11 grunner til å velge COROS VERTIX 2

28. mars, 2022 (oppdatert 23. mai 2023)

Featured image for “11 grunner til å velge COROS VERTIX 2”

Er du på jakt etter en ny pulsklokke med plenty av funksjoner, en stor og lettlest skjerm, lang batteritid og en byggekvalitet som oser «power»? COROS VERTIX 2 er uten tvil en av de råeste pulsklokkene du får kjøpt.

COROS er kanskje ikke størst, og det er ikke merket flest har hørt om. Men, COROS er kanskje det merket med størst vekst – og med et flott utvalg kvalitetsklokker, bør du virkelig vurdere en COROS klokke dersom du er i markedet for noe nytt. Her er 11 grunner til «Hvorfor du bør velge COROS VERTIX 2!».


1. Super solid byggekvalitet

COROS VERTIX 2 er en av de mest solide pulsklokkene du får kjøpt. Urkassen er produsert i titan med PVD-behandling for ekstra slitestyrke. Bezelen (rammen rundt skjermen) består av GRADE 5 Titanium Alloy med PVD-behandling, mens den 1,4″ store skjermen er dekket med tilnærmet ripesikkert safirkrystallglass med diamantlignende belegg.

Klokken er laget for å tåle temperaturer mellom relativt kjølige -30 grader, til avslappende 50 plussgrader. Er du gira på å dykke etter blåskjell kan COROS VERTIX 2 matche en dybde på 100 meter, og har du senere på dagen lyst til å teste klatreveggen vil COROS VERTIX 2 kunne klare seg opp til 10 000 meter.


2. Ekstrem batteritid

Du kan «time» heftig mange Grandiosa-pizzaer om det er det eneste du benytter COROS VERTIX 2 til. Med inntil 140 timer i Standard Full GPS, 90 timer i Alle Systemer på (GPS, GLONASS, Galileo, Beidou, QZSS), eller solide 240 timer i UltraMax GPS Mode, har du nok batteritid til å fullføre nesten hele grunnskolen på en enkelt lading. Bruker du klokken som en ren smartklokke vil COROS VERTIX 2 holde det gående i 60 dager.


3. Enkel betjening

Lei av klokker som er knotete å betjene, og der menyene er bedre gjemt enn «Willy» i «Hvor er Willy?»-bøkene? COROS har gjort det til sitt «varemerke» å benytte den samme enkle betjeningen på tvers av klokkemodellene. Øverst til høyre finner du en knapp som aktiverer bakgrunnsbelysningen. I midten på høyre side er det en stor dreibar krone som brukes til å bla gjennom menyene, zoome inn/ut av kartene, scrolle gjennom dataskjermene, etc.. Denne kan også trykkes inn og brukes som en «OK»-knapp. Den tredje og siste knappen som sitter nederst til høyre brukes til å registrere en runde/lap.

For å gjøre det enda enklere, har COROS utstyrt VERTIX 2 med en touchskjerm. Kombinasjonen av de tre knappene og touchskjermen gjør betjeningen til en lek – spesielt når det kommer til bruk av kart. Merk dog at touchskjermen ikke fungerer til annet enn i treningsmodus.


4. Latterlig nøyaktig GPS

Hvis du klarer å rote deg bort med en COROS VERTIX 2 på armen, så fortjener du hyllest på både Lindmo på lørdagskveldene og minst et par morgensendinger på God Morgen Norge». Med sin Dual Frequency GNSS kan VERTIX 2 ta i bruk alle fem satellittsystemer samtidig, og ikke minst benytte flere frekvenser på samme tid. Dette sørger for gi helt latterlig nøyaktige sporinger nesten uansett hvor på kloden du befinner deg. Det vanlige er nemlig at pulsklokker støtter kun 2-3 GNSS-systemer samtidig, og kun to frekvenser. Hvis du ikke har peiling på hva GNSS er for noe, så er det bare samlebetegnelsen på alle satellittsystemene som finnes. GPS er kun ett av mange satellittsystemer. Mer om dette kan du lese i denne oversikten GNSS enkelt forklart.


5. Nydelig skjerm

Den er stor, og den er digg. En 1,4″stor skjerm med oppløsning på 280 x 280 piksler og støtte for 64 farger, sørger for at selv de med +/- himmeloghav i synsstyrke klarer å lese av skjermen uten problemer. Gjennom COROS appen kan du enkelt tilpasse urskiven med de feltene du ønsker, og du kan velge mellom alt fra ett til åtte datafelter per side, og opptil seks urskiver/datasider.


6. Kart!

COROS VERTIX 2 kommer med gratis topografiske kart for hele verden. Klokken kommer forhåndsinstallert med kart for området du bor i (Europa dersom du bor i Norge), men du kan fritt laste ned kart for hele verden direkte via COROS appen. Du kan velge mellom forskjellige kartlagt med ulikt detaljnivå; hvorav Topo, Hybrid og Landskap.


7. Avansert trenings- og restitusjonsanalyse

Takket være COROS sin avanserte trenings- og restitusjonsanalyse gjennom plattformen EvoLab, vil VERTIX 2 kunne hjelpe deg til å bli «den best trente utgaven av deg selv» ved å fortelle deg hvor hardt du trener/har trent, når du kan trene, og når du bør hvile. COROS VERTIX 2 beregner treningseffekt, restitusjonstid, VO2-maks og ikke minst kraftmåling direkte fra klokka.

Trenger du hjelp til å komme i gang med treningen, enten det er løp, sykkel, svømming, eller kanskje en styrkeøkt? Da finner du en rekke gratis treningsprogrammer og treningsøkter tilgjengelig på COROS sine hjemmesider og som kan lastes ned til klokka. COROS VERTIX 2 viser ikke de samme «videoene» av øvelsene slik som enkelte Garmin- og Polar pulsklokker, men du får se øvelsene i appen, samt at klokka veileder deg ved å vise tid og intensitetssoner slik at du hele tiden har full oversikt kun ved å gløtte ned på skjermen.


8. Innebygd pulssensor, SpO2-sensor og delvis EKG

COROS VERTIX 2 kommer med integrert pulssensor for å måle puls, en SpO2-sensor som måler oksygenmetningen i blodet, samt muligheten for å analysere hjertehelse ved hjelp av en forenklet EKG-måling. Merk av EKG-målingen til COROS ikke er godkjent til på linje med den du får i Apple Watch, Samsung Galaxy Watch, Fitbit Sense, etc., men den kan likevel tegne et bilde av hjertehelsen din å komme til nyttig bruk.


9. Styr actionkameraet!

Eier du et GoPro eller et Insta360 actionkamera? Suverent! Nå kan du nemlig ta full styring over kameraet kun ved hjelp av COROS VERTIX 2. Aldri har det vært enklere å ta selfie på tur! Eller, det er fremdeles enklere å bruke mobilen, men du skjønner greia.


10. Lagd for livet utendørs

Noen forbinder livet utendørs med en kald pils på Aker Brygge, men selv om COROS VERTIX 2 også funker fint til det, så er det ikke dette den er laget for. Med nyttige «verktøy» som kompass, høydemåler, barometer med stormvarsel, termometer, oversikt over soloppgang/solnedgang, og ikke minst oversikt over SpO2-nivået (oksygenmetning i blodet), vil COROS VERTIX 2 virkelig være enn god venn uansett om du befinner deg høy til fjells, eller lang til havs.


11. Musikk og smartvarsler

COROS VERTIX 2 vil så klart servere deg de lekreste smartvarsler som speiles fra telefonen, men du kan ikke bruke klokken til å svare på disse. VERTIX 2 kommer også med innebygd lagring for musikk, selv om det ikke er mulig å streame musikk via offline spillelister fra Spotify/Deezeer slik som på Garmin-klokkene. Her må du importere gode og gamle mp3-filer.


Del gjerne:

Featured image for “Visste du dette om Garmin?”
19. april 2024 | Blogg

Visste du dette om Garmin?

Garmin har stått for både innovasjon og revolusjon innen GPS-teknologi og treningselektronikk. Her er noen spennende fakta du sannsynligvis ikke var klar over!
Les mer
Featured image for “Premium-kartene Garmin Outdoor Maps+ er nå tilgjengelig i Europa”
17. april 2024 | Blogg

Premium-kartene Garmin Outdoor Maps+ er nå tilgjengelig i Europa

Garmin tilbyr detaljerte og flotte kart for en stort utvalg av klokker og bærbare enheter. Nå er endelig premium-kartene Outdoor Maps+ tilgjengelig i Europa.
Les mer
Featured image for “Nyhet: HOKA Skyward X”
17. april 2024 | Blogg

Nyhet: HOKA Skyward X

HOKA Skyward X er selskapets desidert mest dempede sko til nå, og overtar for den populære Bondi som den nye komfortkongen.
Les mer
Featured image for “Navigering – Dette skiller kart og brødsmuleruting”
15. april 2024 | Blogg

Navigering – Dette skiller kart og brødsmuleruting

Flere og flere pulsklokker/smartklokker kommer med forhåndsinstallerte kart for enklere navigering. Her er det (viktige) du må vite før du velger modell.
Les mer
Featured image for “Dette er nye Garmin Connect – Mer personlig og oversiktlig!”
29. mars 2024 | Blogg

Dette er nye Garmin Connect – Mer personlig og oversiktlig!

Garmin Connect i ny drakt er både mer personlig og mer oversiktlig. I løpet av året er dette hva som venter deg når du åpner Garmin Connect!
Les mer
Featured image for “Nyhet: Huawei FreeClip”
27. mars 2024 | Blogg

Nyhet: Huawei FreeClip

Huawei lanserer et helt nytt og unikt produkt som skal revolusjonere open-ear trådløse ørepropper. Her er Huawei FreeClip.
Les mer
Featured image for “Oppdatering: Jabra Elite 10 og Elite 8 Active har blitt enda bedre!”
27. mars 2024 | Blogg

Oppdatering: Jabra Elite 10 og Elite 8 Active har blitt enda bedre!

To av selskapets beste trådløse ørepropper, Jabra Elite 10 og Jabra Elite 8 Active, har nå fått enda bedre støydemping, HearThrough og samtalekvalitet.
Les mer
Featured image for “COROS inngår samarbeid med Jakob Ingebrigtsen”
20. mars 2024 | Blogg

COROS inngår samarbeid med Jakob Ingebrigtsen

COROS Wearables har kunngjort et nytt samarbeid med olympisk mester Jakob Ingebrigtsen. Ingebrigtsen er nå en av mange verdenskjente atleter i COROS-familien.
Les mer
Featured image for “Nyhet: Polar Grit X2 Pro”
20. mars 2024 | Blogg

Nyhet: Polar Grit X2 Pro

Polar har lansert en ny flaggskipmodell – Polar Grit X2 Pro – deres desidert tøffeste pulsklokke gjennom selskapets 45 år lange historie.
Les mer
Featured image for “Nyhet: Samsung Galaxy Fit 3”
18. mars 2024 | Blogg

Nyhet: Samsung Galaxy Fit 3

Samsung har annonsert sin nyeste og rimelige aktivitetsmåler – Samsung Galaxy Fit 3. Dette er en solid oppgradering fra forrige generasjon og et viktig produkt for selskapet.
Les mer
Featured image for “Garmin oppdaterer til automatisk registrering av nedtrappingspuls”
11. mars 2024 | Blogg

Garmin oppdaterer til automatisk registrering av nedtrappingspuls

Garmin har i det stille oppdatert flere av sine klokker med automatisk registrering av nedtrappingspuls for enklere bruk, og bedre synlighet.
Les mer
Featured image for “Samsung Galaxy Ring – Alt vi vet om smartringen til nå!”
2. mars 2024 | Blogg

Samsung Galaxy Ring – Alt vi vet om smartringen til nå!

Smartringer har i løpet av få år blitt svært populære produkter, og endelig har Samsung avslørt deres første smartring – Samsung Galaxy Ring.
Les mer