Test: Garmin Forerunner 945 LTE

9. mars, 2022 (oppdatert 28. april 2024)

Featured image for “Test: Garmin Forerunner 945 LTE”

Du skal ikke bedømme en pulsklokke på utseende og vekt, for Garmin Forerunner 945 LTE er en av Garmin sine råeste pulsklokker, og tilbyr noe helt eget som ingen andre Garmin-klokker har.

Garmin Forerunenr 945 LTE tilhører selskapets flaggskip-modeller og gir deg alt fra Fenix 6 Pro i et slankere og lettere design. I likhet med sin mer robuste tvilling er Garmin Forerunner en pulsklokke fullstappet av funksjoner, lang batteritid, innebygd lagring for musikk og streaming av Spotify/Deezer, trådløs betaling via Garmin Pay, detaljerte kart, markedets mest presise aktivitetsmåling og pulsmåling, et hav av aktivitetsprofiler og en rekke treningsverktøy. 

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


Den største forskjellene mellom Fenix- og Forerunner modellene ligger i design, og Forerunner er i hovedsak tiltenkt deg som ønsker en mindre og lettere klokke enn de über-robuste Fenix-klokkene. Byggekvaliteten er ikke dårligere, men klokkehuset tåler ikke like harde slag, og batteritiden reduseres fra «mega lang» til «bare lang», men ellers er klokkene tilnærmet identiske.


Full av nyttige funksjoner

Enten du løper, sykler, svømmer, trener styrke, yoga, skikjøring eller driver et aktivt friluftsliv, vil Garmin Forerunner 945 LTE gjøre jobben. Kartene er detaljerte og enkle å navigere i, og popularitetsrutingen viser deg de mest populære rutene i ditt område rett på skjermen slik at du enkelt kan utforske nye ruter.

Funksjonen PacePro gir deg tempoveiledning underveis i økta, mens ClimbPro deler motbakker og nedoverbakker på ruten du følger opp i individuelle seksjoner, slik at du til enhver tid har kontroll over stigningsprosent, antall høydemetre, løypeprofil og hvor du ligger ann. Med Strava Live Segments har du alltid kontroll på når segmentene starter og slutter, og Daglige treningsforslag gir deg daglige anbefalinger for hvilken type trening du bør gjennomføre basert på din nåværende treningstilstand og dagsform. Garmin Forerunner 945 LTE i faktisk blitt oppdatert til å vise treningsforslag for en uke frem i tid.

Garmin sin råeste pulsklokke kan også brukes direkte med en kompatibel tredemølle eller romaskin slik at du får hastigheten og distansen rett på klokka, og pulsen på skjermen til mølla/romaskina.


Forbedrer det som var bra

Garmin Forerunenr 945 LTE kommer dog med noen små oppdateringer fra sin forgjenger Garmin Forerunenr 945, og bringer med seg blant annet LTE-tilkoblingen som gjør det mulig å kontakte nødtjenesten, eller utvalgte kontakter uten at du har med deg telefon. Garmin Forerunner 945 LTE baserer seg på det samme systemet som Garmin sine populære satelittelefoner og krever at du har et aktivt abonnement (koster rundt 80 kr måneden, ingen binding) for at det skal fungere.

LTE-funksjonen benyttes også til Garmin sin LiveTrack tjeneste som lar utvalgte kontakter følge deg LIVE underveis på trening eller konkurranse, og ikke minst muligheten til å sende deg motiverende meldinger underveis. Det er med andre ord ingen tradisjonell smartklokke der du kan sende/motta vanlige SMS å utføre telefonsamtaler, men et rendyrket treningsverktøy og pulsklokke med fokus på økt sikkerthet uansett hvor du befinner deg og om du er alene.

Et annet området Garmin Forerunner 945 LTE forbedrer fra forgjengeren Garmin Forerunner 945, er ved å ta i bruk selskapets siste pulssensor – Garmin ELEVATE 4.0. Denne pulssensoren sørger for enda bedre og mer nøyaktige pulsmålinger enn tidligere.

Siden lanseringen har Garmin Forerunner 945 LTE mottatt en rekke oppdateringer som forgjengeren ikke har. Bakgrunnen for dette er at LTE-versjonen blant annet har en nyere pulssensor; siste generasjon ELEVATE 4 pulssensor som også er i stand til å måle hjertevariabilitet (HRV), og en SpO2-sensor for måling av oksygenmetning.

Hver morgen viser klokken siste natts gjennomsnittlige HRV Status, og sammenligner snittet for de siste 7 dagene med en grunnlinje for de siste 3-15 ukene. HRV, eller «hjertevariabilitet», er «variasjonen i tidsrommene mellom påfølgende hjerteslag» og regnes som en av de beste indikatorene for å se hvor godt restituert kroppen er, eller om det er tegn til sykdom. Et avvik fra grunnlinjen kan indikere sykdom, overtrening, stress, etc..

Klokken viser også Training Readiness Score, en skala fra 0-100 som forteller deg om kroppen er mottakelig for trening, når den er mest mottakelig, og hvor intensivt du kan trene. I tillegg har den fått en oppgradert utgave av Garmin sin velkjente Trenings- og restitusjonsanalyse, Training Load 2.0, som nå stemmer mye bedre enn tidligere beregninger. Dette inkluderer blant annet Akutt belastning (oppgradert treningsbelastning) som viser treningshistorikken din og sammenligner intensiteten til de siste treningsøktene med det optimale området for å forbedre treningseffekten.

I tillegg har klokken krympet noe i størrelse uten at skjermen har blitt mindre. Dette er gjort ved at bezelen (ringen rundt skjermen) har blitt mindre. Klokken oppleves også litt raskere i bruk enn både Garmin Forerunner 945 og Garmin Fenix 6 Pro, noe som spesielt merkes på innlastingen og navigeringen av kartene.

Beste pulsklokke

Forerunner eller Fenix?

Dersom du ønsker en mest mulig robust pulsklokke med lang batteritid, velger du Garmin Fenix 6 Pro i en eller annen variant. Ønsker du deg derimot en lett pulsklokke med slankere profil som nærmest er umerkelig på armen, i tillegg til å kunne by på funksjoner som HRV StatusTraining Readiness, Training Load 2.0, Morgenrapport, Race Widget, m.m., så er Garmin Forerunner 945 LTE et ypperlig valg. Du vil ikke få like god batteritid som Fenix-modellene, og heller ikke den samme kraftige byggekvaliteten, men en rimelig skjermbeskytter på eBay lar deg leke bekymringsløst uten å måtte tenke på riper.

Merk også at Garmin Forerunner 945 selges til meget god pris om dagen, og dette gir deg egentlig alt fra «LTE»-utgaven uten den ekstra sikkerhetsfunksjonen som LTE- tilkoblingen åpner for. Dersom du likevel har med deg telefonen og klokken er sammenkoblet med denne, kan du fremdeles benytte deg av Garmin sin sikkerhets- og sporingsfunksjon som fungerer på omtrent samme måte. Foruten om dette er bezelen litt større, og klokken benytter forrige generasjon pulssensor (ELEVATE 3.0) som også er meget god (samme sensor som Fenix 6 Pro).

Klarer du deg uten kart? Da bø du sjekke Garmin Forerunner 255 Music som du finner test av HER!

Det kan også være greit å vite at dersom du ønsker å bruke Garmin Forerunner 945 LTE rotasjon med en annen Garmin-klokke eller sykkelcomputer som Garmin Edge 1040, så vil funksjonen Physio TrueUp sørge for å synkronisere alt av aktivitet-, trenings- og helsedata på tvers av enhetene.

Konklusjon


Garmin Forerunner 945 LTE
pulsklokke

Product Name: Garmin Forerunner 945 LTE

Brand: Garmin

Offer price: 7499

Currency: NOK

Konklusjon

Garmin Forerunner 945 LTE er har så godt som alt du trenger av en multisportklokke uten å måtte gå på akkord med funksjoner og kvalitet. Forerunner 945 LTE er liten, og lett, og merkes knapt på hånden.

Enten du er mosjonist eller triatlonutøver vil Garmin Forerunner 945 LTE tilfredstille dine behov, og forhåpentligvis hjelpe deg til å prestere bedre.

Overall
92%
92%
  • Brukervennlighet - 95%
    95%
  • Treningsfunksjoner - 95%
    95%
  • Batteritid - 90%
    90%
  • Programvare (nett/mobil) - 95%
    95%
  • Optisk pulsmåling - 90%
    90%
  • GNSS (Nøyaktighet sporing) - 90%
    90%
  • Verdi for pengene - 90%
    90%

Pros

  • Liten og lett.
  • LTE-tilkobling gir ekstra sikkerhet uavhengig av mobiltelefon og dekning.
  • Kart + mulighet til å legge inn kart fra tredjeparts tjenester.
  • Innebygd lagring for musikk/offline streaming av Spotify.
  • Trådløs betaling (Garmin Pay).
  • Nøyaktig GPS.
  • Meget god pulssensor. Måler også oksygenmetning i blodet
  • Nøyaktig aktivitetsmåling.
  • Avansert trenings- og restitusjonsanalyse for siste 28 dager.
  • Støtter et hav av aktivitetsprofiler.
  • Enkel betjening og god app (Garmin Connect)
  • Mange nyttige treningsverktøy som kan hjelpe deg å bli bedre til å løpe, sykle, svømme, etc..
  • Gratis treningsprogrammer, treningsøkter og dynamiske treningsprogrammer som endrer seg ut i fra din personlige formutvikling.
  • God støtte for smartvarsler, samt tilgang til små apper som utvider klokkens funksjonalitet.

Cons

  • Ingen spesielle.

Del gjerne:

Featured image for “Test: Garmin Forerunner 165 Music”
20. februar 2024 | Garmin

Test: Garmin Forerunner 165 Music

Garmin sin rimeligste løpeklokke i Forerunner-serien har vokst til å bli en fullverdig pulsklokke. Dette er klokken for deg som vil ha god valuta for pengene.
Les mer
Featured image for “Test: Garmin Lily 2”
31. januar 2024 | Garmin

Test: Garmin Lily 2

Garmin har lansert oppfølgeren til den moteriktige klokken Garmin Lily. Garmin Lily 2 er designet for kvinner og kombinerer stilsikkerhet og funksjonalitet.
Les mer
Featured image for “Test: Garmin HRM-Fit pulsmåler for kvinner”
16. januar 2024 | Garmin

Test: Garmin HRM-Fit pulsmåler for kvinner

Garmin HRM-Fit er selskapets første pulsbelte designet for kvinner og kan være et produkt som vil gjøre en forskjell for en stor gruppe brukere.
Les mer
Featured image for “Test: Garmin Descent Mk3i”
16. januar 2024 | Garmin

Test: Garmin Descent Mk3i

Garmin Descent Mk3i gjør dykkingen både mer spennende og tryggere, og byr på enda flere muligheter over vann. Descent Mk3i er en dykkercomputer på steroider.
Les mer
Featured image for “Test: Garmin Quatix 7 Pro”
3. januar 2024 | Garmin

Test: Garmin Quatix 7 Pro

Garmin Quatix 7 Pro gjør livet på sjøen både tryggere, enklere og morsommere. Garmin sin nyeste multisportklokke for marint bruk er enhver båtførers bestevenn.
Les mer
Featured image for “Test: Garmin Vivoactive 5”
18. oktober 2023 | Garmin

Test: Garmin Vivoactive 5

Garmin Vivoactive 5 gir deg selskapets mest etterspurte funksjoner for helse- og aktivitetssporing kombinert med nyttige treningsfunksjoner til en lavere pris.
Les mer
Featured image for “Test: Garmin Venu 3”
8. september 2023 | Garmin

Test: Garmin Venu 3

Garmin Venu 3 tar selskapets populære smartklokke et steg nærmere å være den perfekte «hybridklokken» for helse- og aktivitetssporing, trening og hverdag.
Les mer
Featured image for “Test: Garmin Venu 3”
8. september 2023 | Garmin

Test: Garmin Venu 3

Garmin Venu 3 tar selskapets populære smartklokke et steg nærmere å være den perfekte «hybridklokken» for helse- og aktivitetssporing, trening og hverdag.
Les mer
Featured image for “Test: Garmin Fenix 7 Pro Sapphire Solar”
9. juni 2023 | Garmin

Test: Garmin Fenix 7 Pro Sapphire Solar

Garmin Fenix 7 Pro-serien tar Fenix-serien enda et steg videre med en ny LED-lykt og bedre pulssensor. «Pro»-utgaven er en minimal, men viktig oppdatering.
Les mer
Featured image for “Test: Garmin epix Pro (Gen 2) Sapphire”
7. juni 2023 | Garmin

Test: Garmin epix Pro (Gen 2) Sapphire

Hva skjer når du tar de beste egenskapene fra tre av selskapets beste klokker, og kombinerer de i en? Svaret er Garmin Epix Pro Sapphire. Her får du alt.
Les mer
Featured image for “Test: Garmin Instinct 2X Solar”
12. april 2023 | Garmin

Test: Garmin Instinct 2X Solar

Med Garmin Instinct 2X Solar har Instinct-serien blitt voksen. Dette er klokken for deg som ønsker en Fenix, men ikke vil bruke mer enn halvparten av pengene.
Les mer
Featured image for “Test: Garmin Forerunner 965”
12. april 2023 | Garmin

Test: Garmin Forerunner 965

Den er stor og råsterk, men likevel tynn og lett – Garmin Forerunner 965 er alt en bunnsolid multisportklokke skal være, og enda litt mer.
Les mer