Anbefaling: NordicTrack X22i

16. januar, 2023 (oppdatert 7. august 2023)
Featured image for “Anbefaling: NordicTrack X22i”

Ønsker du en tredemølle som kan simulere (ekstrem) stigning og fjellturer? NordicTrack X22i gjør det mulig å gå/løpe med hele 40 % stigning, og er den perfekte tredemølle for deg som ønsker å trene motbakketrening.

Tredemøller kommer i alle mulige prisklasser og med alle mulige slags funksjoner. NordicTrack er sammen med SOLE en av de mest kjente leverandørene av treningsutstyr til treningsbransjen. NordicTrack eies av det samme selskapet som eier ProForm, en annen verdenskjent merkevare innen treningsutstyr. Både NordicTrack og ProForm leverer tredemøller for både nybegynnere, erfarne løpere og bedrifter/treningssenter, og selges i Norge av anerkjente aktører med god service og gode priser.


Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

Hvert av merkene har sine styrker og «svakheter». Treningsutstyr fra NordicTrack har generelt noen ekstra funksjoner som gir de en liten «edge» sammenlignet med konkurrentene, men igjen vil det avhenge av hva du er ute etter. NordicTrack X22i tilhører selskapets kraftige klatremøller, og har egenskaper som gjør den relativt unik og allsidig blant jungelen av tredemøller. Her får du vite det du trenger om NordicTrack X22i.

NordicTrack X22i


NordicTrack X22i


KJØP HER
  • Motor: 4 HK DC
  • Løpebånd: 152 cm x 55 cm
  • Hastighet: 0,5 – 20 km/t
  • Stigning: -6 – 40 %
  • Vekt: 186 kg
  • Maks brukervekt: 136 kg
  • Støtte for virtuell løping: Ja

NordicTrack X22i

NordicTrack X22i – for deg som ønsker kraft og motbakketrening

Hvis du ønsker en allsidig tredemølle med virkelig kraft, så er det uunngåelig og ikke trekke frem NordicTrack X22i. NordicTrack X22i tilhører selskapets linje av klatremøller, og er spesielt designet for å takle mye stigning og aktivt bruk.

Her er det meste gjennomtenkt, og alt fra ramme til motor, løpebånd, computer og ekstra detaljer som flaskeholdere, oppbevaringshyller, høyttalere og Bluetooth-tilkobling, oser av kvalitet. Først og fremst er NordicTrack X22i en svært solid tredemølle. Egenvekten på hele 186 kg, samt at den ikke er holdbar, gjør at dette er en tredemølle som krever plass. Den ekstreme stigningsprosenten gjør samtidig at NordicTrack X22i krever litt ekstra høyde under taket (minimum 240 cm).

Rammen er karakteristisk med sine kurvede ben som bidrar til å «pushe» beltet og vekten bakover etter hvert som stigningen øker. I motsetning til «vanlige» tredemøller der motoren er plassert i front, sitter motoren i NordicTrack X22i bakerst på møllen slik at det blir lettere å løfte båndet i front. Det bidrar samtidig til at tyngdepunktet senkes slik at møllen blir mer stabil.

NordicTrack X22i leveres med en svært kraftig 4 HK DurX™ Commercial Plus Motor som både bidrar til å løfte løpebåndet å justere hastigheten. Motoren er selv-avkjølende og kan fint brukes av tyngre løpere (maks brukervekt 136 kg) og opptil 4 timer sammenhengende trening. Topphastigheten er på 20 km/t, og i tillegg til +40% stigning, er det mulig å simulere -6% stigning (nedoverbakke).

Ved hjelp av Incline Autojustering vil NordicTrack X22i automatisk justere hastighet og stigningen ut i fra løypen/programmet du følger dersom du tar i bruk treningstjenesten iFit. Dette bidrar utvilsomt til en mer realistisk og moro treningsopplevelse og er unikt for NordicTrack

Det store løpebåndet på 152 cm x 55 cm gir god plass til å løpe og gå på, og NordicTrack sitt patenterte Reflex dempesystem byr på høy komfort og minimal belastning på knær og ledd. X22i benytter store presisjonsvalser som sørger for minimal friksjon, lang levetid på løpebåndet og svært lite støy. Dette er kanskje en av de mest stillegående tredemøllene.

NB: Bor du for eksempel i blokk og ønsker så lite støy som mulig, kan det være lurt å vurdere en lamell tredemølle. Mer om dette kan du lese her: Lamell tredemølle vs. tradisjonell tredemølle – Dette må du vite


Touchskjerm og interaktive treningsøkter

NordicTrack X22i støtter både WiFi og Bluetooth og er kompatibel med treningsplattformen iFit (medfølger 1 måneds abonnement) som lar deg trene virtuelt, løpe løyper over hele verden, opprette egne ruter i Google Maps som deretter løpes på møllen, eller konkurrere mot andre løpere fra hele verden.

I front sørger en heftig 22″ stor touchskjerm for å levere en ekstra dimensjon til treningen. Ikke bare får du servert flotte bilder og film av landskap fra hele verden gjennom iFit, men du får også full oversikt over aktuelle treningsdata, samt tilgang til 40 ulike programmer. På venstre side er det hurtigtaster for stigning, og på høyre side for hastighet. Håndtakene inkluderer pulssensorer, men du kan også benytte en ekstern pulssensor for mer nøyaktige pulsmålinger (medfølger iFit Bluetooth pulsbelte). NordicTrack X22i er også utstyrt med «push bar» og «sled grips» håndtak som lar deg redusere hastigheten til 1 km/t og deretter jobbe hardt i simulert motbakke.

NordicTrack X22i

Den gigantiske touchskjermen gir en ekstra dimensjon til treningen. Hurtigtaster gir rask tilgang til justering av stigning og hastighet.


Personlig coaching og ulike treningsformer

iFit gir deg også mulighet for personlig coaching fra trenere som kan hjelpe deg til å bli en bedre løper, og du kan delta på gruppetreninger, samt motta progressive treningsprogrammer med varighet på flere uker. Ønsker du å trene noe annet enn løping, kan du velge blant en mengde treningsprogrammer og treningsøkter fra blant annet styrketrening, Yoga, HIIT, kettlebells, og mye mer. Velger du familieabonnementet (ekstra kostnad) kan fire ulike brukere benytte hver sin konto med ulike treningsmål og programmer. Treningsdataene kan enkelt overføres til Apple Health, Garmin Connect, Google Fit og Strava.

beste tredemølle

iFit gir tilgang til en mengde treningsprogrammer og treningsøkter fra blant annet styrketrening, Yoga, HIIT, kettlebells, og mye mer.


Ekstra utstyr/goder

NordicTrack har det med å utstyre tredemøllene svært godt, og X22i kommer med to 3″ innebygde høyttalere, doble vifter for avkjøling under trening, en stor oppbevaringshylle og to flaskeholdere. Det er ingen egen holder for nettbrett/mobil, men når du vipper opp skjermen er det mulig å plassere en telefon/nettbrett i kanten som oppstår mellom skjermen og konsollen.


Plass og oppbevaring

For å kunne tilby så god stabilitet og ekstrem stigning, er NordicTrack X22i en stor og tung tredemølle. I motsetning til NordicTrack Commercial-modellene, Elite 900 og EXP 10i, er ikke X22i foldbar slik at du kan heve løpebåndet når maskinen ikke er i bruk. Maskinen har fremdeles innebygde transporthjulene som forenkler flyttingen dersom du skal flytte den mellom ulike rom.

Montering er relativt enkelt ettersom møllen i stor grad er ferdigmontert, men det anbefales å være to personer under montering.


Garanti

NordicTrack møllene er som nevnt solide treningsmaskiner av høy kvalitet. Feil kan likevel oppstå, og det er derfor viktig med garantier på de ulike delene.

NordicTrack tilbyr følgende garanti:

Ramme – 10 år
Deler – 2 år
Arbeid – 1 år

Sole sin garanti er til sammenligning som følger:

Ramme – Livstid
Motor og computer – 5 år
Slitedeler (inkluderer bla. løpebånd) – 1 år


Kort oppsummert

NordicTrack X22i er en av de kraftigste tredemøllene på markedet, og er spesielt godt egnet for deg som ønsker en tredemølle med mulighet for mye stigning og mye bruk. Den ekstreme stigningsprosenten gjør det mulig å oppnå høy treningseffekt uten å måtte løpe, og det bidrar til redusert belastning på knær og ledd. Dette gjør NordicTrack X22i til et godt alternativ for deg som f.eks. sliter med vonde knær.


KJØP HER

Ønsker du et alternativ til en kraftig tredemølle med den samme virtuelle løpsopplevelsen, stabile rammen og kraftige motoren, og ikke minst opptil 15% stigning, så er NordicTrack Commercial 2450 et godt alternativ.

Er du på utkikk etter en annen tredemølle? Da finner du en fullstendig oversikt over noen av de beste tredemøllene på markedet i denne oversikten: Tredemølle – Guide og anbefalinger


Del gjerne:

Featured image for “Guide: Slik fungerer Garmin Body Battery”

Guide: Slik fungerer Garmin Body Battery

Body Battery er en funksjon som holder oversikt over energinivået ditt forløpende gjennom dagen. Denne guiden gir deg svar på…
Featured image for “Slik gjenoppretter du en Garmin klokke”

Slik gjenoppretter du en Garmin klokke

Står du fast med en Garmin-klokke som har hengt seg opp, eller av en annen grunn har behov for å…
Featured image for “Guide: Garmin Explore – Dette må du vite”

Guide: Garmin Explore – Dette må du vite

Garmin Explore er et kraftig alt-i-ett app som gir deg enda mer ut av Garmin-klokken din. Her er det du…
Featured image for “Guide: Bli kjent med treningsprogrammene i iFIT!”

Guide: Bli kjent med treningsprogrammene i iFIT!

Eier du en tredemølle, spinningsykkel eller romaskin fra NordicTrack eller ProForm? Da kan du glede deg over mye moro gjennom…
Featured image for “EKG måling i smartklokker og pulsklokker – Slik fungerer det”

EKG måling i smartklokker og pulsklokker – Slik fungerer det

Lurer du på hvordan EKG-måling i smartklokker og pulsklokker fungerer? Her får du svar på både det, og hvilke modeller…
Featured image for “Multi-GNSS, Multibånd-GPS og Multibånd-GNSS forklart”

Multi-GNSS, Multibånd-GPS og Multibånd-GNSS forklart

Multi-GNSS, Multibånd-GPS og Multibånd-GNSS. Begrepene brukes hyppig om hverandre, men ytterst få vet hva det er. Her får du vite…
Featured image for “Lundhags Makke Pants vs. Fjällräven Keb Trousers – Velg riktig!”

Lundhags Makke Pants vs. Fjällräven Keb Trousers – Velg riktig!

Lundhags Makke Pants vs. Fjällräven Keb Trousers er to svært populære turbukser og fritidsbukser. Her får du vite hva som…
Featured image for “En oversikt over alle funksjoner på populære Garmin pulsklokker”

En oversikt over alle funksjoner på populære Garmin pulsklokker

Garmin tilbyr en mengde pulsklokker med et hav av ulike funksjoner. Her får du oversikten over alle de ulike funksjonene…
Featured image for “Slik legger du inn kart på Garmin-klokker”

Slik legger du inn kart på Garmin-klokker

Ønsker du å få mest mulig ut av kartfunksjonen fra Garmin? Da bør du få med deg denne guiden. Her…
Featured image for “Slik fungerer søvnmåling på Polar pulsklokker”

Slik fungerer søvnmåling på Polar pulsklokker

Noen gang lurt på hvordan Polar pulsklokka di måler søvn i løpet av natten og hva annet den faktisk måler?…
Featured image for “Slik importerer du ruter fra UT.no til Garmin”

Slik importerer du ruter fra UT.no til Garmin

Her får du oppskriften på hvordan du raskt og enkelt importerer en rute fra UT.no til Garmin-klokken, eller en annen…
Featured image for “Slik oppretter du intervaller & treningsmål på Polar pulsklokker!”

Slik oppretter du intervaller & treningsmål på Polar pulsklokker!

Ønsker du å opprette en egendefinert treningsøkt du kan videresende til Polar klokken din slik at den kan veilede deg?…
Featured image for “Lamell tredemølle vs. tradisjonell tredemølle”

Lamell tredemølle vs. tradisjonell tredemølle

Lamell tredemølle vs. tradisjonell tredemølle. Hva er forskjellen? Hvilke fordeler og ulemper er det for hver av modellene? Her får…
Featured image for “Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene i 2023”

Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene i 2023

Er du på utkikk etter nye løpesko? Denne store testen og guiden vil forhåpentligvis hjelpe deg. Her er test og…
Featured image for “Elsykkel – Guide og kjøpsanbefalinger”

Elsykkel – Guide og kjøpsanbefalinger

På utkikk etter ny elsykkel, men er forvirret over alle de ulike motortypene, batteristørrelsene og merkene? Denne guiden forklarer deg…
Featured image for “SUP brett – Guide og anbefalinger – Stand Up Paddle board”

SUP brett – Guide og anbefalinger – Stand Up Paddle board

På utkikk etter SUP brett, men aner ikke hva du skal velge? Denne guiden gir deg svar på alt du…
Featured image for “Dette er COROS EvoLab og Training HUB”

Dette er COROS EvoLab og Training HUB

COROS EvoLab og Training Hub er to nyttige verktøy som kan hjelpe deg å planlegge, analysere og forstå både trening…
Featured image for “Welltory – appen som lar deg spore helse, trening og restitusjon”

Welltory – appen som lar deg spore helse, trening og restitusjon

Welltory er en kraftig, men brukervennlig app som gjør det enklere å overvåke stressnivåer og andre viktige helsedata. Her er…