Test: Garmin Venu 2

10. april, 2022 (oppdatert 8. september 2023)
Featured image for “Test: Garmin Venu 2”

Garmin Venu 2 følger opp en allerede god pulsklokke og forbedrer punktene der forgjengeren hadde mangler. Venu 2 gir deg mye av alt, og noen ekstra nyttige verktøy som gjør klokken til et godt verktøy for å overvåke egen helse.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


Da Venu ble lansert første gang i 2019 var det Garmin sitt første forsøk på en pulsklokke med mer smartklokke orienterte funksjoner og utseende. Garmin Venu ble raskt en suksess, og den eneste egentlig mangelen var kort batteritid, samt en tøff utfordrer i Garmin Vivoactive 4. Vivoactive 4 ble lansert på nøyaktig tidspunkt og var helt identisk som Venu, men med en tradisjonell MIP-skjerm istedenfor AMOLED-skjerm, lengre batteritid, og lavere prispunktet. Garmin Venu 2 tar selskapets «smartklokke» noen viktige steg videre, og gjør Garmin Venu 2 til en allsidig pulsklokke som passer i de fleste situasjoner.

I motsetning til andre Garmin-modeller som benytter en tradisjonell transflektiv skjerm med relativt lav oppløsning, kommer Venu 2 med en nydelig, fargerik og kontrastrik AMOLED-skjerm. Venu 2 benytter også i hovedsak touch som betjeningsmetode, selv om den i tillegg har to knapper som gjør betjeningen enda litt lettere. Responsen i skjermen er glimrende, og klokken kan tilpasses med en rekke ulike urskiver du laster ned gratis fra Garmin sin egen Connect IQ Store. Lyssensoren gjør at lysstyrken automatisk tilpasser seg omgivelsene, og du kan velge å benytte «Alltid på skjerm».

Garmin Venu 2 – smartklokke og pulsklokke i ett

Garmin Venu 2 er det nærmeste du kommer en smartklokke fra Garmin, og kan på mange måter sees på som en hybridklokke mer enn en ren pulsklokke. I tillegg til å støtte smartvarsler og nedlasting av apper som ulike urskiver, værtjenester, nyhetsfeed, m.m., via Connect IQ Store, kan Venu 2 brukes til å spille av musikk via intern lagring, eller gjennom streaming av offline spillelister fra Spotify eller Deezer, samt brukes til å betale med via Garmin Pay. Klokken kommer i to ulike størrelser, Garmin Venu 2s (40mm) og Garmin Venu 2 (45mm), slik at du enkelt finner en størrelse som passer deg. Batteritiden på opptil 5 dager i smartklokkemodus er meget god til denne typen klokke å være, mens hurtigladingen sørger for lynrask lading.

Da Garmin lanserte Venu-serien (ja dette er den andre i rekken) ble den ikke lansert som tradisjonell pulsklokke, men en «fitness klokke» som i utgangspunktet tilsa at den var vell så mye ment for å overvåke helse og aktivitet i hverdagen, som et rent treningsverktøy. Likevel, Garmin Venu 2 har vist seg å by på så mange flotte funksjoner at den har seilet opp som en virkelig storselger. Her får du et hav av aktivitetsprofiler, tilgang til gratis treningsøkter og treningsprogrammer som demonstreres av flotte animerte figurer, suveren aktivitetsmåling og søvnsporing, meget god innebygd pulssensor, samt en nøyaktig GPS. Klokken måler også hjertevariabiliteten, stressnivå, kroppsressurser (energinivå i løpet av dagen), oksygenmetningen i blodet, samt gir deg sikkerhets- og sporingsfunksjonen som gjør det tryggere og trene alene. Nyttige verktøy som Health Snapshot og Kondisjonsalder gjør det enkelt å få et raskt overblikk over egen helse og treningstilstand, mens Garmin Coach og Daglige treningsforslag hjelper deg til å trene bedre.

Sikkerhets- og sporingsfunksjonen gjør at du ved hjelp av et tastetrykk kan sende et nødvarsel med posisjonen din til utvalgte kontakter dersom et uhell (eller annet uforutsett) skulle oppstå, og klokken kan varsle deg om du har unormal hjerterytme.

Er du på jakt etter en mer dedikert smartklokke kan du ta en kikk på oversikten over de beste smartklokkene akkurat nå.

Garmin Connect – Oversiktlig og omfattende app

Ved å laste ned appen Garmin Connect på mobilen får du innsikt i alt mulig klokken har registrert om deg gjennom dagen og natten. Du kan dykke dypere inn i alt fra søvnanalyse, til trenings- og aktivitetsanalyse, og ikke minst utfordre venner og kontakter til interne konkurranser, eller delta i utfordringer. Garmin Connect er enkelt og greit utrolig omfattende, og gir deg svar på info om deg selv som du selv ikke var klar over. Dersom du synes den blir for omfattende, kan den enkelt settes opp til å kun vise det mest nødvendige. Det er også mulig å bruke nettsiden connect.garmin.com til å se den samme informasjonen.

Dette får du ikke

Til tross for at Garmin klassifiserer Garmin Venu 2 som en «aktivitetsmåler», og ikke en ren «pulsklokke», så har Venu 2 som nevnt de aller viktigste funksjonene for deg som ønsker en klokke til å måle puls, tid, distanse, kalorier, sølv og andre relevante helsedata. Det du mister fra Forerunner- og Fenix- modellene, er den avanserte trenings- og restitusjonsanalysen. Du får heller ikke tilbakemelding om treningseffekt umiddelbart etter en treningsøkt, men kun en oppsummering av økta du har registrert.

Det får heller ingen kart eller brødsmuleruting med sving-for-sving rutenavigering, men du får Tilbake til start funksjon og egne aktivitetsprofiler for utendørs bruk som fotturer, alpint, langrenn, padling, m.m.. Venu 2 har også barometer, kompass og førsteklasses GNSS-sensor med nøyaktig GPS-sporing.

Garmin Venu 2 vs Garmin Venu 2 Plus

Garmin har i år lansert Garmin Venu 2 Plus – en oppgradering av den eksisterende Venu 2. Venu 2 Plus har ikke overtatt plassen til Garmin Venu 2, men eksiterer ved siden. Under ser du de viktigste forskjellene.

 • Tilgjengelig i en størrelse; 43 mm (1,3″ skjerm) i motsetning til Garmin Venu 2S på 40 mm og Venu 2 på 45 mm.
 • Ny og mer robust bakside i rustfritt stål, samt nye fargevarianter.
 • En ekstra knapp som kan tilpasses og brukes som en «snarveisknapp».
 • Redusert batteritid i smartklokkemodus – fra 11 dager til 9 dager.
 • Økt batteritid for GPS-modus uten musikk – fra 22 timer til 24 timer.
 • Stemmestyring via taleassistenten Siri, Google Assistant, Bixby. Innebygd mikrofon og høyttaler.
 • Mulighet til å lytte til musikk, ta samtaler, etc. via den innebygde høyttaleren.
 • Nye toner for ulike varsler. Nye urskiver utelukkende for Venu 2 Plus.
 • Direkte tilgang til apper rett fra skjermen (gjennom komplikasjonene på urskiven).
 • Ny pris; 5199,- vs. 4599,- tidligere.

Hvis disse punktene ikke er viktige for deg, så kan du vell så gjerne velge Garmin Venu 2 til en lavere pris. Pulssensoren er den samme, og du får et godt utvalg aktivitetsprofiler og omfattende helsesporing på selv den rimeligste modellen.

Konklusjon


Garmin Venu 2
Garmin Venu 2

Product Name: Garmin Venu 2

Brand: Garmin

Offer price: 4449

Currency: NOK

Konklusjon

Garmin Venu 2 har vokst seg til å bli en virkelig storselger for Garmin, og rommer imponerende mange funksjoner. Klokken fremstår som en meget god smartklokke (med sine begrensinger), og en like så god pulsklokke.

Hvis du i utgangspunktet har lyst på en knakende god pulsklokke som også ser uforskammet bra ut og på mange måter fungerer som en smartklokke, så er Garmin Venu 2 et godt valg.

Overall
89%
89%
 • Brukervennlighet - 90%
  90%
 • Treningsfunksjoner - 85%
  85%
 • Batteritid - 85%
  85%
 • Programvare (nett/mobil) - 95%
  95%
 • Optisk pulsmåling - 90%
  90%
 • GNSS (Nøyaktighet sporing) - 90%
  90%
 • Verdi for pengene - 90%
  90%

Pros

 • Nydelig AMOLED-skjerm. Touchskjerm for enkel betjening. Innebygd lagring for musikk/offline streaming av Spotify.
 • Liten og lett, kommer i to ulike størrelser (40mm og 45mm)
 • Trådløs betaling (Garmin Pay).
 • God batteritid.
 • Nøyaktig GPS.
 • God pulssensor. Nøyaktig aktivitetsmåling.
 • Støtter et hav av aktivitetsprofiler.
 • Enkel betjening og god app (Garmin Connect)
 • Mange nyttige treningsverktøy som kan hjelpe deg å bli bedre til å løpe, sykle, svømme, etc..
 • Gratis treningsøkter og dynamiske treningsprogrammer.
 • Gjenkjenner og registrer aktivitet dersom du glemmer å starte en treningsøkt.
 • Flotte animerte styrke- og HIIT øvelser direkte på klokka.
 • Egne funksjoner som gir deg raskt tilbakemelding om helse og treningstilstand.
 • God støtte for smartvarsler, samt tilgang til små apper som utvider klokkens funksjonalitet.
 • Sikkerthets- og sporingsfunksjon.

Cons

 • Mangler avansert trenings- og restitusjonsanalyse.
 • Ingen Training Readiness og HRV Status.
 • Ikke kompatibel med Strava Live Segments.
 • Ingen brødsmuleruting eller sving-for-sving navigering.

Del gjerne:

Featured image for “Test: Garmin Venu 3”

Test: Garmin Venu 3

Garmin Venu 3 tar selskapets populære smartklokke et steg nærmere å være den perfekte «hybridklokken» for helse- og aktivitetssporing, trening…
Featured image for “Test: Garmin Venu 3”

Test: Garmin Venu 3

Garmin Venu 3 tar selskapets populære smartklokke et steg nærmere å være den perfekte «hybridklokken» for helse- og aktivitetssporing, trening…
Featured image for “Test: Garmin Fenix 7 Pro Sapphire Solar”

Test: Garmin Fenix 7 Pro Sapphire Solar

Garmin Fenix 7 Pro-serien tar Fenix-serien enda et steg videre med en ny LED-lykt og bedre pulssensor. «Pro»-utgaven er en…
Featured image for “Test: Garmin epix Pro (Gen 2) Sapphire”

Test: Garmin epix Pro (Gen 2) Sapphire

Hva skjer når du tar de beste egenskapene fra tre av selskapets beste klokker, og kombinerer de i en? Svaret…
Featured image for “Test: Garmin Instinct 2X Solar”

Test: Garmin Instinct 2X Solar

Med Garmin Instinct 2X Solar har Instinct-serien blitt voksen. Dette er klokken for deg som ønsker en Fenix, men ikke…
Featured image for “Test: Garmin Forerunner 965”

Test: Garmin Forerunner 965

Den er stor og råsterk, men likevel tynn og lett – Garmin Forerunner 965 er alt en bunnsolid multisportklokke skal…
Featured image for “Test: Garmin Forerunner 265”

Test: Garmin Forerunner 265

«Atter en konge». Garmin Forerunner 265 leverer så suverent mye til en så god pris, at det er lett å…
Featured image for “Test: Garmin Vivomove Trend”

Test: Garmin Vivomove Trend

Leter du etter en klokke som er smart nok til å erstatte smartklokka og sporty nok til å utfordre pulsklokka?…
Featured image for “Test: Garmin Fenix 7 Sapphire Solar (Kort versjon)”

Test: Garmin Fenix 7 Sapphire Solar (Kort versjon)

Garmin Fenix 7 Sapphire Solar viderefører arven fra en allerede svært god pulsklokke, og forsterker Garmin sitt enorme grep om…
Featured image for “Test: Garmin Bounce”

Test: Garmin Bounce

Hva får du når et av verdens største produsenter av pulsklokker og smartklokker bestemmer seg for å lage en smartklokke…
Featured image for “Test: Garmin Instinct Crossover”

Test: Garmin Instinct Crossover

Alltid drømt om en smartklokke med enorm batteritid og følelsen av et ekte urverk på innsiden? Gratulerer, Garmin Instinct Crossover…
Featured image for “Test: Garmin Forerunner 255 Music (Kort versjon)”

Test: Garmin Forerunner 255 Music (Kort versjon)

Kongen av pulsklokker i budsjettklassen – Garmin Forerunner 255 Music har blitt enda bedre. Her får du 90% av toppmodellene…
Featured image for “Test: Garmin Forerunner 955 Solar (Kort versjon)”

Test: Garmin Forerunner 955 Solar (Kort versjon)

Ingen pulsklokke gir deg mer for pengene enn Garmin Forerunner 955 Solar. Flaggskippet i Forerunner-serien har blitt både bedre og…
Featured image for “Test: Garmin Venu SQ 2 Music”

Test: Garmin Venu SQ 2 Music

Leter du etter en smartklokke, eller treningsklokke med omfattende aktivitetssporing, nyttige treningsfunksjoner, et flott utseende, enkel betjening og ikke minst…
Featured image for “Test: Garmin Enduro 2”

Test: Garmin Enduro 2

Garmin Enduro 2 er den ultimate klokken for deg som søker (ekstremt) lang batteritid, solid byggekvalitet, og alt som finnes…
Featured image for “Test: Garmin HRM-Pro Plus”

Test: Garmin HRM-Pro Plus

Eier du en Garmin-klokke i dag, eller planlegger å kjøpe en? I så fall er det ingen tvil om hvilket…
Featured image for “Test: Garmin Forerunner 255 / 255 Music”

Test: Garmin Forerunner 255 / 255 Music

Garmin Forerunner 255 serien klar til å overta bestselger-tronen fra forgjengeren. Her får du virkelig valuta for pengene.…
Featured image for “Test: Garmin Forerunner 955 Solar”

Test: Garmin Forerunner 955 Solar

Garmin Forerunner 955 Solar tar selskapets flaggskipsmodell enda et skritt nærmere perfeksjon.…