Anbefaling: Masterfit TP 150

23. februar, 2023 (oppdatert 1. april 2024)

Featured image for “Anbefaling: Masterfit TP 150”

Er dette det beste tredemøllen i budsjettklassen? Masterfit TP 150 byr på imponerende kvalitet og egenskaper til en svært attraktiv pris.

Er du på jakt etter din første skikkelige tredemølle? Tilhører du gruppen som gjerne løper 2-4 ganger i uken, alt fra korte intervaller til et par timers turer, og ikke minst ønsker egenskaper som varierte treningsprogrammer, høy brukervennlighet og god demping? Da er TP 150 midt i blinken. Maskinen kommer med en kraftig 2,5 HK DC-motor, leverer hastigheter opptil 18 km/t og en stigning på 10 % fordelt over 15 stigningsnivåer.

Masterfit TP 150
Masterfit TP 150 er en veldig flott tredemølle for førstegangskjøpere.

Masterfit TP 150


 • Veil. pris: 15 999,-
 • Motor: 2,5 HK DC (4,5 HK Peak)
 • Løpebånd: 140 cm x 50 cm
 • Hastighet: 0,8 – 18 km/t
 • Stigning: 0 – 10 %
 • Vekt: 94 kg
 • Maks brukervekt: 130 kg
 • Støtte for virtuell løping: Nei

Masterfit TP 150 – Kvalitet på budsjett

Masterfit er Mylna-gruppen sin egen merkevare og er kjent for å levere høy kvalitet til en god pris. Masterfit TP 150 er en klassisk «mye for pengene». Veiledende pris på denne tredemøllen er 15 999 kr, og når du er heldig å finne den på tilbud (akkurat nå 9 999 kr), så er det rett og slett enormt mye for pengene.

En perfekt førstegangs tredemølle

Masterfit TP-serien består av flere modeller, der den rimeligste modellen, TP 100 er for deg som ønsker deg aller billigste og enkleste, mens TP 150 og TP 200 i større grad tilbyr egenskaper og kvaliteter som gjør de egnet for en større gruppe brukere og mer aktivt bruk. TP 150 kan brukes av både nybegynnere og viderekomne, selv om den helt klart er best egnet for den første gruppen.

Byggekvalitet, motor og løpebånd

Masterfit TP 150 er bygget på en kraftig, men stilren ramme. Egenvekten på 94 kg er relativt lav i «tredemølle-verdenen», men kvaliteten sørger likevel for en stødig opplevelse i bruk. Det du derimot skal være oppmerksom på er at tyngre løpere anbefales en større og kraftigere modell som har en høyere maksimal brukervekt enn de oppgitte 130 kiloene.

Masterfit TP 150 benytter en solid 2,5 HK DC-motor med en maksimal ytelse på 5 HK i kortere perioder. Dette gjør det godt egnet til bruk på økter opp mot 3 timer, samtidig som den er kraftig nok til å tåle raske intervaller og løping på hastigheter opptil 18 km/t.

Løpebåndet måler 140 x 50 cm, og er noe mindre enn det som er vanlig på tredemøller i toppsjiktet. Likevel er det ikke uvanlig å se enda dyrere møller med «kun» 140 cm lange bånd, og det burde være godt nok for de fleste løpere. Masterfit TP 150 benytter selskapets eget Treadflex-dempestystem som skal gi 12% mykere løping enn på asfalt, og dermed redusere belastningen på ledd og muskler. Du får mulighet til å justere stigningen over 15 nivåer, der maksnivået tilsvarer 10% stigning. Dette er bra for en tredemølle i denne prisklassen, selv om du ofte ser 12-15% på de dyrere møllene.

Skjerm og treningsprogrammer

Masterfit TP 150 kommer med en oversiktlig skjerm viser tid, distanse, kalorier, hastighet, puls og stigning, og i tillegg kan du velge blant 12 forhåndsinnstilte programmer, samt opprette 3 manuelle. Det er ingen direkte støtte for Zwift slik du finner på storebroren TP 200, men det er likevel fullt mulig å benytte denne modellen med Zwift eller andre treningstjenester dersom du benytter et kompatibel pulsklokke, fotsensor, pulssensor, etc..

På håndtakene finner du pulsmålere som blant annet kan brukes til det pulsstyrte programmet, og du kan koble til ekstern pulssensor for enda mer nøyaktig pulsmåling. Konsollen rommer også hurtigknapper som gjør det enkelt å justere hastighet og stigning.

tredemølle test
Konsollen i front inneholder en skjerm med oversikt over ulike treningsdata, hurtigknapper for hastighet og stigning, en holder for nettbrett, flaskeholdere, håndtak med pulssensorer, m.m..

Ekstra utstyr

Masterfit TP 150 kommer med et praktisk stativ for nettbrett, innebygde høyttalere, flaskeholdere, pulssensorer i håndtakene, og støtte for ekstern pulssensor. Det er mulig å koble til en mobil/nettbrett via kabel for å lytte til musikk via gjennom de innebygde høyttalerne.


Plass og oppbevaring

Masterfit TP 150 er en kompakt tredemølle og tar minimalt med plass når den ikke er i bruk. Ved hjelp av et hydraulisk løfte-/senkesystem kan den enkelt båndet enkelt foldes opp slik at den tar liten plass når den ikke er i bruk. Det er også innebygde transporthjul som forenkler flytting.

tredemølle test
Løpebåndet kan enkelt foldes opp slik at tredemøllen tar minimalt med plass når den ikke er i bruk.

Garanti

Masterfit er som nevnt solide treningsmaskiner av høy kvalitet. Feil kan likevel oppstå, og det er derfor viktig med garantier på de ulike delene.

Masterfit tilbyr følgende garanti:

 • 5 år

Dette er helt ok garantier, men ikke fantastisk. Til sammenligning tilbyr Sole F85:

 • Ramme – Livstid
 • Motor – Livstid
 • Løpebånd – Livstid
 • Elektronikk – 5 år
 • Deler – 5 år
 • Arbeid – 2 år

Kort oppsummert

Masterfit TP 150 er ikke den kraftigste tredemøllen, men det er kanskje den beste anbefalingen for en allsidig tredemølle til en meget konkurransedyktig pris. Den største begrensningen ligger i lengden på løpebåndet som kan oppleves litt kort for personer over 180 cm +, samt at den ikke er like godt egnet for tyngre løpere. Da kan storebroren Masterfit TP 200 være et godt alternativ, eller møllene fra Sole og NordicTrack.Er du på jakt etter en kraftigere tredemølle bør du se på Sole F85 som er omtalt her:

Sjekk også Abilica TM 45 BT som er et annet meget godt alternativ til Masterfit TP 150.

En komplett oversikt over noen av de beste tredemøllene på markedet finer du i den omfattende oversikten:


Del gjerne:

Featured image for “Guide: Garmin foreslått treningsøkt”
29. april 2024 | Guider

Guide: Garmin foreslått treningsøkt

Garmin-klokker med funksjonen «Daglig foreslått treningsøkt» gir deg dagsferske treningsøkter basert på treningsstatus og dagsform. Her er det du må vite.
Les mer
Featured image for “Navigering – Dette skiller kart og brødsmuleruting”
15. april 2024 | Blogg

Navigering – Dette skiller kart og brødsmuleruting

Flere og flere pulsklokker/smartklokker kommer med forhåndsinstallerte kart for enklere navigering. Her er det (viktige) du må vite før du velger modell.
Les mer
Featured image for “Elsykkel – Guide og kjøpsanbefalinger”
28. mars 2024 | Guider

Elsykkel – Guide og kjøpsanbefalinger

På utkikk etter ny elsykkel, men er forvirret over alle de ulike motortypene, batteristørrelsene og merkene? Denne guiden forklarer deg alt du må vite.
Les mer
Featured image for “Pulsklokke – De beste rimelige og budsjettvennlige pulsklokkene”
15. mars 2024 | Guider

Pulsklokke – De beste rimelige og budsjettvennlige pulsklokkene

Er du på utkikk etter en ny pulsklokke, men ønsker ikke å svi av mer penger enn nødvendig? Disse pulsklokkene gir deg virkelig valuta for pengene!
Les mer
Featured image for “De beste pulsklokkene – Best i test”
14. mars 2024 | Guider

De beste pulsklokkene – Best i test

Nærmere 150 pulsklokker er testet. Skal du investere i ny pulsklokke, så finner du både den og alt du trenger å vite her. Her er de beste pulsklokkene.
Les mer
Featured image for “Dette må du vite før du kjøper nye løpesko”
8. mars 2024 | Guider

Dette må du vite før du kjøper nye løpesko

Pronasjon, dropp, stack og karbon – denne guiden gir deg forklaringen på ulike begreper i sko-verdenen og hva du bør tenke over ved valg av nye løpesko.
Les mer
Featured image for “SUP brett – Guide og anbefalinger – Stand Up Paddle board”
4. mars 2024 | Anbefalte artikler

SUP brett – Guide og anbefalinger – Stand Up Paddle board

På utkikk etter SUP brett, men aner ikke hva du skal velge? Denne guiden gir deg svar på alt du bør vite, samt noen gode tips og anbefalinger!
Les mer
Featured image for “Garmin bruker? Dette tipset vil du ikke gå glipp av”
27. februar 2024 | Blogg

Garmin bruker? Dette tipset vil du ikke gå glipp av

Eier du en nyere Garmin-klokke? Hvis du ikke allerede er kjent med dette trikset, er det stor sannsynlighet for at det er noe du vil bruke mye fremover.
Les mer
Featured image for “Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene”
18. februar 2024 | Guider

Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene

Er du på utkikk etter nye løpesko? Denne store testen og guiden vil forhåpentligvis hjelpe deg. Her er test og anbefalinger av årets løpesko/joggesko.
Les mer
Featured image for “Dette er Zwift – En enkel guide til å komme i gang med Zwift!”
18. februar 2024 | Guider

Dette er Zwift – En enkel guide til å komme i gang med Zwift!

Nysgjerrig på interaktiv trening og lurer på hva «Zwift» er for noe? Her får du vite det du trenger for å komme i gang, og hvorfor Zwift er så populært!
Les mer
Featured image for “Skallbekledning – Skalljakke – Guide og anbefalinger”
7. februar 2024 | Guider

Skallbekledning – Skalljakke – Guide og anbefalinger

På jakt etter ny skallbekledning? Her får du oversikten over hva du bør se etter og hva du bør tenke over i valget av ny skalljakke og skallbukse.
Les mer
Featured image for “Dunjakke og dunbekledning – Guide og anbefalinger”
15. januar 2024 | Guider

Dunjakke og dunbekledning – Guide og anbefalinger

Forvirret over alle begrepene om dun? Denne guiden gir deg svarene du lurer på, og hjelper deg å velge riktig dunjakke til ditt behov.
Les mer