Anbefaling: NordicTrack X22i

16. januar, 2023 (oppdatert 17. desember 2023)
Featured image for “Anbefaling: NordicTrack X22i”

Ønsker du en tredemølle som kan simulere (ekstrem) stigning og fjellturer? NordicTrack X22i gjør det mulig å gå/løpe med hele 40 % stigning, og er den perfekte tredemølle for deg som ønsker å trene motbakketrening.

Tredemøller kommer i alle mulige prisklasser og med alle mulige slags funksjoner. NordicTrack er sammen med SOLE en av de mest kjente leverandørene av treningsutstyr til treningsbransjen. NordicTrack eies av det samme selskapet som eier ProForm, en annen verdenskjent merkevare innen treningsutstyr. Både NordicTrack og ProForm leverer tredemøller for både nybegynnere, erfarne løpere og bedrifter/treningssenter, og selges i Norge av anerkjente aktører med god service og gode priser.


Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

Hvert av merkene har sine styrker og «svakheter». Treningsutstyr fra NordicTrack har generelt noen ekstra funksjoner som gir de en liten «edge» sammenlignet med konkurrentene, men igjen vil det avhenge av hva du er ute etter. NordicTrack X22i tilhører selskapets kraftige klatremøller, og har egenskaper som gjør den relativt unik og allsidig blant jungelen av tredemøller. Her får du vite det du trenger om NordicTrack X22i.

NordicTrack X22i

NordicTrack X22i • Veil. pris: 39 999,-
 • Motor: 4 HK DC
 • Løpebånd: 152 cm x 55 cm
 • Hastighet: 0,5 – 20 km/t
 • Stigning: -6 – 40 %
 • Vekt: 186 kg
 • Maks brukervekt: 136 kg
 • Støtte for virtuell løping: Ja
NordicTrack X22i

NordicTrack X22i – for deg som ønsker kraft og motbakketrening

Hvis du ønsker en allsidig tredemølle med virkelig kraft, så er det uunngåelig og ikke trekke frem NordicTrack X22i. NordicTrack X22i tilhører selskapets linje av klatremøller, og er spesielt designet for å takle mye stigning og aktivt bruk.

Her er det meste gjennomtenkt, og alt fra ramme til motor, løpebånd, computer og ekstra detaljer som flaskeholdere, oppbevaringshyller, høyttalere og Bluetooth-tilkobling, oser av kvalitet. Først og fremst er NordicTrack X22i en svært solid tredemølle. Egenvekten på hele 186 kg, samt at den ikke er holdbar, gjør at dette er en tredemølle som krever plass. Den ekstreme stigningsprosenten gjør samtidig at NordicTrack X22i krever litt ekstra høyde under taket (minimum 240 cm).

Rammen er karakteristisk med sine kurvede ben som bidrar til å «pushe» beltet og vekten bakover etter hvert som stigningen øker. I motsetning til «vanlige» tredemøller der motoren er plassert i front, sitter motoren i NordicTrack X22i bakerst på møllen slik at det blir lettere å løfte båndet i front. Det bidrar samtidig til at tyngdepunktet senkes slik at møllen blir mer stabil.

NordicTrack X22i leveres med en svært kraftig 4 HK DurX™ Commercial Plus Motor som både bidrar til å løfte løpebåndet å justere hastigheten. Motoren er selv-avkjølende og kan fint brukes av tyngre løpere (maks brukervekt 136 kg) og opptil 4 timer sammenhengende trening. Topphastigheten er på 20 km/t, og i tillegg til +40% stigning, er det mulig å simulere -6% stigning (nedoverbakke).

Ved hjelp av Incline Autojustering vil NordicTrack X22i automatisk justere stigning og hastighet på utvalgte treningsvideoer i forhold til terrenget når du benytter deg av den interaktive treningstjenesten iFit. Dette bidrar utvilsomt til en mer realistisk og moro treningsopplevelse og er unikt for NordicTrack.

Det store løpebåndet på 152 cm x 55 cm gir god plass til å løpe og gå på, og NordicTrack sitt patenterte Reflex dempesystem byr på høy komfort og minimal belastning på knær og ledd. X22i benytter store presisjonsvalser som sørger for minimal friksjon, lang levetid på løpebåndet og svært lite støy. Dette er kanskje en av de mest stillegående tredemøllene.

NB: Bor du for eksempel i blokk og ønsker så lite støy som mulig, kan det være lurt å vurdere en lamell tredemølle. Mer om dette kan du lese her: Lamell tredemølle vs. tradisjonell tredemølle – Dette må du vite


Touchskjerm og interaktive treningsøkter

NordicTrack X22i støtter både WiFi og Bluetooth og er kompatibel med treningsplattformen iFit. iFit gir tilgang til over 16 000 økter i et bibliotek som dekker ulike treningsformer, intensitetsnivåer, varigheter og mål. Du kan velge mellom globale økter der du følger en iFit-trener som tar deg med til eksotiske steder som Machu Picchu, Island, New Zealand og mer, samtidig som de forteller om området og pusher deg til å holde intensiteten oppe. Du kan også velge mellom studioøkter der du følger en iFit-trener som leder deg gjennom en gruppetrening i et treningsstudio.

En annen mulighet er å velge Google Maps-økter der du kan opprette din egen rute, eller velge en av de mange forhåndsdefinerte rutene, og deretter se Google Street View-bilder mens du trener. iFit har også cross-training økter, som inkluderer styrke, fleksibilitet, balanse, kardio og mer.

iFit har til og med egne utvalgte spillelister som lar deg lytte til musikk mens du trener. Du kan så klart bruke din egen musikk også, men iFit-spillelistene spiller utvalgte sanger som passer aktiviteten du driver.

iFit krever et premium abonnement for å fungere. Det er tre ulike abonnementer å velge mellom; en årlig familieplan til 396 dollar per år, en månedlig familieplan til 39 dollar per måned, og en årlig individuell plan for 180 dollar per år.

Nye brukere kan ta i bruk en 30 dagers gratis prøveperiode på iFit slik at du kan prøve før du kjøper. Dersom du kjøper abonnement gjennom Apple App Store, faktureres du gjennom Apple, og ikke iFit. Her får du faktisk muligheten til å kjøpe et individuelt abonnement til 160 kr måneden.

I front sørger en heftig 22″ stor touchskjerm for å levere en ekstra dimensjon til treningen. Ikke bare får du servert flotte bilder og film av landskap fra hele verden gjennom iFit, men du får også full oversikt over aktuelle treningsdata, samt tilgang til 40 ulike programmer. Merk at brukergrensesnittet ikke er like sømløst som på et nettbrett/mobil, så det kan ta litt tid før menyer og videoer laster inn.

På venstre side er det hurtigtaster for stigning, og på høyre side for hastighet. Håndtakene inkluderer pulssensorer, men du kan også benytte en ekstern pulssensor for mer nøyaktige pulsmålinger (medfølger iFit Bluetooth pulsbelte). NordicTrack X22i er også utstyrt med «push bar» og «sled grips» håndtak som lar deg redusere hastigheten til 1 km/t og deretter jobbe hardt i simulert motbakke.

NordicTrack X22i
Den gigantiske touchskjermen gir en ekstra dimensjon til treningen. Hurtigtaster gir rask tilgang til justering av stigning og hastighet.

Personlig coaching og ulike treningsformer

iFit gir deg også mulighet for personlig coaching fra trenere som kan hjelpe deg til å bli en bedre løper, og du kan delta på gruppetreninger, samt motta progressive treningsprogrammer med varighet på flere uker. Ønsker du å trene noe annet enn løping, kan du velge blant en mengde treningsprogrammer og treningsøkter fra blant annet styrketrening, Yoga, HIIT, kettlebells, og mye mer. Velger du familieabonnementet (ekstra kostnad) kan fire ulike brukere benytte hver sin konto med ulike treningsmål og programmer. Treningsdataene kan enkelt overføres til Apple Health, Garmin Connect, Google Fit og Strava.

beste tredemølle
iFit gir tilgang til en mengde treningsprogrammer og treningsøkter fra blant annet styrketrening, Yoga, HIIT, kettlebells, og mye mer.

Ekstra utstyr/goder

NordicTrack har det med å utstyre tredemøllene svært godt, og X22i kommer med to 3″ innebygde høyttalere, doble vifter for avkjøling under trening, en stor oppbevaringshylle og to flaskeholdere. Det er ingen egen holder for nettbrett/mobil, men når du vipper opp skjermen er det mulig å plassere en telefon/nettbrett i kanten som oppstår mellom skjermen og konsollen.


Plass og oppbevaring

For å kunne tilby så god stabilitet og ekstrem stigning, er NordicTrack X22i en stor og tung tredemølle. I motsetning til NordicTrack Commercial-modellene, Elite 900 og EXP 10i, er ikke X22i foldbar slik at du kan heve løpebåndet når maskinen ikke er i bruk. Maskinen har fremdeles innebygde transporthjulene som forenkler flyttingen dersom du skal flytte den mellom ulike rom.

Montering er relativt enkelt ettersom møllen i stor grad er ferdigmontert, men det anbefales å være to personer under montering.


Garanti

NordicTrack møllene er som nevnt solide treningsmaskiner av høy kvalitet. Feil kan likevel oppstå, og det er derfor viktig med garantier på de ulike delene.

NordicTrack tilbyr følgende garanti:

 • Ramme – 10 år
 • Deler – 2 år
 • Arbeid – 1 år

Sole sin garanti er til sammenligning som følger:

 • Ramme – Livstid
 • Motor og computer – 5 år
 • Slitedeler (inkluderer bla. løpebånd) – 1 år

Kort oppsummert

NordicTrack X22i er en av de kraftigste tredemøllene på markedet, og er spesielt godt egnet for deg som ønsker en tredemølle med mulighet for mye stigning og mye bruk. Den ekstreme stigningsprosenten gjør det mulig å oppnå høy treningseffekt uten å måtte løpe, og det bidrar til redusert belastning på knær og ledd. Dette gjør NordicTrack X22i til et godt alternativ for deg som f.eks. sliter med vonde knær.Ønsker du et alternativ til en kraftig tredemølle med den samme virtuelle løpsopplevelsen, stabile rammen og kraftige motoren, og ikke minst opptil 15% stigning, så er Sole F85 ENT og NordicTrack Commercial 2450 to gode alternativ.

Er du på utkikk etter en annen tredemølle? Da finner du en fullstendig oversikt over noen av de beste tredemøllene på markedet i denne oversikten: Tredemølle – Guide og anbefalinger


Del gjerne:

Featured image for “Dette er Zwift – En enkel guide til å komme i gang med Zwift!”

Dette er Zwift – En enkel guide til å komme i gang med Zwift!

Nysgjerrig på interaktiv trening og lurer på hva «Zwift» er for noe? Her får du vite det du trenger for…
Featured image for “Dunjakke og dunbekledning – Guide og anbefalinger”

Dunjakke og dunbekledning – Guide og anbefalinger

Forvirret over alle begrepene om dun? Denne guiden gir deg svarene du lurer på, og hjelper deg å velge riktig…
Featured image for “Multigym og styrkepakker – Guide og anbefalinger”

Multigym og styrkepakker – Guide og anbefalinger

Ønsker du muligheten til å trene effektiv, tung og funksjonell styrketrening hjemme? Disse multigym og styrkepakkene gir deg muligheten.…
Featured image for “iFit vs Zwift: Hvilken treningsapp passer best for deg?”

iFit vs Zwift: Hvilken treningsapp passer best for deg?

iFit og Zwift er to populære treningsapper som tilbyr interaktive treningsopplevelser. Denne artikkelen hjelper deg å velge riktig til ditt…
Featured image for “Slik kalibrerer du tredemølledistansen på en Garmin pulsklokke”

Slik kalibrerer du tredemølledistansen på en Garmin pulsklokke

Sliter du med at klokka di ikke måler riktig tempo og distanse når du løper innendørs på en tredemølle? Denne…
Featured image for “Jeg har testet mer enn 50 Garmin-klokker. Disse innstillingene bruker jeg alltid.”

Jeg har testet mer enn 50 Garmin-klokker. Disse innstillingene bruker jeg alltid.

Nettopp kjøpt deg ny Garmin-klokke og lurer på hvilke innstillinger som anbefales å ta i bruk? Her er mine tips…
Featured image for “Guide: Enkle og rimelige aktivitetsmålere – Velg riktig modell”

Guide: Enkle og rimelige aktivitetsmålere – Velg riktig modell

På jakt etter en ny aktivitetsmåler som hjelper deg å holde oversikt over eget aktivitetsnivå og energinivå – uten at…
Featured image for “De ulike Garmin modellene kort forklart – Velg riktig modell”

De ulike Garmin modellene kort forklart – Velg riktig modell

Alle Garmin-modellene «linet» opp. Denne guiden forklarer kort hovedtrekkene for de ulike Garmin klokkene, og hvem de passer best for.…
Featured image for “Guide – Velg riktig type og størrelse sekk”

Guide – Velg riktig type og størrelse sekk

Dagstursekk, løpesekk, langtursekk, storsekk? Det finnes et hav sekker i ulike varianter. Denne guiden hjelper deg å finne riktig sekk…
Featured image for “De beste løpeappene til Apple Watch”

De beste løpeappene til Apple Watch

Enten du eier en Apple Watch i dag, eller vurderer å skaffe deg en? Her er noen av de beste…
Featured image for “Pulsbelte og pulssensorer – En guide til alt du bør vite”

Pulsbelte og pulssensorer – En guide til alt du bør vite

På utkikk etter nytt pulsbelte? Denne guiden hjelper deg å finne det beste pulsbeltet til ditt behov, og forteller deg…
Featured image for “«Outdoor» appene som gir deg mer ut av Apple Watch”

«Outdoor» appene som gir deg mer ut av Apple Watch

Enten du liker å gå på tur, sykle, løpe, klatre, eller bare nyte naturen, her er 10 anbefalte apper som…
Featured image for “Garmin Training Readiness Score og HRV Status forklart”

Garmin Training Readiness Score og HRV Status forklart

Garmin pulsklokker introduserer to nye funksjoner for trening- og restitusjonsmåling. Her er alt du behøver å vite om Training Readiness…
Featured image for “Guide: Slik fungerer Garmin Body Battery”

Guide: Slik fungerer Garmin Body Battery

Body Battery hjelper deg å holde oversikt over energinivået ditt forløpende gjennom dagen. Denne guiden gir deg svar på alt…
Featured image for “Slik gjenoppretter du en Garmin klokke”

Slik gjenoppretter du en Garmin klokke

Står du fast med en Garmin-klokke som har hengt seg opp, eller av en annen grunn har behov for å…
Featured image for “Guide: Garmin Explore – Dette må du vite”

Guide: Garmin Explore – Dette må du vite

Garmin Explore er et kraftig alt-i-ett app som gir deg enda mer ut av Garmin-klokken din. Her er det du…
Featured image for “Guide: Bli kjent med treningsprogrammene i iFIT!”

Guide: Bli kjent med treningsprogrammene i iFIT!

Eier du en tredemølle, spinningsykkel eller romaskin fra NordicTrack eller ProForm? Da kan du glede deg over mye moro gjennom…
Featured image for “EKG måling i smartklokker og pulsklokker – Slik fungerer det”

EKG måling i smartklokker og pulsklokker – Slik fungerer det

Lurer du på hvordan EKG-måling i smartklokker og pulsklokker fungerer? Her får du svar på både det, og hvilke modeller…