30 grunner til å velge Garmin Fenix 7X Pro Sapphire Solar

22. juli, 2023 (oppdatert 16. januar 2024)

Featured image for “30 grunner til å velge Garmin Fenix 7X Pro Sapphire Solar”

Garmin Fenix 7X Pro Sapphire Solar er en av de mest avanserte og beste pulsklokkene markedet har å by på. Her er 30 gode grunner til å kjøpe Garmin Fenix 7X Pro Sapphire Solar.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


 1. Solcellelading: Fenix 7X Pro Sapphire Solar har et Power Sapphire glass som forlenger batterilevetiden ved å konvertere sollys til energi, noe som gjør den ideell for lange turer og ekspedisjoner uten tilgang til strøm.
 2. Robust design: Klokken er laget av høykvalitets materialer som titan og safirglass som gir den en imponerende holdbarhet og ripebestandighet. Dette gjør den perfekt for tøffe forhold og aktiviteter der klokken er utsatt for slag, riper, ekstreme temperaturer, etc..
 3. Berøringsskjerm: En super responsiv høyoppløselig fargeskjerm på 1,4 tommer som er lett å lese i alle lysforhold kombinert med fem knapper gjør betjeningen til en lek.
 4. Lettlest MIP-skjerm: Sammenlignet med sin forgjenger er skjermen på Garmin Fenix 7 Pro Sapphire Solar enda lettere å lese takket være økt kontrast.
 5. Lykt: Garmin Fenix 7X Pro Sapphire Solar har innebygd en kraftig LED-lykt som kan lyse opp i mørket. Velg mellom hvitt og rødt lys, og tilpasses lysstyrke og ulike blinke-moduser etter eget ønske.
 6. Nøyaktig sporing: Garmin Fenix 7X Pro Sapphire kommer støtter multibånd-GNSS som sørger for (ekstremt) nøyaktig satellittsporing og rask tilkobling til satellittene. I tillegg vil SatIQ-teknologien sørge for å velge det mest optimale satellittsystemet for å gi deg lengst mulig batteritid uten at det går ut over ytelse.
 7. Avanserte målinger: Med en rekke innebygde sensorer, som GPS, GLONASS, Galileo, barometrisk høydemåler, gyroskop, kompass og termometer, gir Fenix 7X Pro Sapphire Solar nøyaktig og pålitelig ytelse under ulike aktiviteter.
 8. Multisportfunksjoner: Klokken støtter over 70 ulike sportsprofiler, inkludert løping, sykling, svømming, triatlon, ski, yoga, styrketrening, SUP, padling, golf, m.m.. I tillegg byr den på avanserte treningsfunksjoner og ytelsesmålinger for mange av aktivitetene.
 9. Kart og navigasjon: Med forhåndslastede topografiske kart og skikart for mer enn 2 000 skianlegg over hele verden, gir Garmin Fenix 7X Pro Sapphire Solar veiledning og navigasjon både på og utenfor stien.
 10. Musikk og underholdning: Klokken har lagringsplass for opptil 2 000 sanger og støtter musikkavspilling og -kontroll fra populære strømmetjenester som Spotify, Deezer og Amazon Music.
 11. Tilpasningsmuligheter: Garmin Fenix 7X Pro Sapphire Solar tilbyr et stort utvalg av urskiver, widgeter og apper som kan lastes ned og tilpasses via Garmin Connect IQ-plattformen, slik at du kan gjøre klokken personlig og unik.
 12. Smartvarsler: Når Garmin Fenix 7X Pro Sapphire Solar er tilkoblet mobilen din vil du motta varsler om innkommende anrop, tekstmeldinger, e-poster og andre appvarsler rett på klokkeskjermen. Har du en Android-telefon vil du også kunne svare på meldinger ved hjelp av forhåndsskrevne meldinger i Garmin Connect appen.
 13. Garmin Pay: Den innebygde kontaktløse betalingsløsningen (Garmin Pay) lar deg betale for kjøp med klokken slik at du kan la lommeboken og telefonen ligge hjemme når du er ute på tur.
 14. Lang batterilevetid: Fenix 7X Pro Sapphire Solar tilbyr en imponerende batterilevetid på opptil 37 dager i smartklokke-modus, 122 timer i GPS-modus og 77 timer i beste modus med «Alle satellittsystemer» aktivert, slik at du kan bruke klokken kontinuerlig uten bekymring for lading.
 15. Pulsmåling: Fenix 7X Pro Solar har selskapets nyeste ELEVATE 5 pulssensor som måler pulsen din mer nøyaktig og kontinuerlig slik at du kan holde oversikt over hjerterytmen din og trene mer effektivt. Klokken kan også varsle ved unormalt høye/lave pulsverdier.
 16. Endurance Score (Utholdenhetspoengsum): Utholdenhetspoeng kombinerer treningsdata fra alle dine aktiviteter for å hjelpe deg å forstå hvordan trening påvirker din generelle utholdenhet.
 17. Hill Score (Bakkepoengsum): Måler løpsstyrken/utholdenheten din under motbakker og måler fremgangen din over tid. Scoren baserer seg på hastighet og høydeendring.
 18. Avansert løpsdynamikk: Klokken måler nå avansert løpsdynamikk som kadens, skrittlengde, tid med bakkekontakt og mer direkte på håndleddet – uten behov for app eller tilbehør.
 19. Søvn- og stressanalyse: Klokken overvåker søvnkvaliteten og stressnivået ditt, noe som hjelper deg med å forstå og forbedre søvnmønstrene og håndtere stress bedre.
 20. Body Battery-energimåling: Body Battery-funksjonen estimerer energinivået ditt gjennom dagen på en skala fra 0-100 slik at du kan planlegge aktivitetene dine bedre og unngå å overbelaste deg selv.
 21. Training readiness: Training Readiness hjelper deg med å forstå hvor klar kroppen din er for trening hver dag ved å gi tilbakemelding i form av en poengsum basert på treningshistorikk, søvn, stress og andre faktorer som kan påvirke ytelsen din.
 22. HRV Status: HRV Status gir deg informasjon om hjertefrekvensvariabilitet (HRV) og hvordan kroppen din responderer på trening og stress. Dette er et nyttig verktøy som gir dypere innsikt i hvordan kroppen din takler alt fra hverdagslivet til trening og jobb, og brukes for å bestemme hvor mottakelig kroppen din er for trening.
 23. ClimbPro (klatreplanlegger): Garmin Fenix 7X Pro Solar en klatreplanleggerfunksjon som gir informasjon om stigning, distanse og høydemåling underveis.
 24. Kart: Tilgang til Topo-kart over hele verden slik at du kan utforske nye steder og ruter. Fenix 7X Pro Sapphire Solar støtter direkte nedlasting av kart via wifi slik at du alltid har oppdaterte. Med hele 32GB lagringskapasitet har du plenty av plass til å lagre både kart, apper og musikk.
 25. Garmin Trendline: Garmin Trendline (populartitetsruting) viser deg de mest populære sykkel- eller løpeturene i området du er i slik at du kan finne de beste stedene å trene på
 26. Treningsveiledning og treningsstatus: Klokken gir deg tilpassede treningsøkter og veiledning basert på dine mål og ytelsesdata, samt en innsikt i din treningsstatus, restitusjonstid, VO2-maks, og ytterligere anbefalinger.
 27. Pustefrekvensmåling: Fenix 7X Pro Sapphire Solar måler pustefrekvensen din under trening og hvile, noe som kan hjelpe deg med å forstå din fysiske tilstand og lære mer om pusteøvelser for avslapning og bedre ytelse.
 28. Hendelsesregistrering og assistanse: Klokken har en innebygd funksjon for å oppdage uhell og automatisk sende posisjonen din til nødkontakter, samt tilby en manuell assistansefunksjon hvis du trenger hjelp.
 29. ABC-sensorer: Fenix 7X Pro Sapphire Solar har ABC-sensorer (høydemåler, barometer og kompass) som gir deg verdifull informasjon om høyde, værforhold og retning under friluftsaktiviteter.
 30. Vanntett: Garmin Fenix 7X Pro Sapphire Solar har en vanntetthet på 10 ATM (100 meter) slik at du trygt kan bruke den til svømming, snorkling og andre vannsportaktiviteter uten å bekymre deg for skader på klokken.

Og for deg som allerede eier en Garmin Fenix 7X og lurer på forskjellen mellom denne og «Pro»-modellen. Svaret er enkelt; oppgradert LED-lykt (50% sterkere) og en ny ELEAVTE 5 pulssensor. Resten av funksjonene kommer til Fenix 7X.Garmin Fenix 7 Pro Sapphire Solar
Garmin Fenix 7 Pro Sapphire Solar

Product Name: Garmin Fenix 7 Pro Sapphire Solar

Brand: Garmin

Offer price: fra 10 499

Currency: NOK

Konklusjon

Garmin Fenix 7 Pro Sapphire Solar viderefører alt det gode fra Fenix 7-serien, tilføyer en ny og bedre pulssensor, solcellepanel på alle modellene, og ikke minst den geniale LED-lykten som tidligere kun var tilgjengelig på Fenix 7X.

Med forrige lansering av Fenix 7 og epix (Gen 2) fant Garmin en vinnerformel som de har fortsatt å bygge på, og de leverer en klokke som ikke bare tåler mye og røft bruk, men også er i stand til å spore/registrere alt du måtte foreta deg – uansett aktivitet.

Enten du er ute etter en pulsklokke for å overvåke egen helse, om du er en aktiv og treningsglad mosjonist, eller topptrent utøver som konkurrerer på høyt nivå, så vil Garmin Fenix 7 Pro-modellene bistå deg på veien som en god treningskamerat, støttespiller og veileder. Eier du en Fenix 7 fra før og ikke ser behovet for LED-lykten, er det liten grunn til å oppgradere. Men dersom du er i markedet for en ny pulsklokke, bør Fenix 7 Pro være på radaren.

Overall
96%
96%
 • Brukervennlighet - 100%
  100%
 • Treningsfunksjoner - 95%
  95%
 • Batteritid - 100%
  100%
 • Programvare (nett/mobil) - 100%
  100%
 • Optisk pulsmåling - 95%
  95%
 • GNSS (Nøyaktighet sporing) - 95%
  95%
 • Verdi for pengene - 85%
  85%

Pros

 • Lav vekt, slank profil, behagelig passform.
 • Tre størrelser; 42 mm, 47 mm, 51 mm.
 • Touchskjerm + 5 knapper.
 • Solcellelading inkludert på alle modeller.
 • Vanvittig batteritid.
 • Enkelt brukergrensesnitt.
 • Smartfunksjoner: Garmin Pay (trådløs betaling), smartvarsler, offline streaming av musikk via Spotify/Deezer, tilgang til tredjeparts apper.
 • TopoActive-kart for hele verden kan lastes ned via WiFi.
 • Multibånd-GNSS med nøyaktig sporing og rask oppkobling + SatIQ-teknologi.
 • Imponerende god pulssensor + oksygenmetning i blodet.
 • Integrert løpskraft og løpsdynamikk direkte i klokken.
 • Avansert trenings- og restitusjonsanalyse.
 • Nøyaktig og omfattende aktivitetsmåling.
 • Støtter et hav av aktivitetsprofiler.
 • Enormt mange nyttige treningsverktøy.
 • HRV Status og Training Readiness forteller om kroppen er mottakelig for trening, og når og hvor hardt du kan trene.
 • Animerte styrkeøvelser direkte på klokka.
 • Gratis dynamiske treningsprogrammer, samt treningsøkter.
 • Sikkerhets- og sporingsfunksjon via tilkobling til mobilen.
 • Oversiktlig og rikholdig app og nettjeneste.

Cons

 • MIP-skjerm har sine fordeler og ulemper, og kan være vanskelig å se i svak belysning.
 • Savner trådløs lading, mikrofon/høyttaler.
 • Foreløpig ingen EKG.
 • Hvor er LTE-alternativet?

Del gjerne:

Featured image for “COROS gjør det tryggere å trene alene med ny stor oppdatering”
21. juni 2024 | Blogg

COROS gjør det tryggere å trene alene med ny stor oppdatering

COROS lanserer en rekke nye funksjoner for sine pulsklokker, inkludert sikkerhetsvarsling, gruppesporing og en enklere FTP test for sykkel.
Les mer
Featured image for “Shokz inngår samarbeid med maratonstjernen Eliud Kipchoge”
19. juni 2024 | Blogg

Shokz inngår samarbeid med maratonstjernen Eliud Kipchoge

Shokz, kjent for sine avanserte open ear-hodetelefoner, har annonsert et storstilt samarbeid med den dobbelte olympiske maratonvinneren, Eliud Kipchoge.
Les mer
Featured image for “Nyhet: Suunto Ocean – Kombinert pulsklokke og dykkercomputer”
18. juni 2024 | Blogg

Nyhet: Suunto Ocean – Kombinert pulsklokke og dykkercomputer

Suunto Ocean kombinerer funksjonaliteten til en dykkecomputer med egenskapene til en pulsklokke og gjør den til et ideelt verktøy til både dykking og trening.
Les mer
Featured image for “COROS lanserer sin første sykkelcomputer – COROS DURA”
17. juni 2024 | Blogg

COROS lanserer sin første sykkelcomputer – COROS DURA

COROS lanserer sin første sykkelcomputer – COROS DURA – med ekstrem batteritid, solcellelading, smart navigering og avanserte analysefunksjoner.
Les mer
Featured image for “Samsung lanserer budsjettklokken Samsung Galaxy Watch FE”
13. juni 2024 | Blogg

Samsung lanserer budsjettklokken Samsung Galaxy Watch FE

Samsung Galaxy Watch FE tar det beste fra smartklokken Galaxy Watch 6 og pakker det inn i en rimelig og elegant innpakning tilgjengelig for enda flere brukere.
Les mer
Featured image for “YouTube Music nå tilgjengelig på utvalgte Garmin-klokker”
12. juni 2024 | Blogg

YouTube Music nå tilgjengelig på utvalgte Garmin-klokker

YouTube Music føyer seg til rekken av Spotify, Deezer og Amazon Music, og er nå tilgjengelig på Garmin-klokker gjennom Garmin Connect.
Les mer
Featured image for “watchOS 11 gjør endelig Apple Watch til en mer komplett treningsklokke!”
11. juni 2024 | Blogg

watchOS 11 gjør endelig Apple Watch til en mer komplett treningsklokke!

Med watchOS 11 legger Apple til rette for at Apple Watch virkelig kan blande seg inn i eliten av treningsklokker. Her er alt du må vite om årets nyheter.
Les mer
Featured image for “Garmin gjør det enklere å sende meldinger fra klokken!”
6. juni 2024 | Blogg

Garmin gjør det enklere å sende meldinger fra klokken!

Garmin har annonsert appen Garmin Messenger som gjør det enda enklere å sende meldinger direkte fra utvalgte klokker og sykkelcomputere.
Les mer
Featured image for “Shokz lanserer ultralette og komfortable OpenFit Air hodetelefoner”
5. juni 2024 | Blogg

Shokz lanserer ultralette og komfortable OpenFit Air hodetelefoner

Shokz introduserer sine nyeste og ultralette OpenFit Air-hodetelefoner med patentert open-ear-teknologi, spesielt rettet mot trening og en aktiv livsstil.
Les mer
Featured image for “Shokz lanserer trådløse hodetelefoner for bruk i vann”
5. juni 2024 | Blogg

Shokz lanserer trådløse hodetelefoner for bruk i vann

Shokz lanserer nå Shokz OpenSwim Pro – et sett dedikerte sportshodetelefoner som kombinerer Bluetooth og MP3 i et fullstendig vanntett design.
Les mer
Featured image for “Nyhet: Fitbit Ace LTE”
31. mai 2024 | Blogg

Nyhet: Fitbit Ace LTE

Fitbit har lansert Fitbit Ace LTE – en smartklokke for barn med innebygd LTE-tilkobling og sporing, og som belønner aktivitet gjennom dagen.
Les mer
Featured image for “Samsung Galaxy Watch får superkrefter med AI”
30. mai 2024 | Blogg

Samsung Galaxy Watch får superkrefter med AI

Samsung tar i bruk avansert AI-teknologi for å tilby enda mer motiverende og personlige tilpassede helsetjenester når den nye Galaxy Watch lanseres senere i år.
Les mer