Test: Garmin Vivomove Trend

14. februar, 2023 (oppdatert 21. mai 2024)

Featured image for “Test: Garmin Vivomove Trend”

Leter du etter en klokke som er smart nok til å erstatte smartklokka og sporty nok til å utfordre pulsklokka? Garmin Vivomove Trend er en leksjon i stil.

Du forbinder de kanskje med treningsklokker og GPS-enheter, men Garmin har også et godt øye for «mote og feinschmecker»-markedet. I januar 2021 oppgraderte de den populære Vivomove-linjen til å inkludere Vivimove Sport – en stilig hybridklokke som bød på mange nyttige funksjoner som blant aktivitetsmåling, treningssporing og smartklokkefunksjoner (testet her).

Kun ett år senere lanserer de Garmin Vivomove Trend, en mer avansert og brukervennlig hybridklokke som fortsetter i det samme designsporet som sin forgjenger, og i tillegg bringer med seg flere spennende nyheter som gjør at den vil stille langt sterkere i konkurransen blant såkalte hybridklokker.


Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


Oversikt


De viktigste nyhetene sammenlignet med Garmin Vivomove Sport er:

  • Ny skjerm; endret fra OLED til LCD.
  • Økt skjermoppløsning til 254 x 346 piksler (tidligere 72 x 154 piksler).
  • Berøringsflate på hele skjermen (tidligere kun et lite område).
  • Ramme i rustfritt stål (tidligere fiberforsterket polymer).
  • Trådløs lading (i tillegg til kablet lading).
  • Kontaktløs betaling via Garmin Pay.
  • Barometrisk høydemåler med høydemåling (teller etasjer/høydemeter).
  • Søvnscore (blir tilgjengelig på klokken snart gjennom en oppdatering).

Foruten om dette er Vivomove Trend svært lik sin forgjenger med marginalt større klokkehus (40,4 mm vs. 40 mm) og en knapp millimeter økt tykkelse (11,9 mm vs. 11,0 mm). Batteritiden er den samme på opptil 5 dager i smartklokkemodus, med ytterligere 1 dag i batterisparemodus.


Hva er Garmin Vivomove Trend?

Garmin Vivomove Trend er en smartklokke med en tradisjonell urkasse og urvisere, og i tillegg en LCD-skjerm som viser smartklokke-funksjoner som meldinger, værvarsler, aktivitetsmåling og trening. Til vanlig ser Vivomove Trend ut som en vanlig klokke med analoge visere, men kommer med en skjult touchskjerm. Berører du skjermen, eller vipper på håndleddet, flytter urviserne seg til siden og viser informasjon på en digital touchskjerm under viserne.

Til sammenligning med Garmin Vivomove Sport har den digitale skjermen økt både i størrelse, type og oppløsning slik at den både er lettere å betjene, samt lese av. Der Vivomove Sport benytter en OLED-skjerm på kun den nederste tredjedelen av skjermen, har Vivomove Trend en LCD-skjerm på hele skjermen. Bytte fra OLED til LCD skyldes antageligvis et kompromiss mellom økt størrelse uten at det skal gå ut over batteritiden.

Integrert i skjermen sitter også en lyssensor som sørger for å automatisk justere lysstyrken basert på lyset i omgivelsene. Auto-modus fungerer mye bedre enn tidligere takket være den økte lysstyrken og kontrasten, og dersom du ønsker best mulig synlighet kan du manuelt justere lysstyrken i intervaller mellom 1-7. På det sterkeste er det nesten så Vivomove Trend kan fungere som solarium.

Garmin Vivomove Trend huser en rekke sensorer som sørger for omfattende døgnkontinuerlig aktivitetsovervåkning, treningssporing, etc.


Garmin Vivomove Trend – Hybridklokke for hverdag, aktivitet og trening

Garmin Vivomove Trend tilhører selskapets aktivitetsmålere og retter seg mot deg som ønsker en stilig og funksjonell klokke som hjelper deg å holde oversikt over helse- og treningsdata. Vivomove Trend er produsert med en ramme i rustfritt stål, et klokkehus i fiberforsterket polymer og en skjerm i kjemisk forsterket glass. Reimen er i myk og behagelig silikon, og kan byttes ut på noen sekunder helt uten verktøy. Klokken fremstår luksuriøs, og den slanke passformen og lave vekten gjør at den føles svært komfortabel på armen og «bare er der» uten å være til bry.

Ønsker du å få klokken til å se enda mer eksklusiv ut, kan du kjøpe til reimer i lær, metall, m.m..

Av funksjoner registrer Vivomove Trend blant annet skritt, kalorier, puls, hjertevariabilitet (HRV), oksygenmetning i blodet, stress, søvn og energinivåer, samtidig som du har mulighet til å spore trening ved hjelp av forhåndsinstallerte aktivitetsprofiler. Kvinner vil også kunne spore menstruasjons- eller graviditetssyklusen, loggføre symptomer, m.m..

Totalt kan du velge blant ni ulike urskiver so hver kan settes opp med ulike datafelter (puls, dato, vær, skritt, etc.):

Vivomove-serien til Garmin har solgt godt de siste årene, og produktfamilien består av flere modeller med ulik byggekvalitet og noen små forskjeller i funksjonaliteten. Garmin Vivomove Sport fortsetter fremdeles som en del av produktlinjen og er blant annet betydelig rimeligere enn Vivomove Trend (2199,- vs. 3549,-), men det er sistnevnte som sammen med modellene Vivomove Luxe og Vivomove Style, som stikker av med de mer avanserte funksjonene.


Garmin Vivomove – De ulike modellene

Det finnes i dag fem ulike Vivomove-modeller der alle bygger på den samme plattformen, men med enkelte forskjeller både i byggekvalitet og funksjon.

Garmin Vivomove Sport er den enkleste og mest kompakte modellen. Vivomove Sport benytter en urkasse i fiberforsterket polymer og en 1,2″ skjerm med kjemisk forsterket glass. Bezelen (ingen endt skjermen) er minimalistisk og gir klokken et sporty design. Klokken benytter standard 20 mm silikonreim. Pris 2199,-.

Garmin Vivomove 3 og Vivomove 3S er samme klokke, men i ulike størrelser. Vivomove 3 og 3S har den samme urkassen i fiberforsterket polymer, det samme kjemisk forsterkede glasset, men en mer forseggjort bezel i rustfritt stål. Vivomove 3 er den største modellen med en skjerm på 1,3″, mens Vivomove 3S har en skjerm på 1,1″. Modellene leveres med henholdsvis 20 mm og 18 mm silikonreim. Pris 2249,-.

Garmin Vivomove Style er en litt mer påkostet variant med både urkasse og bezel i aluminium, en 1,2″ skjerm med et oppgradert mer ripesikkert Corning Gorilla 3 glass, samt muligheten for å velge mellom silikonreim eller vevd nylonreim som er noe dyrere. Pris fra 3349 – 3449,-.

Garmin Vivomove Luxe er den dyreste, flotteste og mest avanserte varianten. Luxe har et premium design der urkassen består av rustfritt stål og en elegant bezel i enten 24k gull, eller 18k gull/titanium belegg. Skjermen på 1,2″ er forsterket med kuppelformet safirglass, og du kan velge mellom remmer i enten Italiensk skinn eller milanesisk netting i rustfritt stål. Vivomove Luxe er også den eneste modellen som kommer med en flott AMOLED-skjerm, mens resten av produktlinjen benytter OLED-skjerm. Pris fra 5199 – 5699,-.

Garmin Vivomove Trend er den nyeste modellen og ligner i større grad Vivomove Style og Luxe med en  tradisjonell urkasse og urvisere, og i tillegg en større LCD-skjerm som viser smartklokke-funksjoner som meldinger, værvarsler, aktivitetsmåling og trening. Vivomove Trend har også en oppgradert bezel i rustfritt stål, innebygd kontaktløs betaling (Garmin Pay) og et barometer for å spore høydemeter gjennom dagen. Klokken benytter standard 20 mm silikonreim. Pris 3549,-.

Størrelsen varierer fra Vivomove 3S sine kompakte 39 x 39 x 10.9 mm, til Vivomove 3 sine 44 x. 44 x 11,9 mm. Vivomove Luxe/Style legger seg i midten med 42 x 42 x 11,0 mm, mens den mer sporty Vivomove Sport klokker inn på 40 x 40 x 11,0 mm. Vekten starter på 38,6 gram for Vivomove 3S (inkludert silikonreim), og øker til 43,3 gram for Vivomove Trend på grunn av den mer solide byggekvaliteten.

Samtlige modeller er 5 ATM sertifisert og kan brukes til svømming.

Style, Luxe og Trend i en egen klasse

Vivomove Style og Vivomove Luxe koster en del mer enn Vivomove Sport, både på grunn av byggekvaliteten, men også fordi de har noen ekstra funksjoner som du ikke finnes på den rimeligste modellen. Både Vivomove Style, Vivomove Luxe, Vivomove Trend og Vivomove 3/3S inkluderer et barometer og vil derfor kunne telle høydemeter/etasjer gjennom dagen under vanlig aktivitetsmåling. De tre førstnevnte modellene har også trådløs betaling gjennom Garmin Pay.

Batteritiden på opptil 5 dager i smartklokkemodus gjør også at den danker ut konkurrenter som Apple Watch og Samsung Galaxy Watch, selv om disse klokkene har helt andre funksjoner som ikke engang kan sammenlignes med Garmin sin produktlinje. En av de største nyhetene for Vivomove Trend er støtten for trådløs lading (støtter de fleste Qi-sertifiserte ladere) i tillegg til vanlig kablet lading. Dette har vært et savn på Garmin-klokker, og forenkler ladeproblematikken om du skulle glemme ladekabelen på reise.

Å fullade klokken tar om lag 2 timer uavhengig om du bruker kablet eller trådløs lading, mens hurtigladningen sørger for at kun 15 minutter lading vil gi deg rundt en dags bruk (10-12%). Ladekabelen som følger med benytter nå USB-C mot USB-A tidligere.

Les testen av Garmin Vivomove Sport her:
Test: Garmin Vivomove Sport / Vivomove 3


Betjening

Garmin Vivomove Trend har ingen fysiske knapper og betjenes kun ved hjelp av touchskjermen og håndbevegelser. Skjermen «våkner til liv» og når du løfter/vrir på håndleddet, eller ved å dobbelt «tappe» på skjermen. Sammenlignet med Vivomove Sport har berøringsflaten nå økt slik at den dekker hele skjermen og ikke bare et lite felt på den nederste tredjedelen. Dette bidrar til at Vivomove Trend er mye enklere å betjene.

Hjemskjermen viser info som skritt, puls, kalorier, etc. (du kan selv velge dette), og ved å bla opp/ned på skjermen vil du få tilgang til widgetene for blant annet skritt, distanse, puls, kalorier, stress, Body Battery, søvn, etc.. Trykker du på en widget får du mer utfyllende info (den økte skjermstørrelsen gjør at du kan se mye mer enn du gjorde på Vivomove Sport). Ønsker du bedre oversikt vil du finne all av data som klokken har registrert i Garmin Connect appen. Her kan du dykke ned i statistikk og info fra så langt tilbake i tid du har hatt en kompatibel Garmin-klokke. Du finner likevel detaljert info og historikk i Garmin Connect appen.

For å komme til menyen for trening, innstillinger, alarmer, m.m., holder du inne fingeren på den lille skjermen i et drøyt sekund. Sveiper du til venstre på hjemskjermen kommer du til kontrollhjulet der du kan sette opp ulike snarveier. Skal du starte en treningsøkt/aktivitet, velger du først «trening» fra menyen og finner aktiviteten du ønsker, før du dobbeltrykker på hjemskjermen for å starte/avslutte aktiviteten. For å se ulike data underveis i en treningsøkt, sveiper du opp/ned.

Nytt for Vivomove Trend er støtten for sanntidsinnstillinger som lar deg gjøre nesten alle innstillinger gjennom Garmin Connect appen. Dette gjør det langt enklere å sette opp klokken med nye urskiver, widgeter, innstillinger, etc., sammenlignet med den «gamle» Vivomove Sport hvor mye måtte gjøres direkte på klokken. Vivomove Trend støtter ikke tredjeparts apper fra Connect IQ Store, men du kan velge mellom ni ulike urskiver, enkle apper/widgeter som blant annet kalender og vær, samt legge til/fjerne widgeter som viser info om aktivitets- og helseparameter som skritt, kalorier, savn, distanse, etc..

Det meste på Vivomove Trend flyter elegant og problemfritt, og responsen fra skjermen er både rask og jevn. Følsomheten på skjermvekkingen kan justeres over tre nivåer (lav, middels, høy), og på sistnevnte reagerer den straks du løfter håndleddet. Fraværet av knapper er mest merkbart under treningsøkter, men igjen, dette er ikke en klokke du i hovedsak benytter til trening.


Smartfunksjoner

Garmin Vivomove Trend et godt valg for deg som ønsker en pen og funksjonell smartklokke, men ikke ønsker å gi avkall på Garmin sine omfattende trenings- og aktivitetsfunksjoner. Klokken lar deg motta tekstmeldinger og varsler fra mobilen direkte på håndleddet, styre musikken på telefonen (ingen streaming av Spotify), eller sjekke værmeldingen og kalenderen. Vivomove Trend har ingen LTE-støtte og krever tilkobling til Garmin Connect via mobilen for å fungere optimalt. Android-brukere kan sette opp forhåndsdefinerte tekstmeldinger via Garmin Connect som kan brukes til å besvare direkte fra klokken.

Sammenlignet med «Sport»-utgaven har Vivomove Trend fått kontaktløs betaling via Garmin Pay, kronograf (stoppeklokkefunksjon) på LCD-skjermen, samt støtte for sanntidsinnstillinger via Garmin Connect (mulighet til å gjøre innstillinger på klokka via mobilappen.

Sikkerhets- og sporingsfunksjonen bidrar til økt trygghet ved å kunne la utvalgte kontakter følge deg «live» underveis på en treningstur slik at du kan føle deg enda litt tryggere alene. I tillegg vil du ved hjelp av noen få tastetrykk kunne sende et «nødvarsel» til kontaktene som blir varslet med GPS-posisjon og en link som holder de oppdatert på hvor du til enhver tid befinner deg.

Til slutt finner vi en smart «alarmklokke» som vekker deg ved å bruke den haptiske motoren til å vibrere slik at du våkner uten eventuelt å måtte forstyrre andre.


Omfattende aktivitetsmåling

Garmin Vivomove Trend kan varte opp med en rekke helsefunksjoner som gjør alt fra å spore aktivitet og søvn, til å varsle ved unormal hjerterytme. På innsiden finner vi (merkelig nok) selskapets forrige generasjon ELEVATE 3, altså ikke den nyeste ELEVATE 4. Det positive er at også forrige generasjon pulssensor var meget god, og sammen med Garmin og Firstbeat sine avanserte og god algoritmer er klokken i stand til å registrere det meste med stor nøyaktighet.Inkludert er også en PulseOX-sensor som måler oksygenmetningen i blodet.

De viktigste funksjonene er:

  • 24/7 aktivitetssporing: Sporer skritt, kalorier, etasjer, distanse, intensitetsminutter, m.m. døgnet rundt.
  • Body Battery : Se energinivå i løpet av dagen for å finne den beste tiden for aktivitet og hvile.
  • Nøyaktig pulsmåling: Måler hjertefrekvens døgnet rundt og gir varsler hvis frekvensen blir unormalt høy eller lav når kroppen hviler.
  • Søvnovervåking og vurdering: Omfattende søvnovervåkning med total søvntid, tid i ulike søvnfaser, våkentid, HRV, puls, stress, pustefrekvens, oksygenmetning og en søvnscore som angir kvaliteten på nattens søvn.
  • Pulse Ox: Måler oksygenmetningsnivået i blodet kontinuerlig i løpet av dagen, eller kun natten når du sover.
  • Stressmåling: Klokken registrerer og tolker hjertevariabiliteten (HRV) og gir innsikt i stressnivået gjennom dagen. Klokken kan også sende påminnelser om å ta det med ro når den registrerer at du er stresset.
  • Intensitetsminutter: Klokken sporer automatisk minutter i løpet av uken med moderat og intens aktivitet, og viser dem som intensitetsminutter. Minutter med høy aktivitet telles dobbelt (x2) som et symbol på den store helseeffekten det har for kroppen sammenlignet med aktivitet på moderat intensitet. Standardmålet for ukentlige intensitetsminutter er 150, men dette kan justeres ut fra egne behov.
  • Kvinnehelse: Ved hjelp av Garmin Connect-appen kan kvinner spore menstruasjons- eller graviditetssyklusen, loggføre symptomer, få tips om øvelser, lær mer om hva man bør spise og mye mer. Du kan bruke kvinnehelse-appen på klokken for å se og logge detaljer direkte på håndleddet.
  • Sikkerhets- og sporingsfunksjoner: Sender automatisk melding med sanntidsposisjonen din til utvalgte kontakter dersom det skulle oppstå et uhell når du er ute og løper, sykler eller går (krever tilkobling til telefonen).

Garmin Vivomove Trend er i stand til å registrere følgende:
Puls, oksygenmetning, respirasjonsrate (pustefrekvens), kaloriforbruk, estimert væsketap, Body Battery (kroppsressurser) målt på en skala fra 0-100 der 100 indikerer fulle batterier, stressnivå fra 0-100, intensitetsminutter, skritt, estimert distanse, avansert søvnsporing med dypere søvnanalyse og en søvnscore for nattens søvn (0-100), oksygenmetning i blodet (SpO2), varsler om unormal hjerterytme (høy/lav), estimert VO2-maks nivå og estimert Kondisjonsalder basert på nåværende treningstilstand, mulighet til å loggføre hydrering, svettetap under trening/aktivitet.


Aktivitetsmåling og helse

I likhet med Garmin sine andre aktivitetsklokker og aktivitetsbånd er Garmin Vivomove Trend først og fremst en aktivitetsmåler, men med mulighet til å loggføre treningsøkter både – delvis tilkoblet av mobilen. Klokken er utstyrt med både pulssensor, akselerasjonsmåler og barometrisk høydemåler, og kan ta i bruk tilkoblet GPS via mobilen.

Garmin er som vanlig meget solide innen aktivitetsmåling, og leverer høy presisjon på alt fra pulsmåling til skritteller og energiberegning. Skritt og kalorier måles bedre enn for de fleste av konkurrentene, og det er kun søvnanalysen som med fordel kunne vært bedre. Klokken registrerer total søvnlengde, tid i ulike søvnfaser (lett, dyp og REM), samtidig som den får med seg når du er våken og hvor mye du beveger deg i løpet av natten. Til slutt gir deg en total søvnscore mellom 0-100 som indikerer søvnkvaliteten din inneværende natt.

Problemet er ikke at Garmin ikke registrerer nok data, men den er ikke alltid like god til å få med deg når du sovner. Vivomove Trend er heller ikke i stand til å fange opp eventuelle «dupper» eller søvnfaser midt på dagen, noe blant annet Fitbit er i stand til på sine aktivitetsmålere.

Ellers måler klokken puls og oksygenmetning i blodet døgnet rundt, og kan varsle deg ved unormal puls, eller minne deg på å slappe av dersom den registrer at du virker stresset. Garmin sine smarte algoritmer klarer ved hjelp av informasjon som pulsvariasjoner, stress, søvn og aktivitet, å fortelle deg hvor mye energi du har tilgjengelig (såkalt Body Battery), og gir uttrykk for dette på en skala fra 0-100 der 100% indikerer fulle batterier og at du er klar til trening.

Vivomove Trend vil også kunne automatisk gjenkjenne og registrere aktivitet og trening gjennom funksjonen Move IQ. Move IQ gjelder for aktiviteter som gåing, løping, sykling og svømming, og klokken vil automatisk kunne gjenkjenne aktiviteten og merke den som en «aktivitet» i Garmin Connect appen – kun med varighet og starttidspunkt. Men, Vivomove Trend gir deg også mulighet til å velge «auto start av treningsøkt» slik at klokken automatisk starter en treningsøkt med tilhøreren data som puls, skritt, distanse, etc., dersom klokken merker at du har vært i aktivitet lenger enn den forhåndsbestemte grensen for løping og sykling.

Ettersom distanse med mindre du kobler Vivomove Sport til mobilen, men du får et anslag basert på antall skritt, samtidig som du får se tidsbruk og kaloriforbruk. Vivomove Trend har blitt oppgrader med et innebygd altimeter slik at den registrer antall høydemeter/etasjer uavhengig om du registrer en aktivitet eller ikke. Følsomheten på Move IQ (hvor lenge du må være aktiv før klokken skal registrere det) kan stilles i appen. En Move IQ-økt vil ikke vises i kalenderen på samme måte, eller registrere like mange data som en vanlig treningsøkt. Move IQ vises med en egen farge i kalenderen, og inngår i det daglige beregningen av Body Battery og estimert restitusjonstid.


Garmin Vivosmart 5 – Trening

Som jeg skrev for Garmin Vivomove Sport, så velger du ikke denne for treningens skyld, men for «totalpakken» som klokken leverer i form av sitt unike design, smarte funksjoner og omfattende aktivitets- og helsefunksjoner. Totalt teller det 14 ulike aktivietsprofiler hvorav ti av disse kan være installert på klokken samtidig. Listen over aktivitetsprofiler er som følger:

Styrketrening, kondisjonstrening, trening med ellipsemaskin, trappegåing, pusteøvelser, pilates, yoga, Løping, Løping på tredemølle, Bassengsvømming , Sykling, Toe-to-Toe™-utfordringsapp

Ønsker du å bytte ut en eller flere aktivitetsprofiler, eller bytte rekkefølge, gjøres dette enkelt i Garmin Connect appen. Her kan du også tilpasse hvilke datafelter du ønsker at klokken skal vise (puls, tid, distanse, kalorier, mm.). Merk at dette er relativt begrenset, og du kan kun velge to ulike dataskjermer med to ulike datafelter hver. I tillegg er det en egen skjerm for pulssoner og for musikk kontroller.

Det er ingen avanserte treningsfunksjoner som Pace Pro, Virtual Partner, Intervaller, etc., men du kan sette opp varsler for puls, tid, distanse og kalorier.

Noe av det som gjør Vivomove-familien mindre egnet til trening er fraværet av knapper, samt at den lille skjermen kun viser kun datafelter, og du må sveipe opp/ned hver gang du ønsker å velge mellom for eksempel tid, distanse, puls, kalorier, skritt, hastighet, etc.. Det er litt tungvint i lengden, og ikke veldig brukervennlig hvis du for eksempel sykler. Dersom du derimot er fornøyd med å trykke «start» og «stopp», og ikke bryr deg om å se på klokken underveis, så fungerer Garmin Vivomove Trend helt fint. Skjermen er lett å lese både i dårlig og sterk belysning, og responsiv og enkel å betjene.


Mangler innebygd GPS og støtte for ekstern pulssensor

Garmin Vivomove Trend mangler innebygd GPS og tar i bruk tilkoblet GPS via mobilen for å spore treningsøkter utendørs. Dette er en relativt vanlig løsning for rimelige aktivitesmålere og klokker der batteritiden er eksepsjonelt god, men heller uvanlig for klokker som Vivomove Trend som verken er det ene eller det andre.

Tilkoblet GPS fungerer greit, men er uten tvil mer tungvint enn innebygd GPS. Før du starter en økt må du åpne Garmin Connect appen, sørge for at klokka viser ikonet for at den er koblet til telefonen, og deretter er du klar til trening. Når kontakten er etablert, kan du lukke appen mens GPS-registreringen fortsetter i bakgrunnen. Hvor nøyaktig GPS-sporet er, avhenger av mobilen din, men det positive er at kontakten mellom klokke og telefon ser ut til å være svært stabil.

Heldigvis er pulsmålingen en helt annen sak, og Garmin Vivomove Trend måler med imponerende godt til tross for at den ikke har den «den nyeste og beste» pulssensoren. Kombinert med klokkens lave vekt og slanke profil, resulterer det i pulsmålinger som jevnt over er meget god under aktiviteter som løping, spinning, gåing, etc.. Det er ingen støtte for ekstern pulssensor, men Vivomove Trend kan måle puls under vann dersom du bruker den til svømming, eller til å videresende pulssignalet til en annen enhet, slik at du for eksempel kan bruke klokken som en ekstern pulssensor for sykkelcomputeren eller en annen støttet enhet.

Vivomove Trend har også en Pulse OX-sensor som måler oksygenmetningen i blode, enten 247/, kun om natten, eller som stikkprøver. Å måle oksygenmetning kan være med på å avsløre tegn på sykdom, søvnproblemer, m.m.. Det eneste minuset med å aktivere Pulse Ox-sensoren er at batteritiden blir kraftig redusert. Dersom du ikke har noen spesiell grunn til å overvåkeoksygenmetnilgen 24/7, anbefales det derfor å enten deaktivere funksjonen, eller stille klokken til å måle oksygenmetningen kun i løpet av søvnfasen.

For styrketrening er Vivomove Trend i stand til å gjenkjenne ulike øvelser å telle repetisjoner og sett takket være den innebygde akselerometeret og gyroskopet. Du kan også manuelt avslutte hvert enkelt sett ved å trykke på skjermen, og kan rask korrigere antall repetisjoner om det er feil (rett på klokken eller senere i Garmin Connect appen). Touchskjermen gjør det litt vanskelig å utføre på klokken, så her anbefales det å gjøre det i ettertid i appen. Som regel klarer den å gjenkjenne øvelser med store bevegelsesutslag, men enkelte øvelser er spesielt utfordrende.

Klokken støtter aktivitesprofilen bassengsvømming, og vil her kunne beregne antall svømmetak og avstand dersom du på forhånd har oppgitt lengden på bassenget.

Etter avsluttet treningsøkt får du en enkel oppsummering av økta på klokka, mens mer utfyllende info kan leses av i Garmin Connect appen. Har du brukt tilkoblet GPS via mobilen vil du få et kart over ruta du har tilbakelag med ulike fargekoder som viser variasjoner i puls/hastighet.


Garmin Connect – Oversikt og analyse

Garmin Vivomove Sport benytter Bluetooth-tilkoblingen til telefonen og appen Garmin Connect for å overføre data til/fra mellom klokke og Garmin sin database. Garmin Connect appen er omfattende, men oversiktlig, og du kan tilpasse den til å vise det du selv ønsker å se. Her samles alt av data klokken har registrert om deg gjennom aktivitets- og søvnanalysen, samt eventuelle treningsøkter, og du kan dykke dypere ned i statistikk for de ulike parametrene å se på utvikling over tid. Appen lar deg også gjøre noen de fleste innstillinger for klokka, samt koble til ulike tredjeparts tjenester som gjør at data synkroniseres automatisk til f.eks. Strava, MyFitnessPal, Komoot, Wikilock, m.m..

Synes du appen blir for liten og uoversiktlig, kan du få den samme infoen via nettsiden connect.garmin.com.

I appen kan du melde deg på ulike utfordringer og konkurranser der du blant annet kan gjøre deg fortjent til ulike merker, utfordre venner og andre Garmin Connect brukere. Det dukker stadig opp nye merkeutfordringer, og de kan være en god motivasjon til å være mer i aktivitet.


Konkurrenter

Garmin Vivomove Trend skiller seg i likhet med resten av Vivomove-familien fra tradisjonelle pulsklokker og smartklokker ved å se forbasket bra ut, langt mer eksklusiv, og byr på flere overraskelser takket være smart programvare og et gjennomtenkt design. Det nærmeste vi kommer fra et konkurrerende merke er Withings ScanWatch som byr på det samme analoge formatet som Vivomove, og i tillegg inkluderer to små PMOLED-skjermer, bedre batteritid, omfattende aktivitets- og helsesporing, og ikke minst en EKG-sensor som kan varsle om eventuelle atrieflimmer. ScanWatch vil i likhet med Garmin Vivomove Sport registrere alt av aktivitet og søvn, og kan brukes til trening, men Garmin har en bedre plattform/app form å utnytte dataene slik at vi brukere forstår det og får glede av det.

I tillegg må Garmin sin egen «Garmin Lily» nevnes. Lily gjør stort sett samme som Vivomove Sport, men designet er enda mer rettet mot kvinner, klokken er mindre, og ikke minst er hele skjermen digital, og bruker «kunstige» analoge visere.

Ønsker du deg en annen elegant aktivitetsmåler med langt flere funksjoner enn det Vivomove Sport kan by på? Da bør du sjekke ut Garmin Venu 2 Plus og Garmin Venu 3. Her får du i tillegg mulighet til å streame musikk offline gjennom Spotify, en mye større AMOLED-skjerm, bedre batteritid, innebygd mikrofon og høyttaler, taleassistent, og mye mer. Ikke minst er det en fullverdig treningsklokke. Og ikke minst Garmin Vivoactive 5 som virkelig gir valuta for pengene.

Et siste alternativ er Polar Ignite 3 (testet her). Dette er ikke en analog klokke, men sikter seg i stor grad inn på samme brukergruppe med et snertent og elegant design.

Er du mer interessert i en fullverdig smartklokke? Da bør du få med deg disse sakene:


Konklusjon


Garmin Vivomove Trend
Garmin Vivomove Trend

Product Name: Garmin Vivomove Trend

Brand: Garmin

Offer price: 3549

Currency: NOK

Konklusjon

Garmin Vivomove Trend viderefører det unike hybridkonseptet til Vivomove-familien, og inkluderer noen nyttige funksjoner som trådløs lading, kontaktløs betaling og et altimeter som sørger for mer nøyaktig aktivitetsmåling i hverdagen. Klokken ser utrolig bra ut, er bygget i solide byggematerialer og byr på omfattende helsesporing.

Det største savnet med Garmin Vivomove Trend er fraværet av integrert GPS, og at klokken fremdeles er avhengig av tilkoblet GPS via mobilen. Til denne prisen burde også Garmin fått på plass intern lagring for musikk, og mulighet til å streame offline spillelister fra Spotify. Foruten om dette er Garmin Vivomove Trend svært komfortabel og enkel i bruk.

Den måler det meste med god presisjon, har en krystallklar, lettlest og responsiv skjerm, enkelt oppsett som gjøres på 1-2-3 takket være muligheten for å gjøre det enkelt i appen. Ønsker du deg en elegant og litt utradisjonell aktivitetsmåler som ser ut som en vanlig analog klokke, på steroider riktignok, så er Garmin Vivomove Trend et godt valg. Den er pen, smart og enkel i bruk.

Pros

  • Lekkert og diskret design.
  • Svært lett og behagelig passform.
  • Lettlest skjerm.
  • Ok batteritid.
  • Trådløs og kablet lading.
  • God optisk pulssensor. Måler også oksygenmetning i blodet.
  • Omfattende aktivitets- og søvnsporing.
  • Automatisk start av treningsøkter som løping og gåing.
  • Garmin Connect gir god oversikt over alt klokken har registrert.
  • Enkelt oppsett via Garmin Connect.
  • Mulighet til å delta i utfordringer og konkurranser i et stort Garmin-miljø.
  • Støtter smartvarsler, musikkstyring for mobil.
  • Sikkerhets- og sporingsfunksjon for ekstra trygghet.

Cons

  • Savner innebygd GPS.
  • Mangel på knapper egner seg ikke til trening.
  • Ingen innebygd musikklagring og streaming mulighet.

Del gjerne:

Featured image for “Test: Garmin Fenix 8 AMOLED”
2. september 2024 | Anbefalte artikler

Test: Garmin Fenix 8 AMOLED

Garmin Fenix 8 lever videre, epix forsvinner, og Fenix har blitt oppdatert både på inn- og utsiden. Fenix 8 leverer enormt mye, men til en (altfor) høy pris.
Les mer
Featured image for “Test: Garmin Forerunner 165 Music”
20. februar 2024 | Garmin

Test: Garmin Forerunner 165 Music

Garmin sin rimeligste løpeklokke i Forerunner-serien har vokst til å bli en fullverdig pulsklokke. Dette er klokken for deg som vil ha god valuta for pengene.
Les mer
Featured image for “Test: Garmin Lily 2”
31. januar 2024 | Garmin

Test: Garmin Lily 2

Garmin har lansert oppfølgeren til den moteriktige klokken Garmin Lily. Garmin Lily 2 er designet for kvinner og kombinerer stilsikkerhet og funksjonalitet.
Les mer
Featured image for “Test: Garmin HRM-Fit pulsmåler for kvinner”
16. januar 2024 | Garmin

Test: Garmin HRM-Fit pulsmåler for kvinner

Garmin HRM-Fit er selskapets første pulsbelte designet for kvinner og kan være et produkt som vil gjøre en forskjell for en stor gruppe brukere.
Les mer
Featured image for “Test: Garmin Descent Mk3i”
16. januar 2024 | Garmin

Test: Garmin Descent Mk3i

Garmin Descent Mk3i gjør dykkingen både mer spennende og tryggere, og byr på enda flere muligheter over vann. Descent Mk3i er en dykkercomputer på steroider.
Les mer
Featured image for “Test: Garmin Quatix 7 Pro”
3. januar 2024 | Garmin

Test: Garmin Quatix 7 Pro

Garmin Quatix 7 Pro gjør livet på sjøen både tryggere, enklere og morsommere. Garmin sin nyeste multisportklokke for marint bruk er enhver båtførers bestevenn.
Les mer
Featured image for “Test: Garmin Vivoactive 5”
18. oktober 2023 | Garmin

Test: Garmin Vivoactive 5

Garmin Vivoactive 5 gir deg selskapets mest etterspurte funksjoner for helse- og aktivitetssporing kombinert med nyttige treningsfunksjoner til en lavere pris.
Les mer
Featured image for “Test: Garmin Venu 3”
8. september 2023 | Garmin

Test: Garmin Venu 3

Garmin Venu 3 tar selskapets populære smartklokke et steg nærmere å være den perfekte «hybridklokken» for helse- og aktivitetssporing, trening og hverdag.
Les mer
Featured image for “Test: Garmin Venu 3”
8. september 2023 | Garmin

Test: Garmin Venu 3

Garmin Venu 3 tar selskapets populære smartklokke et steg nærmere å være den perfekte «hybridklokken» for helse- og aktivitetssporing, trening og hverdag.
Les mer
Featured image for “Test: Garmin Fenix 7 Pro Sapphire Solar”
9. juni 2023 | Garmin

Test: Garmin Fenix 7 Pro Sapphire Solar

Garmin Fenix 7 Pro-serien tar Fenix-serien enda et steg videre med en ny LED-lykt og bedre pulssensor. «Pro»-utgaven er en minimal, men viktig oppdatering.
Les mer
Featured image for “Test: Garmin epix Pro (Gen 2) Sapphire”
7. juni 2023 | Garmin

Test: Garmin epix Pro (Gen 2) Sapphire

Hva skjer når du tar de beste egenskapene fra tre av selskapets beste klokker, og kombinerer de i en? Svaret er Garmin Epix Pro Sapphire. Her får du alt.
Les mer
Featured image for “Test: Garmin Instinct 2X Solar”
12. april 2023 | Garmin

Test: Garmin Instinct 2X Solar

Med Garmin Instinct 2X Solar har Instinct-serien blitt voksen. Dette er klokken for deg som ønsker en Fenix, men ikke vil bruke mer enn halvparten av pengene.
Les mer