11 grunner til å velge COROS VERTIX 2

28. mars, 2022 (oppdatert 23. mai 2023)
Featured image for “11 grunner til å velge COROS VERTIX 2”

Er du på jakt etter en ny pulsklokke med plenty av funksjoner, en stor og lettlest skjerm, lang batteritid og en byggekvalitet som oser «power»? COROS VERTIX 2 er uten tvil en av de råeste pulsklokkene du får kjøpt.

COROS er kanskje ikke størst, og det er ikke merket flest har hørt om. Men, COROS er kanskje det merket med størst vekst – og med et flott utvalg kvalitetsklokker, bør du virkelig vurdere en COROS klokke dersom du er i markedet for noe nytt. Her er 11 grunner til «Hvorfor du bør velge COROS VERTIX 2!».


1. Super solid byggekvalitet

COROS VERTIX 2 er en av de mest solide pulsklokkene du får kjøpt. Urkassen er produsert i titan med PVD-behandling for ekstra slitestyrke. Bezelen (rammen rundt skjermen) består av GRADE 5 Titanium Alloy med PVD-behandling, mens den 1,4″ store skjermen er dekket med tilnærmet ripesikkert safirkrystallglass med diamantlignende belegg.

Klokken er laget for å tåle temperaturer mellom relativt kjølige -30 grader, til avslappende 50 plussgrader. Er du gira på å dykke etter blåskjell kan COROS VERTIX 2 matche en dybde på 100 meter, og har du senere på dagen lyst til å teste klatreveggen vil COROS VERTIX 2 kunne klare seg opp til 10 000 meter.


2. Ekstrem batteritid

Du kan «time» heftig mange Grandiosa-pizzaer om det er det eneste du benytter COROS VERTIX 2 til. Med inntil 140 timer i Standard Full GPS, 90 timer i Alle Systemer på (GPS, GLONASS, Galileo, Beidou, QZSS), eller solide 240 timer i UltraMax GPS Mode, har du nok batteritid til å fullføre nesten hele grunnskolen på en enkelt lading. Bruker du klokken som en ren smartklokke vil COROS VERTIX 2 holde det gående i 60 dager.


3. Enkel betjening

Lei av klokker som er knotete å betjene, og der menyene er bedre gjemt enn «Willy» i «Hvor er Willy?»-bøkene? COROS har gjort det til sitt «varemerke» å benytte den samme enkle betjeningen på tvers av klokkemodellene. Øverst til høyre finner du en knapp som aktiverer bakgrunnsbelysningen. I midten på høyre side er det en stor dreibar krone som brukes til å bla gjennom menyene, zoome inn/ut av kartene, scrolle gjennom dataskjermene, etc.. Denne kan også trykkes inn og brukes som en «OK»-knapp. Den tredje og siste knappen som sitter nederst til høyre brukes til å registrere en runde/lap.

For å gjøre det enda enklere, har COROS utstyrt VERTIX 2 med en touchskjerm. Kombinasjonen av de tre knappene og touchskjermen gjør betjeningen til en lek – spesielt når det kommer til bruk av kart. Merk dog at touchskjermen ikke fungerer til annet enn i treningsmodus.


4. Latterlig nøyaktig GPS

Hvis du klarer å rote deg bort med en COROS VERTIX 2 på armen, så fortjener du hyllest på både Lindmo på lørdagskveldene og minst et par morgensendinger på God Morgen Norge». Med sin Dual Frequency GNSS kan VERTIX 2 ta i bruk alle fem satellittsystemer samtidig, og ikke minst benytte flere frekvenser på samme tid. Dette sørger for gi helt latterlig nøyaktige sporinger nesten uansett hvor på kloden du befinner deg. Det vanlige er nemlig at pulsklokker støtter kun 2-3 GNSS-systemer samtidig, og kun to frekvenser. Hvis du ikke har peiling på hva GNSS er for noe, så er det bare samlebetegnelsen på alle satellittsystemene som finnes. GPS er kun ett av mange satellittsystemer. Mer om dette kan du lese i denne oversikten GNSS enkelt forklart.


5. Nydelig skjerm

Den er stor, og den er digg. En 1,4″stor skjerm med oppløsning på 280 x 280 piksler og støtte for 64 farger, sørger for at selv de med +/- himmeloghav i synsstyrke klarer å lese av skjermen uten problemer. Gjennom COROS appen kan du enkelt tilpasse urskiven med de feltene du ønsker, og du kan velge mellom alt fra ett til åtte datafelter per side, og opptil seks urskiver/datasider.


6. Kart!

COROS VERTIX 2 kommer med gratis topografiske kart for hele verden. Klokken kommer forhåndsinstallert med kart for området du bor i (Europa dersom du bor i Norge), men du kan fritt laste ned kart for hele verden direkte via COROS appen. Du kan velge mellom forskjellige kartlagt med ulikt detaljnivå; hvorav Topo, Hybrid og Landskap.


7. Avansert trenings- og restitusjonsanalyse

Takket være COROS sin avanserte trenings- og restitusjonsanalyse gjennom plattformen EvoLab, vil VERTIX 2 kunne hjelpe deg til å bli «den best trente utgaven av deg selv» ved å fortelle deg hvor hardt du trener/har trent, når du kan trene, og når du bør hvile. COROS VERTIX 2 beregner treningseffekt, restitusjonstid, VO2-maks og ikke minst kraftmåling direkte fra klokka.

Trenger du hjelp til å komme i gang med treningen, enten det er løp, sykkel, svømming, eller kanskje en styrkeøkt? Da finner du en rekke gratis treningsprogrammer og treningsøkter tilgjengelig på COROS sine hjemmesider og som kan lastes ned til klokka. COROS VERTIX 2 viser ikke de samme «videoene» av øvelsene slik som enkelte Garmin- og Polar pulsklokker, men du får se øvelsene i appen, samt at klokka veileder deg ved å vise tid og intensitetssoner slik at du hele tiden har full oversikt kun ved å gløtte ned på skjermen.


8. Innebygd pulssensor, SpO2-sensor og delvis EKG

COROS VERTIX 2 kommer med integrert pulssensor for å måle puls, en SpO2-sensor som måler oksygenmetningen i blodet, samt muligheten for å analysere hjertehelse ved hjelp av en forenklet EKG-måling. Merk av EKG-målingen til COROS ikke er godkjent til på linje med den du får i Apple Watch, Samsung Galaxy Watch, Fitbit Sense, etc., men den kan likevel tegne et bilde av hjertehelsen din å komme til nyttig bruk.


9. Styr actionkameraet!

Eier du et GoPro eller et Insta360 actionkamera? Suverent! Nå kan du nemlig ta full styring over kameraet kun ved hjelp av COROS VERTIX 2. Aldri har det vært enklere å ta selfie på tur! Eller, det er fremdeles enklere å bruke mobilen, men du skjønner greia.


10. Lagd for livet utendørs

Noen forbinder livet utendørs med en kald pils på Aker Brygge, men selv om COROS VERTIX 2 også funker fint til det, så er det ikke dette den er laget for. Med nyttige «verktøy» som kompass, høydemåler, barometer med stormvarsel, termometer, oversikt over soloppgang/solnedgang, og ikke minst oversikt over SpO2-nivået (oksygenmetning i blodet), vil COROS VERTIX 2 virkelig være enn god venn uansett om du befinner deg høy til fjells, eller lang til havs.


11. Musikk og smartvarsler

COROS VERTIX 2 vil så klart servere deg de lekreste smartvarsler som speiles fra telefonen, men du kan ikke bruke klokken til å svare på disse. VERTIX 2 kommer også med innebygd lagring for musikk, selv om det ikke er mulig å streame musikk via offline spillelister fra Spotify/Deezeer slik som på Garmin-klokkene. Her må du importere gode og gamle mp3-filer.


Del gjerne:

Featured image for “Trikset som forbedrer pulsmålingen for deg med tatovering”

Trikset som forbedrer pulsmålingen for deg med tatovering

Sliter du med at klokken ikke registrer pulsen via den innebygde pulssensoren på grunn av tatoveringer? Dette enkle trikset kan…
Featured image for “Nyhet: Garmin Vivoactive 5”

Nyhet: Garmin Vivoactive 5

Garmin Vivoactive 5 gir deg selskapets mest etterspurte funksjoner for helse- og aktivitetssporing kombinert med nyttige treningsfunksjoner til en lavere…
Featured image for “Guide: Slik fungerer Garmin Body Battery”

Guide: Slik fungerer Garmin Body Battery

Body Battery er en funksjon som holder oversikt over energinivået ditt forløpende gjennom dagen. Denne guiden gir deg svar på…
Featured image for “Garmin Connect i ny drakt”

Garmin Connect i ny drakt

Garmin Connect har nylig rullet ut en oppdatering som gir brukerne muligheten til å velge mellom tre forskjellige moduser: Lys,…
Featured image for “Nyhet: Huawei Watch GT 4”

Nyhet: Huawei Watch GT 4

Huawei har lansert sin nyeste smartklokke, Huawei Watch GT 4, med oppgradert helse- og treningssporing, forbedret GPS, og nye helsefunksjoner.…
Featured image for “«Outdoor» appene som gir deg mer ut av Samsung Galaxy Watch”

«Outdoor» appene som gir deg mer ut av Samsung Galaxy Watch

Lyst til å få mer ut av smartklokkene din? Disse appene gir deg mer ut av Samsung Galaxy Watch dersom…
Featured image for “Nyhet: Garmin Venu 3”

Nyhet: Garmin Venu 3

Garmin har igjen oppdatert sin populære smartklokke-modell. Garmin Venu 3 bringer med seg en ny pulssensor, søvn coach, tilgang til…
Featured image for “Nyhet: COROS PACE 3”

Nyhet: COROS PACE 3

COROS har lansert oppfølgeren til den svært populære budsjettmodellen PACE 2. Og nye COROS PACE 3 minner om alt annet…
Featured image for “Guide: Garmin Explore – Dette må du vite”

Guide: Garmin Explore – Dette må du vite

Garmin Explore er et kraftig alt-i-ett app som gir deg enda mer ut av Garmin-klokken din. Her er det du…
Featured image for “Oppdatering: COROS endelig med sving-for-sving navigering!”

Oppdatering: COROS endelig med sving-for-sving navigering!

COROS har lansert en stor programvareoppdatering som blant annet gir tilgang til sving-for-sving veiledning, tilpassbare urskiver og mye mer!…
Featured image for “Nyhet: COROS APEX 2 Pro Chamonix Edition”

Nyhet: COROS APEX 2 Pro Chamonix Edition

COROS har lansert en «limited edition» av deres toppmodell COROS APEX 2 Pro. Her er det du må vite om…
Featured image for “20 Anbefalte treningsapper til Samsung Galaxy Watch”

20 Anbefalte treningsapper til Samsung Galaxy Watch

Pulsklokke eller smartklokke? Disse appene gir deg mer ut av Samsung Galaxy Watch dersom du liker å bruke klokken til…
Featured image for “Garmin gjør det enklere å bytte mellom ulike klokker!”

Garmin gjør det enklere å bytte mellom ulike klokker!

Garmin har lansert en funksjon for sikkerhetskopi og gjenoppretting slik at du kan bytte mellom ulike klokker uten å måtte…
Featured image for “Garmin Forerunner 965 og Forerunner 265 med nye funksjoner i Garmin Q3 Beta”

Garmin Forerunner 965 og Forerunner 265 med nye funksjoner i Garmin Q3 Beta

Garmin har lansert en ny og stor betaprogramvare for Garmin Forerunner 965 og Garmin Forerunner 265. Her er det du…
Featured image for “Nyhet: COROS lanserer egen pulssensor – COROS Heart Rate Monitor!”

Nyhet: COROS lanserer egen pulssensor – COROS Heart Rate Monitor!

COROS lanserer sin første eksterne pulssensor – COROS Heart Rate Monitor. Denne gir deg maksimal bevegelsesfrihet og økt presisjon. Her…
Featured image for “Nyhet: Samsung Galaxy Watch 6 og Watch 6 Classic”

Nyhet: Samsung Galaxy Watch 6 og Watch 6 Classic

Samsung har lansert årets modeller av sin trofaste smartklokke; Samsung Galaxy Watch 6 og Samsung Galaxy Watch 6 Classic. Her…
Featured image for “Samsung oppdaterer Galaxy Watch med  passiv deteksjon av uregelmessig hjerterytme”

Samsung oppdaterer Galaxy Watch med passiv deteksjon av uregelmessig hjerterytme

Samsung har begynt å rulle ut en ny funksjon for Samsung Galaxy Watch som tillater deteksjon av uregelmessig hjerterytme.…
Featured image for “30 grunner til å velge Garmin Fenix 7X Pro Sapphire Solar”

30 grunner til å velge Garmin Fenix 7X Pro Sapphire Solar

Garmin Fenix 7X Pro Sapphire Solar er utvilsomt en av de beste pulsklokkene på markedet. Her er 30 gode grunner…