Test: Asics Novablast 2

25. juli, 2022 (oppdatert 7. november 2023)

Featured image for “Test: Asics Novablast 2”

Gjør deg klar for en av utrolig morsom og allsidig sko – Asics Novablast 2. Denne skoen ikke bare viderefører egenskapene fra den forrige suksessen, men forbedrer de.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

Da Asics i 2020 lanserte sin helt nye Novablast-modell, markerte det egentlig en ny æra for det japanske selskapet.

Selv om klassikerne Kayano, Nimbus og Cumulus fremdeles selger i bøtter og spann, så manglet det en sko som kunne mer enn bare «enten eller». En sko som var allsidig nok til å løpe raske turer og intervaller, samtidig som den kunne takle lange løp å fungere som en behagelig mengdetreningssko.

Asics Novablast endret på alt dette. Skoen blåste tradisjonelle mengdetreningssko fullstendig av banen og bød på høy komfort og super respons i en og samme sko.

Prisen? 1500kr. Mindre enn halvparten av en typisk karbonsko.


Kjøp Asics Novablast 2

Asics Novablast 2 – Bra, og enda bedre

Nå er Asics Novablast 2 her, og den retter opp i de små «manglene» som flere påpekte med første generasjon Novablast.

Den oppdaterte utgaven er først og fremst den samme komfortable, raske og allsidige skoen, men har nå blitt langt mer stabil enn tidligere.

Som undertegnede skrev i testen av den originale Asics Novablast, kunne skoen oppleves noe ustabil, spesielt for nye løpere. Dette har Asics forbedret ved å endre på såledesignet og oppbygningen av skoen.

Ny overdel – bedre passform

Overdelen er fornyet, og et kraftigere Jacquard Mesh sørger for økt slitestyrke og sikrere passform.

Novablast 2 er kanskje ikke like luftig som forgjengeren, men det er minimale forskjeller. Vekten har dog økt med 15 gram.

Skoen er relativt romslig, men sitter bedre og tightere enn Novablast. Tungen er sydd inn i siden av skoen slik at den hele tiden ligger trygt mot vristen uten å gnage.

Hælpartiet har blitt ekstra polstret, kjennes mykt og behagelig mot akilles, og holder foten trygt på plass. Samtidig bidrar ekstra TPU belegg på yttersiden til å gi mer støtte til hælen.

Mellomsåle – Enkel, men velfungerende

Asics Novablast 2 benytter det samme (den gang nye) mellomsålematerialet FlyteFoam Blast som tidligere – et svært lett materiale med superfjærende egenskaper.

I motsetning til klassikerne Kayano og Nimbus som består av 117 ulike materialer og teknologier, så er Novablast 2 en «enkel» sko der store mengder FlyteFoam Blast utgjør det meste av skoen.

Beste Løpesko

Mellomsålen består stort sett av FlyteFoam Blast – et mykt og responsivt materiale.

Sålen er relativt tykk, men droppet på skoen har blitt redusert med 2 mm fra 10 mm til 8 mm, og gjør at forfoten kjennes mer dempet enn tidligere. Kombinert med den kraftige rockertuppen vil skoen bidra til å skyve deg fremover for hvert eneste steg.

For å gjøre skoen med stabil har Asics i tillegg gjort noen endringer på mønsteret på FlyteFoam Blast-skummet, samtidig som de har lagt inn en liten TPU-plastikk kile i hælen.

Selve sålebasen har også blitt litt bredere, og sideveggene har blitt høyere slik at de nærmest omslutter foten fra ytter- og innersiden.

Yttersåle

Den ytterste delen av sålen er laget i AHARPLUS gummi, et materialet som skal ha lavere vekt og dobbelt så høy slitestyrke som «vanlige» yttersåle materialer. Den midterste delen er «hul» og bidrar til at skoen skaper en slags trampoline-effekt som gjør at skoen kaster deg tilbake (les: økt respons).

I front har flexgropene blitt noe større slik at stegavviklingen skal gå enda lettere, men det er kun minimale forskjeller.

Grepet er godt på nesten alle typer underlag, og Novablast 2 fungerer både til asfalt og grus.

Asics Novablast 2

Yttersålen i AHARPLUS gummi skal ha lavere vekt og dobbelt så høy slitestyrke som «vanlige» yttersåle materialer.

Løpsopplevelsen

Hvis du likte den originale Novablast, så vil du elske Asics Novablast 2.

Dersom du ikke helt fant deg til rette i skoen fordi den ble for ustabil, så anbefaler jeg at du prøver Novablast 2. Skoen bevarer nemlig den samme fantastiske komforten og responsen, men det nye designet gjør at skoen oppleves mye stødigere enn tidligere.

Her kan selv mindre erfarne løpere føle at de løper trygt, og det er ikke lenger risikosport å kutte svinger, eller å løpe på mindre jevnt underlag.

Novablast 2 minner i stor grad om den gjeve Metaspeed Sky modellen som huser det ypperste av teknologi, og som blant annet sørget for at triatleten Kristian Blumenthal tok gull på triatlon under forrige OL.

Skoen er normal i størrelsen. Volumet er relativt generøst, mens passformen er gjennomgående medium bred, og smalner av mot forfoten.

Fakta:
Hæl/forfot: 30 mm/22 mm
Dropp (herre/dame): 8 mm / 8 mm
Vekt (herre/dame): 275 gram / 222 gram

Konklusjon

Asics Novablast 2
Asics Novablast 2

Product Name: Asics Novablast 2

Brand: Asics

Offer price: 1599

Currency: NOK

Konklusjon

Asics Novablast 2 er enkelt og greit en glimrende allrounder, og passer egentlig til alle typer distanser og alle typer løpere. Den skiller seg fra sin forgjenger ved å appellere også til nye løpere, og kan til og med være skoen som motiverer deg til å løpe mer.

Den 2.utgaven bevarer den samme gode dempingen, den samme fantastiske responsen, og leverer i tillegg langt mer støtte, økt komfort og en tryggere passform.

Asics Novablast 2 gjør det meste riktig, og får en klar anbefaling.

Pros

  • Meget komfortabel passform.
  • Fantastisk demping.
  • Super respons i frasparket.
  • Pent utseende.
  • Mye stødigere enn tidligere utgaver.

Cons

  • Litt smal forfot.
  • Noe tett overdel.

Kjøp Asics Novablast 2

Del gjerne:

Featured image for “Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene”
20. februar 2024 | Guider

Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene

Er du på utkikk etter nye løpesko? Denne store testen og guiden vil forhåpentligvis hjelpe deg. Her er test og anbefalinger av årets løpesko/joggesko.
Les mer
Featured image for “Test av pulsklokker – Best i test pulsklokke og smartklokke”
5. februar 2024 | Guider & anbefalinger

Test av pulsklokker – Best i test pulsklokke og smartklokke

Mer enn 100 modeller testet! Ny pulsklokke, men vet ikke hvilken du skal velge? Denne guiden og gigantiske testen kan forhåpentligvis gjøre valget lettere.
Les mer
Featured image for “Tredemølle – Guide og anbefalinger tredemølle”
24. juli 2023 | Guider & anbefalinger

Tredemølle – Guide og anbefalinger tredemølle

Hvilken tredemølle er best? Hvor kraftig skal den være? Hva må jeg se etter? Her får du svar på alt du trenger å vite, samt gode kjøpsanbefalinger.
Les mer
Featured image for “Test: Garmin Fenix 7 Pro Sapphire Solar”
9. juni 2023 | Garmin

Test: Garmin Fenix 7 Pro Sapphire Solar

Garmin Fenix 7 Pro-serien tar Fenix-serien enda et steg videre med en ny LED-lykt og bedre pulssensor. «Pro»-utgaven er en minimal, men viktig oppdatering.
Les mer
Featured image for “Romaskin – Guide og anbefalinger”
23. november 2021 | Guider & anbefalinger

Romaskin – Guide og anbefalinger

Hvilken romaskin er best? Hvor kraftig skal den være? Hva må jeg se etter? Denne guiden gir deg svar på alt du trenger å vite, samt gode kjøpsanbefalinger!
Les mer
Featured image for “Test: ASICS Novablast 4”
5. februar 2024 | Løpesko

Test: ASICS Novablast 4

ASICS Novablast 4 gjør bestselgeren enda stødigere og mer komfortabel å løpe i, samtidig som den tar viktige steg mot bærekraft og miljøet.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS GEL-Nimbus 26”
12. januar 2024 | Løpesko

Test: ASICS GEL-Nimbus 26

ASICS GEL-Nimbus 26 retter opp det lille som var feil med Nimbus 25 og serverer den samme gode og komfortable løpeskoen med enda bedre grep.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS GEL-Cumulus 25”
6. oktober 2023 | Løpesko

Test: ASICS GEL-Cumulus 25

Årets ASICS GEL-Cumulus 25 er totalt fornyet og mer spennende enn noen gang. Cumulus 25 gir deg komforten fra Nimbus til en enda lavere pris.
Les mer
Featured image for “Test: Salomon Aero Volt”
17. august 2023 | Løpesko

Test: Salomon Aero Volt

Salomon Aero Volt er løpeskoene for deg som ønsker en lett, rask og komfortabel allrounder som passer til alt fra intervaller til lengre økter.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS GEL-Kayano 30”
31. juli 2023 | Løpesko

Test: ASICS GEL-Kayano 30

ASICS GEL-Kayano 30 markerer 30-års jubileet til en av ASICS sine mest populære modeller. Her er det mye nytt, og aldri har Kayano føltes bedre!
Les mer
Featured image for “Test: Mizuno Wave Sky 7”
15. juli 2023 | Løpesko

Test: Mizuno Wave Sky 7

Mizuno Wave Sky 7 tilhører selskapets mest dempede løpesko og har egenskaper som appellerer til deg som ønsker maksimal demping, høy komfort og god respons.
Les mer
Featured image for “Test: Mizuno Wave Rider 27”
23. juni 2023 | Løpesko

Test: Mizuno Wave Rider 27

Mizuno Wave Rider 27 introduserer en helt ny overdel og er sannsynligvis den aller beste «Wave Rider»-modellen som har eksistert i dens 25 år lange historie.
Les mer