil. pris: 15 999,-
  • Motor: 2,5 HK DC (4,5 HK Peak)
  • Løpebånd: 140 cm x 50 cm
  • Hastighet: 0,8 – 18 km/t
  • Stigning: 0 – 10 %
  • Vekt: 94 kg
  • Maks brukervekt: 130 kg
  • Støtte for virtuell løping: Nei

Masterfit TP 150 – Kvalitet på budsjett

Masterfit er Mylna-gruppen sin egen merkevare og er kjent for å levere høy kvalitet til en god pris. Masterfit TP 150 er en klassisk «mye for pengene». Veiledende pris på denne tredemøllen er 15 999 kr, og når du er heldig å finne den på tilbud, så er det enkelt og greit mye for pengene.


En flott tredemølle for nybegynnere

Masterfit TP-serien består av flere modeller der den rimeligste modellen, TP 100 er for deg som ønsker deg aller billigste og enkleste, mens TP 150 og TP 200 i større grad tilbyr egenskaper og kvaliteter som gjør de egnet for en større gruppe brukere og mer aktivt bruk. TP 150 kan brukes av både nybegynnere og viderekomne, selv om den helt klart er best egnet for den første gruppen.


Byggekvalitet, motor og løpebånd

Masterfit TP 150 er bygget på en solid og stilren ramme. Egenvekten på 94 kg er relativt lav i «tredemølle-verdenen», men kvaliteten sørger likevel for en stødig opplevelse i bruk. Det du derimot skal være oppmerksom på er at tyngre løpere anbefales en større og kraftigere modell som har en høyere maksimal brukervekt enn de oppgitte 130 kiloene.

Masterfit TP 150 benytter en solid 2,5 HK DC-motor med en maksimal ytelse på 5 HK i kortere perioder. Dette gjør det godt egnet til bruk på økter opp mot 3 timer, samtidig som den er kraftig nok til å tåle intervaller og løping på hastigheter opptil 18 km/t. For deg som løper intervaller i høyere hastighet anbefales derimot en enda kraftigere tredemølle med høyere topp hastighet.

Løpebåndet måler 140 x 50 cm, og er noe mindre enn det som er vanlig på tredemøller i toppsjiktet, selv om det heller ikke er uvanlig å se enda dyrere møller med «kun» 140 cm lange bånd. Masterfit TP 150 benytter selskapets eget Treadflex-dempestystem som skal gi 12% mykere løping enn på asfalt og dermed redusere belastningen på ledd og muskler. Du får mulighet til å justere stigningen over 15 nivåer, der maksnivået tilsvarer 10% stigning. Dette er bra for en tredemølle i denne prisklassen, selv om du ofte ser 12-15% på de dyrere møllene.


Skjerm og treningsprogrammer

Masterfit TP 150 kommer med en oversiktlig skjerm som viser tid, distanse, kalorier, hastighet, puls og stigning, og i tillegg kan du velge blant 12 forhåndsinnstilte programmer, samt opprette 3 manuelle. Det er ingen direkte støtte for Zwift slik du finner på storebroren TP 200, eller TP 190, men det er likevel fullt mulig å benytte denne modellen med Zwift eller andre treningstjenester dersom du benytter et kompatibel pulsklokke, fotsensor, pulssensor, etc..

På håndtakene finner du pulsmålere som blant annet kan brukes til det pulsstyrte programmet, og du kan koble til ekstern pulssensor for enda mer nøyaktig pulsmåling. Konsollen rommer også hurtigknapper som gjør det enkelt å justere hastighet og stigning.

tredemølle test
Konsollen i front inneholder en skjerm med oversikt over ulike treningsdata, hurtigknapper for hastighet og stigning, en holder for nettbrett, flaskeholdere, håndtak med pulssensorer, m.m..

Ekstra utstyr

Masterfit TP 150 kommer med et praktisk stativ for nettbrett, innebygde høyttalere, flaskeholdere, pulssensorer i håndtakene, og støtte for ekstern pulssensor. Det er mulig å koble til en mobil/nettbrett via kabel for å lytte til musikk via gjennom de innebygde høyttalerne.


Plass og oppbevaring

Masterfit TP 150 er en kompakt tredemølle og tar minimalt med plass når den ikke er i bruk. Ved hjelp av et hydraulisk løfte-/senkesystem kan den enkelt båndet enkelt foldes opp slik at den tar liten plass når den ikke er i bruk. Det er også innebygde transporthjul som forenkler flytting.

tredemølle test
Løpebåndet kan enkelt foldes opp slik at tredemøllen tar minimalt med plass når den ikke er i bruk.

Garanti

Masterfit er som nevnt solide treningsmaskiner av høy kvalitet. Feil kan likevel oppstå, og det er derfor viktig med garantier på de ulike delene.

Masterfit tilbyr følgende garanti:

  • 5 år

Dette må du tenke på

Masterfit TP 150 egner seg godt til deg som ønsker en enkel tredemølle for jevnlig løping, og som stort sett løper i hastigheter opp til 15-16 km/t. Til tross for den høye maksimale brukervekten, anbefales det ikke å veie mer enn maks rundt 85 kg. Dette skyldes møllens lave egenvekt, og stabiliteten ved løping i høy hastighet for tyngre personer. Ved løping på høy hastighet vil det også være lurt å velge en tredemølle med enda høyere maksimal hastighet.


Kort oppsummert

Masterfit TP 150 er ikke den kraftigste tredemøllen, men det er en god og allsidig tredemølle til en meget konkurransedyktig pris. Den største begrensningen ligger i lengden på løpebåndet som kan oppleves litt kort for personer over 180 cm +, samt at den ikke er like godt egnet for tyngre løpere. Da kan storebroren Masterfit TP 200 være et godt alternativ, eller møllene fra Sole og NordicTrack. Ønsker du en rimelig og god mølle med støtte for virtuell løping, anbefales Masterfit TP 190.



Er du på jakt etter en kraftigere tredemølle bør du se på Sole F63, F65 og F85 som er omtalt her:

Et kanskje enda bedre budsjettalternativ til TP 150 er den nyere modellen Masterfit TP 190 som i tillegg har støtte for virtuell løping.

En komplett oversikt over noen av de beste tredemøllene på markedet finer du i den omfattende oversikten:


Del gjerne:

Featured image for “Derfor bør ikke treningsmaskiner med elektronikk stå i uisolert garasje”
19. november 2024 | Blogg

Derfor bør ikke treningsmaskiner med elektronikk stå i uisolert garasje

Har du kjøpt deg ny tredemølle, spinningsykkel, romaskin eller annen treningsmaskin, og lurer på om den kan stå i garasjen? Da må du lese dette.
Les mer
Featured image for “Guide: Vedlikehold av tredemølle – Alt du behøver å vite”
18. august 2024 | Guider

Guide: Vedlikehold av tredemølle – Alt du behøver å vite

Lurer du på hvordan du skal smøre eller stramme løpebåndet på en tredemølle? Eller hvordan du kan se om det er slitt? Her får du forklaring og fremgangsmetode.
Les mer
Featured image for “Guide: Slik fungerer Garmin Body Battery”
28. juli 2024 | Guider

Guide: Slik fungerer Garmin Body Battery

Body Battery hjelper deg å holde oversikt over energinivået ditt forløpende gjennom dagen. Denne guiden gir deg svar på alt du trenger å vite.
Les mer
Featured image for “Slik kalibrerer du tredemølledistansen på en Garmin pulsklokke”
17. juli 2024 | Guider

Slik kalibrerer du tredemølledistansen på en Garmin pulsklokke

Sliter du med at klokka di ikke måler riktig tempo og distanse når du løper innendørs på en tredemølle? Denne oppskriften kan hjelpe deg til bedre målinger.
Les mer
Featured image for “Slik importerer du ruter fra UT.no til Garmin”
10. juli 2024 | Guider

Slik importerer du ruter fra UT.no til Garmin

Her får du oppskriften på hvordan du raskt og enkelt importerer en rute fra UT.no til Garmin-klokken, eller en annen Garmin GPS.
Les mer
Featured image for “Guide: Dette er nedtrappingspuls (Heart rate recovery)”
29. juni 2024 | Guider

Guide: Dette er nedtrappingspuls (Heart rate recovery)

Nedtrappingspuls kan være en nyttig indikator for både treningstilstand og hjertehelse. Denne guiden gir deg svar på det du trenger å vite.
Les mer
Featured image for “Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene”
21. juni 2024 | Guider

Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene

Er du på utkikk etter nye løpesko? Denne store testen og guiden vil forhåpentligvis hjelpe deg. Her er test og anbefalinger av årets løpesko/joggesko.
Les mer
Featured image for “Telt – Guide og anbefalinger – Den store teltguiden!”
28. mai 2024 | Guider

Telt – Guide og anbefalinger – Den store teltguiden!

På utkikk etter en nytt telt, men trenger hjelp til å finne det beste teltet til ditt bruk? Denne omfattende guiden gir deg svar på alt du behøver å vite!
Les mer
Featured image for “Guide: Garmin foreslått treningsøkt”
29. april 2024 | Guider

Guide: Garmin foreslått treningsøkt

Garmin-klokker med funksjonen «Daglig foreslått treningsøkt» gir deg dagsferske treningsøkter basert på treningsstatus og dagsform. Her er det du må vite.
Les mer
Featured image for “Navigering – Dette skiller kart og brødsmuleruting”
15. april 2024 | Guider

Navigering – Dette skiller kart og brødsmuleruting

Flere og flere pulsklokker/smartklokker kommer med forhåndsinstallerte kart for enklere navigering. Her er det (viktige) du må vite før du velger modell.
Les mer
Featured image for “Elsykkel – Guide og kjøpsanbefalinger”
28. mars 2024 | Guider

Elsykkel – Guide og kjøpsanbefalinger

På utkikk etter ny elsykkel, men er forvirret over alle de ulike motortypene, batteristørrelsene og merkene? Denne guiden forklarer deg alt du må vite.
Les mer
Featured image for “Pulsklokke – De beste rimelige og budsjettvennlige pulsklokkene”
15. mars 2024 | Guider

Pulsklokke – De beste rimelige og budsjettvennlige pulsklokkene

Er du på utkikk etter en ny pulsklokke, men ønsker ikke å svi av mer penger enn nødvendig? Disse pulsklokkene gir deg virkelig valuta for pengene!
Les mer