30 grunner til å velge Garmin Fenix 7X Pro Sapphire Solar

22. juli, 2023 (oppdatert 23. juli 2023)
Featured image for “30 grunner til å velge Garmin Fenix 7X Pro Sapphire Solar”

Garmin Fenix 7X Pro Sapphire Solar er en av de mest avanserte og beste pulsklokkene markedet har å by på. Her er 30 gode grunner til å kjøpe Garmin Fenix 7X Pro Sapphire Solar.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


 1. Solcellelading: Fenix 7X Pro Sapphire Solar har et Power Sapphire glass som forlenger batterilevetiden ved å konvertere sollys til energi, noe som gjør den ideell for lange turer og ekspedisjoner uten tilgang til strøm.
 2. Robust design: Klokken er laget av høykvalitets materialer som titan og safirglass som gir den en imponerende holdbarhet og ripebestandighet. Dette gjør den perfekt for tøffe forhold og aktiviteter der klokken er utsatt for slag, riper, ekstreme temperaturer, etc..
 3. Berøringsskjerm: En super responsiv høyoppløselig fargeskjerm på 1,4 tommer som er lett å lese i alle lysforhold kombinert med fem knapper gjør betjeningen til en lek.
 4. Lettlest MIP-skjerm: Sammenlignet med sin forgjenger er skjermen på Garmin Fenix 7 Pro Sapphire Solar enda lettere å lese takket være økt kontrast.
 5. Lykt: Garmin Fenix 7X Pro Sapphire Solar har innebygd en kraftig LED-lykt som kan lyse opp i mørket. Velg mellom hvitt og rødt lys, og tilpasses lysstyrke og ulike blinke-moduser etter eget ønske.
 6. Nøyaktig sporing: Garmin Fenix 7X Pro Sapphire kommer støtter multibånd-GNSS som sørger for (ekstremt) nøyaktig satellittsporing og rask tilkobling til satellittene. I tillegg vil SatIQ-teknologien sørge for å velge det mest optimale satellittsystemet for å gi deg lengst mulig batteritid uten at det går ut over ytelse.
 7. Avanserte målinger: Med en rekke innebygde sensorer, som GPS, GLONASS, Galileo, barometrisk høydemåler, gyroskop, kompass og termometer, gir Fenix 7X Pro Sapphire Solar nøyaktig og pålitelig ytelse under ulike aktiviteter.
 8. Multisportfunksjoner: Klokken støtter over 70 ulike sportsprofiler, inkludert løping, sykling, svømming, triatlon, ski, yoga, styrketrening, SUP, padling, golf, m.m.. I tillegg byr den på avanserte treningsfunksjoner og ytelsesmålinger for mange av aktivitetene.
 9. Kart og navigasjon: Med forhåndslastede topografiske kart og skikart for mer enn 2 000 skianlegg over hele verden, gir Garmin Fenix 7X Pro Sapphire Solar veiledning og navigasjon både på og utenfor stien.
 10. Musikk og underholdning: Klokken har lagringsplass for opptil 2 000 sanger og støtter musikkavspilling og -kontroll fra populære strømmetjenester som Spotify, Deezer og Amazon Music.
 11. Tilpasningsmuligheter: Garmin Fenix 7X Pro Sapphire Solar tilbyr et stort utvalg av urskiver, widgeter og apper som kan lastes ned og tilpasses via Garmin Connect IQ-plattformen, slik at du kan gjøre klokken personlig og unik.
 12. Smartvarsler: Når Garmin Fenix 7X Pro Sapphire Solar er tilkoblet mobilen din vil du motta varsler om innkommende anrop, tekstmeldinger, e-poster og andre appvarsler rett på klokkeskjermen. Har du en Android-telefon vil du også kunne svare på meldinger ved hjelp av forhåndsskrevne meldinger i Garmin Connect appen.
 13. Garmin Pay: Den innebygde kontaktløse betalingsløsningen (Garmin Pay) lar deg betale for kjøp med klokken slik at du kan la lommeboken og telefonen ligge hjemme når du er ute på tur.
 14. Lang batterilevetid: Fenix 7X Pro Sapphire Solar tilbyr en imponerende batterilevetid på opptil 37 dager i smartklokke-modus, 122 timer i GPS-modus og 77 timer i beste modus med «Alle satellittsystemer» aktivert, slik at du kan bruke klokken kontinuerlig uten bekymring for lading.
 15. Pulsmåling: Fenix 7X Pro Solar har selskapets nyeste ELEVATE 5 pulssensor som måler pulsen din mer nøyaktig og kontinuerlig slik at du kan holde oversikt over hjerterytmen din og trene mer effektivt. Klokken kan også varsle ved unormalt høye/lave pulsverdier.
 16. Endurance Score (Utholdenhetspoengsum): Utholdenhetspoeng kombinerer treningsdata fra alle dine aktiviteter for å hjelpe deg å forstå hvordan trening påvirker din generelle utholdenhet.
 17. Hill Score (Bakkepoengsum): Måler løpsstyrken/utholdenheten din under motbakker og måler fremgangen din over tid. Scoren baserer seg på hastighet og høydeendring.
 18. Avansert løpsdynamikk: Klokken måler nå avansert løpsdynamikk som kadens, skrittlengde, tid med bakkekontakt og mer direkte på håndleddet – uten behov for app eller tilbehør.
 19. Søvn- og stressanalyse: Klokken overvåker søvnkvaliteten og stressnivået ditt, noe som hjelper deg med å forstå og forbedre søvnmønstrene og håndtere stress bedre.
 20. Body Battery-energimåling: Body Battery-funksjonen estimerer energinivået ditt gjennom dagen på en skala fra 0-100 slik at du kan planlegge aktivitetene dine bedre og unngå å overbelaste deg selv.
 21. Training readiness: Training Readiness hjelper deg med å forstå hvor klar kroppen din er for trening hver dag ved å gi tilbakemelding i form av en poengsum basert på treningshistorikk, søvn, stress og andre faktorer som kan påvirke ytelsen din.
 22. HRV Status: HRV Status gir deg informasjon om hjertefrekvensvariabilitet (HRV) og hvordan kroppen din responderer på trening og stress. Dette er et nyttig verktøy som gir dypere innsikt i hvordan kroppen din takler alt fra hverdagslivet til trening og jobb, og brukes for å bestemme hvor mottakelig kroppen din er for trening.
 23. ClimbPro (klatreplanlegger): Garmin Fenix 7X Pro Solar en klatreplanleggerfunksjon som gir informasjon om stigning, distanse og høydemåling underveis.
 24. Kart: Tilgang til Topo-kart over hele verden slik at du kan utforske nye steder og ruter. Fenix 7X Pro Sapphire Solar støtter direkte nedlasting av kart via wifi slik at du alltid har oppdaterte. Med hele 32GB lagringskapasitet har du plenty av plass til å lagre både kart, apper og musikk.
 25. Garmin Trendline: Garmin Trendline (populartitetsruting) viser deg de mest populære sykkel- eller løpeturene i området du er i slik at du kan finne de beste stedene å trene på
 26. Treningsveiledning og treningsstatus: Klokken gir deg tilpassede treningsøkter og veiledning basert på dine mål og ytelsesdata, samt en innsikt i din treningsstatus, restitusjonstid, VO2-maks, og ytterligere anbefalinger.
 27. Pustefrekvensmåling: Fenix 7X Pro Sapphire Solar måler pustefrekvensen din under trening og hvile, noe som kan hjelpe deg med å forstå din fysiske tilstand og lære mer om pusteøvelser for avslapning og bedre ytelse.
 28. Hendelsesregistrering og assistanse: Klokken har en innebygd funksjon for å oppdage uhell og automatisk sende posisjonen din til nødkontakter, samt tilby en manuell assistansefunksjon hvis du trenger hjelp.
 29. ABC-sensorer: Fenix 7X Pro Sapphire Solar har ABC-sensorer (høydemåler, barometer og kompass) som gir deg verdifull informasjon om høyde, værforhold og retning under friluftsaktiviteter.
 30. Vanntett: Garmin Fenix 7X Pro Sapphire Solar har en vanntetthet på 10 ATM (100 meter) slik at du trygt kan bruke den til svømming, snorkling og andre vannsportaktiviteter uten å bekymre deg for skader på klokken.

Og for deg som allerede eier en Garmin Fenix 7X og lurer på forskjellen mellom denne og «Pro»-modellen. Svaret er enkelt; oppgradert LED-lykt (50% sterkere) og en ny ELEAVTE 5 pulssensor. Resten av funksjonene kommer til Fenix 7X.Garmin Fenix 7 Pro Sapphire Solar
Garmin Fenix 7 Pro Sapphire Solar

Product Name: Garmin Fenix 7 Pro Sapphire Solar

Brand: Garmin

Offer price: fra 9999

Currency: NOK

Konklusjon

Garmin Fenix 7 Pro Sapphire Solar viderefører alt det gode fra Fenix 7-serien, tilføyer en ny og bedre pulssensor, solcellepanel på alle modellene, og ikke minst den geniale LED-lykten som tidligere kun var tilgjengelig på Fenix 7X.

Med forrige lansering av Fenix 7 og epix (Gen 2) fant Garmin en vinnerformel som de har fortsatt å bygge på, og de leverer en klokke som ikke bare tåler mye og røft bruk, men også er i stand til å spore/registrere alt du måtte foreta deg – uansett aktivitet.

Enten du er ute etter en pulsklokke for å overvåke egen helse, om du er en aktiv og treningsglad mosjonist, eller topptrent utøver som konkurrerer på høyt nivå, så vil Garmin Fenix 7 Pro-modellene bistå deg på veien som en god treningskamerat, støttespiller og veileder. Eier du en Fenix 7 fra før og ikke ser behovet for LED-lykten, er det liten grunn til å oppgradere. Men dersom du er i markedet for en ny pulsklokke, bør Fenix 7 Pro være på radaren.

Overall
96%
96%
 • Brukervennlighet - 100%
  100%
 • Treningsfunksjoner - 95%
  95%
 • Batteritid - 100%
  100%
 • Programvare (nett/mobil) - 100%
  100%
 • Optisk pulsmåling - 95%
  95%
 • GNSS (Nøyaktighet sporing) - 95%
  95%
 • Verdi for pengene - 85%
  85%

Pros

 • Lav vekt, slank profil, behagelig passform.
 • Tre størrelser; 42 mm, 47 mm, 51 mm.
 • Touchskjerm + 5 knapper.
 • Solcellelading inkludert på alle modeller.
 • Vanvittig batteritid.
 • Enkelt brukergrensesnitt.
 • Smartfunksjoner: Garmin Pay (trådløs betaling), smartvarsler, offline streaming av musikk via Spotify/Deezer, tilgang til tredjeparts apper.
 • TopoActive-kart for hele verden kan lastes ned via WiFi.
 • Multibånd-GNSS med nøyaktig sporing og rask oppkobling + SatIQ-teknologi.
 • Imponerende god pulssensor + oksygenmetning i blodet.
 • Integrert løpskraft og løpsdynamikk direkte i klokken.
 • Avansert trenings- og restitusjonsanalyse.
 • Nøyaktig og omfattende aktivitetsmåling.
 • Støtter et hav av aktivitetsprofiler.
 • Enormt mange nyttige treningsverktøy.
 • HRV Status og Training Readiness forteller om toppen er mottakelig for trening, og når og hvor hardt du kan trene.
 • Animerte styrkeøvelser direkte på klokka.
 • Gratis dynamiske treningsprogrammer, samt treningsøkter.
 • Sikkerhets- og sporingsfunksjon via tilkobling til mobilen.
 • Oversiktlig og rikholdig app og nettjeneste.

Cons

 • MIP-skjerm har sine fordeler og ulemper, og kan være vanskelig å se i svak belysning.
 • Savner trådløs lading, mikrofon/høyttaler.
 • Foreløpig ingen EKG.
 • Hvor er LTE-alternativet?

Del gjerne:

Featured image for “Trikset som forbedrer pulsmålingen for deg med tatovering”

Trikset som forbedrer pulsmålingen for deg med tatovering

Sliter du med at klokken ikke registrer pulsen via den innebygde pulssensoren på grunn av tatoveringer? Dette enkle trikset kan…
Featured image for “Nyhet: Garmin Vivoactive 5”

Nyhet: Garmin Vivoactive 5

Garmin Vivoactive 5 gir deg selskapets mest etterspurte funksjoner for helse- og aktivitetssporing kombinert med nyttige treningsfunksjoner til en lavere…
Featured image for “Guide: Slik fungerer Garmin Body Battery”

Guide: Slik fungerer Garmin Body Battery

Body Battery er en funksjon som holder oversikt over energinivået ditt forløpende gjennom dagen. Denne guiden gir deg svar på…
Featured image for “Garmin Connect i ny drakt”

Garmin Connect i ny drakt

Garmin Connect har nylig rullet ut en oppdatering som gir brukerne muligheten til å velge mellom tre forskjellige moduser: Lys,…
Featured image for “Nyhet: Huawei Watch GT 4”

Nyhet: Huawei Watch GT 4

Huawei har lansert sin nyeste smartklokke, Huawei Watch GT 4, med oppgradert helse- og treningssporing, forbedret GPS, og nye helsefunksjoner.…
Featured image for “«Outdoor» appene som gir deg mer ut av Samsung Galaxy Watch”

«Outdoor» appene som gir deg mer ut av Samsung Galaxy Watch

Lyst til å få mer ut av smartklokkene din? Disse appene gir deg mer ut av Samsung Galaxy Watch dersom…
Featured image for “Nyhet: Garmin Venu 3”

Nyhet: Garmin Venu 3

Garmin har igjen oppdatert sin populære smartklokke-modell. Garmin Venu 3 bringer med seg en ny pulssensor, søvn coach, tilgang til…
Featured image for “Nyhet: COROS PACE 3”

Nyhet: COROS PACE 3

COROS har lansert oppfølgeren til den svært populære budsjettmodellen PACE 2. Og nye COROS PACE 3 minner om alt annet…
Featured image for “Guide: Garmin Explore – Dette må du vite”

Guide: Garmin Explore – Dette må du vite

Garmin Explore er et kraftig alt-i-ett app som gir deg enda mer ut av Garmin-klokken din. Her er det du…
Featured image for “Oppdatering: COROS endelig med sving-for-sving navigering!”

Oppdatering: COROS endelig med sving-for-sving navigering!

COROS har lansert en stor programvareoppdatering som blant annet gir tilgang til sving-for-sving veiledning, tilpassbare urskiver og mye mer!…
Featured image for “Nyhet: COROS APEX 2 Pro Chamonix Edition”

Nyhet: COROS APEX 2 Pro Chamonix Edition

COROS har lansert en «limited edition» av deres toppmodell COROS APEX 2 Pro. Her er det du må vite om…
Featured image for “20 Anbefalte treningsapper til Samsung Galaxy Watch”

20 Anbefalte treningsapper til Samsung Galaxy Watch

Pulsklokke eller smartklokke? Disse appene gir deg mer ut av Samsung Galaxy Watch dersom du liker å bruke klokken til…
Featured image for “Garmin gjør det enklere å bytte mellom ulike klokker!”

Garmin gjør det enklere å bytte mellom ulike klokker!

Garmin har lansert en funksjon for sikkerhetskopi og gjenoppretting slik at du kan bytte mellom ulike klokker uten å måtte…
Featured image for “Garmin Forerunner 965 og Forerunner 265 med nye funksjoner i Garmin Q3 Beta”

Garmin Forerunner 965 og Forerunner 265 med nye funksjoner i Garmin Q3 Beta

Garmin har lansert en ny og stor betaprogramvare for Garmin Forerunner 965 og Garmin Forerunner 265. Her er det du…
Featured image for “Nyhet: COROS lanserer egen pulssensor – COROS Heart Rate Monitor!”

Nyhet: COROS lanserer egen pulssensor – COROS Heart Rate Monitor!

COROS lanserer sin første eksterne pulssensor – COROS Heart Rate Monitor. Denne gir deg maksimal bevegelsesfrihet og økt presisjon. Her…
Featured image for “Nyhet: Samsung Galaxy Watch 6 og Watch 6 Classic”

Nyhet: Samsung Galaxy Watch 6 og Watch 6 Classic

Samsung har lansert årets modeller av sin trofaste smartklokke; Samsung Galaxy Watch 6 og Samsung Galaxy Watch 6 Classic. Her…
Featured image for “Samsung oppdaterer Galaxy Watch med passiv deteksjon av uregelmessig hjerterytme”

Samsung oppdaterer Galaxy Watch med passiv deteksjon av uregelmessig hjerterytme

Samsung har begynt å rulle ut en ny funksjon for Samsung Galaxy Watch som tillater deteksjon av uregelmessig hjerterytme.…
Featured image for “30 grunner til å velge Garmin Fenix 7X Pro Sapphire Solar”

30 grunner til å velge Garmin Fenix 7X Pro Sapphire Solar

Garmin Fenix 7X Pro Sapphire Solar er utvilsomt en av de beste pulsklokkene på markedet. Her er 30 gode grunner…