11 grunner til å velge COROS VERTIX 2

28. mars, 2022 (oppdatert 23. mai 2023)
Featured image for “11 grunner til å velge COROS VERTIX 2”

Er du på jakt etter en ny pulsklokke med plenty av funksjoner, en stor og lettlest skjerm, lang batteritid og en byggekvalitet som oser «power»? COROS VERTIX 2 er uten tvil en av de råeste pulsklokkene du får kjøpt.

COROS er kanskje ikke størst, og det er ikke merket flest har hørt om. Men, COROS er kanskje det merket med størst vekst – og med et flott utvalg kvalitetsklokker, bør du virkelig vurdere en COROS klokke dersom du er i markedet for noe nytt. Her er 11 grunner til «Hvorfor du bør velge COROS VERTIX 2!».


1. Super solid byggekvalitet

COROS VERTIX 2 er en av de mest solide pulsklokkene du får kjøpt. Urkassen er produsert i titan med PVD-behandling for ekstra slitestyrke. Bezelen (rammen rundt skjermen) består av GRADE 5 Titanium Alloy med PVD-behandling, mens den 1,4″ store skjermen er dekket med tilnærmet ripesikkert safirkrystallglass med diamantlignende belegg.

Klokken er laget for å tåle temperaturer mellom relativt kjølige -30 grader, til avslappende 50 plussgrader. Er du gira på å dykke etter blåskjell kan COROS VERTIX 2 matche en dybde på 100 meter, og har du senere på dagen lyst til å teste klatreveggen vil COROS VERTIX 2 kunne klare seg opp til 10 000 meter.


2. Ekstrem batteritid

Du kan «time» heftig mange Grandiosa-pizzaer om det er det eneste du benytter COROS VERTIX 2 til. Med inntil 140 timer i Standard Full GPS, 90 timer i Alle Systemer på (GPS, GLONASS, Galileo, Beidou, QZSS), eller solide 240 timer i UltraMax GPS Mode, har du nok batteritid til å fullføre nesten hele grunnskolen på en enkelt lading. Bruker du klokken som en ren smartklokke vil COROS VERTIX 2 holde det gående i 60 dager.


3. Enkel betjening

Lei av klokker som er knotete å betjene, og der menyene er bedre gjemt enn «Willy» i «Hvor er Willy?»-bøkene? COROS har gjort det til sitt «varemerke» å benytte den samme enkle betjeningen på tvers av klokkemodellene. Øverst til høyre finner du en knapp som aktiverer bakgrunnsbelysningen. I midten på høyre side er det en stor dreibar krone som brukes til å bla gjennom menyene, zoome inn/ut av kartene, scrolle gjennom dataskjermene, etc.. Denne kan også trykkes inn og brukes som en «OK»-knapp. Den tredje og siste knappen som sitter nederst til høyre brukes til å registrere en runde/lap.

For å gjøre det enda enklere, har COROS utstyrt VERTIX 2 med en touchskjerm. Kombinasjonen av de tre knappene og touchskjermen gjør betjeningen til en lek – spesielt når det kommer til bruk av kart. Merk dog at touchskjermen ikke fungerer til annet enn i treningsmodus.


4. Latterlig nøyaktig GPS

Hvis du klarer å rote deg bort med en COROS VERTIX 2 på armen, så fortjener du hyllest på både Lindmo på lørdagskveldene og minst et par morgensendinger på God Morgen Norge». Med sin Dual Frequency GNSS kan VERTIX 2 ta i bruk alle fem satellittsystemer samtidig, og ikke minst benytte flere frekvenser på samme tid. Dette sørger for gi helt latterlig nøyaktige sporinger nesten uansett hvor på kloden du befinner deg. Det vanlige er nemlig at pulsklokker støtter kun 2-3 GNSS-systemer samtidig, og kun to frekvenser. Hvis du ikke har peiling på hva GNSS er for noe, så er det bare samlebetegnelsen på alle satellittsystemene som finnes. GPS er kun ett av mange satellittsystemer. Mer om dette kan du lese i denne oversikten GNSS enkelt forklart.


5. Nydelig skjerm

Den er stor, og den er digg. En 1,4″stor skjerm med oppløsning på 280 x 280 piksler og støtte for 64 farger, sørger for at selv de med +/- himmeloghav i synsstyrke klarer å lese av skjermen uten problemer. Gjennom COROS appen kan du enkelt tilpasse urskiven med de feltene du ønsker, og du kan velge mellom alt fra ett til åtte datafelter per side, og opptil seks urskiver/datasider.


6. Kart!

COROS VERTIX 2 kommer med gratis topografiske kart for hele verden. Klokken kommer forhåndsinstallert med kart for området du bor i (Europa dersom du bor i Norge), men du kan fritt laste ned kart for hele verden direkte via COROS appen. Du kan velge mellom forskjellige kartlagt med ulikt detaljnivå; hvorav Topo, Hybrid og Landskap.


7. Avansert trenings- og restitusjonsanalyse

Takket være COROS sin avanserte trenings- og restitusjonsanalyse gjennom plattformen EvoLab, vil VERTIX 2 kunne hjelpe deg til å bli «den best trente utgaven av deg selv» ved å fortelle deg hvor hardt du trener/har trent, når du kan trene, og når du bør hvile. COROS VERTIX 2 beregner treningseffekt, restitusjonstid, VO2-maks og ikke minst kraftmåling direkte fra klokka.

Trenger du hjelp til å komme i gang med treningen, enten det er løp, sykkel, svømming, eller kanskje en styrkeøkt? Da finner du en rekke gratis treningsprogrammer og treningsøkter tilgjengelig på COROS sine hjemmesider og som kan lastes ned til klokka. COROS VERTIX 2 viser ikke de samme «videoene» av øvelsene slik som enkelte Garmin- og Polar pulsklokker, men du får se øvelsene i appen, samt at klokka veileder deg ved å vise tid og intensitetssoner slik at du hele tiden har full oversikt kun ved å gløtte ned på skjermen.


8. Innebygd pulssensor, SpO2-sensor og delvis EKG

COROS VERTIX 2 kommer med integrert pulssensor for å måle puls, en SpO2-sensor som måler oksygenmetningen i blodet, samt muligheten for å analysere hjertehelse ved hjelp av en forenklet EKG-måling. Merk av EKG-målingen til COROS ikke er godkjent til på linje med den du får i Apple Watch, Samsung Galaxy Watch, Fitbit Sense, etc., men den kan likevel tegne et bilde av hjertehelsen din å komme til nyttig bruk.


9. Styr actionkameraet!

Eier du et GoPro eller et Insta360 actionkamera? Suverent! Nå kan du nemlig ta full styring over kameraet kun ved hjelp av COROS VERTIX 2. Aldri har det vært enklere å ta selfie på tur! Eller, det er fremdeles enklere å bruke mobilen, men du skjønner greia.


10. Lagd for livet utendørs

Noen forbinder livet utendørs med en kald pils på Aker Brygge, men selv om COROS VERTIX 2 også funker fint til det, så er det ikke dette den er laget for. Med nyttige «verktøy» som kompass, høydemåler, barometer med stormvarsel, termometer, oversikt over soloppgang/solnedgang, og ikke minst oversikt over SpO2-nivået (oksygenmetning i blodet), vil COROS VERTIX 2 virkelig være enn god venn uansett om du befinner deg høy til fjells, eller lang til havs.


11. Musikk og smartvarsler

COROS VERTIX 2 vil så klart servere deg de lekreste smartvarsler som speiles fra telefonen, men du kan ikke bruke klokken til å svare på disse. VERTIX 2 kommer også med innebygd lagring for musikk, selv om det ikke er mulig å streame musikk via offline spillelister fra Spotify/Deezeer slik som på Garmin-klokkene. Her må du importere gode og gamle mp3-filer.


Del gjerne:

Featured image for “Derfor bør du velge Garmin Vivoactive 5”

Derfor bør du velge Garmin Vivoactive 5

Garmin Vivoactive 5 byr på flere av selskapets mest populære funksjoner til en attraktiv pris. Her er 30 grunner til…
Featured image for “Derfor bør du velge Garmin Venu 3”

Derfor bør du velge Garmin Venu 3

Garmin Venu 3 er en av markedets beste klokke for aktivitets- og helsesporing, og i tillegg byr den på en…
Featured image for “Huawei lanserer ny farge av Huawei Watch GT 4”

Huawei lanserer ny farge av Huawei Watch GT 4

Huawei Watch GT 4 Rainforest Green GMT er Huawei sin nyeste modell og viser at selskapet tar bærekraft og miljøbevissthet…
Featured image for “HOKA lanserer Cielo X1 – Toppmodell bygget for høy hastighet”

HOKA lanserer Cielo X1 – Toppmodell bygget for høy hastighet

HOKA lanserer et nytt flaggskip i selskapets produktlinje; HOKA Cielo X1 – en løpesko designet for maksimal flyt, fart og…
Featured image for “Test: Garmin Lily 2”

Test: Garmin Lily 2

Garmin har lansert oppfølgeren til den moteriktige klokken Garmin Lily. Garmin Lily 2 er designet for kvinner og kombinerer stilsikkerhet…
Featured image for “Dette er gjennomsnittlig HRV for ulike aldre og kjønn”

Dette er gjennomsnittlig HRV for ulike aldre og kjønn

Studie viser hvordan HRV endrer seg med alder, kjønn og sykdom, og hva gjennomsnitlig HRV-verdi er for ulike kjønn og…
Featured image for “Suunto lanserer Suunto Sonic hodetelefoner og nye farger for Suunto Race”

Suunto lanserer Suunto Sonic hodetelefoner og nye farger for Suunto Race

Suunto har lansert de nye hodetelefonene Suunto Sonic og nye farger for multisportklokken Suunto Race. Her er det du må…
Featured image for “COROS oppdatering gir løpstest, stressovervåkning og velværesjekk”

COROS oppdatering gir løpstest, stressovervåkning og velværesjekk

COROS har lansert en stor oppdatering til en rekke av sine pulsklokker. Den nye oppdateringen bringer med seg en løpstest,…
Featured image for “Et kritisk syn på pulsklokken og ulike helseparametere”

Et kritisk syn på pulsklokken og ulike helseparametere

Lar du deg stresse over at pulsklokka viser manglede antall skritt, dårlig søvn, lav Body Battery, synkende HRV, eller høyt…
Featured image for “Samsung annonserer Galaxy Ring – selskapets første smartring!”

Samsung annonserer Galaxy Ring – selskapets første smartring!

Smartringer har i løpet av få år blitt svært populære produkter, og endelig har Samsung avslørt deres første smartring –…
Featured image for “Stor oppdatering til utvalgte Garmin-klokker”

Stor oppdatering til utvalgte Garmin-klokker

Garmin har startet utrullingen av 2024 Q1 oppdateringen til en rekke klokker. Beta programvare 16.10 inneholder en rekke nye funksjoner…
Featured image for “Amazfit Helio – En smartring laget for å optimalisere prestasjon”

Amazfit Helio – En smartring laget for å optimalisere prestasjon

Amazfit har dratt sløret av sin første smartring, Amazfit Helio, under årets CES 2024 i Las Vegas. Her er det…
Featured image for “Jabra Elite 10 og Elite 8 Active blir enda bedre via to programvareoppdateringer”

Jabra Elite 10 og Elite 8 Active blir enda bedre via to programvareoppdateringer

To av selskapets beste trådløse ørepropper, Jabra Elite 10 og Jabra Elite 8 Active, blir oppdatert med bedre støydemping, HearThrough…
Featured image for “Casio G-Shock GPR-H1000 er den tøffeste aktivitetsmåleren på markedet”

Casio G-Shock GPR-H1000 er den tøffeste aktivitetsmåleren på markedet

Hvis MacGyver, Indiana Jones og James Bond skulle dannet en trio og lansert en klokke, så hadde det vært G-Shock…
Featured image for “Polar lanserer tett samarbeid med nye Sennheiser ørepropper”

Polar lanserer tett samarbeid med nye Sennheiser ørepropper

Polar har kunngjort et spennende samarbeid med det Sennheiser som lanserer nye Sennheiser MOMENTUM Sport ørepropper med Polar-teknologi på innsiden.…
Featured image for “Garmin lanserer ny versjon av Garmin Connect”

Garmin lanserer ny versjon av Garmin Connect

Garmin har presentert et nytt design for sin Garmin Connect app. Det nye oppdateringen fokuserer på et enklere, mer oversiktlig…
Featured image for “Nyhet: Garmin Lily 2”

Nyhet: Garmin Lily 2

Garmin har lansert oppfølgeren til den moteriktige klokken Garmin Lily. Garmin Lily 2 er designet for kvinner og kombinerer stilsikkerhet…
Featured image for “Nyhet: Garmin HRM-Fit”

Nyhet: Garmin HRM-Fit

Garmin lanserer sitt første pulsbelte designet for kvinner! Garmin HRM-Fit tar alle de gode egenskapene til HRM-Pro og lar deg…